Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III - Strona 130 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-19, 19:44   #3871
Irmusia81
Zakorzenienie

Dot.: Czerwcowe Mamusie 2015, cz.III

[QUOTE=alexxxandraa;498365 98]
Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
Witaj alexxandra. Trzymam kciuki za chemię. Jak się czujesz? Jak mija ciąża?

Dziekuje a no do tej pory wymiotuje, może nie codziennie, ale co drugi dzień na pewno;/ szczególnie rano niestety moja mamuska miala tak samo, wiec mysle, ze do konca ciązy raczej sie to nie zmieni, no i te bole migrenowe;/
niestety też tak mam z wymiotami I w pierwszej ciąży też tak miałam. Jakoś w 6 miesiącu się uspokoiło.

Cytat:
Napisane przez pszczoua Pokaż wiadomość
Co do kącika dziecka, ja chyba zrobię coś w tym stylu:

Chrzestna Julka jest krawcową, mówiła mi gdzie mogę kupić takie materiały więc się przejadę i coś powybieram a ona uszyje chłopakom pościele, kocyki itp
fajniutko
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 19:57   #3872
201710041131
Konto usunięte

Pszczoua! Dzięki za inspirację! Jeśli będzie chłopak to zgapię
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 19:57   #3873
pszczoua
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rybkaa90 Pokaż wiadomość
Byłam jakieś dwa tygodnie temu pooglądać wózki - strasznie marny wybór Zerknęłam na dział wyprzedażowy i wydawało mi się, że raczej wszystko co fajniejsze, to już niestety wykupione. I ceny raczej wyższe. Zestaw na stronie który akurat mi się podobał 34,99, a stacjonarnie 39,99zł. Niby nie dużo, ale zasze sobie można dobrać czapeczkę albo skarpetki za tego piątaka.
Możesz zamówić sobie ze strony i odebrać za darmo w Empiku.

kika1989wroc

Co do innych sklepów raczej się nie orientuje. Obcykane mam Pepco, Smyka i Tesco
Wyprawkę będziemy w większości kompletować na allegro albo ogólnie w internecie. Prozaiczne pieluchy w necie są tańsze.

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

pszczoua ale czadowe łóżeczko sama bym takiego nie chciała, nie pasowałoby mi do niczego, ale na zdjęciu wygląda super.
Na takie lozeczko to mnie raczej nie stac, chodzilo mi o dodatki
Stary 2015-01-19, 20:04   #3874
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Padam.. ale nie wiem czy na l4 nie bede jeszcze bardziej narzekac..

Jakie macie pomysly na szybki obiad? Wczoraj i dzis bylo spagetti, jutro nie wiem...
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 20:11   #3875
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
To ja jestem masakryczna panikara i histeryczka
Wydaje mi się teraz, że lepiej w tę stronę; )

Cytat:
Napisane przez cowie Pokaż wiadomość
Już czasem po pęcherzu dostanę i nie jest przyjemnie jak jest pełny Aż strach myślec jak to później będzie
Też raz w pełny pęcherz dostałam. Ciekawe co będzie później

Cytat:
Napisane przez masija Pokaż wiadomość
Wyszło na to, że położna skończyła dyżur kiedy koleżanka jechała do szpitala i babka nie została dla niej...
Mogę zrozumieć, że była po pracy ale wzięła kasę.. no to chyba mogła się poczuć trochę do obowiązku i chociaż poczekać na nią i porozmawiać/cokolwiek zrobić. A położna zabrała się i później nie odbierała tel.... Moim zdaniem chamstwo
Powinna oddać te pieniądze :/

Cytat:
Napisane przez szuuu Pokaż wiadomość
A w ogóle co mnie wczoraj wpieniło... Byliśmy na urodzinach kolezanki i jej szwagierka, która tak zachwalała macierzyństwo jak my się staraliśmy a nie wiedzieliśmy czy w ogóle będziemy mogli mieć dziecko, wczoraj co chwilę pierdo...ła jak to jest ciężko i że "jeszcze zobaczycie"
Fajna ta torba. A takimi małpami się nie przejmuj. Wydaje mi się, że tylko niedowartościowani ludzie tak się zachowują, nie potrafią się cieszyć szczęściem innych tylko próbują wszędzie wbić szpilę.

Cytat:
Napisane przez alkamor Pokaż wiadomość
spadam zaraz po męża i zanieść te papiery do szkoły...okazało się, że klasy 1-3 są przeniesione do innego budynku i to naprzeciwko mojego bloku także młody będzie miał szkołę dosłownie 200 m
Pół życia mieszkałam obok mojej podstawówki. A że chodziłam jeszcze do ośmioletniej, pod koniec nie było fajnie, bo rodzice od razu widzieliby, że idę na wagary. Więc nie było mowy
Dobrze, że nie mieszkałam obok liceum

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Tylko w wakacje bedzie musiał patrzeć non stop na tą szkołe

Ja nie miałam hemoroidów.. Teraz póki co też nie mam..
Jak wyżej. Nie tak źle. Blisko do szkoły, nie trzeba wcześniej wstawać
dostałam hemoroidy w lipcu. Spadłam ze schodów i złamałam sobie kość ogonową. I zamiast dać się zawieźć na pogotowie leżałam na łóżku cała spięta z bólu. Bo przecież nic takiego się nie stało... wzięłam mocne leki, które miałam jeszcze po skręconej kostce z zeszłego roku. Ba, nawet poszłam do pracy następnego dnia. Na lekach. Tylko jak po dwóch godzinach musiałam usiąść przed komputerem to nie mogłam... i w toalecie zobaczyłam krew, a to nie te dni. I dopiero wtedy zwolniłam się z pracy i poszłam na pogotowie (po drugiej stronie ulicy). i proktolog stwierdził, że to od tego upadku musiało być... ale na szczęście maści szybko pomogły.

Cytat:
Dziewczyny Was dzieć kopie tylko z jednej strony?
Bo u mnie do tej pory czułam ruchy po lewej, nisko.
A teraz tak czuję (chyba) po prawej i wyżej, na wysokości pępka
Moje kopie często po prawej stronie. Czasami zaraz pod pepkiem. Rzadko na samym dole albo lewej stronie.
Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Ja myślę nad granatowym
Ja też. granat, szary, bez. Lub granat z białym czy szary z białym.

[QUOTE=alexxxandraa;498365 98]
Cytat:
Witaj alexxandra. Trzymam kciuki za chemię. Jak się czujesz? Jak mija ciąża?

Dziekuje a no do tej pory wymiotuje, może nie codziennie, ale co drugi dzień na pewno;/ szczególnie rano niestety moja mamuska miala tak samo, wiec mysle, ze do konca ciązy raczej sie to nie zmieni, no i te bole migrenowe;/
Ojj może jednak jeszcze przejdzie.

Cytat:
Miałam kilka rzeczy z Motherhood po bratanku i były bardzo fajne gatunkowo

Chrzestna Julka jest krawcową, mówiła mi gdzie mogę kupić takie materiały więc się przejadę i coś powybieram a ona uszyje chłopakom pościele, kocyki itp
Rewelacja. Szczęściara z Ciebie łóżeczko piękne.

Pytałam kolegę z pracy o wózki, on jest maniakiem sprawdzania testów i opinii wszystkiego co kupuje. Sam ma wózek Hartan i jest bardzo zadowolony. Polecał też teutonie i emmaljunge, przy czym ten ostatni ponoć drogi.

Z kolei jego żona jest fizjoterapeutką wcześniaków, noworodków i niemowląt. Mówiła, żeby nie wozić dużo dziecka w fotelikach zamocowanych do stelaża wózka, bo to spowalnia rozwój motoryki u dziecka. skulona pozycja nie jest naturalna. Naturalne dla maleństwa jest leżeć z prostymi pleckami. Wiadomo, od czasu do czasu na zakupach jest ok, natomiast żeby nie ciągle czy na codzienne spacery.
Stary 2015-01-19, 20:11   #3876
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Padam.. ale nie wiem czy na l4 nie bede jeszcze bardziej narzekac..

Jakie macie pomysly na szybki obiad? Wczoraj i dzis bylo spagetti, jutro nie wiem...
Ja dziś zrobilam pesto z jarmuzem i suszonymi pomidorami do makaronu

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 20:56   #3877
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Z kolei jego żona jest fizjoterapeutką wcześniaków, noworodków i niemowląt. Mówiła, żeby nie wozić dużo dziecka w fotelikach zamocowanych do stelaża wózka, bo to spowalnia rozwój motoryki u dziecka. skulona pozycja nie jest naturalna. Naturalne dla maleństwa jest leżeć z prostymi pleckami. Wiadomo, od czasu do czasu na zakupach jest ok, natomiast żeby nie ciągle czy na codzienne spacery.
to ogólnie wiadomo, że fotelik nie jest wskazany na codzienne spacery, ale momentami u nas było to lepsze niż ryk i w rezultacie brak spaceru, bo jak nie miało być spania to i leżenia w gondoli

---------- Dopisano o 21:56 ---------- Poprzedni post napisano o 21:55 ----------

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Ja dziś zrobilam pesto z jarmuzem i suszonymi pomidorami do makaronu
mąż by nie tknął
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 21:12   #3878
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:

Pytałam kolegę z pracy o wózki, on jest maniakiem sprawdzania testów i opinii wszystkiego co kupuje. Sam ma wózek Hartan i jest bardzo zadowolony. Polecał też teutonie i emmaljunge, przy czym ten ostatni ponoć drogi.

O ja mam Teutonie po siostrze tylko gondole musialam dokupic bo siostra wpinala fotelik w stelaz, nie miala gondoli.
Aika213 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-19, 21:19   #3879
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
Witam dość nieśmiało
Przyznam, że podczytuję Was od dluższego czasu, ale dotychczas robiłam to anonimowo choć wielokrotnie miałam ochotę o coś zapytać bardziej doświadczone mamy. Mogłabym dołączyć do Waszego grona i dalej słuchać rad i doświadczeń?
Napisze coś o sobie i Naszym Maleństwie
A wiec to moja druga ciąża ale niestety pierwsza zakonczona pustym jajem plodowym. Obecnie termin mam na 11-12 czerwiec a kolejna wizytę na koniec stycznia. Ja mam 25 lat i mieszkam we Wrocławiu. Jestem od początku ciąży na l4. Dodam że bardzo panikuję ze wzgledu na przeszlosc. W tej ciazy borykalam sie juz z podwyźszonymi leukocytami i bakteriami ale po antybiotykach wszystko wrocilo do normy. Niestety nadal nie wyczuwam ruchow Malenstwa co bardzo mnie martwi. No i nie za duzy brzuszek równiez. Dodam ze ciaze zaczynalam majac 57 kg a obecnie mam 53 kg.
Pozdrawiam,
M.
Hej bedzie dobrze

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
Stary 2015-01-20, 06:48   #3880
201710041131
Konto usunięte

Dzien dobry
201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 06:49   #3881
pszczoua
Zakorzenienie

Witam sie i uciekam ogarniac synka bo z lozeczka mnie wola

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-20, 06:55   #3882
masija
Zakorzenienie

Co tu taka cisza

Wczoraj chyba i mnie dopadł depresyjny poniedziałek bo na sam wieczór miałam zafundowany taki stres więc i humor mi się popsuł okropnie.
Ale już jest ok na szczęście

No i mała chyba chciała mnie pocieszyć i odgonić moje czarne myśli bo jak od 2 dni praktycznie zero odzewu to wczoraj się tak rozbrykałaaa

masija jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 07:10   #3883
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Witam dość nieśmiało
Przyznam, że podczytuję Was od dluższego czasu, ale dotychczas robiłam to anonimowo choć wielokrotnie miałam ochotę o coś zapytać bardziej doświadczone mamy. Mogłabym dołączyć do Waszego grona i dalej słuchać rad i doświadczeń?
A wiec to moja druga ciąża ale niestety pierwsza zakonczona pustym jajem plodowym. Obecnie termin mam na 11-12 czerwiec a kolejna wizytę na koniec stycznia. Ja mam 25 lat i mieszkam we Wrocławiu. Jestem od początku ciąży na l4. Dodam że bardzo panikuję ze wzgledu na przeszlosc. W tej ciazy borykalam sie juz z podwyźszonymi leukocytami i bakteriami ale po antybiotykach wszystko wrocilo do normy. Niestety nadal nie wyczuwam ruchow Malenstwa co bardzo mnie martwi. No i nie za duzy brzuszek równiez. Dodam ze ciaze zaczynalam majac 57 kg a obecnie mam 53 kg.
Pozdrawiam,
M.
Witaj Każda nowa mamuśka mile widziana

Cytat:
Miałam kilka rzeczy z Motherhood po bratanku i były bardzo fajne gatunkowo

Piekne wystylizowane Widziałm podobny komplecik na allegro i bardzo mi się spodobał

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 07:29   #3884
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
Co tu taka cisza

Wczoraj chyba i mnie dopadł depresyjny poniedziałek bo na sam wieczór miałam zafundowany taki stres więc i humor mi się popsuł okropnie.

No i mała chyba chciała mnie pocieszyć i odgonić moje czarne myśli bo jak od 2 dni praktycznie zero odzewu to wczoraj się tak rozbrykałaaa

dobrze ze już ok

Mój ostatnio sobie bryka jak idę spać i w nocy sobie skacze ciekawe czy jak się urodzi to tak będzie mu się podobała noc
myboyismine jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 08:12   #3885
Princesika
Zakorzenienie

Dzień dobry
Stary 2015-01-20, 08:19   #3886
Aika213
Wtajemniczenie

Dzien Dobry

Siedze w pracy i korzystajac z przerwy patrze na torby do wozka i chyba wybor padnie na Skip Hop Duo. Wydaje sie byc dosc duza i pakowna. Podoba mi sie jej sposob mocowania do wozka. ImageUploadedByWizaz Forum1421741875.696685.jpgImageUploadedByWizaz Forum1421741887.366827.jpgImageUploadedByWizaz Forum1421741929.295432.jpg
Stary 2015-01-20, 08:20   #3887
anutka171
Rozeznanie

Hej
Staram się was dogonic, ale ciągle nie mogę nadążyć. Tym bardziejz dwoma chorymi facetami w domu. Tz mi zarazil Kubusia angina ale na szczezcie antybuotyk zadziałał i juz jest poprawa.
W każdym razie udało mi się nadrobić.

Cytat:
Napisane przez Princesika Pokaż wiadomość
Dziewczyny, a macie już linea negra?
W tamtej ciąży nie miałam i teraz tez nic nie widać.

Cytat:
Napisane przez Monkakon Pokaż wiadomość
Cześć jestem tutaj całkowicie nowa i postanowiłam się przywitać termin porodu 8 czerwca 2015
Hej jesteś dzień po mnie

Cytat:
Napisane przez alexxxandraa Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Czy mogę do Was dołączyć? Mam 23 lata. Dziś zaczynam 18 tydzień ciąży, termin porodu Na 26 czerwca, płeć jeszcze nieznana po ciuchu liczę na chłopca. Zaczęłam Was czytać, gdyż niestety wybór wózka i reszty akcesoriów będzie na mojej głowie, gdyż u mojego TŻ zdiagnozowali nowotwór i pewnie po chemii nie będzie miał do tego głowy To moja pierwsza ciąża,, więc jestem w tych tematach zielona, liczę na Waszą pomoc. Czy któraś z Was jest może z Łodzi?
Witaj
Zdrowka i powodzenia dla Tż.
Ja mieszkam ok 60km od Łodzi. Mieszkałam tam 8 lat

Cytat:
Witam dość nieśmiało
Pozdrawiam,
M.
Cześć

Ja regularne kopniaki odczuwam od początku 18tc. Teraz już mi brzuch podskakuje, mała rośnie w sile najczęściej czułam z prawej strony, na usg dowiedziałam się, że mała szturchala mnie tam pupka i plecami a rączki i nóżki miała po lewej stronie. Teraz hasa po całym brzuszku

Myślałam nad imionami i pod uwagę bierzemy Iga, Oliwia, maja i Lena. Ale najbardziej z nich podoba mi się pierwsze, ewentualnie drugie
Gorzej jak się przyzwyczaje do myśli ze będzie dziewczynka, a tam siusiak wyrośnie

Tez byłam na zakupach w Tesco. Udało mi się kupić 5 pak bodów za 20 zł dla dziewczynki i 5 szt. bodziakow po 3.60zl dla starszego synka, choć mniejsze tez były. Ale na razie nie szaleje z zakupami, z reszta prawie wszystko mam
Stary 2015-01-20, 08:25   #3888
fartuch
Zakorzenienie

dzien dobry
Witam się w 6 miesiącu
Dziś o 18 wizyta i mam nadzieje, że dowiem się kto mi tak szaleje w brzuchu
Stary 2015-01-20, 08:31   #3889
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
dzien dobry

Witam się w 6 miesiącu

A co bys chciala?

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-20, 08:32   #3890
myboyismine
Zakorzenienie

Cytat:
dzien dobry
Witam się w 6 miesiącu
gratulacje

który to tydzień? bo tak patrzę że na necie jest różnie podane...
Stary 2015-01-20, 08:35   #3891
rybkaa90
Zakorzenienie

Cześć Znowu na zewnątrz zgnilizna, taka smutna późna jesień

Cytat:
dzien dobry
Witam się w 6 miesiącu
Ale to zleciało... Trzymam kciuki za wizytę!

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 08:35   #3892
country111
Zakorzenienie

Witam
Mi BBF też mówi, że to już 6 miesiąc i też dzisiaj mam wizytę i to połówkowe. Chyba jajo zniosę do 18.30.
Wczoraj dorobiliśmy się łóżeczka i tż się uparł żeby je rozłożyć. Postawił mi je tak, że nie mam jak się ruszyć w sypialni o dostępie do szafy mogę zapomnieć.
Byliśmy też w Tesco i kupiliśmy skarpetki i śliniaki. Normalnie tak się nastawiłam, że będzie dziewczynka, że jak lekarz dzisiaj znajdzie sisiora to padnę
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 08:39   #3893
Cos_
Zakorzenienie

Cytat:
dzien dobry
Witam się w 6 miesiącu
jak ten czas leci!

---------- Dopisano o 09:39 ---------- Poprzedni post napisano o 09:38 ----------

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Witam
Mi BBF też mówi, że to już 6 miesiąc i też dzisiaj mam wizytę i to połówkowe. Chyba jajo zniosę do 18.30.
Wczoraj dorobiliśmy się łóżeczka i tż się uparł żeby je rozłożyć. Postawił mi je tak, że nie mam jak się ruszyć w sypialni o dostępie do szafy mogę zapomnieć.
Byliśmy też w Tesco i kupiliśmy skarpetki i śliniaki. Normalnie tak się nastawiłam, że będzie dziewczynka, że jak lekarz dzisiaj znajdzie sisiora to padnę

Stary 2015-01-20, 08:40   #3894
industria
Zakorzenienie

Aika, super ta torba

country, fartuch, trzymam kciuki za wizyty

kurcze, tak piszecie o tych ruchach a ja jeszcze nic nie czuje ale nie stresuje sie, dam maleństwu jeszcze troche czasu mój mąż codziennie słucha brzucha i mówi że młode wariuje bo słychać jakby ktoś w wannie z wodą szalał i to mnie uspokaja.....

haha, a ja dziś znowu na żurek jade u moich rodziców bardzo lubią żurek więc zazwyczaj jest co tydzień i zawsze mam na niego zaproszenie
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 08:41   #3895
fartuch
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
gratulacje

który to tydzień? bo tak patrzę że na necie jest różnie podane...
22 tydzień bbf pokazuje jak byk 6 msc

Chciałabym chłopczyka, ale jak będzie dziewczynka to nie będę narzekać
Stary 2015-01-20, 08:45   #3896
Marei
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Aika213 Pokaż wiadomość
O ja mam Teutonie po siostrze tylko gondole musialam dokupic bo siostra wpinala fotelik w stelaz, nie miala gondoli.
I jak wrażenia, też uważasz, że dobry?

Cytat:
Co tu taka cisza

U mnie to samo, dzień się dłużył, tz jakiś nie w sosie, w pracy znowu stres. I dopiero co pisałam, że się martwię, bo cisza. I w nocy w brzuchu wygibasy, aż zamiast spać wyobrażałam sobie co robi.

Dziewczyny jak czuć czkawkę? Wczoraj czułam regularne co kilka sekund nie tyle kopanie, co bąbelki w brzuchu, w jednym miejscu.
Cytat:
dobrze ze już ok

Mój ostatnio sobie bryka jak idę spać i w nocy sobie skacze ciekawe czy jak się urodzi to tak będzie mu się podobała noc
Czytałam na którymś portalu dla mam, że dzieć szaleje w nocy, ponieważ w dzień jest ukolysany do snu naszym chodzeniem.

Dzisiaj do pracy jadę dopiero na pierwszą, niby fajnie, ale jak myślę o tym jak późno wrócę... u nas nie ma oficjalnie pracy zmianowej, więc wolno mi pracować tylko do 20. Oficjalnie ale tym razem to mój wybór.

Babcia która mieszka pode mną ma kogoś, kto chętnie odsprzeda nam wózek. Wczoraj zaczepiła tz o to. Mam nadzieję, że jakiś fajny...
Stary 2015-01-20, 08:47   #3897
myboyismine
Zakorzenienie

trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

właśnie bbf pokazuje od 22 tc,a np na 1 stronie mamy wątku ze od 23tc

Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe

REKLAMA
Stary 2015-01-20, 08:50   #3898
rybkaa90
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez country111 Pokaż wiadomość
Witam
Ale fajnie, że macie już łóżeczko!
Trzymam kciuki za córę! Musi być jakaś koleżanka dla Janka i Frania.
W którym Tesco byłaś? Były może jakieś body na krótki rękaw w promocji? Skarpetki też by mi się przydały.

06.09.2014
rybkaa90 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 08:52   #3899
country111
Zakorzenienie

Cytat:
trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty

właśnie bbf pokazuje od 22 tc,a np na 1 stronie mamy wątku ze od 23tc
Wiem, dlatego piszę, że wg BBF jest 6miesiąc
A i ja mam tą krechę pod pępkiem i nad trochę też
country111 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-20, 08:55   #3900
Aika213
Wtajemniczenie

Cytat:
I jak wrażenia, też uważasz, że dobry?

Tak, super sie jezdzi, latwo prowadzi. Wszystko tak lekko chodzi, wpinanie, wypinanie fotelika czy gondoli. Latwo sie sklada i rozklada. Jedyny minus to brak przekladania raczki. Ogladalam wczoraj tego Hartan i widzialam, ze on ma raczke przekladana. W sumie oba sa bardzo podobne z wygladu.
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości