Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI - Strona 95 - Wizaz.pl

Wróæ   Wizaz.pl > Uroda > Pielêgnacja w³osów i fryzury > W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Notka

W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje Forum dla osób z krêconymi w³osami. Rozmawiamy o stylizacji i pielêgnacji loków. Wejd¼, podziel siê do¶wiadczeniem, zadaj pytanie.

Zamknij w±tek

Narzêdzia
Stary 2015-01-12, 15:47   #2821
201605161428
Konto usuniête

Wiadomo¶ci: 5 219
Dot.: Pielêgnacja loków, loczków i fal, niech siê krêc±! :) Czê¶æ XXI

Cytat:
- która rada, wywal prostownicê
Ale tak na zdrowy rozum, prostownica mi powinna wysuszaæ, a nie zwiêkszaæ po³ysk i miêkko¶æ
201605161428 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-12, 16:19   #2822
paulownia
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 861

Cytat:
Napisane przez Doe Poka¿ wiadomo¶æ
paulownia, a jaki model kupi³a¶? :P
Ten: http://www.frisorsaks.dk/product/jag...tyle-ergo-404/
nie chcialo mi sie uwierzyc ze sa tak tanie, inne tam ogladalam i kosztowaly powyzej 1000 koron.
paulownia jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-12, 16:49   #2823
Doe
Rozeznanie

Wiadomo¶ci: 820

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
Ale tak na zdrowy rozum, prostownica mi powinna wysuszaæ, a nie zwiêkszaæ po³ysk i miêkko¶æ
- Zdrowy czy niezdrowy, ja tak mia³am po prostownicy. I przet³uszczenie ju¿ po jednym dniu.

Cytat:
Napisane przez paulownia Poka¿ wiadomo¶æ
nie chcialo mi sie uwierzyc ze sa tak tanie, inne tam ogladalam i kosztowaly powyzej 1000 koron.
- Ogl±dam ten model u siebie i kurcze, te¿ tanio: 25 funtów. Jak kupiê, to mo¿e bym siê zapisa³a na jaki¶ kurs fryzjerski XD

Edytowane przez Doe
Czas edycji: 2015-01-12 o 16:51
Doe jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-12, 17:54   #2824
martaakow
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 9 549

Cytat:
Napisane przez TheUnlike Poka¿ wiadomo¶æ
Ten po³ysk i miêkko¶æ po prostownicy to tylko z³udzenie.
Ile jest dziewczyn z sianem na g³owie, mówi siê im "odstaw prostownicê", a one ¿e nie, bo jak wyprostuj±, to maj± piêkne i l¶ni±ce w³osy.
martaakow jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-12, 18:20   #2825
DzieckoWeMgle
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 174

Cytat:
Napisane przez myszka2020 Poka¿ wiadomo¶æ
A ja siê nie polubi³am z romanticiem, ale mia³am te szaro-pomarañczowy z jedwabiem i arganem, T¯ dosta³ do mycia od¿ywk± Ale dziewczyna je w miarê chwalê, to mo¿e Ci siê spodoba
Zobaczymy...dzisiaj na³o¿ê pod reklamówkê Mam nadziejê, ¿e bêdzie ok, bo kupi³am dwie puchy na raz ;]

Cytat:
Napisane przez martaakow Poka¿ wiadomo¶æ
Ten po³ysk i miêkko¶æ po prostownicy to tylko z³udzenie.
Ile jest dziewczyn z sianem na g³owie, mówi siê im "odstaw prostownicê", a one ¿e nie, bo jak wyprostuj±, to maj± piêkne i l¶ni±ce w³osy.
Te¿ mam tak± kole¿ankê...i nie daje sobie przet³umaczyæ Nie wierzy mi
Stary 2015-01-12, 20:15   #2826
handzia600
perfumowe ADHD

Wiadomo¶ci: 3 255

Przejrza³am sobie jutuba w poszukiwaniu "curly cut" i sporo filmików widzia³am , ale ... macie jakie¶ swoje sposoby ciêcia ? Bo zastanawiam siê jak to zrobiæ aby wysz³o najlepiej. My¶la³am ¿eby t¿ mi koñcówki podci±³ w U a potem chcia³am zrobiæ poziome warstwy i je wycieniowaæ (chocia¿ nie wiem jak to na moich w³osach bêdzie wygl±da³o bo nigdy nie mia³am cieniowanych ).

---------- Dopisano o 19:57 ---------- Poprzedni post napisano o 19:54 ----------

Cytat:
Napisane przez paulownia Poka¿ wiadomo¶æ
psiêkne s± Ty mi powiedz jak Ty planujesz ci±æ samodzielnie

---------- Dopisano o 21:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:57 ----------

alterra granat i aloes nada siê do oczyszczenia w³osów ( nie widzê tu silikonów , ale zastanawiam siê czy ¶rodki myj±ce nie za s³abe ) ?
Stary 2015-01-12, 20:21   #2827
Klaudenc
Moderator

Wiadomo¶ci: 3 203

Chatul mia³a fajny sposób na ¶cinanie, te¿ sama ¶cinam w³osy od ilu¶ lat ale nie potrafiê okre¶liæ jak bo nie jest to jaka¶ specjalna metoda. Tak trochê na skos ¶cinam pasmo, zale¿nie od tego jak chcê by siê uk³ada³y. Taki ³opatologiczny rysunek tu mam (po lewej ciêcie bardziej w U do wewn±trz siê uk³adaj±, a drugie ciêcie to w³osy uk³adaj± siê bardziej na zewn±trz):
Za³±czone zdjêcia
Rodzaj pliku: jpg ciêcie.jpg (81,6 KB, 32 za³adowañ)

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2015-01-12 o 20:23
Klaudenc jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-12, 20:32   #2828
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez handzia600 Poka¿ wiadomo¶æ

alterra granat i aloes nada siê do oczyszczenia w³osów ( nie widzê tu silikonów , ale zastanawiam siê czy ¶rodki myj±ce nie za s³abe ) ?
Ma oblepiacz Guar co¶ tam (chyba?? ).
Teoretycznie ¶rodek myj±cy nie jest za s³aby, ale wydaje mi siê, ¿e jest w towarzystwie substancji, które w do¶æ znacz±cy sposób os³abiaj± jego dzia³anie.
Akurat t± Alterr± z Granatem nie my³am, mia³am Morelê i Pszenicê i nie by³am zadowolona, mimo tej samej substancji mia³am wra¿enie ¶rednio domytych w³osów, a raczej skóry g³owy g³ównie.
Stary 2015-01-12, 20:37   #2829
Dorcia91
Zakorzenienie

Wiadomo¶ci: 3 482

zrobi³am p³ukankê mleczn± jutro poka¿ê Wam efekty i dziêkujê za przepis

Mój blog KLIK
Dorcia91 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-12, 20:47   #2830
Chatul
ma zielone pojêcie

Wiadomo¶ci: 40 401

Cytat:
Napisane przez Klaudenc Poka¿ wiadomo¶æ
Chatul mia³a fajny sposób na ¶cinanie

Cytat:
te¿ sama ¶cinam w³osy od ilu¶ lat ale nie potrafiê okre¶liæ jak bo nie jest to jaka¶ specjalna metoda. Tak trochê na skos ¶cinam pasmo, zale¿nie od tego jak chcê by siê uk³ada³y. Taki ³opatologiczny rysunek tu mam (po lewej ciêcie bardziej w U do wewn±trz siê uk³adaj±, a drugie ciêcie to w³osy uk³adaj± siê bardziej na zewn±trz):
Fajny sposób Ja nigdy nie ¶cina³am w³osów z my¶l± o tym, w jak± literkê maj± siê uk³adaæ. W efekcie fryzura ma kszta³t bardzo delikatnego U.
Stary 2015-01-12, 20:59   #2831
handzia600
perfumowe ADHD

Cytat:
Chatul mia³a fajny sposób na ¶cinanie, te¿ sama ¶cinam w³osy od ilu¶ lat ale nie potrafiê okre¶liæ jak bo nie jest to jaka¶ specjalna metoda. Tak trochê na skos ¶cinam pasmo, zale¿nie od tego jak chcê by siê uk³ada³y. Taki ³opatologiczny rysunek tu mam (po lewej ciêcie bardziej w U do wewn±trz siê uk³adaj±, a drugie ciêcie to w³osy uk³adaj± siê bardziej na zewn±trz):
Dziêkujê , przyda mi siê ten rysunek bo nie pomy¶la³am o tym
Cytat:
Teoretycznie ¶rodek myj±cy nie jest za s³aby, ale wydaje mi siê, ¿e jest w towarzystwie substancji, które w do¶æ znacz±cy sposób os³abiaj± jego dzia³anie.
Akurat t± Alterr± z Granatem nie my³am, mia³am Morelê i Pszenicê i nie by³am zadowolona, mimo tej samej substancji mia³am wra¿enie ¶rednio domytych w³osów, a raczej skóry g³owy g³ównie.
A to szkoda,ju¿ my¶la³am ¿e j± zu¿yjê a tak to nie wiem co z ni± zrobiê
Stary 2015-01-12, 21:09   #2832
DzieckoWeMgle
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Dorcia91 Poka¿ wiadomo¶æ
zrobi³am p³ukankê mleczn± jutro poka¿ê Wam efekty i dziêkujê za przepis
A gdzie by³ przepis? Bo nie mogê znale¼æ kurczê
A ciekawa go jestem...
Stary 2015-01-12, 21:09   #2833
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Chatul Poka¿ wiadomo¶æ

Fajny sposób Ja nigdy nie ¶cina³am w³osów z my¶l± o tym, w jak± literkê maj± siê uk³adaæ. W efekcie fryzura ma kszta³t bardzo delikatnego U.
Ja przez wiêkszosæ ¿ycia mia³am ciête jak po prawej i wywija³y siê na zewn±trz ³adnie, tylko mia³am 2 warstwy. Ale je¶li kto¶ chce do wewn±trz i bardziej na okr±g³o no to ciêcie po lewej. No i nie tnijcie centralnie w miejscu skrêtu bo siê mog± powykrêcaæ brzydko, lepiej kawa³ek po zgiêciu.
Tu mam foteczki ciêcia które mia³am na d³ugich w³osach:
https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=180167 ciêcie na U
https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=180163 ciêcie w przeciwn± stronê, wywiniêcie na zewn±trz - aczkolwiek ono mo¿e byæ k³opotliwe, wiêc uwa¿aæ

dzieckowemgle - w³osy myjemy, wcieramy w odci¶niête z wody mleko na 20 minut lub troszkê d³u¿ej i sp³ukujemy obficie wod±

Edytowane przez Klaudenc
Czas edycji: 2015-01-12 o 21:10
Stary 2015-01-12, 21:11   #2834
zagubiona94
Raczkowanie

Wiadomo¶ci: 451

Cytat:
zagubiona - no ale to za parê miesiêcy pewnie zrobiê, chyba ¿e znajdê od¿ywkê farbuj±c± na br±zy której u¿ywa³am kiedy¶ i dzia³a³a
Rozumiem, rozumiem W takim razie powodzenia w poszukiwaniu!

Cytat:
Noo, te twarde buteleczki to masakra jest Arganow± mog³am wzi±æ, bo u¿y³am raz tej maseczki z awokado i mleczkiem kokosowym i spuszy³o mnie, mog³am siê tego spodziewaæ No ale jeszcze popróbujemy hehe.
To nie mi³o, ¿e Ciê spuszy³a, chocia¿ mo¿e kolejnym razem bêdzie lepiej Ja nie mam pojêcia jak moje w³osy zareaguj±, bo nie wiem jak dzia³a na nie awokado ani kokos, dowiem siê jak spróbujê

Cytat:
Moje te¿, moje te¿, nie ³amiemy siê
Specjalnie ten mój puszek zamie¶ci³am, ¿eby¶ nie czu³a, ¿e jeste¶ sama hehe
Staram siê nie ³amaæ, ale jak siê chce wygl±daæ okej i wystarczy, ¿e wyjdzie siê na zewn±trz i wygl±da siê jakby w³osy niedawno zosta³y spalone (siañsko) to niestety
Dziêkujê, dziêkujê! Mi³o, ¿e nie jestem sama
Jednak¿e nikomu nie ¿yczê ¼le, ¿eby nie by³o, ¿e cieszê siê cudzym w³osowym problemem, bo tak nie jest

Próbowa³am wczoraj balsamu PO z rokitnikiem i w sumie to... nie wiem jak jest Specjalnie polaz³am na uczelnie w rozpuszczonych i mia³am po powrocie ogl±dn±æ stan w³osów w lustrze (bo wtedy najlepiej mi okre¶liæ jak co¶ dzia³a na w³osy), ale zapomnia³am i pierwsze co zrobi³am powróciwszy do domu to zwi±za³am w³osy w kucyka, bo mi przeszkadza³y Ale wiem, ¿e by³y miêciutkie w dotyku!

Edytowane przez zagubiona94
Czas edycji: 2015-01-12 o 21:15
zagubiona94 jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-12, 21:12   #2835
Doe
Rozeznanie

handzia600, ja do tej pory ciê³am na sucho, ka¿dy lok oddzielnie: biorê, przygl±dam siê i tnê . Wszystko bardziej na wyczucie ;P. Jako¶ idzie. potem przygl±dam siê jak to wygl±da z ty³u i co najwy¿ej nieco podcinam, by nie by³o ogonków.
Stary 2015-01-12, 21:33   #2836
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Wiadomo¶ci: 1 187

Cytat:

Ale mówisz o czym konkretniej? Bo seria Alterra granat & aloes to ma i od¿ywkê i maskê i szampon. Zgadujê, ¿e pytasz o od¿ywkê/maskê bo szampon to jak to szampon.

Moim zdaniem nie, za du¿o substancji od¿ywczych. Do mycia generalnie wybiera siê od¿ywki o jak najprostszym sk³adzie typu Serical Latte czy balsamy Mrs Potter. Wa¿ne nie tylko aby nie mia³y silikonów ale równie¿ aby nie by³y zbyt bogate w sk³adniki od¿ywcze bo po pierwsze to obci±¿a w³osy, a po drugie po co marnowaæ bogat± od¿ywkê na chwilê pod prysznicem? Poza tym w±tpie by Alterra co¶ domy³a zwa¿ywszy na gêst± konsystencjê.

Edytowane przez ShrinkingViolet
Czas edycji: 2015-01-12 o 21:35
ShrinkingViolet jest offline Zg³o¶ do moderatora  
Stary 2015-01-12, 21:36   #2837
DzieckoWeMgle
Raczkowanie

Cytat:
Ja przez wiêkszosæ ¿ycia mia³am ciête jak po prawej i wywija³y siê na zewn±trz ³adnie, tylko mia³am 2 warstwy. Ale je¶li kto¶ chce do wewn±trz i bardziej na okr±g³o no to ciêcie po lewej. No i nie tnijcie centralnie w miejscu skrêtu bo siê mog± powykrêcaæ brzydko, lepiej kawa³ek po zgiêciu.
Tu mam foteczki ciêcia które mia³am na d³ugich w³osach:
https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=180167 ciêcie na U
https://wizaz.pl/forum/album.php?alb...ctureid=180163 ciêcie w przeciwn± stronê, wywiniêcie na zewn±trz - aczkolwiek ono mo¿e byæ k³opotliwe, wiêc uwa¿aæ

dzieckowemgle - w³osy myjemy, wcieramy w odci¶niête z wody mleko na 20 minut lub troszkê d³u¿ej i sp³ukujemy obficie wod±
Dziêki za odpowied¼
To u mnie siê chyba nie sprawdzi Kiedy¶ sp³uka³am w³osy zwyk³ym krowim mlekiem i bardzo mi je przesuszy³o :/
My¶la³am nad mlekiem kokosowym, ale jako¶ dzia³anie krowiego mnie odstrêcza
Stary 2015-01-12, 21:51   #2838
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Guma guar? Nie zarejerstrowa³am jej w niczym z tej serii ale nie wiem, mo¿e jestem ¶lepa (bardzo prawdopodobne )
Stary 2015-01-12, 21:54   #2839
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez DzieckoWeMgle Poka¿ wiadomo¶æ
Dziêki za odpowied¼
To u mnie siê chyba nie sprawdzi Kiedy¶ sp³uka³am w³osy zwyk³ym krowim mlekiem i bardzo mi je przesuszy³o :/
My¶la³am nad mlekiem kokosowym, ale jako¶ dzia³anie krowiego mnie odstrêcza
Ale p³uka³a¶ w mleku i nie zmy³a¶? Bo trzeba sp³ukaæ wod± obficie koniecznie, inaczej jest klej i susza.

Okazje i pomys³y na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-12, 21:56   #2840
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Poka¿ wiadomo¶æ
Guma guar? Nie zarejerstrowa³am jej w niczym z tej serii ale nie wiem, mo¿e jestem ¶lepa (bardzo prawdopodobne )
Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride
Ale mo¿e to nie jest to samo co guma guar i tylko "guar" ma z ni± wspólnego?
Sk³ad sprawdza³am na wiza¿u, bo nie mam inaczej jak.
Stary 2015-01-12, 22:01   #2841
ShrinkingViolet
Zadomowienie

Cytat:
Hydroxypropyl Guar Hydroxypropyltrimonium Chloride
Ale mo¿e to nie jest to samo co guma guar i tylko "guar" ma z ni± wspólnego?
Sk³ad sprawdza³am na wiza¿u, bo nie mam inaczej jak.
Wiesz co to jest ta guma guar z tego co wiem ale ja takiego czego¶ nigdy nie mia³am a zu¿y³am naprawdê wiele opakowañ. Dla u¶ci¶lenia, obie mówimy o od¿ywce Aloes i granat alterry, tak?

Mam taki sk³ad:
Sk³ad: Aqua, Alcohol*, Stearamidopropyl Dimethylamine, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Glycine Soja Oil*, Punica Granatum Seed Oil*, Ricinus Communis Oil*, Punica Granatum Extract*, Aloe Barbardensis Extract*, Acacia Farnesiana Extract*, Lauroyl Sarcosine, Sodium Lactate, Hydroxyethylcellulose, Carthamus Tinctoris Oil*, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil
Ascorbyl Palmitate, Parfum**, Linalool**, Limonene**, Geraniol**, Citronellol**, Citral**,
Stary 2015-01-12, 22:08   #2842
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ShrinkingViolet Poka¿ wiadomo¶æ
Wiesz co to jest ta guma guar z tego co wiem ale ja takiego czego¶ nigdy nie mia³am a zu¿y³am naprawdê wiele opakowañ. Dla u¶ci¶lenia, obie mówimy o od¿ywce Aloes i granat alterry, tak?

Mam taki sk³ad:
Sk³ad: Aqua, Alcohol*, Stearamidopropyl Dimethylamine, Glycerin, Cetearyl Alcohol, Myristyl Alcohol, Glycine Soja Oil*, Punica Granatum Seed Oil*, Ricinus Communis Oil*, Punica Granatum Extract*, Aloe Barbardensis Extract*, Acacia Farnesiana Extract*, Lauroyl Sarcosine, Sodium Lactate, Hydroxyethylcellulose, Carthamus Tinctoris Oil*, Tocopherol, Helianthus Annuus Seed Oil
Ascorbyl Palmitate, Parfum**, Linalool**, Limonene**, Geraniol**, Citronellol**, Citral**,
Nieee, o szamponie. Pytanie by³o o szampon.
Stary 2015-01-12, 22:13   #2843
handzia600
perfumowe ADHD

mówiê o szamponie bo zalega mi w ³azience i my¶lê do czego zu¿yæ , pomy¶la³am o oczyszczaniu w³osów raz na jaki¶ czas nim ale nie wiem czy nie jest za s³aby i czy nie oblepia

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-12, 22:22   #2844
martaakow
Zakorzenienie

Cytat:
mówiê o szamponie bo zalega mi w ³azience i my¶lê do czego zu¿yæ , pomy¶la³am o oczyszczaniu w³osów raz na jaki¶ czas nim ale nie wiem czy nie jest za s³aby i czy nie oblepia
Zawsze mo¿esz spróbowaæ, ja dzieñ w dzieñ stosujê SLSy i mi to s³u¿y, jak nie potrzebujesz tak oczyszczaæ, to mo¿e ta Alterra bêdzie dla Ciebie dobra, niekoniecznie mo¿e do typowego oczyszczenia, ale do zast±pienia raz na jaki¶ czas ³agodnego szamponu czy tam od¿ywki (nie wiem, czym myjesz).
Stary 2015-01-13, 10:23   #2845
handzia600
perfumowe ADHD

No nie wiem... Wolê chyba jednak jaki¶ najprostszy ¿eby w³osy a¿ trzeszcza³y. A ten zu¿yje do golenia siê

Kurde. Nie mogê stosowaæ do skalpu NIC co zawiera sk³adniki ro¶linne Od razu mi podra¿nia ³epetynê a chcia³am wod± brzozow± , która mi zalega psikaæ na baby hairy. Pamiêtam ¿e serum na porost w³osów z chili babuszki agafii mooooocno mnie podra¿nia³o mimo ¿e w opisie widnieje info ¿e nie ma mo¿liwo¶ci tak samo po brzozie , ¶wi±d i ³upie¿ ju¿ po 1wszym zastosowaniu , tak samo ³opian na mnie dzia³a
Stary 2015-01-13, 11:59   #2846
Doe
Rozeznanie

Cytat:
No nie wiem... Wolê chyba jednak jaki¶ najprostszy ¿eby w³osy a¿ trzeszcza³y. A ten zu¿yje do golenia siê

Kurde. Nie mogê stosowaæ do skalpu NIC co zawiera sk³adniki ro¶linne Od razu mi podra¿nia ³epetynê a chcia³am wod± brzozow± , która mi zalega psikaæ na baby hairy. Pamiêtam ¿e serum na porost w³osów z chili babuszki agafii mooooocno mnie podra¿nia³o mimo ¿e w opisie widnieje info ¿e nie ma mo¿liwo¶ci tak samo po brzozie , ¶wi±d i ³upie¿ ju¿ po 1wszym zastosowaniu , tak samo ³opian na mnie dzia³a
- Przetestuj sobie ziele tymianku - dostaniesz w aptece - ma podobne dzia³anie do kozieradki, ale zapach przyjemniejszy, choæ równie¿ do¶æ intensywny, ale ja go bardzo lubiê. Ma silne dzia³anie przeciwbakteryjne i przeciwzapalne. Ogólnie, jak sobie co¶ wcierasz, to lepiej skalp w miarê mo¿liwo¶ci chocia¿ lekko podsusz suszark±.
Stary 2015-01-13, 12:49   #2847
Klaudenc
Moderator

Troszkê zaszala³am dzi¶, kupi³am co¶ kolorowego do makija¿u i 2 od¿ywki - alberto v05 blond bo ma piêkny emolientowy sk³ad i by³a taniutka oraz ceramidow± star± wersjê z loreal - skusi³a mnie zawarto¶æ sk³adnika Hydroxyethylcellulose, który podobno dzia³a jak m±ka ziemniaczana Na pierwszy ogieñ chyba ta emolientowa pójdzie.

W ci±gu ostatnich 3 tygodni mocno mi w³osy podros³y i mogê to ju¿ nazwaæ bobem, jupi

handzia - jako ¿el pod prysznic zu¿yj, ten szampon ma mi³y sk³ad

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-13, 12:52   #2848
Doe
Rozeznanie

Cytat:
Troszkê zaszala³am dzi¶, kupi³am co¶ kolorowego do makija¿u i 2 od¿ywki - alberto v05 blond bo ma piêkny emolientowy sk³ad i by³a taniutka oraz ceramidow± star± wersjê z loreal - skusi³a mnie zawarto¶æ sk³adnika Hydroxyethylcellulose, który podobno dzia³a jak m±ka ziemniaczana Na pierwszy ogieñ chyba ta emolientowa pójdzie.
- Zrób foty Chêtnie przetestujê.
Stary 2015-01-13, 13:22   #2849
Klaudenc
Moderator

Cytat:
Napisane przez Doe Poka¿ wiadomo¶æ
- Zrób foty Chêtnie przetestujê.
qua (Water),Cetearyl Alcohol,Cyclopentasiloxan e,Stearamidopropyl Dimethylamine,Cyclohexasi loxane,Honey Extract,Argania Spinosa Kernel Oil,Persea Gratissima (Avocado) Oil,Vitis Vinifera (Grape) Seed Oil,Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil,Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil,Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract,Helianthus Annuus (Sunflower) Seed Oil,Tocopheryl Acetate,Aspartic Acid,Dimethicone,Quaterni um-18,Citric Acid,Disodium Edta,Peg-20 Castor Oil,Isostearamidopropyl Ethyldimonium Ethosulfate,Behenamidopro pyl Dimethylamine,Peg-9,Sodium Laureth Sulfate,Polyamide-2,Methylchloroisothiazoli none,Methylisothiazolinon e,Parfum (Fragrance),Butylphenyl Methylpropional,Hexyl Cinnamal

Akurat ta jest wycofana i by³a reszta we funciaku, ale te od¿ywki maj± wiele rodzai i sk³ady podobne tylko czêsto maj± proteiny. Cherish my colour by³a bardzo fajna, chyba jedna z lepszych

Z loreal to ta:
https://wizaz.pl/kosmetyki/produkt,2...ie-wlosow.html te¿ wycofana i te¿ z odzysku funciakowego.

Z funciaka te¿ kupi³am 3 szminki i jeden b³yszczyk, mam 3 cienie te¿ z firmy make up gallery, nie wiem czy u Ciebie s± ale u mnie to takie stoisko jak w drogerii tylko z t± firm±, a reszta kosmetyków jest w tych foliach na wieszaczkach. Maj± testery http://www.poundland.co.uk/health-an...p-gallery/lips jakosæ jest ¶wietna za tê cenê, polecam cienie i do ust. Czajê siê te¿ na podk³ad, kredki i eyelinery.
Stary 2015-01-13, 16:02   #2850
DzieckoWeMgle
Raczkowanie

Cytat:
Ale p³uka³a¶ w mleku i nie zmy³a¶? Bo trzeba sp³ukaæ wod± obficie koniecznie, inaczej jest klej i susza.
No w³a¶nie p³uka³am Nie wiem - mo¿e niedok³adnie?
Hmm...ale dziwne ¿eby mleko ¼le sp³ukaæ
No zobaczê...mo¿e jeszcze dam mu jedn± szansê i tym razem mocno skoncentrujê siê na sp³ukaniu Zobaczymy
Zamknij w±tek

Nowe w±tki na forum W³osy krêcone: pielêgnacja, fryzury, inspiracje

Ten w±tek obecnie przegl±daj±: 1 (0 u¿ytkowników i 1 go¶ci)

Zasady wysy³ania wiadomo¶ci
Nie mo¿esz zak³adaæ nowych w±tków
Nie mo¿esz pisaæ odpowiedzi
Nie mo¿esz dodawaæ zdjêæ i plików
Nie mo¿esz edytowaæ swoich postów

BB code is W³±czono
Emotikonki: W³±czono
Kod [IMG]: W³±czono
Kod HTML: Wy³±czono

Gor±ce linki

Data ostatniego posta: 2015-04-13 18:22:26

Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:21.

© 2000 - 2025 Wizaz.pl. Wszelkie prawa zastrze¿one.

Jakiekolwiek aktywno¶ci, w szczególno¶ci: pobieranie, zwielokrotnianie, przechowywanie, lub inne wykorzystywanie tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, w szczególno¶ci w celu ich eksploracji, zmierzaj±cej do tworzenia, rozwoju, modyfikacji i szkolenia systemów uczenia maszynowego, algorytmów lub sztucznej inteligencji Obowi±zek uzyskania wyra¼nej i jednoznacznej zgody wymagany jest bez wzglêdu sposób pobierania, zwielokrotniania, przechowywania lub innego wykorzystywania tre¶ci, danych lub informacji dostêpnych w ramach niniejszego serwisu oraz wszystkich jego podstron, jak równie¿ bez wzglêdu na charakter tych tre¶ci, danych i informacji.

Powy¿sze nie dotyczy wy³±cznie przypadków wykorzystywania tre¶ci, danych i informacji w celu umo¿liwienia i u³atwienia ich wyszukiwania przez wyszukiwarki internetowe oraz umo¿liwienia pozycjonowania stron internetowych zawieraj±cych serwisy internetowe w ramach indeksowania wyników wyszukiwania wyszukiwarek internetowych

Wiêcej informacji znajdziesz tutaj.