![]() |
#781 | |
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 7
Cytat:
chyba tyle Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#782 |
Wtajemniczenie
|
Ewa trzymam kciuki za wizytę
![]() Madzia dlaczego Ty jeszcze u lekarza nie byłaś? Mnie ma jutro koleżanka odwiedzić dobrze że dzisiaj miałam siłę na sprzątanie ![]() Mam problem z papugami ![]() ![]()
#783 |
Rozeznanie
|
Aga powiem Ci ze ogólnie chusteczkowo... Zaczynając od położnej...poprzez 4 pęknięcia..utratę przytomności...utratę masy krwi...w końcu położyli jej się na brzuchu...a potem zszyli bez znieczulenia...po porodzie tez się tak nią zajely., ze @#$%&&
Dziewczyny chyba trzeba na prawdę szykować jakieś gifty albo mieć swoja położna bo szokkkk |
![]() ![]() |
![]() |
#784 | |||
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
ze sobą muszę mieć grupę krwi i badanie na hiv ale to co wcześniej miałam robione, przeciwciała, gbs, i tokso i wr - ale to też juz miałam robione wcześniej i to u mnie wystarczy Edytowane przez ewek000 Czas edycji: 2015-01-13 o 12:34 |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#785 | |
Rozeznanie
|
[QUOTE=Mlebidakin;49736967]tak. mam zrobić hiv jakieś hcv kila i 2 dni przed panel krzepnięcia morfo i mocz
chyba tyle Hmmm mój ginekolog na razie nic mi nie mówi o takich badaniach, tylko o morfologii i moczu. Mam wizytę 28 stycznia to może mi je zleci, bo jak kiedyś mówiłam położnej która pracuje z moim gin o badaniach na HIV to zrobiła wielkie oczy i musiałam ją uspokajać że ja zdrowa jestem a o badaniach na HIV słyszałam że są potrzebne w ciąży. ---------- Dopisano o 13:40 ---------- Poprzedni post napisano o 13:35 ---------- Cytat:
![]()
![]() |
#786 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() |
#787 |
Zadomowienie
|
No Agatka już na 100% zostaje Agatka
![]() Już raz zrobiliśmy ten błąd z córą starszą , na którą wszyscy wołają Ola ale tak naprawdę to Aleksandra |
![]() ![]() |
![]() |
#788 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mnie zaczęło w szyjce kłuć jak chodzę. Pewnie mała napiera. ---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ---------- Ja hiv miałam już dawno robiony
![]() |
#789 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
No to jutro coś wymyślę ![]() ![]() U nas też miała być Agatka, a będzie Aleksandra ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#790 |
Zakorzenienie
|
Duszona mnie też mega kłuje tam na dole... :/ dzisiaj musiałam przystawać jak idę, bo myślałam,że mi coś tam wypadnie
![]() Co do wielkości córki to teraz jest jak patyczek ![]() ![]() ![]() ![]()
#791 | |
Zadomowienie
|
[QUOTE=AGATA2605;49737090]
Cytat:
Od 2 dni mam takie drgania oka nie wiem jak to dokładnie nazwać i nie wiem od czego może niedobór jakiejś witaminy, miała tak któraś bo mnie to strasznie denerwuje Edytowane przez Tutti1234 Czas edycji: 2015-01-13 o 13:01 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#792 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:00 ---------- Poprzedni post napisano o 13:59 ---------- Ja miałam hiv na początku drugiego trymestru
![]() |
#793 | |
Konto usunięte
|
mi w szpitalu dali wykaz badań z tym że jak nie zrobię morfo moczu i krzepnięcia to mi zrobia dzień przed cc bo do szpitala mam przyjść dzień przed i tak jak ewa pisała będę mieć wywiad z anestezjologiem
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 14:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:01 ---------- Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:02 ---------- tutti mam 2 raz zrobić żeby było aktualne Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#794 |
Wtajemniczenie
|
Padaaaaaaaam!
Zdjęłam i powkładam do szaf 3 suszarki ![]() Wyprasowałam dosłownie 5 rzeczy i umieram! Tak mnie kłuje..... że chodzić nie mogę! Jeszcze obiad muszę zrobić. Wyszykować się na 20 do SR ![]() To już nie na moje siły! Co do badań to ja też miałam na hiv na pierwszej wizycie położniczej i teraz nawet mam powtórzyć. |
![]() ![]() |
![]() |
#795 |
Zakorzenienie
|
Mlebidakin
![]() Miałam dzisiaj jakiś wymaz z nosa ![]()
#796 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() A mnie jak się dowiedziałam, że będzie synek a nie córka, to M pocieszał, że nie będzie mi biżuterii podbierał ![]() W ogóle Dziewczyny STRASZNIE się wkurzyłam. Do teraz mną trzęsie! Z myślą o tym szpitalu kupiłam na Allegro 2 bluzy. Zamówiłam je 3 stycznia i nic. Napisałam wczoraj do sprzedawcy: przepraszają, już wysyłają będzie jutro. Zapłacone miałam za paczkę, bo to przynajmniej potem wiadomo gdzie szukać, wysłali kurierem. Przyszedł dziś mail z Siódemki, że będzie przesyłka. Super! Siedzę i czekam. I nic. Sprawdzam w Internecie: przesyłka awizowana. No kurcze, mamy zepsuty domofon, więc mógł się nie dostać, ale czemu nie zadzwonił? Idę na dół do skrzynki po awizo, żeby sprawdzić skąd tę paczkę odebrać. Bluz potrzebuję NA TERAZ ZARAZ w sumie. Nie ma awizo. No to się już na maksa wkurzyłam. Dzwonię do Siódemki. Odbiera panienka z pretensją w głosie. Otóż okazuje się, że: - kurier nie zadzwonił bo nie miał numeru (OK, błąd sprzedającego na Allegro), - kurier nie ma obowiązku zostawiać awizo w skrzynce (może np. zostawić w drzwiach lub gdzieś indziej...) - generalnie panienka nie wie gdzie może zostawić takie awizo (u mnie ma do wyboru: płot, skrzynkę lub kałużę) - kurier MOŻE zostawi przesyłkę w punkcie-magazynie, wtedy będzie można odebrać, ale kiedy zostawi to nie wiadomo (pewnie dzisiaj wieczorem...), wtedy można by było odebrać jutro - nie nie mogą mi podać numeru telefonu do kuriera, bo nie podają (panienka oburzona, niemal jakbym chciała numer prywatny, żeby się na randkę umówić), więc się nie dowiem co zrobił z przesyłką - punkt-magazyn jest na Wita Stwosza 18 - uhmmm... jest taki adres Siódemki, ale w... Tarnowie WNIOSEK: Jak najdalej od Siódemki!!!!! Bluz pewnie nie odbiorę, bo jeśli zda je na JAKIŚ magazyn jutro, to ja ze szpitala lecieć raczej nie będę, a M pewnie nie wydadzą. Wrrrrrr ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#797 |
Zadomowienie
|
tutti to może być niedobór magnezu i lub wit. b6. Łykasz Asparagin?
Kosztuje grosze, a wiekszość kobiet w ciąży go bierze. Dziewczyny byłam w pracy, lidlu, rossmanie, aptece, wróciłam i padam. Ledwo oddycham, chyba Młoda mi coś uciska. Aż się położyłam, bo myślałam, że zemdleję... A i moja szefowa dostała już 9.01 pismo z zusu, że zakończyli postępowanie w mojej sprawie. Mam nadzieję, że to dobry znak, bo szybko poszło i nie mieli do czego się doczepić. U mnie oczywiście listonosz był jak wyszłam z domu... i mam awizo w skrzynce a TZ ma klucze ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#798 |
Zadomowienie
|
lui_89 Biore Asmag 3x1 tabletke hmm może spróbuje dołożyć jeszcze 1 tabletke, bo w sumie to przyjmuje dawke jak dla dzieci bo wystarczało żeby mnie skórcze łydki nie łapały.
|
![]() ![]() |
![]() |
#799 | |||
Zakorzenienie
|
laski kochane wy serio powariowalyscie tyle pisac
![]() niech sie zaczyna rozpakowywanie to bedzie miec wreszcie inne zajecia ![]() Aga no bo wlasnie,plany planami ale ile dzidziuś zechce w brzuszku poczekac?kto to wie? a mialam pytac,gdzie kupujesz olejek arganowy?bo jeden drugiemu nie rowny zwlaszcza skladem Mlebi to juz za chwile bedzie cc ![]() Cytat:
![]() ja musialam obwachiwac moje dziecko,bo robilo kupke raz na kilka dni i nie bylo jej czuc ![]() dopoki nie zaczela jesc normalnych rzeczy ![]() Kinga :hej: ![]() to Twoja corcia pierwsza duza byla,niczym moja ale mi wszyscy wmawiali ze mi daja szanse na porod naturalny,nawet jak juz przy 10cm nic sie nie dzialo przez 2h,nagle przyszli ze rodzimy Cytat:
kuruj sie! Cytat:
![]() ale wiecie co to jest chore,to ich praca,pani w sklepie,na poczcie,pan w autobusie nie dostaje zadnych gifow tylko pensje,i mnie tak wkurza i noz sie w kieszeni otwiera,ze czemu mam kogos kawa przekupywac zeby byl mily dla mnie? ![]() ja juz mezowi zapowiedzialam,ze jak mi z drugiego porodu traume zafunduja to koniec,rzecznik praw pacjenta bedzie mial co robic w ogole to wyciskanie dziecka to jest dozwolone?noszz kuzwa ![]() az mi sie cisnienie podnioslo chyba Agata hiv jest potrzebny w ciazy na pewno zreszta czasami nawet dentysta w wywiadzie wymaga podania takich danych -jak choroby typu hiv i zoltaczka chyba |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#800 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja już ostatnie pranie naszych rzeczy wstawiłam, jeszcze wypiorę kombinezon i czapeczkę dla bobo i jak zdąże zacznę prasować. Ogarnęłam dom na tip top i jestem z siebie zadowolona ![]() ---------- Dopisano o 14:41 ---------- Poprzedni post napisano o 14:38 ---------- Buu..właśnie ja też się dziwię, ze wyciskają na siłę . Przecież dziecko może się urodzić z jaką wadą, coś mogą zrobić przy porodzie, coś uszkodzić....albo później dziecko się źle rozwija ![]() ![]() |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#801 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Już wróciłam z konsultacji gin i endo. Jeszcze tylko mam dentystę jeszcze ![]() Byłam u lekarza w poradni patologii ciąży- lekarz rezydent mnie przyjmował, zrobił na mnie bardzo dobre i kompetentne wrażenie, wszystko dokładnie tłumaczył, czytał dokumentacje, opowiadał. Siedziałam w gabinecie ponad godzinę! I powiedział, że ta nieprawidłowość na nerce, którą zobaczył mój lekarz prowadzący jest na tyle maleńka, że wielokrotnie nie jest nawet zauważona. A po po sprawdzeniu na usg i popatrzeniu swoim okiem powiedział, że wg jego pomiaru ma 2mm ( u mojego lekarza miała3,9,mm). Zalecił jeszcze dodatkowe usg i wizytę pod koniec stycznia dla pewności. A po porodzie i pediatra ma zrobić usg nerek dziecku. Podobno nawet jeśli te poszerzenia są większe to często zanikają jeszcze w ciąży, albo po porodzie po oddaniu moczu ![]() Z wizyty jestem zadowolona, trochę naczekaliśmy się do rejestracji (5-6 osób), ale po nas zrobiło się pół korytarza, więc trafiliśmy o dobrej porze ![]() Poszliśmy od razu z Mężem obejrzeć oddział położniczy- jest odnowiony i czyściutki! (Poradnie specjalistyczne, gdzie byliśmy najpierw są w innej części i cóż... toaleta swym zapachem nie zachęcała do korzystania...) Położna pokazała nam to, co mogła, ale sale porodowe były pozajmowane, opisała, jak wyglądają. Mówiła, że jest obłożenie i np. teraz ma wszystkie sale poporodowe zajęte. Mamy listę rzeczy, które trzeba wziąć dla Malucha, a dla mnie jest na stronie. I wyliczyliśmy czas dojazdu poza godzinami szczytu ![]() ![]() Przyszło moje zamówienie z gemini i staniki z all ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#802 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja lubię swoje imię i faktycznie nikt go nie zdrabnia jestem Agatą bądź jak byłam mniejsza to Agatką. Też się zastanawiam cały czas nad moją Alicją, imie super nam się z mężem podoba, od samego początku tak do Małej mówię ale boję się że później wszyscy będą Ala wołać ![]()
![]() |
#803 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Wiesz co, ja odkąd pamietam mam powiększone ukm jednej nerki ale po prostu taka moja uroda i mam się tym nie przejmować bo to nie wpływa na pracę nerki. Fajnie, że odwedzilaś oddział. Ja po moim chodziłam tylko wirtualnie ale to mi w zupełności wystarczy.| Też mam ochotę kliknąć cos na all... A dziś albo jutro powinna dojść paczka z Tchibo
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#804 |
Zakorzenienie
|
Aggo, jak dobrze, ze trafiłaś na takiego fajnego, pozytywnego lekarza
![]() Trochę Cię wcześniej nastraszyli, ale ten Cię uspokoił. I oby tak było ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#805 |
Zakorzenienie
|
Ewa daj znac po wizycie
![]() Inco o matko ![]() u nas tez zauwazylam,ze kurier przytwierdza awizo do drzwi wejsciowych,gdzie kazdy moze sobie to zerwac po prostu,i dane tam wypisuje no porazka jakas moim zdaniem mam nadzieje ze moze sie uda jeszcze jakos te bluzy odebrac Aggo no to super,bo rozumiem ze wizyta udana ![]() dobrze ze lekarz taki kompetentny ja sie zbieram,wizyte mam dopiero po 17 ale z mala teraz mam przeboje,chce mnie na okraglo,im blizej porodu tym bardziej ona chyba tez to przezywa,tuli sie i na krok nie odstepuje,nawet do wc wyjsc nie moge sama ---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:56 ---------- Olcia no i moja corcia starsza byla tak wyciskana ![]() a jak sie zaklinowala i glowka wystwala i tak wystawala to na mnie krzyczeli ze nie pre i ze jak cos sie stanie to bedzie moja wina no to normalne jest? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#806 |
Zadomowienie
|
Aggo super, że trafiliscie na takiego fajnego i profesjonalnego lekarza!
no i przy okazji oddział zobaczyliście ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#807 |
Wtajemniczenie
|
No i znów nic nie wygrałam w konkursie...
![]()
#808 |
Zakorzenienie
|
Buu,
![]() ![]() Oby ten był inny.... lepszy ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#809 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ja tez sie mega mecze ![]() ide wlasnie ziemniaki obrac i juz mysle, jak sie zmecze :/ Cytat:
Cytat:
polecam tez z Biochemii urody http://www.biochemiaurody.com/sklep/oil-argan.html jesli chodzi o wyciskanie dziecka z brzucha ,to kjest chwyt jakis tam- ma nawet swoja nazwe, ponoc jest zakazany od jakiegos czasu, bo moze spowodowac multum wad...i problemow :/ a co do hiv to mi lekarz powiedzial,ze nikt nie ma prawa żądać tego badania od nas... az sie zdziwilam ![]() Cytat:
![]() Rodzice pojechali, fajnie było, niepotrzebnie marudziłam ![]() powiedzieli,ze nastepnym razem wpadna bez zapowiedzi,zebym sie tak nie zajeżdżała ![]() ![]() i przywiezli te mokre chustki dla mlodego co mi mama w tesco dorwala oby jego pupa tolerowala je , bo to 6 paczek heh no i zaraz ide obraz ziemniaki, bo dostalam od mamy golabki i beda dzis na obiad ![]() i mamusia zaszyla mi w 3 parach getrow te dziurki co na szwach poszly,bo ja jak sierota szyje, a ona ma to cos ![]() a moj brat mnie tylko chwile wkurzyl hahaha:P
![]() |
#810 |
Zadomowienie
|
Inco co za barany w tych siódemkach... kciuki żeby przyszły bluzy w końcu.
Buuu kciuki za wizytę. Ciekawe jak Ewa, czy przytuli Agatkę wcześniej czy za 10dni ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:28.