|
|
#781 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie wrześniowo-październikowe 2013! cz. XVI
Ja mam brata starszego o 6 lat i wiadomo- za dzieciaka on mnie lał, ja się broniłąm (nigdy nie zaczynałam bójki, bo wiedziałam,że nie dam rady, ewentualnie wszczynałam je słownie hehe
). w dodatku on jako starszy dużo razy mnie przekupywał,że jak coś zrobię to coś tam a jak nam się dostało jakąś kasę czy słodycze to ja zawsze chciałam podzielić po równo, a on miał teorię,że jemu się należy więcej bo starszy i znowu kłótnia![]() dużo razy rozwalił mi zabawki (np. miałam śliczne różowe auto dla Barbie i mi je rozebrał mówiąc,że je udoskonali,żeby samo jeździło. No coż, nie udoskonalił, a nawet nie umiał potem złożyć ![]() Jak miał np. te 18 lat a ja 12 i zapraszał znajomych, to ja koniecznie chciałam z nimi siedzieć a on się wnerwiał.I podsłuchiwałam pod drzwiami ![]() ![]() ![]() ale nie powiem-był opiekuńczy, przyprowadzał mnie przez pierwsze lata ze szkoły, sam z siebie to zaproponował po tym jak u nas w mieście kiedyś jakaś dziewczynka wracając ze szkoł wpadła pod samochód. I zawsze by mnie obronił. No i jak chodziliśmy na plac zabaw to też poznałam jego towarzystwo, miał fajnych kolegów ![]() Tak naprawdę dobry kontakt mamy od kilku lat, mniemam,że byłby lepszy jakby miał inną żonę ![]()
Edytowane przez butterfly20 Czas edycji: 2015-01-11 o 12:00 |
|
|
|
#782 | ||
|
Rozeznanie
|
Witam się w nowym wątku ![]() Jestem w miarę na bieżąco, ale w pracy z tel mi się ciężko odpisuje. A z kompa w pracy nie chcę, bo nie mam ochoty żeby ktoś zobaczył nick ![]() Przede wszystkim Misia wielkie gratulacje!!! I Antoś śliczny ![]() Co u nas: Zuza w końcu się przekonała do żłobka I zauważyłam ostatnio, że przynosi nam nocnik i chce żeby ją na nim sadzać. Myślicie że już można spróbować? Stwierdziłam, że dobrze mi zrobił powrót do pracy. Bardzo się bałam i nie chciałam wracać, ale teraz już jest ok. I nawet moja kierowniczka przeszła jakąś zmianę o 180 st i jest bardziej ludzka. Cytat:
Nic się z nim nie dzieje, nie robią się takie kuleczki.Cytat:
tylko szkoda że były tylko Brzechwy, mam nadzieję że jakieś inne też będą![]()
|
|
#783 |
|
Zadomowienie
|
Ja bym próbowała skoro sama daje znaki.
|
#784 |
|
Zakorzenienie
|
I jeszcze Wam powiem, że Zuzia dużo lepiej dogaduje się z córką znajomych młodszą od Zuzi o 2 lata, niż z tą starszą o 3 lata. Obie dziewczynki więc raczej nie ma co mówić że chł/dz. Przychodzą też znajomi z chłopcami z małą różnicą i też sie z nimi fajnie dogaduje. Na podwórku biegała z dziewczynkami starszymi rok/dwa lata starszymi i fajnie się bawiły.
|
|
|
|
#785 |
|
Zakorzenienie
|
dzięki dziewczyny za tyle gratulacji, spodziewałam sie 2-3 a tu wow
Natala, tak jak mówiłam, zaraz kaszel, chrypa, gorszy oddech. Opiekę świąteczną mamy kiepską, więc na właśną rękę robię inhalacje plus syrop islandzki(tak jak pediatra kazała ostatnio) a jutro do lekarza |
|
|
|
#786 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#787 |
|
Zakorzenienie
|
Jaki wzięłaś rozmiar ? I jaką dł stopy ma Maciej
![]() zawsze mam problem z zakupem u nich butów a muszę przez neta
|
|
#788 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ilu poznałam jego kolegów.. (m.in. przez niego poznałam męża mój tż przyjaźnił się z jego kolegą z klasy). Zabierał mnie na imprezy, ogniska... W sumie fajna taka różnica roczna ![]() A co do bójek. To my zrobiliśmy sobie ring na piętrze w domu (jeszcze wtedy nic tam nie było), i my w czwórke, czyli ja i moi trzej bracia biliśmy się. Zawsze wygrywał brat ten rok straszy, drugie miejsce miał ten 3 lata starszy, a przegrywał najmłodszy ...fajnie tak powspominać. Z tym najmłodszym to była masakra. Kiedyś widelec wbił mi do ręki (mam do dziś blizne), albo ja ukruszyłam mu zęba.. no zawsze coś się działo, dzień bez bitki był dniem straconym ![]() Cytat:
te w biedronce prawie jak za darmo ![]() A orientujecie się czy będą jeszcze (jak skocze jutro do biedry)? |
||
|
|
|
#789 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja mam brata 7 lat starszego, no i jak byliśmy mali to było tak jak dziewczyny piszą: ja chciałam wszędzie za nim a on mnie gonił no i bójki też były, ja jak coś to się kładłam na łóżku i kopałam nogami - tylko wtedy miałam jakiekolwiek szanse kontakt zaczęliśmy mieć jak ja poszłam na studia - chyba po prostu wtedy ta różnica wieku zaczyna się zacierać
|
|
#790 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Mają też całą serię wierszyków w tej wersji no i dwie książeczki FP z wyciąganymi zwierzakami i wierszykami o nich - tez hit u nas Fajne kartoniki z wierszami ma też wydawnictwo Skrzat. Są w dobrych cenach na Arosie ![]() Cytat:
Cytat:
Gratulacje ![]() Cytat:
Pizga, mnie mdli od migreny, Żuk miał wczoraj rozwolnienie, a tu na obiad do rodziców trzeba jechać... padaka na całej linii |
|||||
|
|
|
#791 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez polecam wyd Olesiejuk i jeszcze Zielona Sowa
|
|
|
|
#792 |
|
Zakorzenienie
|
Vea ja tez mam migrenę i to od 28 grudnia praktycznie codziennie najczęściej wieczorem. Dwie godziny, światłowstręt, mdłości i lupanie przez pol czachy.
Mam juz dość!!!! W środę mam wizytę u gin i może cos zaradzić
|
|
#793 |
|
Zakorzenienie
|
Misia, super, że już w domu!
Kornel kochany! Passion, brawa dla Majeczki! ![]() Dziewczyny, poradźcie! Jak wiecie, Julian jeszcze nie chodzi samodzielnie, ładnie drepcze za rączkę, przy meblach itp. "Chodzi" w takich miękkich kapciochach z H&M (granatowe z buzią misia, nie mogę znaleźć), niby są miękkie, ale zabudowane i tak dziwnie mu wykręcają stópki, jak chodzi I teraz nie wiem, co robić, czy kupować mu już kapcie z twardą podeszwą i piętką?
|
#794 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia ciężko powiedzieć. W zasadzie nie chodzi wiec bym się wstrzymała z kapciami takimi.
Wiecie co? Budyń jaglany z pomarańczami i cynamonem jest taki Tassia, podrzuc cos jeszcze pysznego
|
|
|
|
#795 |
|
Zakorzenienie
|
Dziekuje... Chwilowo mam w planach salatke z komosy ryżowej z granatem, pomarańczami, mięta ale komosa zrobiona na lekko pikantnir.. W sosie a la wibegret. Zobaczymy!
|
|
#796 |
|
Zakorzenienie
|
Madziuchna apropo butow do domu to nasza rehabilitantka jest calkowicie przeciwna. Mowila ze lepiej ubrac dodatkowa pare skarpet niz buty. I dziecko powinno biegac jak najwiecej boso ale nie po plytkach/panelach ale dywanach. Polecila kupic tez taki sztuczny trawnik do domu zeby stopy stymulowac. Julek po nim chodzi i sie smieje
|
|
|
|
#797 |
|
Zakorzenienie
|
Gorgulek, Kahunia dziękuję za Wasz odzew. Dziś już nie było wysypki, ale przyczyna znaleziona
|
#798 |
|
Zakorzenienie
|
Czyli jednak płyn?
|
#799 | |
|
Zakorzenienie
|
Gorgulek, Tassia wrzuci któraś z was przepis na tę jaglankę z pomarańczami?ale tak łopatologiczni ile czego, bo ja nie umiem tak na oko, marna ze mnie kucharka, w ogóle jaglanka ogólnie mi nie wychodzi.
Bo jak się ją robi, dwa razy przelewa wrzątkiem,żeby tej goryczki nie było a potem gotowanie jak na opakowaniu?czy może najpierw ją prażycie? Cytat:
nie wiem, mamy takie pieskowe mięciutkie z Soxo, one mają miękką podeszwę-tzn jej po prostu materiał, tam w środku pewnie jakaś watolina, mają tylko ogrzewać stopę. I Musze je Tusi zakłądać, bo u nas naprawdę ciągnie od podłogi...
|
|
#800 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#801 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my byliśmy z Tusią u lekary, bo aż jej wychodziły takie mocno pokrzywkowe bąble, rączki miała spuchnięte. Po samym wapnie nie przechodziło-tzn znikało i znowu się pojawiało.Potem dawał Zyrtec i zeszło. Obstawiam,że to od tego polizania skórki od mandarynki. o wyeliminowałam białko, nabiał, pomidory,które jadła w tamtym czasie, teraz znowu powoli wprowadzam i nic się nie dzieje.
|
|
#802 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#803 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Obstawiałam, że to od czyszczenia baterii (sitka) może się dobrze nie wypłukało Jutro naleję wodę z prysznica, a jak to nie pomoże to przegotowaną, a jak znowu będą problemy, to wracamy do balneum
|
|
#804 |
|
Zakorzenienie
|
Ja-ika a moze po takim czasie uczulila sie na plyn w ktorym ja kapiesz? Julek po kilku ms stosowania proszku do prania uczulil sie na niego. Teraz mielismy podobnie z tasmami do kinestapingu ktore uzywalismy rehabilitujac go. Nic sie nie dzialo az nagle po 3 ms stosowania bable z ropa w srodku...
|
|
|
|
#805 |
|
Zakorzenienie
|
tez chce przepis na jaglanke z pomaranczami
|
#806 |
|
Zakorzenienie
|
Ale ja nie umiem tak lopatologicznie.
![]() Ugotować szklankę kaszy + trzy pomarańcze bez limago ( chyba tak się to białe nazywa) + trochę cynamonu i zmiksowac na gładka masę budyniowa póki jeaCze cieple Można zrobić tez z bananami i dodać trochę mm żeby zbyt geste nie było. ---------- Dopisano o 19:12 ---------- Poprzedni post napisano o 19:11 ---------- Ahh ja Dalam jeszcze trochę syropu z daktyli żeby było slodsze bo miałam dość kwaśne pomarancze
|
|
#807 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#808 |
|
Zakorzenienie
|
Tasia jak teraz zrobię to jutro jak odgrzeję to będzie dobre?
|
#809 |
|
Wtajemniczenie
|
E tam różnica wieku nie gwarantuje, że dzieci się dagadaja lub nie. Miedzy moimi starszymi bracmi jest 2lata i oni się nigdy nie dogadywali. Teraz powiedzmy że się tolerują ale bez szału. Ode mnie sa 8 i 10 lat starsi i zawsze mnie bili, podnosili za głowę czy dawali pieprz do wachania ale też bronili (czesto) i przeganiali chłopaków hehe. Teraz ja z nimi jestem tak blisko na ile pozwala nam na to odległość 1500km... ogólnie świetnie się dogaduhemy a oni miedzy sobą niekoniecznie.
No a najmlodszy jest od nas o 14, 22 i 24 lata mlodszy i to już inna bajka. Faktycznie rodzice nie zostali sami jak się wynieslismy ale on jest wychowywany bardziej jak wnuk niż syn. Z reszta nie tylko rodzice go rozpieszczaja bo my też. Ale widać, że jesteśmy dla niego hmmmm wzorem? A i młodego przynajmniej nikt nie lał jak byl maly
09 października 2013 18:45 Ninka |
|
|
|
#810 |
|
Zakorzenienie
|
Będzie dobre ale inne.
Ja Jan robię to ranoa śniadanie a po południu deser bo robi się wodniste bardziej
![]() |
Nowe wątki na forum Odchowalnia - jestem mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 00:45.

). w dodatku on jako starszy dużo razy mnie przekupywał,że jak coś zrobię to coś tam

a muszę przez neta

[/RIGHT]
Tassia, podrzuc cos jeszcze pysznego