|
|
#4411 |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
ja tez jeszcze nie mam nic kupionego dla maluszka:P ale poznalam plec wiec moze powoli cos tam zaczne..
ja ostatnio spodnie kupilam na allegro bo tez nie moglam nigdzie w sklepie ogarnac bo rozmiarow nie bylo albo drogie jak cholera.. i jestem zadowolona mam dwie pary spodni ciazowych w tym tylko jedne kupilam i tyle mi wystarczy na cala ciaze mam nadzieje
|
|
|
|
#4412 |
|
Raczkowanie
|
Ja z zakupami dla dzieciaczka też czekam. Jakiś drobny ciuszek może kupię po kolejnej wizycie i ponownym potwierdzeniu płci, ale tak to ogólnie wszystko zacznę kompletować koło 7 miesiąca
za to dla siebie nie miałam już wyjścia i właśnie wróciłam z zakupów... na allegro dwie pary spodni z panelami, jedne jeansy, jedne materiałowe, rajstopy ciążowe do moich luźnych kiecek i tunik, które jeszcze któryś miesiąc posłużą i bieliznę: dwie pary biustonoszy bezszwowych, które rosną razem z biustem o cały rozmiar i kilka par fig ciążowych. Myślę, że wystarczy. Na wiosnę, jak już może zacznę się lepiej czuć, skoczę do jakiejś galerii kupić kilka letnich kiecek odcinanych pod biustem i mam nadzieję będzie git nie mam w planach zapełniać całej szafy nowymi ciuchami na pół roku. Zwłaszcza, że tanie nie są:/
|
|
|
|
#4413 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
Mam filmiki i zdjęcia pozgrywane na płytę, zgrałam sobie z kolei na telefon i wszystkim pokazuję. Pełen zachwyt
|
|
|
|
|
#4414 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
drukowane fotki są też średniej widoczności :p w małym miasteczku chodzę dlatego cena taka odpowiednia do tutejszych realiów. Półtora roku temu płaciłam za kilka pierwszych wizyt 50zl z usg!Bylam na 3d w tamtej ciazy ale szczerze to tez nie rozpoznalam sama nic, dopiero jak mi lekarz powiedzial co mam widziec w tej tez się wybieram bo to takie usg 3d prenatalne. Placiłam prawie 1,5 roku temu 250zl w Poznaniu
|
|
#4415 | |||||||
|
Rozeznanie
|
witajcie dziewczynki
gratuluję wszystkim udanych wizyt i poznania płci od dziś jestem na l4, w końcu się poddałam brzuch mnie pobolewa i staje się to dla mnie nieznośne, ale ponoć tak musi być i taka moja uroda że tak mocno to odczuwam, ale z dzidzią wszystko dobrzeCytat:
![]() Cytat:
ostatni raz ubrałam w Boże Narodzenie i już wtedy było mi niewygodnie, także podziwiam, że Ty prawie miesiąc później nosisz jeszcze wysoki stan ja kupiłam sobie jeansy z pasem ciążowym w C&A za 109zł, ale nie żałuję ani złotówki, są cudowne )Cytat:
Cytat:
![]() my z mężem ostatnio oglądaliśmy wózeczki ale kompletnie nie wiemy na co zwrócić uwagę, ja patrzałam tylko na kolory ![]() może jakieś doświadczone mamuśki wypowiedzą się w tej kwestii? które firmy są godne polecenia, a które omijać szerokim łukiem? Cytat:
) nie narzekam![]() Cytat:
a jakie imię wybraliście dla swojego?Cytat:
bardzo mi się podoba- dobrze kojarzę, że to zdrobnienia od Kajetana?
|
|||||||
|
|
|
#4416 |
|
Raczkowanie
|
Hejka Mamuśki ! Chciałabym dołączyć do was
Rowniez jestem mamusia lipcowa, prawdopodobnie jestem w 14 tyg, gin nie mogla wyliczyc ze wzgledu na nieregularne mięsiaczki, a porod 20 lub 25 lipca, gin mowila ze 20 a komputer pokazal 25 wiec sama niewiem. Ciaza to dla nas niespodzianka i czasami jeszcze miewam dołki ;( bo w sierpniu planowalismy slub i przelozylismy go z tego powodu na kwiecien... po tych chwilach zwatpienia i smutku ktore mnie lapia pozniej mam wyrzuty sumienia ze przekazuje dzidzi zle emocje... Jestem po badanaich prenatalnych i teraz czekam na wizyte u lekarza, nie moge sie doczekac bo przy usg pani doktor nie odezwala sie ani slowem i niewiem czy jest ok czy nie... chyba miala zly humor ;( Dodam,że chodze do zacofanej poradni gdzie nie maja w gabinecie usg tylko na innym pietrze do tego trzeba kilka dni czekac w kolejce... omg---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ---------- fajnie, że już wózków szukacie i innych rzeczy, ja jeszcze o tym narazie nie mysle, zajmuje sie przekladaniem slubu. Czasami zapominam ze jestem w ciąży bo od poczatku sie swietnie czuje, tak poprostu normalnie, brzucha nie ma, gdyby nie brak okresu to bym nie wiedziala, hehe ![]() ---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ---------- Też przydałoby mi się pójśc do dentysty, niewiesz czy takie znieczulenie jest drogie? |
|
|
|
#4417 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
W mojej przychodni w ogóle nie ma USG ( mają podpisaną umowę z prywatnym gabinetem, który robi dla nich USG- tylko ciążowe ). Kiedy masz wizytę u Gina ?
|
|
#4418 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4419 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny a jakie macie imiona dla chlopcow, mi sie nic nie podoba
|
|
#4420 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() : taki zal, az sie poplakalam ;p teraz musze czekac 2 tygodnie bo moja gin przyjmuje tylko w poniedzialki a za tydzien pracuje i niestety nie mam jak sie zamienic...---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ---------- ja czuje, że będzie synek, i gdyby tak rzeczywiście było to Kuba lub Dawid ale bardziej chyba Kuba.. Zawsze chcialam miec dziewczynke wiec dla dziewczynki, gdyby jednak moje przeczucia okazaly sie zle, juz dawno mam wybrane Judyta, Łucja, Luiza, Dagmara lub Martyna niemało i jak tu wybrać imię chyba bedzie mialo ze 3 żart
|
|
|
|
|
#4421 |
|
Rozeznanie
|
Z męskich podoba mi się bardzo Antek.
---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ---------- Z damskich podoba mi się Julia, Odeta... |
|
Okazje i pomysły na prezent
|
|
#4422 |
|
Zadomowienie
|
Na Onecie jest artykuł o imionach:
http://kobieta.onet.pl/dziecko/niemo...014-roku/cesg7 |
|
|
|
#4423 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
witaj witaj chyba Filip, ale to chyyyba
|
|
|
#4424 | |
|
Raczkowanie
|
Mam dokładnie tak samo
nic mi się nie podoba, dla dziewczynki jakoś prościej było mi znaleźć imię![]() ---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ---------- Cytat:
|
|
|
|
|
#4425 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Ale się zebrała spora grupa lipcóweczek Niezalogowana, raczej Ci nie doradze dobrze bo ja kupowałam na szybko w smyku tego dużego rogala-kojec. ostatnio dorwałam opakowanie od niego i zapłaciłam 169zł - zdzierstwo ale bardzo dobrze mi służył również przy karmieniu, za parę tygodni powróci do łask. Na allegro znajdziesz je w dużo korzystniejszych cenach u nas mamy imiona dla całej gromady dzieci. Dla chlopaków jakby sie jeszcze tRzech udało Kubuś, Mateusz i Tomek a dla panienek Karolina, Magda/Magdalena i Joanna ;p
|
|
#4426 |
|
Rozeznanie
|
Mały w końcu zasnął wiec ja tez zaraz sie położę i w końcu odpoczne
Mój m jest chory a wiecie jak to jest gdy facet choruje i "umiera" hihi wiec mam teraz dwoje dzieci w domku
|
#4427 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
i mnie pomogło rozciąganie nerwu (nogi). Cytat:
U nas już bezdyskusyjnie będzie Borys. poprzednio wybierałam ja, więc teraz nie miałam nic do gadania
|
||
|
|
|
#4428 |
|
Zadomowienie
|
Mnie podoba się Jan.
|
#4429 |
|
Rozeznanie
|
Syn ma na imię Wiktor
|
|
|
|
#4430 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Elinka, u nas typ to Mateusz i Miłosz ![]() Cytat:
|
|
#4431 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4432 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
No bo on na wszystkie moje propozycje mówił - NIE, a jak sam coś zaproponował to mi się słabo robiło Więc mówię - poznamy płeć na 100% to będziemy się zastanawiać Oczywiście ja sama mam swoje typy - Michał, Mikołaj, Jakub, Bartosz, Piotr, Tomasz, jeszcze Miłosz mi się podoba Filip, Kacper Mateusz.. No sporo mi się imion męskich podoba Za to dla dizewczynek mam swoją faworytkę od 16 roku życia (np. na bierzmowaniu juz to imię sobie wybrałam) - Iga Ale o Igunię boje najzacieklejsze będę musiała z tż przejsć bo on mówi na to imię kategoryczne NIE. A jak nie Iga to jeszcze mi pasuje - Karolina, Julia i Marysia (Marianna, Mania). Myślę, że z moich typów Tż byłby skłonny przystać na Marysię i Miłosza ewentualnie (no ale zobaczymy - może mnie pozytywnie zaskoczy). Cytat:
Ale dziwna w takim razie ta twoja wizyta była. Nie lubię jak lekarz takim mrukiem jest A co do dentysty.. To nie wiem dokładnie, ale zdaje mi się, że kobiety w ciąży mają jakieś zabiegi dentystyczne darmowe... ale mówię - sprawdź w internecie, bo ja owszem do dentysty chodzę ale na pakiet pracowniczy.
Edytowane przez Sarrai Czas edycji: 2015-01-22 o 09:19 |
||
|
|
|
#4433 |
|
Rozeznanie
|
Poranek, siedzę sobie w pracy i nie mogę się doczekać popołudnia, bo wówczas "coś" czuję, kłucie, rozciąganie, ciągnięcie - wtedy wiem, że wszystko jest w porządku
Jak idę do pracy, to coś szepczę do dziecia na dzień dobry, no i z rana słuchałam Arethy Franklin na pobudkę
|
|
|
|
#4434 |
|
Wtajemniczenie
|
Hehe u mnie "Say a little prayer" to moja piosenka ciążowa
A ja nic nie czuje, żadnych ruchów niczego i się martiwę no a jutro 18 tydzien zaczynam :/ Tzn no czasem coś.. ale sama nie wiem.. Jem duzo jabłek, jogurtów, pomidorów - generalnie rzeczy, które mogą wpływać na perystaltykę jelit. I sama nie wiem ![]() Ja teraz też w pracy i chcę urwać się wcześniej z 2 godzinki i pojechać za tymi spodniami ciążowymi. Tylko muszę kierownika złapać i mu poweidzieć, a on cały czas od rana gdzieś lata :/ Edytowane przez Sarrai Czas edycji: 2015-01-22 o 09:52 |
|
|
|
#4435 |
|
Rozeznanie
|
Wydaje mi się, że takie ruchy pewne są już ok. 20 tc. Zastanawiam się cały czas czy to co czuję to są ruchy
Mam łożysko na przedniej ścianie, także takie oczywiste wygibasy poczuję zapewne później Nie ma czym się martwić![]() Co do spodni to mam różne spodnie z elastanem, a jak siadam w pracy, to najczęściej rozpinam sobie guziczek Narazie dam radę, ale powoli będę się rozglądać, jestem teraz w 16 tc
|
|
|
|
#4436 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#4437 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4438 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Cytat:
Co do wózka to zależy czego potrzebujesz Polecam lekturę forum na gazecie.pl - Wózkomania. Tam piszą zakręcone wózkomaniaczki, które przetestowały nawet po kilkanaście wózków, więc wiedzę mają ![]() U nas przy synu była batalia o imię
|
||||
|
|
|
#4439 |
|
Zakorzenienie
|
U mnie jeśli będzie chłopiec to będzie Oskar a dziewczynka Olivia.
Dziewczyny zaczęły się u mnie kopniaki Wczoraj dostałam kilka kopniaków pod rząd (trzymałam rękę na brzuchu nisko) a później TZ z ręką i cisza....nagle jak kopnęło to ja bez ręki czułam Także sprawca dostał ładnego kopa ![]() Później bobas postanowił olać rodziców i pójść spać ![]() Dziś też czułam
|
#4440 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 18:36.

ja ostatnio spodnie kupilam na allegro bo tez nie moglam nigdzie w sklepie ogarnac bo rozmiarow nie bylo albo drogie jak cholera.. i jestem zadowolona

Udało im się może sprawdzić płeć?

brzuch mnie pobolewa i staje się to dla mnie nieznośne, ale ponoć tak musi być i taka moja uroda że tak mocno to odczuwam, ale z dzidzią wszystko dobrze
ostatni raz ubrałam w Boże Narodzenie i już wtedy było mi niewygodnie, także podziwiam, że Ty prawie miesiąc później nosisz jeszcze wysoki stan