|
|
#811 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 7
ago cieszę się że wizyta udana
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
#812 |
|
Zakorzenienie
|
Ja od podobnego czasu czekam na moje nakladki na suty z Aventu
zamowione 4.01 zaplacone od razu zaraz wystosuje maila. a to juz nie jest fajnie jak Agusia sie wkurza
|
|
#813 | |
|
Zadomowienie
|
widzisz Aga, nie potrzebnie się tak stresowałaś
![]() a ja na obiad gotuję królika w sosie śmietanowo-pietruszkowym z kaszą ciekawe co z tego wyjdzie. Awaryjnie mam frytki w zamrażarce ![]() i wreszcie umówiłam się fryzjera - na czwartek. Kolejny punkt z planu przedporodowego będzie zaliczony. Będę go musiała rozszerzyć chyba, bo jak tak dalej pójdzie to do weekendu będę gotowa do rodzenia ![]() ---------- Dopisano o 15:37 ---------- Poprzedni post napisano o 15:35 ---------- Cytat:
![]() zamówione 4 stycznia, kuriera brak, na maile nie odpisują, tel nie odbierają... jutro będę molestować od rana
|
|
|
|
|
#814 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
trzeba dokończyć podłogę, zalepić dziury w ścianach, bo nie możemy tego odłożyć. Łazienka z wykutą ścianą do komina nie jest komfortowa w użytkowaniu i przy minusowej temperaturze nieco zawiewa zimnem (mimo, że zasłoniliśmy ją szafką dopóki nie doczeka się swojej kolejki), a podłoga z częścią paneli zbyt estetycznie nie wygląda. Cóż... Trzeba przetrwać, ścisnąć się i zrobić. Remont drugiego mieszkania odłożyliśmy w czasie, to i tak sobie poremontujemy, żeby nie zapomnieć jak to jest ![]() Przypomniało mi się, że pisałyście o narkotyzowaniu się tantum rosa. MAMA ZUZI? Substancja w tym specyfiku to to samo, co w tantum verde (benzydamina) ![]() Cytat:
tyle rzeczy, mało czasu...Ale po spisaniu listy "to do" wcale nie jest tego taki ogrom, jaki się rysował w mojej głowie i da radę ogarnąć. Powoli i bez spiny ![]() ZIELONA- o rany ![]() Cytat:
![]() W listopadzie się naczekałam ze 3 godziny (!) na wizytę u mojego gin (u niego zawsze jest opóźnienie, więc godzina, no 1,5 mnie nie rusza), ale wtedy 2, czy 3 kobiety zaczęły rodzić przede mną, więc jak weszłam to położna tylko spytała, czy i ja zamierzam ![]() AD. BADAŃ- ja powtarzałam ostatnio hiv, hbs i hcv, żeby w razie cc mieć aktualne- u nas w większości szpitalu wystarczy takie do 10 tyg. INCO- a wiesz, że ja to właśnie z siódemki jestem najbardziej zadowolona. Zawsze rano dzwonią, umawiają się na godzinę, mili panowie wstawiają paczkę do korytarza. Nie mogę złego słowa powiedzieć. Narzekałam za to na kex- trafiłam na pana z pretensjami do świata. A dzisiaj na ups, bo pan zadzwonił jak już był pod drzwiami, a ja właśnie wracałam od lekarza i on to może tylko teraz a potem paczka będzie do odbioru gdzieś tam. Dogadałam się z nim, więc paczka odebrana... LUI-0by u Ciebie to był koniec akcji zus... Bo u mnie przeszło do etapu- odwołąnie do sądu pracy
|
|||
|
|
|
#815 |
|
Zakorzenienie
|
Zjadłabym królikaaaaaaaaaaaaaaaa
ale juz zmielonego na kotleciki aaaaaah kocham smak tego miesa Choc za pierwszym razem płakałam jak jadłam
|
|
#816 |
|
Wtajemniczenie
|
No widzisz Aga dobrze, że przyjechali
Mnie też Mamcia ostatnio pozszywala, bo ja sierota do szycia |
|
|
|
#817 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
jesteśmy dobre obie
|
|
|
#818 |
|
Zakorzenienie
|
Łączę się w bólu! ja czekam od 1/01/2015 na wózek... ma niby przyjść do piątku.
|
#819 |
|
Zadomowienie
|
a co do badań to ja nie robiłam hiv, lekarz nie zlecał a w szpitalu nie wymagają...
tylko obiecałam ginowi urodzić do 14 lutego , bo wtedy tracą ważność wyniki hbs, vdrl i hcv - (juz nawet nie pamiętam co to było)EDIT: chociaż teraz sprawdzam wyniki i robiłam je we wrześniu, czyli pół roku mija w marcu - gin się machnął przy liczeniu
|
|
|
|
#820 |
|
Zakorzenienie
|
W nocy mam problem ze spaniem... a godzinę temu wystarczyło 5 sekund i odleciałam. Właśnie wstałam .
|
#821 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Gdyby nie ta wizyta to wystarczyłby mi sam adres szpitala Cytat:
Cytat:
ale zalecił sprawdzić dla pewności to sprawdziłam ![]() ale plus taki, że wiemy, gdzie jest izba przyjęć, gdzie zaparkować. Jeszcze zobaczymy, czy będę rodzić tam, czy u mojego lekarza w szpitalu.
|
|||
|
|
|
#822 |
|
Zadomowienie
|
Aggo dobrze, że wszystko ok u Was
ja też mam nadzieję, że to już koniec. Chociaż ostatnio 3 moje koleżanki miały kontrole z zusu i wszystkie 3 sprawy trafiły do sądu... także jestem przygotowana na wszystko...
|
|
|
|
#823 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#824 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie oglądam moje wyniki jakie miałam do tej pory robione i oprócz co 2 miesiąc standardowo krwi i moczu to na początku ciąży miałam robione:
toksoplazmoze, HBS, USR i to wszystko oczywiście jeszcze glukoza mnie nie ominęła. Ale nie wydaje się Wam że to jakoś mało tych badań????
|
|
#825 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
mąż potrafi on by nawet zacerował , a ja taka sierota masakra
|
|
|
#826 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#827 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
hehe bo coś za szybko mi ta lista moja się skurczyła, a ja planuję rodzić w lutym dopiero ![]() Cytat:
Myślę, że trzeba być człowiekiem po prostu, zawsze i wszędzie. A co Małej lgnącej do Ciebie, to może tak reaguje na zbliżającą się nową sytuację? Nie wie, co ją czeka, jak to będzie i chce mieć Ciebie tylko dla siebie... |
||
|
|
|
#828 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#829 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Edytowane przez Tutti1234 Czas edycji: 2015-01-13 o 16:11 |
|
|
|
|
#830 | |
|
Zadomowienie
|
Hej laseczki my już po wizycie, mój gin jest dobry bo wchodząc do gabinetu popatrzył na te kobitki i tylko ja ciężarna czekałam i mówi o jest moja mama rodząca zapraszam do gabinetu więc czekałam dosłownie 5 minut
Zbadał, pomierzył i stwierdził że trzymamy się terminu ustalonego ostatnio, czyli za tydzień idę na oddział, 22 rano mam się zgłosić na oddział a 23 cc Stwierdził ze on jest za tym żeby dzieci rodziły się jak najbliżej normalnego terminu, bo teraz dla niego to nie jest 38 tydzień tylko 37 i parę dni. Poza tym stwierdził że 10 dni później pójdę na macierzyński, żartowniś jeden. Mam łykać nospę i odpoczywać bo to moje ostatnie dni lenistwa No cóż poczekam, mąż się cieszy bo będzie ten jego wodnik, oni sie chyba za moimi plecami się umówili Gbs pobrany, spoko tylko z pipki pobrał, wynik mam do odbioru w poniedziałek Cytat:
Wiecie ja jak rodziłam moje ponad 4 kg dzieci naście lat temu to mieli gdzieś że dziecko duże a ja drobna musiałam rodzic naturalnie, Mateusza też mi wypychali z brzucha , podczas skurczy partych kładła mi się na brzuch i wyciskała młodego - koszmar Agata- Alicja piękne imię, no mało masz tych badań Jak byłam młodsza i przychodzili do mnie znajomi i dzwonili domofonem i odbierał mój tata i pytali się " Dzień dobry jest Ewka" to mój tata zawsze odpowiadał ze taka tu nie mieszka, ale jeśli chcą porozmawiać z Ewą lub Ewunią to on chętnie poprosi mnie do domofonu. I tak nauczył moich znajomych i cała rodzinę mówić do mnie Ewa, bo ja znowu nie lubiłam jak do mnie mówili Ewcia Aggo- super że wizyta udana i lekarz jakieś konkrety w końcu wam podał |
|
|
|
|
#831 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 ---------- Dopisano o 16:13 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- ewa szkoda że musisz czekać do 23 ale skoro to dobre dla małej to trzeba wyczekać :p Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
|
|
|
|
#832 |
|
Zakorzenienie
|
ewek masakra, kładzenie się na brzuch i wyciskanie dzieciaka
Mojej mamie na szczęście zrobili cesarkę ponad 20 lat temu - ważyłam 4,900kg 61cm.
|
#833 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
usr ani hiv nie mialam.
|
|
|
#834 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
wrociłam. od 11 była u komornika, w zusie, w skarbowce, przeszłam cała starowke w poszukiwaniu nowej siedziby komornika, potem jeszcze bank, przychodnia i małe zakupy w pepco i piotrze i pawle. ledwo zyje... ide popłacic jeszcze rachunki i chyba sie zdrzemne bo to ponad moje siły było jednak. moj pies wytrzymał 4h w samochodzie czekajac az my sie z tymi wszystkimi urzedami pouzerałysmy
|
|
#835 |
|
Zakorzenienie
|
Jezuuu dopiero wróciliśmy do domu
![]() mam nadzieję, ze żadna nie urodziła? ![]() I ja naprawdę proszę, teraz według kolejki lecimy a nie ![]() Zjem obiad i biorę się za nadrabianie
|
|
#836 |
|
Zakorzenienie
|
Ja też JUŻ jestem... ale napiszę więcej jak zjem jakiś obiad czy coś. Zajechana czuję się strasznie, to przez te nerwy poranne. Potem Wam opiszę jak było.
Aggo, ty na Żelaznej byłaś tak? To mój szpital w razie W. Mój pan dktor wspaniały tam rezyduje. Może to właśnie jego spotkałaś, bo to fenomenalny człowiek, bardzo pozytywny. Buzi Za jakiś czas napiszę więcej. BTW badań. U mnie też hiv był, WR, GRUPA KRWI- mega ważne, w dodatku musi być oryginał. Także przypilnujcie tego. |
|
|
|
#837 |
|
Rozeznanie
|
ewek000- nam na szkole rodzenia położna mówiła że różnie jest z tym obliczaniem terminu porodu bo często mamy różne cykle, dlatego cesarka in bliższa terminu tym lepiej.
|
|
#838 |
|
Zakorzenienie
|
I witamy na naszym słodko pierdzącym wątku styczniową koleżankę
hahaha
|
|
#839 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() i zaraz jadę do dentysty/już trochę mi się nie chcę, bo też od rana załatwiałam lekarzy, w czasie wizyty u endo Mąż podskoczył do TKmax i kupił czapkę Dzieciową i śliniaki w F&F i jeszcze Teściowa była przed chwilą zobaczyć nasz plac boju, znaczy remontowy ![]() A byłam na Starynkiewiecza- ja biorę ten pod uwagę i Wrzesinek już pod Warszawą. |
|
|
|
|
#840 |
|
Zakorzenienie
|
ale fajnoooooo
![]() ![]() Ja mam dobry humor, bo mąż powiedzial,ze wezmiemy kredyt jutro z naszego banku. heh cieszyc sie z kredytu co ale dzieki temu wykonczymy nasze mieszkanie wstawimy drzwi do sypialni i pokoju Tymcia, szafy dostana drzwi przesuwane w salonie bedzie komplet mebli, dokonczymy kuchnie, w Tymkowym pokoju stanie fotel i kallax itd i jestem szczesliwa bo moze uda mi sie fotel i kallaxa w weekend miec ? kto wieaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa byloby cudownie cholirka..... i w lazience nowe lustro bo zyjemy na takim zawieszonym, a ma byc wielkie w scianie trzymajcie kciuki ![]() i rolety w salonie rzymskie by byly kurcze oby oby !
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:12.

a to juz nie jest fajnie jak Agusia sie wkurza

oczywiście jeszcze glukoza mnie nie ominęła. Ale nie wydaje się Wam że to jakoś mało tych badań????