![]() |
#1741 | |||
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI
Cytat:
Ręczniki bym kupiła te większe bo na dłużej starczą. My mamy 3 na zmianę...z tym, że teraz stwierdziłam, że jednak nie dokupuję nowych a będę używała zwykłych dużych ![]() Z przewijakiem to w sumie nie jestem pewna, ale chyba da rade... Cytat:
Na pewno nie za dużo przybiera ![]() Cytat:
Dziewczyny, które rodzą drugie dziecko, jakie macie plany na te porody jeśli się zaczną w nocy albo w różnych dziwnych terminach? Wiecie chodzi mi o to, że ja bym chciała z TZ bo lepiej się z nim czuje, on też by chciał, ale jest Daruś...no i jak się w nocy zacznie to przecież go samego nie zostawimy. W dzień to też nie jakaś super sytuacja bo rodzice mają do nas 20 km, a co gorsza, jeśli taty mojego nie będzie ( pracuje za granicą) to mama nie jeździ samochodem i może tylko pociągiem dojechać a więc więcej czasu to zajmie....nie bardzo mamy pomysł jaki plan opracować....
![]() |
#1742 |
Zadomowienie
|
Kochane, ja zupelnie z innej beczki. Poszukuje welny w roznych kolorach albo swetrow do sprucia po babci (ja zadnej juz nie mam). Moze ktoras z Was ma niepotrzebne?chetnie zwroce za przesylke
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1743 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
---------- Dopisano o 00:37 ---------- Poprzedni post napisano o 00:31 ---------- Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1744 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja też myślałam o niani na telefon, ale mój synek będzie miał około 21 miesięcy i sądzę że jeśli się zbudzi w nocy ( a może się to zdarzyć) to raczej obca osoba która przyjdzie go pocieszyć go bardziej wystraszy niż pomoże...więc muszę kombinować z babciami....ech...
![]() |
#1745 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1746 | ||||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ---------- Dopisano o 00:42 ---------- Poprzedni post napisano o 00:40 ---------- Cytat:
![]() ![]() to chyba kupię 2 większe, w razie czego mam jeszcze "normalne" ręczniki, a dokupić też żaden problem ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#1747 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() albo zaprosic do domu jedna z babc, pewnie jedna z gorszych mozliwosci..... ![]() ---------- Dopisano o 00:47 ---------- Poprzedni post napisano o 00:43 ---------- dobranoc wam, czas spac ![]() ![]() ![]() Edytowane przez crystal25 Czas edycji: 2015-01-14 o 23:45 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1748 |
Raczkowanie
|
i jak tu spać się pytam?! Jak w brzuchu dziecie ćwiczy chyba pool dance na żebrach... no masakra, wszytsko mnie boli. Ale niech ćwiczy- trochę dużo już waży
![]() ![]() Tż ogląda coś tam i mu sie pożaliłam, wiecie co doradził? żeby wbić sobie widelec w noge, wtedy "brzuch" nie będzie dokuczał, stwierdził ze nawet może pomóc ![]() ![]() Co do ręczników to też uważam że większe są lepsze- lepiej się dziecko zawinie, i starcza na dłużej ![]() ![]() ![]() Crystal wiem, wiem.. dzieci są sprytniejsze niż nam się wydaje ![]() mono9 super że zaczęliście kangurowanie ![]() a poopowiadaj trochę nam tu ![]() ![]() Magiusa- powiem Ci że u nas jak zacznie się poród to będzie masakra... nie mamy żadnej rodziny na miejscu, a znajomi wiadomo.. albo wolne dusze co o dzieciach pojęcia nie mają ![]() ![]() Wstępny plan jest taki, że chłopaki podwożą mnie do szpitala, i jadą do mojej mamy (ok 60 km...) tam Barti zostaje a tż szybko wraca... (ale nie ma co ukrywać łącznie zajmie mu min 2h.., ale jako że w ekspresowy poród nie wierzę, licze że zdąży ![]() ![]() ......................... ....................... a tak z ciekawości mamy które mają już dzieciaczki, planujecie jakieś "prezenty" od maluszka dla starszaka? dziś się mnie koleżanka spytała co Bartas dostanie od siostrzyczki... słyszałam o takich poczynaniach ale jakoś bardziej się nie zastanawiałam, choć w sumie może to dobry pomysł, jak myślicie? ....................... Własnie kończę (ostatnią już w domu) 6 pomarańcze.....
Termin porodu: 21 marca 2015 Skończony 40 tc- czekamy córeczko ![]() Edytowane przez mama_kasia88 Czas edycji: 2015-01-15 o 00:19 |
![]() ![]() |
![]() |
#1749 |
Zadomowienie
|
Mam zgage życia.....
![]() Wypaliła mi już przełyk doszczetnie ![]() Spac nie moge.... bo tak pali..... ałaaaaaaa ![]() Noc zapowiada sie super.... ![]()
#1750 |
Zakorzenienie
|
Witajcie dziewczynki! Wczoraj miałam księdza wiec wyczekiwalismy go dość długo i nie wychodzilam juz na Wizaz.
W odpowiedzi dla Magiusy - ja też zauważyłam spadek owłosienia na nogach a tam już od chyba 2 msc nie golilam bo nic nie widzę ale mam zamiar podzialac z pasta cukrowa. Cera w porządku i włosy na głowie zaczęły mi się znowu przetluszczac ![]() Od wczoraj niesamowicie bolą mnie żebra do tego stopnia ze nawet skóra w tym miejscu mnie jakby "paliła" okropnosc ale wytrwać trza. Niunia ciesze się ze juz niedługo się wyorowadzisz na swoje ![]() Mon9 ucaluj od nas Helusie ![]() Lesy... Migdały lub mleko na zgage i nie wolno jeść 2-3 godz przed spaniem. Wczoraj TŻ oglądał to co kupiłam i mówi że szkoda ze Poszlam sama bo też by przy tym chciał być heh.. Dziś zaczynam robić pranie - będzie czadersko ![]()
#1751 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:06 ---------- Poprzedni post napisano o 08:05 ---------- Cytat:
![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1752 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
![]() |
#1753 | ||
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Co do ręczników to ja mam 3 -jeden wiekszy i dwa małe. Aczkolwiek na SR powiedziano nam że najlepsze są pieluchy flanelowe ![]() ---------- Dopisano o 08:30 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 08:34 ---------- Poprzedni post napisano o 08:30 ---------- Witam sie i ja nawet po przespanej nocy ![]()
![]() |
#1754 |
Wtajemniczenie
|
Hej dziewczyny
![]() Gratuluje wszystkim udanych wizyt ![]() Mamusią które mają problemy z szyjką lub są w szpitalu życzę zdrówka ![]() Magiusa- co do pory porodu a opieki na pierwszym dzieckiem to do tej pory nie miałam problemu bo mieszkam z mamą i myślałam że ona mi z małą zostanie, ale teraz się okazało że mój szwagier od lutego wraca z tacierzyńskiego do pracy i siostra też pracuje i mama będzie się zamjować jej synkami i jeden tydzień w miesiącu będzie u nich spać więc też mam problem, najwyżej zadzwonię po teściową ( dobrze że nie ma daleko ) i przyjdzie do małej jak zacznie się poród w nocy. W ogóle to już zaczynam się stresować tym że nie będę widziała córci przez co najmniej 3 dni, bo nigdy się nie rozstawałyśmy Mon9- super że z mała Helenką coraz lepiej, oby tak dalej mocno trzymam kciuki za was kochane Edytowane przez MaMusKA29 Czas edycji: 2015-01-15 o 07:37 |
![]() ![]() |
![]() |
#1755 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]()
![]() |
#1756 |
Rozeznanie
|
Cześć wszystkim. Miłego dnia.
Przepraszam ale nic nie po-cytuję, nadrobiłam Was, ale czuję się od rana okropnie. Mdli mnie masakrycznie, myślałam że po śniadaniu przejdzie, ale jest gorzej. Odezwę się jak dojdę do siebie, pewnie skończy się bliskim kontaktem z kibelkiem ![]()
#1757 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1758 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1759 |
Zakorzenienie
|
Dzień dobry
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#1760 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#1761 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 09:48 ---------- Poprzedni post napisano o 09:45 ---------- przygotowania w toku ![]() ![]() dziewczyny, widziałam że rozmawiałyście o prześcieradłach, przewijakach i ręcznikach. Wczoraj przyszło do mnie zamówienie od: http://allegro.pl/listing/user/listi...?us_id=4047411 . jak najbardziej polecam, kupiłam prześcieradła, pokrowce na przewijak, ręczniki i wszystko super ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1762 | |||||||
Zadomowienie
|
Cześć Mamusie,
wróciłam z laboratorium i zjadłam wreszcie śniadanie, już padałam z głodu. Jem bułkę i Maleńka zaraz się rusza, też pewnie była już głodna ![]() gosiaczek221 ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]()
![]() |
#1763 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() teraz powinnas odpoczywac, i juz sie zajmowac tylko soba ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#1764 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pisałam, ale być może Ci umknęło. Moja koleżanka urodziła Córeczkę w 26 tc. Lilianka jest już właśnie po laserze na jedno oczko. Moja ciocia, która jest pielęgniarką na okulistyce, mówi, że operacja daje bardzo dobre efekty. Także nawet, gdyby zaistniała konieczność operacji, nie martw się. Ucałuj ode mnie Helenkę ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Aha- my na szczęście jesteśmy w dobrej sytuacji, bo obie moje siostry będą mogły przyjechać do O., w razie, gdyby poród zaczął się w nocy albo odbiorą ją ze szkoły. A może macie zaprzyjaźnionych sąsiadów, najlepiej z dziećmi albo ktoś z przyjaciół przyjechałby nocy i został do przyjazdu mamy czy teściowej (sorry, nie pamiętam o kogo chodziło, a wykasowała mi się cytowana wiadomość) Ja wstałam nawet wyspana i zaraz jadę odwiedzić "moje" dzieciaczki z przedszkola ![]() Miłego dnia ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#1765 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny, śpicie na lewym boku? Położna zalecała by nie uciskać na żyłę główna i by uniknąć opuchlizny. Tż odkąd się o tym dowiedział jak żandarm potrafi mnie w nocy przeturlać na drugą stronę.
Kurcze, współczuję kłopotów ze zgagą i rewelacjami żołądkowymi. Mnie na szczęście to omija. Zobaczymy jak długo bo to już 33 tydzień - nie wiadomo kiedy zleciało. Postanowiłam od poniedziałku iść na zwolnienie by jeszcze przed maluchem napisać magisterkę. Zobaczymy czy pozwoli ![]()
#1766 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1767 | |||||||||
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Każdy mi mówi, że będzie chłopak przez przesądy, że przy dziewczynce mama traci urodę. Co ja zrobię z tymi wszystkimi różowymi ciuchami, jak rzeczywiście okaże się chłopczyk? ![]() Cytat:
![]() ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja co prawda jestem pierworódką, ale prezentu dla starszego dziecka nie kupowałabym. No z jakiej racji ![]() ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#1768 |
Zadomowienie
|
A ja sobie dziś rano pojechałam na pobieranie krwi
![]() Świetna pielęgniarka mnie obsługiwała, więc tym razem było więcej śmiechu, niż mojego UczuciePrawieMdlenia ![]() Teraz czekam więc na wyniki moczu, morfologii z rozmazem i toxo.
![]() |
#1769 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]()
![]() |
#1770 |
Zakorzenienie
|
Kasia adm współczuję ci kochana. Lez i Odpoczywaj!
Co do. Spania na lewym boku w szpitalu gin powiedział ze to bzdura ze mogę spać jak chce.. A ja już się i tak przyzwyczaiłam na lewym to tak śpię.. Mi pomaga poduszka rogal taki duuuuzy wiec się nie przeturlam . Ale oczywiście śpię tez na płasko i prawym boku-nie dajmy się zwariowac.. Ja wróciłam z zakupów. Kupiłam 1op pieluch dada technik dla małego A wiecie co-szwagierka męża dala nam ciuchów po swoim dziecku, ręczniki rożek i na koniec powiedziała - jak wam mały wyrośnie to oddacie mi to ja komuś dam... To co kurde mam pozaznaczać które ciuchy są od niej?! Mój TŻ mówi żeby to olać nic nie oddawać a mi się głupio zrobiło no bo jak to tak.... ;/
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:39.