Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 116 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-21, 19:04   #3451
aaakarolina
Wtajemniczenie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Przepiekne imie, moj 8 letni brat tak ma na imie

---------- Dopisano o 18:56 ---------- Poprzedni post napisano o 18:55 ----------

warto bylo cierpiec dla takiej nagrody ;P
warto było

ale młoda daje czadu w brzuchu, chyba po tej czekoladce

miałam pospać i chyba jednak organizm się przygotowuje, już nie potrzebuję tyle godzin snu co kiedyś
Stary 2015-01-21, 19:07   #3452
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
pewnie gdzieś się znajda do kupienia, tylko pewnie będę się prosić i przypominać z miesiąc albo i dwa. Albo pewnie jak urodzę to sama z wózkiem po śrubki pojadę.
Robiąc miejsce w szafie dla Helenki wyrzuciłam na przedpokój stertę niepotrzebnych rzeczy i gratów, zajmują tylko miejsce a tż nie chce się ich pozbyć. Po co komuś ładowarki do telefonów, których już się nie ma albo nie stosuje albo po co mi ręczniki (które dostaliśmy od teściowej, wiec pewnie dlatego burzliwy temat), które nie wpijają wody i pozostawiają na ciele po wytarciu małe kłaczki? albo chiński śmierdzący koc, który dostaliśmy też w prezencie kiedyś i tego smrodu nawet po praniu nie da się pozbyć
Wybaczcie za mój wywód, chyba mam dziś dzień przeciw tż, czy on musiał odziedziczyć po teściowej cechę bycia graciarzem
to jak z moim TZ jemu wszystko szkoda wyrzucic, wiec ja wyrzucam i porzadkuje kiedy on nie widzi, a i tak moze za kilka lat, spyta gdzie to lezy

---------- Dopisano o 19:07 ---------- Poprzedni post napisano o 19:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Uliczkaz Pokaż wiadomość
Faktycznie, konstrukcja tej karuzeli nie jest zbyt fortunna, ale z kolei nasza Ola ją uwielbiała Ja też zresztą te melodyjki do dziś lubię ;-) Także wszystko jest kwestią gustu ;-)

Jedną z fajniejszych książeczek ze stronami w kontrastowych barwach ma Tiny love http://www.bajka.net/galerie/t/tl-in...zecz_12142.jpg

Gratuluję udanych wizyt Dzieciaczki pięknie rosną
jaka ucieszona u nas bardzo popularne sa te karuzele, wszedzie ich pelno , nawet w marketach
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 19:11   #3453
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
oo to jest nas więcej u mnie w szpitalu mówili, zeby nic nie brac dla malucha, że mają wszytsko ubranka, pieluchy,mleko
Fajnie macie. U nas niestety tak fajnie nie ma...

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Ale słodki psiak

Krem do twarzy kupiony, ale jak będzie z używaniem to zależy od pogody. Balsamowi i oliwce mówię na ten moment nie. Jeśli dziecko nie będzie mieć przesuszonej skóry to po co zapychać pory.
Ja też tylko krem kupiłam. Z babydream I były w promocji wkładki Bella dla mam. I zakupiłam te jednorazowe mleko, o którym dziewczyny wspominały, choć mam nadzieję, że nie będzie potrzebne.

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
ale słodziak

uff no to jestesmy we dwie prawie jak na wakacje się wybieramy
A mnie się zawsze sznaucery podobały We wszystkich wielkościach, bo olbrzymy też słodkie

A jak ja przeglądałam swoje walizki to też mi się z wakacjami skojarzyło

Cytat:
Dziękuję Dziewczynki za odpowiedzi co do balsamów i kremów dla dzieci
Ale mnie tż wkurzył... znowu dziś robiłam porządki i znowu na raty, bo tak mnie zaczął boleć krzyż, ze myślałam, że nie dojdę do pokoju. Więc się położyłam i poleżałam i jest lepiej.
Dostaliśmy po mojej babci młynek do mielenia kawy, taki porcelanowy, śliczny jest i to moja jedyna pamiątka po babci, która już nie żyje. Ale że swoje lata ma to postanowiłam go rozkręcić i porządnie wymoczyć. I trąbiłam o tym tż kilkanaście razy!!!! A on dziś wylał mi wodę z zamiarem wlania świeżej i 4 małe śrubki przepadły, poleciały z wodą. No normalnie w...m się tak, że ryczę jak głupia. Można mówić tysiąc razy a chłop nie potrafi niczego zapamiętać:pala :
Wylał to mu powiedz, że jego teraz głowa, żeby znalazł pasujące. Nie stresuj się, na pewno się uda to jeszcze naprawić
Stary 2015-01-21, 19:12   #3454
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez KasiaKasiaWiki Pokaż wiadomość
dopóki nie ma boleści wielkich to tylko macica się przygotowuje

---------- Dopisano o 18:59 ---------- Poprzedni post napisano o 18:57 ----------

prześlij swoją kolekcję, szukam motywacji na zrobienie tego samego ale brak mi torby i jeszcze piżam dla mnie, może też zakupię kosmetyki w wersji mini
Kolekcji czego chyba nie zrozumialam Ja to gotowa musze byc, bo jakos w glowie mi siedzi, ze moze w lutym przyjdzie mi rodzic czy cos, a ja nie ogarnieta bede , a moj TZ to tym bardziej nie wiedzialby co ma mi spakowac
Stary 2015-01-21, 19:13   #3455
żona_marcina
Rozeznanie

Hej,
zaczęłam drążyć temat szczepień i 2 dni przesiedziałam przed komputerem. Przestraszyłam się okrutnie i jestem zdecydowana na indywidualny kalendarz szczepień a przed szczepieniami przypilnuję, żeby mi dziecko gruntownie przebadali. Będę patrzeć każdemu lekarzowi na ręce i najpierw zdobywać informacje a potem podejmować decyzje. Na razie zrobiłam sobie wstępną listę lekarzy: pediatry, ortopedy i neurologa no i mam jako taką wizję szczepień, którą oczywiście skonsultuję z lekarzem. Jak poczytałam o tych biednych dzieciach z NOP to płakałam. Każą szczepić dzieci a jak się coś stanie to rodzice zostają bez jakiejkolwiek pomocy. Tak się wzruszyłam historią tych chłopców http://www.szymonekidawidek.pl/o-nas , że pieniądze na kolejny kocyk i duperele wolałam przelać na ich leczenie.

Ale już was nadrobiłam.

Lila_17 - śliczny wózek

Cytat:
pewnie gdzieś się znajda do kupienia, tylko pewnie będę się prosić i przypominać z miesiąc albo i dwa. Albo pewnie jak urodzę to sama z wózkiem po śrubki pojadę.
Robiąc miejsce w szafie dla Helenki wyrzuciłam na przedpokój stertę niepotrzebnych rzeczy i gratów, zajmują tylko miejsce a tż nie chce się ich pozbyć. Po co komuś ładowarki do telefonów, których już się nie ma albo nie stosuje albo po co mi ręczniki (które dostaliśmy od teściowej, wiec pewnie dlatego burzliwy temat), które nie wpijają wody i pozostawiają na ciele po wytarciu małe kłaczki? albo chiński śmierdzący koc, który dostaliśmy też w prezencie kiedyś i tego smrodu nawet po praniu nie da się pozbyć
Wybaczcie za mój wywód, chyba mam dziś dzień przeciw tż, czy on musiał odziedziczyć po teściowej cechę bycia graciarzem
Mój tez graciarz, też nauczył się w rodzinnym domu zostawiania rzeczy gdzie popadnie i wiecznie zostawia otwarte szafki. Ja nie patrzę i jak mi coś zawadza to wywalam. Jak nie chcę żeby mąż to widział to czekam, aż będą zbierać śmieci i tego dnia wrzucam do kosza. Jakby co udaję głupią, że nie wiem, gdzie mu coś zginęło. Obawiam się tylko, żeby dziecko nie połknęło czegoś, co mąż zostawi na wierzchu.

A co do teściowej - uduszę. Prosiłam, upominałam, kłóciłam się z mężem i nic - ma taki głupi zwyczaj, że nie chce jej się czasami zadzwonić do drzwi tylko podchodzi do okna i wali w nie. Wyobraźcie sobie tylko: siedzicie same w domu, w piżamce, na dworze ciemno i nagle...walenie w okno. Ja mało nie zejdę ze strachu.

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 19:14   #3456
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
warto było

miałam pospać i chyba jednak organizm się przygotowuje, już nie potrzebuję tyle godzin snu co kiedyś
Ona kocha czekoladki ;P ja za to potrafie spac do poludnia, jedynie wstane Tz zrobic kawe do pracy, na siusiu i dalej ide spac, po poludniu tez moglabym sie przespac i tak kazdego dnia Wole spac poki moge, bo pozniej to bede czuwac a nie spac, bo ja taka strachliwa, ze nie usne majac w domu kilkudniowe dziecko
Stary 2015-01-21, 19:18   #3457
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Mój synio wali bez przerwy.
Ja na szczęcie mogę spać. Gorzej u mnie z oddychaniem, ciężko mi się oddycha. No i kolejny dzień zaczynam od biegunki

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 19:22   #3458
EdithS
Zadomowienie

Dziękuję Dziewczyny powiedziałam tż, że młynek ma działać i koniec kropka A co do staroci i gratów, to macie rację, ja je po prostu jutro wywalę i już. Skoro od lat nie znalazły swojego miejsca lub zastosowania to już nie znajdą. I tż to się nawet z większością nawet nie skapnie. Macie rację
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 19:23   #3459
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:
Kolekcji czego chyba nie zrozumialam Ja to gotowa musze byc, bo jakos w glowie mi siedzi, ze moze w lutym przyjdzie mi rodzic czy cos, a ja nie ogarnieta bede , a moj TZ to tym bardziej nie wiedzialby co ma mi spakowac
o jeżu to któraś pisała, jakoby miała jutro poprasować i wysłać zdjęcie kolekcji, pewnie chodziło o ubranka
KasiaKasiaWiki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 19:27   #3460
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Ja na szczęcie mogę spać. Gorzej u mnie z oddychaniem, ciężko mi się oddycha. No i kolejny dzień zaczynam od biegunki
Przeczytalam ta historie rodziny..... smutne

---------- Dopisano o 19:25 ---------- Poprzedni post napisano o 19:24 ----------

Cytat:
Dziękuję Dziewczyny powiedziałam tż, że młynek ma działać i koniec kropka A co do staroci i gratów, to macie rację, ja je po prostu jutro wywalę i już. Skoro od lat nie znalazły swojego miejsca lub zastosowania to już nie znajdą. I tż to się nawet z większością nawet nie skapnie. Macie rację
Ja po przeprowadzce mialam z 5 kartonow z niepotrzebnymi rzeczami mojego TZ, pozbylam sie prawie wszystkiego i TZ do tej pory nie pyta o nic. Wiem ktore rzeczy sie jemu moga naprawde przydac czy potrzebowac, ale np. karton starych kabli, albo silikonow i pedzli malarskich to nie bardzo wiec zrobilam co trzeba bylo

---------- Dopisano o 19:27 ---------- Poprzedni post napisano o 19:25 ----------

Cytat:

o jeżu to któraś pisała, jakoby miała jutro poprasować i wysłać zdjęcie kolekcji, pewnie chodziło o ubranka
tak tak, ktoras z mamus pisala pamietam jak nadrabialam przed chwila tylko to nie ja ;P ja juz polowe mam poprasowana, i poukladana, a druga polowe dzis sciagnelam z suszarki i zabiore sie po kolacji za prasowanie jeszcze jedno pranie i wystarczy
Stary 2015-01-21, 19:28   #3461
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Hej,
zaczęłam drążyć temat szczepień i 2 dni przesiedziałam przed komputerem. Przestraszyłam się okrutnie i jestem zdecydowana na indywidualny kalendarz szczepień a przed szczepieniami przypilnuję, żeby mi dziecko gruntownie przebadali. Będę patrzeć każdemu lekarzowi na ręce i najpierw zdobywać informacje a potem podejmować decyzje. Na razie zrobiłam sobie wstępną listę lekarzy: pediatry, ortopedy i neurologa no i mam jako taką wizję szczepień, którą oczywiście skonsultuję z lekarzem. Jak poczytałam o tych biednych dzieciach z NOP to płakałam. Każą szczepić dzieci a jak się coś stanie to rodzice zostają bez jakiejkolwiek pomocy. Tak się wzruszyłam historią tych chłopców http://www.szymonekidawidek.pl/o-nas , że pieniądze na kolejny kocyk i duperele wolałam przelać na ich leczenie.

Ale już was nadrobiłam.

Lila_17 - śliczny wózek

Mój tez graciarz, też nauczył się w rodzinnym domu zostawiania rzeczy gdzie popadnie i wiecznie zostawia otwarte szafki. Ja nie patrzę i jak mi coś zawadza to wywalam. Jak nie chcę żeby mąż to widział to czekam, aż będą zbierać śmieci i tego dnia wrzucam do kosza. Jakby co udaję głupią, że nie wiem, gdzie mu coś zginęło. Obawiam się tylko, żeby dziecko nie połknęło czegoś, co mąż zostawi na wierzchu.

A co do teściowej - uduszę. Prosiłam, upominałam, kłóciłam się z mężem i nic - ma taki głupi zwyczaj, że nie chce jej się czasami zadzwonić do drzwi tylko podchodzi do okna i wali w nie. Wyobraźcie sobie tylko: siedzicie same w domu, w piżamce, na dworze ciemno i nagle...walenie w okno. Ja mało nie zejdę ze strachu.
też się muszę za temat szczepień zabrać, chociaż jak ze wszystkim co człowiek to opinia

a teściową bym zabiła chyba i jak jej tłumaczycie to ona nic? nie wie, że dzwonki istnieją??

Cytat:
to przynajmniej poczujesz jak brzuch Ci opadnie, bo zaczniesz normalnie oddychać biegunki współczuję
a ja nie wiem czy mi się jakieś hemoroidy nie robią a jeszcze wczoraj pisałam, że nie mam tego dziadostwa
Stary 2015-01-21, 19:34   #3462
crystal25
Zakorzenienie

Jest moja gwiazdeczka, przyszla dzisiaj razem z przescieradlem niebieskim a za supelek sie ciagnie zeby leciala muzyka usypiajaca
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_4357.jpg (86,8 KB, 14 załadowań)
Stary 2015-01-21, 19:35   #3463
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

to ja pisałam jutro się pochwalę, ostatnie rzeczy się suszą

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

Cytat:
Jest moja gwiazdeczka, przyszla dzisiaj razem z przescieradlem niebieskim a za supelek sie ciagnie zeby leciala muzyka usypiajaca
ale ładna pasowałaby mi
Stary 2015-01-21, 19:37   #3464
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 19:35 ---------- Poprzedni post napisano o 19:34 ----------

ale ładna pasowałaby mi
czekamy na zdiecia Powiesze ja od wewntarz lozeczka, i jak synek zalapie ze muzyczka gra ale pod warunkiem ze sie pociagnie za slupelek, to jesli polubi to bedzie sobie ciagnal zeby gralo hehehehehehe
Stary 2015-01-21, 19:48   #3465
niunia_ona
Zakorzenienie

witam
byłam u lekarza okazało się że mam na dolnej granicy wody plodowe ;/
norma jest od 8.5 a ja mam ledwo 9
boję się że bedzie zle o losie a gdzie kolejna wizyta, mam sie zglosic na ktg w poniedziałek lub piatek , by badac puls dziecka;((

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 19:58   #3466
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Dziewczyny, wiem, że ten temat już padł wiele razy, ale jakoś mi to uciekło z głowy... macie zamiar balsamować dziecko po kąpieli czy nie? Mam tylko żel do kąpieli kupiony i nie wiem sama i to samo z kremem do buzi, kupować czy nie
a ja tam będę troszeczkę balsamu używać, zamiast tych emolientów też wybrałam żel więc troch tłuszczyku zapewnie dzidzi właśnie balsamem a czy to się nie zmieni? wyjdzie w praniu tak jak wszystko
Stary 2015-01-21, 19:58   #3467
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
witam
boję się że bedzie zle o losie a gdzie kolejna wizyta, mam sie zglosic na ktg w poniedziałek lub piatek , by badac puls dziecka;((
Nie martw sie kochana
Co mówił lekarz?
Siostra miała identyczną sytuacje w czerwcu i wszystko sie dobrze skończyło pij duzo wody

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 19:58   #3468
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
wózek super!! z wyzszej półki?
Dziękuję kochana polska firma Tako moonlight carbon jest on z ekoskóry my uchodziliśmy 2w1 za 1890zł
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 19:59   #3469
mama d
Raczkowanie

Cytat:
Ta biegunka jest czymś spowodowana?
Czy to może już być oczyszczanie się organizmu przed porodem?

Boszzz zaczęłam pakować torbę i prać te wszytskie ciuszki - ileż tego jest
Dzisiaj rano na samej wyprawce do szpitala spędziłam 40 minut przy desce do prasowania
mama d jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 19:59   #3470
emilia1987
Raczkowanie

olajakzam mysle za dla malucha o wadze 4 kg to 62 najlepsze chyba

EdithS ja jakos specialnie balsamowac po kazdej kapieli nie będe, jsli synek nie bedzie mial problemów ze skóra, najwyzej co któras kapiel ale to bardziej w formie masazu. A kremik do buzi to na[pewno jakis na dwór,przed wiatrem by buźke uchronic a w spłoneczne dni z filtrem, ale jeszcze sie nie zdecydowałam co to miałby byc za krem

Lila_17 Baardzo fajny wózek mozna wiedziec ile kosztował?
Kurcze juz sie nie moge doczekac kiedy my z męzem kupimy wózek, miałam w planach w marcu dopiero kupic,tak w połowie marca, pan w sklepie w którym bede kupowała, mówił ze czeka sie kilka dni,szkoda mi brac wczesniej by nie stał i gwarancja by nie uciekała ale widze ze spora częśc z Was juz ma zakupione nowe wózki, wiec juz sama nie wiem, moze w lutym kupie..

Odnosnie pobolewania brzucha jak na okres, to ja tez teraz miewam czasem takie, miałam tak na samym poczatku ciąży w pierwszych tyg tylko ze wtedy to były bardzo sile a teraz delikatne.

Natomiast wczoraj wieczoram jak juz lezałam w lóżku to mnie strasznie mocno zakuło cos na dole brzucha z prawej strony, uczucie jakby ktos wbijał dużą ilośc igieł.., bardzo nieprzyjemne, aż krzyknełam z bólu... , nie wiem co to było, wystraszyłam sie nie powiem, ale trwało to kilka sekund i przeszło,gdyby trwało dłuzej napewno pojechałam bym na IP

Co do zbieractwa i wyrzucania lub zbierania starych niepotrzebnych rzeczy, to ja własnie lubie raz na jakis czas zrobic porzadki i wtedy bez skrupołow pozbywam sie starych, nie uzywanych, nie potrzebnych rzeczy, to samo tyczy sie ubrań w których nie chodze.

W drodze do mamy zaszłam do pepco i kupiłam dla małego dwa bodziaki na długi rekawek , akurat tego rodzaju ciuszka mam bardzo malutko. Wziełam rozmiar 62 , kosztowały 9,99 zł za sztuke.

Pytanie do mam które juz prały i uzywały ciuszków z pepco, dobre one sa jakosciowo? nie rozciagaja sie po praniu?

Pamietam ze dwa lata temu jak szukałam tam ubranek dla dzieciaczka znajomych to duzo bodziaków było z takiej dziwnej sztywnej bawełny, a te wydaja sie porządne. Wogole duzo fajnych i niedrogich ubranek tam jest, musze zaczac czesciaj tam zagladac. Bo jesli chodzi o ubranka dla synka to ja mam duzo ale tylko rozmiary 56 i 62, natomiast 68 malutko mam, a jeszcze wiekszych wogole. Wiec czas zaczac juz sie rozgladac za wiekszymi.
Sąsiadki synek który urodził sie z waga 3100, nosił na poczatku 56 rozmiar a teraz majac 2 i pół miesiąca zaczyna juz wyrstac z rozm 62.., ale te dzieci szybko rosną.

I zamieszczam swój brzuszek dla porównania z 22 tyg ciązy i bardziej aktualne z 29
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_0369.jpg (73,7 KB, 15 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_0370.jpg (86,9 KB, 13 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 22 (3).jpg (65,6 KB, 37 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg 29 (2).jpg (64,7 KB, 53 załadowań)

Tydzień 40/ 40
emilia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 20:01   #3471
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Jaki ma skład Twój ulubiony chlebek? Uwielbiam własne chleby

Bicze i baty należą się Twojej mamie
Twój synek- Twoja decyzja- Twoje życie z resztą. Za duży udział chce mieć mama. Ciężko zrobić, łatwo napisać- olej to i nie przejmuj się.
Mi jest o tyle łatwiej to napisać, bo moim teściom też nie podoba się imię, które wybraliśmy dla córki. Tyle że oni tym postępowaniem sami sobie zagrażają, bo zaszli mi za skórę

No i właśnie to imię moim teściom bardzo by było na rękę. Pokochali by Cię
Właśnie Zuzia albo Zosia.

PRZEPIĘKNY! Tako moonlight???
Zgadza się tako moonlight carbon, ciężko było go obejrzeć na żywo, ale się udało i zamówiony
Stary 2015-01-21, 20:01   #3472
szkrabeniek
Raczkowanie

Cytat:
witam
Ważne że jesteś pod kontrolą a może taki poziom utrzyma się już do końca i wszystko będzie dobrze.

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 20:03   #3473
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Hej Kochane

Witam się z Wami w 34 tc coraz bardziej się męczę , przy wsiadaniu do auta muszę wciągać nogę do samochodu i mam problemy z zasypianiem - ale nie narzekam - wszystko wynagradza mi Synuś jak zacznie się przeciągać - uwielbiam oglądać wtedy brzuchol

Ostatnio byłam u Mamy, która mnie zdenerwowała i to bardzo. Planujemy dać dziecku na imię Mikołaj - czy wydaje się Wam że to imię jest jakieś dziwne ? brzydkie ?? Umyśliła sobie że mam wybrać Małemu inne bo będzie pokrzywdzony :/ Ogólnie - powiedziałam co myślę w tym temacie dość dosadnie, ale nadal jakoś to we mnie siedzi... Moja Mama zachowuje się częściej jak kumpela a nie jak Matka a teraz gdy potrzebuje wsparcia to go nie mam - bo albo wszystko neguje albo mówi że zrobiłaby to w inny sposób...
Zmykam teraz Was ponadrabiać
co do męczenia się to nie ty jedna, kochana ja umieram jak mam wysiadać z auta a jest taaki niski że masakra a do tego mieszkanie na 3 piętrze, co już jest dla mnie wyzwaniem i robię co mogę żeby jak najmniej nimi chodzić

a Mikołajek to cuuudownie imię, ja też wybrałam je z miliona i gdyby był synek to imie by było nasze, najgorsze że teraz bardzo bliska rodzina nazwała swojego tak i ja już się martwie że nie będę miała jak nazwać w przyszłości synka (bo kiedyś go będziemy mieć), bo innego ładniejszego na dzień dzisiejszy nie znam może poza Łukaszkiem ale to imię męża, więc juniora robić nie będę więc co? nie słuchaj zdania innych i jeszcze nakrzycz że tak gadają !!!!!!!!
Stary 2015-01-21, 20:05   #3474
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emilia1987 Pokaż wiadomość

EdithS ja jakos specialnie balsamowac po kazdej kapieli nie będe, jsli synek nie bedzie mial problemów ze skóra, najwyzej co któras kapiel ale to bardziej w formie masazu. A kremik do buzi to na[pewno jakis na dwór,przed wiatrem by buźke uchronic a w spłoneczne dni z filtrem, ale jeszcze sie nie zdecydowałam co to miałby byc za krem

Kurcze juz sie nie moge doczekac kiedy my z męzem kupimy wózek, miałam w planach w marcu dopiero kupic,tak w połowie marca, pan w sklepie w którym bede kupowała, mówił ze czeka sie kilka dni,szkoda mi brac wczesniej by nie stał i gwarancja by nie uciekała ale widze ze spora częśc z Was juz ma zakupione nowe wózki, wiec juz sama nie wiem, moze w lutym kupie..

Odnosnie pobolewania brzucha jak na okres, to ja tez teraz miewam czasem takie, miałam tak na samym poczatku ciąży w pierwszych tyg tylko ze wtedy to były bardzo sile a teraz delikatne.

Natomiast wczoraj wieczoram jak juz lezałam w lóżku to mnie strasznie mocno zakuło cos na dole brzucha z prawej strony, uczucie jakby ktos wbijał dużą ilośc igieł.., bardzo nieprzyjemne, aż krzyknełam z bólu... , nie wiem co to było, wystraszyłam sie nie powiem, ale trwało to kilka sekund i przeszło,gdyby trwało dłuzej napewno pojechałam bym na IP

Co do zbieractwa i wyrzucania lub zbierania starych niepotrzebnych rzeczy, to ja własnie lubie raz na jakis czas zrobic porzadki i wtedy bez skrupołow pozbywam sie starych, nie uzywanych, nie potrzebnych rzeczy, to samo tyczy sie ubrań w których nie chodze.

W drodze do mamy zaszłam do pepco i kupiłam dla małego dwa bodziaki na długi rekawek , akurat tego rodzaju ciuszka mam bardzo malutko. Wziełam rozmiar 62 , kosztowały 9,99 zł za sztuke.

Pytanie do mam które juz prały i uzywały ciuszków z pepco, dobre one sa jakosciowo? nie rozciagaja sie po praniu?

Pamietam ze dwa lata temu jak szukałam tam ubranek dla dzieciaczka znajomych to duzo bodziaków było z takiej dziwnej sztywnej bawełny, a te wydaja sie porządne. Wogole duzo fajnych i niedrogich ubranek tam jest, musze zaczac czesciaj tam zagladac. Bo jesli chodzi o ubranka dla synka to ja mam duzo ale tylko rozmiary 56 i 62, natomiast 68 malutko mam, a jeszcze wiekszych wogole. Wiec czas zaczac juz sie rozgladac za wiekszymi.
Sąsiadki synek który urodził sie z waga 3100, nosił na poczatku 56 rozmiar a teraz majac 2 i pół miesiąca zaczyna juz wyrstac z rozm 62.., ale te dzieci szybko rosną.

I zamieszczam swój brzuszek dla porównania z 22 tyg ciązy i bardziej aktualne z 29
Pewnie, że można wiedzieć, już pisałam daliśmy za niego 1890zł, ale jakość naprawdę wysoka no i jak się prowadzipolecam na pewno, wiesz co w sklepie powiedzieli, że na niego możemy czekać nawet 5-6tyg, bo to nowość 2015 i jest nim duże zainteresowanie Są w 3 kolorach:P

Brzuszek pięknie rośnie
Stary 2015-01-21, 20:05   #3475
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Red face Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:

ale ładna pasowałaby mi
boże ja już się skoncentrować nie mogę.

Karolina oczywiście że to Ty przepraszam

Edytowane przez KasiaKasiaWiki
Czas edycji: 2015-01-21 o 20:07
KasiaKasiaWiki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 20:06   #3476
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Nie martw sie kochana
Co mówił lekarz?
Siostra miała identyczną sytuacje w czerwcu i wszystko sie dobrze skończyło pij duzo wody
lekarz mówił by się nie martwić w normie się mieścimy ale jednak ((((( boże tylko nie tooo(
ja właśnie dużo piłam zawsze a tu jeszcze więcej omg.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-21, 20:09   #3477
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
witam
ty się nawadniaj duużo i nie martw na zaś, gdyby było tak źle to by do szpitala ciebie połżył, więc głowa do góry, pozytywne myślenie i musi być dobrze całuje i przytulam
Stary 2015-01-21, 20:11   #3478
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Ważne że jesteś pod kontrolą a może taki poziom utrzyma się już do końca i wszystko będzie dobrze.
boje się

---------- Dopisano o 20:11 ---------- Poprzedni post napisano o 20:10 ----------

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
ty się nawadniaj duużo i nie martw na zaś, gdyby było tak źle to by do szpitala ciebie połżył, więc głowa do góry, pozytywne myślenie i musi być dobrze całuje i przytulam
masz rację o jacie nie spodziewałam się takich wieści

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
Stary 2015-01-21, 20:12   #3479
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
witam
KOchana ściskam mocnosą jeszcze w normie i trzymamy mocno kciuki, żeby tak zostało wiem, że łatwo się mówi, żeby być dobrej myśli, ale nasze dzieciaczki na forum są pod specjalną ochroną
Stary 2015-01-21, 20:13   #3480
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
witam
nie martw się kochana, najważniejsze, że są w normie!! mi też lekarka zaleciła dużo pić bo jestem bliżej dolnej granicy, ale nie kazała mi się martwić! powiedziała, że jest ok, ale wolałaby żeby było więcej i tak też jest u Ciebie

Cytat:
Napisane przez emilia1987 Pokaż wiadomość

super ciuszki i brzuszek ładnie rośnie
co do jakości to nie wiem, bo nie mam za dużo z pepco, jakies prałam, ale jeszcze nie prasowałam więc nie obmacałam
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości