|
|
#2221 |
|
Wtajemniczenie
|
Dot.: Mamusie lutowe 2015 - cz. 7
Wiecie co? Mąż przyniósł obiad: frytki z rybą i surówką z kiszonej kapusty a do tego kompot z baranów i wiśni. I co? Bleeee! Takie niedobre! Szok! A teraz wypiłam mała filiżankę mocnej, czarnej kawy bez cukru i z sokiem z połówki cytryny i co? Pyyyycha! Czy ja jestem normalna?
|
#2222 |
|
Rozeznanie
|
Duszona cos tam mu powiedzialam, ale nie za wiele bo mi gula z nerwów w gardle urosła...i jak zwykle mojego nie było bo wyszedł na chwile
wiec byłam sama na polu bitwy z tym idiota...Biedna jesteś z ta migrena... Może meliski sobie zaparz, nakryj czymś oczy (zimny ręcznik) i tak trochę polez... |
|
|
|
#2223 |
|
Zakorzenienie
|
Mała yy nie rozumiem go z tym podziałem pieniedzy
![]() Duszona ooo masakra to Ty i tak ładnie zasuwasz... Raju ja wejdę po schodach to dyszę... ciśnienie mi skacze i w ogóle jest źle.. W domu ledwo co chodzę bo wszystko ciągnie i kręgosłup strasznie boli i boję się że w końcu coś w nim przeskoczy... Takie wyjście na zakupy to przy tym delikatny spacerek a ja się czuje jak 70 staruszka ![]() Noo Duszona masz smaki..nie powiem
|
#2224 |
|
Zadomowienie
|
DuszonaMarchewka właśnie słyszałam, że kawa z cytryną działa na migrenę, historyczka w podstawówce tak mówiła
daj znać czy zadziała!
|
|
|
|
#2225 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Mi jeszcze nikt chyba niepowołany do odpowiedzi nie tłumaczył porodów itd więc już chyba nie zdąży.
|
|
#2226 | |
|
Rozeznanie
|
Cześć Dziewczyny,
ja dzisiaj od raba sprzątam, wypucowałam dwie łazienki, wytarłam kurze jeszcze tylko mi zostało odkurzanie ale to już jutro Muszę Was nadrobić ale padam, także wieczorkiem mam nadzieję że ogarnę wizaż.A ja mam za równy miesiąc cesarkę, także o tej porze będę się cieszyła moją Alicją ![]() Cytat:
![]() Monia- super że już jesteście w domku. Ja powiem z własnego doświadczenia byłam wcześniakiem jak się urodziłam ważyłam 2200 i niestety moja mama nie mogła mnie karmić piersią. Bilans trzydziestoletni: zero alergii, nigdy nie chorowałam , nie wiem co to antybiotyk, jestem zdrową i dorodną kobitą, także spokojnie próbuj z tą laktacją nic na siłę
|
|
|
#2227 | |||
|
Zakorzenienie
|
Asia wlasnie ja sama nie wiem jak rozwiazac ta kwestie,bo przewaznie przy szpitalach sa apteki-przewaznie,ale w nocy i tak zapewne nieczynne,a nie wiadomo tez czy w kazdej aptece ta szczepionka bedzie,czy beda musieli zamawiac
![]() wiec wcyhodzi na to ze albo trzeba wczesniej wykupic,i przechowywac tylko no wlasnie gdzie?w czym? kurde sama juz nie wiem Alunia na traugutta mam kawalek niestety to chyba tez nici z tego szkodaCytat:
![]() to miala byc ich pomoc? ![]() ciesze sie ze juz w domku jestescie,i ze maz tak super sie spisuje daria czytam i nie wierze co za pajac,ja takim zawsze mowie,ze jak urodzi dziecko to wtedy podysktujemy,bo jak moze gadac tak o czyms o czym nie ma pojecia zielonego ![]() Cytat:
ja bym mu wtedy tez napisala liste co ma byc,co trzeba kupic,co zaplacic,a niech sam sie tym zajmie,a nie ze bedzie wydzielal Cytat:
ojj biedna jestes z tymi migrenami,moze faktycznie jakis oklad by pomogl? |
|||
|
|
|
#2228 |
|
Wtajemniczenie
|
EMDZIK, ODOWSKA zagryzę jednym paracetamolem i potem dam znać
A ja jakiś tydzień temu miałam lekki bólowy kryzys a teraz gdyby nie duży brzuch to bym zapomniała czasem że w niej jestem AGATA czas zacząć wielkie odliczanie
|
#2229 |
|
Zakorzenienie
|
Madzia ja mysle ze jak Migotka urodzi napewno sie odezwie
nie wiadomo jak tam u niej to wszystko przebiega,a ja raczej w trakcie porodu tez nie bede skupiac sie na tel zeby do kogos pisac |
|
|
|
#2230 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Tylko imienia nie mam wybranego No i jakieś przeczucie z tyłu głowy mi podpowiada, że lekarka się jednak pomyliła... Zobaczymy, tak naprawdę to wszystko jedno, byleby się tylko zdrowe urodziło ![]() Cytat:
Ciekawe jak tam Migotka... Ja siedzę w domu, poprosiłam tż żeby mi zrobił kanapkę, to fuka jaki on to nieszczęśliwy bo dupsko musi ruszyć :/ łaskę mi robi... Te chłopy to tak potrafią czasem ciśnienie podnieść... Może i dobrze, że podobno ma być córa... :P
|
|
#2231 |
|
Zakorzenienie
|
Duszona oby przeszło
Buu no nie mów.. ja myślałam że tu każda na bieżąco będzie pisać przy każdym skurczu i parciu ---------- Dopisano o 15:02 ---------- Poprzedni post napisano o 14:59 ---------- Gosiak u nas podobnie.. bardzo chcieliśmy chłopaka.. a się okazała dziewczynka.. ale teraz jestem już tak nastawiona na dziewczynke że bym się załamała jakby okazała sie chłopakiem ![]() A u nas niby imie wybrane ale też nie do końca bo ja cały czas nie przekonana ![]() A jakieś typy macie ?
|
#2232 |
|
Wtajemniczenie
|
BUU zawsze w promieniu kilkunastu km jest jakaś apteka dyżurująca a myślę że jak dasz położnej czekoladę to może przechowa Ci to w szpitalne lodówce opisane Twoim nazwiskiem
Okłady pomagają bardzo kkiedy chcę mi oczy wydrzeć.. Teraz delikatnie boli tylko jedno no i widzę na oczy bo wcześniej momentami miałam tylko biale światło przed oczami i mi się mowa plątała jak przy udarze aż się wystraszyłam. Nie potrafiłam wypowiedzieć imię męża
|
#2233 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziękuje
Ale jestem wkurzona na maxa Tż Małej! Serio gdyby mi M coś kiedyś o pieniądzach powiedział że sobie będzie zostawiał a mi i dziewczynkom wyliczył to bym go wyśmiała i rzeczy by spod bloku zbierał!!!! To jest mężczyzna czy chłoptaś o dupie myślący!!!
Zuzanna Magdalena Edytowane przez MaamaaZuzi Czas edycji: 2015-01-17 o 15:07 |
|
|
|
#2234 |
|
Wtajemniczenie
|
Gosia skoro liczysz niespodziankę to ew imię dla córy masz?
|
#2235 |
|
Zakorzenienie
|
No mnie też zatkało z tymi pieniędzmi...
|
#2236 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja mam takie samo zdanie i nie obrażając Małej postawiłabym mu już jakieś ultimatum. Całym sercem jestem za Małą ale nie znamy też tej drugiej strony konfliktu. Tak czy siak ten związek nie zmierza ku dobremu i Mała wiem, że Tobie też nie jest łatwo żyć z tak dużym bagażem emocji i doświadczeń.
|
#2237 |
|
Raczkowanie
|
emdzik, Duszona Marchewka - już dawno byliśmy zdecydowani że chłopiec będzie miał na imię Aleksander
i go przekonam na fali ogromnych emocji, tak to sobie uknułam
|
#2238 |
|
Wtajemniczenie
|
Dziewczyny głowa dalej ćmi co prawda łżej. Boli jak cholera przy ruchu.. Ciśnienie ok ale tętno wskazało mi 80 i arytmie bo serce biło jak chciało a 5 minut później mam już tętno 130. Jechać na ip?
|
#2239 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
|
#2240 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Asik oni szczepia w pierwszej dobie, ale moga nawet w drugiej jak powiesz wtedy na spokojnie rano tz pojedzie do apteki, kupi,dowiezie ![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
masakra Cytat:
![]() Cytat:
JA jestem padnieta po SR, mam dosc. Wszystko mnie ciagnie, boli koszmar ide do lozka Maz sklada Kallaxa dzis bylo o pologu tak ogolnie, masakra troche te bole brzucha, obkurczanie macicy, krawienia, bol cycków...aaaaaaaajjjjjjj troche pocwiczylismy i noooo ide do wyra zjadlam dzis foccacie z biedronbki bo jest tydzien wloski smaczne to
|
|
|
#2241 |
|
Wtajemniczenie
|
Duszona ja myślę, że za dużo się narobiłaś. Poleż jeszcze chwilę i jak nie orzejdzie to pędź na IP!!
Maladt ta stuacja jest tak przykra i frustrująca, że aż nie mogę. Jak można wyjechać z takim tekstem?! Ja wiem, żaden chłop nie jest "złoty", ale kurna no ten Twój to przegiął! Brak mi słów! A ja dopiero wstałam :P Nocka z przerwami to teraz pospałam ![]() Zaraz obiadek, a wieczorem frytki, bo Duszona zrobiła smaka Cały czas Migotka siedzi mi w głowie, kurka ciekawe co tam się dzieje... Ja tam planuję relacjonować Wam wszystko na żywo ---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ---------- Ooooo dzięki z tą szczepionką, bo ja myślałam, że to natychmiast, a tak to luz
|
|
|
|
#2242 |
|
Zakorzenienie
|
ja mam plan byc z wami w kontakcie ;p ale pewnie wyjdzie na to,ze zgubie telefon,rece beda mi sie trzesly i tyle
a moj maz bedzie wsciekly ze na internetach siedze ![]() jej polozylam sie, nogi do gory na wyro wrzucam jak stara babcia Boze
|
|
#2243 |
|
Zadomowienie
|
co tu tak cicho?
Czyżby Migotka pociągnęła Was na porodówkę za sobą?
|
|
|
|
#2244 |
|
Wtajemniczenie
|
Mala
znów trafiłaś na pa...ta? Kochana to tak nie może być. Jak już kiedyś pisałaś, że wy nie rozmawiacie na tematy, które np Tobie nie odpowiadają, jak z tymi % Musisz wziąć się w garść i rozmawiać z nim,'bo tak to on robi co chce a Ty tylko cierpisz.Co do Migotki, to nie wiem czemu ale złe myśli mi po głowie chodzą |
|
|
|
#2245 |
|
Wtajemniczenie
|
Pospałam i wszysko ustało cisza, nawet jednego skurczu teraz nie mam
Wiecie mam chyba problem z hemoroidami, nigdy wcześniej nie miałam, zaparć teraz też nie i skąd to dziadostwo? Co z tym robić?
|
#2246 |
|
Wtajemniczenie
|
A ja myślę, że Migotka się nie odzywa, bo jest zajęta tuleniem synusia
|
|
|
|
#2247 |
|
Wtajemniczenie
|
Ja też myślę że Migotka po porodzie siły ma tylko dla synusia i jest wszystko dobrze
Mała cały czas mam Ciebie w głowie no Kurde no mój Tż ma ciężki charakter nieziemsko i jest wielkim leniem ale nie ogarniam tego Twojego za to co powiedział i z % Powinniście tak jak Alunia pisze więcej rozmawiać.
|
#2248 |
|
Zakorzenienie
|
Dlatego właśnie tak myślę, czy to dobry pomysł pisać, że zaczyna się rodzić ... bo wiecie od odejścia wód, poród może trwać dość sporo - także nawet może jeszcze nie tuli synka, a my tu siedzimy i czekamy i się denerwujemy. A wiadomo nie będziemy jej głowy zawracać teraz... Musimy cierpliwie czekać.
|
#2249 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mysle ze Migotka tuli juz dzieciaczka
![]() Spokojnie,da nam znac napewno co i jak Mamazuzi nie wiem co poradzic,ja mialam ten problem po porodzie ale pozniej ten hemoroid sam sie wchlonal I ja nic nie stosowalam,a moze sa jakies masci? |
|
|
|
#2250 |
|
Zadomowienie
|
Dzisiaj o 13:20 urodził się Filip :-D 57 cm i 3200g
![]() Dzięki cudownej położnej prawie cudem wywinelam się spod skalpela i udało się SN i bez nacięcia
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 05:59.

wiec byłam sama na polu bitwy z tym idiota...

daj znać czy zadziała!

Muszę Was nadrobić ale padam, także wieczorkiem mam nadzieję że ogarnę wizaż.
to chyba tez nici z tego 

![:]](http://static.wizaz.pl/forum/images/smilies/krzywy.gif)