Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV - Strona 112 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem

Notka

Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-09, 10:11   #3331
Kucyk_Truskawkowy
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV

Tosiu sto lat!!!!!!!!:r oza::ro za:
Kucyk_Truskawkowy jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 10:15   #3332
Wika28
Zakorzenienie

Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV

Cytat:
Napisane przez Mlebidakin Pokaż wiadomość
wika nie wiesz co znajdziesz w sensie czy ściany będą równe?
można dać płyty gk na takie nierówne ściany.

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
dokładnie tak w kuchni np, wypadł mi kawałek cegły pod oknem, gdy mocowałam się z tapetą Wiem że będzie niezła przeprawa z tym grzejnikiem przy łazience - był zabudowany panelami, niedawno go odkopałam, bo w mieszkaniu było chłodno i już widzę za nim niezły syfik. Docięłam nieudolnie te panele i tam włożyłam. Karton gipsu tam raczej się nie da zastosować
Wika28 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 10:27   #3333
201704210903
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez Wika28 Pokaż wiadomość
dokładnie tak w kuchni np, wypadł mi kawałek cegły pod oknem, gdy mocowałam się z tapetą Wiem że będzie niezła przeprawa z tym grzejnikiem przy łazience - był zabudowany panelami, niedawno go odkopałam, bo w mieszkaniu było chłodno i już widzę za nim niezły syfik. Docięłam nieudolnie te panele i tam włożyłam. Karton gipsu tam raczej się nie da zastosować
szkoda bo my to mamy i fajne ściany są. takie równe

Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2
201704210903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 10:32   #3334
pani22ka
Zakorzenienie

Tosiulka,

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
W ogole.. mysle ze Dominika bedzie miec lepsza matke niz J., w sensie lepsza kucharke, bardziej swiadoma jesli chodzi o zywienie, itp. Mam wyrzuty ze przy J. tak malo wiedzialam, malo czytalam, dostal sloiczki w wieku 4 m-cy, itp.
a ja nie myślę, że "lepszą". Inną. Dojrzalszą. Z doświadczeniem.
Cały czas jesteś mądrą, myślącą mamą, podejmującą świadome wybory.

Cytat:
Pani, a jak u Ciebie nastawienie?
nie wyobrażam sobie sytuacji, gdy nie będzie zazdrości... tylko mam nadzieję, że jakoś wspólnie podołamy. chciałabym żeby T. jak najbardziej bezboleśnie przez to przeszedł. oby.

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49668291]Po 2 kawałkach banana panicz wstał, położył nogę na tackę i postanowił grzebać nią w bananie [/QUOTE]bosh, jak ja się cieszę, że sytuacja lokalowo-metrażowa sprawiła, że mamy krzesełko z Ikei

Cytat:
Napisane przez pikaso Pokaż wiadomość
Są dzieci, które nie usiedzą w miejscu, nawet przy jedzeniu i nic z tym nie zrobisz.
hehe, ale jak to jest, że w żłobie siedzi a w domu nie? to mi wytłumacz... czarujecie dzieci? co im do jedzenia dodajecie???????

Cytat:
Pani, uśmiałam się z różów heh do 30 roku życia był to jeden z moich ulubionych kolorów - co prawda nie landrynkowe, ale wszelkie brudne, pudrowe, wpadające w łosoś róże
a ja po 30tce i deko przed i wciąż trwa...
i bynajmniej nie subtelne odcienie.... biskupi odcień (dzidzia piernik)

a nie chciałabyś mi zrobić remontu?????

Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
W ogóle moje macierzyństwo moge określić jako jeden wielki wyrzut sumienia
pałką?!

pani22ka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 10:43   #3335
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez pani22ka Pokaż wiadomość
a ja po 30tce i deko przed i wciąż trwa...
i bynajmniej nie subtelne odcienie.... biskupi odcień (dzidzia piernik)
biskupi też lubię, tylko coraz mniej mam odwagi, by go ubierać. W końcu stateczna niewiasta już jestem ale zdarza mi się

Cytat:
a nie chciałabyś mi zrobić remontu?????

czyli trzymasz stronę mojego męża
Stary 2015-01-09, 10:58   #3336
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Konto usunięte

Pani tzn? Bo my mamy inne krzesełko, tamto popękało i kupiłam używkę na OLX. A jakie jest krzesełko z Ikei?
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 11:09   #3337
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
ja wczoraj odebrałam firanę do dużego pokoju - jest piękna: prosta, długa, szeroka na całą ścianę z gładkiego woalu. 40 minut zajęło mi jej przeprasowanie, bo była złożona. Z przerażeniem myślę co będzie po praniu, jak przyjdzie ją normalnie prasować

Dziewczyny, potrzebuję Waszej rady. Próbuję namówić męża na remont przedpokoju - na razie się śmieje i twierdzi, że zwariowałam Cały czas szukamy nowego mieszkania, ale na razie nie ma takiego, jak chcemy. Albo balkon za mały, albo piętro nie to, albo lokalizacja. A bez sensu kupować coś, z czego do końca nie będziemy zadowoleni. Więc pomyślałam sobie o remoncie przedpokoju w naszym mieszkaniu, bo przedpokój jest brzydki Mamy w nim panele ścienne takie jasnoszare, położone jakieś 12 lat temu przez poprzedniego właściciela przed moim wprowadzeniem się. Chcę je zerwać i położyć gipsówkę. W całym mieszkaniu są gipsówki. W przedpokoju jest zabudowana szafa (w odcieniach szarości), druga szafa wolnostojąca i szafka na buty w kolorze olchy. Mam upatrzone mebelki do tego przedpokoju w miejsce tej olchy - w BRW - białe z dodatkiem szarości. W sumie koszt takiego remontu nie byłby wielki: gipsówki połozy mi brat, ja je podocieram. Ostatecznie mogłabym zostawić te panele na suficie, bo jest podwieszany, a między panelami są jakieś paski lustra podobnego do tego na szafie. Komponowałyby się jakoś z szafą i kafelkami (też takimi ni w pięć ni w dziesięć). Nowe mebelki z przedpokoju mogę w przyszłości zabrać do nowego mieszkania (mąż dodaje: jak tam będą pasować ) Trochę się tylko boję co za tymi panelami znajdę, bo gdy zrywałam tapety przed wprowadzeniem się do mieszkania, to różne kwiatki wychodziły. Ale warto było. Siostra twierdzi, że nie potrafię na tyłku usiedzieć i proponuje, bym jej mieszkanie pomalowała, to mi pomysły przejdą
Dziewczyny, co Wy o tym myślicie?
ja nie do końca rozumiem po co remontujesz skoro i tak szukacie sobie czegoś nowego? a co z tym mieszkaniem, jeśli znajdziecie mieszkanie do kupienia?
co do firanki, aj często rak robię, że piorę ręcznie i wieszam mokrą, zeby się sama prostowała.
Cytat:
Napisane przez Kucyk_Truskawkowy Pokaż wiadomość
Mam to samo..Mam wyrzuty sumienia że tyle robie,zrobiłam źle. W ogóle moje macierzyństwo moge określić jako jeden wielki wyrzut sumienia
nie mów tak każda z nas tak ma, że patrząc z perspektywy robiłaby inaczej...
powiedz mi kiedy stosowałaś windi? dziś Krzyś zrobił plastelinową koopkę

zeberko pytałaś o gluten, wczoraj kupiłam kaszę manne i może dziś nie zapomnę spróbować ugotować mu łyżeczki. tylko jak ja mu ją padam skoro on na widok łyżki usta zaciska?
co do rozszerzania diety to nie jest łatwo nie rozszerzać. wszyscy pytają co Krzyś już je i wielce zdziwieni, że poza mlekiem nic i muszę słuchać dziwnych opowieści co to ich dzieci już nie jadły. najlepszą akcje miałam jak na święta pewna doświadczona mamuśka chciała Krzysiowi nutelle na łyżeczce dać, bo sowim dzieciom już w 2 miesiącu dawała spróbować i wielkie oburzenie, że nie pozwoliłam
tak samo z siadaniem. jeszcze nie spotkałam matki, która by poparła moje nie sadzanie, od wszystkich słucham jak to podpierały dzieci.
Stary 2015-01-09, 11:30   #3338
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:
W końcu stateczna niewiasta już jestem
a ja to co?! matka cieciom, siwy włos i bluza jak z gim-bazy.

Cytat:
czyli trzymasz stronę mojego męża

masz nosa do smaczków i lubisz to. jak postanowisz, to na bank strzelisz remoncik i żeby mąż na rzęsach stawał, to i tak zrobisz swoje

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49671335] A jakie jest krzesełko z Ikei?[/QUOTE]inne
np. bez podpórki na nogi. trudniej się podnieść. jest to możliwe, ale gimnastyka większa. trudniej też w takim kubełkowym siedzeniu zarzucić nogę na blat. jest to możliwe, ale gimnastyka większa

Cytat:
Napisane przez BERBIE Pokaż wiadomość
i wieszam mokrą, zeby się sama prostowała.
ja tyż

Cytat:
i muszę słuchać dziwnych opowieści co to ich dzieci już nie jadły.
kocham, kocham, kocham takie historie. serio mówię
uwielbiam słuchać o tych bigosach wsuwanych przez 3 miesięczniaki

Cytat:
jeszcze nie spotkałam matki, która by poparła moje nie sadzanie, od wszystkich słucham jak to podpierały dzieci.
hehe
bo to jest Berbinko wyścig. wyścig na wszystko
tylko dzieci w tym biedne.

Ogarniam chałupkę. Chłop posprzątał a ja chodzę, sapię i układam jakieś sałatki trzaskam.
Jutro nasz przyjaciel się żeni i pierwszy raz mi szkoda (w kontekście imprezowym), żem uziemiona. Najbliższych znajomych cosik 40 sztuk dziś u nas mini-pici spęd tych, którzy zjeżdżają z kraju i ze świata

Stary 2015-01-09, 11:33   #3339
wieka22
Rozeznanie

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49671335] A jakie jest krzesełko z Ikei?[/QUOTE]
jest zaje.biste

a dokłądnie takie https://www.google.pl/search?q=ikea+...ml%3B471%3B600

dla nas jest najlepsze, małe, nie rzucające się w oczy, łatwo się składa i przede wszystkim łatwo się myje(w krytycznym momencie ląduje pod prysznic) nic nie trzeba docierać, szorować w zakamarkach

Wika remont czemu niepowiedz mężowi, że ja jestem po Twojej stronie
tylko czy ta biel będzie funkcjonalna? szczególnie tam gdzie sieę wkłada się buty?
u nas w tym momencie to syf i zaraza...wszędzie piach z chodnika i błoto pośniegowe, a na takim białym chyba tym bardziej znać
w ogóle to ja zazdroszczę Ci werwy

Monika
macie już 3dniówkę chociaż za sobą
a gdzie Wy chodzicie na basen? nam kolega odstąpił karnet na basen w szkole na bursztynowej, ale tam nie ma żadnego miejsca specjalnego dla maluchów i nie wiem czy możemy brać tam dzieci...

Pani, Monika dacie radę z 2 maluchów, spokojnie, głównie dlatego że nie będzie innego wyjścia
ja za zostawianiem starszego u dziadków się nie podpisze...położna, pediatra nam to odradzała(żeby starszy nie poczuł się odrzucony) raz wywieźliśmy Julka do dziadków na kilka dni, i mimo tego, że chciał, że miał towarzystwo 5 swoich kuzynów to długo nie mógł nam tego wybaczyć...mieliśmy 2 miesiące histerii przy zasypianiu, wychodzeniu choćby jednego z nas z domu...u nas sprawdziło się - "rodzina powinna się trzymać razem"
mi najbardziej pomagało gdy ktoś wpadł i np zabrał J na spacer, wycieczkę, pobawił się w domu z nim

---------- Dopisano o 11:33 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ----------

Perse a Artek to niezły kabareciarzporadzi sobie w życiu chłopak

Tosia samych słodkości w życiu i dużo radości

i nam stuknęło wczoraj 1,5 roku...

coming soon lipiec'2016
wieka22 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 11:39   #3340
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
ja nie do końca rozumiem po co remontujesz skoro i tak szukacie sobie czegoś nowego? a co z tym mieszkaniem, jeśli znajdziecie mieszkanie do kupienia?
co do firanki, aj często rak robię, że piorę ręcznie i wieszam mokrą, zeby się sama prostowała.
Berbie, chcemy kupić nowe a to oczywiście sprzedać. Ale szukamy mieszkania już od kilku miesięcy i z tego co widzę, to jest jakiś zastój na rynku nieruchomości. Nic nowego się nie pojawia, to co było fajne jest już nieaktualne, więc pewnie nieprędko je kupimy na razie Mąż jest częściej u mnie i przyzwyczaja się do codziennych dojazdów - do dworca pomyka między blokami i spacerkiem zajmuje mu to 15-20 minut od naszego mieszkania, więc jakiegoś dramatu wielkiego nie ma.
No i gdy tak oglądamy niektóre mieszkania, to widzę jak fajnie są urządzone i to niewielkim kosztem. Przyszła mi więc ochota na ten remont. Remont nie będzie nas kosztował dużo - nawet worek gładzi mi został, który można wykorzystać. Pomyślałam też, że im więcej jest w mieszkaniu zrobione, tym łatwiej je później sprzedać. Przynajmniej ja takiego mieszkania szukam - albo dopieszczonego w podstawowych rzeczach (instalacje, podłogi, okna, równe ściany bez żadnych ekstrawagancji), albo całkowicie do remontu.

Ale może macie rację, że nie warto już w to inwestować ani czasu ani sił - sama teraz nie wiem

co do firanki, to tez tak robiłam, lekko odwirowywałam i wieszałam, ale woal kreszowany, przy gładkim woalu się nie da, bo on się jednak mocniej gniecie. Teraz wzięłam gładki bo więcej światła przepuszcza - w pokoju za oknem mam duże drzewo, więc na tym mi zależy
Stary 2015-01-09, 11:40   #3341
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g
Wieka - na zajecia dla dzieci chodzimy na chodzki, tam lubelska szkola plywania prowadzi (w ta sobote zaczyna sie nowy kurs, 15 zajec). Jak chcemy sami wszyscy pojsc to spa orkana ale tam drogo albo ostatnio bylismy na labedziej w 2 rodziny. Na bursztynowej nie bylam nigdy, nawet nie wiem jakie warunki, temp wody itp. Jak tylko tory do plywania to z dziecmi nie bardzo, musi byc taka rekreacyjna czesc.

Edytowane przez moni_ka.g
Czas edycji: 2015-01-09 o 11:43
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 11:41   #3342
wieka22
Rozeznanie

Cytat:
np. bez podpórki na nogi. trudniej się podnieść. jest to możliwe, ale gimnastyka większa. trudniej też w takim kubełkowym siedzeniu zarzucić nogę na blat. jest to możliwe, ale gimnastyka większa

hehe
ostatnio nie przypiełąm U w tym krzesełku, odwróciłam się na sekundę...i zaraz miałam zawał, bo ta szalona stała już...zawsze robi takie rzeczy bezszelestnie(i zawsze cisza oznacza coś złego)

i właśnie dlatego ostatnio odcięłam się od niektórych moich koleżanek mam...znaczy mąż mi kazał się odciąć, co bardzo pomogło w zdroworozsądkowym podejściu i zrozumieniu mojej córki...

coming soon lipiec'2016
Stary 2015-01-09, 11:51   #3343
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:

masz nosa do smaczków i lubisz to. jak postanowisz, to na bank strzelisz remoncik i żeby mąż na rzęsach stawał, to i tak zrobisz swoje

no niestety, masz rację ale pracuję intensywnie nad sobą w kwestii dochodzenia do kompromisów, żeby nie zawsze było tak, jak ja chcę dlatego pytam o zdanie postronnych osób

Cytat:
Napisane przez wieka22 Pokaż wiadomość
Wika remont czemu niepowiedz mężowi, że ja jestem po Twojej stronie

Cytat:
tylko czy ta biel będzie funkcjonalna? szczególnie tam gdzie sieę wkłada się buty?
u nas w tym momencie to syf i zaraza...wszędzie piach z chodnika i błoto pośniegowe, a na takim białym chyba tym bardziej znać
w ogóle to ja zazdroszczę Ci werwy
tam będzie szara "wykładzina" - w białych szafkach w mieszkaniu mam tak powykładane i tylko co jakiś czas zmieniam tę wykładzinę, szafkom nic się nie dzieje ale to funkcjonuje tylko wtedy, gdy dzieci w mieszkaniu nie ma

Cytat:
i nam stuknęło wczoraj 1,5 roku...
a dopiero co ją urodziłaś wszystkiego najlepszego
Stary 2015-01-09, 12:05   #3344
pani22ka
Zakorzenienie

Cytat:

Pani, Monika dacie radę z 2 maluchów, spokojnie, głównie dlatego że nie będzie innego wyjścia
hehe, no ja na bank chyba że moja matka mieszkanie wynajmie

buziaki dla Uśki

Cytat:
Pomyślałam też, że im więcej jest w mieszkaniu zrobione, tym łatwiej je później sprzedać.
też prawda.

Cytat:
ostatnio nie przypiełąm U w tym krzesełku, odwróciłam się na sekundę...i zaraz miałam zawał, bo ta szalona stała już..
hehe, no T. też kilka razy pokazał, że potrafi.
w ogóle ostatnio nowa konkurencja: wspiąć się jak najwyżej i skoczyć

Stary 2015-01-09, 12:09   #3345
wieka22
Rozeznanie

Cytat:
Wieka - na zajecia dla dzieci chodzimy na chodzki, tam lubelska szkola plywania prowadzi (w ta sobote zaczyna sie nowy kurs, 15 zajec). Jak chcemy sami wszyscy pojsc to spa orkana ale tam drogo albo ostatnio bylismy na labedziej w 2 rodziny. Na bursztynowej nie bylam nigdy, nawet nie wiem jakie warunki, temp wody itp. Jak tylko tory do plywania to z dziecmi nie bardzo, musi byc taka rekreacyjna czesc.
no tam woda ciepła, ale same tory więc chyba nie ma sensu ich tam brać...w sumie to i tak chyba trzeba się tam zapytać czy w ogóle wpuszczają tam małe dzieci...
sprawdzę jeszcze chodzki, dzięki

Cytat:

tam będzie szara "wykładzina" - w białych szafkach w mieszkaniu mam tak powykładane i tylko co jakiś czas zmieniam tę wykładzinę, szafkom nic się nie dzieje ale to funkcjonuje tylko wtedy, gdy dzieci w mieszkaniu nie ma

a dopiero co ją urodziłaś wszystkiego najlepszego
o widzisz - dobry pomysł mi dałaś z tymi wykładzinami

noooo dopiero co rodziłamjeszcze pamiętam szczegóły, czas leci jak wariat, czasem szkoda mi że tak to wszystko przecieka przez palce

a co do remontów - mąż ostatnio wymyślił, że kuchnię przerobimy na naszą sypialnie, a w dużym pokoju zrobimy aneks kuchenny...najpierw się postukałam mu w głowę, ale już zaczynam układać to sobie w głowie
Wika może masz ochotę wpaść do L, Ty masz taki zmysł remontowy

coming soon lipiec'2016
Stary 2015-01-09, 12:21   #3346
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
a co do remontów - mąż ostatnio wymyślił, że kuchnię przerobimy na naszą sypialnie, a w dużym pokoju zrobimy aneks kuchenny...najpierw się postukałam mu w głowę, ale już zaczynam układać to sobie w głowie
Wika może masz ochotę wpaść do L, Ty masz taki zmysł remontowy
Kochana, chyba byś jednak nie chciała Moja Mama po kilku remontach, jakie u nich "przeprowadzałam" (tylko cyklinowanie podłóg i malowanie ścian), witała mnie przez pewien czas pytaniem: "po co tutaj przyjechałaś"? choć teraz zadowolona
Stary 2015-01-09, 14:26   #3347
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
ale ja w żadnych zawodach nie mam zamiaru startować. niech sobie się ścigają "na zdrowie".
miłego spotkania
Cytat:
Kochana, chyba byś jednak nie chciała Moja Mama po kilku remontach, jakie u nich "przeprowadzałam" (tylko cyklinowanie podłóg i malowanie ścian), witała mnie przez pewien czas pytaniem: "po co tutaj przyjechałaś"? choć teraz zadowolona
ja podobny typ. teraz się głowię nad bawialnią dla Krzysia, ma być możliwie niskim kosztem ale ładnie i funkcjonalnie. tż obiecał wszystko sam zrobić, poza malowaniem, to moja działka. przy okazji będę musiała całe podpiwniczenie odmalować. i jak zwykle problem z kolorystyką
Stary 2015-01-09, 14:33   #3348
rena5
Zakorzenienie

Tosia Usia

Wieka - a w podpisie masz, że Usia urodzona w lipcu

Cytat:
Ogarniam chałupkę. Chłop posprzątał a ja chodzę, sapię i układam jakieś sałatki trzaskam.
Jutro nasz przyjaciel się żeni i pierwszy raz mi szkoda (w kontekście imprezowym), żem uziemiona. Najbliższych znajomych cosik 40 sztuk dziś u nas mini-pici spęd tych, którzy zjeżdżają z kraju i ze świata
czyli imprezzzzka

Wika - powiem Ci, że szkoda byłoby mi kasy na jakieś remonty skoro w planach wyprowadzka...zresztą ja też jestem w podobnym punkcie - chcemy sprzedać dom i kupić mieszkanie, no i nic nie będziemy tu robić - nie mam zamiaru inwestować w coś czego chcemy się pozbyć

========================= =================
dziewczyny mam na zbyciu: duphaston (2 całe i 1 niepełne opak.), 5 zastrzyków clexane, kilka/kilkanaście tabletek encortonu 10mg i kilkanaście tabletek kwasu foliowego 5mg. Pisać na priv która potrzebuje.

Mateuszek -> cuda się zdarzają

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2015-01-09 o 14:34
rena5 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 14:35   #3349
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rena5 Pokaż wiadomość
dziewczyny mam na zbyciu: duphaston (2 całe i 1 niepełne opak.), 5 zastrzyków clexane, kilka/kilkanaście tabletek encortonu 10mg i kilkanaście tabletek kwasu foliowego 5mg. Pisać na priv która potrzebuje.
moim zdaniem nie pozbywaj się tak szybka, na pewno nie dupka. w każdej chwili lekarz może ci go znowu przypisać. ja tak miałam.
jak Twój kaszel?
Stary 2015-01-09, 14:54   #3350
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
moim zdaniem nie pozbywaj się tak szybka, na pewno nie dupka. w każdej chwili lekarz może ci go znowu przypisać. ja tak miałam.
jak Twój kaszel?
w sumie bez zmian - niby troszkę mniej kaszlę, ale jak już się zacznie, to aż brzuch boli doszłam do wniosku, że to jakiś 'ciążowy' kaszel

dziś kupiłam ręcznik z myjką (w załączniku - dziecko nie moje z reklamy jest) za 8zł w biedrze - wyprzedaż była i nie mogłam się oprzeć, choć ze strachem w sercu...
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg CAM00780.jpg (137,9 KB, 29 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg CAM00779.jpg (79,5 KB, 22 załadowań)

Edytowane przez rena5
Czas edycji: 2015-01-09 o 14:56
Stary 2015-01-09, 15:07   #3351
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
ja podobny typ. teraz się głowię nad bawialnią dla Krzysia, ma być możliwie niskim kosztem ale ładnie i funkcjonalnie. tż obiecał wszystko sam zrobić, poza malowaniem, to moja działka. przy okazji będę musiała całe podpiwniczenie odmalować. i jak zwykle problem z kolorystyką
Berbie kolory możesz świetnie dobrać np na stronie dekorala - wklejasz zdjęcie pomieszczenia do odmalowania i wirtualnie malujesz
http://www.dekoral.pl/wizualizer/

Cytat:
Wika - powiem Ci, że szkoda byłoby mi kasy na jakieś remonty skoro w planach wyprowadzka...zresztą ja też jestem w podobnym punkcie - chcemy sprzedać dom i kupić mieszkanie, no i nic nie będziemy tu robić - nie mam zamiaru inwestować w coś czego chcemy się pozbyć
taki sam argument wysuwa mój Mąż a dlaczego chcecie sprzedać dom?

Cytat:
w sumie bez zmian - niby troszkę mniej kaszlę, ale jak już się zacznie, to aż brzuch boli doszłam do wniosku, że to jakiś 'ciążowy' kaszel
mam pełne przekonanie, że taki jest u mnie się zaczął wraz z początkiem ciąży a później jak ręką odjął
Stary 2015-01-09, 15:17   #3352
BERBIE
Zakorzenienie

Cytat:
dziś kupiłam ręcznik z myjką (w załączniku - dziecko nie moje z reklamy jest) za 8zł w biedrze - wyprzedaż była i nie mogłam się oprzeć, choć ze strachem w sercu...
ja miałam chroniczny katar, ciągle mi z nosa wszystkie kolory tęczy leciały.
super zakup. ja właśnie ciągle się przybieram do zakupu tego typu ręcznika żeby mieć oddzielny na basen.
Cytat:
Berbie kolory możesz świetnie dobrać np na stronie dekorala - wklejasz zdjęcie pomieszczenia do odmalowania i wirtualnie malujesz
http://www.dekoral.pl/wizualizer/
to co chcę malować ciężko nazwać pomieszczeniami. to niskie i ciasne korytarze. problemem jest to, że jak pomaluję na ciemne kolory to będzie ciemno i wizualnie i tak się zmniejszą. a z jasnym też nie poszaleję, bo obok jest kotłownia do której się nosi drzewo itp. i często się z brudnymi rękami wychodzi co grozi szybkim zabrudzeniem ścian. chciałabym coś stonowanego. myślę o szarościach.
Stary 2015-01-09, 15:54   #3353
Konto usunięte

Cytat:
inne
Cytat:
jest zaje.biste

[/COLOR]Perse a Artek to niezły kabareciarzporadzi sobie w życiu chłopak
Sory Dziewczyny, ale dla mojego bohatera to nie byłaby żadna przeszkoda

Przy okazji aktualizuję trochę widok mojego dziecięcia.

I dokładnie, Wieka, ja mówię czasami do Artura per Wyższa Szkoła Teatralna. Łobuzuje na maksa, kątem oka patrzy, czy widzę, jak widzi, że jestem zła, to uśmiech numer 736 i co ja mam zrobić...
ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 15:58   #3354
Konto usunięte

ech... wizaż się ostatnio popsuł :/
Stary 2015-01-09, 16:06   #3355
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
taki sam argument wysuwa mój Mąż a dlaczego chcecie sprzedać dom?
za duże koszty i za duży dom...nie chcę żyć i pracować tylko po to żeby mieć dom...wolę mieszkanie i możliwość bezproblemowego np. wyjechania z rodziną na wakacje

Perse - Artuś to niezły akrobata

Stary 2015-01-09, 16:06   #3356
Konto usunięte

1. trzeba z rana sprawdzić, komu dzisiaj Daniel io-io gnał z pomocą
2. przejść się przewietrzyć
3. ponaciskać bardzo ważne dla świata przyciski
4. zapozować matce, żeby się babcia miała nad czym rozpływać
5. i na końcu odpisać na very important mejle

Mój dzień w wersji Artkowej

Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91
Czas edycji: 2015-01-09 o 16:09
Stary 2015-01-09, 16:11   #3357
Wika28
Zakorzenienie

Cytat:
to co chcę malować ciężko nazwać pomieszczeniami. to niskie i ciasne korytarze. problemem jest to, że jak pomaluję na ciemne kolory to będzie ciemno i wizualnie i tak się zmniejszą. a z jasnym też nie poszaleję, bo obok jest kotłownia do której się nosi drzewo itp. i często się z brudnymi rękami wychodzi co grozi szybkim zabrudzeniem ścian. chciałabym coś stonowanego. myślę o szarościach.
Chyba tez bym poszła w szarości albo beże

Cytat:
za duże koszty i za duży dom...nie chcę żyć i pracować tylko po to żeby mieć dom...wolę mieszkanie i możliwość bezproblemowego np. wyjechania z rodziną na wakacje
renia, a mnie się zawsze wydawało, że utrzymanie domu niewiele kosztuje, za to za mieszkanie płaci się słono i często nie wiadomo za co tak porównuję roczne utrzymanie swojego mieszkania (49 m) i domu rodziców, który ma coś ok. 200 m. Ale może się mylę

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49676697]ech... wizaż się ostatnio popsuł :/[/QUOTE]

zdjęcie z nogą wymiata - świetnie obrazuje to, o czym ostatnio pisałaś
Stary 2015-01-09, 16:21   #3358
Konto usunięte

Dodam tylko, iż w bananie grzebał bez skarpetek Ja po prostu czasami odpuszczam, bo sił i wyobraźni mi brak na to, co on wymyśla. A to dopiero początek
Stary 2015-01-09, 16:49   #3359
rena5
Zakorzenienie

Cytat:
renia, a mnie się zawsze wydawało, że utrzymanie domu niewiele kosztuje, za to za mieszkanie płaci się słono i często nie wiadomo za co tak porównuję roczne utrzymanie swojego mieszkania (49 m) i domu rodziców, który ma coś ok. 200 m. Ale może się mylę
my mamy ponad 200m i za sam gaz płacimy miesięcznie około 600-700zł, ale przez cały rok we wrześniu przychodzi nam rozliczenie i jak zima jest ostra (na szczęście póki co nie), to często mamy niedopłatę np. około 1500-2000zł więc wiesz... i żeby nie było mamy max 19-20 stopni w domu więc generalnie jest chłodno...nie mówię nic o prądzie i innych opłatach

---------- Dopisano o 16:49 ---------- Poprzedni post napisano o 16:49 ----------

[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49677082]Dodam tylko, iż w bananie grzebał bez skarpetek Ja po prostu czasami odpuszczam, bo sił i wyobraźni mi brak na to, co on wymyśla. A to dopiero początek [/QUOTE]
chociaż tyle dobrego, że prania nie miałaś

Stary 2015-01-09, 17:59   #3360
pikaso
Zadomowienie

Cytat:
hehe, ale jak to jest, że w żłobie siedzi a w domu nie? to mi wytłumacz... czarujecie dzieci? co im do jedzenia dodajecie???????

pałką?!
No wiesz to jest "inna inszość" -cytując.
Ze żłobowymi dziećmi nie mam dużego doświadczenia, dopiero od tego roku mamy 2,5- latki w przedszkolu. Wobec swijego dzieck anie da się być tak konsekwentnym, jak wobec cudzego. Kto odchodzi od stolika, jest sadzany z powrotem, aż załapie, ze jak zje to możne się iść pobawić. Dzieci są inteligentne i szybko załapują jakie są zasady.
pikaso jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Być rodzicem

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości