|
Notka |
|
W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie. |
![]() |
|
Narzêdzia |
![]() |
#2821 | |
Konto usuniête
Wiadomo¶ci: 5 219
|
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2822 |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 3 861
|
Ten: http://www.frisorsaks.dk/product/jag...tyle-ergo-404/
nie chcialo mi sie uwierzyc ze sa tak tanie, inne tam ogladalam i kosztowaly powyzej 1000 koron ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2823 | ||
Rozeznanie
Wiadomo¶ci: 820
|
Cytat:
Cytat:
Edytowane przez Doe Czas edycji: 2015-01-12 o 16:51 |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2824 | |
Zakorzenienie
Wiadomo¶ci: 9 549
|
Cytat:
Ile jest dziewczyn z sianem na g³owie, mówi siê im "odstaw prostownicê", a one ¿e nie, bo jak wyprostuj±, to maj± piêkne i l¶ni±ce w³osy. ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2825 | ||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 174
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2826 | |
perfumowe ADHD
Wiadomo¶ci: 3 255
|
Przejrza³am sobie jutuba w poszukiwaniu "curly cut" i sporo filmików widzia³am , ale ... macie jakie¶ swoje sposoby ciêcia ? Bo zastanawiam siê jak to zrobiæ aby wysz³o najlepiej. My¶la³am ¿eby t¿ mi koñcówki podci±³ w U a potem chcia³am zrobiæ poziome warstwy i je wycieniowaæ (chocia¿ nie wiem jak to na moich w³osach bêdzie wygl±da³o bo nigdy nie mia³am cieniowanych
![]() ---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ---------- alterra granat i aloes nada siê do oczyszczenia w³osów ( nie widzê tu silikonów , ale zastanawiam siê czy ¶rodki myj±ce nie za s³abe ) ?
![]() ![]() |
![]() |
#2827 |
Moderator
Wiadomo¶ci: 3 203
|
Chatul mia³a fajny sposób na ¶cinanie, te¿ sama ¶cinam w³osy od ilu¶ lat ale nie potrafiê okre¶liæ jak bo nie jest to jaka¶ specjalna metoda. Tak trochê na skos ¶cinam pasmo, zale¿nie od tego jak chcê by siê uk³ada³y. Taki ³opatologiczny rysunek tu mam (po lewej ciêcie bardziej w U do wewn±trz siê uk³adaj±, a drugie ciêcie to w³osy uk³adaj± siê bardziej na zewn±trz):
Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2015-01-12 o 20:23 |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2828 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Teoretycznie ¶rodek myj±cy nie jest za s³aby, ale wydaje mi siê, ¿e jest w towarzystwie substancji, które w do¶æ znacz±cy sposób os³abiaj± jego dzia³anie. Akurat t± Alterr± z Granatem nie my³am, mia³am Morelê i Pszenicê i nie by³am zadowolona, mimo tej samej substancji mia³am wra¿enie ¶rednio domytych w³osów, a raczej skóry g³owy g³ównie. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2830 | |
ma zielone pojêcie
Wiadomo¶ci: 40 401
|
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#2831 | ||
perfumowe ADHD
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Okazje i pomysły na prezent
![]() |
#2832 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() A ciekawa go jestem... |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2833 | |
Moderator
|
Cytat:
Tu mam foteczki ciêcia które mia³am na d³ugich w³osach: https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=180167 ciêcie na U https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=180163 ciêcie w przeciwn± stronê, wywiniêcie na zewn±trz - aczkolwiek ono mo¿e byæ k³opotliwe, wiêc uwa¿aæ dzieckowemgle - w³osy myjemy, wcieramy w odci¶niête z wody mleko na 20 minut lub troszkê d³u¿ej i sp³ukujemy obficie wod± ![]() Edytowane przez Klaudenc Czas edycji: 2015-01-12 o 21:10 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2834 | |||
Raczkowanie
Wiadomo¶ci: 451
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Dziêkujê, dziêkujê! Mi³o, ¿e nie jestem sama ![]() Jednak¿e nikomu nie ¿yczê ¼le, ¿eby nie by³o, ¿e cieszê siê cudzym w³osowym problemem, bo tak nie jest ![]() Próbowa³am wczoraj balsamu PO z rokitnikiem i w sumie to... nie wiem jak jest ![]() ![]() ![]()
Edytowane przez zagubiona94 Czas edycji: 2015-01-12 o 21:15 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#2835 |
Rozeznanie
|
handzia600, ja do tej pory ciê³am na sucho, ka¿dy lok oddzielnie: biorê, przygl±dam siê i tnê
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2836 | |
Zadomowienie
Wiadomo¶ci: 1 187
|
Cytat:
Ale mówisz o czym konkretniej? ![]() Moim zdaniem nie, za du¿o substancji od¿ywczych. Do mycia generalnie wybiera siê od¿ywki o jak najprostszym sk³adzie typu Serical Latte czy balsamy Mrs Potter. Wa¿ne nie tylko aby nie mia³y silikonów ale równie¿ aby nie by³y zbyt bogate w sk³adniki od¿ywcze bo po pierwsze to obci±¿a w³osy, a po drugie po co marnowaæ bogat± od¿ywkê na chwilê pod prysznicem? Poza tym w±tpie by Alterra co¶ domy³a zwa¿ywszy na gêst± konsystencjê. Edytowane przez ShrinkingViolet Czas edycji: 2015-01-12 o 21:35 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2837 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() To u mnie siê chyba nie sprawdzi ![]() My¶la³am nad mlekiem kokosowym, ale jako¶ dzia³anie krowiego mnie odstrêcza ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2838 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2839 |
Moderator
|
Ale p³uka³a¶ w mleku i nie zmy³a¶? Bo trzeba sp³ukaæ wod± obficie koniecznie, inaczej jest klej i susza.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2840 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale mo¿e to nie jest to samo co guma guar i tylko "guar" ma z ni± wspólnego? ![]() Sk³ad sprawdza³am na wiza¿u, bo nie mam inaczej jak. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2841 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
Mam taki sk³ad: Sk³ad: Aqua, Alcohol*, Stearamidopropyl Dimethylamine, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Glycine Soja Oil*, Punica Granatum Seed Oil*, Ricinus Communis Oil*, Punica Granatum Extract*, Aloe Barbardensis Extract*, Acacia Farnesiana Extract*, Lauroyl Sarcosine, Sodium Lactate, Hydroxyethylcellulose, Carthamus Tinctoris Oil*, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil Ascorbyl Palmitate, Parfum**, Linalool**, Limonene**, Geraniol**, Citronellol**, Citral**, |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2842 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2843 |
perfumowe ADHD
|
mówiê o szamponie
![]()
![]() |
#2844 |
Zakorzenienie
|
Zawsze mo¿esz spróbowaæ, ja dzieñ w dzieñ stosujê SLSy i mi to s³u¿y, jak nie potrzebujesz tak oczyszczaæ, to mo¿e ta Alterra bêdzie dla Ciebie dobra, niekoniecznie mo¿e do typowego oczyszczenia, ale do zast±pienia raz na jaki¶ czas ³agodnego szamponu czy tam od¿ywki (nie wiem, czym myjesz).
|
![]() ![]() |
![]() |
#2845 |
perfumowe ADHD
|
No nie wiem... Wolê chyba jednak jaki¶ najprostszy ¿eby w³osy a¿ trzeszcza³y. A ten zu¿yje do golenia siê
![]() Kurde. Nie mogê stosowaæ do skalpu NIC co zawiera sk³adniki ro¶linne ![]() ![]() ![]()
![]() |
#2846 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2847 |
Moderator
|
Troszkê zaszala³am dzi¶, kupi³am co¶ kolorowego do makija¿u i 2 od¿ywki - alberto v05 blond bo ma piêkny emolientowy sk³ad i by³a taniutka oraz ceramidow± star± wersjê z loreal - skusi³a mnie zawarto¶æ sk³adnika Hydroxyethylcellulose, który podobno dzia³a jak m±ka ziemniaczana
![]() W ci±gu ostatnich 3 tygodni mocno mi w³osy podros³y i mogê to ju¿ nazwaæ bobem, jupi ![]() handzia - jako ¿el pod prysznic zu¿yj, ten szampon ma mi³y sk³ad ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2848 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2849 |
Moderator
|
qua (Water),Cetearyl Alcohol,Cyclopentasiloxan e,Stearamidopropyl Dimethylamine,Cyclohexasi loxane,Honey Extract,Argania Spinosa Kernel Oil,Persea Gratissima (Avocado) Oil,Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil,Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil,Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil,Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract,Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil,Tocopheryl Acetate,Aspartic Acid,Dimethicone,Quaterni um-18,Citric Acid,Disodium Edta,Peg-20 Castor Oil,Isostearamidopropyl Ethyldimonium Ethosulfate,Behenamidopro pyl Dimethylamine,Peg-9,Sodium Laureth Sulfate,Polyamide-2,Methylchloroisothiazoli none,Methylisothiazolinon e,Parfum (Fragrance),Butylphenyl Methylpropional,Hexyl Cinnamal
Akurat ta jest wycofana i by³a reszta we funciaku, ale te od¿ywki maj± wiele rodzai i sk³ady podobne tylko czêsto maj± proteiny. Cherish my colour by³a bardzo fajna, chyba jedna z lepszych ![]() Z loreal to ta: https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ie-wlosow.html te¿ wycofana i te¿ z odzysku funciakowego. Z funciaka te¿ kupi³am 3 szminki i jeden b³yszczyk, mam 3 cienie te¿ z firmy make up gallery, nie wiem czy u Ciebie s± ale u mnie to takie stoisko jak w drogerii tylko z t± firm±, a reszta kosmetyków jest w tych foliach na wieszaczkach. Maj± testery ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2850 | |
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Hmm...ale dziwne ¿eby mleko ¼le sp³ukaæ ![]() No zobaczê...mo¿e jeszcze dam mu jedn± szansê i tym razem mocno skoncentrujê siê na sp³ukaniu ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.