![]() |
#2101 |
Wtajemniczenie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI
A który dokładnie, bo ja nie umiem wybrać
![]() Odnośnie biustonoszy do karmienia. Ja kupiłam w tesco z F&F są bardzo spoko. Pakowane były po dwa za 60 zł chyba i mają duży zakres rozmiarówki ![]()
#2102 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
ja prasuję te małe ciuszki i oglądam porody ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2103 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() debraM ja ie kupuję tego urządzenia, nawet jakoś o tym nie myślałam. Zakładam, że nie będzie potrzebne, bo wszystko będzie ok. Wzięłam prysznic, ogoliłam nogi, włosy pachnące, potem wymasowałam ciało mleczkiem babydream i teraz siedzę i pachnę, a tż wrócił z pracy i wysłałam go po zakupy ![]() ![]()
![]() |
#2104 |
Raczkowanie
|
U Nas dzis 33 tydzien i 0 dni
![]()
#2105 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() ![]()
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2106 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2107 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i Wyprzedaże
![]() |
#2108 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:07 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ---------- ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#2109 |
Wtajemniczenie
|
#2110 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2111 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() Wiecie jak to jest z tymi monitorami oddechu. Niby nie powinno się nic dziać, ale gdyby coś to do końca zycia byśmy sobie tego nie wybaczyli, a że przyszła ta koleżanka i nastraszyła mi męża takimi historiami o SIDS, że już nie ma wyjścia i mam wybrać i kupić. Też nie jestem do tego przekonana i pewnie jeszcze bardziej będzie nas stresować, ale decyzja już zapadła.
![]() |
#2112 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#2113 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Zraziłam się po tym jak usłyszałam, że wielokrotnie zdarzają się fałszywe alarmy. Dla mnie to już było sporo stresu być po raz pierwszy mamą więc jakby mi jeszcze fałszywe alarmy się włączały, że dziecko nie oddycha to już bym chyb na zawał zeszła ![]()
![]() |
#2114 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ja sie wczoraj golilam i nawet nie wiem czy dobrze, bo nie widzialam ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:29 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Cytat:
![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:29 ---------- Co do stanikow, co pisalyscie. Ja kupilam jeden z otwarciem, bardzo wygodny, ani to usztywniany, ani z materialu ktorego prawie kazda z nas nie lubi. tak pol na pol, i moglabym taki polecic wlasnie, jesli faktycznie nie powinny byc usztywnane ![]() |
||
![]() ![]() |
![]() |
#2115 | ||
Raczkowanie
|
Cytat:
A SIDS to z definicji nagła śmierć łóżeczkowa ZDROWEGO dziecka. Nie wcześniaka, nie chorego na serce, czy z chorobą układu oddechowego, nie z refluksem. Tego nie da się przewidzieć. No ale SIDS zdarza się rzadko/bardzo rzadko/bardzo bardzo rzadko. Ale się zdarza, niestety. Cytat:
Ale pytałam lekarza i on powiedzial: "jak będzie wydłużać, to panią odłączymy ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2116 | |
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2117 |
Rozeznanie
|
Obiadek zjedzony,pyszny był
![]() ![]() Co do kąpieli małej ja będę to robiła w salonie na stole, łazienkę mamy na parterze, jakoś nie wyobrażam sobie latać z małą do góry po kąpieli,a na górze na razie mamy łazienkę wyposażoną tylko w zlew i kibelek,a wanna w planie więc musimy sobie inaczej poradzić. Co do monitorów oddechu ja nie miałam przy pierwszej córci i teraz też nie kupuję,ale inwestuję w nianie elektroniczną, z racji tego że mamy piętrowy domek i mała będzie spała na pietrze,a ja kuchnie mam na parterze. Właśnie dostałam smska że mogę odebrać komodę ze sklepu ![]() A w poniedziałek mam też wizytę na 8:00 u gina, ciekawe jak tam moja morfologia i moje łożysko ![]()
Starsze szczęście 31.12.2009 Maja Młodsze szczęście 03.03.2015 Weronika Edytowane przez marta24171 Czas edycji: 2015-01-16 o 13:55 |
![]() ![]() |
![]() |
#2118 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Szczególnie to przydatne gdy Ktoś tak jak ja ma dziecko bezsmoczkowe lub takie planuje ( ja z D.byłam bez smoczka więc teraz też nie zamierzam)
![]() |
#2119 |
Zakorzenienie
|
Ja mam nianie ale to brat mi dał i z TŻ udawalismy płacz dziecka żeby spr czy działa a mamy dwa pokoje hehehehdheeh!
Jeny ogolic się chciałam używałam pasty cukrowej... Szło ciężko potem maszynka żeby falbanki dogolic-w cholere nic nie widziałam balam się ze sobie zatne pipke masakra;/ Leżę od 13 w łóżku bo spać mi się chciało i nie zasnelam bo tak mnie boli zebro i w lopatce i tak w koło macieju. Poszlam wcześniej na spacer prawie godzinny z psem i chyba za dużo. Juz chce marzec ![]()
#2120 |
Zakorzenienie
|
Planuje Snuza Go kupic ale ja szukam używki bo na nowy mnie nie stać a tz bardzo naleg a na zakup
#2121 |
Zadomowienie
|
Brałabym bez zastanowienia, ale mój szpital takich luksusów nie oferuje niestety :/
|
![]() ![]() |
![]() |
#2122 |
Zadomowienie
|
Monitora oddechu nie planuje, to zawsze elektronika i chyba nie do końca chciałabym by całą noc leżała blisko ciała naszego dziecka. Kiedyś mówiono np o złym wpływie telefonów komórkowych na plemiki u Panów jak noszą w kieszeni, ciekawe czy taki monitor żadnego wpływu na narządy dziecka mieć nie będzie. Tak tylko gdybam i to moje zdanie, nie neguje jak ktoś się zdecydował. Zawsze lepiej niż jakby mama obsesyjne myslała o śmierci łózeczkowej.
Na żelaznej zzo jest nawet za darmo, ale nie wiem czy się zdecyduje. Położna mówiła,że nieraz rzeczywiście może spowolnic poród i żeby pamiętac że jest to ingerencja medyczna. Jakiś mega niski procent szans jest na komplikacje po nim np.paraliż(ale mówi że w swojej karierze nie trafiła) ale że zdarzają się później mocne bóle główy po porodzie, że bez środków przeciwbólowych nie da rady - to też niewielki procent, ale już np przypadków które ona obserwowała a nie wszystkich. A i mówiła,żeby się też nie nastawiać, że urodzimy bez zzo, bo później jak położna widzi, że nie dajemy rady to sama zaproponuje, a osoba która się nastawiła na poród bardzo "naturalny" może to potraktować jako osobistą porażke i akcja porodowa zwolni. Ja to się boje igeł bardziej niż bólu, a co dopiero w kręgosłup:P
Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam ![]() 7.7.2012 godz 17 ![]() 7.3.2015 moje druga miłość ![]() Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
|
![]() ![]() |
![]() |
#2123 |
Zadomowienie
|
Dziewczyny a widziałyście w jakimś sklepie stacjonarnym emulsję do kąpieli Floslek For Baby? Bo na tym blogu sroki ma dość pozytywną opinię w zakładce emolienty i gdy zajdzie potrzeba by jednak zastosować, to się zastanawiam czy poza internetem gdzieś się dostanie
![]()
#2124 | ||||
Zadomowienie
|
emily863, papalinka83, crystal25, dziewczynazgitara, aneta_s13
Dziękuję ![]() Cytat:
Zabrałam się do odkurzania i ciężko i się zrobiła na brzuchu, więc puszczałam wiązanki pod nosem. Więcej było złości niż sprzątania, więc TŻ obiecał odkurzyć i zmyć podłogę wieczorem, jak sk0ńczy na dziś remont łazienki. Usiadłam więc sobie na chwilę i sama świadomość, że mogę nic nie robić dodała mi energii, więc pojechałam całe mieszkanie odkurzaczem, potem mopem ![]() A potem powycierałam wszystkie meble, parapety i lśni. I już czuję głód ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ciasto marchewkowe- ojej.. ![]() Cytat:
![]()
![]() ![]() |
![]() |
#2125 |
Raczkowanie
|
hej, hej...
Przy Bartasie nie mieliśmy monitora oddechu, choć powaznie się zastanawialiśmy. Fakt pod uwage braliśmy te płytkowe i wszyscy nam odradzali, bo... wiadomo jak dzieciaczek zaczyna się kręcić to "ucieka" z płytek i alarm włącza się pare razy na dobę. Ale fakt też uważam że lepiej milion razy wstać do fałszywego niż raz nie wstać do "prawdziwego"... Co do tych "mobilinych" monitorów, zastanawiam się na ile to jest praktyczne... kurcze, nasz młody spał od początku na boku (ulewał...), wiec po każdym karmieniu zmienialiśmy bok (aby miał "kształtną" główkę :P ![]() Za to mam totalnego bzika na punkcie bezpieczeństwa dziecka w aucie. Przy Bartasie mieliśmy inny samochód, i fotelik z isofixem nie wchodził w grę, teraz mógłby być. Jako ze fotelik powinno się kupić nowy, bądź od mega zaufanej osoby (od obcej nigdy nie masz pewności czy fotelik nie jest powypadkowy, i ile ma lat... a nawet najmniejsza stłuczka wpływa na "materiał" fotelika, no i zużycie materiały następuje już po ok 5 latach...) I zastanawiamy się nad kupnem nowego fotelika i bazy... a to już spore koszta.... i jak patrze jak się pozmieniało w przeciągu 3 lat, ile nowości, cudów to aż w szoku jestem .... Któraś mama zagłębiała może temat w szerszym stopniu? Swoją droga nasz 2,5 latek nadal jeździ tyłem do kierunku jazdy ![]() ![]() eh mam dzisiaj jakiś spadek formy... masakra... aaaa rano byłam na lumpkach kupiłam chyba z 6 czapeczek i 2 pary bucików za... całe 5,50 ![]()
#2126 |
Zadomowienie
|
pytanie do dziewczyn które zamawiały w gemini zatyczki do cipek, jakie te podkłady ? bella? ile kupujecie sztuk? one chyba po 10 pakowane co nie? a te takie wielgaśne to gdzie kupić też tam są??? która poratuje i podpowie
![]()
![]() |
#2127 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]()
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#2128 |
Zakorzenienie
|
wlasnie zajadam sie smietankowym budyniem z borowkami
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#2129 |
Zadomowienie
|
Ja mam jedno opakowanie Canpol i jedno Babyono. wzięłam też podkłady na łóżko z Seni.
|
![]() ![]() |
![]() |
#2130 |
Rozeznanie
|
Czesc Kobitki - przepraszam ze mało pisze ale problem z internetem tutaj szpitalnym jest - a mój w tel strasznie wolno idzie.
Jesteśmy nadal w szpitalu poniewaz plamienia sie powtórzyły - dzis jednak znikają - mam nadzieje ze w poniedziałek wrócimy do domu . Dzis miałam USG Bartus ma sie dobrze 1780g 30t4d wiec dosc duży powiedziała mi Lekarka w niedziele miał 1450g . Wiec wzrost wagi dosc duży - moze te sterydy jakos na niego zadziałały - choc lekarka powiedziała ze one tylko na płucka działają. Tęskni mi sie juz za domkiem łóżeczkiem i TZ ;( nastroje szpitalne racZej dobijają niz poprawiaja nastrój - niektóre dziewczyny przezywają tu istny horror ;( |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:45.