Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 113 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-21, 13:31   #3361
aneta_s13
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Właśnie z tym kinem nie przejdzie, bo mój TZ do kina chodzi dla mnie, sam nie przepada. I na galerie też średnio, żebym się wybrała, bo autem nie jezdze i sama sie troche boje, bo ostatnio jak bylismy w galerii to non stop słabo mi się robilo.
Bym cos upiekła lub przyrządziła na obiad i ładnie przystroiła, a tu mąż zażyczył sobie krupnik. I jak tu ładnie krupnik podać

Czy Wy też takie płaczliwe dziś? Chyba te L4 mi nie służy.
Ja też dziś płaczliwa i też krupnik gotuję...

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Jestem. Już po wizycie.
Mam 33 tc i synek waży 2114g
Wszystkie przepływy, ilość wód, serduszko, nerki itp bardzo dobre.
Szyjka długa twarda i zamknięta.
Nast wizyta 11.02.
Do zrobienia morfo i mocz.

Dzięki wszystkim za kciukasy
Wspaniałe wieści
aneta_s13 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:35   #3362
EdithS
Zadomowienie

Dziewczyny, wiem, że ten temat już padł wiele razy, ale jakoś mi to uciekło z głowy... macie zamiar balsamować dziecko po kąpieli czy nie? Mam tylko żel do kąpieli kupiony i nie wiem sama i to samo z kremem do buzi, kupować czy nie
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:42   #3363
nouvelle2
Zakorzenienie

Hej hej
Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
nouvelle nie zdazylam jeszcze Ci pogratulowac! Wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia Kochana
Dziękuję bardzo

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Piękny brzuszek
Śliczny masz kolor włosów Co to za kolor? Tylko nie mów, że od fryzjera, bo będzie mi smutno

Ej ala: Ja też tyle przytyłam i do tej pory nie wiedziałam, że to dużo

Też mam tak szpiczasty brzuszek jak napinam mięśnie do wstania

Ja zrobię sobie 3 kadry takie amatorskie, a resztę poprawię w Ps. Szkoda mi kasy na sesje, bo chcę tylko 3 zdjęcia, nie jestem na tyle piękna żeby się uwieczniać = jestem cellulitowym potworem i co najwyżej to mogę straszyć
Ale tak jak napisałam wcześniej planuję sesję nowrodkową i jak któraś z Was też taką planuje to radzę się już do kogoś zgłosić, poszukać, popytać, bo tak jak napisałam taką sesje robi się najłatwiej do 10 dnia życia, więc po porodzie może nie być na to czasu.

Taaa ja będę odstawiona na poród w sukieneczce Położne padną ze śmiechu

Nouvelle, a sprawdzałaś może ten tusz co Ci doradziłam z MF?
Jeszcze nie sprawdzałam, ale dobrze ze mi przypomnialas musze wpaść do rossmana
Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Ble ja mleka nie pije nie tkne... Chyba ze z nesquickiem.
Zamówiłam Smoczki butelki pościel ochraniacz termoopakowanie na butelki i kolderke i podusie (ale to już na pozniej)... Czad!
Dziś wstalam juz o 4 tzn juz nie zasnelam i poczytałam o porodach i tak mnie to nakręcił ze Poszlam do TŻ do łóżka (spał osobno bo dwa piwka wypil i pewnie by chrapal) i zaczęłam płakać ale w jego ramionach się uspokoiłam.
Wzięłam tez nospe bo ten brzuch tak mnie cmil i mnie to stresowalo ;/

Znów mnie mdli... ;(
Pokazuj co kupiłaś
Cytat:
moze to smieszne ale ja juz sie spakowalam do szpitala i siebie i malego....hiehie....

dziewczyny oczywiscie jak zwykle w tej cholernej aplikacji cos sie pokićkało i nie wykorzystałam kuponu juz zaplacilam z komputera i w ogole a w aplikacji w zakladce KUPIONE dalej mi sie świecą te produkty zeby zapłacić- łot de fak???????? moze ktos wie?
nouvelle mistrzyni hilfe!

---------- Dopisano o 08:54 ---------- Poprzedni post napisano o 08:54 ----------

luzna a jaka przyczyna do cc/?? moze pisalas ale nie pamietam ;P
A zobacz cz teraz jest wszystko ok? Nie wróciła Ci płatność ? Wypelnilas formularz dostawy?

Cytat:
Napisane przez zielone_oko Pokaż wiadomość
Hej Wam

Jak nadrobię to nie zdążę napisać i tak w kółko.. Ale nadrobiłam i jestem w miare na bieżąco.

Mon brawa dla córci! Dzielny Maluszek

U mnie torba dalej niespakowana a to już 35 tydzień.. Wózek złożony, łóżeczko złożone, kupa rzeczy do prasowania.. Mała daje czasu w brzuszku aż momentami boli.. W środę za tydzień wizyta.

Co do napraw samochodu to wczoraj rano tŻ wyskoczył pies na drogę (owczarek) i auto rozwalone. Znalazł się właściciel psa, gościu ma ubezpieczoną gospodarkę także naprawę pokryje jego ubezpieczenie.. Nawet nie wiecie jak się zestresowałam jak rano zadzwonił i mi powiedział, że auto rozbite.

Nouvelle wszystkiego najlepszego na nowej drodze zycia
Dziękuję

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
No właśnie też tak myślałam, ale nie wiedziałam, że przy tym mogą być sensacje żołądkowe. Nie lubię strasznie jak ona choruje

Ja tez miałam czarno-białe obrazki Albo można kupić gotowe książeczki kontrastowe. A do co tych zabawek na początek, to przecież dziecko nic do rączki nie weźmie przez pierwsze tygodnie. I np do zachęcania do leżenia na brzuszku i ćwiczeń najlepiej mieć coś jaskrawego. u nas hitem był taki stary plastikowy miś wściekle żółty (teściowa miała w domu po wnukach), to była jedyna rzecz, która motywowała Olę do leżenia na brzuchu
Ja kupilam właśnie taka czarna biała książeczkę
Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
super ze wszystko w porządku
My jutro wizytujemy, poki co mlody się rozpycha na wszystkie strony wariat jeden
Co do torby to mama taka aztywna na kolkach malutka jak podreczny bagaz do samolotu ale nie wiem czy zda egzamin? Ma któras podobne cudo?
Ja biorę taka walizkę sztywna, samolotowa w tym najmniejszym rozmiarze

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:45   #3364
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Dziewczyny, wiem, że ten temat już padł wiele razy, ale jakoś mi to uciekło z głowy... macie zamiar balsamować dziecko po kąpieli czy nie? Mam tylko żel do kąpieli kupiony i nie wiem sama i to samo z kremem do buzi, kupować czy nie

Ja mam kupiony balsam i krem na dwór do twarzy. Nie mam żadnej oliwki bo słyszałam, że się od tego odchodzi vo zatyka pory. Ale co lekarz/ położna/ mama to inne zdanie więc każda będzie musiała po prostu przetestować

Ja już po wizycie u jednej babci, teraz jadę do drugiej już czwarty autobus dziś ale czuję się wyjątkowo dobrze, myślałam że będzie gorzej :P
Stary 2015-01-21, 13:50   #3365
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:
Napisane przez emilia1987 Pokaż wiadomość
Ja mam w planach spakować wszystko w jedną torbę, z jednej strony rzeczy dla mnie z drugiej dla synka. Tak mi poradziła Polozna, by nie tachac dwóch toreb, wziąść minimum tego co trzeba. Jutro mają być w lidlu torby sportowe za 29 zł jeśli dobrze pamiętam. Zobaczę jak wyglądają i może kupię. A najchętniej to bym sobie sprawiła jakas mała walizkę na kółkach, bo jest ryzyko że jak będę jechała do szpitala rodzic to męża nie będzie w Polsce i będę musiała sobie sama radzic, więc im mniej dzwigania tym lepiej
też tak chciałam zrobić bo jeszcze nie ogarnę tych tobołków jak będzie za dużo, jakąś pojemną z przegrodą i będzie super. Czeka mnie jeszcze pranie i prasowanie wszystkiego. nie mam piżamy na porodówkę, jakąś koszulę typu worek kupię :P

---------- Dopisano o 13:50 ---------- Poprzedni post napisano o 13:48 ----------

[QUOTE=Lila_17;49859011]
Cytat:
Hej Nadrobiłam was uff Ola chora od soboty, nie wiadomo na co, gorączkę miała bardzo wysoką i biegunkę, nie chce jeść, a teraz jej jakby zaczyna wychodzić wysypka. Wczoraj byłyśmy u lekarza, powiedział, że to może być od zębów ale ją ewidentnie brzuszek boli i chyba jutro pójdziemy znowu
A ja miałam wizytę w poniedziałek. Synek waży 2200 i wszystko z nim ok jedyne co, to niestety ułożony jest nadal miednicowo-skośnie i jak się nie przekręci, to ginka powiedziała, że żaden lekarz nie pozwoli na poród sn. Więc trzymajcie kciuki

Kciuki, żeby się obrócił i zdrówka dla Oli
o jejku ja też mam podobnie, córeczka wypięła się dupcią na świat i ma gdzieś ~u mnie 31 tc~
KasiaKasiaWiki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:51   #3366
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
Ja mam kupiony balsam i krem na dwór do twarzy. Nie mam żadnej oliwki bo słyszałam, że się od tego odchodzi vo zatyka pory. Ale co lekarz/ położna/ mama to inne zdanie więc każda będzie musiała po prostu przetestować

Ja już po wizycie u jednej babci, teraz jadę do drugiej już czwarty autobus dziś ale czuję się wyjątkowo dobrze, myślałam że będzie gorzej
Oo w taką pogodę tak jeździsz autobusami? U mnie szaro, buro, wietrzysko i zacina śnieg z deszczem a na 16 lecę na sr

Stary 2015-01-21, 13:52   #3367
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:
Papalinka gratki za wizytę! Jeszcze się może maluch przekreci, a jak nie to też nie koniec świata

Kasia ja torby specjalnie nie kupuję, liczę, że spakuję się w te co mam w domu

Biorę na pewno dwie tylko jeszcze nie wiem w jakiej kombinacji spakuję
nie mam niestety torby która by pomieściła wszystko dlatego kupić muszę bo wydaj mi się że ogarnę wszystko do jednej, ale prać i prasować jeszcze trzeba to wszystko
Stary 2015-01-21, 13:52   #3368
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Oo w taką pogodę tak jeździsz autobusami? U mnie szaro, buro, wietrzysko i zacina śnieg z deszczem a na 16 lecę na sr

No jeżdżę nie mam wyjścia. TŻ musi samochodem do pracy. U mnie też pogoda słaba, lekko na plusie więc caly śnieg który spadł się topi i jest strasznie ślisko więc chodzę jak pingwin
Stary 2015-01-21, 13:53   #3369
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
omg kolejna czarna historia o śmierci dziecka, już nie czytam twoich postów bo to jak "wspomnienia z prosektorium" czy coś, ja od razu rycze jak takie rzeczy czytam, a przecież chodzi o pozytywne nastawienie i radość a nie czytanie smutków i płacz
Haha...to tv i radia tez raczej nie sluchaj
Ja to sie w pierwszej ciazy sporo nasluchalam...bo niestety sporo wokol mnir roznych bylo dziwnych przypadkow. W tej w sumje szczesliwie ani o jednej osobie nie slyszalam ktorej sie cos stalo zlego.
Ja to tak mam teraz po tym jak juz mam D. Jak wczesniej slyszalam o tym ze jakies dziecko rodzice mega pobili albo sie utopilo albk cos to bylo mi przykro ale no normalnie. A teraz jak w tv mowia co chwila o jakims dziecku maltretowanym przez rodzicow albo o innym nieszczesliwym wypadku to od razu mi sie plakac chce i mam ochote takim rodzicom ukrecic glowe.

Cytat:
Ja nie. Ale dlatego chce do kapieli jakis plyn z oliwka w stylu oliatum czy cos.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 13:58   #3370
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
No jeżdżę nie mam wyjścia. TŻ musi samochodem do pracy. U mnie też pogoda słaba, lekko na plusie więc caly śnieg który spadł się topi i jest strasznie ślisko więc chodzę jak pingwin
To uważaj na siebie no i mam nadzieje, ze ktoś Ci miejsca w autobusie ustąpi, bo z tym to różnie bywa...

Stary 2015-01-21, 13:59   #3371
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Ja leżałam na wołoskiej

Nie zamierzałam tam rodzic, słabe opinie w necie czytałam, i dla mnie slabe jest to ze łazienki sa na korytarzu. Ogólnie jak gadam z dziewczynami ktore tam rodziły i lezą z dzieciaczkami to mówią ze jest ok i skarżą sie tylko na to ze nikt nie ma czasu w karmieniu pomagać a one nie dają rady bo dziecko nie chce chwytać cycka

Z warszawskich szpitali to wybrałam żelazna z własna polozna jako pierwszy wybor, ewentualnie Inflancka,

W ogóle na wołoskiej od kilku dni mega przepełnienie jest, wczoraj nie było jz wolnych łóżek na oddziale i nie mogłam sie dopchać do laktatora szpitalnego a lubie go używać w szpitalu bo ma dużo większa moc ssania i wiecej ściągam w tym samym czasie niż na swoim. Ale dzisiaj zabieram juz swój na wszelki wypadek
ja tutaj wyszukałam parę opinii, kiepsko znaleźć o szpitalu same dobre opinie, to chyba nie możliwe. no mój gin stamtąd jest i tam zaczęłam szkołę rodzenia, już się nie wyłamuję.
każdy może mieć różne spostrzeżenia a po porodzie to głowa wariuje :P
mam nadzieję, że będzie przyzwoicie, za położną muszę zadzwonić. Może zapewnię sobie ten luksus
Stary 2015-01-21, 14:00   #3372
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Słodki jest to fakt Ale kłaków od niego tyle, że można zwariować. Mnie się wydaje, że z tej sierści, co ją gubi to można drugiego psa zrobić W załączniku foto slodziaka
ale słodziak
Cytat:

Ja biorę taka walizkę sztywna, samolotowa w tym najmniejszym rozmiarze
uff no to jestesmy we dwie prawie jak na wakacje się wybieramy
Cytat:
uwazaj na siebie
Stary 2015-01-21, 14:04   #3373
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
ale słodziak

uff no to jestesmy we dwie prawie jak na wakacje się wybieramy

uwazaj na siebie
Ja tez walizke biore w 1 ciazy tez ja mialam...wygodnie mi z nia bylo a na szczescie w szpitalu nikt sie nie czepial.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2015-01-21, 14:08   #3374
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja tez walizke biore w 1 ciazy tez ja mialam...wygodnie mi z nia bylo a na szczescie w szpitalu nikt sie nie czepial.

Mi to się wydaje duzo wygodniejsza opcją niż taka zwykła torba łatwiej będzie znaleźć cokolwiek. A dla malucha biorę torbę od wózka, bo w jedną walizeczke razem się nie zmieścimy

Stary 2015-01-21, 14:14   #3375
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Mi to się wydaje duzo wygodniejsza opcją niż taka zwykła torba łatwiej będzie znaleźć cokolwiek. A dla malucha biorę torbę od wózka, bo w jedną walizeczke razem się nie zmieścimy
ja to nie wiem czy cos biore dla Maluxha bo wczoraj weszlam na str.szpitala i glucho tam nt.info...wydawalo mi sie ze kiedys bylo. No ale planuje w przyszlym tyg.spotkac sie z polozna z tego szpitala to mam nadzieje ze mnie oswieci

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Stary 2015-01-21, 14:21   #3376
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:
To uważaj na siebie no i mam nadzieje, ze ktoś Ci miejsca w autobusie ustąpi, bo z tym to różnie bywa...
z miejscem w autobusie jest tak, że jak mnie widzą to faceci odwracają głowy żeby udawać, że nie widzą.

a raz to nawet facet opierniczył mnie, że siedzę na miejscu inwalidów a w tramwajach to co 3-4 miejsce to właśnie tak jest oznaczone (akurat wsiadło starsze małżeństwo, pan usiadł przede mną a kobiecie chcieli dać miejsce tylko, że dalej a ta pani stanęła koło męża - widocznie wolała przy nim) sama nie wiedziałam co mam robić z jednej strony nie usiadła jak jej proponowali.
Ale właśnie wtedy wydarł się na mnie ten facet i rzekłam do tego "honorowego cudzym kosztem": jeśli jest pan inwalidą bardzo proszę sobie usiąść, ja jestem tylko w ciąży (i wstałam wściekła i mało się nie poryczałam), powiedział przepraszam.
Ktoś tam się śmia to tego faceta żeby ustąpił kobiecie w ciąży miejsca ale w sumie nie wiem czy ze mnie żartowali czy faktycznie ktoś ripostował reakcję tego pana

w pracy tak mi to w głowie siedziało, że wieczorem ryczałam załamana;/ najgorsze przeżycie w ciąży jakie miałam
Stary 2015-01-21, 14:26   #3377
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Słodki jest to fakt W załączniku foto slodziaka
Ale słodki psiak

---------- Dopisano o 14:26 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Krem do twarzy kupiony, ale jak będzie z używaniem to zależy od pogody. Balsamowi i oliwce mówię na ten moment nie. Jeśli dziecko nie będzie mieć przesuszonej skóry to po co zapychać pory.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 14:29   #3378
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

oo to jest nas więcej u mnie w szpitalu mówili, zeby nic nie brac dla malucha, że mają wszytsko ubranka, pieluchy,mleko
Stary 2015-01-21, 14:37   #3379
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Hej Nadrobiłam was uff Ola chora od soboty, nie wiadomo na co, gorączkę miała bardzo wysoką i biegunkę, nie chce jeść, a teraz jej jakby zaczyna wychodzić wysypka. Wczoraj byłyśmy u lekarza, powiedział, że to może być od zębów ale ją ewidentnie brzuszek boli i chyba jutro pójdziemy znowu
A ja miałam wizytę w poniedziałek. Synek waży 2200 i wszystko z nim ok jedyne co, to niestety ułożony jest nadal miednicowo-skośnie i jak się nie przekręci, to ginka powiedziała, że żaden lekarz nie pozwoli na poród sn. Więc trzymajcie kciuki rosi:

A moja szyjka trzyma Dostałam mimo to luteinę, a do tego antybiotyk i globulki, bo wyszła mi infekcja w badaniu moczu i podobno dowcipnie też nie najlepiej. Ale to w sumie drobiazgi, powinno szybko przejść. Jak skończę leczenie, mam odczekać tydzień i zrobić wymaz na gbs. To jest taki wymaz jak do cytologii i nie wydaję mi się, żeby mógł spowodować przedwczesny poród

Ale super, tak sobie wyjść we dwoje My poprzednio 2 dni przed porodem się wybieraliśmy do kina, jechałam do tżta do pracy autobusem i tak mnie połamały plecy, że nie mogłam wstać Wróciliśmy do domu i przeleżałam cały dzień przerażona, że co będzie, jak zacznę rodzić, a nie mogę się ruszać. A potem od razu przeszły plecy a zaczął się poród i położna się ze mnie śmiała, że tak naprawdę już wtedy się zaczynał

Popieram Dziecko bardzo szybko wyrasta i wtedy jak nagle widzisz, że coś jest na styk, wyciągasz następne gotowe i masz

Leż i odpoczywaj

Ładna waga Oby szyjka jeszcze trochę wytrzymała

Na wątku wrześniowym z Olą bardzo wiele mamuś, które miały problemy z szyjką, pessary pozakładane itp właśnie przenosiły

Nie wkręcaj sobie Zjedz coś słodkiego może

Ja też
A to czasem nie szkarlatyna. Siostrzenica miała i objawy te same, tylko jeszcze na jezyku jakas krostka. I przedszkola były niektóre opisane że szkarlatyna panuje.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 14:49   #3380
smv
Zakorzenienie

Ja mam lidlowska za 29zl torbę polecam no jest naprawdę pakowna

Kurde i dalej w aplikacji się świeci ze nie zapłaciłam.
W ogóle to pierw kupiłam zbiorowke potem żeby zapłacić i bum-blad logowania do banku z telefonu (dwa razy) wiec juz 3 raz się bałam bo mnie zablokuja wiec juz dałam se siana i z kompa zapłaciłam...
Jak teraz to pogodzić... Juz emalia napisałam im ze zapłaciłam normalnie. Ostatnio miałam taki sam problem tym cholernym PayU bo zmieniłam konto bankowe i nie mogę ustawić tego nowego konta bo w ich wyglądzie pierwszy właściciel to małż a nie ja. Masakra ;/

Magiusa juz nie piszmy o smutnych historiach bo to serio źle wpływa na nasze samopoczucie ;/

Edytowane przez smv
Czas edycji: 2015-01-21 o 15:00
smv jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 14:58   #3381
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:
Ja mam lidlowska za 29zl torbę polecam no jest naprawdę pakowna
są już w lidlu te torby? czy masz ją już od dawna, bo czytałam tutaj, że mają być jutro...

---------- Dopisano o 14:58 ---------- Poprzedni post napisano o 14:54 ----------

Cytat:
Napisane przez KasiaKasiaWiki Pokaż wiadomość
są już w lidlu te torby? czy masz ją już od dawna, bo czytałam tutaj, że mają być jutro...
no i jesteś tak jak ja w 31 tc To Ty już gotowa i spakowana? o jejku
Stary 2015-01-21, 15:01   #3382
smv
Zakorzenienie

W lidlu dwa tyg temu Też była akcja sportowa.. Torba naprawdę duża pakowna na all. takiej taniej się nie kupi niestety
Stary 2015-01-21, 15:02   #3383
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
któraś z Was pisała o hemoroidach i chyba właśnie zaobserwowałam to u siebie - czy bierze ktoś coś na to w ciąży? czy będziemy mogły się leczyć dopiero po?:/

aaa i jeszcze pytanie do mam dzieciaczków, które zapowiadają się być większe czyli koło 4 kg jakie rozmiary będziecie pakować do torby szpitalnej?????
Ja mam jednego małego, wczoraj powiedziałam o nim gin, hemoroid nie daje mi żadnych objawów (nie swędzi, nie boli, nie krwawi) w niczym tak naprawdę mi nie przeszkadza. Gin mi powiedział, że podczas porodu się powiększy i może pęknąć, a jak coś może trzeba będzie go usunąć, ale to wtedy da mi odpowiednie skierowanie do jakiegoś tam lekarza specjalisty zapomniałam nazwy:P Ogólnie żadnych zaleceń na niego nie mam, ale to może dlatego, że nie daje objawów
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 15:02   #3384
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

a ja marzę o tym:

https://www.youtube.com/watch?v=OS_NYRnsLwQ

Stary 2015-01-21, 15:13   #3385
smv
Zakorzenienie

Na hemo posterisan w maści z taką końcówka do pupci
Stary 2015-01-21, 15:15   #3386
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Też mam żel do kąpieli, ale mama kupiła mi i oliwkę, której użyję jeśli Maluszek będzie miał suchą skórę. Krem do buzi kupiłam z nivea, taki co smaruje się np wychodząc na dwór.
Stary 2015-01-21, 15:16   #3387
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Papalinka gratki za wizytę! Jeszcze się może maluch przekreci, a jak nie to też nie koniec świata

Kasia ja torby specjalnie nie kupuję, liczę, że spakuję się w te co mam w domu

Biorę na pewno dwie tylko jeszcze nie wiem w jakiej kombinacji spakuję
Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
[
papalinka83 za wizyte Moze idz do innego lekarza z Ola?
.
To jest w sumie dobry lekarz. Zobaczymy, spróbuję jutro pójść znowu. Już u niej byłam wiele razy z Olą i zawsze dobrze doradzała
Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
któraś z Was pisała o hemoroidach i chyba właśnie zaobserwowałam to u siebie - czy bierze ktoś coś na to w ciąży? czy będziemy mogły się leczyć dopiero po?:/

aaa i jeszcze pytanie do mam dzieciaczków, które zapowiadają się być większe czyli koło 4 kg jakie rozmiary będziecie pakować do torby szpitalnej?????
Można procto-glyvenol
Cytat:
Jak się nic nie dzieje, to nie balsamować raczej, ale to też zależy, jaką dziecko będzie miało skórę i w czym będziesz kąpać. Jak w emoliencie to na pewno bez balsamu. Do buzi ja nic nie kupuję, bo na początek nie będzie ani mrozów ani ostrego słońca

[/COLOR]
Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
o jejku ja też mam podobnie, córeczka wypięła się dupcią na świat i ma gdzieś ~u mnie 31 tc~
U mnie 33. Oby się przekręcili jeszcze
Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
A to czasem nie szkarlatyna. Siostrzenica miała i objawy te same, tylko jeszcze na jezyku jakas krostka. I przedszkola były niektóre opisane że szkarlatyna panuje.
Ola ma na języku biały nalot, właśnie czytam o tej szkarlatynie i jest napisane, że nalot białawy Mam nadzieję, że to nie to, ale jutro tym bardziej idę z nią do lekarza

Pawełek 20.03.2015

Edytowane przez papalinka83
Czas edycji: 2015-01-21 o 15:18
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 15:19   #3388
Lila_17
Rozeznanie

A ja jednak dojechałam z mamą do TŻ odnośnie tego wózka, bo miał dylemat i pokupiłyśmy od razu sporo z wyprawki, jeszcze zostało, ale już niewiele. Najważniejsze, że wózek zamówionyna zdjęciu trochę ten szary wygląda inaczej niż na żywo, ale super się prowadzi
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg tako szary.jpg (57,2 KB, 39 załadowań)
Stary 2015-01-21, 15:24   #3389
smv
Zakorzenienie

Ale wózio.... Śliczny!
Stary 2015-01-21, 15:38   #3390
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
A ja jednak dojechałam z mamą do TŻ odnośnie tego wózka, bo miał dylemat i pokupiłyśmy od razu sporo z wyprawki, jeszcze zostało, ale już niewiele. Najważniejsze, że wózek zamówionyna zdjęciu trochę ten szary wygląda inaczej niż na żywo, ale super się prowadzi
Super wozek

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości