Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 92 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-19, 14:15   #2731
mkluke
Raczkowanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Ale to miłe ze wspominasz

Dzisiaj obchodzimy urodziny 2 miesiac juz minął

Kruszynka rośnie w oczach, jest cały czas na maseczce z tlenem, ale coraz mniej go potrzebuje, dzisiaj juz 23% było wiec ładnie i blisko juz do 21% - tak jak jest w normalnym powietrzu
Przede wszystkim zdrówka dla Helenki
mkluke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 14:19   #2732
żona_marcina
Rozeznanie

Wizaż doprowadza mnie dzisiaj do pasji. Ciągle mnie wylogowuje. Mogę więc was czytać, ale mam problemy z pisaniem

Tepsa - wysłałam PW, mam nadzieję że doszła.

Co do piwkowania naszych panów - ja mojemu pozwalam do lutego ile chce. Jeszcze mu robię za szofera. Niech ma trochę przyjemności, później synek unieruchomi nas w domu na dłuższy czas.

Co do herbatki liści malin - nam pozwolono ją pić dopiero od 38 tygodnia, nie wcześniej.

A tak w ogóle to znowu jestem chora, wczoraj bolało mnie tylko gardło, w nocy nie mogłam oddychać, dzisiaj dostałam biegunki, a jak ćwiczyłam na piłce to złapały mnie okropne skurcze. Przeszły dopiero po ciepłej kąpieli.

I może mi nie uwierzycie i będziecie się śmiały, ale ja jestem pewna, że urodzę w lutym. Wmówiłam to już i sobie i chyba młodemu, bo młody już nawet ułożył się główkowo. Dlatego ciągle czytam o pielęgnacji niemowląt, załatwiam bieżące sprawy, robię zapasy, nawet dzisiaj zrobiłam plan grządek i zamówiłam nasionka, żeby później znowu nie szukać co koło czego może rosnąć i porobić wcześniej rozsady. Brakuje mi tylko staników do karmienia.

Teraz mam

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Pamiętacie od którego tygodnia się pije herbate z malin i łyka wiesiołka??
O łykaniu wiesiołka nigdy nie słyszałam, na SR polecano nam masaż krocza olejkiem np. z wiesiołka.
Ja olejku z wiesiołka nie znalazłam u siebie więc mąż mnie masuje oliwą z oliwek.

A z ciekawości - w jakim celu łyka się wiesiołka? Bo jeśli tak jak liście z malin działa skurczowo to ja bym się jeszcze bała tego łykać

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 14:38   #2733
olajakzam
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Wizaż doprowadza mnie dzisiaj do pasji. Ciągle mnie wylogowuje. Mogę więc was czytać, ale mam problemy z pisaniem

Co do piwkowania naszych panów - ja mojemu pozwalam do lutego ile chce. Jeszcze mu robię za szofera. Niech ma trochę przyjemności, później synek unieruchomi nas w domu na dłuższy czas.

Co do herbatki liści malin - nam pozwolono ją pić dopiero od 38 tygodnia, nie wcześniej.

A tak w ogóle to znowu jestem chora, wczoraj bolało mnie tylko gardło, w nocy nie mogłam oddychać, dzisiaj dostałam biegunki, a jak ćwiczyłam na piłce to złapały mnie okropne skurcze. Przeszły dopiero po ciepłej kąpieli.

I może mi nie uwierzycie i będziecie się śmiały, ale ja jestem pewna, że urodzę w lutym. Wmówiłam to już i sobie i chyba młodemu, bo młody już nawet ułożył się główkowo. Dlatego ciągle czytam o pielęgnacji niemowląt, załatwiam bieżące sprawy, robię zapasy, nawet dzisiaj zrobiłam plan grządek i zamówiłam nasionka, żeby później znowu nie szukać co koło czego może rosnąć i porobić wcześniej rozsady. Brakuje mi tylko staników do karmienia.

Teraz mam

---------- Dopisano o 14:19 ---------- Poprzedni post napisano o 14:16 ----------

O łykaniu wiesiołka nigdy nie słyszałam, na SR polecano nam masaż krocza olejkiem np. z wiesiołka.
Ja olejku z wiesiołka nie znalazłam u siebie więc mąż mnie masuje oliwą z oliwek.

A z ciekawości - w jakim celu łyka się wiesiołka? Bo jeśli tak jak liście z malin działa skurczowo to ja bym się jeszcze bała tego łykać
coś mi się zdaje że herbatka z malin odpada w razie obaw o szybsze rozwiązanie?;/
Stary 2015-01-19, 14:45   #2734
mama_kasia88
Raczkowanie

Crystal- super te literki! Ależ jestem ciekawa efektuu końcowego! Zdolna babcia
SMV- sny o butelkach i pieluchach? Jak już dzidziol będzie się na świecie to będziecie śnić o kupkach i wymiocinach <lol> albo bedziecie spać jak zabici
I :brawo: za kuratorium, kciukasy mocno zaciśniete!
Kochana a nie miałaś odpuścić trochę z tymi korkami 5h!? oj lanie porządne Ci się należy
Luzna- wyrazy współczucie... Niesetety też znam takie przypadki Dlatego bardzo ważne są chociażby badania pracownicze, które większość zaniedbuje...

Krusz6nka 88- super ! dla męża, palenie jeste feee I dla Ciebie cierpliwosci do nerwuska

Mklukle- ja też nie zaczełam jeszcze prać

Niunia_ona- dużo sił na szybką i sprawną przeprowadzkę! Lada moment bedziecie na sowim

Meganka- super ze do domku oby żadnych plamień już nie było! Niech synuś tam grzecznie siedzi

Mono9- ojoj Helenka już ma 2 miesiące !? ale to zleciało... zdrówka malutka! Super że już tak mało pomocy potrzebuje przy oddychaniu a jak z oczkami?

Nusiekowa- co tam dziś stołóweczka szpitalna dobrego serwuje ? Jakieś pielgrzymki od rana były u sąsiadek?

No i pieknie wczoraj pisałyście o sprawnych językach i itp, ale ja mam i tak ograniczenia Biore globułki dowcipne wiec... ee słabo Niektórych zakazów się nie da obejśc a z jakiej racji tylko tż ma mieć przyjemność ? Choć wieczór zaliczam do meggga udanych
Po za tym jak tak czytam, to chyba wczoraj coś wisiało w powietrzu że brzuchatki lamowac się zaczęły

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

AAAAAAAAAAAAAAAAAAA

wiecie co Bartas dziś zrobił Rano standardowo na szybkich obotach bo do przedszkola spóźnieni, a on przychodzi z misiem... zawinłą go w szmatkę kuchenną i mówi że"mam dzidzie" aaa siedział i karmił przy śniadaniu :P Afera była, bo do przedszkola dzidzi nie mógł wziąć...
kocham, kocham, kocham

Skończony 40 tc- czekamy córeczko
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 15:09   #2735
luzna25
Zadomowienie

Dziękuję Wam wszystkim za kondolencje. Już się trochę ogarnęłam po tej informacji. A kuzynce pomaga ktoś inny, nie zostałam tym obciążona.
No niestety tak działa ta nasza służba zdrowia... Dlatego ja się cieszę, że płacę w pracy za ubezpieczenie zdrowotne 168 zł za siebie, męża i dziecko które się urodzi (pakiet rodzinny) i mam większość badań i 23 specjalistów. Bo na nfz to już bym w psychiatryku siedziała

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Napisane przez mkluke Pokaż wiadomość

Co do prania ciuszków jeszcze nie zaczęłam... pewnie jako jedyna z Was...
ale przeglądałam ofertę biedronki i od dzisiaj są proszki, płyny i mleczka Loveli w promocji... i teraz moje pytanie - lepszy proszek do prania czy mleczko do prania ?? Pomóżcie...

Wcześniej była mowa o butelkach - jak firma jest najlepsza? a smoczki - jaki kupić? Bo ja to ciemna jestem w tych sprawach
nie jesteś jedyna, bo ja też nie zaczęłam prania ciuszków miałam dzisiaj zacząć ale ostatecznie straciłam wenę i ciuszki czekają
nie wiem co jest lepsze, ale ja kupiłam akurat proszek loveli a do płukania płyn loveli.
Co do butelek to ile mam tyle opinii, ale ja zdecydowałam się na Aventa, bo w sumie słyszałam dobre opinie, a w sklepie trafił mi się zestaw na promocji
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 15:41   #2736
debraM
Wtajemniczenie

Hejo

Meganka, cieszę się już w domu

Odnośnie butelek, to ja mam tą co była dodana do laktatora calma medela, a laktator kupiłam tylko dlatego, ze pomylili ceny i zamiast 499 zapłaciłam 219

Byliśmy w weekend na szkole rodzenia i mam ogromne zakwasy Dziewczyny radzę coś ćwiczyć przed porodem, bo mi teraz się ciężko chodzi, a zakwasów po porodzie z obolałym kroczem nie chcę sobie wyobrażać, więc lepiej ich uniknąć

Mnie nurtuje koszula do porodu... Chciałabym dużą, dłuższą tunikę rozpinaną z przodu na zamek, a nie koszulę nocną

---------- Dopisano o 15:41 ---------- Poprzedni post napisano o 15:33 ----------

Jeszcze miałam napisać o praniu. Na tej sr mówili żeby chociaż pierwsze zestawy ubranek do szpitala wyprać w płatkach mydlanych, bo one nie uczulają

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 15:52   #2737
201711130954
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez mkluke Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny

Od soboty nie zaglądałam i znowu mam mnóstwo do nadrobienia... :/

Wczoraj pochodziłam sobie po sklepach i kupiłam leginsy niemowlęce (oczywiście potem dopiero zauważyłam, że pisze na nich "chłopięce", ale co tam ), jeden podkład do przewijania i takie małe szare rajstopki... chyba i ja wreszcie zaczynam coś kupować

aaaaaaaaaaaa... jeszcze w sobotę jak mnie nie było to TŻ złożył łóżeczko - takie śliczne, białe i stoi już koło naszego łóżka i czeka Tylko przyznam szczerze, że tak sie ciasno zrobiło w pokoju, że szok... no cóż, przeżyjemy...

Co do prania ciuszków jeszcze nie zaczęłam... pewnie jako jedyna z Was...
ale przeglądałam ofertę biedronki i od dzisiaj są proszki, płyny i mleczka Loveli w promocji... i teraz moje pytanie - lepszy proszek do prania czy mleczko do prania ?? Pomóżcie...

Wcześniej była mowa o butelkach - jak firma jest najlepsza? a smoczki - jaki kupić? Bo ja to ciemna jestem w tych sprawach

Dobra, lecę Was nadrabiać

Miłego dnia dziewczynki
Ja też ie prałam nic, poczekam jeszcze miesiąc - półtora, a jak nie zdążę to mąż będzie prał
Łóżeczko składamy jednak jutro, bo chociaż do terminu jeszcze dwa miesiące, to muszę jakoś oswoić swojego sierściuszka, że to łóżko malucha, a nie jego

Ogólnie dzisiaj tak się zdenerwowałam, jak mało kiedy. Okazało się, że cały czas mam za mało żelaza, nie dam rady go "podbić", a w dodatku za mało magnezu, a wiadomo że żelazo źle się wchłania w towarzystwie magnezu. Jak mówiłam lekarce że miałam kiedyś problem z anemią, to mówiła że ona nie widzi już problemu, że jest ok, a teraz mi powiedziała, że myślała że mi się unormuje
I jestem przerażona, cały czas chce mi się płakać, że małemu coś się dzieje, jakaś krzywda, cały czas skacze, kopie, kręci się i wierci, boję się, że to przez ten brak, że nie będzie zdrowy, jakieś komplikacje się pojawią
Jak mogłam być tak głupia i wyjść bez wypisania jakiegoś preparatu...
Czuję się złą matką, może faktycznie nie nadaję się na rodzicielkę
201711130954 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 15:59   #2738
nusiekowa
Wtajemniczenie

cześć kochane - czytam was ale ciężko mi cytować bo wieczorem dopiero tz mi kompa przywiezie. Widzę wiele z nas szykuje się na luty- tez wole urodzić przed terminem niż po.

ja dzis sie dowiedziałam że obiad mam miec dla cukrzyków - fajnie ze mnie ktos poinformował bo co z tego ze jem ich dietetyczne jedzenie ja i tak mam wspomagacze od rodzinki

dzisiaj przyszła do nad w odwiedziny laska co leżała wczesniej na moim łóżku z malutkim dzieciaczkiem....az sie popłakałam taki byl cudowny. Nie mogę się doczekać aż wezmę na raczki Oskarka

ściskam was mocno bardzo !!

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

dziewczyny i jesli cos się dzieje, plamicie,boli was brzuch czy macie wrażenie ze dziecko sie rusza za malo/dużo to idźcie to sprawdzić .leżąc na patologi sie nasłuchałam... Juz tak Malo czasu zostało - trzeba sie obserwować !
Stary 2015-01-19, 16:14   #2739
tout-petit-fille
Zadomowienie

A mi malutka musi uciskać na jakiś nerw, bo wczoraj chodziłam wieczorem jak paralityk- cały pośladek i noga do kolana bolała mnie tak, że nie mogłam chodzić. Czułam ból z prądami
Dzisiaj jest na razie ok, chociaż ćmi mi pośladek po wczorajszym bólu i czasem zakłuje.

Co za życie

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość

dziewczyny i jesli cos się dzieje, plamicie,boli was brzuch czy macie wrażenie ze dziecko sie rusza za malo/dużo to idźcie to sprawdzić .leżąc na patologi sie nasłuchałam... Juz tak Malo czasu zostało - trzeba sie obserwować !
Oj już każda z nas to wie- za dużo się naprzeżywałyśmy wydarzeń dziewczyn z forum

Cytat:
Napisane przez panna mimbla Pokaż wiadomość
Ogólnie dzisiaj tak się zdenerwowałam, jak mało kiedy. Okazało się, że cały czas mam za mało żelaza, nie dam rady go "podbić", a w dodatku za mało magnezu, a wiadomo że żelazo źle się wchłania w towarzystwie magnezu. Jak mówiłam lekarce że miałam kiedyś problem z anemią, to mówiła że ona nie widzi już problemu, że jest ok, a teraz mi powiedziała, że myślała że mi się unormuje
I jestem przerażona, cały czas chce mi się płakać, że małemu coś się dzieje, jakaś krzywda, cały czas skacze, kopie, kręci się i wierci, boję się, że to przez ten brak, że nie będzie zdrowy, jakieś komplikacje się pojawią
Jeśli nie możesz już nic zrobić, to na spokojnie- ważne, żebyś się jeszcze dodatkowo nie spinała i nie denerwowała. Wiesz przecież, że maluszek to odczuwa .. Każdy maluch się wierci kopie i przewraca, więc nie przejmuj się. A lekarka rzeczywiście nie jest w stanie już nic poradzić?

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 16:21   #2740
201711130954
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
A mi malutka musi uciskać na jakiś nerw, bo wczoraj chodziłam wieczorem jak paralityk- cały pośladek i noga do kolana bolała mnie tak, że nie mogłam chodzić. Czułam ból z prądami
Dzisiaj jest na razie ok, chociaż ćmi mi pośladek po wczorajszym bólu i czasem zakłuje.

Co za życie

---------- Dopisano o 16:14 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Oj już każda z nas to wie- za dużo się naprzeżywałyśmy wydarzeń dziewczyn z forum

Jeśli nie możesz już nic zrobić, to na spokojnie- ważne, żebyś się jeszcze dodatkowo nie spinała i nie denerwowała. Wiesz przecież, że maluszek to odczuwa .. Każdy maluch się wierci kopie i przewraca, więc nie przejmuj się. A lekarka rzeczywiście nie jest w stanie już nic poradzić?
Lekarka raz mi przepisała lek, wg ulotki może być stosowany jeśli korzyść przewyższa ryzyko czy coś w tym stylu - nie pamiętam dokładnie. I kilka tabletek ma mi wystarczyć na miesiąc, obliczyłam, że wystarczy mi tylko do niedzieli. Mam do siebie ogromny żal że nie zareagowałam...
Tak, ale mały fika non stop, nie wiem kiedy on śpi.
To moja pierwsza ciąża, skąd mogę wiedzieć co o tym myśleć
201711130954 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 16:25   #2741
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Lekarka raz mi przepisała lek, wg ulotki może być stosowany jeśli korzyść przewyższa ryzyko czy coś w tym stylu - nie pamiętam dokładnie. I kilka tabletek ma mi wystarczyć na miesiąc, obliczyłam, że wystarczy mi tylko do niedzieli. Mam do siebie ogromny żal że nie zareagowałam...
Tak, ale mały fika non stop, nie wiem kiedy on śpi.
To moja pierwsza ciąża, skąd mogę wiedzieć co o tym myśleć
Kiedy masz wizytę u gina? Masz może kontakt telefoniczny z ginekologiem?
Jeśli wizyta ma być za jakiś dłuższy czas, pewnie bym napisała smsa z zapytaniem o swój problem

Stary 2015-01-19, 16:41   #2742
87marta78
Zadomowienie

Witajcie
No to zaczęłyśmy z Oliwką 35tc
Dzisiaj wizyta u gin. i pobieranie jakiś wymazów z pochwy i odbytu...nie było przyjemne :/ i trochę mam plamienia, ale mówiła, że tak może być po tym, dostałam również skierowanie na usg, bo moja lekarka chce sprawdzić czy się odwróci.
Mała szaleje dzisiaj, dyskotekę sobie chyba urządziła
Chciałam dzisiaj zacząć malutkiej szyć też literki na imię, żeby jej przywiesić i zrobić pompony do karuzeli, ale oczywiście listonosz nie raczył dziś się pojawić Muszę czekać.
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 16:51   #2743
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Witajcie
Dzisiaj wizyta u gin. i pobieranie jakiś wymazów z pochwy i odbytu...nie było przyjemne :/ i trochę mam plamienia, ale mówiła, że tak może być po tym, dostałam również skierowanie na usg, bo moja lekarka chce sprawdzić czy się odwróci.
Chciałam dzisiaj zacząć malutkiej szyć też literki na imię, żeby jej przywiesić i zrobić pompony do karuzeli, ale oczywiście listonosz nie raczył dziś się pojawić Muszę czekać.
Gratulacje!!

Ja już nie mogę doczekać się naszej wizyty 27 stycznia. Niby tak blisko, a jeszcze tyyle dniii
Już jestem ciekawa ile waży, jak jest duża i oczywiście czy wszystko ok.
I może tym razem Niki pokaże nam buźkę, bo dwa ostatnie razy zasłaniała się z sukcesem

Stary 2015-01-19, 16:57   #2744
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Moj rzucił papierosy ponad 2 lata temu. Teraz popala czasami epapierosa no i czasami przy alkoholu wyjdzie z kimś na 1 fajkę. Ja bardzo nie lubię tego zapachu i ogólnie jestem przeciwnikiem palenia. A najbardziej nie lubię jak kobieta pali, według mnie strasznie to wyglada
ja nienawidzę zapachu papierosów u mnie w mieszkaniu nie może palić nikt. Najgorzej jak jedziemy do rodziców TŻta, tam teść pali i jak wracamy to wszystko mi śmierdzi papierosami ja tam chyba z dzieckiem nie pojadę...

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Moja wizyta już w czwartek, ale się cieszę. Taka jestem ciekawa ile moja Mała waży. Bo że sie nie obróciła to czuję, nygusek mały mi rośnie.
A dziś mój 9-latek mnie rozczulił, przybiegł przytulił się do brzucha i mówi "cześć moja siostrzyczko, jesteś tylko moja". Często się przytula i śpiewa siostrze, ale tak ładnie to pierwszy raz powiedział
kochany

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Witam Was z rozpoczynającym sie 32tc

Idziemy do domu - jednak jak plamienia sie powtórzą trzeba je skontrolować - lekarka powiedziała ze taka najprawdopodobniej jest moja uroda ale nigdy nic nie wiadomo ...
Kolejna wizyta za 2 tyg ( 4 lutego )

Mam nadzieje ze moje słoneczko jeszcze troche w brzuszku u Mamy posiedzi Załącznik 5889733

Świetna fotka
za 32 tydzień!
super, że do domu! odpoczywaj i uważaj na siebie

Cytat:

ja też na razie nie robię problemó z piciem i jak gdzieś jedziemy to robię za szofera ale TŻ wie, że od lutego koniec, nawet sam i tym ostatnio wspominał

zdrówka dużo

ja też bym wolała chyba urodzić pod koniec lutego, ale co do ułożenia główkowego to moja już przed świętami tak była ułożona, więc to jeszcze nic nie znaczy ale dobrze, że już wszystko szykujesz

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Byliśmy w weekend na szkole rodzenia i mam ogromne zakwasy Dziewczyny radzę coś ćwiczyć przed porodem, bo mi teraz się ciężko chodzi, a zakwasów po porodzie z obolałym kroczem nie chcę sobie wyobrażać, więc lepiej ich uniknąć
ja też polecam ćwiczenia!! dużo lepiej się po nich czuję, a później siła też się przyda

Cytat:
Witajcie
za 35 tydzień!! brzmi już poważnie

dziewczyny rzeczy przebrane, mam tego ogrom
na razie zostawiłam rozmiar 56 cm i 62 cm, reszta poszła do kartonów i zaczęłam pranie chyba będę musiała małą jakieś 10 razy dziennie przebierać

no i pokój pomalowany
Stary 2015-01-19, 17:26   #2745
Hottie07
Zakorzenienie

cześć kochane

ja po wizycie u diabetologa, moja walka się opłacała, Pan doktor zadowolony i ja lepiej się czuję

w nagrodę był dziś pączek i kawka

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
Dziewczyny przepraszam, że tu o tym piszę ale muszę się wyżalić. Siostra mojej mamy dzisiaj rano zmarła. 61 lat. W czerwcu zaczęli ją badać w kierunku raka i taką mamy służbę zdrowia, że odsyłali ją od jednego do drugiego lekarza. Podobno rak nie był złośliwy. Chemie dostała tylko raz. Drugiej już nie zdążyli bo miała złe wyniki...
I gdzie jest ta opieka onkologiczna, że w ciągu 9 tygodni od diagnozy do leczenia??
jestem strasznie rozgoryczona...

z góry przepraszam jak będę Was w tym tygodniu zaniedbywać, ale na pewno kuzynka będzie potrzebowała pomocy....
Cytat:
Dziękuję Wam wszystkim za kondolencje. Już się trochę ogarnęłam po tej informacji. A kuzynce pomaga ktoś inny, nie zostałam tym obciążona.
No niestety tak działa ta nasza służba zdrowia... Dlatego ja się cieszę, że płacę w pracy za ubezpieczenie zdrowotne 168 zł za siebie, męża i dziecko które się urodzi (pakiet rodzinny) i mam większość badań i 23 specjalistów. Bo na nfz to już bym w psychiatryku siedziała :
współczuję sytuacji

wiem jak to jest z naszą służbą zdrowia - u mojego męża 2 lata szukali co mu jest. Chodziliśmy od lekarza do lekarza i nie tylko Państwowo , bo też mam pakiet medyczny.

Ale w końcu trafiliśmy do lekarza, który po pierwszej wizycie zlecił badania i postawił diagnozę.

Niestety w naszym kraju lekarzom leczyć się nie chce , co przeraża...

Cytat:

Idziemy do domu - jednak jak plamienia sie powtórzą trzeba je skontrolować - lekarka powiedziała ze taka najprawdopodobniej jest moja uroda ale nigdy nic nie wiadomo ...

Mam nadzieje ze moje słoneczko jeszcze troche w brzuszku u Mamy posiedzi Załącznik 5889733

Świetna fotka
że wychodzicie. w domku na pewno lepiej. uważajcie na siebie

Cytat:
cześć kochane - czytam was ale ciężko mi cytować bo wieczorem dopiero tz mi kompa przywiezie. Widzę wiele z nas szykuje się na luty- tez wole urodzić przed terminem niż po.

ja dzis sie dowiedziałam że obiad mam miec dla cukrzyków - fajnie ze mnie ktos poinformował bo co z tego ze jem ich dietetyczne jedzenie ja i tak mam wspomagacze od rodzinki

dzisiaj przyszła do nad w odwiedziny laska co leżała wczesniej na moim łóżku z malutkim dzieciaczkiem....az sie popłakałam taki byl cudowny. Nie mogę się doczekać aż wezmę na raczki Oskarka

---------- Dopisano o 15:59 ---------- Poprzedni post napisano o 15:54 ----------

trzymaj się tam kochana

Cytat:
Witajcie
za 35 tc

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość

no i pokój pomalowany
pochwal się pokoikiem

a ja się pochwalę - zamówiliśmy pierwszą zabawkę dla Emilki

i siedzi sobie w łóżeczku i na nią czeka
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 2015-01-19 13.50.38.jpg (122,7 KB, 25 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 2015-01-19 14.04.00.jpg (96,9 KB, 9 załadowań)
Stary 2015-01-19, 17:37   #2746
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
cześć kochane

ja po wizycie u diabetologa, moja walka się opłacała, Pan doktor zadowolony i ja lepiej się czuję

pochwal się pokoikiem

za cukry!!

pokoikiem się pochwalę, ale jak trochę ogarniemy, bo na razie na jeszcze syf, kurz, folia itd

a zabaweczka słodka, też muszę o czymś pomyśleć
Stary 2015-01-19, 17:39   #2747
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
cześć kochane

współczuję sytuacji

wiem jak to jest z naszą służbą zdrowia - u mojego męża 2 lata szukali co mu jest. Chodziliśmy od lekarza do lekarza i nie tylko Państwowo , bo też mam pakiet medyczny.

Ale w końcu trafiliśmy do lekarza, który po pierwszej wizycie zlecił badania i postawił diagnozę.

trzymaj się tam kochana

za 35 tc

pochwal się pokoikiem

Ale piękna zabaweczka Ja dziś wyprałam pierwszą maskotkę dla synusia- Misiu którego dostałam od Tż na zeszłoroczne walentynki
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 17:39   #2748
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Cytat:
Witajcie
Wow juz ten tydzien, brawo coraz blizej mamusie coraz blizej

Ja dzis wpadlam do HM i kupilam stanik do kp, no i zahaczylam o TESCO, na % kupilam kombinezon na zime na nastepy rok, przeceniony z 99 zl na 29zl.
Stary 2015-01-19, 17:47   #2749
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

Teraz mam

dobre nastawienie ja bym chciala urodzic pod koniec lutego... ale co ma byc to oczywiscie bedzie.

Zioła w ciąży: wiesiołek
Olej z wiesiołka można kupić w aptece w postaci kapsułek. Warto stosować go przed porodem (począwszy od 36. tygodnia ciąży), ponieważ wiesiołek działa zmiękczająco na szyjkę macicy. Kiedy nadejdzie czas porodu, szyjka będzie bardziej podatna na skracanie i rozwieranie. Dawkowanie: trzy razy dziennie po dwie kapsułki.

Zioła w ciąży: malina właściwa
Liście malin to w Polsce zioła kontrowersyjne - popularna jest opinia, że nie wolno ich pić w ciąży przed upływem 37.-38. tygodnia (mówią tak nawet niektóre położne), bo mogą wywołać przedwczesne skurcze macicy. Wszystko wskazuje jednak na to, że to nasz lokalny mit. Zarówno bowiem dr Preeti Agrawal, znana ginekolog pochodząca z Indii, jak i słynna propagatorka naturalnego porodu Janet Balaskas w swoich publikacjach wymieniają liście malin jako jedno z najważniejszych ziół w ciąży. Polecają picie naparu z liści malin nawet przez całą ciążę, a przy najmniej - dwa ostatnie trymestry, bo bardzo dobrze wpływa na mięśniówkę macicy: wzmacnia ją i odżywia, co usprawnia poród i pomaga znieść związany z nim wysiłek. Poza tym tonizuje rozciągający się mięsień i działa rozkurczowo pod koniec ciąży łagodzi skurcze, dlatego wiele ciężarnych pijących napar z liści malin nie odczuwa tzw. skurczów przepowiadających. Natomiast w chwili kiedy zacznie się już akcja porodowa, napar z liści malin wzmaga działanie skurczów macicy, przez co proces postępuje sprawniej.
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 17:50   #2750
aaakarolina
Wtajemniczenie

moje pierwsze pranie
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg WP_20150119_001_jzzpl.jpg (44,1 KB, 32 załadowań)
Stary 2015-01-19, 17:53   #2751
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
cześć kochane

współczuję sytuacji

trzymaj się tam kochana

za 35 tc

pochwal się pokoikiem

super zabawka ja juz mam tyle tych zabawek, ze czesc pojdzie do reklamowki za wizyte
Stary 2015-01-19, 17:54   #2752
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
Crystal- super te literki! Ależ jestem ciekawa efektuu końcowego! Zdolna babcia
SMV- sny o butelkach i pieluchach? Jak już dzidziol będzie się na świecie to będziecie śnić o kupkach i wymiocinach <lol> albo bedziecie spać jak zabici
I :brawo: za kuratorium, kciukasy mocno zaciśniete!
Kochana a nie miałaś odpuścić trochę z tymi korkami 5h!? oj lanie porządne Ci się należy
Luzna- wyrazy współczucie... Niesetety też znam takie przypadki Dlatego bardzo ważne są chociażby badania pracownicze, które większość zaniedbuje...

Krusz6nka 88- super ! dla męża, palenie jeste feee I dla Ciebie cierpliwosci do nerwuska

Mklukle- ja też nie zaczełam jeszcze prać

Niunia_ona- dużo sił na szybką i sprawną przeprowadzkę! Lada moment bedziecie na sowim

Meganka- super ze do domku oby żadnych plamień już nie było! Niech synuś tam grzecznie siedzi

Mono9- ojoj Helenka już ma 2 miesiące !? ale to zleciało... zdrówka malutka! Super że już tak mało pomocy potrzebuje przy oddychaniu a jak z oczkami?

Nusiekowa- co tam dziś stołóweczka szpitalna dobrego serwuje ? Jakieś pielgrzymki od rana były u sąsiadek?

No i pieknie wczoraj pisałyście o sprawnych językach i itp, ale ja mam i tak ograniczenia Biore globułki dowcipne wiec... ee słabo Niektórych zakazów się nie da obejśc a z jakiej racji tylko tż ma mieć przyjemność ? Choć wieczór zaliczam do meggga udanych
Po za tym jak tak czytam, to chyba wczoraj coś wisiało w powietrzu że brzuchatki lamowac się zaczęły

---------- Dopisano o 14:45 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

AAAAAAAAAAAAAAAAAAA

wiecie co Bartas dziś zrobił Rano standardowo na szybkich obotach bo do przedszkola spóźnieni, a on przychodzi z misiem... zawinłą go w szmatkę kuchenną i mówi że"mam dzidzie" aaa siedział i karmił przy śniadaniu :P Afera była, bo do przedszkola dzidzi nie mógł wziąć...
kocham, kocham, kocham
Praca idzie jej dobrze siedzi od rana nad nimi,wykorzystuje czas wolny od pracy dzis tez sie nie moge doczekac, w walentynki bede wieszac bo akorat tak przyjezdzaja z lozeczkiem tez
kochany synek Juz teraz pokazuje jak bardzo nie moze sie doczekac opieki nad rodzenstwem
Stary 2015-01-19, 17:56   #2753
marta24171
Rozeznanie

Hej, hej

A ja dzisiaj byłam u doktorka ale niestety wizytka bez usg, troszkę tak nie lubię no ale cóż. Z brzuszkiem wszystko dobrze, wyniki się poprawiły,ale leki na żelazo mam brać do końca.Wizyta następna za dwa tygodnie czyli już 2 lutego i będę miała robione GBS.

Byliśmy odebrać komodę i własnie mąż skręca więc jutro pranko i prasowanko.

Luzna25 wyrazy współczucia

Meganka super że już do domku.

Coś nasza panna młoda milczy - czyżby noc poślubna się przedłużała
Stary 2015-01-19, 18:02   #2754
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Ja też ie prałam nic, poczekam jeszcze miesiąc - półtora, a jak nie zdążę to mąż będzie prał
Łóżeczko składamy jednak jutro, bo chociaż do terminu jeszcze dwa miesiące, to muszę jakoś oswoić swojego sierściuszka, że to łóżko malucha, a nie jego

nie czuj sie tak kochana to nie twoja wina! a dziecko co musi i tak z ciebie wyciagnie, tobie jedynie zabraknie. Wroc do niej, niech cos wypisuje i sie nie denerwuj tym

---------- Dopisano o 17:58 ---------- Poprzedni post napisano o 17:57 ----------

Cytat:

3maj sie tam kochana, niedlugo do domku wyjdziesz
U mnie cale szczescie nic sie nie dzieje, wiec jesli tylko poczuje jakikolwiek bol lub cos bedzie mnie nie pokoilo, napewno nie bede sie zastanawiac tylko od razu pojade.

---------- Dopisano o 18:00 ---------- Poprzedni post napisano o 17:58 ----------

Cytat:
Witajcie
o mamusiu juz 35
Moj synek ani razu nie byl w pozycji do wyjscia, i teraz tez nie czuje zeby byl w tej pozycji , zobaczymy na wizycie na poczatku lutego bo to ostatnie usg i jestem ciekawa co dalej jesli sie nie odwroci

---------- Dopisano o 18:01 ---------- Poprzedni post napisano o 18:00 ----------

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Hej, hej

A ja dzisiaj byłam u doktorka ale niestety wizytka bez usg, troszkę tak nie lubię no ale cóż. Z brzuszkiem wszystko dobrze, wyniki się poprawiły,ale leki na żelazo mam brać do końca.Wizyta następna za dwa tygodnie czyli już 2 lutego i będę miała robione GBS.

Luzna25 wyrazy współczucia

Meganka super że już do domku.

Coś nasza panna młoda milczy - czyżby noc poślubna się przedłużała
Musi sie nacieszyc mezem dlugi weekend miodowy oby!!! bo cos pisala nasza panna mloda ze na Ip byla dzien przed slubem za wizyte

---------- Dopisano o 18:02 ---------- Poprzedni post napisano o 18:01 ----------

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
moje pierwsze pranie
ja dzis albo jutro kolejne wstawiam
Stary 2015-01-19, 18:06   #2755
kruszynkaa88
Rozeznanie

Właśnie zmierzyłam sobie obwód brzuszka- 101cm... Po chwili obwód bioder z dupka- 101 cm a ja się łudziłam, że dupka mi nie rośnie
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 18:11   #2756
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie
ojej ale ten czas pędzi my w srodę zaczynamy 35 tydzień i...jeszcze nie mam kosmetyków dla mlucha, nie mogę dojśc do rosmana
a dziś byłam bohaterem w swoim domu samodzielnie skręciłam przewijak z Ikei-to nic ze 3 śruby na krzyż, ale jaka satysfakcja
Stary 2015-01-19, 18:23   #2757
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Hej, hej

za wizytę i komodę

ja dzisiaj byłam oddać siuśki i właśnie zobaczyłam wyniki i nie są najlepsze mam jakieś bakterie, fosforany, coś tam jeszcze...ehh jutro jestem u lekarza więc pewnie jakieś tabletki kolejne dostanę

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Właśnie zmierzyłam sobie obwód brzuszka- 101cm... Po chwili obwód bioder z dupka- 101 cm a ja się łudziłam, że dupka mi nie rośnie
wszystko rośnie ale mi akurat pupa fajnie urosła, mogłaby taka zostać

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
ojej ale ten czas pędzi my w srodę zaczynamy 35 tydzień i...jeszcze nie mam kosmetyków dla mlucha, nie mogę dojśc do rosmana
a dziś byłam bohaterem w swoim domu samodzielnie skręciłam przewijak z Ikei-to nic ze 3 śruby na krzyż, ale jaka satysfakcja
zawsze fajnie coś samej zrobić
Stary 2015-01-19, 18:29   #2758
EdithS
Zadomowienie

Witajcie kochane!

wróciłam szczęśliwa od alergologa, bo dostałam leki, przy których mogę spokojnie kp, pani doktor uprzedziła mnie już, że będą o wiele droższe i rzadko je przepisuje, ale to jedyne bezsterydowe, które są dla maleństwa bezpieczne. Podjechaliśmy potem do 2 sklepów z zamiarem kupna torby do wózka i niestety nie było tych, które nam się podobają, więc zaraz coś znajdę w necie. No i tż zabrał mnie w końcu do McDonaldsa zjadłam 2 kanapki i frytki i zapiłam colą, ale radość
aaaa i wyobraźcie sobie, że pani doktor widząc mnie z brzuchem poprosiła mnie jako pierwszą do gabinetu, a miałam numerek uwaga 44!!!

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Ale to miłe ze wspominasz
Dzisiaj obchodzimy urodziny 2 miesiac juz minął
Kruszynka rośnie w oczach, jest cały czas na maseczce z tlenem, ale coraz mniej go potrzebuje, dzisiaj juz 23% było wiec ładnie i blisko juz do 21% - tak jak jest w normalnym powietrzu
wspaniałe wieści buziaczki dla Silnej Helenki!

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Tusiowe literki chyba troszke duze beda ale to dopiero polowa
jakie ładniutkie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
szyjki nie ruszać, ale języki oboje sprawne i na chodzie macie :P toć to wszystko da się obejść, te zakazy nie ma co się męczyć, to wg mnie nawet nie jest zdrowe !!
a dojdziesz do siebie po porodzie i takie figle będą że od razu kolejna ciąża :P swoją drogą jak się będziecie zabezpieczać podczas kp? słyszałam że są jakieś takie tabletki ale jakoś się w to nie zagłębiałam, u nas to chyba wszystkie sposoby na raz, bo teraz to cuud, 0,02% szans na zajście i padło na nas hahaha także jak to TŻ powiedział "przeznaczenia nie oszukasz" ktoś na górze za nas zdecydował
ja jeszcze nie wiem, ale porozmawiam z moim gin, co jest najlepsze i najbardziej bezpieczne. Słyszałam, że są tabletki, któe spokojnie można brać kp. Muszę zgłębić ten temat.

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
No ja do kuratorium się umówilam na dopiero 28 stycznia ale może coś się ruszy w mojej sprawie.
trzymam kciuki za Twoją sprawę

Cytat:
Dziewczyny przepraszam, że tu o tym piszę ale muszę się wyżalić. Siostra mojej mamy dzisiaj rano zmarła. 61 lat. W czerwcu zaczęli ją badać w kierunku raka i taką mamy służbę zdrowia, że odsyłali ją od jednego do drugiego lekarza. Podobno rak nie był złośliwy. Chemie dostała tylko raz. Drugiej już nie zdążyli bo miała złe wyniki...
I gdzie jest ta opieka onkologiczna, że w ciągu 9 tygodni od diagnozy do leczenia??
jestem strasznie rozgoryczona...

z góry przepraszam jak będę Was w tym tygodniu zaniedbywać, ale na pewno kuzynka będzie potrzebowała pomocy....
przykro mi bardzo, na takie sytuacje i opiekę lekarską brakuje słów...
ściskam Was mocno...

Ja się dzisiaj z kolei dowiedziałam, że dziewczyna, która poznałam na SR właśnie trafiła do szpitala, bo przestała widzieć i okazało się, że ma jakiegoś guza w głowie. Dokładnie nie wiem, ale będzie mieć cesarkę już w lutym. Póki co dochodzą, czy ciąża przyspieszyła wzrost istniejącego już guza, czy to coś świeżego... Masakra, nie mogę się też otrząsnąć...

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Moja wizyta już w czwartek, ale się cieszę. Taka jestem ciekawa ile moja Mała waży. Bo że sie nie obróciła to czuję, nygusek mały mi rośnie.
A dziś mój 9-latek mnie rozczulił, przybiegł przytulił się do brzucha i mówi "cześć moja siostrzyczko, jesteś tylko moja". Często się przytula i śpiewa siostrze, ale tak ładnie to pierwszy raz powiedział
kochany Braciszek

Cytat:

Świetna fotka
super, że do domku! Uważaj na siebie i odpoczywaj dużo fotka cudna!

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość

AAAAAAAAAAAAAAAAAAA

kocham, kocham, kocham
jaki słodki

co do lamowania ja mam też zakaz, a czasami naprawdę mi ciężko z tego powodu, ale już w lutym zacznę, jak tylko stuknie 37tc i już uprzedziłam tż, żeby był pełen sił witalnych

Cytat:
kurcze Kochana, nie denerwuj się, a bierzesz teraz żelazo? Ja brałam Actiferol forte 2x dziennie i w ciągu miesiąca odbudowało mi się żelazo super! Nie trać nadziei i nie obwiniaj się, jesteśmy tylko ludźmi, a po to chodzimy do lekarza, by to on otoczył nas opieką i radami, w końcu robią to "niby" zawodowo. Na pewno jeszcze jest jakieś wyjście?

Edytowane przez EdithS
Czas edycji: 2015-01-19 o 18:31
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 18:33   #2759
nouvelle2
Zakorzenienie

heeeeeeeeeeeeeeeeeeeja!

Bardzo Wam dziękuję za życzenia w imieniu swoim i męża oczywiście

Impreza udała się znakomicie, wszyscy są bardzo zadowoleni, jedzonko było przepyszne! uroczystość w restauracji skończyła się o 20.30, a później ruszyliśmy do klubu. Położyliśmy się o 3, a w niedziele o 8 wstaliśmy
ślubny młyn skończył się dopiero dziś, niedawno wróciliśmy od teściów i teraz Was sobie nadrabiam mąż mój składa telewizor, bo kupił jeszcze w piątek przed ślubem, a ja biorę się za zamawianie wyprawki. Po ostatniej wizycie w szpitalu mam lekkiego stresa, że to już, a ja daleko w polu z tym wszystkim
Czy ktoś coś wie o jakiś promocjach?

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 18:36   #2760
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
heeeeeeeeeeeeeeeeeeeja!

Bardzo Wam dziękuję za życzenia w imieniu swoim i męża oczywiście

Impreza udała się znakomicie, wszyscy są bardzo zadowoleni, jedzonko było przepyszne! uroczystość w restauracji skończyła się o 20.30, a później ruszyliśmy do klubu. Położyliśmy się o 3, a w niedziele o 8 wstaliśmy
ślubny młyn skończył się dopiero dziś, niedawno wróciliśmy od teściów i teraz Was sobie nadrabiam mąż mój składa telewizor, bo kupił jeszcze w piątek przed ślubem, a ja biorę się za zamawianie wyprawki. Po ostatniej wizycie w szpitalu mam lekkiego stresa, że to już, a ja daleko w polu z tym wszystkim
Czy ktoś coś wie o jakiś promocjach?
no to super, że wszystko się udało!! pokazuj zdjęcia koniecznie!!

a powiesz nam co się stało, że na IP trafiłaś??

a co do promocji to kto ma wiedzieć jak nie Ty??
dziewczyny pisały o promocjach w tesco i smyku, ja nie wiem, bo już nie mogę chodzić po sklepach, mam rzeczy na trójkę dzieci

Edytowane przez aaakarolina
Czas edycji: 2015-01-19 o 18:37
aaakarolina jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości