|
|
#2551 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI
Magiusa duzo zdrowka dla Darka
u nas tez choroba i strach o zdrowie młodego ![]() Pisalyscie o swoich przygodach z kp. U mnie początki były trudne, bo nie wiedziałam co i jak. Po dwóch dniach przyszła do domu kobieta z poradni laktacyjnej ale super duzo mi nie pomogła, sama musiałam nauczyć sie przystąpić tak, aby nam było dobrze. Dla mnie kp było ogólnie mega wygodne, nie musiałam bawić sie z butelkami itp. Z jedzeniem tez nie miałam problemu, bo jadlam praktycznie wszystko, no i w moim przypadku bez jakichkolwiek ćwiczeń waga wróciła do normy. Karmiłam młodego 20 miesięcy, pod koniec tylko w nocy i nad ranem czasami. Teraz mam nadzieje, ze uda mi sie podobnie a jak nie to bedzie troche przykro ale mm to nie koniec swiata ![]() ---------- Dopisano o 15:38 ---------- Poprzedni post napisano o 15:36 ---------- Nie ma żadnego limitu odwiedzających? Jak byłam z synkiem w szpitalu, to mogły wejść max 2 dodatkowe osoby.
|
#2552 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
robiliśmy w ikei zakupy w sobotę byłam tak zmęczona że szok!! także nie udało mi się odezwać wybaczcie ![]() ![]() u mnie ok , czujemy się ok po za tym że nogi mi puchną jak chodzę za dużo , choć w sumie kiedys tez tak chodziłam ale widać rożnicę że ciężej jest niż wcześniej )ale dam radę ![]() A tak mała się rusza czasem więcej czasem mniej , a czasem kopie jak oszalała macie też tak?? bo się czasem obawiam czy może coś nie tak jest kurcze ![]() ![]() ale wierzę że jednak wszystko ok ![]() ---------- Dopisano o 16:53 ---------- Poprzedni post napisano o 16:44 ---------- Cytat:
|
|
#2553 | ||
|
Zakorzenienie
|
a ja sie musze pochwalic ze mama moja zaczela dzis robic literki z materialu z imieniem synka
wstazeczki jakies nakupila, cos tam jeszcze, material z koszul z lumpka, mowilam zeby szukala i znalazla rozne niebieskie, i jestem mega zadowolona, bo sama to bym dlugo robila, i pewnie nie tak dokladnie jak ona z maszyna w domu )---------- Dopisano o 17:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:56 ---------- Cytat:
Mi tez puchna bardzo, wiec unikam chodzenia, jak gdzies daleko czy duzo..... jak nie musze nigdzie nie ide Kochana nie martw sie ruchami dzieci juz maja coraz mniej miejsca, i te ruchy beda inne, moj synek raz rusza sie bardzo a w inny dzien mam spokoj, kilka razy poczuje, a potem caly dzien nic.... ostatnie kilka dni to mi dyskoteke robil ![]() ---------- Dopisano o 17:05 ---------- Poprzedni post napisano o 17:01 ---------- Cytat:
u nas np. w salach leza po dwie osoby zazwyczaj, ale nie moze byc tyle gosci, a jak juz, to jest sala odwiedzin, taki pokoj gdzie mozna usiasc z innymi, na pietrze i nie przeszkadzac pacjentkom innym.... |
||
|
|
|
#2554 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() no z zakupami racja kupiłam wanienkę z ikei dla małej dzisiaj będę z allegro resztki zamawiać dla dziecka coraz bliżej końca jeszcze policzek mi napuchł od zęba noo ![]() ale całe szczęście nie boli ![]() nouvelle wszystkiego dobrego na nowej drodze życia !!
|
|
#2555 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
i moje ostatnie zamowienia. coraz blizej i zaczynam sie bac ![]() przyloz cos z zamrazalki to pomoze
|
|
|
|
|
#2556 |
|
Wtajemniczenie
|
Dzieńdoberek dziewczyny
![]() Od rana próbuję do was napisać ale co chwilę coś wyskakuje. Piękna kołyska ja mam czarną ![]() Pisałyście o kp, nie nastawiajcie się tak n maxa na nic, bo z tym na prwdę różnie bywa. Najważniejsze,żebyście się nie załamywały i nie obwiniały że jesteście złymi mamami. Wiem, że w szpitalach różnie bywa i położne są róźne ale nie dajcie sobie "w kaszę dmuchać". One mają nieraz bardzo przykre i krzywdzące teksty a czasem laktacja na prawdę nie przychodzi tak szybko. Albo po prostu potrzebujemy pomocy. Niusiekowa, nie łam się kochana. ![]() Panna mimbla, tym wszystkim którzy tak gadają pokaż po prostu środkowy palec. Kochana ja urodziłam córkę w wieku lat 18 też raczej nie planowałam. Teraz ona skończyła 18 i będzie miała siostrzyczkę Z różnymi opiniami się spotykałam i wszystkie mam głęboko w poważaniu To moje życie i moje decyzje ![]() ---------- Dopisano o 17:39 ---------- Poprzedni post napisano o 17:37 ---------- A i dziewczyny dużo zdrówk dla chorych dzieciaczków. |
|
|
|
#2557 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
według mnie 2 osoby to max na raz ![]() ---------- Dopisano o 17:45 ---------- Poprzedni post napisano o 17:41 ---------- Cytat:
ja tak mam mój nieraz wypina się pół dnia i czasem kopie w dzień, a czasem w nocy a są dni że cały dzień siedzi spokojnie ja zwracam uwagę żebym chociaż raz na jakiś czas go poczuła kopnięcie, albo jak się przesuwa czy wypina bo gdyby nie to, to pewnie bym na IP siedziała ciągle
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 |
||
|
|
|
#2558 | |||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
moja kruszyna w 34 tygodniu 1950 g ![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Cytat:
![]() a nogi kładź do góry i odpoczywaj! co do naszego wieku, ja zaszłam w ciążę jak miałam 27, urodzę to będę miała niecałe 28 i uważam, że wcześniej nie byłam jeszcze na to gotowa, a teraz czas jest idealny. Chociaż gdyby nie moja choroba, która w tym momencie "pozwoliła" mi na starania, to może bym jeszcze nawet trochę poczekała, bo w pracy miałam duże szanse na awans i rozwój. Ale teraz niczego nie żałuję i uważam, że była to najlepsza decyzja jaką mogliśmy podjąć
|
|
|
#2559 | |||
|
Zakorzenienie
|
Ja po zakupach w galerii i wiecie co? Nie kupiłam nic dla małej. Chyba też się po mału zmieniam w walenia. Tak mi było ciężko łazić po sklepach. Po dwóch godzinach miałam dość. Kupiłam tylko kilka drobiazgów w Rossmannie i małe zakupy w Piotrze i Pawle i do domu. Chyba pozamawiam na allegro resztę
![]() Cytat:
A Ty w jakim języku rozmawiasz z mężem? Mówi po polsku? Cytat:
56 - Newborn 62 - 0-3 miesięcy 68 - 3-6 miesięcy Ale to przecież wszystko zależy od wagi i wielkości dziecka ![]() Cytat:
|
|
#2560 | ||||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Dziecko jest największym skarbem i szczęściem! Ja urodziłam O., mając niespełna 21 lat, też byłam na studiach dziennych i początkowo wydawało mi się, że będzie bardzo ciężko... Ale Maluch daje baaaardzo dużo siły, jakiejś nadprzyrodzonej wręcz mocy W moim A., mamie, siostrach i teściowej miałam ogromne wsparcie i było naprawdę ok. Na uczelni wzięłam rok dziekanki, a po powrocie na studia byłam jedną z najlepszych studentek Także nie łam się, nie zwracaj uwagi na innych, a jestem pewna, że wspaniale sprawdzisz się w roli mamy Cytat:
Może zadzwoń na IP i podaj objawy choroby, zobacz co Ci powiedzą. Ja tak z reguły robię i zawsze pomagają. Napisz potem koniecznie, jak się miewa D.Cytat:
KP baaardzo ułatwia powrót do figury Cytat:
Także polecam okłady z potłuczonych liści kapusty, jeśli tylko będziecie miały jakiekolwiek zastoje.To naprawdę bardzo pomaga, kiedy pierś jest tak twarda, że dziecku trudno chwycić prawidłowo brodawkę. Później kp przebiegało u mnie prawidłowo, miałam naprawdę dużo pokarmu. Kiedy O. miała 3,5 miesiąca, musiałam lecieć na 5 dni do Stanów. Wtedy Ola w domu jadła Nan Ha, a ja stale, regularnie, nawet w samolocie, ściągałam mleko. Powrót do kp trwał ok. 2-3 dni, także da się to zrobić O. karmiłam 13 miesięcy, także dla siebie ;-) bo to naprawdę wielka wygoda, oszczędność i naprawdę baaardzo to lubiłam Teraz też oczywiście chcę karmić naturalnie, ale kto wie, jaki scenariusz napisze życie... Będę się starać, ale w razie porażki, na pewno nie będę mieć do siebie pretensji. Czułość i bliskość tak samo można dziecku zapewnić karmiąc mm Składy mm są teraz na pewno świetne, więc nasze dzieciaczki i my damy radę ![]() Strasznie się rozpisałam- sorry Mam nadzieję, że ktoś przez to przebrnął
|
||||
|
|
|
#2561 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
czekam na cztery zamówienia w tym wózek mam nadzieję, że to wszystko uff.... tez się boję, a ten brzuch taki duży.... a jeszcze 8 tygodni u mnie
|
|
|
|
|
#2562 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Cytat:
|
||
|
|
|
#2563 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
powyżej 299zł jest przesyłka za darmo kurierem, jedynie 5 zł dopłacasz jesli chesz placic za paczkę przy odbiorze a nie przelewem. W biedronce dzis były Lovela płyny do prania kolor i do białego 1,5l za 14,89 zł. (jesli juz ktos o tym pisał to sorki,ze sie powtarzam ale nie nadrobiłam was jeszcze z dzisiaj )
|
|
#2564 | |
|
Zakorzenienie
|
cześć mamusie, ale zleciał mi weekend nawet nie wiem kiedy.
byłam wczoraj na zakupach - kupowałam rzeczy wyprawkowe - już nie wiele mi zostało nouvelle wszystkiego najlepszego na nowej drodze życia - dużo szczęścia i miłości ![]() liczę na jakieś fotki ![]() Cytat:
http://allegro.pl/fisher-price-c0108...996144633.html ale byliśmy na chrzcinach w grudniu i mój kuzyn chciał karuzelę dla małego i kupiliśmy tą: http://allegro.pl/fisher-price-gwiez...006003063.html bardzo fajna , a oni mega zadowoleni ![]() nadrobiłam was widziałam posty odnośnie mojego księżniczkowego łożeczka.ktoś pytał, gdzie kupiłam. kupiłam na allegro tutaj : http://allegro.pl/baby-raj-14-el-pos...922215784.html dodaje jeszcze zdjęcie z aukcji i nasze pisałyście o karmieniu piersią - ja mimo CC liczę, że będę mogła od razu to robić , na niczym mi nie zależy tak jak na KP. Mam nadzieje, że mi się uda, że nie będę miała żadnych problemów , bardzo mi na tym zależy ![]() dziewczyny a ma któraś jakiś zwykły laktator elektryczny nie medela , bo przyznam szczerze chciałabym jakiś tańszy a dobry. i jeszcze mam pytanie odnośnie niań elektronicznych - jakie macie i polecacie , bo muszę jakąś kupić
|
|
#2565 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
|
|
|
#2566 | ||
|
Zakorzenienie
|
dobra kolacja
---------- Dopisano o 19:15 ---------- Poprzedni post napisano o 19:14 ---------- Cytat:
![]() U mnie tez 8, nie chce wiedziec jak bede wygladac za 8 tygodni ![]() ---------- Dopisano o 19:18 ---------- Poprzedni post napisano o 19:15 ---------- Cytat:
Wyjde na chwile z domu, i jestem jakas spuchnieta, zmeczona i nie wiem co jeszcze ![]() Rozmawiamy po francusku, czasami po angielsku, zalezy jak lezy, doslownie.....Z poczatku rozmawialismy tylko po angielsku, i dlatego nam tak zostalo z przyzwyczajenia i sie zapominamy, a po polsku to moj TZ ladnie przeklina |
||
|
|
|
#2567 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ciekawe którą z nas pogoni szybciej na porodówkę
|
|
|
|
|
#2568 | |
|
Zakorzenienie
|
Uwielbiam czuc nowe ruchy w moim brzuchu , takie ktorych nie czulam jeszcze ani razu
---------- Dopisano o 19:20 ---------- Poprzedni post napisano o 19:19 ---------- szkoda ze innego wyjscia nie ma ![]() ---------- Dopisano o 19:22 ---------- Poprzedni post napisano o 19:20 ---------- Cytat:
ja z laktatorem sie wstrzymuje do porodu, najwyzej tz poleci do apteki i kupi z aventu
|
|
|
|
|
#2569 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie Kochane,
przepraszam, że dokładnie Was nie pocytuję, ale mam jeszcze 11 stron do nadrobienia za wczoraj i dziś - ładnie śmigacie ![]() dopiero pożegnaliśmy gości, a jutro z rana jadę do alergologa na badania, zobaczymy co z moją astmą. Nusiekowa trzymaj się dzielnie, te kilka dni szybko minie Dziękuję za wypowiedzi odnośnie witaminek, zaczekam z zakupem jeszcze, myślę, że każdej z nas jeszcze lekarz o tym powie.
|
#2570 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() 3mam kciuki za jutrzejsza wizyte Ja wlasnie z witaminkami wole zaczekac, z tym kosmetykiem do pepka tez, lekarz obejrzy maluszka i zapisze co kupic juz teraz na polce stac nie musi ;p
|
|
|
|
|
#2571 |
|
Rozeznanie
|
Od trzech dni męczy mnie zgaga, w nocy spać nie daje, mam tylko nadzieję, że mały będzie miał afro na głowie
|
|
|
|
#2572 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Niestety zgaga nie ma nic wspólnego z owlosieniem u dziecka a szkoda
|
|
#2573 |
|
Wtajemniczenie
|
Nam położna na SR mówiła żeby tak do 3 m-ca nie zakładać dziecku karuzelek żeby go nie przestymulować. Łóżeczko ma być azylem,miejscem wyciszenia a nie dalszej stymulacji.
Co prawda dostałam kruzelkę, ale nie będę jej do kołyski zakładać. |
|
|
|
#2574 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
|
|
#2575 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
ja wysłałam zgłoszenie przez strone z fotami paragonu nie bylo na nim koloru więc napisali mi czy moge wysłać foty wózka. Wysłałam i w ciągu 2 tygodni przyszły rzeczy kurierem za które zapłaciłam 1zł przy odbiorze ![]() Cytat:
Niczego nie żałuję
|
||
|
|
|
#2576 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#2577 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
jeśli tak miałobby być to moja chyba będzie łysa, bo ja zgagę miałam chyba raz, ale nawet nie wiem czy to była zgaga :P Cytat:
ale zapomniałam dziś zapytać
|
|
|
#2578 | |
|
Rozeznanie
|
przecenione ze 129 na 70 do tego rabat z sms 20% więc wyszło 54zł
W końcu jakaś normalna cena ![]() Cytat:
Dziś szukając na strychu przewijaka ją znalazłam
|
|
|
|
|
#2579 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() A uczyłaś się wcześniej francuskiego czy dopiero od TŻ? A mały na pewno szybko podłapie dwa języki. Ja właśnie zamierzam kupić taki zestawik razem z łóżeczkiem, tylko bez baldachimu chyba. Fajnie zobaczyć jak wyglada naparwdę, a nie tylko na zdjęciach z aukcji. Tylko ja chciałam białe łóżeczko. Za dużo tego na allegro i już mętlik w głowie więc chyba się zdecyduje na to co Ty
|
|
#2580 | ||
|
Zakorzenienie
|
kochana trzymaj się, trzymam kciuki za dobre wyniki
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Co do baldachimu , ja mam go na razie założonego ale raczej nie będę korzystać z niego z racji małej ilości miejsca w naszym pokoiku nad łóżeczkiem zrobimy półkę taką zamykaną chyba, bo nie mam możliwości wstawienia komody - tak , że baldachim pójdzie ale na zewnątrz na lato
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:58.

u nas tez choroba i strach o zdrowie młodego 

wstazeczki jakies nakupila, cos tam jeszcze, material z koszul z lumpka, mowilam zeby szukala i znalazla rozne niebieskie, i jestem mega zadowolona, bo sama to bym dlugo robila, i pewnie nie tak dokladnie jak ona z maszyna w domu
dzieci juz maja coraz mniej miejsca, i te ruchy beda inne, moj synek raz rusza sie bardzo a w inny dzien mam spokoj, kilka razy poczuje, a potem caly dzien nic.... ostatnie kilka dni to mi dyskoteke robil 

Może zadzwoń na IP i podaj objawy choroby, zobacz co Ci powiedzą. Ja tak z reguły robię i zawsze pomagają. Napisz potem koniecznie, jak się miewa D.

boje sie
07.07.2012