|
|
#2731 | |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI
Cytat:
|
|
|
|
|
#2732 | |
|
Rozeznanie
|
Wizaż doprowadza mnie dzisiaj do pasji. Ciągle mnie wylogowuje. Mogę więc was czytać, ale mam problemy z pisaniem
![]() Tepsa - wysłałam PW, mam nadzieję że doszła. Co do piwkowania naszych panów - ja mojemu pozwalam do lutego ile chce. Jeszcze mu robię za szofera. Niech ma trochę przyjemności, później synek unieruchomi nas w domu na dłuższy czas. Co do herbatki liści malin - nam pozwolono ją pić dopiero od 38 tygodnia, nie wcześniej. A tak w ogóle to znowu jestem chora, wczoraj bolało mnie tylko gardło, w nocy nie mogłam oddychać, dzisiaj dostałam biegunki, a jak ćwiczyłam na piłce to złapały mnie okropne skurcze. Przeszły dopiero po ciepłej kąpieli. I może mi nie uwierzycie i będziecie się śmiały, ale ja jestem pewna, że urodzę w lutym. Wmówiłam to już i sobie i chyba młodemu Teraz mam ---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ---------- Cytat:
Ja olejku z wiesiołka nie znalazłam u siebie więc mąż mnie masuje oliwą z oliwek. A z ciekawości - w jakim celu łyka się wiesiołka? Bo jeśli tak jak liście z malin działa skurczowo to ja bym się jeszcze bała tego łykać
|
|
#2733 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
#2734 |
|
Raczkowanie
|
Crystal- super te literki! Ależ jestem ciekawa efektuu końcowego! Zdolna babcia
![]() SMV- sny o butelkach i pieluchach? Jak już dzidziol będzie się na świecie to będziecie śnić o kupkach i wymiocinach <lol> albo bedziecie spać jak zabici ![]() I :brawo: za kuratorium, kciukasy mocno zaciśniete! Kochana a nie miałaś odpuścić trochę z tymi korkami 5h!? oj lanie porządne Ci się należyLuzna- wyrazy współczucie... Niesetety też znam takie przypadki Dlatego bardzo ważne są chociażby badania pracownicze, które większość zaniedbuje...Krusz6nka 88- super ! dla męża, palenie jeste feee I dla Ciebie cierpliwosci do nerwuska Mklukle- ja też nie zaczełam jeszcze prać ![]() Niunia_ona- dużo sił na szybką i sprawną przeprowadzkę! Lada moment bedziecie na sowim Meganka- super ze do domku oby żadnych plamień już nie było! Niech synuś tam grzecznie siedziMono9- ojoj Helenka już ma 2 miesiące !? ale to zleciało... zdrówka malutka! Super że już tak mało pomocy potrzebuje przy oddychaniu Nusiekowa- co tam dziś stołóweczka szpitalna dobrego serwuje ? Jakieś pielgrzymki od rana były u sąsiadek? No i pieknie wczoraj pisałyście o sprawnych językach i itp, ale ja mam i tak ograniczenia Niektórych zakazów się nie da obejśc Choć wieczór zaliczam do meggga udanych Po za tym jak tak czytam, to chyba wczoraj coś wisiało w powietrzu że brzuchatki lamowac się zaczęły ![]() ---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ---------- AAAAAAAAAAAAAAAAAAA wiecie co Bartas dziś zrobił aaa siedział i karmił przy śniadaniu :P Afera była, bo do przedszkola dzidzi nie mógł wziąć...kocham, kocham, kocham
|
#2735 | |
|
Zadomowienie
|
Dziękuję Wam wszystkim za kondolencje. Już się trochę ogarnęłam po tej informacji. A kuzynce pomaga ktoś inny, nie zostałam tym obciążona.
No niestety tak działa ta nasza służba zdrowia... Dlatego ja się cieszę, że płacę w pracy za ubezpieczenie zdrowotne 168 zł za siebie, męża i dziecko które się urodzi (pakiet rodzinny) i mam większość badań i 23 specjalistów. Bo na nfz to już bym w psychiatryku siedziała ![]() ---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
miałam dzisiaj zacząć ale ostatecznie straciłam wenę i ciuszki czekają nie wiem co jest lepsze, ale ja kupiłam akurat proszek loveli a do płukania płyn loveli. Co do butelek to ile mam tyle opinii, ale ja zdecydowałam się na Aventa, bo w sumie słyszałam dobre opinie, a w sklepie trafił mi się zestaw na promocji
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24 |
|
|
|
|
#2736 |
|
Wtajemniczenie
|
Hejo
Meganka, cieszę się już w domu Odnośnie butelek, to ja mam tą co była dodana do laktatora calma medela, a laktator kupiłam tylko dlatego, ze pomylili ceny i zamiast 499 zapłaciłam 219 ![]() Byliśmy w weekend na szkole rodzenia i mam ogromne zakwasy Dziewczyny radzę coś ćwiczyć przed porodem, bo mi teraz się ciężko chodzi, a zakwasów po porodzie z obolałym kroczem nie chcę sobie wyobrażać, więc lepiej ich uniknąć Mnie nurtuje koszula do porodu... Chciałabym dużą, dłuższą tunikę rozpinaną z przodu na zamek, a nie koszulę nocną ![]() ---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ---------- Jeszcze miałam napisać o praniu. Na tej sr mówili żeby chociaż pierwsze zestawy ubranek do szpitala wyprać w płatkach mydlanych, bo one nie uczulają
|
#2737 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
![]() Łóżeczko składamy jednak jutro, bo chociaż do terminu jeszcze dwa miesiące, to muszę jakoś oswoić swojego sierściuszka, że to łóżko malucha, a nie jego ![]() Ogólnie dzisiaj tak się zdenerwowałam, jak mało kiedy. Okazało się, że cały czas mam za mało żelaza, nie dam rady go "podbić", a w dodatku za mało magnezu, a wiadomo że żelazo źle się wchłania w towarzystwie magnezu. Jak mówiłam lekarce że miałam kiedyś problem z anemią, to mówiła że ona nie widzi już problemu, że jest ok, a teraz mi powiedziała, że myślała że mi się unormuje I jestem przerażona, cały czas chce mi się płakać, że małemu coś się dzieje, jakaś krzywda, cały czas skacze, kopie, kręci się i wierci, boję się, że to przez ten brak, że nie będzie zdrowy, jakieś komplikacje się pojawią Jak mogłam być tak głupia i wyjść bez wypisania jakiegoś preparatu... Czuję się złą matką, może faktycznie nie nadaję się na rodzicielkę |
|
|
|
|
#2738 |
|
Wtajemniczenie
|
cześć kochane - czytam was ale ciężko mi cytować bo wieczorem dopiero tz mi kompa przywiezie. Widzę wiele z nas szykuje się na luty- tez wole urodzić przed terminem niż po.
ja dzis sie dowiedziałam że obiad mam miec dla cukrzyków - fajnie ze mnie ktos poinformował ![]() dzisiaj przyszła do nad w odwiedziny laska co leżała wczesniej na moim łóżku z malutkim dzieciaczkiem....az sie popłakałam taki byl cudowny. Nie mogę się doczekać aż wezmę na raczki Oskarka ściskam was mocno bardzo !! ---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ---------- dziewczyny i jesli cos się dzieje, plamicie,boli was brzuch czy macie wrażenie ze dziecko sie rusza za malo/dużo to idźcie to sprawdzić .leżąc na patologi sie nasłuchałam... Juz tak Malo czasu zostało - trzeba sie obserwować !
|
|
#2739 | ||
|
Zadomowienie
|
A mi malutka musi uciskać na jakiś nerw, bo wczoraj chodziłam wieczorem jak paralityk- cały pośladek i noga do kolana bolała mnie tak, że nie mogłam chodzić. Czułam ból z prądami
Dzisiaj jest na razie ok, chociaż ćmi mi pośladek po wczorajszym bólu i czasem zakłuje. Co za życie ![]() ---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ---------- Cytat:
Cytat:
Każdy maluch się wierci kopie i przewraca, więc nie przejmuj się. A lekarka rzeczywiście nie jest w stanie już nic poradzić?
|
|
|
#2740 | |
|
Konto usunięte
|
Cytat:
Tak, ale mały fika non stop, nie wiem kiedy on śpi. To moja pierwsza ciąża, skąd mogę wiedzieć co o tym myśleć
|
|
|
|
|
#2741 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Jeśli wizyta ma być za jakiś dłuższy czas, pewnie bym napisała smsa z zapytaniem o swój problem
|
|
|
#2742 |
|
Zadomowienie
|
Witajcie
No to zaczęłyśmy z Oliwką 35tc Dzisiaj wizyta u gin. i pobieranie jakiś wymazów z pochwy i odbytu...nie było przyjemne :/ i trochę mam plamienia, ale mówiła, że tak może być po tym, dostałam również skierowanie na usg, bo moja lekarka chce sprawdzić czy się odwróci. Mała szaleje dzisiaj, dyskotekę sobie chyba urządziła Chciałam dzisiaj zacząć malutkiej szyć też literki na imię, żeby jej przywiesić i zrobić pompony do karuzeli, ale oczywiście listonosz nie raczył dziś się pojawić Muszę czekać.
|
|
|
|
#2743 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ja już nie mogę doczekać się naszej wizyty 27 stycznia. Niby tak blisko, a jeszcze tyyle dniii Już jestem ciekawa ile waży, jak jest duża i oczywiście czy wszystko ok. I może tym razem Niki pokaże nam buźkę, bo dwa ostatnie razy zasłaniała się z sukcesem
|
|
|
#2744 | ||||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
u mnie w mieszkaniu nie może palić nikt. Najgorzej jak jedziemy do rodziców TŻta, tam teść pali i jak wracamy to wszystko mi śmierdzi papierosami ja tam chyba z dzieckiem nie pojadę...Cytat:
Cytat:
za 32 tydzień!super, że do domu! odpoczywaj i uważaj na siebie Cytat:
ale TŻ wie, że od lutego koniec, nawet sam i tym ostatnio wspominał ![]() zdrówka dużo ja też bym wolała chyba urodzić pod koniec lutego, ale co do ułożenia główkowego to moja już przed świętami tak była ułożona, więc to jeszcze nic nie znaczy ale dobrze, że już wszystko szykujesz ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za 35 tydzień!! brzmi już poważnie ![]() dziewczyny rzeczy przebrane, mam tego ogrom ![]() na razie zostawiłam rozmiar 56 cm i 62 cm, reszta poszła do kartonów i zaczęłam pranie chyba będę musiała małą jakieś 10 razy dziennie przebierać ![]() ![]() no i pokój pomalowany
|
|
|
#2745 | |||||
|
Zakorzenienie
|
cześć kochane
![]() ja po wizycie u diabetologa, moja walka się opłacała, Pan doktor zadowolony i ja lepiej się czuję ![]() w nagrodę był dziś pączek i kawka ![]() Cytat:
Cytat:
wiem jak to jest z naszą służbą zdrowia - u mojego męża 2 lata szukali co mu jest. Chodziliśmy od lekarza do lekarza i nie tylko Państwowo , bo też mam pakiet medyczny. Ale w końcu trafiliśmy do lekarza, który po pierwszej wizycie zlecił badania i postawił diagnozę. Niestety w naszym kraju lekarzom leczyć się nie chce , co przeraża... Cytat:
że wychodzicie. w domku na pewno lepiej. uważajcie na siebie Cytat:
![]() Cytat:
za 35 tcpochwal się pokoikiem ![]() a ja się pochwalę - zamówiliśmy pierwszą zabawkę dla Emilki ![]() i siedzi sobie w łóżeczku i na nią czeka
|
|
#2746 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za cukry!!pokoikiem się pochwalę, ale jak trochę ogarniemy, bo na razie na jeszcze syf, kurz, folia itd ![]() a zabaweczka słodka, też muszę o czymś pomyśleć
|
|
|
#2747 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Ja dziś wyprałam pierwszą maskotkę dla synusia- Misiu którego dostałam od Tż na zeszłoroczne walentynki |
|
|
|
|
#2748 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Ja dzis wpadlam do HM i kupilam stanik do kp, no i zahaczylam o TESCO, na % kupilam kombinezon na zime na nastepy rok, przeceniony z 99 zl na 29zl.
|
|
#2749 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja bym chciala urodzic pod koniec lutego... ale co ma byc to oczywiscie bedzie. Zioła w ciąży: wiesiołek Olej z wiesiołka można kupić w aptece w postaci kapsułek. Warto stosować go przed porodem (począwszy od 36. tygodnia ciąży), ponieważ wiesiołek działa zmiękczająco na szyjkę macicy. Kiedy nadejdzie czas porodu, szyjka będzie bardziej podatna na skracanie i rozwieranie. Dawkowanie: trzy razy dziennie po dwie kapsułki. Zioła w ciąży: malina właściwa Liście malin to w Polsce zioła kontrowersyjne - popularna jest opinia, że nie wolno ich pić w ciąży przed upływem 37.-38. tygodnia (mówią tak nawet niektóre położne), bo mogą wywołać przedwczesne skurcze macicy. Wszystko wskazuje jednak na to, że to nasz lokalny mit. Zarówno bowiem dr Preeti Agrawal, znana ginekolog pochodząca z Indii, jak i słynna propagatorka naturalnego porodu Janet Balaskas w swoich publikacjach wymieniają liście malin jako jedno z najważniejszych ziół w ciąży. Polecają picie naparu z liści malin nawet przez całą ciążę, a przy najmniej - dwa ostatnie trymestry, bo bardzo dobrze wpływa na mięśniówkę macicy: wzmacnia ją i odżywia, co usprawnia poród i pomaga znieść związany z nim wysiłek. Poza tym tonizuje rozciągający się mięsień i działa rozkurczowo pod koniec ciąży łagodzi skurcze, dlatego wiele ciężarnych pijących napar z liści malin nie odczuwa tzw. skurczów przepowiadających. Natomiast w chwili kiedy zacznie się już akcja porodowa, napar z liści malin wzmaga działanie skurczów macicy, przez co proces postępuje sprawniej. |
|
|
|
|
#2750 |
|
Wtajemniczenie
|
moje pierwsze pranie
|
|
#2751 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja juz mam tyle tych zabawek, ze czesc pojdzie do reklamowki za wizyte
|
|
|
|
|
#2752 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
siedzi od rana nad nimi,wykorzystuje czas wolny od pracy dzis tez sie nie moge doczekac, w walentynki bede wieszac bo akorat tak przyjezdzaja z lozeczkiem tez kochany synek |
|
|
|
|
#2753 |
|
Rozeznanie
|
Hej, hej
![]() A ja dzisiaj byłam u doktorka ale niestety wizytka bez usg, troszkę tak nie lubię no ale cóż. Z brzuszkiem wszystko dobrze, wyniki się poprawiły,ale leki na żelazo mam brać do końca.Wizyta następna za dwa tygodnie czyli już 2 lutego i będę miała robione GBS. Byliśmy odebrać komodę i własnie mąż skręca więc jutro pranko i prasowanko. Luzna25 wyrazy współczucia Meganka super że już do domku. Coś nasza panna młoda milczy - czyżby noc poślubna się przedłużała
|
#2754 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
to nie twoja wina! a dziecko co musi i tak z ciebie wyciagnie, tobie jedynie zabraknie. Wroc do niej, niech cos wypisuje i sie nie denerwuj tym ---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ---------- Cytat:
U mnie cale szczescie nic sie nie dzieje, wiec jesli tylko poczuje jakikolwiek bol lub cos bedzie mnie nie pokoilo, napewno nie bede sie zastanawiac tylko od razu pojade. ---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ---------- Cytat:
Moj synek ani razu nie byl w pozycji do wyjscia, i teraz tez nie czuje zeby byl w tej pozycji , zobaczymy na wizycie na poczatku lutego bo to ostatnie usg i jestem ciekawa co dalej jesli sie nie odwroci ---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ---------- Cytat:
dlugi weekend miodowy ![]() ---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ---------- ja dzis albo jutro kolejne wstawiam |
||||
|
|
|
#2755 |
|
Rozeznanie
|
Właśnie zmierzyłam sobie obwód brzuszka- 101cm... Po chwili obwód bioder z dupka- 101 cm
a ja się łudziłam, że dupka mi nie rośnie |
|
|
|
#2756 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
my w srodę zaczynamy 35 tydzień i...jeszcze nie mam kosmetyków dla mlucha, nie mogę dojśc do rosmanaa dziś byłam bohaterem w swoim domu samodzielnie skręciłam przewijak z Ikei-to nic ze 3 śruby na krzyż, ale jaka satysfakcja
|
|
#2757 | |||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
za wizytę i komodę ![]() ja dzisiaj byłam oddać siuśki i właśnie zobaczyłam wyniki i nie są najlepsze jutro jestem u lekarza więc pewnie jakieś tabletki kolejne dostanę ![]() Cytat:
![]() Cytat:
![]() zawsze fajnie coś samej zrobić
|
|
|
#2758 | ||||||||
|
Zadomowienie
|
Witajcie kochane!
wróciłam szczęśliwa od alergologa, bo dostałam leki, przy których mogę spokojnie kp, pani doktor uprzedziła mnie już, że będą o wiele droższe i rzadko je przepisuje, ale to jedyne bezsterydowe, które są dla maleństwa bezpieczne. Podjechaliśmy potem do 2 sklepów z zamiarem kupna torby do wózka i niestety nie było tych, które nam się podobają, więc zaraz coś znajdę w necie. No i tż zabrał mnie w końcu do McDonaldsa aaaa i wyobraźcie sobie, że pani doktor widząc mnie z brzuchem poprosiła mnie jako pierwszą do gabinetu, a miałam numerek uwaga 44!!! Cytat:
jakie ładniutkie Cytat:
Cytat:
Cytat:
ściskam Was mocno... Ja się dzisiaj z kolei dowiedziałam, że dziewczyna, która poznałam na SR właśnie trafiła do szpitala, bo przestała widzieć i okazało się, że ma jakiegoś guza w głowie. Dokładnie nie wiem, ale będzie mieć cesarkę już w lutym. Póki co dochodzą, czy ciąża przyspieszyła wzrost istniejącego już guza, czy to coś świeżego... Masakra, nie mogę się też otrząsnąć... Cytat:
Cytat:
Cytat:
co do lamowania ja mam też zakaz, a czasami naprawdę mi ciężko z tego powodu, ale już w lutym zacznę, jak tylko stuknie 37tc i już uprzedziłam tż, żeby był pełen sił witalnych ![]() ![]() ![]() Cytat:
http://www.suwaczki.com/tickers/f2w3yx8d0vr3qeic.png Edytowane przez EdithS Czas edycji: 2015-01-19 o 18:31 |
||||||||
|
|
|
#2759 |
|
Zakorzenienie
|
heeeeeeeeeeeeeeeeeeeja!
Bardzo Wam dziękuję za życzenia ![]() Impreza udała się znakomicie, wszyscy są bardzo zadowoleni, jedzonko było przepyszne! uroczystość w restauracji skończyła się o 20.30, a później ruszyliśmy do klubu. Położyliśmy się o 3, a w niedziele o 8 wstaliśmy ![]() ślubny młyn skończył się dopiero dziś, niedawno wróciliśmy od teściów i teraz Was sobie nadrabiam mąż mój składa telewizor, bo kupił jeszcze w piątek przed ślubem, a ja biorę się za zamawianie wyprawki. Po ostatniej wizycie w szpitalu mam lekkiego stresa, że to już, a ja daleko w polu z tym wszystkim ![]() Czy ktoś coś wie o jakiś promocjach?
|
|
|
|
#2760 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
![]() ![]() a powiesz nam co się stało, że na IP trafiłaś?? a co do promocji to kto ma wiedzieć jak nie Ty?? dziewczyny pisały o promocjach w tesco i smyku, ja nie wiem, bo już nie mogę chodzić po sklepach, mam rzeczy na trójkę dzieci
04.03.2015 Edytowane przez aaakarolina Czas edycji: 2015-01-19 o 18:37 |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 14:51.

Dlatego bardzo ważne są chociażby badania pracownicze, które większość zaniedbuje...
I dla Ciebie cierpliwosci do nerwuska
? Jakieś pielgrzymki od rana były u sąsiadek?
Dziewczyny radzę coś ćwiczyć przed porodem, bo mi teraz się ciężko chodzi, a zakwasów po porodzie z obolałym kroczem nie chcę sobie wyobrażać, więc lepiej ich uniknąć 

samodzielnie skręciłam przewijak z Ikei-to nic ze 3 śruby na krzyż, ale jaka satysfakcja