|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
Pokaż wyniki sondy: Jaki powinien być tytuł następnej części wątku? | |||
Nasze dwulatki bunt zaliczaja i rodziców nerwy na próbę wystawiają |
![]() ![]() ![]() ![]() |
3 | 23,08% |
Mamusie swoim dwulatkom noski wycierają, a w brzuszkach kolejne maluszki mieszkają |
1 | 7,69% |
Z buntem się zmagamy i na kolejne dzieciaczki czekamy |
6 | 46,15% |
Humorki naszych dzieci dzielnie znosimy i o przesypianie nocek prosimy |
3 | 23,08% |
Głosujący: 13. Nie możesz głosować w tej sondzie |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#242 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: W nocy zabawa, jedzenie jest bee. Usiąść na nocnik? Ja mówię nee-Mamy VII-VIII
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#243 |
Zakorzenienie
|
Dot.: W nocy zabawa, jedzenie jest bee. Usiąść na nocnik? Ja mówię nee-Mamy VII-VIII
Dzoan a u Ciebie w mieście nie ma jakiegoś fajnego lekarza? Popytaj może gdzieś na forach, koleżanek itp. Bo jeździć tam z chorym dzieckiem nie zawsze jest za fajnie nieraz warunki drogowe są kiepskie. Nasze auro firmowe przejeżdża 2 razy przez Twoją miejscowość 😊 sama z szefem też kilka razy tam byłam😊 co do lekarki która tak was potraktowała to też bym się zraziła. U nad na spacerach podobnie, Łukasz dzisiaj przeszedł spacerkiem ok kilometra oczywiście podobnie jak Olek musi wszystkie murki i kamyki obadać.
Miszka fajnie to wszystko opisałaś z książki. U nas akurat też etap wchodzenia na krzesła. Ja też już od jakiegoś czasu zastawiam Łukasza samego w pokoju a w kuchni gotuję obiad, sprzątam itp. Zaglądam oczywiście do niego często albo pytam co robi i najczęściej słyszę że robi niuniu czyli coś kombinuje.
#244 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja się wczoraj wczytałam bo byłam w szoku, że z chorobami dziecka może wiązać się właśnie refluks. Poza tym nasz Maksiul strasznie ulewał ale na razie, odpukać, nie choruje ---------- Dopisano o 23:44 ---------- Poprzedni post napisano o 23:42 ---------- Cytat:
|
||
![]() ![]() |
![]() |
#245 |
Konto usunięte
|
Rozterki jak przy naszych dzieciakach
![]() Dzięki za odpowiedź. Mam tę książkę, ale czytałam ją mocno na raty i wiele rzeczy mi umknęło, muszę jeszcze raz przysiąść nad nią. Ja się najbardziej boję, jak w drugim pokoju jest cicho, to najgorszy zwiastun, wtedy wchodzę z duszą na ramieniu, gdzie zastanę królewicza.. |
![]() ![]() |
![]() |
#246 |
Zakorzenienie
|
Dzień doby
Ja już w pracy. Łukasz poszedł do żłobka, rano nie mogliśmy go dobudzić. Ale jak wstał to tylko dzieci i dzieci wołał 😊 w żłobku już przycichł i speszony był. Nie chciał iść do pani ale nie płakał. Kaszle dalej nie dużo w prawdzie ale rano znów tak ciężej kaszlał. Ciekawe ile pochodzi ja obstawiam tydzień o ile cały się uda. Mówiłam że kaszle więc mam nadzieję, że nie będą nic sapały. Perseja też się boję jak jest cisza. Ostatnio rano robiłam śniadanie a Łukasz cicho był w pokoju. Wchodzę a ten dorwał czekoladę i je. Tz jadł wieczorem i nie schował więc mały się poczęstował. Miszka u chyba po mojej diecie ![]() Jak tam dieta u wszystkich odchudzających się?
#247 |
Zadomowienie
|
![]() Witam się z mega mdłościami ![]() Aga brawa za wizytę ![]() ![]() Zdrówka dla chorowitków ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#248 |
Konto usunięte
|
Stokrotka u mnie już ponad kg w dół, wiec świętowałam zestawem w Macu
![]() Sammi dobry objaw ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#249 |
Rozeznanie
|
Dzien dobry,
Cos mi sie tapatalk pozmieniał i nie chce mnie zalogować. Pada u nas deszcz. Chyba pierwszy tej zimy. Troszke kropi a korki okropne a ja oczywiście miałam wizytę i musiałam jechać. Ja akurat świruje z Asmy jedzeniem ale jej samotne zabawy w pokoju mnie nie przerażają zbytnio. Skacze po dużych krzeslach, stołach, szafkach no i co zrobię, nie przywiąże jej nigdzie. Za to w CH nie wypuszczam jej z wózka chyba ze jest TZ i to on bedzie za nią odpowiedzialny. I dziękuje mamuśki za pomysł z olejem z pestek dyni. Tez daje na łyżeczce i zawsze jest płacz bo ona chce wiecej. Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
![]() ![]() |
![]() |
#250 | |||||||
Zakorzenienie
|
Hej,
Ja w pracy, chłopaki w domu. Wcześniej tylko Was podczytałam, a dopiero teraz usiadłam..no powiedzmy że spokojniej ![]() ![]() ![]() Rano nie mogłam wstać...tak mi się dobrze spało......Olek spał całą noc, dopiero jak wstałam zaczął mocno odkasływać wydzielinę.. oklepałam go i spał dalej do niemal 8. ---------- Dopisano o 12:12 ---------- Poprzedni post napisano o 11:44 ---------- fajne jesteście ![]() Cytat:
![]() ![]() ![]() Dziękuję za link.. ![]() Cytat:
Olek też ma podejrzenie alergii i nam to tłumaczono, że organizm nie broni się przed wirusem, tylko walczy z alergenem, dlatego zawsze będzie się zaczynało karkiem i kończyło na oskrzelach albo płucach i musimy zmienić dietę i pozbywać się alergenów. Wtedy dopiero organizm będzie miał szansę wybronić się przed wirusem. No ale.. to zdanie jednej z pani doktor i nie poparte badaniami, więc niewiadomo czy to do końca tak.. ---------- Dopisano o 12:28 ---------- Poprzedni post napisano o 12:12 ---------- Cytat:
![]() ![]() No właśnie u nas to za bardzo słyszę tylko, że ta jest fajna...ta ma podejście do dziecka.. itp. itd. Ale żeby sie to jeszcze przekładało na wyprowadzanie dziecka z chorób, właściwe diagnozy i leczenie..Poza tym, że te opinie od matek, które w domu z dziećmi siedzą, żadnych żłobków..jedyne skupisko dzieci na placu zabaw ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() ![]() Ja to w ogóle jestem paszczurska, bo miałam nie jeść słodyczy, a jem właściwie co dzień.. jedynie wieczorem przestałam się obżerać i staram się sięgać po jogurt czy Belriso ![]() ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() Całe szczęście, że Olek jeszcze po krzesłach nie skacze .. na razie namiętnie wspina się na kanapę i to mu wystarcza ![]() Edytowane przez dzoan Czas edycji: 2015-01-19 o 11:35 |
|||||||
![]() ![]() |
![]() |
#251 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Taki z niej rozrabiaka?? wow! To już ona braciszkowi pokaże jak się broi;p I ja też mam podobne podejście. Wychodzę z założenia, że ma teraz taki etap i mu nie zabronię. No chyba że już totalnie przegina. Myślę, że dziecko musi się nauczyć i samo przekonać (oczywiście w ramach zdrowego rozsądku) co może a czego nie powinie robić. Czasem walczę z tym z moim mężem bo on pozwalałby na ciut mniej. Ale z kolei Maksiul ma duży tempereament i musi się wyszaleć i wyskakać. Ma to po mamusi, bo jak byłam mała to obowiązkowo po dobranocce mama wyganiała mnie jeszcze na dwór, żebym się wylatała bo inaczej nie było mowy o spaniu- taka roznosiła mnie energia ![]() DZOAN moze faktycznie poszukaj innej pani dr i może ona inaczej podejdzie do tematu. STOKROTKA ja też jakoś szczególnie nie przestrzegam tej diety, niesttey. Czasem zgrzeszę, głownie przez męża. Ale już obiecał, ze nie będzie nic kupował. To może zaczynamy od tego poiedziałku ![]() ![]() ---------- Dopisano o 14:20 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ---------- [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49825284]Rozterki jak przy naszych dzieciakach ![]() Dzięki za odpowiedź. Mam tę książkę, ale czytałam ją mocno na raty i wiele rzeczy mi umknęło, muszę jeszcze raz przysiąść nad nią. Ja się najbardziej boję, jak w drugim pokoju jest cicho, to najgorszy zwiastun, wtedy wchodzę z duszą na ramieniu, gdzie zastanę królewicza..[/QUOTE] [1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49827059]Stokrotka u mnie już ponad kg w dół, wiec świętowałam zestawem w Macu ![]() Sammi dobry objaw ![]() hahahahaha, faktycznie! a może właśnie wyluzuj przez jakiś czas i tylko go obserwuj. Zakazany owoc lepiej smakuje i moze robi Ci na przekór. Odpuść, pozwól niech posmakuje i może sam odpuści bo to już nie będzie atrakcyjne a i mama nie będzie reagowała jak Ty to zrobiłaś??????? ponad kg już????? ej no, nie dołuj nas!!!! chyba Cię znielubimy ![]() ---------- Dopisano o 14:24 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ---------- U nas cudowna pogoda, trochę zimowa ale co z tego jak nie możemy iść na spacer bo na naszej ulicy mamy lodowisko. Nie możemy ruszyć się za nasze ogrodzenie bo wszędzie lód. Pobawiliśmy się z Maksiem troche przed domem, poprzerzucaliśmy śnieg i koniec. Moze po obiedzie trochę odpuści to pójdziemy na spacer. Edytowane przez miszkaaa Czas edycji: 2015-01-19 o 12:21 |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#252 |
Rozeznanie
|
Hej. Ale ponury dzień.
Julian osłabiony i zakatarzony 😞 , mnie również wzięło, ledwo wstałam z łóżka 😞. Jeszcze ten kręgosłup, coraz bardziej mnie boli 😞. SAMMI współczuję mdłości 😞, niech szybko mijają. Dbaj o Siebie. STOKROTKA może tym razem się uda, żeby Łukaszek pochodził trochę dłużej niż tydzień do żłobka. PERSE 😃 cisza w pokoju obok zawsze wróży coś złego 😊. Myślę że Artek z Julkiem roznieśli by pokój wolnymi pomysłami 😃. Julkowi brakuje tylko trójek i piątek (a kiedy te piątki mają wyjść?) MELA ale jesteście ładne dziewczynki 😉. |
![]() ![]() |
![]() |
#253 |
Zakorzenienie
|
Miszka super, ze macie śnieg..w tamtym tygodniu zapowiadali, że i u nas coś sypnie i temp. zbliżą się do 0 i lekkiego minusa, a przyszło co do czego i znowu dalej jest na plusie i jeszcze mokro... a myslałam, że Olusia na sanki wyciągnę
![]() Jeszcze 15 min. i do domu ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#254 | |
Zakorzenienie
|
Aaa, i moje dziecię ma jakąś nową dziwną fazę- złość!
Wystarczy jakaś głupota a czasami nawet bez przyczyny wygina się i stęka na płacz (czasem zamienia w płaczki) i tak się złości. Próbuję odwrócić wtedy jego uwagę, czasem się udaje a czasem popłacze. Przyjmuję, ze to taki etap ![]() ---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ---------- Cytat:
![]() Bidulko, jeszcze Ciebie wzięło choróbsko. Kurde, masz kogoś do pomocy? bierz szybko jakies leki. Zdrówka wam życzę! SAMMI super, że masz mdłości= dobry znak, że dzidzia rośnie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#255 |
Rozeznanie
|
MOON jak wizyta, synuś duży już?
Asma pomimo diety energii ma sporo 😊, nie martw się! MISZKA kurcze to się zima u Was rozwinęła! |
![]() ![]() |
![]() |
#256 |
Zakorzenienie
|
Mera kurcze
![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#257 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mówię w weekend do męża, że sanki potrzebuję, że może od kogoś pożyczymy a on na to: coś ty, przecież to Irlandia, kto tutaj ma sanki ![]() Ale na następny rok zdobędziemy ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#258 |
Zakorzenienie
|
Miszka Olek ma to samo! Tylko u niego znakiem charakterystycznym jest to, że rzuca się do pierwszego lepszego przedmiotu i go gryzie
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#259 | |
Rozeznanie
|
Cytat:
Tz nadal wyjeżdża i wszystko na moich barkach. Podobnie zresztą u Ciebie , też zostajesz ze wszystkim sama 😞. Przykro mi że Twój tz taki nie kumaty. Powiedz, czy to tak się zmieniło bez powodu czy ma ale o coś konkretnego? |
|
![]() ![]() |
Okazje i pomysĹy na prezent
![]() |
#260 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Chyba chłopaki mają podobny etap. za chwilę będą leżeć na podłodze i żuczki udawać ![]() ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#261 |
Zakorzenienie
|
Dzięki za odpowiedci w sprawie mrożenia dyni. A w czym mrozi id?
Siedzę w banku. Podejście nr 4 ![]() Sent from my Lumia 800 using Tapatalk
#262 |
Zadomowienie
|
Ja siedze na lawce w parkh i marzne bo mloda zasnela w wozku na powrocie od lekarza.
U na dalej bez zmian. Mega katar. Gardlo ok. Oskrzela ok. Wiec dostalsm L4 na "zabkowanie". Mamy jechac na pobranie kwri jutro zeby spr czy tez katar wirusowy czy alergiczny. Koncze bo mi palce zamarzna...tel dotykowe to zlo ![]()
#263 | |
Konto usunięte
|
Dzoan powiem szczerze, że ja się zgadzam na taki układ, bo nie pracuję. Gdybym pracowałam, wymagałabym od TŻa równego wkładu w opiekę nad dzieckiem.
Miszka, hmm staram się jeść regularnie, nie podjadam, nie jem nic po 20 (czasami sobie zrobię jakiś napój, nawet gorącą czekoladę, ale ja byłam w stanie wsunąć bułkę albo pół czekolady o 1 w nocy przy odciąganiu, tak, że tego ![]() Ja się cieszę, że nie kupiłam sanek. Koniec stycznia i leżałyby. U nas śnieg leżał dosłownie jeden dzień. Mam za to swoje stare sanki, postaram się dokupić oparcie i w razie czego Artek będzie miał. ---------- Dopisano o 16:12 ---------- Poprzedni post napisano o 16:11 ---------- Cytat:
![]() Zdrówka dla Karinki ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#264 |
Rozeznanie
|
Julek zwymiotował 😞.
MISZKA może nie zawsze dzieje się coś złego ale zawsze ma mega pomysły 😊, np. wkłada samochodziki i piłeczki do głośnika z kina domowego, wchodzi sam nas górę, wrzuca do wanny wszystkie żele, płyny, a kiedy się skończą to leci do sypialni i zabiera poduszki, jaski i wrzuca do wanny 😊, potem grzecznie schodzi na dół! Otwiera też lodówkę i częstuje się np. serkiem topionym z opakowaniem, a ostatnio napił się piwka (tz zostawił na stole) uprzednio zamknął drzwi do salonu (szklane) dobrze, że w porę dojrzeliśmy. ELAINE oby 4te podejście wypaliło! YEVELE s są rękawiczki specjalne lub telefony które mogą być obsługiwane zwykłymi rękawiczkami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#265 |
Zadomowienie
|
Perse, mera tak wiem o tych rekawiczkach ale ja srednio w sezonie gubie po 2 rekawiczki wiec nie woem czy by to mialo sens
![]() Biedny Julek :/ Stokrotka a jak Lukaszek w zlobku?
#266 |
Zakorzenienie
|
Ja właśnie rozmawiałam z bratem 8 minut i moje dziecko takie ciche było. Myślałam, że może w koszu śmieci przegląda (kosz na papiery), a ta stała i mazakiem ściany malowała. No cóż, ściana 2 m pomazana w pionowe szlaczki. Nie będziemy malować bo remont strychu będzie wiosną i latem planujemy się tam wyprowadzić, a dół przerobić na coś.
#267 |
Zakorzenienie
|
MERA ahahahahha! Juliano rządzi!! niezły jest! Może od kataru zwymiotował?
Zdrowka dla wszytskich chorowitków! ![]() PERSE w takim razie wytrwałości życzę! Może będziesz bardziej konsekwentna niż ja i Stokrotka;/ MELA jak to, gdzie się wyprowadzasz? do tego domu po babci czy jednak u męża robicie remont? |
![]() ![]() |
![]() |
#268 |
Zakorzenienie
|
Mela ja też nie zrozumiałam czy do domu babci czy tutaj jednak
![]() Mera no pewne, zacznij prywatnie, bo się wykończysz..do września jeszcze hohoho, a Ty już potrzebujesz poważnej pomocy. Orientowałaś się już jaki to koszt? Strasznie Ci współczuję bólu..nawet nie masz kiedy odpocząć ![]() ---------- Dopisano o 19:55 ---------- Poprzedni post napisano o 19:50 ---------- Yevele a jakie badanie krwi pokaże czy to wirusowe czy alergiczne? Czemu moja pediatra nic nie zleca.. mogłaby chociaż jakieś wymazy z gardła zlecać przed podaniem antybiotyku albo co..a ją stać tylko na zwykłą morfologię i siki..i to jeszcze jak Olek zdrowy będzie, a nie w chorobie ![]() Zdrówka dla Karinki. Stokrotka jak Łukaszek? Elaine jak Igi? Mera jak się czuje Julianek? Miszka mąż zdrowy? ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#269 |
Zakorzenienie
|
Remont w domu męża był planowany od dłuższego czasu i trzeba go zrobić bo dach dziurawy itd.
#270 |
Zakorzenienie
|
Zrobiłam na kolację pyszną zapiekankę!..to nic, że Olek zjadł tylko makaron
![]() Wzorowałam się na przepisie z jakiegoś bloga, ale zmodyfikowałam trochę pod siebie, bo nie wszystkie składniki miałam. Makaron świderki, brokuł, pół dużego kalafiora, cebula, pół cukinii, filet z kurczaka, sos z: jogurtu nat., 2 serków topionych śmietankowych, pół łyżeczki gałki muszkatołowej, 100ml mleka, startej mozzarelli, czosnku, soli, pieprzu..z góry starty żółty ser.. ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:06.