Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 63 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-15, 12:38   #1861
żona_marcina
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Dziewczyny skoro już pierzecie i prasujecie to policzcie ile macie ubranek w każdym rozmiarze. Głównie 56-68

Bo ja nie wiem, czy mam ich dużo czy mało. Objętościowo w rozmiarze 56-80 mam 3 szuflady komody Ikea Malm

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 12:41   #1862
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
w 30 tygodniu miałam to genetyczne. No w pierwszej wersji miał być 16 stycznia czyli jutro, a teraz już jest wersja że wróci od 26 stycznia. A jak 25 stycznia znowu babka zadzwoni, że dalej go nie ma??

ja za wizyty nie płacę, bo chodzę z pakietu medycznego który mam w pracy
hmm w takim razie może nie ma co ryzykowac, zapisz się do innego, jak przyjdzie ten Twój to się umówisz na wizytę np. w lutym

---------- Dopisano o 13:41 ---------- Poprzedni post napisano o 13:39 ----------

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Dziewczyny skoro już pierzecie i prasujecie to policzcie ile macie ubranek w każdym rozmiarze. Głównie 56-68

Bo ja nie wiem, czy mam ich dużo czy mało. Objętościowo w rozmiarze 56-80 mam 3 szuflady komody Ikea Malm
u mnie największy rozmiar to 74 i też mam 3 szuflady tej samej komody przy czym 56 i 62 mam najwięcej resztę będę dokupować jak będzie dziecko na świecie
Stary 2015-01-15, 12:44   #1863
EdithS
Zadomowienie

Luzna25 no to pewnie, skoro masz taki pakiet, to idź do kogoś innego, dobrze zrobiłaś
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 12:45   #1864
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Przepisałam się do innej gin w tej przychodni na dzisiaj. Z kilku względów:

1) lekarz miał mi dać już dawno skierowanie do ortopedy. To prawie sobie to załatwię, bo w takim tempie to zdążę urodzić, a skierowania nie dostane,
2) da mi skierowanie na badania: morfologia, mocz itp to prawie będę miała wyniki na tą wizytę co już będzie mój prowadzący gin
3) sprawdzi mi szyjkę, czy się nie skróciła itd, bo na tym etapie to nic nie wiadomo, co się wydarzyło od 19.12
4) nie płacę za wizyty to co mi szkodzi, a może wreszcie mi zrobi usg
Dobrze zrobiłaś.
Siostra mojego przyszłego szwagra miała jeszcze gorszą sytuację, bo jej doktor prowadząca (której płaciła ogromną kasę za każdą wizytę) wzięła sobie długi urlop akurat wtedy, kiedy ta miała rodzić. A że dziewczyna miała wadę wzroku to od początku wiadomym było, że będzie miała cesarkę. I ta doktor miała jej tę cesarkę zrobić. Ostatecznie dziewczyna zgłosiła się do szpitala tydzień po terminie (bo doktor miała jej ustalić termin z innym lekarzem i tego nie zrobiła), nikt się nią tam nie interesował, nikt nie wiedział, że miała mieć cesarkę i z jakiego powodu i tak sobie dalej leżała w szpitalu. Dopiero, gdy jej matka poszła i "załatwiła sprawę" z ordynatorem zrobili jej cesarkę.

Stary 2015-01-15, 12:45   #1865
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Nie jesteś sama. Ja dopiero w przyszłym tygodniu będę mieć robioną szafę w dziecięcym pokoju, więc zacznę pranie i prasowanie nie wcześniej niż za tydzień. Tak w ogóle to zależy mi żeby mieć to do połowy lutego zrobione, ale ja mam termin na koniec marca.
A dzisiaj kupiłam dziecięce wieszaki 6 szt za 3,19 zł. Wzięłam 3 takie zestawy
a gdzie taka fajna cena?

ja zaczynam od poniedziałku, ale TŻ musi mi jeszcze półki w szafie zrobić, więc w weekend go pogonię

muszę się ubrać i iść do sklepu, a strasznie mi się nie chce jeszcze miałam w planach dziś posprzątać łazienkę i toaletę...
Stary 2015-01-15, 12:47   #1866
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
boże jak ja się cieszę, że mieszkamy sami i u mnie najbardziej namawiali mnie na to moi rodzice nie żeby nie chcieli nam pomóc czy coś, ale sami kiedyś mieszkali z teściami, a później na swoim i zawsze mi powtarzali, że młodzi powinni być sami i się z nimi zgadzam w 100% lepiej skromniej a swobodnie samemu

ja dzisiaj mam w szkole rodzenia spotkanie z fozjoterapeutą na temat masażu więc opowiem jak wrócę co mądrego mówił
U mnie mama mówiła, że niby nas nie wyganiają, ale na swoim to zawsze najlepiej. I teraz to do mnie dociera...

Dzisiaj moja mała jakoś mało ruchliwa. Daje mamusi odpocząć może

U mnie rozmiarowo największe mam chyba na 74, ale to są pojedyncze sztuki. A tak to objętościowo myślę, że gdzieś tyle co Ty mam. U mnie to wszystko leży na jednej wielkiej półce to tak ciężko mi to w wyobraźni w szuflady powtykać

Kurna, jeszcze siostra do mnie dzisiaj przyjeżdża. Muszę trochę ogarnąć. Poodkurzać, i pochować wszystkie rzeczy małej bo porozwalane wszytko. Nasza sypialnia wygląda okropnie. W jednym rogu łóżeczko, a w nim nagracone dupereli dla małej, obok siedzisko spacerówki, nosidełko, wanienka, rozstawiona deska do prasowania pora może ogarnąć

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2015-01-15 o 12:53
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 12:49   #1867
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

to ja mam wiecej liczac rozmiary do 80 ostatnio jak ukladalam to doszlam do wniosku, ze najwiecej ubran mam na rozmiar 56, i domyslam sie ze moge polowy nawet nie zdazyc wykorzystac. na 62 to wiem, ze po 7 sztuk ze wszystkiego, tak jak chcialam na poczatek. a w niedziele dostane reklamowke ubran do 1 roku. wiec po przebraniu, znowu dojdzie kupka ubran
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-15, 12:51   #1868
papalinka83
Zakorzenienie

Ja mam na 56 może z 6 sztuk z jednego rodzaju, na 62 z 10, ale pajacyków mniej

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 12:53   #1869
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
Dobrze zrobiłaś.
Siostra mojego przyszłego szwagra miała jeszcze gorszą sytuację, bo jej doktor prowadząca (której płaciła ogromną kasę za każdą wizytę) wzięła sobie długi urlop akurat wtedy, kiedy ta miała rodzić. A że dziewczyna miała wadę wzroku to od początku wiadomym było, że będzie miała cesarkę. I ta doktor miała jej tę cesarkę zrobić. Ostatecznie dziewczyna zgłosiła się do szpitala tydzień po terminie (bo doktor miała jej ustalić termin z innym lekarzem i tego nie zrobiła), nikt się nią tam nie interesował, nikt nie wiedział, że miała mieć cesarkę i z jakiego powodu i tak sobie dalej leżała w szpitalu. Dopiero, gdy jej matka poszła i "załatwiła sprawę" z ordynatorem zrobili jej cesarkę.
ooo rany to teraz mnie utwierdziłaś w słuszności tej decyzji nie chciałabym dopuścić do takiej sytuacji, zwłaszcza, że ja też powinnam mieć cc ze względów zdrowotnych i wydaje mi się że 34 tydzień to już pora na załatwianie badań i zaświadczeń
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 12:56   #1870
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:

Ja mam 15 sztuk body w rozmiarze 56 i 15 szt w rozmiarze 62, ok 20 sztuk śpioszków w rozm 56 i 18 szt w roz 62, do tego dochodzą kaftaniki 10 sztuk ale tylko w rozm 56, 10 sztuk grubszych welurowych pajacyków w rozm 56, a tych większych to ilościowo nie powiem bo jeszcze ich nie rozpakowałam tylko dałam mamie na przechowanie, a wczoraj była u mnie siostra i mówi że uszykowała mi rzeczy do małego na lato typu krótkie rękawki i spodenki w rozmiarze 62-68 matko gdzie ja to pomieszczę to nie wiem

A o czapeczkach, skarpetkach i bucikach to już nie wspomnę bo zajmuję całą szufladę,boję się że mały nie zdąży niektórych rzeczy w ogóle założyć

Edytowane przez MaMusKA29
Czas edycji: 2015-01-15 o 12:58
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 12:56   #1871
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Dla mnie też kupowanie dziecku prezentu od nowonarodzonego jest czymś nowym i nie zastosowalabym na pewno... Dziecko przez prezent wcale nie znaczy ze nie poczuje się odrzucone. Trzeba go angażować do pomocy - przenoszenia kosmetyków, pieluszek, segreyowanie ubranek - to tylko moje zdanie bo dzieci nie mam jeszcze ale takie prezentowanie dziecka bez niczego to bezsensu
Podpisuje sie pod tym co napisalas rekoma i nogami
Stary 2015-01-15, 12:59   #1872
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Ja mam 15 sztuk body w rozmiarze 56 i 15 szt w rozmiarze 62, ok 20 sztuk śpioszków w rozm 56 i 18 szt w roz 62, do tego dochodzą kaftaniki 10 sztuk ale tylko w rozm 56, 10 sztuk grubszych welurowych pajacyków w rozm 56, a tych większych to ilościowo nie powiem bo jeszcze ich nie rozpakowałam tylko dałam mamie na przechowanie, a wczoraj była u mnie siostra i mówi że uszykowała mi rzeczy do małego na lato typu krótkie rękawki i spodenki w rozmiarze 62-68 matko gdzie ja to pomieszczę to nie wiem

A o czapeczkach, skarpetkach i bucikach to już nie wspomnę bo zajmuję całą szufladę,boję się że mały nie zdąży niektórych rzeczy w ogóle założyć
wow dużo to ja się zaczynam zastanawiam, czy nie mam za mało teraz, chociaż przy Oli mi starczyło, a pewnie i tak jeszcze goście coś przyniosą po porodzie

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 13:03   #1873
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
u mnie największy rozmiar to 74 i też mam 3 szuflady tej samej komody przy czym 56 i 62 mam najwięcej resztę będę dokupować jak będzie dziecko na świecie
To chyba mi wystarczy tych ubranek. Ja mam:

1. rozmiar 56 (normalne i H&M większe)
- 6 pajacyków
- 8 body długi rękaw
- 4 body krótki rękaw
- 1 pajacyk welurowy
- 7 półśpiochów
- 1 śpioszki
- cieplejsza bluza
- 3 kaftaniki
- 1 spodenki ciepłe na szelkach
2. rozmiar 62 (normalne i H&M większe)
- 7 pajacyków
- 6 body długi rękaw
- 4 body krótki rękaw
- 6 półśpiochów
- 1 śpioszki
- cieplejsza bluza
- 5 par spodenek (jeans, dres, bawełna)
3. rozmiar 68 - to już będzie lato
- 2 pary krótkich getrów
- 1 dłuższe getry
- 4 półśpiochy
- 7 body krótki rękaw
- 2 body długi rękaw
- 4 podkoszulki
- bluza z długim rękawem
Zauważyłam, że ubranka poszczególnych producentów różnią się rozmiarami i u jednych rej samej wielkości ubranko to 56 a u innych 62.

Do tego czapeczki, skarpetki, niedrapki, 2 kombinezony cieplejsze

Edytowane przez żona_marcina
Czas edycji: 2015-01-15 o 13:08
Stary 2015-01-15, 13:07   #1874
nouvelle2
Zakorzenienie

Kappahl:
Tylko teraz! - Kup więcej,
a otrzymasz dodatkowy rabat!

- Kup 2 przecenione artykuły, a otrzymasz 20% extra zniżki

- Kup 3 przecenione artykuły lub więcej,
a otrzymasz 30% extra zniżki

Dotyczy tylko przecenionych artykułów.

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 13:07   #1875
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
wow dużo to ja się zaczynam zastanawiam, czy nie mam za mało teraz, chociaż przy Oli mi starczyło, a pewnie i tak jeszcze goście coś przyniosą po porodzie
Pewnie jakbym miała sama kupować to bym nie kupiła a tak to wszystko jest po synkach siostry i po mojej małej bo kupowałam jej rzeczy w neutralnych kolorach, bo do końca nie wierzyłam że będzie dziewczynka

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-15, 13:07   #1876
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Hej Dzisiaj się trochę bardziej wyspałam i mam lepszy humor A popołudniu mamy księdza i już się nastawiaąm, wszystko naszykowałam, po czym mi się przypomniało, że na 16:00 mam dermatologa i pewnie nas nie będzie, jak przyjdzie

Ja z reguły śpię na lewym, choć cały czas się nie da w 1 pozycji. A co do magisterki to powodzenia, ambitnie

dzieci mają zabójcze komentarze. A co do tego prezentu, to wiem, że dużo ludzi tak robi, ale u nas za mała różnica wieku i tak, by Ola zrozumiała

Super, że masz taki kontakt z synem. Aż się zrobiłam ciekawa, jak to będzie jak Ola jeszcze podrośnie

I on mu coś faktycznie kupuje codziennie?

A ja dostałam przy Oli najmniejsze ubranka od koleżanki, która miała małe dziecko i planowała następne, więc było wiadomo, że mam oddać, bo będzie potrzebowała. Zrobiłam zdjęcia i już Nie ma w tym nic złego dla mnie

Ja też jeszcze nie zaczęłam, ale w sobotę będziemy mieć nową pralkę, więc pewnie w niedzielę ruszę

Dobrze, że postawiłaś sprawę jasno, ale sytuacja faktycznie trudna i nie można się też dziwić twojemu męzowi

Magiusa do nas chyba przyjedzie przed porodem teściowa, bo tutaj nie mamy z kim zostawić Oli. Mam nadzieję, że urodzę w miarę terminowo i ona zdąży przyjechać i się znowu Ola do niej przyzwyczai. Bo inaczej to nie wiem. Moi rodzice mają do nas 120 km i oboje pracują, więc tak szybko nie dojadą, a mój poprzedni poród trwał od początku 8h. A nie wyobrażam sobie sama rodzić bez męża
codziennie to może nie, ale ze 3 razy w tygodniu to na pewno

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 13:10   #1877
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
To chyba mi wystarczy tych ubranek. Ja mam:

1. rozmiar 56 (normalne i H&M większe)
- 6 pajacyków
- 8 body długi rękaw
- 4 body krótki rękaw
- 1 pajacyk welurowy
- 7 półśpiochów
- 1 śpioszki
- cieplejsza bluza
- 3 kaftaniki
- 1 spodenki ciepłe na szelkach
2. rozmiar 62 (normalne i H&M większe)
- 7 pajacyków
- 6 body długi rękaw
- 4 body krótki rękaw
- 6 półśpiochów
- 1 śpioszki
- cieplejsza bluza
- 5 par spodenek (jeans, dres, bawełna)
3. rozmiar 68 - to już będzie lato
- 2 pary krótkich getrów
- 1 dłuższe getry
- 4 półśpiochy
- 7 body krótki rękaw
- 2 body długi rękaw
- 4 podkoszulki
- bluza z długim rękawem
Zauważyłam, że ubranka poszczególnych producentów różnią się rozmiarami i u jednych rej samej wielkości ubranko to 56 a u innych 62.

Do tego czapeczki, skarpetki, niedrapki, 2 kombinezony cieplejsze
ja mysle ze starczy a jak w trakcie wyjdzie ze cos by sie przydalo zawsze mozna dokupic

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:10 ----------

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Kappahl:
Tylko teraz! - Kup więcej,
a otrzymasz dodatkowy rabat!

- Kup 2 przecenione artykuły, a otrzymasz 20% extra zniżki

- Kup 3 przecenione artykuły lub więcej,
a otrzymasz 30% extra zniżki

Dotyczy tylko przecenionych artykułów.
mistrzu
Stary 2015-01-15, 13:12   #1878
olajakzam
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
super a u Ciebie chłopiec czy dziewczynka? (na liście chcę poprawić)
kornelia
Stary 2015-01-15, 13:14   #1879
dziewczynazgitara
Raczkowanie

http://allegro.pl/showitem/description/4976916755.html
to ja sie pochwale kupilsmy dzis wozek. Nasz model to nr 10 szary z elementami zieleni. My kupilismy bezposrednio od producenta, ale wystawia tez na allegro. Dostalismy mnostwo gratisow: rozek, torbe, parasolke, jakies ochraniacze, detki heh, moskitiery i inne cuda na kiju radocha jakbym sobie Mercedesa sprawila

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-15, 13:18   #1880
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
to ja sie pochwale kupilsmy dzis wozek. Nasz model to nr 10 szary z elementami zieleni. My kupilismy bezposrednio od producenta, ale wystawia tez na allegro. Dostalismy mnostwo gratisow: rozek, torbe, parasolke, jakies ochraniacze, detki heh, moskitiery i inne cuda na kiju radocha jakbym sobie Mercedesa sprawila
sliczny
Stary 2015-01-15, 13:20   #1881
EdithS
Zadomowienie

Meganko18 mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze
Stary 2015-01-15, 13:22   #1882
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Meganko18 mam nadzieję, że u Was wszystko dobrze
Właśnie też się dzisiaj zastanawiałam co niej słychać, mam nadzieję że wszystko ok.
Stary 2015-01-15, 13:22   #1883
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Co do oddawania ciuszków, czy innych rzeczy, hmm. Są osoby, które właśnie chcą zwrotów. Dla mnie osobiście to dziwne. Nie chciałabym czegoś, jesli miałąbym zwrócic potem. Miałam kiedyś w rodzinie taką głupią sytuację. Bratowa pożyczyła kuzynce przewijak, a rzecz jak to rzecz zniszczyła się. I głupia sytuacja, bo kuzynka to odkupiła, bo bratowa chciał zwrotu
Takie powiedzonko z dziecinstwa mi sie przypomina: "kto daje i zabiera to sie w piekle poniewiera."
Tak w ogole ciekawe co jesli ciuszek sie zabrudzi, zniszczy itp. jak to ciuszek, wtedy tez taki oddac czy zwrocic poniesione koszty
Stary 2015-01-15, 13:23   #1884
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
super
Stary 2015-01-15, 13:25   #1885
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
bardzo ładny!!!
A widzieliście go na żywo też? On ma taką dwufunkcyjną gondolę jak dobrze widzę? Czyli jest głębokim wózkiem, a można gondolę jakby zgiąć i obniżyć i jest spacerówka tak?
Stary 2015-01-15, 13:27   #1886
żona_marcina
Rozeznanie

Ale się wkurzyłam.
Kupiłam dwupak chusteczek Huggies Natural Care i okazało się, że zmienili skład. W życiu bym się nie domyśliła, że producent może w jednej chwili zmienić cała formułę.

Jaja sobie robią? Teraz to jeden wielki syf, nie kupujcie

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

Cytat:
O rany, ile oni mają kolorów

Stary 2015-01-15, 13:30   #1887
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
bardzo ładny!

Cytat:
Ale się wkurzyłam.
Kupiłam dwupak chusteczek Huggies Natural Care i okazało się, że zmienili skład. W życiu bym się nie domyśliła, że producent może w jednej chwili zmienić cała formułę.

Jaja sobie robią? Teraz to jeden wielki syf, nie kupujcie

---------- Dopisano o 14:27 ---------- Poprzedni post napisano o 14:26 ----------

O rany, ile oni mają kolorów
człowiek poczyta, nastawi się na coś, a tu takie jaja ja kupuję chusteczki z netto, mam nadzieję, że składu nie zmienili...
Stary 2015-01-15, 13:31   #1888
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Super najwieksy wydatek macie z głowy

Tak piszecie o odleglosciach rodziców/teściów od Was. U mnie Tz dojeżdża codziennie do pracy ok 110 km w jedną stronę wiec jak cos zacznie dziać to muszę prosić innych o pomoc. W poprzedniej ciazy Tz sie śmiał, ze mam zakaz rodzenia od poniedziałku do czwartku (w piątki szybciej kończył). Na szczescie urodziłam w sobote ciekawe jak bedzie tym razem

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 13:34   #1889
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Fajny. Największy zakup z głowy.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-15, 13:42   #1890
luzna25
Zadomowienie

Cytat:
super wózek! gratuluję największy zakup macie za sobą
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości