Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 12 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-09, 17:25   #331
nusiekowa
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

mamo ale pogoda we Wro....leje i wieje...normalnie wiosenna burza
Stary 2015-01-09, 17:28   #332
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
mamo ale pogoda we Wro....leje i wieje...normalnie wiosenna burza
Heh no właśnie mialam pisać ze u mnie burza z gradem koniec swiata
Stary 2015-01-09, 17:35   #333
rona1906
Raczkowanie

Nic takiego sie nie dzialo... Naszczescie to tylko tak profilaktycznie jakby dzieciom zachcialo sie wyjsc wczesniej plus do tego z ktg wynika ze lekki skurcze mnie lapia, takie twardnienie brzucha, wiec podaja mi nospe 3 razy dziennie, dostaje do tego jeszcze kroplowke i te zastrzyki ze sterydami i tyle. Da sie wytrzymac
za 2 tyg w czwartek dostane skierowanie na kwalifikacje i juz bede niedlugo wiedziec kiedy moje szkraby beda na swecie NIE MOGE SIE DOCZEKAC!
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 17:37   #334
nouvelle2
Zakorzenienie

hej dziewczynki, ja dopiero znalazłam czas, żeby wejść na kompa Dzisiaj poza standardową wizytą w castoramie i ogarnianiem tysiąca różnych spraw, zamówiłam fajną torebkę za śmieszną cenę w Reserved i przyszło moje zamówienie z home&you, także mam dobry dzień

a rano się pokłóciłam z tż i ten biedny chłop w ramach przeprosin kupił mi wentylator szkoda, że po tej kłótni akurat do Castoramy ruszyliśmy, a nie galerii, bo bym sobie coś innego wybrała ale przynajmniej dzidzi będzie ciepło podczas kąpieli

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
Nouvell jaki piekny artystyczny nie ład Każdy ma swój gust i prawo urządzać pokój dla dzidzi jak chcesz- podziwiam za odwagę
A swoja droga fajny ten skosik :P i fotel bujany masz ! moje marzenie !! a miejsca brak..
Widzę że lubisz porządek na forum :P świetna robota <brawo> i dzięki za pouzupełnianie kolorków i listy wózkowej zapewne z ajkiś czas będę jeszcze truć z imieniem choc to może dopiero po porodzie...
do tego remont/wyprawak/ślub kiedy Ty to ogarniasz ?

SMV- mam nadzieje, że jutro bedziesz w domku... ale wiesz co... żeby najpierw tęsknić do suni, potem do łóżka.. a na końcu do męża no chyba że kolejnosć przypadkowa była :P

Żona_marcina- ale zazdroszczę talentu do szycia niestety ja i maszyna to nieporozumienie... a masz już coś własnoręcznie uszyte dla dzidzi? pokażesz ?

Crystal25- kciukasy dla męża na jutro ! i dla Ciebie żebyś dała radę wysiedzieć...

Kasia. – a wiesz że wedle prawa żaden lekarz nie może odmówić obecności bliskiej Ci osoby jeśtli tylko wyrażasz taką potrzebę? Niestety lekarze często i gęsto mają nasze prawa głęboko...

a jeszcze co do przesunięć terminu porodu to podobno najbardziej wiarygodna jest data jaka wychodziła według USG tego w okolicach 13 tc. Potem dzieci nabierają swojego tępa i wyniki juz ponoć nie są tak wiarygodne A prawda jest taka, ze zazwyczaj tylko dziecko wie kiedy się urodzi :P
mam nadzieję, że ta artystyczna instalacja jednak zniknie to marca
fotel bujany mój tata dostał kiedyś na 50 urodziny i teraz ja go przejęłam, do bujania dzidzi

a z tym ogarnianiem, to wstyd gadać, ale niestety w 8 miesiącu ciąży latam więcej niż niejeden człowiek w normalnym stanie od ciągłego schylania się mam zgagę, wczoraj pół nocy wyłam, bo skurcze łydek doprowadzały mnie do szału, brzuch mi twardnieje.... no, ale nie ma wyjścia. nie mam możliwości przystopować, przynajmniej jeszcze przez te 2 tygodnie....

we're not in Wonderland anymore, Alice.

Edytowane przez nouvelle2
Czas edycji: 2015-01-09 o 17:38
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 17:39   #335
mama_kasia88
Raczkowanie

SMV- ale fajny ten Twój Tż dobrze :P niech Cię krótko trzyma :P a za mopa to powinnaś wielkiego kopniaka dostać no jak tak można? Ledwo ze spzitala wyszła i od razu sprzątanie :P eh baba w ciazy

A Rona to chyba tak profilaktycznie w szpitalu właśnie żeby sterydy na płucka maluchy dostały Pisała wcześniej o tym. Przy bliźniakach często zdarzają się porody przed czasem to lepiej się zabezpieczyć Chyba że się mylę to Rona popraw mnie

Mi tez nic nie leci z cycków, w pierwszej ciąży też nie leciało. A z karmieniem nie było problemu i oby tak zostało!

Dziewczyny proszę Was nie nakręcajcie się że jeśli będzie potrzeba karmić MM to z Was złe matki... Znam osobę z bliskiego otoczenia która miała z tego powodu załamanie nerwowe...
Pamiętajcie że dla maleństwa najważniejsza jest MAMA a nie to co je.... i wszystko to co czuje mama potem czuje maluch, zupełnie tak jak teraz w brzuszku Jeśli mama będzie się stresować czy martwić, szkrab też będzie niespokojny.... a to wszystko wpływa niekorzystnie już nie tyle na samo kp co na rozwój emocjonalny maluszka (tak, takie najmniejsze maluszki już taki mają ).
Generalnie uważam że najważniejsze jest uwierzyć w siebie, w swój intynkt macierzyński i w to, że wszystko co robimy- robimy jak najlepiej. Podanie dziecka butli z uśmiechem na twarzy i radością w sercu sprawi że maluch będzie najszczęśliwszym szkrabem pod słońcem

Ja np miałam po porodzie przez parę dni naprawdę doła (depresja to za dużo powiedziane) bo baaardzo chciałam urodzić sn.... ale rzeczywistość okazała się inna. Z czasem zrozumiałam że dobrze się stało bo wolę nie myśleć jakbym dała radę urodzić 4340g naturalnie

Sory za "wymądrzanie" :P

Skończony 40 tc- czekamy córeczko
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 17:41   #336
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Chyba trafiłyśmy na tego samego lekarza. Ja do takiego na początek chodziłam, co nie pozwalał na obecność TZ i samej tez mi nie dal popatrzec,bo to on ma dobrze widziec a nie ja. Ale to bylo na nfz. Teraz place i wchodze zawsze z TZ, ale juz do innego lekarza.

Wszystkiego najlepszego na Nowej Drodze Życia to po pierwsze.
My mamy łózeczko ikea, a materac danpol, chyba edits wklejała podobny jak mamy.

Od stycznia mamy nowego zarządce i nowy czynsz. I policzyli nam 200zł za miejsca parkingowe w garażu, skandal w biały dzień. Wcześniej było 100zł i uważałam, że drogo. Mam nadzieje, że go szybko zmienią.

Nouvelle dopiszesz mi imię Zuzanna

A to kącik Zuzanny w naszej mikro sypialni. Na razie wszystkie ciuszki w łóżeczku leżą, bo nie mamy szaf porobionych i zajmuje komodę małej.
bosko też mam cottonballs do dziecinnego kącika, tylko troszkę inne kolorki

jestem w trakcie dopisywania na 1 stronę wszystkiego, co chciałyście także zaraz powinno być już wszystko na miejscu

Stary 2015-01-09, 17:45   #337
mama_kasia88
Raczkowanie

o własnie widzę że Rona już "wyjaśniła" sytuację
A powiedź kochana masz jakieś zdjęcie usg dwójeczki razem ?

nouvelle- jesteś krejzolka :P Mam nadzieje, że zdązysz z wszystkim...
Heh ale bedziesz miała kondycje przy porodzie skoro tyle teraz się ruszasz
A serio wyluzuj trochę niech rodzinka (rodzice, teściowie, przyjaciele) trochę pomogą

Skończony 40 tc- czekamy córeczko
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 17:50   #338
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
No i fajnie, że wizyta udana

Gdzieś Ty się uchowała dziewczyno? No aż nie możliwe, że Cię plecy nie bolą Zazdroszczę

To mnie nie pobijecie, bo ja już zamówiłam wszystko i jak to przyjdzie to będzie mi brakowało tylko pampersów

Wszystkiego dobrego na nowej drodze życia Gratuluję
Cieszę się, że wizyta udana A na anemię sok z natki pietruszki podobno najlepszy

Oj Trzymam kciuki żeby to coś w nerkach się zmniejszyło albo najlepiej znikło. Zdrówka dużo

Ważne, że wszystko dobrze
Maszyna do pisania? Niemożliwe

O! Ile zakupów

Ja biorę taką na kółeczkach. Jak leżałam na patologii to też taką miałam.

Ja mam letexowy z ikei

Znowu mi nie zacytowało wszystkiego

nouvelle, śliczne bodziaki z robakami Fajny materiał mają, nie? Mieli u Ciebie jakieś inne wzory? U mnie jeszcze tylko sarenka była, ale duża i nie brałam.
Pierwsza strona piękna
były jeszcze jakieś body w jednorożce i taką sierść, też tej firmy zobacz sobie na ich stronę internetową, fajne rzeczy mają, tylko ceny z kosmosu. ceny z tk maxxa bardziej mi odpowiadają

---------- Dopisano o 17:50 ---------- Poprzedni post napisano o 17:49 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
czekałam specjalnie do 24 żeby zobaczyć jakie kupony na allegro będą i jest -10zł przy zakupie za 50zł no dobre i tyle

a teraz dobranoc
no, trochę się nie postarali ale dobre i to, bo przynajmniej wysyłka mi wyszła tak jakby za darmo

Stary 2015-01-09, 17:54   #339
crystal25
Zakorzenienie

juz jestem, podczytywalam was w szpitalu, 3 godziny czekalam az przywioza mi mojego TZ do jego pokoju, ale za nic w swiecie nie wiem jak pisac z jego telefonu
Nawet po zabiegu dostal 3 jogurty 2 soczki i loda czekoladowego , choc nie mial sily otworzyc ust, to i tak zmusili go do zjedzenia.
Ide was nadrobic troszke jedzac przy okazji, bo nie mialam dzis czasu nic zjesc
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 17:59   #340
rona1906
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
o własnie widzę że Rona już "wyjaśniła" sytuację
A powiedź kochana masz jakieś zdjęcie usg dwójeczki razem ?

nouvelle- jesteś krejzolka :P Mam nadzieje, że zdązysz z wszystkim...
Heh ale bedziesz miała kondycje przy porodzie skoro tyle teraz się ruszasz
A serio wyluzuj trochę niech rodzinka (rodzice, teściowie, przyjaciele) trochę pomogą
Nie mam juz dawno nie dostalam zadnego zdjecia, wszystkie sa w karcie.

Pisalyscie kiedys o wagach maluszkow z usg... Wyobrazcie sobie ze wczoraj u mojego doktora na sprzecie waga wynosila 2 kg i 2,2 kg a u pani doktor w szpitalu 1,6 kg i 1,8 kg i badz tu madry
Stary 2015-01-09, 18:05   #341
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
wydawało mi się że tylko chwilkę mnie nie było, a tu tyyyyyyyyyyyle nadrabiania,mało tego już z 50 stron na nowym wątku ale jestem dzielna i wszystko przeczytałam, ale odpowiadać na wszystko nie mam siły

u mnie ogólnie depresja i stres przeogromny, że nie mamy wszystkiego (ale dziś wpłynęła wypłata więc może coś kupimy )
co do kp, to mam pytanie ? u wszytskich was już coś cieknie z cycuszków? u mnie narazie nic mam nadzieje że po prostu taki moj organizm, co to nic nie chce zmarnować (tak się pocieszam)

pranie i prasowanie, a ja nie mam gdzie tego składować zaczynam panikować, nie chce rodzić, chce żeby był dopiero początek ciąży boje boje boje sięę

i stwierdzam że mam gówniane biedronki i dzisiaj nie daruje i chyba wszystkie zwiedze w Białymstoku i bez koszuli nawet nie mam zamiaru wracać, taki foch na biedry, jak nie zjajde to koniec z nią !

a i któraś z was te punkty wysłała, przeczytałam dla TŻa to się śmiał, na co ja obwieściłam że na ścianie je gdzieś napiszę
u mnie też nic kompletnie nie leci z piersi

---------- Dopisano o 18:05 ---------- Poprzedni post napisano o 18:04 ----------

Cytat:
śliczny kącik gdzie można kupić taką lampke z kuleczek ? strasznie mis ie podobają1

---------- Dopisano o 08:05 ---------- Poprzedni post napisano o 08:04 ----------

to kciuki by Cie wypisali!

---------- Dopisano o 08:07 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ----------

gratki za wizyte z tą szkołą rodzenia to większe obawy miałam po temacie połóg i patologie połogu.....tam to dopiero hardcore

---------- Dopisano o 08:08 ---------- Poprzedni post napisano o 08:07 ----------

I jak Edith się masz?

---------- Dopisano o 08:12 ---------- Poprzedni post napisano o 08:08 ----------

Ja dziś nawet się wyspałam Tż dziś miał sen że głaskał brzucha i nagle mała rączka wyszła z brzucha i go zaczełą ściskać po chwili rączek było coraz więcej....
ja swoje zamawiałam na http://www.cottonballlights.pl/ Można sobie samemu dobrać kolory, ich ilość i kolejność na sznurze

Stary 2015-01-09, 18:19   #342
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Oto i szlafrok-siega do kolan prawie(mam 176cm wzrostu)
jak ladnie ja mam ale cieply polarowy, ale nie zamierzam go uzywac jesli nie bede musiala

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:16 ----------

Cytat:
Napisane przez bozena_87 Pokaż wiadomość

A powiedzcie mi dziewczyny (szczególnie te które już są mamami) jak to jest z tymi ciuszkami. Ja na rozmiar 56 mam tylko kilka sztuk , dopiero na 62 mam więcej. Ile tak naprawdę jest potrzebnych np. bodów w rozmiarze 62? Rozmawiałam z koleżanką co ma roczne dziecko i ona mówiła że miała dość sporo bo zależało jej aby codziennie nie musiała pralki włączać a jej mała często po zrobieniu kupki była cała do przebrania bo jej wyciekło z pampersa Też miałyście takie przygody?
Ja mam duzo na 56, i nie wiem czy sie przydadza czy nie, ale wiekszosc z uzywanych, wiec moze byc, dwa komplety jedynie kupilam ale to jeszcze jak nic nie mialam z ubran, na 62 kupuje po 7 sztuk maksymalnie wszystkiego, zawsze bede mogla pojsc i dokupic albo zamowic przez internet, zobaczymy jak to wyjdzie, nie chce przesadzac z iloscia a jak bedzie potrzebna wieksza ilosc no to sie kupi wiecej i juz I tez mam nadzieje ze pralka nie bedzie chodzic codziennie

---------- Dopisano o 18:18 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość

Jak weszłam po szpitalu do domu - o zgrozo. Brudno, podłoga w piachu.. TŻ nie miał czasu bo przyjeżdżał z pracy o 16 potem wychodził z psem i szybko do mnie.. Zabijcie Mnie-wzielam mopa i zmylam podłogi bo nie mogłam tego znieść. Tz w tym czasie poszedł się zdrzemnac.. Jak zobaczył mnie z mopem to aaaaaaaaa! Ale tak to grzecznie sobie leżę w łóżeczku. Tez chce do biedry.... Mam na przeciwko klatki a TŻ mówi ze nie wolno mi dziś wychodzić bo co za dużo to Nie zdrowo.
a ty kochana zonka jestes ale oszczedzaj sie

---------- Dopisano o 18:19 ---------- Poprzedni post napisano o 18:18 ----------

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Nic takiego sie nie dzialo... Naszczescie to tylko tak profilaktycznie jakby dzieciom zachcialo sie wyjsc wczesniej plus do tego z ktg wynika ze lekki skurcze mnie lapia, takie twardnienie brzucha, wiec podaja mi nospe 3 razy dziennie, dostaje do tego jeszcze kroplowke i te zastrzyki ze sterydami i tyle. Da sie wytrzymac
za 2 tyg w czwartek dostane skierowanie na kwalifikacje i juz bede niedlugo wiedziec kiedy moje szkraby beda na swecie NIE MOGE SIE DOCZEKAC!
szkoda ze nie masz zadnego zdiecia z usg 3mam kciuki kochana za ciebie fajnie wiedziec kiedy zobaczysz swoje dzieci na swiecie
Stary 2015-01-09, 18:20   #343
aaakarolina
Wtajemniczenie

dziewczyny wszystkie
dziękuję, dziękuję dziękuję

już mi dużo lepiej TŻ cały pociesza, Wy wszystkie takie miłe słowa
wiem, że karmienie MM nie zrobi ze mnie złej matki, ale szkoda mi, że nie będę mogła nawet spróbować...
dobrze, że nie kupiłam jeszcze staników do karmienia chociaż krem na brodawki już mam, ale może można go użyć do czegoś innego...
teraz zaczęłam oglądać takie rzeczy jak butelki, podgrzewacze, sterylizatory, więc trochę wydatków to jest...

rona powodzenia w szpitalu, oby maluszki spokojnie jeszcze w brzuchu podrosły

smv odpoczywaj i nie szalej z mopem!!!

jeszcze raz dziękuję za Wasze wsparcie
Stary 2015-01-09, 18:27   #344
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
hej dziewczynki, ja dopiero znalazłam czas, żeby wejść na kompa Dzisiaj poza standardową wizytą w castoramie i ogarnianiem tysiąca różnych spraw, zamówiłam fajną torebkę za śmieszną cenę w Reserved i przyszło moje zamówienie z home&you, także mam dobry dzień

a rano się pokłóciłam z tż i ten biedny chłop w ramach przeprosin kupił mi wentylator szkoda, że po tej kłótni akurat do Castoramy ruszyliśmy, a nie galerii, bo bym sobie coś innego wybrała ale przynajmniej dzidzi będzie ciepło podczas kąpieli

mam nadzieję, że ta artystyczna instalacja jednak zniknie to marca
fotel bujany mój tata dostał kiedyś na 50 urodziny i teraz ja go przejęłam, do bujania dzidzi

a z tym ogarnianiem, to wstyd gadać, ale niestety w 8 miesiącu ciąży latam więcej niż niejeden człowiek w normalnym stanie od ciągłego schylania się mam zgagę, wczoraj pół nocy wyłam, bo skurcze łydek doprowadzały mnie do szału, brzuch mi twardnieje.... no, ale nie ma wyjścia. nie mam możliwości przystopować, przynajmniej jeszcze przez te 2 tygodnie....
ale TZ nabroil ze az wentylator kupil hi hi
zazdraszczam fotelu, marzyl mi sie taki bujany

---------- Dopisano o 18:22 ---------- Poprzedni post napisano o 18:21 ----------

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Synuś się ładnie rozwijaa Ty uważaj na siebie Kochana i dużo wypoczywaj!

za wizytę!

Mordka świetny zakup!!!

A mi tż kupił w biedrze formy silikonowe do pieczenia muffinów za całe 4zł
Ja pokupowalam rozne formy silikonowe a pozniej zmienilismy mieszkanie i bez piekarnika i d..... hihi a teraz sobie leza dobra cena! one sa drogie

---------- Dopisano o 18:25 ---------- Poprzedni post napisano o 18:22 ----------

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
ja dziś sprzątam... coś mnie natchnęło

Szlafrok też kupiłam cieniutki i nie zajmujący miejsca.

Muszę kupić jeszcze torbę do szpitala... jakoś głupio mi z walizką
a ja bym brala walizke, wygodniejsza

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:25 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Juz jestem w domu.moja pani dr stwierdziła że nie muszę jechac na wizytę i pieniędzy wydawać skoro mnie dopiero ze szpitala wypuścili wiec mam wizytę za 2tyg.
Jakaś czuje się słaba brzuch mi się napial jak szłam ze szpitala do auta ale minęło.
Co do ruchów to Ja też już typowych kopniakow nie mam tylko się tak mi pod skórą młody przesuwa jak robak śmieszne uczucie i często mało przyjemne szczególnie jak leżę na boku.
Mój skarb waży 1308gr w 28+6 dni... To dużo czy mało?
ladna waga kochana ja pytalam tylko lekarza ile okolo moze miec moj lobuz teraz, bo pomiary beda dopiero za miesiac to mowil ze ok 1200gr. plus minus troche

---------- Dopisano o 18:27 ---------- Poprzedni post napisano o 18:27 ----------

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Wyrwałam sie z domu i oczywiście byłam na lumpach

Zapłaciłam 25 zł za wszystko
Poza tym w biedrze była sterta tych nakładek ochronnych na materac 60x120 z 19,90 na 10 zł przecenione to kupiłam.
piekne ubrania
Stary 2015-01-09, 18:28   #345
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
ale TZ nabroil ze az wentylator kupil hi hi
zazdraszczam fotelu, marzyl mi sie taki bujany

mi też się marzy taki bujany fotel ale to chyba dopiero jak wybudujemy dom, bo obecnie nie mamy miejsca na takie luksusowe rzeczy
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 18:31   #346
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
mi też się marzy taki bujany fotel ale to chyba dopiero jak wybudujemy dom, bo obecnie nie mamy miejsca na takie luksusowe rzeczy
a ja go dostane moze na emeryturce hihi TZ moj nie cierpi takich rzeczy, lubi ale nie u nas w domku no i brak miejsca hihi
Stary 2015-01-09, 18:39   #347
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Hej
Tak jak któraś z Was i ja mam dziś księdza, właśnie na niego czekamy;P
ja miałam dzisiaj księdza i nawet przyszedł w miarę o czasie i długo nie siedział a w ogóle to dał nam 2 obrazki: jeden dla mnie i męża, a drugi mniejszy i powiedział, że to dla dzidziusia

Stary 2015-01-09, 18:41   #348
żona_marcina
Rozeznanie

Ja za wami nie nadążam

Dzisiaj zaliczyłam wizytę u gina, dokupiłam wszystkie brakujące i kończące się kosmetyki, posprzątałam, poprasowałam, ugotowałam obiad i ..... padłam.
Nie mam siły ruszyć się z kanapy.

I przed chwilą opierdzieliłam męża, bo chciał położyć na stole pomięty obrus. Jego zdaniem "wyprostuje się na stole jak poleży". Leń śmierdzący, nie chce mu prasować i jeszcze mi przeszkadza, gdy akurat siedzę na naszym wątku.

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Mi gin kazał liczyc dwa razy dziennie po 1 godz. Musi byc minimum 10 kopniaków na godzine . Jak dziecko nie rusza sie 8 godz pomimo szturchania to jechac na IP.
Mój kopie prawie cały czas. Nie wiem kiedy sypia?!
Ja dostałam dzisiaj kartę ruchów dziecka. Mam codziennie od 9 rano liczyć ruchy dziecka. Przy dziesiątym ruchu mam wpisać godzinę i tyle. 10 ruchów dziennie wystarczy.

Edith - przejęłam się Twoim brzuchem. Nam na SR mówili, że brzuch się obniża na 4 tygodnie przed porodem.

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 18:45   #349
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
a ja go dostane moze na emeryturce hihi TZ moj nie cierpi takich rzeczy, lubi ale nie u nas w domku no i brak miejsca hihi
hehe jakbyś dostała taki fotel w prezencie to TŻ musiałby zaakceptować owy przedmiot ale znam ten ból: mało miejsca u mnie to jest tak ciasno, że jak wstawię łóżeczko małego to już nie będzie gdzie się ruszyć

---------- Dopisano o 18:45 ---------- Poprzedni post napisano o 18:41 ----------

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Ja za wami nie nadążam

Dzisiaj zaliczyłam wizytę u gina, dokupiłam wszystkie brakujące i kończące się kosmetyki, posprzątałam, poprasowałam, ugotowałam obiad i ..... padłam.
Nie mam siły ruszyć się z kanapy.

I przed chwilą opierdzieliłam męża, bo chciał położyć na stole pomięty obrus. Jego zdaniem "wyprostuje się na stole jak poleży". Leń śmierdzący, nie chce mu prasować i jeszcze mi przeszkadza, gdy akurat siedzę na naszym wątku.

Ja dostałam dzisiaj kartę ruchów dziecka. Mam codziennie od 9 rano liczyć ruchy dziecka. Przy dziesiątym ruchu mam wpisać godzinę i tyle. 10 ruchów dziennie wystarczy.

Edith - przejęłam się Twoim brzuchem. Nam na SR mówili, że brzuch się obniża na 4 tygodnie przed porodem.
i jak po wizycie?? wszystko ok? widziałaś dzidziusia na USG?? ale miałaś pracowity dzień
to że położył pomięty obrus to jeszcze można wybaczyć, ale to, że przeszkadza Ci jak siedzisz na wątku to już jest nie wybaczalne

mi to by było ciężko liczyć ruchy od 9 rano, bo często śpię dłużej (póki mogę, bo jak się urodzi to mogę zapomnieć o pobudce o 10, czy 11)

Stary 2015-01-09, 18:54   #350
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

.
ale sie uśmiałam niech się weżmie za prasowanie a nie wcina się w wątkowe sprawy

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

Cytat:

.
o mamo a jak dziecko wariuje przez 20 min non stop ?? ciekawe czy mi każe doktorek w poniedziałek robić takie zapiski
Stary 2015-01-09, 18:55   #351
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Nie mam juz dawno nie dostalam zadnego zdjecia, wszystkie sa w karcie.

Pisalyscie kiedys o wagach maluszkow z usg... Wyobrazcie sobie ze wczoraj u mojego doktora na sprzecie waga wynosila 2 kg i 2,2 kg a u pani doktor w szpitalu 1,6 kg i 1,8 kg i badz tu madry
O rany, aż taka różnica??

Stary 2015-01-09, 18:56   #352
coll
Raczkowanie

GG do coll

.

Edytowane przez coll
Czas edycji: 2015-01-09 o 18:58
coll jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 19:00   #353
aroli
Zadomowienie

Hej mamuśki !

Można dołączyć do Waszego grona ?
Termin mam na 26 marca, w brzuszku rośnie sobie synek
Podczytywałam Was czasami, ale niestety ze względu na pracę nie mogłam być na bieżąco

Pozdrawiam Iza

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016
aroli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 19:01   #354
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
i jak po wizycie?? wszystko ok? widziałaś dzidziusia na USG?? ale miałaś pracowity dzień
to że położył pomięty obrus to jeszcze można wybaczyć, ale to, że przeszkadza Ci jak siedzisz na wątku to już jest nie wybaczalne

mi to by było ciężko liczyć ruchy od 9 rano, bo często śpię dłużej (póki mogę, bo jak się urodzi to mogę zapomnieć o pobudce o 10, czy 11)
Po wizycie wychodzi, że wszystko jest OK. USG mam dopiero we wtorek.

Męża nie tylko opierdzieliłam, ale jeszcze musiałam wstać z kanapy, żeby w niego rzucić tym obrusem, puścić kilka epitetów i ostrzec, czym grozi przeszkadzanie mi siedzę na kanapie
Jak ten siedzi przed kompem i ogląda głupie filmiki na you tube to mu nie przeszkadzam.

Ale wracając do tematu - można zacząć liczyć po 9, ale codziennie od tej samej godziny. Podobno z czasem ostatni 10 ruch dziecka będzie następował coraz później

Stary 2015-01-09, 19:01   #355
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez coll Pokaż wiadomość
.
?

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 19:03   #356
aroli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
?
Poprzedni post poszedł nie z tego konta co chciałam, ze względu na to, że nie można ich usuwać- wstawiłam kropkę

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016
aroli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 19:07   #357
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
ale sie uśmiałam niech się weżmie za prasowanie a nie wcina się w wątkowe sprawy

---------- Dopisano o 18:54 ---------- Poprzedni post napisano o 18:51 ----------

o mamo a jak dziecko wariuje przez 20 min non stop ?? ciekawe czy mi każe doktorek w poniedziałek robić takie zapiski
Mąż niestety nie został nauczony przez mamusię prac domowych. Jak 2 dni temu zrobiłam mu awanturę, że znowu położył swoje graty na podłodze (a mi przecież trudno się schylać) akurat przy teściowej, to go baba jeszcze broniła. Bo ona mi poprasuje, posprząta zamiast syna pogonić do roboty. Jeszcze jej się dostało, bo powiedziałam, że to dom mój i tż i on ma o niego dbać a nie jego mama.

A kartę ruchów płodu z tego co mówił doktor prowadzi się od 30 tygodnia ciąży do porodu.

Stary 2015-01-09, 19:07   #358
rona1906
Raczkowanie

Cytat:
O rany, aż taka różnica??
Tez sie zdziwilam... Jak bede na wizycie to spytam o co chodzi chyba ze zrobia mi jeszcze raz usg w szpitalu.
Stary 2015-01-09, 19:07   #359
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość
Hej mamuśki !

Podczytywałam Was czasami, ale niestety ze względu na pracę nie mogłam być na bieżąco

Pozdrawiam Iza
hej opowiedz nam coś o sobie

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-09, 19:11   #360
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Mąż niestety nie został nauczony przez mamusię prac domowych. Jak 2 dni temu zrobiłam mu awanturę, że znowu położył swoje graty na podłodze (a mi przecież trudno się schylać) akurat przy teściowej, to go baba jeszcze broniła. Bo ona mi poprasuje, posprząta zamiast syna pogonić do roboty. Jeszcze jej się dostało, bo powiedziałam, że to dom mój i tż i on ma o niego dbać a nie jego mama.

A kartę ruchów płodu z tego co mówił doktor prowadzi się od 30 tygodnia ciąży do porodu.
mój też do pedantów nie należy i trzeba go gonić by cokolwiek zrobił. Dlatego Oskarek będzie uczony od najmłodszych lat co to odkurzacz i mop

---------- Dopisano o 19:11 ---------- Poprzedni post napisano o 19:10 ----------

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość
Hej mamuśki !

Pozdrawiam Iza
witaj
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości