Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 11 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-09, 14:25   #301
olajakzam
Raczkowanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
To które dziewczyny wrzucamy na listę zaginionych?
jestem! Moja Kornelka też urosła i przyśpieszyła mi termin wg usg już na 20 lutego zakupy wyprawkowe prawie gotowe! została jeszcze wyprawa do ikei po łóżeczko i na strych u teściowej po ubranka męża siostrzenicy! więc niedługo czeka mnie mega pranie, ale najpier musi dojść proszek w przesyłce z Gemini ehh też już się nie możecie maluchów doczekać??!
Stary 2015-01-09, 14:25   #302
nusiekowa
Wtajemniczenie

mamuski wlasnie był listonnosz z moim szlafroczkiem jestem strasznie zadowolona-bawełna i super leży
Polecam jakby ktoś szukał czegoś lekkiego do szpitala:
http://allegro.pl/bawelniany-szlafro...946674088.html
Stary 2015-01-09, 14:37   #303
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Juz jestem w domu.moja pani dr stwierdziła że nie muszę jechac na wizytę i pieniędzy wydawać skoro mnie dopiero ze szpitala wypuścili wiec mam wizytę za 2tyg.
Jakaś czuje się słaba brzuch mi się napial jak szłam ze szpitala do auta ale minęło.
Co do ruchów to Ja też już typowych kopniakow nie mam tylko się tak mi pod skórą młody przesuwa jak robak śmieszne uczucie i często mało przyjemne szczególnie jak leżę na boku.
Mój skarb waży 1308gr w 28+6 dni... To dużo czy mało?
Synuś się ładnie rozwijaa Ty uważaj na siebie Kochana i dużo wypoczywaj!

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
jestem! Moja Kornelka też urosła i przyśpieszyła mi termin wg usg już na 20 lutego zakupy wyprawkowe prawie gotowe! została jeszcze wyprawa do ikei po łóżeczko i na strych u teściowej po ubranka męża siostrzenicy! więc niedługo czeka mnie mega pranie, ale najpier musi dojść proszek w przesyłce z Gemini ehh też już się nie możecie maluchów doczekać??!
za wizytę!

Mordka świetny zakup!!!

A mi tż kupił w biedrze formy silikonowe do pieczenia muffinów za całe 4zł
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 14:39   #304
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Dzien dobry w nowym watku. Subskrybuje
Tak mi sie smiac chce bo Wy kupujecie powoli wszystko uzupelniacie wszelkie niedobory, a ja sprzedaje sprzedalam juz mega pake z ciuchami 56,62,68, podgrzewacz, detektor serca...a nadal mam pelno rzeczy ktorej w ciazy nr.1 nie uzylam i nadal nie potrzebuje teraz pewnie wystawie rozki i 1 z dwoch spiworkow jakie mam
Wiecie...jako swieza upieczona mama dosc mocno przesadzilam z iloscia kupowanych rzeczy i dopiero teraz powoli przegladam i redukuje

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Ja tak samo, wyprzedaje wszystkie rzeczy po córce- bo różowe, w kwiatki, motylki, króliczki itp. A co zarobie to do skarbonki i na wyprawke dla synka
Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
Dziewczyny, muszę zadać Wam pytanie, bo nie daje mi to spokoju...
Czy któraś z Was oprócz mnie odczuwa ruchy dzieciaczka tak rzadko jak ja? Od początku tak miałam, że czułam te ruchy słabo i zazdrościłam Wam kiedy pisałyście, że czujecie mocne kopniaki, że dzieciaczki Was budzą w nocy itd... Ciągle się pocieszałam, że to ze względu na łożysko na przedniej ścianie, nawet położna mówiła, że te ruchy będą amortyzowane i nie będę ich odczuwać aż tak intensywnie...
Jutro zaczynam 31 tydzień, ruchy są, ale juz nawet nie tak mocne jak były, w dodatku tylko kilka razy dziennie- 2-3, czasem 4...
Nie wiem czy nasz dzieciaczek to malutki leniuszek, czy coś jest nie w porządku... Tutaj położne mówią, że już się odchodzi od liczenia ruchów dziecka, że bardziej zwraca się uwagę na wszelkie zmiany, tzn jeśli dziecko rusza się dużo mniej lub dużo więcej niż zwykle... W poniedziałek mam wizytę z USG, nie wiem, czy czekać, czy dzwonić dzisiaj i jechać to sprawdzić? Czy z drugiej strony za bardzo panikuję, skoro czuję te ruchy?
Mi gin kazał liczyc dwa razy dziennie po 1 godz. Musi byc minimum 10 kopniaków na godzine . Jak dziecko nie rusza sie 8 godz pomimo szturchania to jechac na IP.
Mój kopie prawie cały czas. Nie wiem kiedy sypia?!

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
dzięki dziewczyny za dobre słowa

no więc rano dowiedziałam się, że najprawdopodobniej nie będę mogła karmić piersią jestem na lekach w związku z moją chorobą i na pewno nie mogę ich odstawić
no i się popłakałam, że będę złą mamą, bo nawet nie będę mogła spróbować
na szczęście TŻ bardzo wspiera, mówi, że to nie ma znaczenia, że inne rzeczy są ważniejsze i że będę najlepszą mamą dla naszej małej...
ale mimo wszystko tak mi smutno
Zdrowa mama bardziej sie dziecku przyda niz kp. Bedziesz świetną mamą.
Nie zadreczaj sie tym!
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 14:40   #305
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez panna mimbla Pokaż wiadomość
aaakarolina, ja mam bardzo, bardzo, bardzo tyci biust, jak przed ciążą, niemal wcale nie ulewam siary, więc wydaje mi się że też nie będę mogła karmić, ale nie o to w tym chodzi, nawet jeśli będziesz karmić butelką to i tak będziesz przytulać malca, a dotyk i twoje ciepło będzie dla niego ważniejsze niż to z czego je albo co je

wchodzę na nasz wątek po przerwie świątecznej ( koszmar!!! 20 osób w tym 6 małych dzieci a za roczek plus kolejne dwa to zdecydowanie za dużo na ciężarną!!! ), a tu odsyłają na nowy, szok!

Dziś zastanawiałam się:
Który materac jest lepszy, kokos, gryka, pianka?
Który proszek lepszy, jelp, dzidzuś, lovela?
Które kosmetyki lepsze, Oilatum, Nivea, Johnson's, Ziajka?
Ktoś coś poleci?
Odp 1. Pianka
Odp 2. Lovela
Odp 3. Ziajka

Wg mnie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
wydawało mi się że tylko chwilkę mnie nie było, a tu tyyyyyyyyyyyle nadrabiania,mało tego już z 50 stron na nowym wątku ale jestem dzielna i wszystko przeczytałam, ale odpowiadać na wszystko nie mam siły

u mnie ogólnie depresja i stres przeogromny, że nie mamy wszystkiego (ale dziś wpłynęła wypłata więc może coś kupimy )
co do kp, to mam pytanie ? u wszytskich was już coś cieknie z cycuszków? u mnie narazie nic mam nadzieje że po prostu taki moj organizm, co to nic nie chce zmarnować (tak się pocieszam)

pranie i prasowanie, a ja nie mam gdzie tego składować zaczynam panikować, nie chce rodzić, chce żeby był dopiero początek ciąży boje boje boje sięę

i stwierdzam że mam gówniane biedronki i dzisiaj nie daruje i chyba wszystkie zwiedze w Białymstoku i bez koszuli nawet nie mam zamiaru wracać, taki foch na biedry, jak nie zjajde to koniec z nią !

a i któraś z was te punkty wysłała, przeczytałam dla TŻa to się śmiał, na co ja obwieściłam że n
a ścianie je gdzieś napiszę
u mnie też nie cieknie z cycochów
I nie mam nic poprasowane
Zdążymy

Cytat:
Mordka super zakupy
Nooo super sama też popatrze w biedrze ten podkład na materac. Mi mama dzisiaj wzieła kocyk podróbka la millua 10zł w biedrze dla małej. Bo jakieś wyprzedaże mają. Sama też poskocze obczaje co tam ciekawego dali
Stary 2015-01-09, 14:44   #306
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
mamuski wlasnie był listonnosz z moim szlafroczkiem jestem strasznie zadowolona-bawełna i super leży
Polecam jakby ktoś szukał czegoś lekkiego do szpitala:
http://allegro.pl/bawelniany-szlafro...946674088.html
On jest taki cienki jakby z materiału na dres?? Kurczę, bo ja mam gruby polarowy i boje się, że mogę się w nim ugotować na twardo

Mój TŻ wraca po 3 dniach nieobecności
Zrobiłam dwa obiady - jeden dla siebie drugi dla reszty domu, ech dobrze, że już niedługo marzec
Zjem i zabieram się za prasowanie bo sterta mi się uzbierała

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 14:45   #307
olajakzam
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Chyba trafiłyśmy na tego samego lekarza. Ja do takiego na początek chodziłam, co nie pozwalał na obecność TZ i samej tez mi nie dal popatrzec,bo to on ma dobrze widziec a nie ja. Ale to bylo na nfz. Teraz place i wchodze zawsze z TZ, ale juz do innego lekarza.

Wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia to po pierwsze.
My mamy łózeczko ikea, a materac danpol, chyba edits wklejała podobny jak mamy.

Od stycznia mamy nowego zarządce i nowy czynsz. I policzyli nam 200zł za miejsca parkingowe w garażu, skandal w biały dzień. Wcześniej było 100zł i uważałam, że drogo. Mam nadzieje, że go szybko zmienią.

Nouvelle dopiszesz mi imię Zuzanna

A to kącik Zuzanny w naszej mikro sypialni. Na razie wszystkie ciuszki w łóżeczku leżą, bo nie mamy szaf porobionych i zajmuje komodę małej.
super kącik łóżeczko piękne! a przewijak w ikei też taki mają?
Stary 2015-01-09, 14:47   #308
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
super kącik łóżeczko piękne! a przewijak w ikei też taki mają?
Ja przewijaków takich sztywnych na łóżeczko w Ikei nie widziałam, tylko takie coś pompowane

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-01-09, 14:58   #309
olajakzam
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Jejku jak pomyślę, że za tydzień wizyta i trzeba ogolić to i owo już mnie skręca. Chyba nadszedł czas na pomoc TŻ

Super w domciu sobie lepiej wypoczniesz, będzie cisza i spokój.

Też zauważyłam, że macam łóżko jak wstaję w nocy na siusiu

Mój chrześniak miał stamtąd do chrztu ubranko, ale ceny rzeczywiście powalają

A ja dzisiaj pierwszy raz od kilku miesięcy wstałam z łóżka bez bólu pachwiny zobaczymy na jak długo
i co to za bol był? bo ja też miewałam parę tyg temu ale minal

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

czekam właśnie na wyniki badań dzisijeszych.. oby infekcja moczu nie powróciła bo to jedyny minus tej całej mojej ciąży już 2 razy miałam antybiotyk;/
Stary 2015-01-09, 15:06   #310
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
On jest taki cienki jakby z materiału na dres?? Kurczę, bo ja mam gruby polarowy i boje się, że mogę się w nim ugotować na twardo
ten jest taki cienki jak taka grubsza bawełna na piżame(nie jest ocieplana) Też mam grubszy szlafrok ale słyszałam że na porodówce ciepło bardzo więc stwierdziłam ze musze coś dokupić lżejszego.. najwyzej Tż dowiezie cieplejszy
Stary 2015-01-09, 15:13   #311
luzna25
Zadomowienie

hejka

ledwo Was nadrobiłam odpowiem Wam bez cytowania, bo tak będzie szybciej

z piersi nic mi nie leci, ale na razie się tym nie martwię, bo nie jest powiedziane że każdej będzie już coś lecieć

co do ruchów to ja nie liczę, bo mi gin nie kazał jedyne na co zwracam uwagę to tylko czy co jakiś czas kopnie lub się wypnie maluszek jak nie będę czuć kopniaków lub wypinania przez cały dzień wtedy pojadę od razu na IP

a byłam dzisiaj w pracy i mówię do koleżanki, że lekarz powiedział, że maluch ma jeszcze tylko 3 tygodnie na obrócenie się a ona mi opowiadała, żebym w to nie wierzyła bo jej syn obrócił się tydzień przed porodem ale myślała, że się wykończy: tak ją bolało.

gratuluję Wam udanych zakupów i udanych wizyt

a ja dzisiaj mam księdza po kolędzie. Pasuje coś ogarnąć mieszkanie, żeby wstydu nie było
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 15:13   #312
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Mój tż też dzisiaj samochód rejestrowal a teraz na ubezpieczeniu chca go skroić ;/

Też musze kupic szlafrok bo mam taki puchowy co by mi pół torby zajął.

Smv- dobrze, że już Cię wypuścili. Oszczędzaj się teraz.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 15:16   #313
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Mój tż też dzisiaj samochód rejestrowal a teraz na ubezpieczeniu chca go skroić ;/

Też musze kupic szlafrok bo mam taki puchowy co by mi pół torby zajął.

Smv- dobrze, że już Cię wypuścili. Oszczędzaj się teraz.
najlepszy to jest taki cienki, bawełniany bo w szpitalu na pewno nie zmarzniesz, a tyle żeby w samej koszuli nie latać to bawełniany wystarczy ja mam taki zwykły bawełniany co nawet mi go nie szkoda jak się zniszczy czy coś

Stary 2015-01-09, 15:20   #314
olajakzam
Raczkowanie

ja mam taki polarowy ale nie myślę zeby było mi za gorąco bo lubię przytulnie z ciucha za całe 4 zł;p więc jak się zabrudzi to do kosza
Stary 2015-01-09, 15:21   #315
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
i co to za bol był? bo ja też miewałam parę tyg temu ale minal

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:53 ----------

czekam właśnie na wyniki badań dzisijeszych.. oby infekcja moczu nie powróciła bo to jedyny minus tej całej mojej ciąży już 2 razy miałam antybiotyk;/
No ja te bóle mam niemalże od początku, coś mi uciska na nerwy czy jakąś żyłę - to teoria lekarza. A boli właśnie przy wstawaniu z pozycji leżącej i jak dłużej pochodzę.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-01-09, 15:22   #316
aneta_s13
Rozeznanie

ja dziś sprzątam... coś mnie natchnęło

Szlafrok też kupiłam cieniutki i nie zajmujący miejsca.

Muszę kupić jeszcze torbę do szpitala... jakoś głupio mi z walizką
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10913493_996879856992443_1205946874_n.jpg (149,0 KB, 28 załadowań)

Edytowane przez aneta_s13
Czas edycji: 2015-01-09 o 15:24
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 15:44   #317
rona1906
Raczkowanie

Hej mamuski , czlowieka chwile nie ma i juz tyle do nadrobienia
Ja leze w szpitalu od wczorajszej wizyty, az do poniedzialku. Profilaktycznie podaja mi sterydy na rozwoj pluc u moich maluszkow nudno tu jakos i lepiej jedak lezy sie w domu, ale jak mus to mus. Poza tym u mnie od wczoraj same stresy, kazalam siostrze wrocic samochodem TZ do domu, bo odrazu na oddzial mnie dali, a ona pechowo rozwalila mu zderzak na parkingu. Nie musze mowic jaka byla jego reakcja... Nasze samochody to jego oczko w glowie, mam nadzieje ze tylko do porodu a dzis okazalo sie, ze sa jakies problemy z ubezpieczeniem drugiego samochodu i trzeba zaplacic zalegla rate, bo komis tego nie zrobil, a pamietam, ze mowil ze na bank oplacone do lutego i zeby tylko aneks z agentem zrobic i nie bedzie problemu. Mialam dzwonic i go "zwyzywac" , ale maz mowi, ze szkoda sie sadzic i denerwowac o 200 zl... Jak to mowia: jak nie urok to sraczka
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 15:53   #318
marta24171
Rozeznanie

Mi też z cycorow nic nie cieknie,a z córką już o tej porze zawsze po nocy miałam plamy na piżamie.Zresztą z córką miałam zgage a teraz nic.Jak mówią każda ciąża inna.
Nusiekowa podoba mi się ten twój szlafrok,powiedz dokąd ci sięga?a może wkleisz fotkę ubrana w nim?
Stary 2015-01-09, 16:00   #319
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Mi też z cycorow nic nie cieknie,a z córką już o tej porze zawsze po nocy miałam plamy na piżamie.Zresztą z córką miałam zgage a teraz nic.Jak mówią każda ciąża inna.
Nusiekowa podoba mi się ten twój szlafrok,powiedz dokąd ci sięga?a może wkleisz fotkę ubrana w nim?
Oto i szlafrok-siega do kolan prawie(mam 176cm wzrostu)
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg szlafrok.jpg (72,7 KB, 47 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg szlafrok2.jpg (75,1 KB, 37 załadowań)
Stary 2015-01-09, 16:01   #320
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Ja leze w szpitalu od wczorajszej wizyty, az do poniedzialku. Profilaktycznie podaja mi sterydy na rozwoj pluc u moich maluszkow nudno tu jakos i lepiej jedak lezy sie w domu, ale jak mus to mus. Poza tym u mnie od wczoraj same stresy, kazalam siostrze wrocic samochodem TZ do domu, bo odrazu na oddzial mnie dali, a ona pechowo rozwalila mu zderzak na parkingu. Nie musze mowic jaka byla jego reakcja... Nasze samochody to jego oczko w glowie, mam nadzieje ze tylko do porodu a dzis okazalo sie, ze sa jakies problemy z ubezpieczeniem drugiego samochodu i trzeba zaplacic zalegla rate, bo komis tego nie zrobil, a pamietam, ze mowil ze na bank oplacone do lutego i zeby tylko aneks z agentem zrobic i nie bedzie problemu. Mialam dzwonic i go "zwyzywac" , ale maz mowi, ze szkoda sie sadzic i denerwowac o 200 zl... Jak to mowia: jak nie urok to sraczka
A cos sie stało że Cie zatrzymali? trzymajcie sie tam kochana
Stary 2015-01-09, 16:03   #321
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Ładny, to na mnie do samej ziemi by sięgał. Jednak chyba muszę iść kupić normalnie w sklepie, żebym mogła przymierzyć

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-01-09, 16:19   #322
87marta78
Zadomowienie

Kochane tak szybko piszecie, że nie dam rady Was cytować
U mnie też nie ma żadnych oznak siary, może tak ma być, a biust nie urósł mi jakoś specjalnie.
Mała jak co dzień mega aktywna, upodobała sobie miejsce pod żebrami z prawej strony i czasami jak mocno wypchnie to mogę ją pogłaskać po główce
Dziś pomalowałam kolejny raz kołyskę, jutro w świetle dnia zerknę czy nie trzeba będzie jej jeszcze malować.
Co do zakupów to mama dzwoniła, że przyszły do mnie paczki (pewnie pościel) jutro podjadę do niej i wezmę
W mojej biedronce pod blokiem nie ma takich fajnych rzeczy jak u Was
A szkoda, bo bm tez kupiła te koszule, bo tylko mi ich brakuje, a tak to mam już wszystko
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 16:36   #323
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
bardzo fajny ten szlafrok

---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:33 ----------

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
a to coś Cię bolało, że znalazłaś się w szpitalu?? lepiej wziąć profilaktycznie sterydy niż żeby dzieciaczki miały problem z oddychaniem jakby coś się wydarzyło.
Trzymaj się i odpoczywaj lepiej, że jesteś pod fachową opieką

Stary 2015-01-09, 16:39   #324
bozena_87
Raczkowanie

Cytat:
aż o tyle Ci się przyśpieszył termin? Patrzyłam na pierwszą stronę i widziałam że miałaś termin na 12 marca. Normalnie się wystraszyłam teraz bo ja prawie nic nie mam do synka ,( oprócz ubranek ) a też mi się przecież może termin przyśpieszyć. W poniedziałek mam wizytę to będę wiedzieć.

A powiedzcie mi dziewczyny (szczególnie te które już są mamami) jak to jest z tymi ciuszkami. Ja na rozmiar 56 mam tylko kilka sztuk , dopiero na 62 mam więcej. Ile tak naprawdę jest potrzebnych np. bodów w rozmiarze 62? Rozmawiałam z koleżanką co ma roczne dziecko i ona mówiła że miała dość sporo bo zależało jej aby codziennie nie musiała pralki włączać a jej mała często po zrobieniu kupki była cała do przebrania bo jej wyciekło z pampersa Też miałyście takie przygody?
Stary 2015-01-09, 16:45   #325
olajakzam
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez bozena_87 Pokaż wiadomość
aż o tyle Ci się przyśpieszył termin? Patrzyłam na pierwszą stronę i widziałam że miałaś termin na 12 marca. Normalnie się wystraszyłam teraz bo ja prawie nic nie mam do synka ,( oprócz ubranek ) a też mi się przecież może termin przyśpieszyć. W poniedziałek mam wizytę to będę wiedzieć.

A powiedzcie mi dziewczyny (szczególnie te które już są mamami) jak to jest z tymi ciuszkami. Ja na rozmiar 56 mam tylko kilka sztuk , dopiero na 62 mam więcej. Ile tak naprawdę jest potrzebnych np. bodów w rozmiarze 62? Rozmawiałam z koleżanką co ma roczne dziecko i ona mówiła że miała dość sporo bo zależało jej aby codziennie nie musiała pralki włączać a jej mała często po zrobieniu kupki była cała do przebrania bo jej wyciekło z pampersa Też miałyście takie przygody?
też byłam w szoku ale jeśli upodoba sobie termin USG nie będę się smucic w końcu ciąża donoszona chyba 13 lutego, więc malutka powinna być już wtedy prawidłowo rozwinięta a do wiosny akurat by ładnie podrosła

jeśli chodzi o siarę to jak to wygląda?? bo ja mam tylko coś białego ale nie leci dużo tylko troszkę wyjdzie i tyle
Stary 2015-01-09, 16:46   #326
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez bozena_87 Pokaż wiadomość

tak na prawdę to nikt Ci nie powie ile dokładnie jest potrzebnych bodów. To bardzo indywidualna sprawa i wpływa na to wiele czynników. Jak często masz zamiar prać, czy dziecku będzie się ulewać, czy tak jak piszesz wyciekało z pampersa i trzeba było przebierać. Ja na 62 mam 12 par (krótkie i długie rękawy) jak będę widzieć, że dziecko muszę przebierać częściej to wtedy dokupię bodziaków

Stary 2015-01-09, 16:47   #327
Lila_17
Rozeznanie

Hej
Tak jak któraś z Was i ja mam dziś księdza, właśnie na niego czekamy;P

Kochane gratuluję udanych wizyt
Rona trzymajcie się tam w szpitalu, a dlaczego Cię zatrzymali?
Super zakupki, też się zastanawiam nad takim mega cienkim szlafrokiem, bo mam taki średniej grubości i sama już nie wiem. Mąż skręcił komodę dla Maluszka, więc jeszcze trochę i wezmę się za pranie i prasowanie, chociaż nie wiem, czy nie czekać do lutego??
Co do piersi, to ja czasami mam coś białego, ale to minimalnie i nawet nie brudzi mi bielizny
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 16:51   #328
smv
Zakorzenienie

Bożena ja mam dużo rozmiaru 56 ale to z używek lub po rodzinie ale właśnie podchodzę do sprawy w ten sposób ze prac nie będę musiała co 2/3 dni tylko raz na tydzień uruchomić pralkę będę musiała.
A jak się tak może termin prawie o miesiąc zmniejszyć - jestem przerażona...

Jak weszłam po szpitalu do domu - o zgrozo. Brudno, podłoga w piachu.. TŻ nie miał czasu bo przyjeżdżał z pracy o 16 potem wychodził z psem i szybko do mnie.. Zabijcie Mnie-wzielam mopa i zmylam podłogi bo nie mogłam tego znieść. Tz w tym czasie poszedł się zdrzemnac.. Jak zobaczył mnie z mopem to aaaaaaaaa! Ale tak to grzecznie sobie leżę w łóżeczku. Tez chce do biedry.... Mam na przeciwko klatki a TŻ mówi ze nie wolno mi dziś wychodzić bo co za dużo to Nie zdrowo.
Stary 2015-01-09, 16:55   #329
olajakzam
Raczkowanie

Cytat:
Bożena ja mam dużo rozmiaru 56 ale to z używek lub po rodzinie ale właśnie podchodzę do sprawy w ten sposób ze prac nie będę musiała co 2/3 dni tylko raz na tydzień uruchomić pralkę będę musiała.
A jak się tak może termin prawie o miesiąc zmniejszyć - jestem przerażona...

Jak weszłam po szpitalu do domu - o zgrozo. Brudno, podłoga w piachu.. TŻ nie miał czasu bo przyjeżdżał z pracy o 16 potem wychodził z psem i szybko do mnie.. Zabijcie Mnie-wzielam mopa i zmylam podłogi bo nie mogłam tego znieść. Tz w tym czasie poszedł się zdrzemnac.. Jak zobaczył mnie z mopem to aaaaaaaaa! Ale tak to grzecznie sobie leżę w łóżeczku. Tez chce do biedry.... Mam na przeciwko klatki a TŻ mówi ze nie wolno mi dziś wychodzić bo co za dużo to Nie zdrowo.
ale to wiadomo termin wg wymiarów dziecka, może po prostu być i marzec a dziecko 5 kg
Stary 2015-01-09, 17:20   #330
meganka18
Rozeznanie

Dziewczyny co do emolientow -płynów do kapieli zrobiłam mały test :

1.Oliatum baby - zapach neutralny , nawilża skórę , zostawia na niej delikatny film, cena 500 ml 44,39 zł

2.Emolium - zapach dosc neutralny ( skład na bazie parafiny szczególnie dla dziecka z AZS ) 400 ml 34,39 zł

3. Ziajka plyn do kapieli natłuszczający - zapach jak dla mnie nieprzyjemny( sztuczny ), przy kapieli w wannie zbierał mi sie na plecach pośladkach i innych częściach dotykających dna wanny, natomiast słabo nawilżał gore mimo że była pod woda , plusy cena 370 ml ok 9,89 zł

4. Hipp pielęgnacyjny plyn do kapieli - zapach przyjemny, nadaje sie jednak bardziej jako żel do mycia ciała niz plyn do kapieli , skład bardzo dobry cena ok 19,51 zł 350 ml ( w rossmanie jednak chyba jest tańszy )

Wszystkie podane ceny sa z apteki gemini.
Osobiście nie będe stosować balsamów po kapieli jedynie krem na buźkę, pod pampera bepanten lub linomag plus kąpiel w zakrętce płynu - dla Bartusia wybrałam właśnie Emolium ze względu na jakość i cenę

Wydaje mi sie to dobre rozwiazanie jezeli macie bardzo twarda wodę z duza ilością kamienia - ja niestety mieszkam w Krakowie o taka właśnie posiadam ;(

Zakupiłam jeszcze żel do mycia ciała z mustela-bebe-zel-do-mycia-glowy-i-ciala - skuszona próbką - zapach bardzo mi odpowiada - będe go stosowała jako szampon i przy mocniejszych zabrudzeniach ( umycia np. Pupki czy dydki ( szyjki )

Oczywiscie to moje subiektywne zdanie - kazda z nas jest inna i czegoście innego oczekuje od kosmetyków.

Ja zostanę jednak do końca ciazy przy kąpielach w Babydream - zawiera białka serwatkowe i olejek migdalowy - nie używam balsamów poniewaz wystarczajaco nawilża moja skore a mimo znacznego brzuszka jak narazie rozstępów brak . cena 9 zł za 500ml
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości