|
Notka |
|
Odchowalnia - jestem mamą Forum dla rodziców. Tutaj porozmawiasz o połogu, karmieniu, wychowaniu dziecka. Wejdź i podziel się swoją wiedzą i doświadczeniem. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#4411 | |
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamy styczniowo - lutowe 2013, część XX !
Cytat:
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() Edytowane przez neti1 Czas edycji: 2015-01-20 o 06:22 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4412 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() |
#4413 |
Zakorzenienie
|
Dziewczyny padłam. ..
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4414 |
Zakorzenienie
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#4415 |
Zakorzenienie
|
W Warszawie było darmowe dla zameldowanych. .. ja sobie zrobiłam meldunek tymczasowy
![]() Napewno trochę mnie przygotowała pod kątem nerwów. .z żeby nie wpadać w panikę ..no i oddychanie podczas porodu. Wydaje mi sie jednak ze bez tego jakoś bardzo bym braku nie odczula. Może trafiłam na kiepska szkole?
Wirtualne poznanie ... 13.10.2009r. ![]() Ślub ... 06.08.2011 r. ANTOŚ 18.02.2013 "Jeśli zastanowisz się nad tym, aby przerwać dążenie do celu, przypomnij sobie, dlaczego zaczęłaś do niego dążyć." ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4416 | |
Zakorzenienie
|
U nas dzis byla taka sytuacja
![]() Dzis bylismy w takiej malej knajpce na lubchu. Tz wzial sobie kawalki nogi kurczaka w panierce na glebokim tluszczu zrobione z sosem curry. Wygladalo dosyc nieapetycznie i Yae sie prawidlowo skojarzylo z kupsztalem. Patrzy, patrzy na talerz, palcem pokazuje, mowi: KUPA, tata, fuj, KUPA! My w smiech, dobrze, ze po polsku powiedziala. Kiedy tz zaczal jesc swojego "klocka" to zagladala mu do ust z niedowierzaniem i obrzydzeniem, pt. Ale tato, jak to zjadles kupe!? ---------- Dopisano o 09:01 ---------- Poprzedni post napisano o 08:58 ---------- Cytat:
I nikt Cie nie pytal, czy masz jakies zyczenia, pytania, etc? Jak to nazwiemy, to pal licho, ale cos o samym porodzie przed samym faktem masz prawo zadecydowac. U nas o wszystko pytaja, dlaczego, bo sa skladane pozwy do sadu. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4417 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Na pytanie wczesniejsze o jakies znieczulenie usłyszłąam prosze o tym nie myśleć ![]()
![]() |
#4418 |
Rozeznanie
|
Hej dziewczyny!
Aga, dobrze, że pojechaliście na IP. Trzymam za Was mocno kciuki ![]() Silver - cieszę się, że wyniki Darii dobrze wyszły Misia - dużą stópkę ma Hania, Julka też z tych "wielkostopych", choć zauwazyłam, że przez ostatnie miesiące nie rośnie jej juz ta stopa tak szybko jak latem Co do planu porodu - ja chodziłam do szkoły rodzenia, dokładnie sobie omawiałyśmy plany, babka wielokrotnie podkreślała, że mamy o wszystko pytać, że to nie jest tak, że jesteśmy zdane na łaskę i niełaskę. Jak przyjechałam do szpitala, to na początku miałam spory dystans, gdzieś tam z tyłu głowy miałam, że zaraz ktoś może być dla mnie niemiły, kazać mi po prostu rodzić i nie zawracać głowy pytaniami ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4419 |
Zakorzenienie
|
Ja podczas porodu bylam w takim stanie ze nie bylam w stanie na nic sie zgodzic/nie zgodzic pytac/nie pytac
![]() ![]() Witam sie po przerwie ![]() ![]()
#4420 | |
Lurker ;)
|
Cytat:
![]() Co z tego, ze pytalam co zrobia z moim porodem, skoro za kazdym razem przez prawie 2 tygodnie slyszalam - musimy czekac. Po 2 wywolywaniach, po terminie z usg( byl prawidlowy, wody zielone...), z przeszlo 4 kilowym dzieckiem! zrobili 3 wywolywanie (cewnik foleya, przebicie pecherza) dopiero gdy zrobilam awanture i chcialam sie wypisac ze szpitala na wlasne zadanie. Planem porodu moglam sobie dupe podetrzec, po naglym cc nie pamietam nawet kiedy mi dziecko przyniesli. Chcialam tylko spac i cieszylam sie, ze mam to juz za soba. Co do karmienia mam podobne wspomnienia co Neti. Polozne dawaly mi bodajze rumianek? albo koperek i w 3 dobie nawal koszmarny. Mala nie potrafila ssac, a ze mialam ja przystawiona od czasu kiedy mnie zszyli to sutki byly cale hmm pogryzione? i w strupach ;/ Do teraz pamietam ostatnia noc w szpitalu, w jednej rece laktator( cyce jak kamienie), a druga trzymala kluska, bo ryk kiedy nie trzymala mojego palca... W domu przez 2 tygodnie nie budzilam sie na placz dziecka, mialam dosc. Tz czasami dawal moje odciagniete mleko(odciagalam caly czas, bo moglam zniesc bolu sutkow) czasami mm. Koszmarny okres, ciesze sie, ze juz wiecej nie bede musiala przez to przechodzic.
![]() |
#4421 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tż z mamą całe dopołudnie razem w domu. Głos jednego i drugiego nie napawa zbytnim optymizmem. Unikają się jak mogą. Masakara, czuję jak mnie głowa przez to zaczyna boleć.
![]() |
#4422 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
[1=0096a1e2f6245c4e98bc18d e9b0ed84c369ef137_632f8bf 2adc0b;49839639]Zalecenia mailem szczegółowe dostanę, a raczej... pomysły na podpuszczanie dziecka do gadania ![]() A mogłabyś nam te zalecenia później streścić? Sama jestem ciekawa, niby coś gada, ale strasznie wolno to idzie. Często mam wrażenie, że jej sie nie chce gadać,bo po co skoro wszyscy wiedzą o co jej chodzi. Paula też już 25, a myślałam, że dużą stope ma. A to chyba norma ![]() PAulina też tak spała, budzik nastawiałam, żeby ją nakarmić. Mineło z czasem. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#4423 |
Zakorzenienie
|
Aga jak Miłoszek dzisiaj????
|
![]() ![]() |
![]() |
#4424 |
Zakorzenienie
|
Misia spora nóżke ma Hanulka. ANTONIO ma 23 .długość stopy Ok 14, 5 cm
![]() ![]() |
![]() |
#4425 |
Zakorzenienie
|
amelka ma zimowe buty rozm 25. a ciapki 24 no ale ona tez jest wysoka
Wysyłane z mojego GT-I9070 za pomocą Tapatalk 2
![]() |
#4426 |
Zakorzenienie
|
ale tu cisza
![]() jade po kostium dla Leo na bal ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4427 | ||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:37 ---------- co kupujesz? |
||
![]() ![]() |
![]() |
#4428 |
Zakorzenienie
|
nie dzialal wam wizaz?
dziewczyny.... jaki numer..... tak mi narobili kolo d.upy za przeproszeniem z tego stazu, ze jestem w szoku, ze mozna miec taka fantazje.... bede teraz walczyc, zeby wina nie lezala po mojej stronie, bo w zasadzie tylko tyle moge zrobic...... jutro lece do pediatry po zaswiadczenia, ze faktycznie musialam wtedy sprawowac opieke nad mlodym, no szok szok szok..... jest mi tak cholernie przykro ze po prostu szkoda slow, tyle sie dzisiaj nasluchalam.....
#4429 |
Raczkowanie
|
Hej dziewczyny. Przepraszam, ze tak z buta, ale mam do Was pytanie.
Kilka z Was brało kredyt hipoteczny. Możecie mi poradzić czy lepiej załatwiać wszystko osobiście? Czy wziąć doradcę kredytowego? Z góry bardzo dziękuję za odp. |
![]() ![]() |
![]() |
#4430 |
Wtajemniczenie
|
Jak któraś chce zamawiać tą próbkę Yodeyma to tu są odpowiedniki:
http://3.bp.blogspot.com/-3lm8B6VjUL...rfum%2B(5).JPG
#4431 |
Zakorzenienie
|
My mieliśmy doradca ci wszystko poszło sprawnie.
|
![]() ![]() |
![]() |
#4432 |
Zakorzenienie
|
Jest lepiej. Nie śpi cały czas, je mało bo mało ale zdarzyło się dwa razy że wypił 70 ml.
Cycka nie za bardzo chce ciągnąć, przez cały dzień tylko raz zjadł z piersi. Więc odciagam i daje z butli. Jestem dziś padnieta po wczorajszej jeździe na ip i nocy. Wysyłane z mojego GT-I8160 za pomocą Tapatalk 2 |
![]() ![]() |
![]() |
#4433 |
Zakorzenienie
|
Karusia ja załatwiałam wszystko sama akurat, ale ja troszkę inną sytuację miałam. Dużo dziewczyn mi już wtedy mówiło o doradcach
![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4434 |
Zakorzenienie
|
Doradźcie mi.
Młoda ma katar 3ci dzień, gorączki nie ma, na pewno boli ją też gardło. Co robić/dawać? Nie mam doświadczenia z chorowaniem. Na śpiocha inhaluję solą, 2 razy dałam na noc czopek z paracetamolem jak jej rosła temp trochę i niewyraźna była, nie mogła spać. Zachowuje się dość normalnie. Iść do lekarza jak dziecko nie ma gorączki? Zawsze idziecie jak coś dziecku jest? Bo co ten lekarz mi może przepisać? Tzn chyba i tak pójdę, no bo bilans 2-latka itp itd, ale nie wiem czy biec w podskokach, czy mogę wolniej ![]() Badania krwi im nie zaniosę (żelazo) no bo jak skoro ona chora i pewnie wyjdzie źle, dopiero za 10-14 dni bym mogła zrobić. Nie wiem czy ją ciągnąć do przychodni. Btw. wiem doskonale jak się czuje Ami bo po nocy w dziecięcym łóżku zaraziłam się i czuję się tak samo ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#4435 |
Zakorzenienie
|
Debrah niestety nie pomoge
Karusia latwiej z doradca chocby z jednego powodu- oni raz zapytaja BIK o Twoja historie a Ty jak bedziesz chodzic po bankach i kazdy bank wysle zapytanie do BIK to automatycznie obniza Ci zdolnosc kredytowa Niby po 30 dniach jyz nie ma sladu po tych zapytaniach ale wiadomo jak to jest Wysłane z mojego GT-I9505 przy użyciu Tapatalka Edytowane przez marsi11 Czas edycji: 2015-01-20 o 19:36 |
![]() ![]() |
![]() |
#4436 | |
Zakorzenienie
|
Cytat:
My załatwialiśmy wzystko przez doradcę ![]() Polecam. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#4437 | ||||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
U nas w trakcie zalatwiania kredytu wyszla niespodziewana sprawa, ktora mogla nam utrudnic dostanie go. Doradca pomogl ja zalatwic, sami bysmy tego nie ogarneli. Poza tym generalnie wszystkie dokumenty wypelnial za nas, baaardzo duzo nam pomogl. Cytat:
Kurcze, ale Ci narobili :/ Cytat:
Cytat:
Cytat:
Kurcze, meneq, mam wrazenie, ze mowisz o jakiejs abstrakcyjnej sytuacji. Jasne, ze personel szpitala jest dla nas, ma nam pomagac, wspierac, itp. ale w praktyce czesto wychodzi inaczej. A mloda matka/pierworodka jest tak zdezorientowana nowa sytuacja (przynajmniej ja bylam), ze sama czesto sie o te pomoc nie upomni. Ba, nie wie nawet, ze powinna. Cytat:
Ja na swoj porod i pomoc lekarzy/poloznych zupelnie nie narzekam, za to sytuacja po porodzie mogla wygladac zupelnie inaczej... ---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ---------- Debrah, Kuba tez malo choruje, ja ze zwyklym katarem nie ide do lekarza. Chyba ze dochodza inne objawy i widze, ze dziecko sie bardzo meczy. Lekow przeciwgoraczkowych nie daje jak temp jest ponizej 38,5. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2015-01-20 o 21:06 |
||||||
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#4438 |
Wtajemniczenie
|
hej!
ależ tu cisza dzisiaj? ![]() a ja tez planu porodu nie miałam ![]() marsi jaki kupiłaś strój dla Leosia? nawijko sa jakieś wieści od Sylwii? Aga cieszę się, że z Miłoszkiem już lepiej ![]() neti Hania ma stópkę 15,3( coś koło tego)
#4439 | ||||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ![]() ![]() Daria też ma 23. A nawet jeszcze troszeńkę duży jest Cytat:
![]() ![]() ![]() ![]() Cytat:
![]() zamówiła któraś??? ja wczoraj. Wiecie może czy można więcej?? Cytat:
![]()
![]() |
#4440 |
Zakorzenienie
|
misia, nieee, nie pisala nic...
Illusion, pytalas wczoraj jak Kuby jedzenie w zlobku. Zapomnialam odp ![]() W zlobku super, je wszystko oprocz kanapek ![]() A w domu - tragedia... W dzien wolny je tylko sniadania (super urozmaicone - placki, kasza lub owsianka), potem jest dramat. Obiad to suchy makaron/kasza/ziemniaki... Owocow niet, warzyw niet, miesa tez nie. Czasem zupe podziubie. Edytowane przez nafiyqa Czas edycji: 2015-01-20 o 20:51 |
![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 15:34.