Sierpniowe mamusie 2015 :) - Strona 69 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-09, 13:52   #2041
fiona27
Zakorzenienie

Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)

Cytat:
Napisane przez ankaaa206 Pokaż wiadomość
Dziewczyny prosze o kciuki bo mam dzis 1 wizyte u gina
co do ciuchow to raczej na allegro bede polowac, staniki tylko z alles mama - swietne sa.
Ale sie stresuje... mlody zasnal a ja z nerwow ogladam glupue filmiki by nie myslec

Cytat:
Napisane przez kasperka Pokaż wiadomość
Oczywiscie, ze mozna wiedziec Zaplacilam 24,95€ , niestety ze spodni zadne nie byly przecenione. Wisialo troche rzeczy dla ciezarnych, ktore byly przecenione, ale juz strasznie wszystko poprzebierane . W miescie, w ktorym teraz mieszkam jest najwiecej urodzen, wiec to moze dlatego wyboru juz nie bylo
Te ktore kupilam sa z dosyc cienkiego materialu, super skrojone. Takie normalne, grubsze jeansy kosztowaly wszystkie 39,95€
Zapomniałam, że Ty nie mieszkasz w Polsce

Cytat:
Napisane przez AgaPlast Pokaż wiadomość
Ja po basenie mam zawsze infekcje . ale ja jestem mega podatna.wystarczy ze skorzystam z wc na stacji i zapare dni moge isc do gina
Podobnie jak ja. Okaząło się , ze miałam nadżerkę i to była przyczyna częstych infekcji. Wymroziłam ją i jak ręką odjął
Przez nią też nie mogłam zajśc w ciążę przez 1,5 roku

Cytat:
Wlasnie nie ma nic lepszego niz basen w ciazy Moze masz racje Ja chyba sama sie schizuje niepotrzebnymi rzeczami
Ostatnio byłam na basenie. Włożyłam sobie tampon i nie miałam infekcji, aż w szoku byłam.

Cytat:
Napisane przez SugarbabyLove Pokaż wiadomość
tez sie juz rozgladalam za spodniami ciazowymi dajcie spokoj u mnie w miescie wlasnie jedynie w C&a i H&M ale dla mnie 30/4o euro to za duzo za pare spodni a ja bym ich ze 2-3 potrzebowala,.. musze popatrzec w necie kupic uzywane mi taniej wyjdzie
Z tego co kojarzę to spodnie w h&m wcale nie sa tanie i dlatego mam zamiar kupić tylko jedna parę, bo co później zrobię z tymi rzeczami po porodzie, a to tylko parę miesięcy. No ale wiadomo w czymś trzeba chodzić .

Ale mnie dziś wkurza mój syn wrrr
Stary 2015-01-09, 13:57   #2042
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Niespodziewajka25 Pokaż wiadomość
vea i lori .. witam nowe mamusie

Ja mam jeszcze z poprzedniej ciąży dwie pary ciążówek z h&m .. Z tego co pamiętam jedne kosztowały mnie 130 zl. Na szczescie nie wyrzuciłam
A witam

Tyle mniej więcej kosztują - w sumie jak normalne spodnie. W Happymum z tego co pamiętam dwa razy tyle było

Cytat:
Napisane przez Mravka Pokaż wiadomość
Witajcie Kobietki
Widzę,że zrobiło się gęściej Serdecznie witam wszystkie Nowe przyszłe Mamusie! Fajnie,że jest nas coraz więcej. Jak to mawiają....w kupie razniej

Ja mam jeszcze sporo ubrań po pierwszej ciąży, także liczę,że w większości oblece
Cześc

Cytat:
Napisane przez fiona27 Pokaż wiadomość
Z tego co kojarzę to spodnie w h&m wcale nie sa tanie i dlatego mam zamiar kupić tylko jedna parę, bo co później zrobię z tymi rzeczami po porodzie, a to tylko parę miesięcy. No ale wiadomo w czymś trzeba chodzić .

Tanie nie są, ale w porównaniu z innymi firmami i tak nie jest źle
Ja mam "pecha", bo dziewczyna, od której pożyczałam spodnie w poprzedniej ciąży teraz też czeka na maluszka, także ... źródełko ciuchowe wyschło

WYMIENIĘ

2012... liczenie poszło w koperczaki

vea7 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 13:58   #2043
8katharina8
Rozeznanie

GG do 8katharina8

witajcie!
wczoraj tak mi całe popołudnie, wieczór i w nocy jak się na siku obudziłam głowa bolała, że tylko leżałam a w nocy po przebudzeniu nie mogłam zasnąć, masakra
dziś nadal boli ale mniej

Cytat:
Napisane przez Forkaaa Pokaż wiadomość
Witam , to i jak sie przywitam , a raczej MY
Termin 07-08-2015
Dowiedzielismy sie o istnieniu naszej fasolki : 16,12,2014 - piekny prezent ( wyczekiwanie liczone w latach az czterech)
Dnia 26-12 -2015 ponowne USG w szpitalu a tam kolejna niespodzianka , jest nas jeszcze wiecej !! Dwa serduszka pod moim serduszkie - beda bliznaczki !!! dwuowodniowe dwukosmówkowe - mega szczescie w calej rodzice <3

W zwiazku z powyzszym termin porodu moze sie zmienic az do 6 tygodniu , bo wiem ciaze blizniacze uwaza sie za donoszone w 34tc ( takie info dostalam od gin)

Teraz termin wizyty u pozoznej 14-01-2015 (juz u mnie )

Bicie serduszka swoich dzieciatek najpiękniejszy dźwięk jaki kiedykolwiek slyszalam

Objawy ? Skonczyly sie wraz z koncem grudnia wczesniej - laknienie , zachcianki i potworny bol piersi . Teraz ? Tylko bol piersi ale duzo mniejszy i tylko czasami przy dotyku oraz bol podbrzusza i wzdecia .
super - podwójna radość

Cytat:
Napisane przez jo_manh Pokaż wiadomość
Ja tez na lotionie Babydream Mama, w pierwszej ciąży używałam lotionu i olejku i było ok. Ale ważne jest tez picie duzych ilości wody. Ja przestałam pod koniec 8-go miesiąca i tuz przed porodem pojawiło mi sie kilka rozstępów pod brzuchem na szczęście są małe i niewidoczne.
oj wody to ja mnóstwo pije, przy mdłościach nie moglam się niczego napić oprócz wody niegazowanej i do teraz mi tak zostało, żadne napoje gazowane, smakowe, soki, jak i kawa nie podchodzą, popijam wiecznie wodę niegazowaną i do posiłków herbatę
biedny mąż musi targać dla mnie zgrzewki wody z biedrony

Cytat:
Napisane przez TusiaeM Pokaż wiadomość
Bo on nie leży z balsamami normalnymi tylko na specjalnej półce dla kobiet w ciąży, niedaleko pieluch itp.
szukałam właśnie tam ale wtedy nie było, wczoraj poszłam to ostatnią oliwkę pielęgnacyjną z półki zwinęłam, zaznaczona była jako nowość w tym moim rossie to może i ten lotion jeszcze "dowiozą", ale bez promocji zapłaciłam za nią 12,99zł

Cytat:
Napisane przez vea7 Pokaż wiadomość
To i ja się witam i do wątku dołączam
Nazywam się Ewa, mam 30 lat, na stanie męża sztuk jeden i małego, piętnastomiesięcznego rozbójnika - Jaśka. Jestem Wrocławianką z urodzenia i charakteru

Wczoraj na usg po raz pierwszy widziałam swojego Dziecia - wyewoluował z kropki w stronę krewetki Serduszko bije, więc już się do niego przyznaję
Z usg wychodzi 7 tc 5 dni, tp z om 20 sierpnia, ale jakoś przez skórę czuję, że będzie później.

Wątek na razie podglądałam, ale wyczytałam i ogromnie gratuluję Force bliźniaków i Tobie Lulla, 12 tc - Mówiłam, że się tu spotkamy
witamy

Cytat:
Napisane przez lori20 Pokaż wiadomość
To może i ja się przywitam Mam na imię Justyna i mam 21 lat. Kiedyś odwiedzałam te forum, ale inny dział a teraz trafiłam tu Wczoraj miałam wizytę u ginekologa. Ciąża 7 tydzień i 2 dzień. Termin porodu wg ostatniej miesiączki 23.08 a wg usg 26.08 jak będzie to się okaże
Witam wszystkie Sierpniowe Mamusie i życzę dużo spokoju, odpoczynku i radości z oczekiwania na nasze Maleństwa
również witamy

Cytat:
Napisane przez Aliczka88 Pokaż wiadomość

w h&m i c&a sa super rzeczy dla kobiet w ciazy i w miare tanie. Allegro tez kipi od ciazowej mody. Chociaz stwierdzam ze na lato to jakos specjalnie kurtek czy czegos takiego kupowac nie bede... Spodenki, czy leginsy i top na szelki wystarcza a i tak bedziemy upocone jak swinie haha
ja nie mam u siebie w mieście h&m - szkoda skoro tak zachwalacie
tez uważam, że nie będę musiała specjalnie dużo wydać na ubrania dla siebie, na początku przerzuciłam się na leginsy, które rzadko zakładałam do pracy, a teraz po domu kupiłam sobie spodnie dresowe, poza tym lubię sukienki i spódniczki (mam ich sporo i wystarczy założyć ciut wyżej żeby nie piły), bluzki też noszę luźniejsze, więc póki co będzie łatwo
a potem latem to przewiewne sukienki, krótkie dresowe spodenki i koszulka, i gotowe

Cytat:
Napisane przez dd1dd Pokaż wiadomość
Masz rację nie denerwuj się
ja tylko spodnie gdzieś będę musiała kupić, bo bluzki itp lubię oversize i mam ich dużo w szafie więc będą jak znalazł kurtek wiosennych nigdy nie zapinam, mam nadzieję, że nie urosnę w barach dużo hehe i też będę chodzić w tych co mam . A luźniejszą mam parkę.
dokładnie

Cytat:
Czyli myslisz, ze chlopczyk drugi bedzie? Ja jakos nie mam przeczucia wogole, ale zwracam sie do brzucha w r.meskim, takze moze podswiadomie jednak... Oczywiscie z ksiezniczki tez bede sie strasznie cieszyc...
ja też do mojego brzuszka zwracam się w rodzaju męskim (nie wiem nawet od czego to się wzięło, jakoś tak po prostu zagadywałam i teraz to spostrzegłam) ale jestem strasznie ciekawa co będzie
moja siostra ma trzy córeczki, brat jeszcze nie
u męża dwóch braci ma po dwie córeczki i siostra ma córeczkę
tak więc wszyscy czekają, że wreszcie u nas będzie chłopczyk

https://start.avonpolska.pl/storage/...banner-1-1.png
8katharina8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 14:01   #2044
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Ja sie witam po badaniu krwi. Dobrze, ze TŻ wolne miał i, ze pojechał ze mna bo byłoby cieżko - pierwszy raz w życiu zrobiło mi sie tak słabo, ze miałam mroczki przed oczami, dostałam krwotoku, tak ze mnie sikała krew mimo uciskania przez 10 minut, ze myślałam, ze sie wykrwawie haha ale juz na szczęście ok! Za badania zapłaciłam 300zl ale powiedziała babka, ze oprócz morfologii i moczu mam juz wszystkie badania do konca zrobione
Heeeej !
Ooo ja to miałaś niezle przeboje! faktycznie dobrze,że malż był z Tobą. Sumka słuszna,ale jeśli to praktycznie wszystko to nie jest najgorzej

Cytat:
Napisane przez beatrix28 Pokaż wiadomość
forka gratuluje blizniaków,jak sa niejednojajowe to 2 płcie ,tak?
vea witaj
lulababy czas szybko leci,niedlugo polmetek ciazy a dopiero co chwaliłysmy sie kreseczkami..
gosienka to co tam kupiłas?
ja sie dzis pokłocilam z m na razie sie nie odzywam pol nocy przesiedzial na komputerze a zeby dziecko zawieźć do przedszkola to mu ciezko wstac o 7:50..nikt mu nie płaci za granie..a łaski nie robi ze zawiezie a on ze tak.. jak am tak robic to alimenty na dzieci i adieu..bez ostrzeżenia, nie bede sie wypruwac.
.juz swoje nagrabil w ciagu naszego malzenstwa ,takze to nie jest byle pretekst..
Echh faceci, jakiś totalny brak wyobrazni ;/. Drugie dziecko w drodze Go nie "odmieniło"? takie zachowanie to średnio dojrzałe z Jego strony...
Cytat:
Napisane przez Nicole`_ Pokaż wiadomość
A ja się witam w 10 tygodniu
super
Cytat:
Napisane przez MsLullaby Pokaż wiadomość
Witam w 12 tc
wow już 12tc Szybko minęło?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Mravka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 14:08   #2045
kasperka
Zakorzenienie

Dziewczyny, jakie jest Wasze zdanie na temat farbowania wlosow???

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

Cytat:

Podobnie jak ja. Okaząło się , ze miałam nadżerkę i to była przyczyna częstych infekcji. Wymroziłam ją i jak ręką odjął

Ostatnio byłam na basenie. Włożyłam sobie tampon i nie miałam infekcji, aż w szoku byłam.

A ja dzis wyczytalam, ze jak wlozy sie tampon to ryzyko infekcji jest jeszcze wieksze
Przestane chyba czytac w necie...

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Cytat:
Napisane przez 8katharina8 Pokaż wiadomość
witajcie!
wczoraj tak mi całe popołudnie, wieczór i w nocy jak się na siku obudziłam głowa bolała, że tylko leżałam a w nocy po przebudzeniu nie mogłam zasnąć, masakra

super - podwójna radość

oj wody to ja mnóstwo pije, przy mdłościach nie moglam się niczego napić oprócz wody niegazowanej i do teraz mi tak zostało, żadne napoje gazowane, smakowe, soki, jak i kawa nie podchodzą, popijam wiecznie wodę niegazowaną i do posiłków herbatę

szukałam właśnie tam ale wtedy nie było, wczoraj poszłam to ostatnią oliwkę pielęgnacyjną z półki zwinęłam, zaznaczona była jako nowość w tym moim rossie to może i ten lotion jeszcze "dowiozą", ale bez promocji zapłaciłam za nią 12,99zł

witamy

również witamy

tez uważam, że nie będę musiała specjalnie dużo wydać na ubrania dla siebie, na początku przerzuciłam się na leginsy, które rzadko zakładałam do pracy, a teraz po domu kupiłam sobie spodnie dresowe, poza tym lubię sukienki i spódniczki (mam ich sporo i wystarczy założyć ciut wyżej żeby nie piły), bluzki też noszę luźniejsze, więc póki co będzie łatwo
a potem latem to przewiewne sukienki, krótkie dresowe spodenki i koszulka, i gotowe

dokładnie

ja też do mojego brzuszka zwracam się w rodzaju męskim (nie wiem nawet od czego to się wzięło, jakoś tak po prostu zagadywałam i teraz to spostrzegłam) ale jestem strasznie ciekawa co będzie

Oooo to moze u Ciebie akurat synuś bedzie
kasperka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 14:08   #2046
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:

Tanie nie są, ale w porównaniu z innymi firmami i tak nie jest źle
Ja mam "pecha", bo dziewczyna, od której pożyczałam spodnie w poprzedniej ciąży teraz też czeka na maluszka, także ... źródełko ciuchowe wyschło
W poprzedniej ciąży kupiłam sobie tylko jedną bluzkę i jedne spodnie, które właśnie do mnie wróciły, bo tez koleżance ciężarowce pożyczyłam. Szkoda, ze ja nie mam od kogo pożyczyć
Cytat:

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ----------

A ja dzis wyczytalam, ze jak wlozy sie tampon to ryzyko infekcji jest jeszcze wieksze
W necie to różne rzeczy wypisują . Ja zawsze po basenie miałam infekcje, a po włożeniu tamponu pierwszy raz jej nie miałam .

Co do farbowania włosów, to w pierwszej jak i w tej ciąży będę farbowała jak dotychczas.
Stary 2015-01-09, 14:10   #2047
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
witajcie!

witamy

Apap?

To i zdrowo Mi na mdłości woda nie wchodziła, ale już z odrobiną soku grejfrutowego owszem - zapijam się

Latem problem w sumie mniejszy, bo szorty, spódniczki, sukienki, etc... ale teraz? Kurcze, ja niesukienkowa jestem, a spodnie mnie uwierają

Heh, jeszcze trochę będzie trzeba poczekac

Cytat:

Nie czytaj

Tez mam zagwozdkę - do tej pory nie farbowałam, ale już baaardzo powinnam Z tego co mówiła moja fryzjerka w ciąży farba może inaczej albo gorzej łapac - hormony na włosy też maja wpływ. Ja jeśli się w końcu zdecyduję, to na możliwie naturalną farbę - najchętniej ziołową, ale jaki będzie efekt, nie mam pojęcia

WYMIENIĘ

Stary 2015-01-09, 14:11   #2048
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
W poprzedniej ciąży kupiłam sobie tylko jedną bluzkę i jedne spodnie, które właśnie do mnie wróciły, bo tez koleżance ciężarowce pożyczyłam. Szkoda, ze ja nie mam od kogo pożyczyć

W necie to różne rzeczy wypisują . Ja zawsze po basenie miałam infekcje, a po włożeniu tamponu pierwszy raz jej nie miałam .

Co do farbowania włosów, to w pierwszej jak i w tej ciąży będę farbowała jak dotychczas.

Ja strasznie zle sie czuje i chcialabym isc do fryzjera, ale moja lekarka lekko mi dala do zrozumienia, ze lepiej nie farbowac, a jesli juz to henna
Stary 2015-01-09, 14:17   #2049
Mravka
Zadomowienie

Cytat:

O tym patencie z tamponem też juz słyszałam. Sama zamierzam sprobować jak już będe w stanie.
W sumie ja te ubrania zamierzam potem wystawić na all
Czym Ci dziecina podpadła?
Mój rano się rozpłakał,bo rozlał na piżamę herbate(prawdziwa tragedia życiowa)
Cytat:
witajcie!

dobrze,że masz takie przyzwyczajenie. Ja ogólnie mało piłam, ale w ciaży czuje ,że wiecznie mnie suszy. Jak po jakimś giga kacu . Mąż powinien być zadowolony, że nie musi codziennie wyciskać soczku z pomarańczy heh
U mnie wszyscy po cichu liczą na dziewczynke. Tzn wszyscy prócz męża On by wolał drugiego chłopaka. Jednak już Mu powiedziałąm,że jak teraz będzie chłopak to do trzech razy sztuka. Stwierdził "chyba nie ze mną" ...grzecznie uprzedziłam,żeby zapamiętał co powiedział i potem nie miał pretensji

Ja ostatnio nie sypiam za specjalnie. Budze sie w środku nocy i koniec. Nie mogę się ułożyć, znalezc sobie miejsca...ogólnie wszystko jest na nie. Doszło do tego,że myślałam,że to z głodu(przelewało mi się w żołądku) jednak banan zjedzony o 4:20 nic nie zmienił
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski
Stary 2015-01-09, 14:17   #2050
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
Ja strasznie zle sie czuje i chcialabym isc do fryzjera, ale moja lekarka lekko mi dala do zrozumienia, ze lepiej nie farbowac, a jesli juz to henna
Wiadomo ile ludzi tyle opinii, tak samo z lekarzami.
Ja farbuje i w sumie wszystkie moje koleżanki, które były w ciąży też farbowały.
Z reszta ja jestem z tych co jedzą na co maja ochotę i nie patrzą najpierw w necie czy można. Oczywiście nie pisze tu o jakimś surowym mięsie czy coś w tym stylu
Stary 2015-01-09, 14:18   #2051
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Apap?

To i zdrowo Mi na mdłości woda nie wchodziła, ale już z odrobiną soku grejfrutowego owszem - zapijam się

Latem problem w sumie mniejszy, bo szorty, spódniczki, sukienki, etc... ale teraz? Kurcze, ja niesukienkowa jestem, a spodnie mnie uwierają

Heh, jeszcze trochę będzie trzeba poczekac

Nie czytaj

Tez mam zagwozdkę - do tej pory nie farbowałam, ale już baaardzo powinnam Z tego co mówiła moja fryzjerka w ciąży farba może inaczej albo gorzej łapac - hormony na włosy też maja wpływ. Ja jeśli się w końcu zdecyduję, to na możliwie naturalną farbę - najchętniej ziołową, ale jaki będzie efekt, nie mam pojęcia
Ja juz kilka miesiecy nie farbowalam Mam dlugie wlosy, kolor ciemny braz- czekoladowy braz... Nosze caly czas spiete wlosy bo na odroscie mam juz siwki
Stary 2015-01-09, 14:19   #2052
lori20
Raczkowanie

Dziewczyny dziękuję za miłe przywitanie ja właśnie jestem po długiej drzemce pewnie nie pierwszej dzisiaj bo w sumie mogłabym przesypiać całe dnie Aliczka88 ostatnią miesiączkę miałam 16 listopada ale owulacja na pewno się przesunęła i pewnie stąd te rozbieżności Super że jest nas tu tak dużo, będzie ciężko Was zapamiętać dziewczyny, ale damy rade A jak u Was z mdłościami bardzo męczą? Ja przez dwa ostatnie tygodnie miałam tragedie całymi dniami nic nie mogłam zjeść, teraz jest na szczęście trochę lepiej, mdłości są tylko rano, ale są tak silne że nie daje rady jeść śniadania. Ale później przez cały dzień nadrabiam braki
lori20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 14:22   #2053
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Ja farbowałam. W poprzedniej ciąży także. Teraz są naprawdę dobre farby,także wydaje mi się, że nie ma żadnego niebezpieczeństwa. Lekarz mi nigdy nie odradzał. Mój fryzjer wie o ciąży ,te farby są bez amoniaku.
Stary 2015-01-09, 14:22   #2054
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja farbuje i w sumie wszystkie moje koleżanki, które były w ciąży też farbowały.
Z reszta ja jestem z tych co jedzą na co maja ochotę i nie patrzą najpierw w necie czy można. Oczywiście nie pisze tu o jakimś surowym mięsie czy coś w tym stylu
I takie zdrowe podejscie jest najlepsze!!! Ja juz tez sobie obiecalam, ze nie bede czytac tych bzdur wszystkich w necie
Stary 2015-01-09, 14:24   #2055
vea7
Zakorzenienie

Cytat:
Heh, z jedzeniem mam tak samo - wyrzuciłam surowe mięso i ryby, alkohol, sery pleśniowe niepasteryzowane i... chyba tyle... mega tłustych czy ciężkostrawnych rzeczy po prostu nie lubię, fast foodów też... no chyba, ze się dobry burger trafi

Z farbami, to mi się o uszy obiło, że niektóre związki chemiczne przenikają do krwi przez skórę głowy i mogą by niebezpieczne (podobnież w niektórych lakierach do paznokci), ale nie pamiętam o które chodziło. Natomiast nie było problemu ze znalezieniem farby czy lakieru bez nich

Cytat:
Ja juz kilka miesiecy nie farbowalam Mam dlugie wlosy, kolor ciemny braz- czekoladowy braz... Nosze caly czas spiete wlosy bo na odroscie mam juz siwki
Widzisz ja nigdy w życiu nie farbowałam
Niestety siwienie u mnie rodzinne, a że włosy mam ciemne, to niestety już widac

WYMIENIĘ

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-09, 14:25   #2056
fiona27
Zakorzenienie

Cytat:
O tym patencie z tamponem też juz słyszałam. Sama zamierzam sprobować jak już będe w stanie.
W sumie ja te ubrania zamierzam potem wystawić na all
Czym Ci dziecina podpadła?
Mój rano się rozpłakał,bo rozlał na piżamę herbate(prawdziwa tragedia życiowa)

dobrze,że masz takie przyzwyczajenie. Ja ogólnie mało piłam, ale w ciaży czuje ,że wiecznie mnie suszy. Jak po jakimś giga kacu . Mąż powinien być zadowolony, że nie musi codziennie wyciskać soczku z pomarańczy heh
U mnie wszyscy po cichu liczą na dziewczynke. Tzn wszyscy prócz męża On by wolał drugiego chłopaka. Jednak już Mu powiedziałąm,że jak teraz będzie chłopak to do trzech razy sztuka. Stwierdził "chyba nie ze mną" ...grzecznie uprzedziłam,żeby zapamiętał co powiedział i potem nie miał pretensji

Ja ostatnio nie sypiam za specjalnie. Budze sie w środku nocy i koniec. Nie mogę się ułożyć, znalezc sobie miejsca...ogólnie wszystko jest na nie. Doszło do tego,że myślałam,że to z głodu(przelewało mi się w żołądku) jednak banan zjedzony o 4:20 nic nie zmienił
A co mi synek zrobił hmmm. nie słucha się mamy I non stop mamaaa, mamaaa . Co posprzątam zabawki za chwilę od nowa bałagan i jeszcze wyrzucił chrupki na podłogę, a zdążyłam odkurzyć. W ogóle jakaś jestem dziś nerwowa .
A z tą herbatą to rzeczywiście tragedia

Jak bym czytała o sobie. Tez cały czas mnie suszy, spać nie mogę .
U mnie w rodzinie najbliżsi obstawiają córkę sa wręcz pewni, że to będzie Ona
Synka mi wywróżyli to zobaczymy czy tym razem też się nie pomylą

Musze pochwalić męża. Ciągle mi pomaga we wszystkim, każe odpoczywać9 nawet ja nic nie robię ) i jakoś patrzy na mnie tak miło
Stary 2015-01-09, 14:32   #2057
SugarbabyLove
Zakorzenienie

ja tez farbowalam wlosy i teraz tez bede farbowac
wlasnie farba bez amoniaku
nie szkodzi lekarz nawet tak mowil a bez amoniaku i tez nie smierdzi
Stary 2015-01-09, 14:37   #2058
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
Ja farbowałam. W poprzedniej ciąży także. Teraz są naprawdę dobre farby,także wydaje mi się, że nie ma żadnego niebezpieczeństwa. Lekarz mi nigdy nie odradzał. Mój fryzjer wie o ciąży ,te farby są bez amoniaku.
Musze z moim fryzjerem porozmawiac... Moze zalatwilby jakies farby dla mnie i zrobil mi wlosy... Choc On tez przeciwny farbowaniu w ciazy Jego dziewczyna tez w ciazy, ale ma jasne wlosy i pasemka robila... Na moich ciemnych plus siwki na odroscie o pasemkach nie ma mowy

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:

Zdradzisz co to za farba ???

Edytowane przez kasperka
Czas edycji: 2015-01-09 o 14:36 Powód: Blad
Stary 2015-01-09, 14:45   #2059
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
A co mi synek zrobił hmmm. nie słucha się mamy I non stop mamaaa, mamaaa . Co posprzątam zabawki za chwilę od nowa bałagan i jeszcze wyrzucił chrupki na podłogę, a zdążyłam odkurzyć. W ogóle jakaś jestem dziś nerwowa .
A z tą herbatą to rzeczywiście tragedia

Jak bym czytała o sobie. Tez cały czas mnie suszy, spać nie mogę .
U mnie w rodzinie najbliżsi obstawiają córkę sa wręcz pewni, że to będzie Ona
Synka mi wywróżyli to zobaczymy czy tym razem też się nie pomylą

Musze pochwalić męża. Ciągle mi pomaga we wszystkim, każe odpoczywać9 nawet ja nic nie robię ) i jakoś patrzy na mnie tak miło
no to przechlapane ma. W sumie jak tak sobie myślę to nic mnie tak nie denerwuje jak takie jęczenie,miałczenie. Totanie mnie to osłabia. Podobnie jak Ty czuje,że mam niski próg cierpliwości ostatnio
Popatrz parka to byłoby idealnie! Starszy brat! super sprawa..

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

Cytat:
Musze z moim fryzjerem porozmawiac... Moze zalatwilby jakies farby dla mnie i zrobil mi wlosy... Choc On tez przeciwny farbowaniu w ciazy Jego dziewczyna tez w ciazy, ale ma jasne wlosy i pasemka robila... Na moich ciemnych plus siwki na odroscie o pasemkach nie ma mowy
ja mam swoje takie nijakie,mysie i w sumie caly czas farbowałam na jasny blond. Ostatnio jednak się przemogłam i mam ciemniejszy. Pierwsze co jak usiadłam to Go spytałam o te farby., śmiesznie to wyszlo bo kobieta która obok siedziała jako Klienta dokładnie o to samo spytała
W sumie to nie wiem jak Ty, ale jak farbuje wlosy co jakies 2 mc,więc na dobrą sprawę to też na tyle rzadko,że wydaje mi się luz blues
Stary 2015-01-09, 14:48   #2060
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
no to przechlapane ma. W sumie jak tak sobie myślę to nic mnie tak nie denerwuje jak takie jęczenie,miałczenie. Totanie mnie to osłabia. Podobnie jak Ty czuje,że mam niski próg cierpliwości ostatnio
Popatrz parka to byłoby idealnie! Starszy brat! super sprawa..[COLOR="Silver"]
haha NISKI PRÓG CIERPLIWOŚCI powinien być oficjalnie zaliczony do objawów ciążowych

ten objaw mam w dawce MAX! hih Wszystko mnie wq....
12mu05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 14:52   #2061
roxana_lu
Zakorzenienie

Cytat:
Ano
Jedno z nielicznych, które mi się "przez całe życie" podoba
Tzn. jak mały to Jasio, Janek, Jaśko, w szkole Jasiek albo Janek, a dorosły Jan
Bardzo podobał mi się też Olaf, ale zdrobnienia nie trawię...

Teraz nad Jakubem dumam

Moje dziecię chce Olafa mieć w domu - ale to ze względu na wielkie zainteresowanie bajka "kraina lodu"

Synuś i Córcia
roxana_lu jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 14:54   #2062
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:

Cytat:
Popatrz parka to byłoby idealnie! Starszy brat! super sprawa..

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ----------

ja mam swoje takie nijakie,mysie i w sumie caly czas farbowałam na jasny blond. Ostatnio jednak się przemogłam i mam ciemniejszy. Pierwsze co jak usiadłam to Go spytałam o te farby., śmiesznie to wyszlo bo kobieta która obok siedziała jako Klienta dokładnie o to samo spytała
W sumie to nie wiem jak Ty, ale jak farbuje wlosy co jakies 2 mc,więc na dobrą sprawę to też na tyle rzadko,że wydaje mi się luz blues
Ja tez wlasnie raz na 2 mies. Choc teraz juz chyba prawie 4 mies.i dlatego taka tragedia
Stary 2015-01-09, 14:56   #2063
Mravka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez roxana_lu Pokaż wiadomość
Moje dziecię chce Olafa mieć w domu - ale to ze względu na wielkie zainteresowanie bajka "kraina lodu"
a jak zdrabniać Olafa, Olo?

---------- Dopisano o 14:56 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Ja tez wlasnie raz na 2 mies. Choc teraz juz chyba prawie 4 mies.i dlatego taka tragedia
no tak 4mc to już szmat czasu. Choć w sumie zima to można w czapie chodzić .
Stary 2015-01-09, 15:02   #2064
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
Szczerze mówiąc to nie myślę, będzie co będzie, a i tak w tej chwili jest dziewczynką... czy raczej krewetką płci żeńskiej

Po prostu jakiś czas temu (jeszcze zanim w ciążę zaszłam) rozmawiałam z Bartkiem i dla dziewczynki wymyśliliśmy imiona Natalia albo Maja, a dla chłopaka Filip, ale od kilku dni chodzi za mną ten Kuba i co raz bardziej mi się podoba
Z Jaskiem było tak samo - miało by inne imię, ale zaczął Jaśko za mną chodzi i tak zostało
moi faworyci
Cytat:

w h&m można się zapisać do newslettera i dostaje się zniżke-25% na jedną rzecz. I można tak w kólko wypisać się i znowu zapisać lub na różne meile
Cytat:

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:04 ----------

Oooo to moze u Ciebie akurat synuś bedzie
ja właśnie dzisiaj miałam farbowane, bez amoniaku. Sorry dziewczyny ale jakbym miała nie farbować to do sierpnia chodziłabym w czapie takie mam siwusy... a zakazu nie ma na farbowanie
Stary 2015-01-09, 15:10   #2065
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
moi faworyci

w h&m można się zapisać do newslettera i dostaje się zniżke-25% na jedną rzecz. I można tak w kólko wypisać się i znowu zapisać lub na różne meile

ja właśnie dzisiaj miałam farbowane, bez amoniaku. Sorry dziewczyny ale jakbym miała nie farbować to do sierpnia chodziłabym w czapie takie mam siwusy... a zakazu nie ma na farbowanie
Ja jeszcze troche i w czape bede musiala sie zaopatrzyc
Stary 2015-01-09, 15:12   #2066
8katharina8
Rozeznanie

GG do 8katharina8

Cytat:
Apap?
właśnie się zastanawiam czy jakieś przeciwbólowe mogę brać

https://start.avonpolska.pl/storage/...banner-1-1.png
8katharina8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 15:14   #2067
dd1dd
Zakorzenienie

Cytat:
to mamy zimę a Ty jeszcze nie masz czapy?
a tak serio to czemu? nie chcesz farbować?
Stary 2015-01-09, 15:20   #2068
12mu05
Rozeznanie

Cytat:
hihi
a mnie się wydaje, że teraz na rynku 90% farb jest bez amoniaku, bo amoniak strasznie niszczy włosy, a teraz są lepsze formuły także Kasperka zobacz co pisze na opakowaniach wiem, że te piankowe farby z palett na pewno były bez amoniaku

a wiecie, ja w tamtej ciąży poszłam na urlopie w Polsce do fryzjerki się obciąć (ok 8 m-ca) to mnie laska nie obcięła bo powiedziała,że ciężarne nie mogą się obcinać! hahah

pewnie jakiś przesąd... ale tak mnie zamórowało, że dopiero po porodzie się ścięłam

a Kasperka Ty masz fryzjera Polaka? Niemca? czy Turka
12mu05 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 15:24   #2069
dd1dd
Zakorzenienie

Wink Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)

Cytat:
Napisane przez 12mu05 Pokaż wiadomość
hihi
a mnie się wydaje, że teraz na rynku 90% farb jest bez amoniaku, bo amoniak strasznie niszczy włosy, a teraz są lepsze formuły także Kasperka zobacz co pisze na opakowaniach wiem, że te piankowe farby z palett na pewno były bez amoniaku

a wiecie, ja w tamtej ciąży poszłam na urlopie w Polsce do fryzjerki się obciąć (ok 8 m-ca) to mnie laska nie obcięła bo powiedziała,że ciężarne nie mogą się obcinać! hahah

pewnie jakiś przesąd... ale tak mnie zamórowało, że dopiero po porodzie się ścięłam

a Kasperka Ty masz fryzjera Polaka? Niemca? czy Turka
tak tak, bo dziecko nie będzie zbyt mądre a jak będziemy farbować włosy to będzie rude pamiętajcie!!
Stary 2015-01-09, 15:26   #2070
kasperka
Zakorzenienie

Cytat:
to mamy zimę a Ty jeszcze nie masz czapy?
a tak serio to czemu? nie chcesz farbować?
Mam, ale nosze je tylko jak w gory jade
Boje sie jakos tego gadania, ze wszystkie te szkodliwe substancje przechodza do krwi itd... A z drugiej strony, w naszym codziennym jedzeniu chocby pewnie tez kryja sie rzeczy o ktorych nam sie nawet nie snilo takze...
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości