Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1 - Strona 148 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-21, 19:29   #4411
cicha1990
Rozeznanie

Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1

ja tez jeszcze nie mam nic kupionego dla maluszka:P ale poznalam plec wiec moze powoli cos tam zaczne.. ja ostatnio spodnie kupilam na allegro bo tez nie moglam nigdzie w sklepie ogarnac bo rozmiarow nie bylo albo drogie jak cholera.. i jestem zadowolona mam dwie pary spodni ciazowych w tym tylko jedne kupilam i tyle mi wystarczy na cala ciaze mam nadzieje
cicha1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 19:30   #4412
Fischerka
Raczkowanie

Ja z zakupami dla dzieciaczka też czekam. Jakiś drobny ciuszek może kupię po kolejnej wizycie i ponownym potwierdzeniu płci, ale tak to ogólnie wszystko zacznę kompletować koło 7 miesiąca za to dla siebie nie miałam już wyjścia i właśnie wróciłam z zakupów... na allegro dwie pary spodni z panelami, jedne jeansy, jedne materiałowe, rajstopy ciążowe do moich luźnych kiecek i tunik, które jeszcze któryś miesiąc posłużą i bieliznę: dwie pary biustonoszy bezszwowych, które rosną razem z biustem o cały rozmiar i kilka par fig ciążowych. Myślę, że wystarczy. Na wiosnę, jak już może zacznę się lepiej czuć, skoczę do jakiejś galerii kupić kilka letnich kiecek odcinanych pod biustem i mam nadzieję będzie git nie mam w planach zapełniać całej szafy nowymi ciuchami na pół roku. Zwłaszcza, że tanie nie są:/
Fischerka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 19:30   #4413
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez malenstwo1988 Pokaż wiadomość
O dzięki Truskawka31 jeśli dobrze sprawdzam to są koło Arkadii (?) miała bym akurat blisko zresztą obok mam też swojego gina ale on nie ma 3d/4d Udało im się może sprawdzić płeć?
Tak, Babka jest koło Arkadii, polecam. Płeć poznam dopiero na połówkowym, podobno na wczesnym etapie ciąży łatwo o pomyłkę...Mam filmiki i zdjęcia pozgrywane na płytę, zgrałam sobie z kolei na telefon i wszystkim pokazuję. Pełen zachwyt
Truskawka31 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 19:41   #4414
natetitka
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez jesuismagnifique Pokaż wiadomość
120zł za full wizytę to fajnie, ja w 1 ciąży płaciłam za wizytę 80-100 (zalezy czy z cytologią czy bez) i osobno za usg 100 tak więc nie bardzo mi to pasowało. Tak co 4tyg wizyta + badania...to ładna suma.
Ja płacę 100zl i w tym usg na kazdej wizycie, badanie dokladne, cytologia, paciorkowiec w cenie juz jest. zawsze też dostaje kilka zdjec i tabelke z wymiarami dzidzi i bicie serca. Aparat wydaje mi sie jednak malo dokladny ale nie mam porownania. jak jest na zywo to poznaję gdzie głowa, gdzie nogi ale żeby zobaczyć pisiorka to w życiu drukowane fotki są też średniej widoczności :p
w małym miasteczku chodzę dlatego cena taka odpowiednia do tutejszych realiów. Półtora roku temu płaciłam za kilka pierwszych wizyt 50zl z usg!

Bylam na 3d w tamtej ciazy ale szczerze to tez nie rozpoznalam sama nic, dopiero jak mi lekarz powiedzial co mam widziec w tej tez się wybieram bo to takie usg 3d prenatalne. Placiłam prawie 1,5 roku temu 250zl w Poznaniu

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 20:10   #4415
niezalogowana
Rozeznanie

witajcie dziewczynki
gratuluję wszystkim udanych wizyt i poznania płci
od dziś jestem na l4, w końcu się poddałam brzuch mnie pobolewa i staje się to dla mnie nieznośne, ale ponoć tak musi być i taka moja uroda że tak mocno to odczuwam, ale z dzidzią wszystko dobrze płci jeszcze nie znam

Cytat:
Napisane przez natetitka Pokaż wiadomość
pomagało mi z początku wkładanie grubej poduszki między kolana boteż biodra mi dokuczały a potem zamieniłam ją na rogala
Natetitka, możesz polecić jakiegoś konkretnego? bo przeglądam allegro i jak dla mnie wszystkie wyglądają tak samo

Cytat:
Napisane przez Sarrai Pokaż wiadomość
A ja dzisiaj siedzę i w pracy i ooo po śniadanku mi wywaliło brzuszek... i aż mnie ciśnie.. nie ma bata - nie mogę już chodizć w spodniach z wysokim stanem :/ zbyt niewygodnie. Jutro chyba się urwę z 2 godzinki wcześniej z pracy i pojadę po jakieś spodnie stricte ciążowe. Bo jednak przez neta trochę boję się zamawiać. A te ceny z H&Mu czy też z C&A za rurki to wołają o pomstę do nieba. Chcę jeansy i jedne jakieś materiałowe typu chinosy by mi się przydały.
ja już w jeansy dawno się nie mieszczę ostatni raz ubrałam w Boże Narodzenie i już wtedy było mi niewygodnie, także podziwiam, że Ty prawie miesiąc później nosisz jeszcze wysoki stan ja kupiłam sobie jeansy z pasem ciążowym w C&A za 109zł, ale nie żałuję ani złotówki, są cudowne chodzę w nich praktycznie codziennie, na zmianę z rajstopkami ciążowymi z gatty (swoją drogą również polecam)

Cytat:
Napisane przez Truskawka31 Pokaż wiadomość
A jeżeli chodzi o piersi, to czy nadal Was bolą czy są jedynie obrzmiałe?
mnie dalej bolą, ale faktycznie nieco mniej niż na początku- pierwszy miesiąc to był koszmar teraz bardziej niż same piersi, dokuczają mi sutki, są takie jakby podrażnione, mocno czerwone... ewidentnie do czegoś się szykują

Cytat:
Napisane przez ja_dalia Pokaż wiadomość
ja dziś kupiłam wózek 3w1 za 150 zł laska chce się pozbyc... gondola w cudownym stanie, fotelik maxi cosi a spacerówke i tak kupie nową, choć wydaje się być ok... wiec takiej okazji nie mogłam przepuścić (z tym, że musze 20 km po niego jechac)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/...9e182471c.html
wow, Dalia, ale super okazja, brawo
my z mężem ostatnio oglądaliśmy wózeczki ale kompletnie nie wiemy na co zwrócić uwagę, ja patrzałam tylko na kolory
może jakieś doświadczone mamuśki wypowiedzą się w tej kwestii? które firmy są godne polecenia, a które omijać szerokim łukiem?

Cytat:
Z jaką częstotliwością drogie mamusie chodzicie do lekarzy na kontrolę/wizyty?
ja co miesiąc, na nfz- na razie (o dziwo!) nie narzekam

Cytat:
Ja natomiast jestem tak nastawiona na to, że będzie chłopiec (nie wiem czemu, tak mi intuicja podpowiada), że chyba zdziwko będzie jak okaże się dziewczynka :P
Sarrai, ja też nie wiem czemu, ale tak jak Ty stawiam na chłopca może dlatego, że zawsze marzyłam żeby mieć pierwszego syna? ciekawe czy nam się sprawdzi a jakie imię wybraliście dla swojego?

Cytat:
Napisane przez Tea80 Pokaż wiadomość
Chcemy Kajtusia , podświadomie tak myślałam ,że może czasem będzie chłopak bo ta ciąża jest zupełnie inna od 2 poprzednich.Niby przesąd ,że dziewczynka zabiera urodę mamie , ale w pierwszej ciąży miałam wysyp na twarzy niezły ,a rok temu w 2 ciąży to w ogóle z domu nie chciałam wychodzić! Miałam same ropniaki na twarzy, do tego zaatakowało mi szyję , gdzie nigdy żadna krostka mi nie wyszła. Wyglądałam jakbym przechodziła trądzik.W tej ciąży byłam też na to nastawiona , a tu niespodzianka! Nic nie wychodzi, do tego nie puchnę i nie tyje po twarzy jak wcześniej ( to może jeszcze przyjdzie) i wydaje mi się ,że brzuch też mam bardziej spiczasty, nie poszło mi w biodra jak w 2 poprzednich ciążach.
Kajtek, Kajtuś, świetniebardzo mi się podoba- dobrze kojarzę, że to zdrobnienia od Kajetana?

Będę Mamą
niezalogowana jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 20:38   #4416
madz10
Raczkowanie

Hejka Mamuśki ! Chciałabym dołączyć do was Rowniez jestem mamusia lipcowa, prawdopodobnie jestem w 14 tyg, gin nie mogla wyliczyc ze wzgledu na nieregularne mięsiaczki, a porod 20 lub 25 lipca, gin mowila ze 20 a komputer pokazal 25 wiec sama niewiem. Ciaza to dla nas niespodzianka i czasami jeszcze miewam dołki ;( bo w sierpniu planowalismy slub i przelozylismy go z tego powodu na kwiecien... po tych chwilach zwatpienia i smutku ktore mnie lapia pozniej mam wyrzuty sumienia ze przekazuje dzidzi zle emocje... Jestem po badanaich prenatalnych i teraz czekam na wizyte u lekarza, nie moge sie doczekac bo przy usg pani doktor nie odezwala sie ani slowem i niewiem czy jest ok czy nie... chyba miala zly humor ;( Dodam,że chodze do zacofanej poradni gdzie nie maja w gabinecie usg tylko na innym pietrze do tego trzeba kilka dni czekac w kolejce... omg

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

fajnie, że już wózków szukacie i innych rzeczy, ja jeszcze o tym narazie nie mysle, zajmuje sie przekladaniem slubu. Czasami zapominam ze jestem w ciąży bo od poczatku sie swietnie czuje, tak poprostu normalnie, brzucha nie ma, gdyby nie brak okresu to bym nie wiedziala, hehe

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
mozna a nawet trzeba leczyc zeby w ciazy ja juz raz bylam jest specjalne znieczulenie dla kobiet w ciazy. czeka mnie jeszcze usuniecie zeba i koniec mam nadzieje ze na dlugo
Też przydałoby mi się pójśc do dentysty, niewiesz czy takie znieczulenie jest drogie?
madz10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 20:46   #4417
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez madz10 Pokaż wiadomość
Hejka Mamuśki ! Chciałabym dołączyć do was Rowniez jestem mamusia lipcowa, prawdopodobnie jestem w 14 tyg, gin nie mogla wyliczyc ze wzgledu na nieregularne mięsiaczki, a porod 20 lub 25 lipca, gin mowila ze 20 a komputer pokazal 25 wiec sama niewiem. Ciaza to dla nas niespodzianka i czasami jeszcze miewam dołki ;( bo w sierpniu planowalismy slub i przelozylismy go z tego powodu na kwiecien... po tych chwilach zwatpienia i smutku ktore mnie lapia pozniej mam wyrzuty sumienia ze przekazuje dzidzi zle emocje... Jestem po badanaich prenatalnych i teraz czekam na wizyte u lekarza, nie moge sie doczekac bo przy usg pani doktor nie odezwala sie ani slowem i niewiem czy jest ok czy nie... chyba miala zly humor ;( Dodam,że chodze do zacofanej poradni gdzie nie maja w gabinecie usg tylko na innym pietrze do tego trzeba kilka dni czekac w kolejce... omg
[
Witam i Gratuluję.
W mojej przychodni w ogóle nie ma USG ( mają podpisaną umowę z prywatnym gabinetem, który robi dla nich USG- tylko ciążowe ). Kiedy masz wizytę u Gina ?

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 20:51   #4418
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:

---------- Dopisano o 20:28 ---------- Poprzedni post napisano o 20:25 ----------

fajnie, że już wózków szukacie i innych rzeczy, ja jeszcze o tym narazie nie mysle, zajmuje sie przekladaniem slubu. Czasami zapominam ze jestem w ciąży bo od poczatku sie swietnie czuje, tak poprostu normalnie, brzucha nie ma, gdyby nie brak okresu to bym nie wiedziala, hehe

---------- Dopisano o 20:38 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Też przydałoby mi się pójśc do dentysty, niewiesz czy takie znieczulenie jest drogie?
szczerze nie wiem;/ bo ja chodze do dentysty prywatnie sprawdzona dentystka juz od lat i zawsze place 100zl czy to plomba ze znieczuleniem czy to wyrwanie zeba.. tak wiec niestety nie powiem ile kosztuje znieczulenie;/
Stary 2015-01-21, 20:58   #4419
elinka21
Zakorzenienie

Dziewczyny a jakie macie imiona dla chlopcow, mi sie nic nie podoba

Co serce pokochało, rozum nigdy nie wymaże ...
25.03.14
elinka21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 21:08   #4420
madz10
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Aviskowa Pokaż wiadomość
Witam i Gratuluję.
W mojej przychodni w ogóle nie ma USG ( mają podpisaną umowę z prywatnym gabinetem, który robi dla nich USG- tylko ciążowe ). Kiedy masz wizytę u Gina ?
Wstyd sie przyznac mialam miec w poniedzialek ale na smierc zapomnialam bo siostra przywiozla mi corcie do popilnowania na pol dnia i o wizycie kompletnie zapomnaialm: taki zal, az sie poplakalam ;p teraz musze czekac 2 tygodnie bo moja gin przyjmuje tylko w poniedzialki a za tydzien pracuje i niestety nie mam jak sie zamienic...

---------- Dopisano o 21:08 ---------- Poprzedni post napisano o 21:00 ----------

Cytat:
Napisane przez elinka21 Pokaż wiadomość
ja czuje, że będzie synek, i gdyby tak rzeczywiście było to Kuba lub Dawid ale bardziej chyba Kuba..
Zawsze chcialam miec dziewczynke wiec dla dziewczynki, gdyby jednak moje przeczucia okazaly sie zle, juz dawno mam wybrane Judyta, Łucja, Luiza, Dagmara lub Martyna niemało i jak tu wybrać imię chyba bedzie mialo ze 3 żart
madz10 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 21:35   #4421
Truskawka31
Rozeznanie

Z męskich podoba mi się bardzo Antek.

---------- Dopisano o 21:35 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Z damskich podoba mi się Julia, Odeta...
Stary 2015-01-21, 21:47   #4422
Harrods
Zadomowienie

Na Onecie jest artykuł o imionach:
http://kobieta.onet.pl/dziecko/niemo...014-roku/cesg7
Harrods jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 22:13   #4423
agunineczka
Zakorzenienie

Cytat:

witaj witaj

Cytat:
chyba Filip, ale to chyyyba
Stary 2015-01-21, 22:23   #4424
ciezka_sytuacja
Raczkowanie

Cytat:
Mam dokładnie tak samo nic mi się nie podoba, dla dziewczynki jakoś prościej było mi znaleźć imię

---------- Dopisano o 22:23 ---------- Poprzedni post napisano o 22:21 ----------

Cytat:
Napisane przez Harrods Pokaż wiadomość
Na Onecie jest artykuł o imionach:
http://kobieta.onet.pl/dziecko/niemo...014-roku/cesg7
Te imiona Żyraf czy Myszon to chyba jakiś żart
ciezka_sytuacja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 22:23   #4425
natetitka
Zadomowienie

Cytat:

Cześć Ale się zebrała spora grupa lipcóweczek

Niezalogowana, raczej Ci nie doradze dobrze bo ja kupowałam na szybko w smyku tego dużego rogala-kojec. ostatnio dorwałam opakowanie od niego i zapłaciłam 169zł - zdzierstwo ale bardzo dobrze mi służył również przy karmieniu, za parę tygodni powróci do łask. Na allegro znajdziesz je w dużo korzystniejszych cenach

u nas mamy imiona dla całej gromady dzieci. Dla chlopaków jakby sie jeszcze tRzech udało Kubuś, Mateusz i Tomek a dla panienek Karolina, Magda/Magdalena i Joanna ;p

FB

_________________________ ___

moje nowe uzależnienie surówka
natetitka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 23:07   #4426
ewelina1988_20
Rozeznanie

Mały w końcu zasnął wiec ja tez zaraz sie położę i w końcu odpoczne
Mój m jest chory a wiecie jak to jest gdy facet choruje i "umiera" hihi wiec mam teraz dwoje dzieci w domku
ewelina1988_20 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 00:06   #4427
tarasia
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Strobiluska Pokaż wiadomość
Jak sobie radzicie z bólem? Mnie czasem tez boli w prawym pośladku i promieniuje do uda... Ale jak się położę to po jakimś czasie przechodzi.... Macie jakieś inne sposoby? Termofor?
Z
Ja sie staram unikać pozycji, które nasilają objaw.
i mnie pomogło rozciąganie nerwu (nogi).
Cytat:
[/COLOR]Z jaką częstotliwością drogie mamusie chodzicie do lekarzy na kontrolę/wizyty?
1 raz w miesiącu.
Cytat:
U nas już bezdyskusyjnie będzie Borys. poprzednio wybierałam ja, więc teraz nie miałam nic do gadania

tarasia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 00:52   #4428
Aviskowa
Zadomowienie

Cytat:
Mnie podoba się Jan.

http://fajnamama.pl/suwaczki/4qwdu63.png
Aviskowa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 02:00   #4429
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
Syn ma na imię Wiktor ; a teraz myślałam o takich: Ignacy, Hubert, Mateusz
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 08:32   #4430
Strobiluska
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Fischerka Pokaż wiadomość
I zwolnienie zawsze do następnej wizyty, więc się nie muszę prosić lekarzy rodzinnych, jak niektóre moje koleżanki.
jak to? dostają zwolnienie np na 2 tyg a wizyta jest za 3?

Elinka, u nas typ to Mateusz i Miłosz

Cytat:
Napisane przez fuertka88 Pokaż wiadomość
a ty co nie śpisz, o 2 w nocy, he?

I proszę Cię Aniele Stróżu mój, nie mrugaj, bo wtedy sypie mi się życie...
Strobiluska jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 08:45   #4431
cicha1990
Rozeznanie

Cytat:
u mnie będzie Mikołaj
Stary 2015-01-22, 09:18   #4432
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
Sarrai, ja też nie wiem czemu, ale tak jak Ty stawiam na chłopca może dlatego, że zawsze marzyłam żeby mieć pierwszego syna? ciekawe czy nam się sprawdzi a jakie imię wybraliście dla swojego?
Powiem Tobie, że imion jeszcze z mężem nie wybraliśmy. Na początku samusieńkim ciąży jakoś się zgadało na ten temat i tylko awantura z tego wyniknęła No bo on na wszystkie moje propozycje mówił - NIE, a jak sam coś zaproponował to mi się słabo robiło Więc mówię - poznamy płeć na 100% to będziemy się zastanawiać
Oczywiście ja sama mam swoje typy - Michał, Mikołaj, Jakub, Bartosz, Piotr, Tomasz, jeszcze Miłosz mi się podoba Filip, Kacper Mateusz.. No sporo mi się imion męskich podoba
Za to dla dizewczynek mam swoją faworytkę od 16 roku życia (np. na bierzmowaniu juz to imię sobie wybrałam) - Iga Ale o Igunię boje najzacieklejsze będę musiała z tż przejsć bo on mówi na to imię kategoryczne NIE. A jak nie Iga to jeszcze mi pasuje - Karolina, Julia i Marysia (Marianna, Mania). Myślę, że z moich typów Tż byłby skłonny przystać na Marysię i Miłosza ewentualnie (no ale zobaczymy - może mnie pozytywnie zaskoczy).

Cytat:
Jestem po badanaich prenatalnych i teraz czekam na wizyte u lekarza, nie moge sie doczekac bo przy usg pani doktor nie odezwala sie ani slowem i niewiem czy jest ok czy nie... chyba miala zly humor ;(

Hej madz - witaj
Ale dziwna w takim razie ta twoja wizyta była. Nie lubię jak lekarz takim mrukiem jest A co do dentysty.. To nie wiem dokładnie, ale zdaje mi się, że kobiety w ciąży mają jakieś zabiegi dentystyczne darmowe... ale mówię - sprawdź w internecie, bo ja owszem do dentysty chodzę ale na pakiet pracowniczy.

Edytowane przez Sarrai
Czas edycji: 2015-01-22 o 09:19
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 09:33   #4433
Truskawka31
Rozeznanie

Poranek, siedzę sobie w pracy i nie mogę się doczekać popołudnia, bo wówczas "coś" czuję, kłucie, rozciąganie, ciągnięcie - wtedy wiem, że wszystko jest w porządku Jak idę do pracy, to coś szepczę do dziecia na dzień dobry, no i z rana słuchałam Arethy Franklin na pobudkę
Stary 2015-01-22, 09:51   #4434
Sarrai
Wtajemniczenie

Cytat:
słuchałam Arethy Franklin na pobudkę
Hehe u mnie "Say a little prayer" to moja piosenka ciążowa tekst idealnie pasuje

A ja nic nie czuje, żadnych ruchów niczego i się martiwę no a jutro 18 tydzien zaczynam :/ Tzn no czasem coś.. ale sama nie wiem.. Jem duzo jabłek, jogurtów, pomidorów - generalnie rzeczy, które mogą wpływać na perystaltykę jelit. I sama nie wiem
Ja teraz też w pracy i chcę urwać się wcześniej z 2 godzinki i pojechać za tymi spodniami ciążowymi. Tylko muszę kierownika złapać i mu poweidzieć, a on cały czas od rana gdzieś lata :/

Edytowane przez Sarrai
Czas edycji: 2015-01-22 o 09:52
Sarrai jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:09   #4435
Truskawka31
Rozeznanie

Wydaje mi się, że takie ruchy pewne są już ok. 20 tc. Zastanawiam się cały czas czy to co czuję to są ruchy Mam łożysko na przedniej ścianie, także takie oczywiste wygibasy poczuję zapewne później Nie ma czym się martwić
Co do spodni to mam różne spodnie z elastanem, a jak siadam w pracy, to najczęściej rozpinam sobie guziczek Narazie dam radę, ale powoli będę się rozglądać, jestem teraz w 16 tc
Stary 2015-01-22, 10:13   #4436
Anex
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cicha1990 Pokaż wiadomość
u mnie będzie Mikołaj
Cytat:
Napisane przez fuertka88 Pokaż wiadomość
Gdy będzie córka: Wiktoria, Helena
Syn: Szymon, Jakub
A mam już córkę Aleksandrę
Anex jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:41   #4437
fuertka88
Rozeznanie

Cytat:
A ja nic nie czuje, żadnych ruchów niczego i się martiwę no a jutro 18 tydzien zaczynam :/
Mi gin powiedział, że ruchy można poczuć nawet dopiero ok 23 tc i będzie to normalne. Jeszcze trochę cierpliwości
28.01 - Pierwsze ruchy

16.05 - 32t1d/40
Nasze 1860g i 1810g szczęścia

fuertka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 11:03   #4438
fantastka
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
totalnie nie udała.. wczoraj byłam tak wkurzona, że szok. dzis już mi przeszło.
Generalnie moja wizyta trwała 3 minuty. Zbadał mnie na fotelu i zrobił usg po to, jak to on powiedział "żeby sprawdzić czy w ogóle żyje"... nawet tego nie skomentuje.. nie pokazał mi dziecka na usg, nie mówiac o wydrukowaniu zdjecia czy sprawdzeniu płci...
jedyne co sie dowiedziałam, to że wszystko jest ok, i gilgotki które czuje to ruchy...
ale w poniedziałęk zrekompensuje sobie tę dupną wizyte i pojadę do mojego prywatnego gina...
a do tego z nfz pójdę jeszzce za miesiąc po skierowania na badania i to będzie moja ostatnia wizyta u niego. Powiem mu wtedy co myślę o jego zachowaniu i traktowaniu pacjenta, wczoraj niestety nie byłam w stanie nic mu powiedzieć, bo wyszłam w szoku... tym bardziej, że byłam u niego już wcześniej 3 razy na wizycie i za każdym razem byłam zadowolona, nie wiem co wczoraj odwalił...
Ale burak! Dobrze, że masz drugiego lekarza w tym wypadku, bo jakby mi tak jedyny lekarz powiedział to bym się mocno zastanowiła nad zmianą, a ty na szczęście nie musisz

Cytat:
Napisane przez agunineczka Pokaż wiadomość
smutne jest tylko to, że człowiek płaci składki a za przeproszeniem gówno z tego ma...
Smutne to delikatnie powiedziane...

Cytat:
Napisane przez Fischerka Pokaż wiadomość
Ja dwa lata temu przynosiłam mu wyniki tych badań typu HIV, różyczka, cytomegalia itp., więc ma je w karcie. Taka przygotowana szłam się starać o dziecko Podejrzewam jednak, że będzie mi je kazał powtórzyć w połowie ciąży, bo to jednak 2 lata dzięki dziewczyny
Ja urodziłam w maju, więc miałam to wszystko robione rok temu, ale niestety lekarz odpuścił mi tylko HIV (taki u którego byłam przygodnie HIV też kazał robić), więc tym bardziej 2-letnie powinny być powtórzone...

Cytat:
Napisane przez niezalogowana Pokaż wiadomość
Natetitka, możesz polecić jakiegoś konkretnego? bo przeglądam allegro i jak dla mnie wszystkie wyglądają tak samo

my z mężem ostatnio oglądaliśmy wózeczki ale kompletnie nie wiemy na co zwrócić uwagę, ja patrzałam tylko na kolory
może jakieś doświadczone mamuśki wypowiedzą się w tej kwestii? które firmy są godne polecenia, a które omijać szerokim łukiem?
Rogal najlepszy (i niestety najdroższy) będzie z Motherhood. Miałam, polecam.

Co do wózka to zależy czego potrzebujesz Polecam lekturę forum na gazecie.pl - Wózkomania. Tam piszą zakręcone wózkomaniaczki, które przetestowały nawet po kilkanaście wózków, więc wiedzę mają

Cytat:
U nas przy synu była batalia o imię Ale po porodzie mąż widząc jak się wymęczyłam pozwoliłby mi wybrać chyba cokolwiek Stanęło na Michale. Teraz, jeśli będzie chłopiec, będzie Szymonem, a jeśli dziewuszka - Zuzanną

25.05.2013

Michał
Szymon

Chudnę! Cel 77,5 --- 72 --- 66 --- > 64 kg

fantastka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 11:19   #4439
Sikorka0204
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie jeśli będzie chłopiec to będzie Oskar a dziewczynka Olivia.

Dziewczyny zaczęły się u mnie kopniaki
Wczoraj dostałam kilka kopniaków pod rząd (trzymałam rękę na brzuchu nisko) a później TZ z ręką i cisza....nagle jak kopnęło to ja bez ręki czułam
Także sprawca dostał ładnego kopa
Później bobas postanowił olać rodziców i pójść spać
Dziś też czułam
Stary 2015-01-22, 11:28   #4440
Truskawka31
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Sikorka0204 Pokaż wiadomość
U mnie jeśli będzie chłopiec to będzie Oskar a dziewczynka Olivia.

Dziewczyny zaczęły się u mnie kopniaki
Wczoraj dostałam kilka kopniaków pod rząd (trzymałam rękę na brzuchu nisko) a później TZ z ręką i cisza....nagle jak kopnęło to ja bez ręki czułam
Także sprawca dostał ładnego kopa
Później bobas postanowił olać rodziców i pójść spać
Dziś też czułam
A który to tydzień Sikorka?
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości