|
|
#661 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI
Cytat:
ja przejrzałam trochę pomysłów w internecie i chyba zrobię kurczaka curry ale Twoja wizja puree sprawia, że ślinka mi cieknie niesamowicie!Śliczne macie brzuszki, ja w końcu muszę znaleźć sobie jakieś lustro większe i machnąć brzuchowe selfie ![]() Mam coraz większy problem z ubieraniem się rano bo zaczęły mnie drażnić wszystkie ubrania |
|
|
|
|
#662 |
|
Raczkowanie
|
Hej Brzuchatki Kochane
Witam się z Wami w niedzielę. Dziś o 6 mój Mąż poleciał do pracy jestem przygnębiona bo te 3 tygodnie zleciały tak szybko, że nawet nie wiem kiedy. Wszystko co dobre szybko się kończy - następnym razem będziemy się widzieć przed porodem - zaczynam powoli uświadamiać sobie jak mało czasu zostało do tego Wydarzenia.Podczytywałam Was - ale nie zawsze był czas na pisanie - teraz będzie go znacznie więcej. Pisałyście wcześniej o pokarmie- u mnie zaczął lecieć dość wcześnie - w sensie że to siara - pojawiła się już około 20 tc teraz też jest - czasami czuję jak leci, ratunkiem są wkładki laktacyjne. Mam nadzieję że to dobry zwiastun i będę mogła karmić piersią. W pierwszej ciąży po cc pojawił się pokarm ale od razu dali mi tabletki na jego zatrzymanie. Poruszony był również temat krwi pępowinowej - razem z Mężem jesteśmy na tak - jeżeli w jakikolwiek sposób możemy "zabezpieczyć" przyszłość w tym nasze zdrowie to czemu nie skorzystać. Fakt jest to dość drogi interes bo sam pakiet startowy do pobrania kosztuje 600 zł ale na zdrowiu nie ma co oszczędzać. Myślałam wstępnie o pakiecie na 10 lat a potem sobie go przedłużymy. Nadal nie wiem jaką pościel kupić muszę przysiąść dziś na allegro wybrać coś fajnego dla Naszego Szkraba.Buziole dla Was ogromniaste w tą wietrzną pogodę
|
#663 | ||
|
Zakorzenienie
|
Hej
Jak zwykle się nie wyspałam, ale jakoś żyję. Nie wiem, kiedy moja córka zacznie w końcu normalnie spać I ogłaszam oficjalnie, że jestem słoniem, brzuch mam już meeega, może później zrobię jakąś fotkę A teraz idę doczytać książkę, bo paręstron mi zostało ![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#664 |
|
Zadomowienie
|
witam się w leniwy niedzielny poranek, u mnie ze spaniem tragedia do 5 przekręcałam się z boku na bok a jak już mnie łamało to na siku co 5 min
wy z rana o lamowaniu a mi w głowie tylko biedronki miłego dnia
|
|
#665 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Przytargalam z pepco takie cosie tych polspiochow szukalam juz wcześniej, ale u nas nie było. Teraz się pojawiły i jest jeszcze pajacyk z tej serii---------- Dopisano o 11:10 ---------- Poprzedni post napisano o 11:08 ---------- Cytat:
polecam Ci pościel od 'kokainy'. Ładna, tania i fajnej jakości |
|||
|
|
|
#666 |
|
Zakorzenienie
|
Żadnego konkretnego, tylko wpisałam w google co mam i w którejś z odpowiedzi było o kurczaku curry
![]() Wymyśliłam sobie, że jak mi się rozmrozi pierś to ją przyprawię, pokroję w większą kostkę, do tego brązowy ryż, czerwona papryka, jakaś kukurydza i wyjdzie mi taka sałatka dla niektórych to mało obiadowe ale ja lubię takie rzeczy a jak coś zostanie to będę mogła zabrać w pojemniku na uczelnię jutro a wcześniej chyba sobie machnę zupę cebulową bo za mną ostatnio chodziła. |
|
|
|
#667 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#668 | |
|
Zadomowienie
|
witam się
Super !!! fiu fiu ![]() Cytat:
mniam ![]() kto zaprosi i zrobi ciasto 3 bit? takie z lodówki?? ![]() nouvelle oddawaj ciuszki ![]() śliczne :p od gapię a co ![]() do Nas dzisiaj teście maja zawitać ![]() a tak po za tym nudy
|
|
|
#669 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tym bardziej, że za bezcen
|
|
|
|
|
#670 |
|
Zadomowienie
|
Dzień dobry!
My dziś na obiad mamy ziemniaki, schabowe i buraczki. A na śniadanie zrobiłam sama koktajl mleczny z banana, porzeczek, jogurtu naturalnego i mleka - obudziłam się z tą myślą rano, może Mała miała ochotę ![]() Wczoraj teście zadzwonili, że odwiedzą nas pod koniec stycznia i teść powiedział, że przywiezie jakąś lalkę, na której będą uczyć mojego tż przewijania ![]() nouvelle2 ale masz pracusiów w domku, ładnie, że tak się starają. Super ciuszki kupiłaś ja dokupiłam jeszcze leginsy w 5-10-15, bo też były przecenioneDziękuję za namiary na koszyczki, dzisiaj poszukam i zamówię jakieś w necie, już się nie mogę doczekać, mała rzecz, a cieszy no i przeprowadziłam już rozmowę z tż na temat torby, już tak nie jęczy, jak słyszy ceny, więc jeszcze trochę powiercę dziurę w brzuchu i chyba się zgodzi na moje propozycje![]() Carrollyn Witaj 87marta78 ślicznie wygląda pościel i kołyska!!! dziewczynazgitara zazdroszczę lamowania, jeszcze trochę muszę uzbroić się w cierpliwość ![]() nusiekowa zabiłabym, ale mój tż też ma takie pomysły, że ręce opadają ![]() tout-petit-fille super, że dbacie o taki kontakt, ja uwielbiam z tż spędzać tak czas, na rozmowach, nie zawsze jest to możliwe, wiadomo - życie ale warto o to dbaćcrystal25 jak się czuje tż? niunia_ona jak samopoczucie? smv ja też coś wcześnie się budzę od kilku dni, a potem leżę, żeby tż nie budzić i myślę i chyba za dużo myślę, co nie jest dobre
|
#671 | |||
|
Wtajemniczenie
|
cześć mamuśki
ale wiało w nocy myślałam , że nam okna wywali...wstałam o 7 na siku i myślałam, że już nie zasnę, ale położyłam się i wstałam o 11 ![]() wczoraj to nie wiem czy jednak była zgaga, nie wzięłam nic, położyłam się i przeszło ![]() TŻ jedzie teraz na jakieś ćwiczenia, a jak wróci jedziemy do castoramy, nomi itp kupować farby do pokoiku i inne duperele ![]() ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
muszę się przejść, może też dołożyli
|
|
|
#672 |
|
Zakorzenienie
|
zapraszam^^
Nawet mnie nie straszcie remontem, my mamy możliwość rozpoczęcia dopiero w lutym i nie wiem jak ogarnąć studia, remont i końcówkę ciąży
|
|
|
|
#673 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to są identyczne jak moje. co do tych wydatków dzieciowych. Mój tż kompletnie się nie orientuje w cenach akcesoriów dla dzieci, dlatego też jak mu powiedziałam, że torby do wózka zaczynają się od 300 wzwyż to uwierzył masz bardzo pomysłowego teścia oglądałam te legginsy na 5-10-15 i też mi się spodobały ![]() ---------- Dopisano o 11:58 ---------- Poprzedni post napisano o 11:51 ---------- Cytat:
aż mi głupiojaki będziecie mieć kolor u małej? my wybraliśmy taką jaśniutką lawendę ![]() a do przedpokoju pieczarkowy mojemu tacie się nie podoba, mówi, że wygląda jak w więzieniu Edytowane przez nouvelle2 Czas edycji: 2015-01-11 o 12:00 |
||
|
|
|
#674 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mam nadzieję, że tż domyje się z tej farby i nie pójdzie do urzędu wymalowany
|
|
|
|
|
#675 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
chodziłam w płaszczu ![]() U nas i tak zrobimy teraz tylko niezbędną część, ogólnie w domu jest bardzo dużo do zrobienia dlatego zawsze wolałam mieszkać w bloku i mam nadzieję, że jeszcze kiedyś mi się to uda
|
|
|
|
|
#676 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() my robimy ogromny i wysoki korytarz (bez wymiany podłogi) + pokój (tu wymieniamy kompletnie wszystko i kładziemy gładzie) + łazienka (tylko położenie gładzi u góry i malowanie przestrzeni między kaflami a sufitem). Jeden pokój zostawiamy nieruszony, bo remontowałam go niecałe 2 lata temu i wygląda fajnie. Ale przy okazji w całym domu znalazły się jakieś rzeczy do poprawek
|
|
|
|
|
#677 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale kiedyś trzeba będzie zrobić, nie wiem tylko kiedy znajdziemy na takie rzeczy czas Najbardziej mi się marzy taka ekipa jak z amerykańskich programów gdzie burzą dom i stawiają nowy w bodajże 5 dni to znaczy tego nie muszą burzyć ale w dwa dni robią wykończenie, idealnie
|
|
|
|
|
#678 |
|
Rozeznanie
|
Hejka
U nas też w nocy tak wiało że córci zjeżdżalnia wyrwała się z ziemi i znalazła się jakieś 100 metrów dalej. Masakra ![]() U mnie na obiadek dzisiaj spaghetti wedle życzenia córki - ona w ogóle to makaronikowa dziewczyna.
|
#679 |
|
Raczkowanie
|
Dziewczyny, które chcą bankować tę krew pępowinową, jedna z was pisała, że jest z polecenia i dzięki temu płaci mniej. Może popolecacie się tam dalej jakoś wzajemnie i trochę zaoszczędzicie?
Ja też o tym myślałam, żeby przechowywać ale po zapoznaniu się z opiniami trochę bardziej doświadczonych starszych kolegów z pracy chyba ostatecznie zrezygnuję.
|
|
#680 |
|
Rozeznanie
|
[QUOTE=nouvelle2;49702067]a jaki przepis znalazłaś? bardzo lubię kurczaka i curry
![]() ---------- Dopisano o 11:05 ---------- Poprzedni post napisano o 11:04 ---------- o kochana, myślałam, że to ja mam szajbę zakupową, ale chyba mnie przebiłaś ---------- Dopisano o 11:08 ---------- Poprzedni post napisano o 11:05 ---------- Przytargalam z pepco takie cosie tych polspiochow szukalam juz wcześniej, ale u nas nie było. Teraz się pojawiły i jest jeszcze pajacyk z tej serii[COLOR="Silver"]Piękne, bo mam takie same półśpiochy Ja się muszę rozejrzeć za jakimiś dresikami, bo jak będzie cieplutko to mam zamiar malutką ubrać w dresik przykryć kocykiem i powinno wystarczyć. Kto to wie jaka pogoda zacznie się w marcu?
|
#681 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() chociaż jak ostatnio pomyślałam, że łóżeczko i komodę z przewijakiem biorę do nas do sypialni, to pokoik małej będzie stał prawie pusty ale przynajmniej będę miała więcej czasu na dopieszczenie, bo teraz nie wiem czy kasy wystarczy ![]() co do obiadu to u mnie dzisiaj najlepszy- przywieziony gotowy od mamusi ![]() ![]()
|
|
|
#682 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
udało mi się kupić torbę do szpitala ![]() Dzień dobry dziewczyny jak się dziś macie? |
|
|
|
|
#683 |
|
Zadomowienie
|
Ojenyś wróciłam właśnie z zakupów w L'eclerc i z Leroy. Masakra jak mi forma siada! Kręciło mi się w głowie i mam w ogóle jakieś zadyszki. Zdecydowanie czas zacząć się oszczędzać.
nouvelle2 A zaczęło się tak niewinnie, od obrazka;P rosiek puree jest przecudne Ale wersja kurczaka curry też jest pycha Ostatnio zużywam przyprawy curry i kurkumę na saszety. Jak nigdy EdithS Buraczki A kwestia teściów.. no cóż.. ![]() aaakarolina Pozdrościć. Moja maminka mieszka daleeeeko daleko ode mnie. Choćbym chciała, to nie przywiezie obiadku ![]() A na dzisiejszą listę obiadową dopisuję ciacho czekoladowe z masą czekoladową, bananami i masą mascarpone. Chyba zrzygam się od słodkości, ale mamy z TŻ okropną chcicę na taką radosną twórczość.
Edytowane przez tout-petit-fille Czas edycji: 2015-01-11 o 13:35 |
|
|
|
#684 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja zmykam robić obiad
|
|
#685 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 13:51 ---------- Poprzedni post napisano o 13:45 ---------- Cytat:
|
||
|
|
|
#686 |
|
Raczkowanie
|
nouvelle2 Podrzucisz linka do tej pościeli ??
|
#687 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() podziel się przepisem ![]() wczoraj się dowiedziałam, że będziemy zaproszenie na wesele 17 lipca. Mała powinna mieć już wtedy ok 4 miesiące i jako, że nie będę karmić piersią to chyba pojedziemy, a mała zostanie z moją mamą. Przynajmniej taki jest plan na dzisiaj zobaczymy czy będę taka chętna do zostawiania jak już się urodzi ![]() także do 17 lipca muszę być laska i muszę się zmieścić w jakąś sukienkę
|
|
|
#688 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
ja na razie na zgagę nic nie biorę jeśli chodzi o tabletki. Jak już mi idzie zgaga to właśnie siadam i piję szklankę mleka i przeważnie mi przechodzi. Trzymam kciuki, żebyś opracowała swój system na zgagę może uda Ci się ustalić po jakich produktach masz zgagę ![]() ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
pewnie jest jedna Pani na cały oddział Nie no ta Pani położna zachwalała, że Pani od laktacji jest zawsze do dyspozycji i chętnie pomaga, doradza itp. a jak to w rzeczywistości wygląda to faktycznie tylko dziewczyny z porodówki wiedzą ale ogólnie dobrze Ci się tam leży?? Nie zmieniłabyś na inny szpital?? Często lekarz do Ciebie zagląda?? Czy jeszcze go na oczy nie widziałaś? ![]() ---------- Dopisano o 14:22 ---------- Poprzedni post napisano o 14:19 ---------- Czy miałyście kiedyś takie uczucie jakby dziecko Was drapało albo szczypało?? Bo pierwszy raz takie coś odczuwam jakby właśnie drapanie, czy coś i takie lekkie mrowienie w tym miejscu? Co ten mój synek tam kombinuje? ![]() a i w ogóle straciłam apetyt ciekawe co mi się tak odmieniło
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 |
||
|
|
|
#689 | |
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
U nas też wiało jak cholera. Teraz już spokojniej. Ja wstawiłam dwie pralki i uprałam kolorowe ubranka dla małej i pieluchy. Teraz się suszą i prasowanie. Powiecie, że jestem nienormalna, ale od zawsze uwielbiam prasowanie ![]() Cytat:
Co do samego faktu pozostawienia może być gorzej
|
|
#690 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
zazdroszczę Ci w sumie, bo niestety mój Tż by mi nie uwierzył, niestety nie jest aż tak naiwny a czasem to by się przydało, aby nie zagłębiał się w wydatki dla dziecka
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:47.

) i do tego kasza jaglana i sałaty z tym dodatkiem włoskim do sałatek (do zmieszania z wodą i oliwą).

jestem przygnębiona bo te 3 tygodnie zleciały tak szybko, że nawet nie wiem kiedy. Wszystko co dobre szybko się kończy - następnym razem będziemy się widzieć przed porodem - zaczynam powoli uświadamiać sobie jak mało czasu zostało do tego Wydarzenia.
wybrać coś fajnego dla Naszego Szkraba.
I ogłaszam oficjalnie, że jestem słoniem, brzuch mam już meeega, może później zrobię jakąś fotkę 
Przytargalam z pepco takie cosie

chodziłam w płaszczu
to znaczy tego nie muszą burzyć ale w dwa dni robią wykończenie, idealnie