Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 35 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-12, 19:30   #1021
emily863
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
a powiedzcie mi jeśli na stronie szpitala piszę, że mama ma zabrać ze sobą do szpitala "pieluchy bella" to chodzi o takie podkłady http://www.e-zikoapteka.pl/16475,pod...lla-baby-.html ??
Zabierz jakie chcesz. Co Ci będą narzucać, ważne żebyś miała i tyle, a te Bella są podobno słabe.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 19:33   #1022
crystal25
Zakorzenienie

meganka mam nadzieje ze wszystko ok
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 19:37   #1023
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
z moja cale szczescie nie rozmawiamy wiec luzik....
Zamawiasz na swoj rozmiar, czy rozmiar wiekszy Bo TZ ostatnio mowil mi ze jesli chce kupic, to zebym wiekszy brala, albo zaczekala i on kupi, bo ponoc piersi rosna po porodzie, przez nawal pokarmu. to ja juz w koncu sama nie wiem.
z tego co się zorientowałam to należy zamawiać stanik najwcześniej pod koniec 8 miesiąca. Wtedy się mierzymy i bierzemy o rozmiar większą miseczkę. Pod biustem mierzymy się ciasno, bo po ciąży żebra będą się schodziły.
Ja już 3 razy zmieniałam stanik i znowu mi ciasno. Teraz jednak kupiłam sobie aby przedłużki, bo miska się na szczęście nie powiększyła, tylko obwód pod biustem

---------- Dopisano o 19:37 ---------- Poprzedni post napisano o 19:35 ----------

Cytat:
a powiedzcie mi jeśli na stronie szpitala piszę, że mama ma zabrać ze sobą do szpitala "pieluchy bella" to chodzi o takie podkłady http://www.e-zikoapteka.pl/16475,pod...lla-baby-.html ??
ja mam te i jeszcze jedne seni.

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 19:42   #1024
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
z tego co się zorientowałam to należy zamawiać stanik najwcześniej pod koniec 8 miesiąca. Wtedy się mierzymy i bierzemy o rozmiar większą miseczkę. Pod biustem mierzymy się ciasno, bo po ciąży żebra będą się schodziły.
Ja już 3 razy zmieniałam stanik i znowu mi ciasno. Teraz jednak kupiłam sobie aby przedłużki, bo miska się na szczęście nie powiększyła, tylko obwód pod biustem
no to chyba pod koniec lutego przejde sie po zakup stanika.
dziekuje za dobra rade
ja kupilam z poczatku ciazy jak mi piersi urosly, a pozniej te staniki sie za male zrobily, i dalam sobie spokoj z kupowaniem, mam dwa dobre jedynie i musze jakos przezyc. a nastepny kupie do porodu

---------- Dopisano o 19:42 ---------- Poprzedni post napisano o 19:38 ----------

nouvelle Przeszlo ci, bo zle sie dzis czulas
Stary 2015-01-12, 19:44   #1025
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
meganka mam nadzieje ze wszystko ok
też się martwię i kciuki trzymam...
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 19:46   #1026
EdithS
Zadomowienie

No właśnie Meganko...jak u Was?
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 19:49   #1027
crystal25
Zakorzenienie

Hottie07 mam nadzieje ze u Ciebie tez wszystko ok
Stary 2015-01-12, 19:51   #1028
ewka5891
Zakorzenienie

Mam nadzieje, że dziewczyny są tak zajęte, że nie mają czasu odezwać sie na forum.
Nouvelle pewnie pochłonęły przygotowania do ślubu

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 19:53   #1029
emily863
Zadomowienie

Myślicie że to jest ta herbatka z liści malin do picia przed porodem? http://www.aptekagemini.pl/ziola-lisc-maliny-50g.html

Dla robiących zakupy w Intermarche: kupiłam tam dzisiaj patyczki do uszu z ogranicznikiem ich marki Labell za 1,99 zł (cena regularna). Wyglądają identycznie jak te za 3-4 zł.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 19:55   #1030
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
ja takie kupiłam najczęściej kupowane na allegro
a opinie też są ok, zresztą zależy jak kto ocenia się okaże

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 19:58   #1031
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Myślicie że to jest ta herbatka z liści malin do picia przed porodem? http://www.aptekagemini.pl/ziola-lisc-maliny-50g.html

Dla robiących zakupy w Intermarche: kupiłam tam dzisiaj patyczki do uszu z ogranicznikiem ich marki Labell za 1,99 zł (cena regularna). Wyglądają identycznie jak te za 3-4 zł.
Mysle ze tak, ja zamowilam tez z Polski z napisem liscie malin.
Stary 2015-01-12, 19:58   #1032
kasia_adm
Rozeznanie

Najbardziej martwi mnie Meganka bo níe dała znać po obchodzie.
A mi się wydaje, że po raz pierwszy w tej ciaży zrobił mi się twardy brzuch. Leżę teraz i boli trochę tak okresowo, ale minimalníe.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 20:01   #1033
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Najbardziej martwi mnie Meganka bo níe dała znać po obchodzie.
A mi się wydaje, że po raz pierwszy w tej ciaży zrobił mi się twardy brzuch. Leżę teraz i boli trochę tak okresowo, ale minimalníe.
Miejmy nadzieje ze tylko odpoczywa, albo nie ma checi do nas napisac...
ja dzis troche chodzilam po zakupach, moze z godzinke, i mam twardy brzuch Mi ogolnie ciezko sie chodzi, wystarczy ze kilka metrow przejde, to mnie strasznie w podbrzuszu ciagnie
dobrze ze odpoczywasz
Stary 2015-01-12, 20:04   #1034
Lillkaa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
ja kupiłam ostatnio takie
Ładne. Gdzie kupowałaś??

Też się martwię meganką. Miejmy nadzieję, że wkrótce się odezwie.
Ja też mam ostatnio takie kłucie jajników jak przy okresie, zwłaszcza z lewej strony. I brzuch mi się napina tak dziwnie na krótko i puszcza.

Edytowane przez Lillkaa
Czas edycji: 2015-01-12 o 20:06
Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 20:07   #1035
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Crystal25 jakie ładne zakupy!

Dziewczynki już dziś 3 razy byłam w toalecie na
i nadal mnie mdli...czy to oznacza, że wraca horror z pierwszego trymestru? Już w nocy jak wstawałam na siusiu to czułam, że mi niedobrze. A nic ciężkiego nie jadłam. Ostatnio w ogóle mniej jem...ehhh
współczuję dolegliwości.. trzymaj się.jeść musisz , ja często na siłę jem ale wiem że muszę nie chce by coś małej brakowało, bo zdrówko jej najwazniejsze

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-12, 20:09   #1036
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Miejmy nadzieje ze tylko odpoczywa, albo nie ma checi do nas napisac...
ja dzis troche chodzilam po zakupach, moze z godzinke, i mam twardy brzuch Mi ogolnie ciezko sie chodzi, wystarczy ze kilka metrow przejde, to mnie strasznie w podbrzuszu ciagnie
dobrze ze odpoczywasz
Tak twardy po całym dníu to też miewam. Ale dziś to czułam to tzw stawianie się brzucha. Miałam to w ciąży z synem i leżałam trochę z tego powodu. Teraz to jednorazowy incydent. To pewnie te takie przepowiadacze.
Dobrze dziewczyny że marzec coraz bliżej
Chciałabym urodzić w swoje urodziny
Stary 2015-01-12, 20:10   #1037
aneta_s13
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lillkaa Pokaż wiadomość
Ładne. Gdzie kupowałaś??
w triumph w fashion house (outlet) ceny od 19.90 do 59.90 normalnie w salonie 119,90- 159,90 więc różnica spora a, że był mój rozmiar 70 pod biustem brałam jak leci

wyprałam szlafrok, szmaty do porodu, koszule do karmienia i kupiłam przekąski... powoli pakuję torbę, niech leży.

idę grzać termofor a najpierw do wanny, bóle bioder mi tak dokuczają, że już płacze z bezsilności. Przy poprzednich ciążach wogóle ich nie odczuwałam.

Edytowane przez aneta_s13
Czas edycji: 2015-01-12 o 20:11
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 20:13   #1038
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Tak twardy po całym dníu to też miewam. Ale dziś to czułam to tzw stawianie się brzucha. Miałam to w ciąży z synem i leżałam trochę z tego powodu. Teraz to jednorazowy incydent. To pewnie te takie przepowiadacze.
Dobrze dziewczyny że marzec coraz bliżej
Chciałabym urodzić w swoje urodziny
Powiem szczerze ze chyba nie potrafie rozroznic twardego brzucha od stawiania sie ale dobrze, ze niedlugo mamy marzec Kiedy masz urodziny ja mam w marcu ale raczej w urodziny nie urodze bo bylabym po terminie 8 dni

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Ide robic nalesniki i sernik na zimno z truskawkami
Stary 2015-01-12, 20:15   #1039
mikakrolikowa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Ja mam chyba jelitowke, na 5 dni przed ślubem
Wspolczuje mialam identycznie w sobote o rzed zlapalo mnie i 4 dni trzymalo , schodlsm wtedy 4 kg

Cytat:
Napisane przez emilia1987 Pokaż wiadomość
Pytanie do tych co kupowały miesZkanie lub orientują się w temacie. Czy notariusz każdy bierze tyle samo za spisanie aktu notarialnego w przypadku kupna mieszkania? Czy każdy może mieć inne stawki? Muszę dziś załatwić notariusza
Tdzeba popytac u nas byly spore różnice w opłacie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
po wizycie
wszystko ok ktg idealne obyło się bez usg
przytyło nam się równe 9 kg

Ja tez 9 na plusie z tym ze 4 w ostatnim miesiącu

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
hej, hej... nie było mnie 1,5 dnia a czytania- 9 stron nieźle spamujecie

Przede wszystkim MEGANKA trzymam mocno kciuki! Jak już będziesz coś wiedzieć daj nam koniecznie znać. Nie stresuj się jesteś w szpitalu pod fachową opieką- wszystko będzie dobrze!

Widziałam że dużo mamusiek w "remontowych nastrojach"... Wiem, że w 3 trymestrze to mega meczące, ale już na lata... Dużo cierpliwości! i oby wszelkie remonty jak najszybciej się skończyły! i oczywiście z pełnym sukcesem

Gratuluję udanych wizyt Oby same dobre wieści teraz już były

Co do szczepionek, to generalnie w lipcu 2012 szczepiliśmy engerixem. I w szpitalu nie zgodzili zaszczepić się szczepionką przyniesioną z przyszpitalnej apteki, gdyż "nie mają pewności jak szczepionka była przechowywana". Wiec szczepiliśmy po ok 2 tyg w przychodni, oczywiście odpłatnie. Euvax nie zawiera w sobie czystej rtęci więc na składzie tego nie bedzie. Powiem Wam że pare miesięcy po pierwszym porodzie wyszła info ze jakas tam serie własnie euvaxa wycofali... wielu naszych znajomych chodziło z duszą na ramieniu.... Po za tym (o ile się nie mylę) euvax podają tylko w Polsce i Rumuni... a dlaczego? bo jest koreańskiej produkcji, jest tańszy i "wygrał" przetarg....
AAA i niewielu rodziców wie, że jeśli zdecyduje się szczepić engerixem to MUSI kontynuować szczepienia w wersji 5w1 albo 6w1.
I w szpitalu pediatra jak powiedziałam że odmawiam skomentowała tylko ze dobrze robimy...
Ogólnie później się okazało że młody miał obniżone napięcie mięśniowe i wówczas odwleczenie szczepienia chociaż o te 2 tyg okazało się dobrym wyjściem...
Z małą robimy tak samo
Ale temat jest ciężki i nadal nie mam 100% pewności czy aby an pewno dobrze robimy...

Ja nie szczepie do roku lub w ogóle juz rozmawiałam z polozna jak temat ogarnąć
Moj starszak ma bardzo duze problemy rozwojowe , które ujawnily s ie po szczepieniu od 1,5 roku rehabilitowany , wlasnie z turnusu reha w Wawie piszę wiec to dla mnie nie łatwy temat
Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
dobra dziewczyny wróciłam i zabieram się za odpisywanie, a mało tego nie jest

emilia1987
piękne te kocyki ale ja już mam 2 i jeszcze jeden obiecany w prezencie, więc chyba nie będę kolejnego kupować...

87marta78 za 34 tydzień!

Alunia co za ludzie ja się zastanawiam nad zostawianiem wózka, albo samego stelaża na klatce, ale zaczynam się tego bać...niby sąsiedzi w porządku, ale wiadomo kto wejdzie na klatkę...więc trzeba będzie pewnie targać dobrze, że chociaż 1 piętro i lekki wózek

zielone_oko za 34 tydzień!

smv z tą umową to jakiś skandal mam nadzieję, że uda Ci się to jakoś wyjasnić

nouvelle mam nadzieję, że już lepiej się czujesz!

nusiekowa
za wizytę, ale już duży chłopak!

aneta_s13 cudne zestawienie!!

niunia_ona za wizyte! super, że wszystko ok i waga też ładna
szkoda, że nie miałaś usg, bo nasze małe miały ostatnio podobną wagę i bym sobie porównała

Hottie mam nadzieję, że wszystko ok! daj znać jak wrócisz!

rona1906 i meganka trzymam za Was kciuki!

jeśli chodzi o mnie to jestem mega szczęśliwa porozmawiałam z moją Panią doktor od jelit i postanowiłyśmy, że za miesiąc odstawię leki, których nie mogę brać przy karmieniu.
Będę musiała się obserwować, jeśli coś się będzie działo trzeba będzie do leków wrócić, ale może uda mi się chociaż trochę pokarmić. Każdy dzień dla dziecka jest cenny
Super wiesci i miesiac kpm dobry a moze uda s ie dłużej
mikakrolikowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 20:20   #1040
Uliczkaz
Raczkowanie

Witajcie
Rona, Meganka Wielkie buziaki dla Was! Mam nadzieję, że z Wami i Maluszkami wszystko jak najlepiej!

Hottie Ciebie też ściskam! Daj znać koniecznie co u Was

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Ja wiem, że się zdarza, ale moja ginekolog twierdzi, że rzadko bez wcześniejszych oznak. Czyli jak ktoś ma skracającą szyjkę, to już o tym wie, a jak u kogoś wszystko ok, to szanse na tak wczesny poród są minimalne. Życzę ci, żebyś jak najdłuużej jeszcze wytrzymała )
Ja córkę urodziłam w 36tc bez żadnych wcześniejszych oznak... Żadnego skracania szyjki, skurczów czy rozwarcia wcześniej nie było. Rano w czwartek, ok. 9, zaczęłam mieć skurcze co 10-7 minut, tak było cały dzień. O 3 w nocy pojechaliśmy na porodówkę, a Ola urodziła się w piątek o 12:20 Także wszystko jest możliwe ;-)

JoaMro Ja też jestem wdzięczna za każdy kolejny tydzień Problemy zaczęły się w 17tc i trwają do dziś, ale to na szczęście już 30t5dz Zostało nam już naprawdę niewiele i wierzę, że i u Ciebie i u mnie będzie ok.

Cytat:
jeśli chodzi o mnie to jestem mega szczęśliwa porozmawiałam z moją Panią doktor od jelit i postanowiłyśmy, że za miesiąc odstawię leki, których nie mogę brać przy karmieniu.
Będę musiała się obserwować, jeśli coś się będzie działo trzeba będzie do leków wrócić, ale może uda mi się chociaż trochę pokarmić. Każdy dzień dla dziecka jest cenny
Wspaniałe wiadomości Cieszę się razem z Tobą

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Mnie już każdy biustonosz przeszkadza :/ nawet bezszwowy czy bezfiszbinowiec do karmienia. A i przedłużki przestały się sprawdzać
Z tych do karmienia najbardziej podobają mi się HotMilk- świetne i śliczne

Martunka88, Justyna I jak? Byłyście na zajęciach? Jak wrażenia?
Uliczkaz jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 20:21   #1041
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
dobra dziewczyny wróciłam i zabieram się za odpisywanie, a mało tego nie jest

emilia1987
piękne te kocyki ale ja już mam 2 i jeszcze jeden obiecany w prezencie, więc chyba nie będę kolejnego kupować...

87marta78 za 34 tydzień!

Alunia co za ludzie ja się zastanawiam nad zostawianiem wózka, albo samego stelaża na klatce, ale zaczynam się tego bać...niby sąsiedzi w porządku, ale wiadomo kto wejdzie na klatkę...więc trzeba będzie pewnie targać dobrze, że chociaż 1 piętro i lekki wózek

zielone_oko za 34 tydzień!

smv z tą umową to jakiś skandal mam nadzieję, że uda Ci się to jakoś wyjasnić

nouvelle mam nadzieję, że już lepiej się czujesz!

nusiekowa
za wizytę, ale już duży chłopak!

aneta_s13 cudne zestawienie!!

niunia_ona za wizyte! super, że wszystko ok i waga też ładna
szkoda, że nie miałaś usg, bo nasze małe miały ostatnio podobną wagę i bym sobie porównała

Hottie mam nadzieję, że wszystko ok! daj znać jak wrócisz!

rona1906 i meganka trzymam za Was kciuki!

no niestety, ale ważne że mój lekarz jednak jest jak się cieszę
miałam ktg jak mnie uderzyła w brzuch to takie fajne buuuuuuuuuum było słuchać ale pięknie !!

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-12, 20:22   #1042
papalinka83
Zakorzenienie

Nusiekowa żeby nie było, ja nie miałam nic złego na myśli chodziło mi o to, że dziwnie ta położna powiedziała trochę, bo potem się nastawisz ty czy ktoś inny na poród w 37tc, a tu się właśnie okaże, że będzie dopiero w 42 i strasznie się to wtedy dłuży. A wiadomo, że byle dziecko zdrowe, to wszystko jedno kiedy

Cytat:
d
Super, że będziesz miała taką możliwość, zwłaszcza, że ci na tym zależy

Pawełek 20.03.2015

Edytowane przez papalinka83
Czas edycji: 2015-01-12 o 20:25
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 20:22   #1043
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Powiem szczerze ze chyba nie potrafie rozroznic twardego brzucha od stawiania sie ale dobrze, ze niedlugo mamy marzec Kiedy masz urodziny ja mam w marcu ale raczej w urodziny nie urodze bo bylabym po terminie 8 dni

---------- Dopisano o 20:13 ---------- Poprzedni post napisano o 20:12 ----------

Ide robic nalesniki i sernik na zimno z truskawkami
Też nie rozróżniałam tego w pierwszej ciąźy. Dopiero lekarz na wizycie zauważył i wytłumaczył. W sumie to nawet teraz do końca nie wiem, czy dobrze to rozróżniam
Urodziny mam 17.03, tydzień przed terminem.
Stary 2015-01-12, 20:27   #1044
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
wrocilam z zakupow jeszcze body musze dokupic i z ubran dla synka to chyba wszystko jak mnie cos nie poniesie, oby nie
Dostalam od TZ zegar na sciane mialam taki plastikowy wczesniej z ikei i tak mi sie marzyl taki ladny jakis
i kupilismy TZ corce sukienke, mam nadzieje ze jej sie spodoba, bo to cos w jej stylu a byly fajne promocje i szkoda bylo nie wybrac czegos.
A pajacyk niebieski z zyrafka znalazlam w lumpku w weekend

Wlasnie zjadlam kawalek ciasta z migdalami, z piekarni, bo dzis jest swieto tutaj a my piekarnika nie mamy, wiec kupilismy po kawalku do herbaty, a teraz objadam sie popcornem slodkim
a pozniej bede plakac nad waga ;p
super łowy

olej wagę choc wiem latwo się mowi

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
do marca ino 1,5 miesiaca więc bardzo, bardzo blisko :bojesię:
też się boję nie martw się

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-12, 20:31   #1045
Lillkaa
Zadomowienie

Nouvelle, jak będziesz dopisywać coś na 1 stronie, to możesz mi dopisać przy wózku X-Lander XA Antarctica + fotelik Maxi Cosi Citi

Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-12, 20:33   #1046
JoaMro
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Uliczkaz Pokaż wiadomość
Witajcie
Rona, Meganka Wielkie buziaki dla Was! Mam nadzieję, że z Wami i Maluszkami wszystko jak najlepiej!

Hottie Ciebie też ściskam! Daj znać koniecznie co u Was

Ja córkę urodziłam w 36tc bez żadnych wcześniejszych oznak... Żadnego skracania szyjki, skurczów czy rozwarcia wcześniej nie było. Rano w czwartek, ok. 9, zaczęłam mieć skurcze co 10-7 minut, tak było cały dzień. O 3 w nocy pojechaliśmy na porodówkę, a Ola urodziła się w piątek o 12:20 Także wszystko jest możliwe ;-)

JoaMro Ja też jestem wdzięczna za każdy kolejny tydzień Problemy zaczęły się w 17tc i trwają do dziś, ale to na szczęście już 30t5dz Zostało nam już naprawdę niewiele i wierzę, że i u Ciebie i u mnie będzie ok.

Wspaniałe wiadomości Cieszę się razem z Tobą

Mnie już każdy biustonosz przeszkadza :/ nawet bezszwowy czy bezfiszbinowiec do karmienia. A i przedłużki przestały się sprawdzać
Z tych do karmienia najbardziej podobają mi się HotMilk- świetne i śliczne

Martunka88, Justyna I jak? Byłyście na zajęciach? Jak wrażenia?
HotMilk jaka przecudowna nazwa dla stanika do karmienia

Ja też wróciłam z wizyty, mały jest już wielkoludem (no wielkoludzikiem) i ma 2140g. Magiczne 2 kg przekroczone i z tego bardzo się cieszę. W sumie to cała wizyta udana, bo reszta też ok.

Coś w ogóle te dzisiejsze "problemowe" dziewczyny się nie odzywają Meganka, Hottie, Nouvell. Ja też trzymam kciuki.
Stary 2015-01-12, 20:45   #1047
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
niunia ona- super że wszystko ok,

Co do częstotliwości wizyt ja miałam co 4 tygodnie teraz od 28 tc mam co 3 tygodnie, a po 35 tc będę miała co 2 tyg, tak bynajmniej mówiła mi moja gin. Jak byłam w ciąży 5 lat temu to do samego końca wizyty miałam co 4 tygodnie.
ja mam znowu za 4 tyg
tyle czasu znowuu czekać o losie!

---------- Dopisano o 20:45 ---------- Poprzedni post napisano o 20:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Hej, a ja znowu się tylko witam, źle mi, że tak pobieżnie piszę, ale nie mam czasu póki, co nadrabiać wszystkiego i ciężko mi się wbić ale pamiętam cały czas o Was i Maluszkach
meganka trzymam i ja za Was kciuki, niech Dzidziuś siedzi w brzuszku, jak najdłużej.
Niunia gratuluję udanej wizyty

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-12, 20:52   #1048
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
HotMilk jaka przecudowna nazwa dla stanika do karmienia

Ja też wróciłam z wizyty, mały jest już wielkoludem (no wielkoludzikiem) i ma 2140g. Magiczne 2 kg przekroczone i z tego bardzo się cieszę. W sumie to cała wizyta udana, bo reszta też ok.

Coś w ogóle te dzisiejsze "problemowe" dziewczyny się nie odzywają Meganka, Hottie, Nouvell. Ja też trzymam kciuki.
Wielkie gratulacje
Stary 2015-01-12, 20:55   #1049
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Też nie rozróżniałam tego w pierwszej ciąźy. Dopiero lekarz na wizycie zauważył i wytłumaczył. W sumie to nawet teraz do końca nie wiem, czy dobrze to rozróżniam
Urodziny mam 17.03, tydzień przed terminem.
najwazniejsze to sie oszczedzac i odpoczywac w miare mozliwosci
ja tez tydzien ale po terminie I tak to bez znaczenia, bo mama w weekend pytala mnie co bym chciala na urodziny, a ja ze ja mam swoj prezent urodzinowy w moim brzuszku, i nie chce innego I to jemu co roku chce robic urodziny, a nie zeby ktos myslal jeszcze o mnie

---------- Dopisano o 20:55 ---------- Poprzedni post napisano o 20:54 ----------

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
super łowy

olej wagę choc wiem latwo się mowi

---------- Dopisano o 20:27 ---------- Poprzedni post napisano o 20:23 ----------

też się boję nie martw się
dziekuje Latwo to sie je slodycze hihi ;p
Ja tez nastepna wizyta na poczatku lutego, i to troche zle mnie zapisal bo kontrolna mam 3 lutego 5 usg a 10 ide do anestezjologa na spotkanie troche latania bedzie
Stary 2015-01-12, 20:56   #1050
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
Super wiadomosci ładna waga

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości