Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 23 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-11, 10:54   #661
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
rosiek ja wczoraj miałam pierś z kurczaka z mozarellą i pomidorami suszonymi (obłowiłam się w Lidlu, gdy były po 3,99 ) i do tego kasza jaglana i sałaty z tym dodatkiem włoskim do sałatek (do zmieszania z wodą i oliwą).

Dziś z kolei zrobię coś na szykbkości - uda wstawię do piekarnika, ugotuję ziemniaczki, zrobię puree ze śmietanką i masłem i podam z surówką z tarkowanej marchewki i jabłka .

Eh gdyby ktoś mógł to robić za mnie..

ja przejrzałam trochę pomysłów w internecie i chyba zrobię kurczaka curry ale Twoja wizja puree sprawia, że ślinka mi cieknie niesamowicie!

Śliczne macie brzuszki, ja w końcu muszę znaleźć sobie jakieś lustro większe i machnąć brzuchowe selfie

Mam coraz większy problem z ubieraniem się rano bo zaczęły mnie drażnić wszystkie ubrania
rosiek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 10:55   #662
szkrabeniek
Raczkowanie

Hej Brzuchatki Kochane

Witam się z Wami w niedzielę. Dziś o 6 mój Mąż poleciał do pracy jestem przygnębiona bo te 3 tygodnie zleciały tak szybko, że nawet nie wiem kiedy. Wszystko co dobre szybko się kończy - następnym razem będziemy się widzieć przed porodem - zaczynam powoli uświadamiać sobie jak mało czasu zostało do tego Wydarzenia.
Podczytywałam Was - ale nie zawsze był czas na pisanie - teraz będzie go znacznie więcej. Pisałyście wcześniej o pokarmie- u mnie zaczął lecieć dość wcześnie - w sensie że to siara - pojawiła się już około 20 tc teraz też jest - czasami czuję jak leci, ratunkiem są wkładki laktacyjne. Mam nadzieję że to dobry zwiastun i będę mogła karmić piersią. W pierwszej ciąży po cc pojawił się pokarm ale od razu dali mi tabletki na jego zatrzymanie.
Poruszony był również temat krwi pępowinowej - razem z Mężem jesteśmy na tak - jeżeli w jakikolwiek sposób możemy "zabezpieczyć" przyszłość w tym nasze zdrowie to czemu nie skorzystać. Fakt jest to dość drogi interes bo sam pakiet startowy do pobrania kosztuje 600 zł ale na zdrowiu nie ma co oszczędzać. Myślałam wstępnie o pakiecie na 10 lat a potem sobie go przedłużymy.

Nadal nie wiem jaką pościel kupić muszę przysiąść dziś na allegro wybrać coś fajnego dla Naszego Szkraba.

Buziole dla Was ogromniaste w tą wietrzną pogodę

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 10:55   #663
papalinka83
Zakorzenienie

Hej Jak zwykle się nie wyspałam, ale jakoś żyję. Nie wiem, kiedy moja córka zacznie w końcu normalnie spać I ogłaszam oficjalnie, że jestem słoniem, brzuch mam już meeega, może później zrobię jakąś fotkę A teraz idę doczytać książkę, bo paręstron mi zostało

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość

Widziałyście tego Malucha tuż po porodzie?
https://www.facebook.com/video.php?v...350391&fref=nf
wow
Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Jestem Rano byłam na spotkaniu z położna. Oprowadziła mnie po porodówce i powiem wam że jestem pozytywnie zaskoczona-fajne te sale,i sala z wanna też superowa Słyszałam płacz malusich dzieciaczków i się rozczuliłam Jedyne co mnie zmartwiło to informacja o znieczuleniu. Pani położna uprzedziła by sie nie nastawiać na znieczulenie anestezjologiczne gdyż porodówka nie ma swojego anestezjologa i musi korzystać z usług szpitalnego.... No i się troche wystraszyłam czy ja dam rade druga rzecz to trzeba mieć w zanadrzu drugi szpital......chyba zostaje mi ten w Trzebnicy(ale jak poród zacznie sie w dzień to kurde dojechać tą drogą zakorkowaną z Wro do Trzebnicy to jakaś masakra)
Ja słyszałam od lekarza, że z tymi znieczuleniami jest tak, że jak szpital ma mało anestezjologów, to i tak 1 musi być co najmniej wolny cały czas właśnie w razie nagłej operacji, itd także mała jest szansa, że akurat będzie mógł znieczulać kobietę rodzącą sn, bo z reguły jest potrzebny do czegoś innego

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 10:58   #664
ojustyna
Zadomowienie

witam się w leniwy niedzielny poranek, u mnie ze spaniem tragedia do 5 przekręcałam się z boku na bok a jak już mnie łamało to na siku co 5 min męczące to że ojoj
wy z rana o lamowaniu a mi w głowie tylko biedronki
miłego dnia
Stary 2015-01-11, 11:10   #665
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rosiek Pokaż wiadomość

ja przejrzałam trochę pomysłów w internecie i chyba zrobię kurczaka curry ale Twoja wizja puree sprawia, że ślinka mi cieknie niesamowicie!

Śliczne macie brzuszki, ja w końcu muszę znaleźć sobie jakieś lustro większe i machnąć brzuchowe selfie

Mam coraz większy problem z ubieraniem się rano bo zaczęły mnie drażnić wszystkie ubrania
a jaki przepis znalazłaś? bardzo lubię kurczaka i curry

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
witam się w leniwy niedzielny poranek, u mnie ze spaniem tragedia do 5 przekręcałam się z boku na bok a jak już mnie łamało to na siku co 5 min męczące to że ojoj
wy z rana o lamowaniu a mi w głowie tylko biedronki
miłego dnia
o kochana, myślałam, że to ja mam szajbę zakupową, ale chyba mnie przebiłaś

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Przytargalam z pepco takie cosie tych polspiochow szukalam juz wcześniej, ale u nas nie było. Teraz się pojawiły i jest jeszcze pajacyk z tej serii

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Hej Brzuchatki Kochane

Witam się z Wami w niedzielę. Dziś o 6 mój Mąż poleciał do pracy jestem przygnębiona bo te 3 tygodnie zleciały tak szybko, że nawet nie wiem kiedy. Wszystko co dobre szybko się kończy - następnym razem będziemy się widzieć przed porodem - zaczynam powoli uświadamiać sobie jak mało czasu zostało do tego Wydarzenia.
Podczytywałam Was - ale nie zawsze był czas na pisanie - teraz będzie go znacznie więcej. Pisałyście wcześniej o pokarmie- u mnie zaczął lecieć dość wcześnie - w sensie że to siara - pojawiła się już około 20 tc teraz też jest - czasami czuję jak leci, ratunkiem są wkładki laktacyjne. Mam nadzieję że to dobry zwiastun i będę mogła karmić piersią. W pierwszej ciąży po cc pojawił się pokarm ale od razu dali mi tabletki na jego zatrzymanie.
Poruszony był również temat krwi pępowinowej - razem z Mężem jesteśmy na tak - jeżeli w jakikolwiek sposób możemy "zabezpieczyć" przyszłość w tym nasze zdrowie to czemu nie skorzystać. Fakt jest to dość drogi interes bo sam pakiet startowy do pobrania kosztuje 600 zł ale na zdrowiu nie ma co oszczędzać. Myślałam wstępnie o pakiecie na 10 lat a potem sobie go przedłużymy.

Nadal nie wiem jaką pościel kupić muszę przysiąść dziś na allegro wybrać coś fajnego dla Naszego Szkraba.

Buziole dla Was ogromniaste w tą wietrzną pogodę
ehhh wiem co czujesz, mój tż jeszcze tydzień jest w PL i potem też wyjeżdża, na 3 tygodnie...

polecam Ci pościel od 'kokainy'. Ładna, tania i fajnej jakości

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 11:16   #666
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Żadnego konkretnego, tylko wpisałam w google co mam i w którejś z odpowiedzi było o kurczaku curry
Wymyśliłam sobie, że jak mi się rozmrozi pierś to ją przyprawię, pokroję w większą kostkę, do tego brązowy ryż, czerwona papryka, jakaś kukurydza i wyjdzie mi taka sałatka dla niektórych to mało obiadowe ale ja lubię takie rzeczy a jak coś zostanie to będę mogła zabrać w pojemniku na uczelnię jutro
a wcześniej chyba sobie machnę zupę cebulową bo za mną ostatnio chodziła.
Stary 2015-01-11, 11:22   #667
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Żadnego konkretnego, tylko wpisałam w google co mam i w którejś z odpowiedzi było o kurczaku curry
Wymyśliłam sobie, że jak mi się rozmrozi pierś to ją przyprawię, pokroję w większą kostkę, do tego brązowy ryż, czerwona papryka, jakaś kukurydza i wyjdzie mi taka sałatka dla niektórych to mało obiadowe ale ja lubię takie rzeczy a jak coś zostanie to będę mogła zabrać w pojemniku na uczelnię jutro
a wcześniej chyba sobie machnę zupę cebulową bo za mną ostatnio chodziła.
to wpadam na obiad, pychotka

Stary 2015-01-11, 11:33   #668
lesyeux
Zadomowienie

witam się

Cytat:
Niki i ja witamy się z Wami 31 tc
Super !!! fiu fiu

Cytat:

a u mnie pulpeciki w sosie pomidorowym mniam

kto zaprosi i zrobi ciasto 3 bit? takie z lodówki??

nouvelle oddawaj ciuszki
śliczne :p od gapię a co

do Nas dzisiaj teście maja zawitać
a tak po za tym nudy
Stary 2015-01-11, 11:37   #669
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
witam się

Super !!! fiu fiu

a u mnie pulpeciki w sosie pomidorowym mniam

kto zaprosi i zrobi ciasto 3 bit? takie z lodówki??

nouvelle oddawaj ciuszki
śliczne :p od gapię a co

do Nas dzisiaj teście maja zawitać
a tak po za tym nudy
pewnie, odgapiaj tym bardziej, że za bezcen

Stary 2015-01-11, 11:43   #670
EdithS
Zadomowienie

Dzień dobry!
My dziś na obiad mamy ziemniaki, schabowe i buraczki. A na śniadanie zrobiłam sama koktajl mleczny z banana, porzeczek, jogurtu naturalnego i mleka - obudziłam się z tą myślą rano, może Mała miała ochotę
Wczoraj teście zadzwonili, że odwiedzą nas pod koniec stycznia i teść powiedział, że przywiezie jakąś lalkę, na której będą uczyć mojego tż przewijania powiedziałam, że tż już na sr przewijał lalkę, a poza tym jeszcze położna mu pokaże no i głównie to nauczy się, jak już będzie naszą Córcię przewijać. Ale nie dotarło, przywiezie i pokaże. Już się boję, pewnie będzie to znowu kolejny przedwojenny sposób

nouvelle2 ale masz pracusiów w domku, ładnie, że tak się starają. Super ciuszki kupiłaśja dokupiłam jeszcze leginsy w 5-10-15, bo też były przecenione
Dziękuję za namiary na koszyczki, dzisiaj poszukam i zamówię jakieś w necie, już się nie mogę doczekać, mała rzecz, a cieszy no i przeprowadziłam już rozmowę z tż na temat torby, już tak nie jęczy, jak słyszy ceny, więc jeszcze trochę powiercę dziurę w brzuchu i chyba się zgodzi na moje propozycje
Carrollyn Witaj
87marta78 ślicznie wygląda pościel i kołyska!!!
dziewczynazgitara zazdroszczę lamowania, jeszcze trochę muszę uzbroić się w cierpliwość
nusiekowa zabiłabym, ale mój tż też ma takie pomysły, że ręce opadają
tout-petit-fille super, że dbacie o taki kontakt, ja uwielbiam z tż spędzać tak czas, na rozmowach, nie zawsze jest to możliwe, wiadomo - życie ale warto o to dbać A co do zdjecia - piękności! ciało modelki!
crystal25 jak się czuje tż?
niunia_ona jak samopoczucie?
smv ja też coś wcześnie się budzę od kilku dni, a potem leżę, żeby tż nie budzić i myślę i chyba za dużo myślę, co nie jest dobre
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 5.10.15.jpg (18,8 KB, 7 załadowań)
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 11:44   #671
aaakarolina
Wtajemniczenie

cześć mamuśki

ale wiało w nocy myślałam , że nam okna wywali...
wstałam o 7 na siku i myślałam, że już nie zasnę, ale położyłam się i wstałam o 11
wczoraj to nie wiem czy jednak była zgaga, nie wzięłam nic, położyłam się i przeszło

TŻ jedzie teraz na jakieś ćwiczenia, a jak wróci jedziemy do castoramy, nomi itp kupować farby do pokoiku i inne duperele cieszę się jak głupia

Cytat:

Załącznik 5882562
ślicznie

Cytat:
tak w ogóle to dzień dobry

u mnie dzień zaczął się szybko, bo już od 7 rano tż ze swoim tatą kontynuowali prace remontowe wcześniej nie pisałam, ale generalnie goszczę u siebie teścia, pomaga w remoncie
powiem Wam, że roboty jest mnóstwo, tż myślał, że wyrobi się w kilka dni, a tu na pewno nie będzie tak pięknie. Nasze pięterko to strych i jest takie złudzenie optyczne, że to jest wszystko mniejsze niż się wydaje. W rzeczywistości- ponad 60 mkw. Także już od świtu pracują ciężko.
Ja byłam w Pepco kupić różne bajery dekoracyjne na korytarz i przy okazji wzięłam półśpiochy i bluzę dla małej z wyprzedaży.
Zaraz zabieram się za robienie obiadu- mielone + ziemniaki + buraczki

Wczoraj udało mi się zasnąć bez problemu. Od kilku dni męczyły mnie wieczorne skurcze nóg, a wczoraj cisza. Domyśliłam się już skąd te skurcze- od tego biegania ciągłego Wczoraj jak na mnie, to dość mało latałam i to przyniosło efekt w postaci braku tych dolegliwości

---------- Dopisano o 10:49 ---------- Poprzedni post napisano o 10:47 ----------

laska

ja to zrozumiałam tak, że oni najpierw znieczulają miejscowo, a potem w to miejsce wbijają igłę właściwą ale może się mylę
wiem jak to jest z remontem, u mnie miał trwać 2 tygodnie, a trwał prawie 2 miesiące jeszcze tak naprawdę wszystko do końca nie jest ogarnięte...

Cytat:

---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ----------

---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ----------

Przytargalam z pepco takie cosie tych polspiochow szukalam juz wcześniej, ale u nas nie było. Teraz się pojawiły i jest jeszcze pajacyk z tej serii

---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ----------

ehhh wiem co czujesz, mój tż jeszcze tydzień jest w PL i potem też wyjeżdża, na 3 tygodnie...

polecam Ci pościel od 'kokainy'. Ładna, tania i fajnej jakości
śliczne rzeczy! też chciałam te śpiochy, ale u mnie nie było muszę się przejść, może też dołożyli
Stary 2015-01-11, 11:50   #672
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
to wpadam na obiad, pychotka
zapraszam^^

Nawet mnie nie straszcie remontem, my mamy możliwość rozpoczęcia dopiero w lutym i niby tego nie dużo, bo powierzchnię mamy niewielką ale trzeba wymienić podłogi + w kuchni i jednym pokoju odmalować ściany + nowe meble i boję się, że to się rozciągnie w nieskończoność
i nie wiem jak ogarnąć studia, remont i końcówkę ciąży
Stary 2015-01-11, 11:58   #673
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
My dziś na obiad mamy ziemniaki, schabowe i buraczki. A na śniadanie zrobiłam sama koktajl mleczny z banana, porzeczek, jogurtu naturalnego i mleka - obudziłam się z tą myślą rano, może Mała miała ochotę
Wczoraj teście zadzwonili, że odwiedzą nas pod koniec stycznia i teść powiedział, że przywiezie jakąś lalkę, na której będą uczyć mojego tż przewijania powiedziałam, że tż już na sr przewijał lalkę, a poza tym jeszcze położna mu pokaże no i głównie to nauczy się, jak już będzie naszą Córcię przewijać. Ale nie dotarło, przywiezie i pokaże. Już się boję, pewnie będzie to znowu kolejny przedwojenny sposób

nouvelle2 ale masz pracusiów w domku, ładnie, że tak się starają. Super ciuszki kupiłaśja dokupiłam jeszcze leginsy w 5-10-15, bo też były przecenione
Dziękuję za namiary na koszyczki, dzisiaj poszukam i zamówię jakieś w necie, już się nie mogę doczekać, mała rzecz, a cieszy no i przeprowadziłam już rozmowę z tż na temat torby, już tak nie jęczy, jak słyszy ceny, więc jeszcze trochę powiercę dziurę w brzuchu i chyba się zgodzi na moje propozycje
Carrollyn Witaj
87marta78 ślicznie wygląda pościel i kołyska!!!
dziewczynazgitara zazdroszczę lamowania, jeszcze trochę muszę uzbroić się w cierpliwość
nusiekowa zabiłabym, ale mój tż też ma takie pomysły, że ręce opadają
tout-petit-fille super, że dbacie o taki kontakt, ja uwielbiam z tż spędzać tak czas, na rozmowach, nie zawsze jest to możliwe, wiadomo - życie ale warto o to dbać A co do zdjecia - piękności! ciało modelki!
crystal25 jak się czuje tż?
niunia_ona jak samopoczucie?
smv ja też coś wcześnie się budzę od kilku dni, a potem leżę, żeby tż nie budzić i myślę i chyba za dużo myślę, co nie jest dobre
wpisz sobie w allegro Ikea Lidan to są identyczne jak moje.
co do tych wydatków dzieciowych. Mój tż kompletnie się nie orientuje w cenach akcesoriów dla dzieci, dlatego też jak mu powiedziałam, że torby do wózka zaczynają się od 300 wzwyż to uwierzył Oczywiście nie nadużywam jego naiwności, ale kilka wydatków tak przeforsowałam

masz bardzo pomysłowego teścia

oglądałam te legginsy na 5-10-15 i też mi się spodobały

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
cześć mamuśki

ale wiało w nocy myślałam , że nam okna wywali...
wstałam o 7 na siku i myślałam, że już nie zasnę, ale położyłam się i wstałam o 11
wczoraj to nie wiem czy jednak była zgaga, nie wzięłam nic, położyłam się i przeszło

TŻ jedzie teraz na jakieś ćwiczenia, a jak wróci jedziemy do castoramy, nomi itp kupować farby do pokoiku i inne duperele cieszę się jak głupia

ślicznie

wiem jak to jest z remontem, u mnie miał trwać 2 tygodnie, a trwał prawie 2 miesiące jeszcze tak naprawdę wszystko do końca nie jest ogarnięte...

śliczne rzeczy! też chciałam te śpiochy, ale u mnie nie było muszę się przejść, może też dołożyli
dzisiaj jest pierwszy dzień od poniedziałku, kiedy prawdopodobnie nie będzie mnie w Castoramie aż mi głupio

jaki będziecie mieć kolor u małej? my wybraliśmy taką jaśniutką lawendę
a do przedpokoju pieczarkowy mojemu tacie się nie podoba, mówi, że wygląda jak w więzieniu

Edytowane przez nouvelle2
Czas edycji: 2015-01-11 o 12:00
Stary 2015-01-11, 12:01   #674
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
zapraszam^^

Nawet mnie nie straszcie remontem, my mamy możliwość rozpoczęcia dopiero w lutym i niby tego nie dużo, bo powierzchnię mamy niewielką ale trzeba wymienić podłogi + w kuchni i jednym pokoju odmalować ściany + nowe meble i boję się, że to się rozciągnie w nieskończoność
i nie wiem jak ogarnąć studia, remont i końcówkę ciąży
u Ciebie mniej więcej taka sytuacja jak u mnie- wszystko na raz. Ciesz się, że całej chałupy nie masz rozgrzebanej na kilka dni przed ślubem
mam nadzieję, że tż domyje się z tej farby i nie pójdzie do urzędu wymalowany

Stary 2015-01-11, 12:14   #675
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
u Ciebie mniej więcej taka sytuacja jak u mnie- wszystko na raz. Ciesz się, że całej chałupy nie masz rozgrzebanej na kilka dni przed ślubem
mam nadzieję, że tż domyje się z tej farby i nie pójdzie do urzędu wymalowany
Na dwa dni przed ślubem zepsuł nam się tylko piec i miałam w mieszkaniu 10 stopni chodziłam w płaszczu
U nas i tak zrobimy teraz tylko niezbędną część, ogólnie w domu jest bardzo dużo do zrobienia dlatego zawsze wolałam mieszkać w bloku i mam nadzieję, że jeszcze kiedyś mi się to uda
Stary 2015-01-11, 12:19   #676
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Na dwa dni przed ślubem zepsuł nam się tylko piec i miałam w mieszkaniu 10 stopni chodziłam w płaszczu
U nas i tak zrobimy teraz tylko niezbędną część, ogólnie w domu jest bardzo dużo do zrobienia dlatego zawsze wolałam mieszkać w bloku i mam nadzieję, że jeszcze kiedyś mi się to uda
no to też uroczo w takiej lodówce spędzić ostatnie chwile narzeczeństwa
my robimy ogromny i wysoki korytarz (bez wymiany podłogi) + pokój (tu wymieniamy kompletnie wszystko i kładziemy gładzie) + łazienka (tylko położenie gładzi u góry i malowanie przestrzeni między kaflami a sufitem). Jeden pokój zostawiamy nieruszony, bo remontowałam go niecałe 2 lata temu i wygląda fajnie. Ale przy okazji w całym domu znalazły się jakieś rzeczy do poprawek

Stary 2015-01-11, 12:23   #677
rosiek
Zakorzenienie

GG do rosiek

Cytat:
no to też uroczo w takiej lodówce spędzić ostatnie chwile narzeczeństwa
my robimy ogromny i wysoki korytarz (bez wymiany podłogi) + pokój (tu wymieniamy kompletnie wszystko i kładziemy gładzie) + łazienka (tylko położenie gładzi u góry i malowanie przestrzeni między kaflami a sufitem). Jeden pokój zostawiamy nieruszony, bo remontowałam go niecałe 2 lata temu i wygląda fajnie. Ale przy okazji w całym domu znalazły się jakieś rzeczy do poprawek
Noo, nam odpada łazienka bo jej nie mamy na górze
Ale kiedyś trzeba będzie zrobić, nie wiem tylko kiedy znajdziemy na takie rzeczy czas
Najbardziej mi się marzy taka ekipa jak z amerykańskich programów gdzie burzą dom i stawiają nowy w bodajże 5 dni to znaczy tego nie muszą burzyć ale w dwa dni robią wykończenie, idealnie
Stary 2015-01-11, 12:38   #678
marta24171
Rozeznanie

Hejka i ja się witam w niedzielne przedpołudnie.
U nas też w nocy tak wiało że córci zjeżdżalnia wyrwała się z ziemi i znalazła się jakieś 100 metrów dalej. Masakra

U mnie na obiadek dzisiaj spaghetti wedle życzenia córki - ona w ogóle to makaronikowa dziewczyna.
Stary 2015-01-11, 12:39   #679
JoaMro
Raczkowanie

Dziewczyny, które chcą bankować tę krew pępowinową, jedna z was pisała, że jest z polecenia i dzięki temu płaci mniej. Może popolecacie się tam dalej jakoś wzajemnie i trochę zaoszczędzicie?

Ja też o tym myślałam, żeby przechowywać ale po zapoznaniu się z opiniami trochę bardziej doświadczonych starszych kolegów z pracy chyba ostatecznie zrezygnuję.
Stary 2015-01-11, 12:40   #680
marta24171
Rozeznanie

[QUOTE=nouvelle2;49702067]a jaki przepis znalazłaś? bardzo lubię kurczaka i curry

Przytargalam z pepco takie cosie tych polspiochow szukalam juz wcześniej, ale u nas nie było. Teraz się pojawiły i jest jeszcze pajacyk z tej serii[COLOR="Silver"]

Piękne, bo mam takie same półśpiochy a też żakiecik to na jaki rozmiar?

Ja się muszę rozejrzeć za jakimiś dresikami, bo jak będzie cieplutko to mam zamiar malutką ubrać w dresik przykryć kocykiem i powinno wystarczyć. Kto to wie jaka pogoda zacznie się w marcu?
Stary 2015-01-11, 12:43   #681
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
wpisz sobie w allegro Ikea Lidan to są identyczne jak moje.
co do tych wydatków dzieciowych. Mój tż kompletnie się nie orientuje w cenach akcesoriów dla dzieci, dlatego też jak mu powiedziałam, że torby do wózka zaczynają się od 300 wzwyż to uwierzył Oczywiście nie nadużywam jego naiwności, ale kilka wydatków tak przeforsowałam

masz bardzo pomysłowego teścia

oglądałam te legginsy na 5-10-15 i też mi się spodobały

---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ----------

dzisiaj jest pierwszy dzień od poniedziałku, kiedy prawdopodobnie nie będzie mnie w Castoramie aż mi głupio

jaki będziecie mieć kolor u małej? my wybraliśmy taką jaśniutką lawendę
a do przedpokoju pieczarkowy mojemu tacie się nie podoba, mówi, że wygląda jak w więzieniu
u nas pokoik będzie szaro-miętowy + białe mebelki już się nie mogę doczekać
chociaż jak ostatnio pomyślałam, że łóżeczko i komodę z przewijakiem biorę do nas do sypialni, to pokoik małej będzie stał prawie pusty
ale przynajmniej będę miała więcej czasu na dopieszczenie, bo teraz nie wiem czy kasy wystarczy

co do obiadu to u mnie dzisiaj najlepszy- przywieziony gotowy od mamusi
Stary 2015-01-11, 13:20   #682
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mama d Pokaż wiadomość
aneta_s13Wrzuciłabyś link do fotela jaki chcesz kupić? ciekawa jestem

martunka88 WOW WOW WOW, ale niesamowite!!
taki wybrałam udało mi się kupić torbę do szpitala

Dzień dobry dziewczyny jak się dziś macie?
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg strandmon-fotel-szary__0164703_PE319846_S4.jpg (21,9 KB, 5 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg nike Brasil S czarna 3.jpg (27,5 KB, 3 załadowań)
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 13:32   #683
tout-petit-fille
Zadomowienie

Ojenyś wróciłam właśnie z zakupów w L'eclerc i z Leroy. Masakra jak mi forma siada! Kręciło mi się w głowie i mam w ogóle jakieś zadyszki. Zdecydowanie czas zacząć się oszczędzać.

nouvelle2

A zaczęło się tak niewinnie, od obrazka;P

rosiek

puree jest przecudne Ale wersja kurczaka curry też jest pycha
Ostatnio zużywam przyprawy curry i kurkumę na saszety. Jak nigdy

EdithS

Buraczki Najbardziej lubię do obiadu. Dziś zdradzone na rzecz ogórków w occie.

A kwestia teściów.. no cóż..

aaakarolina

Pozdrościć. Moja maminka mieszka daleeeeko daleko ode mnie. Choćbym chciała, to nie przywiezie obiadku

A na dzisiejszą listę obiadową dopisuję ciacho czekoladowe z masą czekoladową, bananami i masą mascarpone. Chyba zrzygam się od słodkości, ale mamy z TŻ okropną chcicę na taką radosną twórczość.

Edytowane przez tout-petit-fille
Czas edycji: 2015-01-11 o 13:35
tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 13:44   #684
marta24171
Rozeznanie

Cytat:

A na dzisiejszą listę obiadową dopisuję ciacho czekoladowe z masą czekoladową, bananami i masą mascarpone. Chyba zrzygam się od słodkości, ale mamy z TŻ okropną chcicę na taką radosną twórczość.
O boziu jak te Twoje ciacho brzmi przepysznie a pewnie jeszcze lepiej smakuje

Ja zmykam robić obiad
Stary 2015-01-11, 13:51   #685
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:

Załącznik 5882562
pięknie!!!

---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ----------

Cytat:
dobre!
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 14:02   #686
szkrabeniek
Raczkowanie

nouvelle2 Podrzucisz linka do tej pościeli ??

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 14:10   #687
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Ojenyś wróciłam właśnie z zakupów w L'eclerc i z Leroy. Masakra jak mi forma siada! Kręciło mi się w głowie i mam w ogóle jakieś zadyszki. Zdecydowanie czas zacząć się oszczędzać.

nouvelle2

A zaczęło się tak niewinnie, od obrazka;P

rosiek

puree jest przecudne Ale wersja kurczaka curry też jest pycha
Ostatnio zużywam przyprawy curry i kurkumę na saszety. Jak nigdy

EdithS

Buraczki Najbardziej lubię do obiadu. Dziś zdradzone na rzecz ogórków w occie.

A kwestia teściów.. no cóż..

aaakarolina

Pozdrościć. Moja maminka mieszka daleeeeko daleko ode mnie. Choćbym chciała, to nie przywiezie obiadku

ale to cudownie brzmi
podziel się przepisem

wczoraj się dowiedziałam, że będziemy zaproszenie na wesele 17 lipca. Mała powinna mieć już wtedy ok 4 miesiące i jako, że nie będę karmić piersią to chyba pojedziemy, a mała zostanie z moją mamą. Przynajmniej taki jest plan na dzisiaj zobaczymy czy będę taka chętna do zostawiania jak już się urodzi
także do 17 lipca muszę być laska i muszę się zmieścić w jakąś sukienkę
Stary 2015-01-11, 14:22   #688
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
To też się nie zgadza, bo nie pije kawy ani żadnych soków ani gazowanych. A cytrusów bardzo dawno żadnych nie jadłam. Żebym wiedziała od jakiego jedzenia to jest, to bym wyeliminowała i może by mnie tak nie męczyło :/
czytałam, że na każdego mogą działać inne produkty. A może spróbuj po jedzeniu się nie kłaść, tylko siedzieć lub na półleżąco (tak żeby głowa była wyżej niż klatka) wtedy kwasy nie będą Ci się cofać. I czytałam też, że jak się je do syta, to wtedy też może iść zgaga, że lepiej nie przepełniać żołądka na "maksa"
ja na razie na zgagę nic nie biorę jeśli chodzi o tabletki. Jak już mi idzie zgaga to właśnie siadam i piję szklankę mleka i przeważnie mi przechodzi.

Trzymam kciuki, żebyś opracowała swój system na zgagę może uda Ci się ustalić po jakich produktach masz zgagę

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
Haha jakbym wiedziala, ze bedziesz to bym Ci napisala gdzie... no tak wszyscy mili, ale slyszalam od dziewczyn, ktore leza na porodowcee, ze ciezko siedoprosic o ta pania od laktacji.
hehe pewnie jest jedna Pani na cały oddział Nie no ta Pani położna zachwalała, że Pani od laktacji jest zawsze do dyspozycji i chętnie pomaga, doradza itp. a jak to w rzeczywistości wygląda to faktycznie tylko dziewczyny z porodówki wiedzą

ale ogólnie dobrze Ci się tam leży?? Nie zmieniłabyś na inny szpital?? Często lekarz do Ciebie zagląda?? Czy jeszcze go na oczy nie widziałaś?

---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ----------

Czy miałyście kiedyś takie uczucie jakby dziecko Was drapało albo szczypało?? Bo pierwszy raz takie coś odczuwam jakby właśnie drapanie, czy coś i takie lekkie mrowienie w tym miejscu?
Co ten mój synek tam kombinuje?

a i w ogóle straciłam apetyt wczoraj ledwo zjadłam bułkę na śniadanie, trochę obiadu i jeden jogurt i w ogóle nie odczuwałam głodu. A wcześniej to jadłam parę razy dziennie i ciągle byłam głodna ciekawe co mi się tak odmieniło
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-11, 14:24   #689
Magnifica
Zakorzenienie

Dzień dobry

U nas też wiało jak cholera. Teraz już spokojniej. Ja wstawiłam dwie pralki i uprałam kolorowe ubranka dla małej i pieluchy. Teraz się suszą i prasowanie. Powiecie, że jestem nienormalna, ale od zawsze uwielbiam prasowanie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
wczoraj się dowiedziałam, że będziemy zaproszenie na wesele 17 lipca. Mała powinna mieć już wtedy ok 4 miesiące i jako, że nie będę karmić piersią to chyba pojedziemy, a mała zostanie z moją mamą. Przynajmniej taki jest plan na dzisiaj zobaczymy czy będę taka chętna do zostawiania jak już się urodzi
także do 17 lipca muszę być laska i muszę się zmieścić w jakąś sukienkę
Nawet jak będziesz karmić to zawsze można ściągnąć pokarm i mama może podać z butli Co do samego faktu pozostawienia może być gorzej
Stary 2015-01-11, 14:26   #690
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
hehe niezła agentka z Ciebie zazdroszczę Ci w sumie, bo niestety mój Tż by mi nie uwierzył, niestety nie jest aż tak naiwny a czasem to by się przydało, aby nie zagłębiał się w wydatki dla dziecka
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości