|
|
#3961 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
Mi wczoraj gin też sprawdzał płeć... coś tam się pokazało i jak dla mnie to to był mały penisek
ale lekarz stwierdził, że on jest sceptyczny co do takich stwierdzeń, że nie da nawet 51%, że to chłopiec, bo równie dobrze to mogła być tez łechtaczka. Że lepiej poczekać na połówkowe to już będzie wiadomo na bank
|
|
|
|
#3962 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3963 |
|
Zadomowienie
|
Ja również nie mam USG na każdej wizycie. Kolejne USG będę miała koło 20 tygodnia.
A Wy macie USG na każdej wizycie ? Jeżeli tak to chodzicie do Gina na NFZ?
|
#3964 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() --- Cześć i życzę Wam miłego dnia! |
|
|
|
|
#3965 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3966 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() z tą dziewczynką to ja bym jeszzce uważała Nie zazdroszcze sprawy z tym krążkiem, mam jednak cichą nadzieję że obejdzie sie u Ciebie bez niego Cytat:
Ja chodzę na nfz ale usg mam co miesiac czyli na kazdej wizycie ![]() i dodatkowo zaspakajam moją ciekawość u prywatnego gina, na lepszym sprzęcie
|
|
|
#3967 |
|
Zakorzenienie
|
Na NFZ chyba mają jakieś limity, ja też póki co miałam tylko jedno, następne teraz w czwartek.
|
|
|
|
#3968 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
limitów na pewno nie ma, to wszystko zależy tylko i wyłącznie od lekarza, ewentualnie szefa przychodni, jeśli jest to prywatna placówka a ma podpisaną umowe z nfz. Na nfz jest tylko powiedziane, że muszą być min. 3 badania usg w trakcie ciazy - tyle sie należy kobiecie, ale nic nie mówia, że nie moze byc wiecej ![]() Tak jak pisałąm, ja chodzę na nfz, byłam na 3 wizytach i 3 razy miałąm robione usg i mam nadzieje, że swojego limitu nie wyczerpałąm
|
|
|
#3969 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
niestety sprzęt za słaby by było widać płeć. Prenatalne 10 lutego mam więc może wtedy. Dzidzia machała ). Wszystko prawidłowo
|
|
#3970 |
|
Rozeznanie
|
Niestety ja mieszkam w Anglii i tu sa tylko 3 usg wykonywane w szpitalu a tak to chodzę do położnej i ona mierzy brzuch i słucha serduszka. Badań gin tez nie robią
|
#3971 | |
|
Zakorzenienie
|
Kurde, szkoda że taki dupny sprzęt bo juz bys pewnie na 100% wiedziała, skoro dzieć taki duży
![]() ---------- Dopisano o 15:56 ---------- Poprzedni post napisano o 15:55 ---------- Cytat:
amy w pl narzekamy na nfz... jednak nie mamy tak najgorzej
|
|
|
#3972 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale sprzęt masakryczny bo dostałam zdjęcie na którym NIC nie widać. Na szczęście w trakcie widziałam wszystko nawet nosek
|
|
#3973 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
szkoda że płci nie poznałaśja jutro mam wizytę ale na luzie...nic mnie nie zaskoczy raczej już, siusiak nie zniknie ![]() ---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ---------- mój gin też ma słabe USG, jak poszłam na USG do innego gina (on tylko usg sie zajmuje, jest jedynym specjalistą w zach-pom który się tak dobrze zna na tym...ale ma z 80lat ) to tam...WSZYSTKO było widać, a płeć to już ewidentnie...nie dało się nic ukryć tym bardziej że on taki dokładny w sprawdzaniu wszystkiego
|
|
|
|
|
#3974 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() No ale trudno, kochać będę równo niezależnie od tego co kryje między nóżkami Ważne, że wszystko się rozwija prawidłowoA pomiary zrobił wszystkie - łącznie z tułowiem, główką itd
31/40 Edytowane przez Sikorka0204 Czas edycji: 2015-01-13 o 16:14 |
|
|
|
|
#3975 |
|
Raczkowanie
|
jasne, najważniejsze, żeby zdrowo rosło
byle nie za ciężkie :P jak ja bym chciała, żeby drugi syn też był taki lekki jak pierwszy
|
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3976 |
|
Zakorzenienie
|
Sikorka, ja rodziłam w Narutowiczu 😉
W 2011 mieli znieczulenie i jakoś wierzyć mi sie nie chce, ze nagle by zlikwidowali? Poród super, szpital super, opieka extra. Mistrzyni Sprzeczności, a Ty gdzie chcesz rodzic? Szkole rodzenia miałam wykupiona, ale w sumie byłam 1x. Takie to sobie było 😉 Mam wreszcie wyniki pappa, miały być po tygodniu, a po zamieszaniu w związku ze świetami, otrzymałam po ponad 3tyg! Wynik prawidłowy, uff
|
#3977 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A miałaś cesarkę czy zwykły? Na necie kiedyś wyczytałam, że mieli teraz szukałam i znalazłam opinie, że nie mają. Na stronie rodzimypoludzku zaznaczone jest, że to jedyny szpital w krk gdzie niema zzo...teraz też planujesz w Narutowiczu? aaa pytałam mojego lekarza o usuwanie kamienia w ciąży powiedział, że dentysta miał racje tzn, że to jest śliski temat i jak niema konieczności to lepiej nie. Tłumaczył mi jaki proces zachodzi, coś tam się może dostać do krwioobiegu. Jeśli jest konieczność to wtedy najlepiej brać wcześniej jakieś leki. Ogólnie powiedział, że jeśli mogę i się nic bardzo poważnego nie dzieje to bym poczekała. Niestety nie opiszę wszystkiego co mówił bo trochę zbyt medycznie i nie zapamiętałam
|
|
#3978 |
|
Zakorzenienie
|
Rodziłam SN, jednak nawet nie zdążyłam skorzystać ze znieczulenia, ponieważ trafiłam do szpitala z rozwarciem 9cm i położna mi powiedziała, ze jak chce, to mi da, ale tylko popsuje sobie poród, w sensie wydłużę w czasie 😉
Ewentualnie Kopernika brałam jeszcze pod uwagę, z uwagi na III stopień referencyjności, ale jednak na ta chwile skłaniam sie ku Narutowiczu. Po mnie, jeszcze 4 koleżanki z pracy rodziły w Narutowiczu i rowniez żadna nie miała uwag czy zastrzeżeń 😉
|
#3979 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
Okazje i pomysĹy na prezent
|
|
#3980 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Kopernik jest dobry o ile z dzieckiem jest jakiś problem i wymaga lepszej opieki po porodzie tak to z tego co słyszałam masakra ![]() Cytat:
![]() Ja jestem w 17tyg i już wykorzystałam 'limit'
|
|
#3981 | |||||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
a informacji o fotelikach ja szukam na fotelik.info Cytat:
Nigdy nie śpimy z nim, jest blisko ale nie w naszym łóżku. Po pierwsze, kompletnie się nie wyspałam ani razu gdy tak się złożyło, że spał z nami, zawsze byłam powyginana itp. Po drugie, bałam się bardzo z nim spać i przez pierwsze tygodnie męczyły mnie koszmary, byłam bardzo zmęczona, wiadomo i mąż podawał mi go czasem w nocy do karmienia a ja nie rejestrowałam momentu kiedy go zabierał i potem się budziłam cała w nerwach, bałam się, że go przykryłam kołdrą albo zrzuciłam. Miałam omamy, kołdra zwinięta wyglądała jak dziecko albo raz widząc na podłodze kapcie, myślałam, że to on. Teraz to się z siebie śmieje ale wtedy źle na mnie działało karmienie w nocy małego w łóżku, niestety na fotelu nie mogłam go karmić bo zasypiałam z małym na rękach, choć próbowałam na początku. Niestety dla mnie spanie z dzieckiem to trudna sztuka ![]() Cytat:
A teraz mały update. Byłam na wizycie i maleństwo ruszało się bardzo, serce bije jak dzwon, rączki, nóżki po dwie sztuki. Niestety jedno panią doktor niepokoi. Nie chcę wam jeszcze pisać o tym bo niepotrzebnie się może martwimy. Ginka nie była pewna czy to nieprawidłowość na tym etapie, czy jeszcze tak może być. Ma to jeszcze potwierdzić i ewentualnie sprawdzimy to niedługo na kolejnym usg. Ja jestem dobrej myśli. Poza tym maleństwo "nadrobiło" wielkość bo po poprzednim badaniu było wielkościowo tydzień młodsze niż by wynikało z OM. Teraz się to wyrównało. Jestem w 12tc. Ważyłam się też i przybrałam od początku 0,8kg Miłe zaskoczenie, bo w domu się popsuła nam waga. Proszę was jednak o mocne trzymanie kciuków, aby było wszystko dobrze ![]() ![]() :pro si:![]() Choć naprawdę wierzę, że będzie wszystko dobrze.
Kobieta i facet w jednej gotowali kuchni Dwóch ziarnek pieprzu brakuje do kłótni ![]() Edytowane przez natetitka Czas edycji: 2015-01-13 o 18:00 |
|||||||
|
|
|
#3982 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Trzymam mocno kciuki musi byc dobrze kochana
|
|
#3983 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Właśnie teraz mam godzinkę jazdy od miasta i już mi się nie chce a co dopiero z dzieckiem ![]() Ja mam taką sytuację właśnie mam całą listę pomiarów, tułów, główka itd a crl już nie mam więc może faktycznie później robią tylko te pomiary
|
|
#3984 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
żeby wszystko było dobrze! ![]() ---------- Dopisano o 18:52 ---------- Poprzedni post napisano o 18:28 ---------- Dziewczyny upatrzyłam sobie na all taką poduchę ![]() miała któraś zz Was? Jest sen w ogle ją kupować?
|
|
|
#3985 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale to zależy od człowieka bo pamiętam, że którejś tutaj odpowiadała
|
|
#3987 |
|
Raczkowanie
|
ja mam ale nie w takim kształcie - ta w ogóle nie jest fajna bo się nie układa dobrze
ja mam bardzo wygodną motherhood zwaną "kojcem" nie jest tania ale ma super wkład (można prać bez problemu nic się nie dzieje), może służyć długi czas - więc myśle, że można nawet zaryzykować z używaną i sobie uprać no i jest "przekochana" :P jakoś lepiej mi się śpi z nią, czuję się jak taka otulona...TŻ też na niej korzysta...bo kładzie się na niej jak tylko jest okazja . Odciąża nogi po całym dniu.I u mnie służy jako ochrona brzucha przed kopniakami syna w nocy
Najpierw stworzyliśmy szczęśliwy związek... ...a następnie naszego Małego Misia... ...i kolejno Mini Misia. Edytowane przez jesuismagnifique Czas edycji: 2015-01-13 o 19:58 |
|
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
|
|
#3988 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam poduszkę - rogala, ale taką ponad metrową - ta też taka jest?
jak dla mnie rewelacja, nie wyobrażam sobie spania bez takiej poduszki w zaawansowanej ciąży.
|
#3989 |
|
Zakorzenienie
|
Hej!
Wpadłam z informacją, że odebrałam wyniki pappa i są bardzo dobre, więc raczej jestem spokojna. Natetitka trzymam kciuki, oby wszystko było ok!
|
#3990 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Jak widać wszystko zależy od przychodni. Natetitka trzymam kciuki będzie dobrze!
Edytowane przez AnULka248 Czas edycji: 2015-01-13 o 21:45 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:24.

ale lekarz stwierdził, że on jest sceptyczny co do takich stwierdzeń, że nie da nawet 51%, że to chłopiec, bo równie dobrze to mogła być tez łechtaczka. Że lepiej poczekać na połówkowe to już będzie wiadomo na bank 

czytalam okropne rzeczy o tym na necie, ze nie mozna byc aktywna fizycznie, zero sexu i infekcje są normalnością :/ miała ktoras z Was we wczesniejszej ciązy to ?

żeby wszystko było dobrze!