|
|||||||
| Notka |
|
| Być rodzicem Forum dla osób, które starają się o dziecko, czekają na poród lub już posiadają potomstwo. Rozmawiamy o blaskach i cieniach macierzyństwa. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3541 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Cytat:
Cytat:
|
|
#3542 |
|
Konto usunięte
|
Dot.: Wspieramy się, gadulimy o różnościach... perypetie Aniołkowych Mam - cz. XXV
Pani, rozwaliłaś system tymi Pielęgniarkami
|
|
|
|
#3543 |
|
Zakorzenienie
|
U nas z dziewczynką to w gre wchodzą raczej dwa imiona Laura lub Gloria
![]() Z chlopcem gorzej - mi sie podoba Emil a tz miwi ze absolutnie odpada (ponoc kiedys byl jakis serial z Emilem skandynawski ze w drewutni siedzial nie wiem :P) jeszcze Gabriel choc troche dlugie a tz stwierdzil ze jak anioł :P Aktualnie temat imion mamy odwleczony do czasu poznania płci
|
#3544 |
|
Zakorzenienie
|
Pani - my przy J. tez nie ogladamy a on i tak jak zahipnotyzowany jak zobaczy wlaczony tv, krzyczy ze chce sowe, 2-minutowy dzieciecy filmik ktorego juz nie oglada bo potem tydzien sie domaga i nie przestaje na 1 obejrzeniu.
|
|
|
|
#3545 | ||
|
Zakorzenienie
|
![]() [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49754301]Pani, rozwaliłaś system tymi Pielęgniarkami [/QUOTE]nikt kto mnie zna nie wierzy, że to oglądam ludzie dziwnie wierzą, że mam jeszcze strzępy intelektu. Nie mam ![]() ![]() ![]() Cytat:
Emil ze Smalandii rulez ![]() ---------- Dopisano o 14:52 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ---------- Cytat:
jak bywaliśmy u kogoś u kogo TV hula - tyż się nie interesował. nawet (sic!) na reklamach. dla niego filmik=bajka=coś do obejrzenia to tylko komp tatusia lub komóra tatusia (ulubione filmiki, to te na których jest Michał )... to też chyba oddaje istotę rzeczy :/
|
|
|
#3546 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3547 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
za Małego Wojownika ![]() Cytat:
gratulacje! Cytat:
bardzo się cieszę ![]() Cytat:
![]() Nie przesadzajmy. Taka mało wymagająca rozrywka, o ile ma się do tego racjonalne podejście, to chyba żadna wielka zbrodnia ![]() Hope czekamy na wieści ![]() My dziś zaliczyliśmy pierwszy spacer
|
|
#3548 |
|
Konto usunięte
|
Ooo to Artek lubi telewizor. Ale my rzadko oglądamy w ogóle, więc może 15 minut dwa razy w tygodniu leci. Z telewizora to jednak najbardziej lubi, jak mu się do niego włosy elektryzują
No i niestety czasami ogląda badziewia na yt na telefonie Jak muszę absolutnie coś zrobić, to mu zapodaję, jak słyszy pierwsze dźwięki Kaczuszek, to jest normalnie nirvana.
|
|
|
|
#3549 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ![]() ![]() hehe wieczorem już mam opcje (o ile jest dane mi oglądać ) chyba, że są powtórki to jutro looknę ![]() :brzyda l:I jak się Gwieździe nasze miasto podoba? zadowolona? długo byłyście??? ---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49754818]Z telewizora to jednak najbardziej lubi, jak mu się do niego włosy elektryzują
|
|
#3550 |
|
Zakorzenienie
|
Alfa, ale mój dr powiedział nam 2 tyg. temu no i powiedział, że wygląda na dziewczynkę
który to tc u Ciebie??? Pani rozwaliłaś mnie z tym oglądaniem
|
#3551 |
|
Zakorzenienie
|
Hehe pytanie o wiek ciązy mnie zawsze rozwala bo nigdy nie wiem, jeszcze jedni o tygodnie a inni o miesiace pytają - alebchyba 16 :P
Panika a Trudne sprawy oglądasz? Często mój park, warzywniaczek w nim, bloki i Biedronke pokazuja nie wspominając ze paru znajomych bylo nawet głownym bohaterem :P
|
#3552 |
|
Zakorzenienie
|
ja skończyłam dziś 16tc...kiedy miałaś OM??
|
#3553 |
|
Zakorzenienie
|
Moj OM nic nie znaczy teraz jak i z Wiktorem mam totalną niezgodność
u mnie owu bywa nawet w 30dc ![]() Tp mam wyznaczony na 10lipca choc wg usg bylo najpierw 10 pozniej 9 a ostatnio 11 lipca ![]() ---------- Dopisano o 16:19 ---------- Poprzedni post napisano o 16:13 ---------- Rozbieznosc miedzy usg a om to duze utrudnienie... Wiki - beta 52 w dniu 26.10.2011 - tp wyznaczony 29.06 Teraz beta 54 w dniu 28.10.2014 - tp 10.07 jak nic ciaza tylko dwa dni mlodsza a jaka rozbierznosc w tp? I ktory jest dobry?
|
#3554 | |
|
Zakorzenienie
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49754818]Z telewizora to jednak najbardziej lubi, jak mu się do niego włosy elektryzują
![]() Cytat:
![]() Miało być pół godzinki ale wyszło troszkę dłużej - ale jak dobrze wyjść z domu Gorzej, że będzie ciężko z wózkiem jak nie będzie TŻ w domu...
|
|
#3555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3556 |
|
Zakorzenienie
|
Iza no serio
![]() Jak jeszcze byłam na wychowawczym z Wiktorem to często widziałam ekipę w naszym parku koło południa jak była pogoda, gorzej że musiałam ich omijać tak by nie wejść w kadr, bo im spacerowicze nie przeszkadzali ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:29 ---------- Moja kolezanka ze studiow grała laskę której siostra odbiła faceta mojej sis koleżanka grała nastolatkę która nie wiedziala z ktorym z facetow braci zaszla w ciaże a tż znajoma twarz z pracy grał własciciela solarium ktory podglądał kamerką laski opalające się Hie hie "podziwiam" tych ktorzy za max 300zl tam grają ![]() Tż pytał młodego z gimnazjum z treningow ile dostał za 2 sceny to ponoć 80zl ![]() My sobie to włączamy "do kotleta" po pracy własnie by wyszukiwac znajome twarze albo otoczenie
|
#3557 |
|
Wtajemniczenie
|
Hej,
Dzisiaj dostałam okresu ,pierwszy raz po łyżeczkowaniu.Minęło 20dni,nie za wcześnie? |
|
|
|
#3558 |
|
Konto usunięte
|
Curly myślę, że nie. To jest bardzo indywidualna sprawa i u jednych z nas było 20 dni, u innych 28 a jeszcze u innych ok. 40
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3559 |
|
Zakorzenienie
|
Witajcie
A najlepsza jest waga, wskoczyliśmy powoli na kolejny centyl Franko waży już lekko ponad 8 kg |
|
|
|
#3560 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49761452]Curly myślę, że nie. To jest bardzo indywidualna sprawa i u jednych z nas było 20 dni, u innych 28 a jeszcze u innych ok. 40
![]() Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Do lekarza chciałam iść po okresie w połowie cyklu,żeby mi od razu cytologię pobrał.Okres jest tez jakiś inny niz zwykle,skąpy dlatego się zaniepokoiłam czy to już okres czy może coś innego? Przez cały dzień to mało tego było..Miałyście normalny okres po łyżeczkowaniu czy może jakiś mniejszy niż zwykle?Miałam takie lekkie bóle podbrzusza jak na okres ale mniejsze niż zwykle.
|
|
|
|
#3561 |
|
Konto usunięte
|
U mnie był normalny, ale przyszedł po 37 dniach...
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka
|
|
|
|
#3562 |
|
Wtajemniczenie
|
[1=d1b06f3951e378bb3fdc337 11a759ec9373c9f74_6556ad7 364f3f;49762148]U mnie był normalny, ale przyszedł po 37 dniach...
Wysłane z mojego Xperia L za pomocą Tapatalka [/QUOTE]Od dwóch godzin nie mam wcale,więc dziwnie mi to wygląda ,jutro umowię się do gina. |
|
|
|
#3563 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Wysłane z mojego GT-S5830i
Życie jest po to aby walczyć. Gdy upadniemy trzeba powstać z honorem i nie poddawać się,chociaż zabrakłoby sił na dalszą walkę. Zawsze istnieje inne rozwiązanie, nadzieja która trwa zawsze. Domiś-30.12.13 godz 11:05 Dnia 25.04.12 - 8 tydzień Aniołek |
|
|
|
|
#3564 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mateusz, Mati, MaTeUszy - mój przyszły szwagier, wiec Mateuszki- fajne chłopaki są![]() Cytat:
![]() śliczny blondyn w beretce - rozbójnikmój Brat jak coś nabroił to Babcia na niego wołała 'Ty Emilu, pójdziesz do drewutni siedzieć" ![]() Cytat:
też bym oglądała żeby znajomych wyhaczyć (jak leżałam w szpitalu na podtrzymaniu ciąży z Tośką to moja sąsiadka z łóżka - nastoletnia przyszła Mama oglądała to cały czas a mnie głowa przestała boleć jak ona wyszła ze szpitala...i przejęłam pilota )---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:39 ---------- fioluś- brawa za wagę Frania kucyku- Ty chyba wieki temu mnie bytałaś o cebion/juvit multi dlaczego podaję od pierwszej wizyty pediatrycznej mam zalecone podawać 3 krople dziennie anitka- przepis na raczkowanie: - przestrzeń - pozornie maluch dużo miejsca nie potrzebuje ale fajnie jak jest się gdzie rozpędzić więc wszystko usunąć w kąt ![]() - dywan- na płytkach lub panelach niewygodnie i kolana bolą nawet w welurowym dresie (przynajmniej na początku bo jak już się rozpędzi będzie jej wszystko jedno )- piłka- miękka i kolorowa -mama i tata po przeciwnych stronach dywanu Kasia miała 8 miesięcy, wstawała i nie raczkowała- neurolog kazał nam iść na rehabilitację i dał namiary na swoją koleżankę prywatnie oczywiście, nigdzie nie poszłam ale krótko po tej wizycie poświęciliśmy z Tz-etem całe popołudnie Kasi spędzając go według przepisu jak wyżej- na wieczór zeszliśmy z małą na parter do Dziadków i Kasia przeraczkowła przez całą sypialnię Dziadków
|
|
#3565 |
|
Rozeznanie
|
anitka nasz synek nie był zainteresowany raczkowaniem, aż na końcu pokoju pojawił się bączek
nawet nie wiedziałam, że można tak szybko śmigać na kolanach
|
#3566 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Powiem szczerze, że w tygodniu po powrocie do domu rzadko kiedy mam ochotę na czytanie książki czy oglądanie poważnych programów publicystycznych itp. W pracy mam np. 8-10 godzin czytania - gazeta, książka do korekty, sprawdzanie bieżących informacji, listów do oficjeli. Po pracy np. 2 godziny korków z niemieckiego i godzina z polskiego - gdy wracam do domu (20-21), z samopoczuciem konia po westernie, to na myśl samo się nasuwa "dlaczego ja" Cytat:
choć tego też nie neguję - jeśli sytuacja kogoś do tego zmusza. Cytat:
![]() Cytat:
żebyś wiedziała co ja w ciąży oglądałam [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49754818]Ooo to Artek lubi telewizor. Ale my rzadko oglądamy w ogóle, więc może 15 minut dwa razy w tygodniu leci. Z telewizora to jednak najbardziej lubi, jak mu się do niego włosy elektryzują [/QUOTE] Cytat:
![]() Cytat:
wymiana https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1270304 rękodzieło https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=882341 Moda - wspólne zakupy https://wizaz.pl/forum/forumdisplay.php?f=110 Przeczytaj to, zanim coś kupisz przez wizaż https://wizaz.pl/forum/showpost.php?...56&postcount=1 |
||||||
|
|
|
#3567 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
trzymam kciuki żeby wyzdrowiał Cytat:
Cytat:
Cytat:
ale Wam Dzieć niespodzianki robi Cytat:
ja często takie miewam (mam niski progesteron) więc dla mnie to nic dziwnego. A u Ciebie po # jeszcze hormony mogą świrować. Być może Ci sie z tego rozkręci @ za kilka dni, lub w ogóle plamienie zniknie i @ pojawi się później. Ja pierwszą @ po poronieniu miałam po jakiś 5 tygodniach i była bardzo obfita i moja gin powiedziała ze taka jest prawidłowa Ale jeśli sie niepokoisz to pewnie warto pójść albo zadzwonić do gina |
|||||
|
|
|
#3568 |
|
Raczkowanie
|
Witam.
Ostatnio jakoś wcale nie mam czasu i weny żeby coś napisać. Zielono się robi u nas, cóż wiosna niedługo ![]() Ja niestety po wczorajszym negatywie czekam na @. To już 5miesiąc i nic....bardzo mi przykro, że fasolka nie pojawia sie.... Szykuje sie juz do pracy...jutro wolne...w sobote znowu na 13 i niedziela...i na rano....ehhh męczy mnie ta praca.... Pozdrawiam
|
|
#3569 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiesz jakie fajne dzieci są z 10.07 z 13.07 też![]() Cytat:
![]() ![]() klask i:![]() Wika |
||
|
|
|
#3570 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
.przed poronieniem nie były juz takie bolesne a teraz znowu to samo.ciekawa jestem czy cykle mi się nie skròcà
Edytowane przez Curly81 Czas edycji: 2015-01-15 o 10:51 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Być rodzicem
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 12:58.

z T. całą ciążę, teraz gdzieś od grudnia. Fakt, że mamy 5 kanałów na krzyż mnie nie usprawiedliwia 

za Małego Wojownika

klask i:

Przez cały dzień to mało tego było..Miałyście normalny okres po łyżeczkowaniu czy może jakiś mniejszy niż zwykle?Miałam takie lekkie bóle podbrzusza jak na okres ale mniejsze niż zwykle.
trzymam kciuki żeby wyzdrowiał