Mamusie Kwietniowe 2015! cz.X - Strona 24 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-16, 20:06   #691
FlightlessBird
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Kwietniowe 2015! cz.X

Cytat:
Napisane przez soniuska Pokaż wiadomość
Nie no normalka .wyszlo duzo bo sam dezodorant 10zl.
Pizza 8zl druga tez .
Orzeszki w skorupce 2paki to 12zl..
I dlatego tyle
no ale przerażające, że niby człowiek nic nie kupił, a tyle kasy
często tak jest.

Cytat:
Napisane przez gossip_girl21 Pokaż wiadomość
pytanie za 1000pkt "i teraz Ty sie gniewasz na mnie?"
nie ☠☠☠☠a skacze z radości pod sufit że mu humor z☠☠☠aleś

Cytat:
Napisane przez boleczka93 Pokaż wiadomość
Zgodnie z obietnicą dodaje wózek. Z tym że nie znalazłam dokładnie identycznego wzoru. Zamiast zielonego jest beżowy a zamiast tych czarnych kwiatków są beżowe kwiatuszki może sobie wyobrazicie
A jak tylko kiedyś odpakuje wózek to wam wrzucę realną fotkę myśle że w niedalekiej przyszłości
A minky identyczny jak na zdjęciu. Kocham te sowy

M nie zdał niestety, następne podejście 22.01..
super wózek
i za drugie podejście M

ja właśnie otwarłam szafę i przyszykowałam sobie białe pranie na jutro ja nie wiem kiedy ja tyle ciuchów małej nakupowałam mam tego od groma dobrze, że kupiliśmy te większe komody

FlightlessBird jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 20:08   #692
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
jestem po i jestem zdziwiona ponieważ przyszłam dały mi do wypicia gluta wypiłam i po godz mi pobrali i wysłali do domu
czyli całkiem ba kompletnie inaczej niz u was...
KOrdelka jak było u Ciebie?
aha mala waży 1200 coś koło tego i wszystko ok
Dziwne to bardzo,bo dużo ważniejszy jest wynik po dwóch godzinach a na czczo Ci zrobiły?

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Nati_kk jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 20:15   #693
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Nati_kk Pokaż wiadomość
Ja myślę,że to jednak wodnisty śluz,mam bardzo podobnie,zwłaszcza rano jak juz się wysiusiam i zaczynam się przemieszczać po domu, tak jakby to co po nocy się nazbierało wylatywalo
No ja po siusianiu szczwgolniw rano tezmam mnostwo wodnustego sluzu. W ciagu dnia tez ale rano wiecej

Cytat:
Napisane przez FlightlessBird Pokaż wiadomość
no ale przerażające, że niby człowiek nic nie kupił, a tyle kasy
często tak jest.

super wózek
i za drugie podejście M

ja właśnie otwarłam szafę i przyszykowałam sobie białe pranie na jutro ja nie wiem kiedy ja tyle ciuchów małej nakupowałam mam tego od groma dobrze, że kupiliśmy te większe komody
hehe
Ja naprawde chyba mam malo ciuszkow
soniuska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 20:16   #694
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwne to bardzo,bo dużo ważniejszy jest wynik po dwóch godzinach a na czczo Ci zrobiły?
nie ale tak tu robią pewnie jakby cos nie tak wyszło to wtedy powtarzają.

Boli mnie niemiłosiernie to żebro nie wiem czemu aż oddechu głebszego wziąc nie mogę ;(

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 20:28   #695
Nati_kk
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
A co Twoj gin na to??

Jeju jakie piekne slonce u mnie, od razu mam lepszy humor Musze troche sprzatnac w domu, bo pozniej wpada kumpela Zrobilam znowu galartke z pomaranczami, ale mam na nia faze
No ostatnio powiedział tylko,że ten zastoj jest niewielki (bo wtedy to wykrył) i że na najbliższej wizycie sprawdzimy jak sytuacja,a póki co mam duuuuzo pić i jak najwięcej na prawym boku leżeć...Z tym drugim ostatnio gorzej bo Mały sobie prawą stronę upodobał i ani jemu ani mi nie jest wygodnie jak na niej leżę
No ale poczekam cierpliwie do poniedziałku, nie mam wyjścia

Dziewczyny mi z tą witaminą D chodziło o to że kilka dobrych lat temu, bo to jest dla mnie stosunkowo niedawno w kwestii medycyny...
Jak każą to pewnie kupię, ale póki co nie gromadze

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:19 ----------

Cytat:
mam na razie drugie dania, zup jeszcze nie, ale to najmniejszy problem, zawsze się jakąś upichci
dziś i jutro: kurak pieczony, ziemniaczki i ogórki kiszone lub chilli
niedziela i poniedziałek: dorsz smażony, ziemniaki i surówka z kiszonej
wtorek i środa: ryż po chińsku z warzywami i piersią kurczaka
czwartek i piątek: niby gołąbki w sosie pomidorowym i ziemniaki
sobota i niedziela: roladki z piersi, ziemniaki i jakaś surówka, może z pekinki
poniedziałek i wtorek: spaghetti

Też planujemy zazwyczaj sporo do przodu
U nas jutro na obiad pizza (została z dzisiejszej kolacji)
W niedzielę będą kotlety mieszane z kurczaka z papryką i pieczarkami,do tego kuleczki ziemniaczane i sałatka
A na poniedziałek i wtorek krupniczek potem ja jadę na uczelnię,więc kolejne dwa dni każdy sobie z obiadami

Dziewczyny z tym bankiem krwi pepeowinowej to najczęściej jest tak,że dziecko od którego została pobrana w razie czego nie może z niej skorzystać,co najwyżej rodzeństwo itp...więc przy tych kosztach jakie trzeba ponieść to nie jest wcale takie super rozwiązanie

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Stary 2015-01-16, 20:39   #696
gosiak0512
Zakorzenienie

SONIA wciaz patrze za ubrankami dla Mikolaja teraz to paskudne bylo a 5 lumpkow zwiedzilam zeby na pusto nie wracac. Wszedzie tylko kurtki lub pizamy! Nie wiem czemu tak. Jak puszczam swoje to i te twoje odrazu dorzucam tak wiec w lovelce masz poprane i poprasowane a ja mam duzo bo to co kupie na 68 i 74 to juz nie wynosze do kartonu tylko piore w lovelce i do szuflady daje przynajmniej tak to sobie tlumacze

My jutro lub pojutrze mamy w planach jechac do wawki na szoping ale nie wiem co z tego wyjdzie bo jak jutro bedzie ladna pogoda to maz pojedzie pewno po drzewo z tesciem wiec za nim wroca i zwala to juz potem go ciagnac nie bede.

Chlopaki ogarniete i kolacje koncza i o 21 spac.

A moj jak wczoraj obiecal tak i wymasowal i stopy i lydki a w miescie jak byl to i lody kupil

gosiak0512 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 20:40   #697
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
nie ale tak tu robią pewnie jakby cos nie tak wyszło to wtedy powtarzają.

Boli mnie niemiłosiernie to żebro nie wiem czemu aż oddechu głebszego wziąc nie mogę ;(
wspolczuje

I pamietajcie o sniadaniu
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 1421437164418.jpg (53,7 KB, 9 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 1421437200923.jpg (29,3 KB, 25 załadowań)
Stary 2015-01-16, 20:49   #698
Nati_kk
Zakorzenienie

Nam dzisiaj w biedrze też ponad 70zl poszlo,ale kupiliśmy mięsko,owoce, sok, migdały do ciasta,frankfuterki na śniadanie,kostkę sera i parę innych rzeczy wiec się nie dziwię

Pisalyscie o wadze znowu, ja zaczynałam z 61 przy 170cm,spadlam do 59 na początku przez wymioty,a teraz mam nieco ponad 5kg od tej najniższej wagi do przodu

Piekę jutro brownie jaglane bo mamy ochotę na coś słodkiego,a trzeba dbać o linię

Wymienię

Razem od 08.07.2009
Zaręczeni 17.09.2011
Ślubujemy 06.09.2014

Stary 2015-01-16, 20:50   #699
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Majka232 Pokaż wiadomość
U mnie nadal 7 kg na plus, 70 nie przekroczyłam, ale u gina bedzie inaczej :/ jego zakłamana waga
No własnie te wagi u gina są oszustkami pierwszej klasy! :p
Cytat:
Napisane przez MaŁa_Sylwia Pokaż wiadomość
dziekuje. licze na to, ze moj gin sie pomylil, albo raczej nie byl pewny i woli spr to na szpitalu niz mialo by byc cos zle.
znajoma polozna juz zrobila wywiad na oddziale, od pon idzie na urlop, ale przekazala komu trzeba ze tam bede i jak sprawa wyglada
moze i na dobre mi wyjdzie. nigdy nie lezalam w szpitalu a bedzie to przygotowanie przed porodem.
Powiem Ci, ze masz racje, ja juz dwa razy bylam w szpitalu i przynajmniej wiem, czego mogę się mniej więcej spodziewac.
Cytat:
Napisane przez blackberry89 Pokaż wiadomość
To mnie mdłości uratowały bo schudlam 1,5kg :-P teraz sie nie objadam ale jem często i nie odmawiam sobie.

Zobaczysz jakie zwyczaje panują w szpitalu itp i bedziesz pewniej sie czuła idąc rodzic gdzies gdzie juz byłaś. Zawsze poczucie bezpieczeństwa ciut większe.
Mysle ze te 3doby cie potrzymaja bo nfz zwraca po 3dobach podobno za ciezarna
Ja tak lezalam bezsensu :-(
A mnie po dwoch dobach za drugim razem wypuscili, tez myslałam, ze trzy beda trzymac.
Cytat:
Napisane przez madzixx88 Pokaż wiadomość
no dobra, "skręciłam" leżaczek, a raczej prowizorycznie go złożyłam dół zmontowałam, ale nie mogę przebrnąć przez kroki złożenia korpusu, żeby zmieniać w nim pozycje górę też tylko nałożyłam na dół, więc nie dziwcie się, że coś odstaje itd
dam się wykazać mężowi jak wróci
póki co tylko mam ogólny zarys co i jak, ale melodyjki obczajone
kolor jest śliczny, żywy jak na 1 fotce

Majka-jak złożymy go w pełni to dam Ci znać o funkcjach i sama jestem ciekawa wibracji na plecki.
melodyjki są bardzo przyjemne, można wybrać pojedyncze albo grające pod rząd i do wyboru są szybsze i wolniejsze. Jest też przełącznik z głośnością-2 poziomy. Od wewnętrznej strony karuzelki są światełka Jest grzechotka ze ślimaczkiem i szeleszczące słoneczko z lusterkiem
Sliczny leżaczek super
Cytat:
Napisane przez siempre Pokaż wiadomość
\

Ach ten nasze dzieciaczki :d mój też gra jak to mówi dla relaksu ale niedługo będzie się relaksował przy synku

Też mi się marzy ten misiowy ale chce zeby tak na jesień miał
Ja widziałam w pepco takie misiowe pajace po 19,99 super są ale nie wiem, czy o to Ci chodzi?
Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
Siema w nowym wątku osttanie dni miałam mega zajęte - bo się w końcu przeprowadziliśmy więc trochę ogarniania było a wczoraj cały dzień w Białym na zakupach domowych byłam i na wizycie u doktorka. A dziś od rana jeszcze mi szafki montowali- dopiero poszli, a muszę jeszcze do taty się przejść bo ma urodziny i od 15 kolęda u nas się zaczyna.

Z córcią wszystko ok zrobił nam fotkę 3 d zaraz wrzucę, a foto brzucha wrzucę wieczorkiem Przytyłam już 7 kilo, a córcia waży 880 g - chyba mała jest? jak na 26 pełny tydzień? ale lekarz powiedział że idealna według OM i UsG ten sam termin porodu 23 kwiecień No i mam kolejne zwolnienie - do końca pewnie tak zostanie

Sylwus współczuję średnich wiadomości, trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze skończyło (u nas Bpd 6,97 OFD 8,54 - to chyba główka i brzuszek - także też chyba głowa spora - ale on mówi że wszystko ok i się tego trzymam
Madzix trochę Ci podskoczył brzuch w końcu
P.S. dostałam paczkę ze Smyka ale jeszcze nie rozpakowałam leżaczka
Flightless Spory brzunio- Paula nieźle przybiera
super zdjecie malutkiej, a waga mysle ze w normie, po prostu drobniutka bedzie mała z czego tylko sie cieszyc, łatwiejszy poród bedziesz miala
Cytat:
Mąż przyjechał z pracy z paczka z maca Cheese i fryty poszly w ruch maz dwa pikantne i fryty zjadła no i oczywiście dopchal kurczakiem pieczonym,ja juz nie
Mniamucha
Cytat:
Napisane przez malinka1984 Pokaż wiadomość
Kurcze ale Wy oszczędzacie tych Waszych facetów,ja mojego nauczyłam poprawnie wieszać pranie do tego kupiłam żelazko systemowe na wypasie i mąż jest teraz expertem od prasowania i dziecięce ubranka też będzie prasował choć ostatnio zrobił wielkie oczy-jak to prasować ale przeszkolę i da radę :P
Sprząta,zmywa naczynia,umyje okna jak trzeba -I like it

Pozdrawiam
Malinka
Super wyszkoliłas mężusia
Cytat:
Napisane przez rosarioV Pokaż wiadomość
Brzusio koleżanka malowała
Hehe fajny juz i spory!
Cytat:
Ja właśnie pol czekolady wpierniczylam mnim ale to moja ulubiona a w sklepie ciężko ja dostac a brat przynosi za swoją krew. Więc jak mam okazję to mu podjadam po prostu dbam o jego linie skoro swojej już nie mam.
A jaka to czekolada?

Nasz Filipek jest z nami od 19.04
Hanka20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 20:54   #700
gossip_girl21
Zakorzenienie

Cytat:
wspolczuje

hahahah padłam ja mam miesiąc już pustelnie

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Nasz skarb 26.04.2015
gossip_girl21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 20:59   #701
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
hahahah padłam ja mam miesiąc już pustelnie
Haha

To musisz zjesc sniadanie!
Stary 2015-01-16, 21:01   #702
gosiak0512
Zakorzenienie

To ja bym musiala śniadanie jesc po 4 rano zanim maz wyjdzie do pracy

Stary 2015-01-16, 21:09   #703
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Pavlinecka_21 Pokaż wiadomość
ja nie wiem, przeszłam się dziś do miasta i z powrotem, to około 1,5 km w jedną stronę, szłam wolno, nie śpieszyłam się, a teraz boli mnie brzuch, tak jakby na okres i niedobrze mi się falami robi, a w łazience zrobiło mi się wręcz słabo... Chyba te zwolnienie to nie jest jednak przesada, zdecydowanie spacery mi nie służą
Kurde ja też dzis najpierw bylam na spacerze z Tż, a pozniej sie sama busem wybrałam na szoping i jak wróciłam to mi sie macica zaczyna stawiać.. kurde jednak chyba bede musiala wrocic do wiekszej dawki magnezu. A juz wszystko bylo ok, w poniedzialek gin kazal zmniejszyc dawki luteiny i mg bo brzuszek miekki... buuuu
Cytat:
bylam w Pepco, kupilam sobie dresy do szpitala te na ostatnim zdj no i nie moglam sie powstrzymac i malemu wzielam bodziaki i bluzeczke
a w ogole to mamy wozek, mamy lozeczko, mamy fotel i mamy piekny pokoik! pokaze wam jutro zdjecia lub filmik. brakuje mi tylko 3 obrazeczkow na poleczke i finisz

wstawilam druga pralke ubranek, tym razem 62 i troche 68, a jeszcze tyle do prania. wspomne ze moja pralka ma pojemnosc 7 kg :/
jutro wstawie tetry i posciel. lece troche poprasowac a potem was poczytam
Ja też dzis byłam w pepco i zakupiłam kilka ciuszków zaraz Wam wstawie, jedne bodziaki mamy prawie takie same
Cytat:
i chyba ta końcowa konepcja wyjdzie najlepiej

uuu to sporo myśmy wydali w Kaufie 105zł, ale mamy full jedzenia. Zakupy na cały tydzień. Jak idziemy u nas do inter, to za 100zł nie mamy a w Kaufie zawsze jakieś fajne promocje wpadają
Widać rozsadnie gospodarujesz kaską ja tak chyba nie potrafie zawsze kupie cos co w zasadzie nie było na liscie i kwota rachunku niejednokrotnie zaskakuje.
Cytat:
Ja myślę,że to jednak wodnisty śluz,mam bardzo podobnie,zwłaszcza rano jak juz się wysiusiam i zaczynam się przemieszczać po domu, tak jakby to co po nocy się nazbierało wylatywalo
Też tak mam, wkurzajace to, a dodatkowo po tabsach dowcipnych jest tego dwa razy tyle :/
Cytat:
wspolczuje

Haha dobre :p

Stary 2015-01-16, 21:14   #704
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

ja bym już chciała mieć pomalowane, skręcone meble i móc prasować
ohh.. wiem, ja tyle na to czekalam. nie dalam dzis rady wszystkiego, zostawilam troche na jutro. druga pralka dzis sie pierze z recznikami i pieluchami a ja kolacje w lozku jem

---------- Dopisano o 21:11 ---------- Poprzedni post napisano o 21:10 ----------

Cytat:
Napisane przez kordelka85 Pokaż wiadomość
Dlaczego jak ja jestem na forum to nic nie piszecie, a jak sobie pojde towtedy pierdylion stron?
zla pore wybierasz

---------- Dopisano o 21:14 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
Napisane przez cashmere Pokaż wiadomość
A moje zamówienie ma 4 dzień status "w realizacji". Grrrr
nie martw sie. u mnie tez sporo czekalo. a najlepsze jest to ze wczorja juz paczka byla dopieor dzis sie status na wyslano zmienil :P

To łaskotanie w brzuchu, którego nigdy się nie zapomni,

przybrało ludzką postać ...
JAŚ

MaŁa_Sylwia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 21:14   #705
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez gosiak0512 Pokaż wiadomość
To ja bym musiala śniadanie jesc po 4 rano zanim maz wyjdzie do pracy
No to kochana zjedz teraz wczesne sniadanie

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
Kurde ja też dzis najpierw bylam na spacerze z Tż, a pozniej sie sama busem wybrałam na szoping i jak wróciłam to mi sie macica zaczyna stawiać.. kurde jednak chyba bede musiala wrocic do wiekszej dawki magnezu. A juz wszystko bylo ok, w poniedzialek gin kazal zmniejszyc dawki luteiny i mg bo brzuszek miekki... buuuu

Ja też dzis byłam w pepco i zakupiłam kilka ciuszków zaraz Wam wstawie, jedne bodziaki mamy prawie takie same

Widać rozsadnie gospodarujesz kaską ja tak chyba nie potrafie zawsze kupie cos co w zasadzie nie było na liscie i kwota rachunku niejednokrotnie zaskakuje.

Też tak mam, wkurzajace to, a dodatkowo po tabsach dowcipnych jest tego dwa razy tyle :/

Haha dobre :p
co jeszcze kupilas oprocz pepco?
Stary 2015-01-16, 21:15   #706
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

A slyszalyscie o banku komorek macierzystych pobieranych z krwi pepowinowej przy porodzie dla dziecka? Swietna sprawa tylko niestety kosztowna
tak. polozna nam na SR wspominala, fakt ze to super sprawa, ale fakt kosztowna, tyle ze to jedyna taka okazja.

JAŚ

Stary 2015-01-16, 21:20   #707
gosiak0512
Zakorzenienie

HANKA a mi sie wydaje ze po prostu przegielas z tym chodzeniemi dlatego macica sie stawia. Ja biorę magnez i jak sie narobie jak glupia to brzucho ciagnie bo to jak by nie patrzył juz jestvspore obciążenie dla nad taki balon duzy

SONIA taa moj to by chcial na pewno

Stary 2015-01-16, 21:20   #708
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
ja też żelazko od święta odpalam.. :P po domu nie potrzebuje miec uprasowanego a tak mam takie rzeczy które nie wymagają prasowania...
ja tez nie prasuje po praniu i zdjeicu z duszarki. dopieor na bierzaco jak cos potrzeba, czyli rzadko

JAŚ

Stary 2015-01-16, 21:20   #709
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
HANKA a mi sie wydaje ze po prostu przegielas z tym chodzeniemi dlatego macica sie stawia. Ja biorę magnez i jak sie narobie jak glupia to brzucho ciagnie bo to jak by nie patrzył juz jestvspore obciążenie dla nad taki balon duzy

Haha moj tez ale mi sie nie chce. Poza tym w tym tygodniu bylo hqha
Stary 2015-01-16, 21:21   #710
gosiak0512
Zakorzenienie

MALA no jest jeszcze inna opcja gdzie matka chorego dziecka zachodzi w kolejną ciaze zeby moc skorzystać z krwi pepowinowej wlasnie

Stary 2015-01-16, 21:22   #711
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez violka848 Pokaż wiadomość
.

Sylwus współczuję średnich wiadomości, trzymam kciuki żeby wszystko się dobrze skończyło (u nas Bpd 6,97 OFD 8,54 - to chyba główka i brzuszek - także też chyba głowa spora - ale on mówi że wszystko ok i się tego trzymam
dzieki za kciuki,
gratuluje udanej wizyty i sliczna ta twoja malenka cora!

JAŚ

Stary 2015-01-16, 21:23   #712
gosiak0512
Zakorzenienie

SONIA u mnie to nawet i dwa razy było wiec powinno mu na miesiąc starczyc

Stary 2015-01-16, 21:23   #713
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
uuhh.. pisze sie na rodzenie w dziczy. maz odbierze porod

JAŚ

Stary 2015-01-16, 21:23   #714
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
SONIA u mnie to nawet i dwa razy było wiec powinno mu na miesiąc starczyc
Haha no !
Stary 2015-01-16, 21:25   #715
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Mąż przyjechał z pracy z paczka z maca Cheese i fryty poszly w ruch maz dwa pikantne i fryty zjadła no i oczywiście dopchal kurczakiem pieczonym,ja juz nie
nie powiem... cheesa bym zjadlam
no i frytkami poprawila jak nic

JAŚ

Stary 2015-01-16, 21:27   #716
violka848
Zakorzenienie

Rosario Majka Niezawsze Sylwia Sonia Dzięki

Cytat:
Ja prasuje teraz na bieżąco co mi potrzebne przed wyjsciem. Dobrze ze mam dużo rzeczy których nie trzeba prasowac. Chociaż do pracy w koszulach chodzilam to zawsze dzien wcześniej przygotowany zestaw prasowalam bo tak to sie w szafie pomielo, mała szafa a duzo rzeczy. Tz do pracy nie potrzebuje prasowania, zresztą dla niego nic nie jest pomiete czasem muszę z niego sciagac bo wymientolony by chodzil.
Mój tak samo wymiętolony lubi chodzić a nie pracuje fizycznie raczej. Ja prasować nie cierpię i się odzwyczaiłam mało co prasuję - latem więcej A mąż to wogóle twierdzi że dla niego bez sensu prasowanie i wogóle składanie rzeczy z suszarki, bo on jak sam mieszkał to rozwieszał i potem ściągał na bieżąco z suszarki i chodził w tym co na suszarce wisiało hehe

Cytat:
Brzusio koleżanka malowała
fajne dzieło powstało

Cytat:
Napisane przez Koperco Pokaż wiadomość
Moj gotuje, sprzata jak mu powiem (czasem musze pozrzedzic).lazienke sprzatam ja on sprzatal kuchnie i odkurzal ale odkad jestem na l4 to ja to robie bo mam czas. Ze smieciami tez musze prosic. Nie prasuje ale i mi sie nie chce (tylko na wyjscia). Pralki nie umie nastawic(a mamy nowa niecale 2lata:p). Wiesza pranie ale skladac nie lubii,zwlaszcza malych ciuszkow,majtek,skarpetec zek,no ale co zrobic. Generalnie robi wszystko tylko trzebamu palcem pokazac iodpowiednio powiedziec..
Mój jest trochę podobny nie każe mi nic dźwigać i odkurza zazwyczaj, z gotowaniem obiadów jest gorzej ale jest rewelacyjny w przekąskach - kanapki smażyć bardzo lubi i odgrzewać heh
Pranie rozwiesi (ale też skarpetek małych stópek nie cierpi np) rozładuje zmywarę ale muszę przeważnie wszystko sugerować

Cytat:
bylam w Pepco, kupilam sobie dresy do szpitala te na ostatnim zdj no i nie moglam sie powstrzymac i malemu wzielam bodziaki i bluzeczke
a w ogole to mamy wozek, mamy lozeczko, mamy fotel i mamy piekny pokoik! pokaze wam jutro zdjecia lub filmik. brakuje mi tylko 3 obrazeczkow na poleczke i finisz
wstawilam druga pralke ubranek, tym razem 62 i troche 68, a jeszcze tyle do prania. wspomne ze moja pralka ma pojemnosc 7 kg :/
jutro wstawie tetry i posciel. lece troche poprasowac a potem was poczytam
Super łupy, sporo tego masz ale od przybytku głowa nie boli
Czekamy na foto pokoiczku w całej okazałości

Cytat:
Mała wejde na kompa to obejrze i pokaż pokoik w całości! !
A to moje łupy dzisiejsze jeden pajacyk jest zielony tu słabo widać i strasznie mi się ten niebieski podoba ale nie wiem czy założe bo na 50 jest...

Cytat:
Zgodnie z obietnicą dodaje wózek. Z tym że nie znalazłam dokładnie identycznego wzoru. Zamiast zielonego jest beżowy a zamiast tych czarnych kwiatków są beżowe kwiatuszki może sobie wyobrazicie
A jak tylko kiedyś odpakuje wózek to wam wrzucę realną fotkę myśle że w niedalekiej przyszłości
A minky identyczny jak na zdjęciu. Kocham te sowy

M nie zdał niestety, następne podejście 22.01..
za wozek
Szkoda że nie zdał ale nie ma co się łamać - następnym razem będzie lepiej

Cytat:
MAŁA łe to dużo nie masz dla mnie to godzinka na spontanie przy "Dlaczego ja?!"
ja mam chyba tego za dużo naprawdę.. puściłam już ogółem 7 lub 6 pralek ubraniowych.. pozostałe to 2 pościele, komplet do wózka i wypełnienie do łóżeczka, tetry i flanelki.. a w kolejce mam jeszcze 3 prania ubranek..
Ty to masz wprawę w prasowaniu - mi to zawsze mega dużo czasu zajmuję - za mało praktyki A ja mam wrażenie że ty codziennie pierzesz min 3 pralki non stop coś o praniu piszesz

Ja jutro będę prała bo się mnóstwo nazbierało przy przeprowadzce a dopiero jakoś mąż mi pralkę uruchomił, ale już dziś nie wstawiam.

Cytat:
Napisane przez Hanka20 Pokaż wiadomość
super zdjecie malutkiej, a waga mysle ze w normie, po prostu drobniutka bedzie mała z czego tylko sie cieszyc, łatwiejszy poród bedziesz miala
Dzięki,Co nie

Edytowane przez violka848
Czas edycji: 2015-01-16 o 21:31
violka848 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-16, 21:29   #717
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:

Ja sie nie mogę zebrać zeby zdjać suche pranie i poukładać na półkach a co dopiero regularnie prasować. Prasuję jak już muszę
spoko, u mnei pranie potrafilo na suszarce tydzien stac bo sie zebrac nie chcialo zeby poskladacc

JAŚ

Stary 2015-01-16, 21:30   #718
soniuska
Zakorzenienie

Cytat:
nie powiem... cheesa bym zjadlam
no i frytkami poprawila jak nic
Musialas przypomniec?
Stary 2015-01-16, 21:31   #719
MaŁa_Sylwia
Zakorzenienie

Cytat:
Mój prawie nic mi nie pomaga i jeszcze twierdzi że ja nic nie robię On uważa, że cieżko pracuje całymi dniami i tyle. On nie wie ile czasu zajmują poszczególne czynności. Jak od wielkiego dzwonu sprzątnie łazienkę to potem twierdzi że 10 min i już a ja wciaż mówię jak to cieżko
Pranie jak już zdarzy mu sie wywiesić to lepiej nie mówić Nie gotuje w ogóle, czasem pozmywa ale muszę sie nagadać, sam z siebie to nawet ze zmywarki nie wyjmie.
W ogóle mam nerwa na niego ostatnie dni i nie chce mi sie o nim pisać
piszesz o swoim tzcie czy o moim?

JAŚ

Stary 2015-01-16, 21:32   #720
Hanka20
Zakorzenienie

Cytat:
No to kochana zjedz teraz wczesne sniadanie

co jeszcze kupilas oprocz pepco?

juz wstawiam zakupki dzidziowe! Oprócz tego byłam w rossku i kupiłam micelek i płukanke do zębów.

Cytat:

No możliwe, poleżę trochę może przejdzie bo póki co twardy brzuch jak kamień.

Pierwszy pojemnik na ☠☠☠☠☠☠☠ki był niby przecenione z 14,99 na 6,99 dlatego wzięłam ale po powrocie do domu okazało się ze na rachunku policzylo 14,99
Czapka wełniana na jesień zimę będzie z reserved za 7,99 reszta to pepco

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości