Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 118 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-21, 19:39   #3511
ojustyna
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
To jest coś tego typu. Ale mam ten przewijak w spadku jeszcze po dziecku, które obecnie wchodzi w wiek nastoletni, wiec to staroć grunt, że praktyczny, wiec na pierwsze 3 msce się przyda.
jak ja wam zazdroszcze tego typu spadków, supcio bo masz kolejny zakup z głowy
Stary 2015-01-21, 19:44   #3512
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
To jest coś tego typu. Ale mam ten przewijak w spadku jeszcze po dziecku, które obecnie wchodzi w wiek nastoletni, wiec to staroć grunt, że praktyczny, wiec na pierwsze 3 msce się przyda.
ja mam identyczny tylko ze rozowy i tez bedzie na przedpokoju ;P i prawie jak za darmo wiec nie wybrzydzalam ;P
ale te wanienki wydaja mi sie jakos male

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Wiecie co, mialam dzis pol dnia ochote zjesc pasztet z biedronki i ogorka kiszonego a tu d..... nie znajde takiego jak pamietam smak z biedronki
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 19:44   #3513
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
wpisać Cię na listę wózków?

Kupiłam piękne skórzane baleriny za 21 zł i kaszmirowy sweter w czarno- białe paski za 31 zł takie ceny w tk maxx oprócz tego w home&you różne graty do łazienki na 70% przecenie i trochę ciuszków dla małej w Kappahl

tak, ja kupiłam za 79 zł. Ale to było tak, że sklep internetowy miał też aukcje na allegro i kliknęłam z kuponem - 20zł. A wysyłka była akurat darmowa.
O tak tak ślicznie proszę i wpisaniei dziękuję
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 19:44   #3514
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
Bardzo madrze powiedziane, szkoda, ze niektorzy ludzie maja z tym problem. Zyj i daj zyc innym.
U Nas z imieniem obylo sie bez wiekszych komentarzy, oprocz brata mojej mamy, ktory stwierdzil (cytuje) "nie bardzo MI to imie lezy" - bezdzietny kawaler...zrownalam go z ziemia wiecej odwaznych do komentowania imienia mojej cory sie nie znalazlo
ogolnie podziwiam tupet niektorych osob, nijak sa zwiazani z Nami, a wychodza z zalozenia, ze ich opinia w stosunku do Naszego dziecka jest niezbedna...jak to sie dzieje, tego najstarsi gorale nie wiedza

O tak popieram. Też jestem za tym, że można przedstawić swoje zdanie, ale nie przymuszać do niego nikogo.

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
witam
byłam u lekarza okazało się że mam na dolnej granicy wody plodowe ;/
norma jest od 8.5 a ja mam ledwo 9
boję się że bedzie zle o losie a gdzie kolejna wizyta, mam sie zglosic na ktg w poniedziałek lub piatek , by badac puls dziecka;((
Niuńka nie martw się.
Po pierwsze mi np.ginekolog mówił że wody to potrafią skakać z dnia na dzień...i u mnie się to sprawdziło bo np.na usg 8 tyg temu miałam chyba 11 czy coś, a 4 tyg.później już 14. Tak więc to jest baaardzo ruchome i może jakbyś miała pomiar jutro albo za 2 dni to miałabyś już 10 lub 11.
Wody i tak pij ile możesz bo to nie zaszkodzi.
No a na koniec to dodam, że na szczęście widać, że lekarz się przejmuje i idź na ktg w piątek, dzięki temu będziesz spokojniejsza.
Acha...i Niunia Ty już 35 tydzień...naprawdę myślę, że w razie konieczności i cc to już naprawde możesz spokojna być.
Trzymam kciuki, ale wierzę, że będzie dobrze..

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 19:45   #3515
OliwiaAnita
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez emilia1987 Pokaż wiadomość
Lila_17 Baardzo fajny wózek mozna wiedziec ile kosztował?
Kurcze juz sie nie moge doczekac kiedy my z męzem kupimy wózek, miałam w planach w marcu dopiero kupic,tak w połowie marca, pan w sklepie w którym bede kupowała, mówił ze czeka sie kilka dni,szkoda mi brac wczesniej by nie stał i gwarancja by nie uciekała ale widze ze spora częśc z Was juz ma zakupione nowe wózki, wiec juz sama nie wiem, moze w lutym kupie..

W drodze do mamy zaszłam do pepco i kupiłam dla małego dwa bodziaki na długi rekawek , akurat tego rodzaju ciuszka mam bardzo malutko. Wziełam rozmiar 62 , kosztowały 9,99 zł za sztuke.

Pytanie do mam które juz prały i uzywały ciuszków z pepco, dobre one sa jakosciowo? nie rozciagaja sie po praniu?

P
Co do wózka to moja rada lepiej wcześniej niż później ... na wózek , który był na stanie czekałam 2 tygodnie... gdyby mieli zamawiać to musiałabym czekać pewnie ok 2 miesięcy ...

A co do Pepco to nie polecam.. wyprałam po zakupie body i okazały się bardzo słabej jakości ...a dzidziuś jeszcze nie założył ani razu

Cytat:
Napisane przez panna mimbla Pokaż wiadomość
My chcemy nazwać Marceli - teściowie i rodzice kręcą nosem, moim koleżankom też widzę że się nie podoba - wolą popularniejsze typu Kuba, Piotrek, Tomek, etc. Pospolite ;/

A i tak zrobimy po swojemu, chociaż pewnie będę żałować
Wasz dzidziuś , Wasz wybór My nadamy całkiem obce imię ze względu na męża , a mieszkamy w PL ... jednym się podoba , innym nie ... ale to nie ważne ... ważne, że my jesteśmy przekonani do tego imienia
Stary 2015-01-21, 19:46   #3516
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
na etapie 36 tyg ciąży stan wód maleje 140 ml , a ja jestem 35 tydzień zaczęty, a na usg termin pokazywał 9 marzec także nie wiem co myslec;(
No tak, a masz 3 marzec, hmm na pewno lekarz wie lepiej, co robić. tak czy tak będzie dobrze zobaczysz
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 19:49   #3517
ksylwia
Zadomowienie

Cytat:
serio masz cięzko ;p tyle na głowie omg ja bym chyba usiadła i płakała hehehe
Czasami mnie też takie myśli nachodzą, ale skoro nie bardzo jest kiedy dumać, to sobie działam. Fakt, że jakby teraz przyszło mi na szpital zawitać to chodziłabym w ichniejszym wdzianku

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
Co do torby to mama taka aztywna na kolkach malutka jak podreczny bagaz do samolotu ale nie wiem czy zda egzamin? Ma któras podobne cudo?
Ja także zamierzam spakować się w bagaż podręczny. Mam nadzieję, że się zmieszczę.

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Jeśli nie będzie miało suchej skóry, to nie będę smarowac ciałka. A m myć będę na początku samą wodą. Jeśli skóra będzie ducha, to myć będę samą wodą, a smarować będę olejem kokosowym.
Podobnie, chcę myć wodą, no może z kropelką babydreamu. Smarować w razie potrzeby jakimś naturalnym olejem. Stąd nie kupowałam nic do szpitala do mycia. U Was też nie myją dziecka przez 3 dni?

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Hej,
zaczęłam drążyć temat szczepień i 2 dni przesiedziałam przed komputerem. Przestraszyłam się okrutnie i jestem zdecydowana na indywidualny kalendarz szczepień a przed szczepieniami przypilnuję, żeby mi dziecko gruntownie przebadali. Będę patrzeć każdemu lekarzowi na ręce i najpierw zdobywać informacje a potem podejmować decyzje. Na razie zrobiłam sobie wstępną listę lekarzy: pediatry, ortopedy i neurologa no i mam jako taką wizję szczepień, którą oczywiście skonsultuję z lekarzem. Jak poczytałam o tych biednych dzieciach z NOP to płakałam. Każą szczepić dzieci a jak się coś stanie to rodzice zostają bez jakiejkolwiek pomocy.

A co do teściowej - uduszę. Prosiłam, upominałam, kłóciłam się z mężem i nic - ma taki głupi zwyczaj, że nie chce jej się czasami zadzwonić do drzwi tylko podchodzi do okna i wali w nie. Wyobraźcie sobie tylko: siedzicie same w domu, w piżamce, na dworze ciemno i nagle...walenie w okno. Ja mało nie zejdę ze strachu.
Temat szczepień też spędza mi sen z powiek. Wiem na pewno, że jeśli jakimś cudem się zdecyduję to kupię swoją na żółtaczkę (nie ma rtęci), a resztę szczepiłabym angielskimi lub francuskimi skojarzonymi, zwłaszcza to Koreańskie g... na krztusiec będę omijać szerokim kołem.

Co do teściowych to są niereformowalne. Dopóki tymczasowo nie zamieszkałam u mojej to nie podejrzewałabym się o taką opinię na jej temat Dobrze, że obecnie jest ok 14 tys.km stąd. To bezpieczny dystans

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
a ja pakuzje swoje ostatnie wypociny, podsumuje to tak :jak się nie ma na nowe cuudwone mebelki dla dzidzi, to się kombinuje żeby były jakiekolwiek
metamorfoza przed i po, tak żeby nawiązywało do reszty pokoiku, jeszcze tylko pudełka i będzie gdzie ustawiać maskotki zabawki kosmetyki i inne pierdołki Olci
Pięknie

Kurcze, wstawiacie takie piękne kąciki dla swoich pociech, że zaczynam mieć wyrzuty sumienia. U mnie w pokoju jeszcze żadnego przemeblowania nie było. Właściwie to wstawię tylko łóżeczko, nie przewiduję żadnych tapet, gwiazdek, karuzel na razie. Chcemy jak najszybciej wykończyć nasz domek i przeprowadzić się tam najpóźniej w grudniu więc jakoś odchodzą mnie chęci meblowania pokoi u teściowej.

Z postępów zakupowych to zamówiłam w końcu ten niewymiarowy materacyk do łóżka. Nie mam jeszcze wanienki - kupowałyście ze stelażem czy bez? Jaką polecacie?

Edytowane przez ksylwia
Czas edycji: 2015-01-21 o 19:51
ksylwia jest offline Zgłoś do moderatora  

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-21, 19:53   #3518
Magnifica
Zakorzenienie

Dzięki dziewczyny Mam właśnie taki kombinezon polarkowy. Może uda mi się gdzieś wynaleźć taki grubszy. I zakupię jeszcze jeden kocyk taki grubszy, bo mam jeden bawełniany.
Stary 2015-01-21, 20:01   #3519
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Nie stresuj się! Pij dużo wody. Jakby było zagrożenie to by lekarz Ci powiedział. Stres może Ci tylko zaszkodzić. Trzymaj się kochana

Ja mam rzeczy z Pepco. Prałam i prasowałam i nic się z nimi nie działo. Moja przyjaciółka ma masę ubranek stamtąd i sobie chwali, bo tanie, a maleństwo tak szybko wyrasta z tego, że i tak nie ma szans, aby się mocno sprały i poniszczyły.

Ale masz talent! Pięknie Ci to wyszło

A mam pytanie dziewczyny. Kupujecie takie typowe kombinezony zimowe? Bo ja mam termin na 29 marca, ale wiadomo, że może być i wcześniej i tak się zastanawiam czy kupować taki typowo zimowy czy taki grubszy polarowy?
ja mam 2 kombinezony takie bardziej zimowe i jeden taki polarkowy, le wszystko w spadku więc nie wydawałam kasy Ty już raczej nie powinnaś potrzebować typowo zimowego, miejmy nadzieję, że zimy w kwietniu nie będzie
Stary 2015-01-21, 20:05   #3520
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez ksylwia Pokaż wiadomość

Pięknie

Kurcze, wstawiacie takie piękne kąciki dla swoich pociech, że zaczynam mieć wyrzuty sumienia. U mnie w pokoju jeszcze żadnego przemeblowania nie było. Właściwie to wstawię tylko łóżeczko, nie przewiduję żadnych tapet, gwiazdek, karuzel na razie. Chcemy jak najszybciej wykończyć nasz domek i przeprowadzić się tam najpóźniej w grudniu więc jakoś odchodzą mnie chęci meblowania pokoi u teściowej.

Z postępów zakupowych to zamówiłam w końcu ten niewymiarowy materacyk do łóżka. Nie mam jeszcze wanienki - kupowałyście ze stelażem czy bez? Jaką polecacie?
dziękuje co tam za wyrzuty sumienia? w swoim domu zrobisz wszystko czego zapragniesz, tam dopiero będziesz miała urządzania
a co do wanienki to my bez sytelaża, bo te co widzieliśmt w przystępnej cenie to jakeś takie mało stabilne się wydały, a poza tym kąpiel trwa 5 min to i na klęczkach na szybkiego

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2015-01-21 o 20:07
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 20:05   #3521
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
witam
boję się że bedzie zle o losie a gdzie kolejna wizyta, mam sie zglosic na ktg w poniedziałek lub piatek , by badac puls dziecka;((
Jak ja mogłam przeoczyć Twój post?
Dziewczyny dają mądre rady- jak najwięcej wypoczywaj i pij dużo wody. Będzie dobrze kochana, my tu wszystkie czarownice jesteśmy

Cytat:
a ja pakuzje swoje ostatnie wypociny, podsumuje to tak :jak się nie ma na nowe cuudwone mebelki dla dzidzi, to się kombinuje żeby były jakiekolwiek
metamorfoza przed i po, tak żeby nawiązywało do reszty pokoiku, jeszcze tylko pudełka i będzie gdzie ustawiać maskotki zabawki kosmetyki i inne pierdołki Olci
Extra Ci to wyszło! zdolniacha

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 20:07   #3522
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
ja mam identyczny tylko ze rozowy i tez bedzie na przedpokoju ;P i prawie jak za darmo wiec nie wybrzydzalam ;P
ale te wanienki wydaja mi sie jakos male

---------- Dopisano o 20:44 ---------- Poprzedni post napisano o 20:41 ----------

Wiecie co, mialam dzis pol dnia ochote zjesc pasztet z biedronki i ogorka kiszonego ala: a tu d..... nie znajde takiego jak pamietam smak z biedronki
Jest mała, ale ja na później mam większą wiec jak mi z tej wyrośnie, to zlikwiduje kombajn i będę korzystała z drugiej wanienki

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
O tak tak ślicznie proszę i wpisaniei dziękuję
wpiszę jak będę przy kompie

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 20:08   #3523
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
O tak popieram. Też jestem za tym, że można przedstawić swoje zdanie, ale nie przymuszać do niego nikogo.

Niuńka nie martw się.
Po pierwsze mi np.ginekolog mówił że wody to potrafią skakać z dnia na dzień...i u mnie się to sprawdziło bo np.na usg 8 tyg temu miałam chyba 11 czy coś, a 4 tyg.później już 14. Tak więc to jest baaardzo ruchome i może jakbyś miała pomiar jutro albo za 2 dni to miałabyś już 10 lub 11.
Wody i tak pij ile możesz bo to nie zaszkodzi.
No a na koniec to dodam, że na szczęście widać, że lekarz się przejmuje i idź na ktg w piątek, dzięki temu będziesz spokojniejsza.
Acha...i Niunia Ty już 35 tydzień...naprawdę myślę, że w razie konieczności i cc to już naprawde możesz spokojna być.
Trzymam kciuki, ale wierzę, że będzie dobrze..
dziękuje za rady miło się czyta naprawdę, co ja bym bez Was zrobiła, tylko psychiatryk
będę pić i pić! mam nadzieję ze bedzie ok, ktg mialam robione juz 3 razy i za kazdym razem wszystko bylo ok, takze powinno byc dobrze bo ani razu nie bylo z ktg problemu..

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 20:11   #3524
szkrabeniek
Raczkowanie

Cytat:
Pięknie i tak pomysłowo jestem pod wrażeniem

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 20:12   #3525
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Jest mała, ale ja na później mam większą wiec jak mi z tej wyrośnie, to zlikwiduje kombajn i będę korzystała z drugiej wanienki

---------- Dopisano o 21:07 ---------- Poprzedni post napisano o 21:06 ----------

wpiszę jak będę przy kompie
Tez mysle ze po 3 lub 4 msc, jak synek wyrosnie zakupie normalna wanienke i z tego zrezygnuje

---------- Dopisano o 21:12 ---------- Poprzedni post napisano o 21:11 ----------

Cytat:
dziękuje za rady miło się czyta naprawdę, co ja bym bez Was zrobiła, tylko psychiatryk
będę pić i pić! mam nadzieję ze bedzie ok, ktg mialam robione juz 3 razy i za kazdym razem wszystko bylo ok, takze powinno byc dobrze bo ani razu nie bylo z ktg problemu..
tylko nie pij tez za duzo, bo to nie zdrowe i zle to sie moze skonczyc.... ogolnie jak bys wpadla na pomysl picia az na sile.... bedzie dobrze kochana
Stary 2015-01-21, 20:15   #3526
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

no ja teraz piję na okrągło a TŻ stoi nade mną jak tylko jest w domu i sprawdza czy piję i mi liczy ile poszło co prawda biegam do toalety jakieś milion razy na dobę, ale czego się nie robi
Stary 2015-01-21, 20:16   #3527
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość

Extra Ci to wyszło! zdolniacha
Stary 2015-01-21, 20:17   #3528
crystal25
Zakorzenienie

Tusiowe literki skonczone Beda wisiec na scianie jak do mnie przyjada , nad lozeczkiem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg 10939086_757760240975076_2067505520_o.jpg (130,4 KB, 40 załadowań)
Stary 2015-01-21, 20:18   #3529
martunka88
Rozeznanie

Ma może któraś z Was spore skrzywienie kręgosłupa? Tak się zorientowałam, że może mam wskazania do CC i powinnam zajść na konsultację z ortopedą.. eh a chciałam SN, ale zdrowie przede wszystkim, więc wolę to sprawdzić

Szkrabeniek A moim zdaniem wybraliście cudowne imię Gdyby mąż nie wymyślił Jaśka, to też byśmy czekali na Mikołajka

Cytat:

Ja po przeprowadzce mialam z 5 kartonow z niepotrzebnymi rzeczami mojego TZ, pozbylam sie prawie wszystkiego i TZ do tej pory nie pyta o nic. Wiem ktore rzeczy sie jemu moga naprawde przydac czy potrzebowac, ale np. karton starych kabli, albo silikonow i pedzli malarskich to nie bardzo wiec zrobilam co trzeba bylo [COLOR="Silver"]
heheh mój jakoś ogarnięty w tych sprawach, sam czasami przy robieniu porządków karze mi wyrzucać niepotrzebne rzeczy ale koleżanki opowiadały, że najczęściej wyrzucają stare ubrania mężów przed praniem, a jak po kilku miesiącach pada pytanie gdzie jest np. ta i ta koszula, to udają głupie, że nie wiedzą o którą chodzi i, że pewnie gdzieś leży w szafie, albo zapodziała się wśród prania

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Hej,
zaczęłam drążyć temat szczepień i 2 dni przesiedziałam przed komputerem. Przestraszyłam się okrutnie i jestem zdecydowana na indywidualny kalendarz szczepień a przed szczepieniami przypilnuję, żeby mi dziecko gruntownie przebadali. Będę patrzeć każdemu lekarzowi na ręce i najpierw zdobywać informacje a potem podejmować decyzje. Na razie zrobiłam sobie wstępną listę lekarzy: pediatry, ortopedy i neurologa no i mam jako taką wizję szczepień, którą oczywiście skonsultuję z lekarzem. Jak poczytałam o tych biednych dzieciach z NOP to płakałam. Każą szczepić dzieci a jak się coś stanie to rodzice zostają bez jakiejkolwiek pomocy. Tak się wzruszyłam historią tych chłopców http://www.szymonekidawidek.pl/o-nas , że pieniądze na kolejny kocyk i duperele wolałam przelać na ich leczenie.

Ale już was nadrobiłam.
I mnie ten temat bardzo nurtuje. Dzisiaj się trochę dowiedziałam od położnej. Jej zdaniem pierwszą szczepionkę warto zrobić (tu nie naciska czy euvaxem czy engerixem), bo później nakładają się inne i ta może zostać pominięta, a jednak bywa b.przydatna. Z kolei następna szczepionka ma termin w 6tyg. to ona poleca dopiero zapisać się w tym czasie na szczepienie i wtedy przeważnie szczepienie wychodzi jak Maluch ma już 8tyg, czyli 2 miesiące i faktycznie ma już silniejszy organizm. Chciałam się wystrzegać szczepionek zintegrowanych, ale tu się jeszcze wgłębię w temat, bo położna mówiła, że w tych 5w1 i 6w1 jest delikatniejsza zawiesina no i to dużo mniej kłóć.
Za to coraz bardziej boję się euvaxu, dzisiaj mi mama opowiadała, że bliźniaki jej koleżanki mają kamienie i jest to skutkiem poszczepiennym, nie są tylko pewni czy pierwszej czy drugiej szczepionki (maluchy były długo w szpitalu)

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Dziękuję kochana polska firma Tako moonlight carbon jest on z ekoskóry my uchodziliśmy 2w1 za 1890zł
Ale fajny wybór i cena świetna, wygląda na droższy

Cytat:
Prawdziwa metamorfoza! Półka jest nie do poznania.
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-21, 20:23   #3530
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
wizażanki czarownice, czarodziejki i lekarki w jednym zajdziesz na kolejną wizytę i sam lekarz się zdziwi że wszystko ok, a ktg już 3 raz? wooow ja jeszcze ani razu, wizyta 27 ciekawe co mi będzie robić, bo usg ostatnio było to już pewnie niee
ja piłam przed ciążą bardzo mało a teraz mam takie pragnienie, że zgrzewka to tylko na dwa dni

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Pięknie i tak pomysłowo jestem pod wrażeniem
ojej dziękuje aż się nakręcam żeby jeszcze coś zrobić, tak mnie nachwaliłyście haha miluuusio

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

Cytat:
Tusiowe literki skonczone Beda wisiec na scianie jak do mnie przyjada , nad lozeczkiem
jaaaakie śliczne ja chce takie tylko że O L G A, da rade? zapytaj swojej mamci

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość
Ma może któraś z Was spore skrzywienie kręgosłupa? Tak się zorientowałam, że może mam wskazania do CC i powinnam zajść na konsultację z ortopedą.. eh a chciałam SN, ale zdrowie przede wszystkim, więc wolę to sprawdzić

ja mam kręgosłup pokrzywiony, ale wydaje mi się że "za mało" żeby to było wskazanie do cc, to chyba przy takich duużych, tym bardziej że jak narazie kręgosłup mi wogle nie dokucza, może to zasługa ćwiczeń

a w tej metamorfozie o to chodziło, bo półka w czasie remontu służyła do składowania narzędzi, a TŻ chciał ją wogle wywalić na śmietnik ale ją zreanimowałam, troche się nią pociesze, a wtedy już nie żal będzie wyrzucić
Stary 2015-01-21, 20:27   #3531
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
ślicznie wyszło zdolną masz mamę

nouvelle dzięki za info o kurce, no trudno to kupię w normalnej cenie, ewentualnie wykorzystam kupon na 10 zł z allegro muszę tylko na wypłatę poczekać
Stary 2015-01-21, 20:27   #3532
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
wizażanki czarownice, czarodziejki i lekarki w jednym zajdziesz na kolejną wizytę i sam lekarz się zdziwi że wszystko ok, a ktg już 3 raz? wooow ja jeszcze ani razu, wizyta 27 ciekawe co mi będzie robić, bo usg ostatnio było to już pewnie niee
ja piłam przed ciążą bardzo mało a teraz mam takie pragnienie, że zgrzewka to tylko na dwa dni

---------- Dopisano o 21:19 ---------- Poprzedni post napisano o 21:18 ----------

ojej dziękuje aż się nakręcam żeby jeszcze coś zrobić, tak mnie nachwaliłyście haha miluuusio

---------- Dopisano o 21:20 ---------- Poprzedni post napisano o 21:19 ----------

dziekuje

---------- Dopisano o 21:27 ---------- Poprzedni post napisano o 21:27 ----------

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
ślicznie wyszło zdolną masz mamę

nouvelle dzięki za info o kurce, no trudno to kupię w normalnej cenie, ewentualnie wykorzystam kupon na 10 zł z allegro muszę tylko na wypłatę poczekać
dziekuje
Stary 2015-01-21, 20:32   #3533
mama_kasia88
Raczkowanie

Nadrobiłam, nadrobiłam, ale sił na pisanie brak....
Jakiś ogólny spadek formy ;/ starszak w domu, widać że go meczy, temperaturę na wieczór miał aż 40 stopni.... biedulek mój.

Piękne macie sny o gubieniu jednego z bliźniaków, uśmiałam się

Regałek przeszedł taką metamorfozę że jestem pełna podziwu i gratuluje samozaparcia i pomysłowości na prawdę pięknie to wygląda

A Literki Tusi cuuudowne uwielbiam takie gadżety, szkoda, że tż "ogranicza" mnie w zakupach kolejnych :P Jeszcze nouvelle ogromne brawa dla mamusi- zdolniacha !

Niunia- nie ma co się martwić, trzeba odpoczywac i dużo wody pić piątek już nie długo, usłyszysz malutką i będzie oki a powiedz to stwierdził tn drugi lekarz a nie Twój tak? a Twój ginekolog kiedyś coś wspominał na temat ilosci wód płodowych?

No nic uciekam dalej do mojego zdechlaczka....

spokojnej nocki!

Skończony 40 tc- czekamy córeczko
mama_kasia88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 20:34   #3534
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
no ja teraz piję na okrągło a TŻ stoi nade mną jak tylko jest w domu i sprawdza czy piję i mi liczy ile poszło co prawda biegam do toalety jakieś milion razy na dobę, ale czego się nie robi

Ja też dużo teraz pije, ale mi się po prostu co chwila chce...pragnienie mam jakbym była na wiecznym kacu

Cytat:
Piękne

Cytat:
Napisane przez martunka88 Pokaż wiadomość

Szkrabeniek A moim zdaniem wybraliście cudowne imię Gdyby mąż nie wymyślił Jaśka, to też byśmy czekali na Mikołajka

heheh mój jakoś ogarnięty w tych sprawach, sam czasami przy robieniu porządków karze mi wyrzucać niepotrzebne rzeczy ale koleżanki opowiadały, że najczęściej wyrzucają stare ubrania mężów przed praniem, a jak po kilku miesiącach pada pytanie gdzie jest np. ta i ta koszula, to udają głupie, że nie wiedzą o którą chodzi i, że pewnie gdzieś leży w szafie, albo zapodziała się wśród prania

I mnie ten temat bardzo nurtuje. Dzisiaj się trochę dowiedziałam od położnej. Jej zdaniem pierwszą szczepionkę warto zrobić (tu nie naciska czy euvaxem czy engerixem), bo później nakładają się inne i ta może zostać pominięta, a jednak bywa b.przydatna. Z kolei następna szczepionka ma termin w 6tyg. to ona poleca dopiero zapisać się w tym czasie na szczepienie i wtedy przeważnie szczepienie wychodzi jak Maluch ma już 8tyg, czyli 2 miesiące i faktycznie ma już silniejszy organizm. Chciałam się wystrzegać szczepionek zintegrowanych, ale tu się jeszcze wgłębię w temat, bo położna mówiła, że w tych 5w1 i 6w1 jest delikatniejsza zawiesina no i to dużo mniej kłóć.
Za to coraz bardziej boję się euvaxu, dzisiaj mi mama opowiadała, że bliźniaki jej koleżanki mają kamienie i jest to skutkiem poszczepiennym, nie są tylko pewni czy pierwszej czy drugiej szczepionki (maluchy były długo w szpitalu)

Ale fajny wybór i cena świetna, wygląda na droższy

Mi za to w ogóle temat szczepień nie spędza snu z powiek.
Szczepiłam Darka i będę szczepić drugie dziecko.
Z analizy, którą ja robiłam to dużo lepiej uniknąć konsekwencji nie szczepienia, do tego często przypadki NOP'u to przypadki niepotwierdzone naukowo tzn. nie ma potwierdzenia lekarskiego, że dana sytuacja faktycznie wynikneła z powodu szczepienia. Jednak wiadomo że każdy bardziej się przejmie opowieścią jak jakiemuś dziecku po szczepieniu stało się x, niż z "suchej" wiadomości, że szczepić warto i dlaczego.
Nie mniej absolutnie nie neguję nikogo, ja mam swoje przekonania, a każda mama swoje. Każdy decyduje sam na jakie konsekwencje jest się w stanie zgodzić lub nie z powodu swojej decyzji.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 20:37   #3535
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
Jakiś ogólny spadek formy ;/ starszak w domu, widać że go meczy, temperaturę na wieczór miał aż 40 stopni.... biedulek mój.

Regałek przeszedł taką metamorfozę że jestem pełna podziwu i gratuluje samozaparcia i pomysłowości na prawdę pięknie to wygląda

A Literki Tusi cuuudowne uwielbiam takie gadżety, szkoda, że tż "ogranicza" mnie w zakupach kolejnych :P Jeszcze nouvelle ogromne brawa dla mamusi- zdolniacha !

Niunia- nie ma co się martwić, trzeba odpoczywac i dużo wody pić piątek już nie długo, usłyszysz malutką i będzie oki a powiedz to stwierdził tn drugi lekarz a nie Twój tak? a Twój ginekolog kiedyś coś wspominał na temat ilosci wód płodowych?

spokojnej nocki!
dziekuje ja juz mam zakaz zakupow ale wlasciwie to wszystko co na poczatek to mamy Zdrowko Oby chorobsko szybko sobie poszlo

---------- Dopisano o 21:37 ---------- Poprzedni post napisano o 21:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Ja też dużo teraz pije, ale mi się po prostu co chwila chce...pragnienie mam jakbym była na wiecznym kacu

Piękne

Mi za to w ogóle temat szczepień nie spędza snu z powiek.
Szczepiłam Darka i będę szczepić drugie dziecko.
Z analizy, którą ja robiłam to dużo lepiej uniknąć konsekwencji nie szczepienia, do tego często przypadki NOP'u to przypadki niepotwierdzone naukowo tzn. nie ma potwierdzenia lekarskiego, że dana sytuacja faktycznie wynikneła z powodu szczepienia. Jednak wiadomo że każdy bardziej się przejmie opowieścią jak jakiemuś dziecku po szczepieniu stało się x, niż z "suchej" wiadomości, że szczepić warto i dlaczego.
Nie mniej absolutnie nie neguję nikogo, ja mam swoje przekonania, a każda mama swoje. Każdy decyduje sam na jakie konsekwencje jest się w stanie zgodzić lub nie z powodu swojej decyzji.
dziekuje Ja tez zamierzam szczepic,nie wglebiam sie w ten temat, bo to temat ktory mozna ciagnac w nieskonczonosc.... wg mnie to troche jak wyszukiwanie co jest lepsze a co nie powinno istniec dla dziecka, bo stwarza niebezpieczenstwo, czy za duzo chemii, czy zly material, jezuuu.... teraz tyle tego w internecie, ze to zle tamto nie dobre, to trzeba kupic, bo kazdy kupuje.... a co bylo 20 lat temu ?? Nic nie bylo, i krzyku tez nie bylo....

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2015-01-21 o 20:40
Stary 2015-01-21, 20:38   #3536
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość

spokojnej nocki!
zdrówka dla starszaczka oby szybko wyzrowiał , a za pochwały dziękuje
Stary 2015-01-21, 20:41   #3537
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:

---------- Dopisano o 21:23 ---------- Poprzedni post napisano o 21:20 ----------

ja mam kręgosłup pokrzywiony, ale wydaje mi się że "za mało" żeby to było wskazanie do cc, to chyba przy takich duużych, tym bardziej że jak narazie kręgosłup mi wogle nie dokucza, może to zasługa ćwiczeń

a w tej metamorfozie o to chodziło, bo półka w czasie remontu służyła do składowania narzędzi, a TŻ chciał ją wogle wywalić na śmietnik ale ją zreanimowałam, troche się nią pociesze, a wtedy już nie żal będzie wyrzucić
ja to zawsze mam pragnienie jak szatan ;/ a teraz juz wiadomo dlaczego bo malo wod, takze trzeba pic pic pic.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 20:42   #3538
emilia1987
Raczkowanie

ojustyna Super Ci to wyszło!

Odnosnie picia wody, to ja zdecydowanie mało pije, bo prawie wcale. 1- 2 szklanki dziennie to u mnie max..wiem , ze to bardzo wazne ale jakos nie umiem pic wody. Musze kombinowac ,zmuszac sie, dodawac cytryne, Każdego dnia powtarzam sobie ze od jutra zaczynam duzo wody pic..i na tym sie kończy. Naszczescie ilosc wód płodowych mam w normie.

Tydzień 40/ 40
emilia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 20:46   #3539
EdithS
Zadomowienie

No i wysłałam tż do drogerii i miał kupić żel do kąpania i napisałam mu na kartce z hippa lub babydream. Przychodzi zadowolony, właśnie chciałam powąchać i patrzę a tam hipp, tyle, że szampon nie zmarnuje się, ale co ci faceci w głowach mają....

Cytat:
Jest moja gwiazdeczka, przyszla dzisiaj razem z przescieradlem niebieskim a za supelek sie ciagnie zeby leciala muzyka usypiajaca
jaka ładniutka!

Cytat:
witam
Kochana, na pewno będzie dobrze. Tak jak dziewczyny pisały, gdyby było zagrożenie, to już byś miała skierowanie do szpitala w ręce. Ja wczoraj miałam badanie i wyszło, że mam wody płodowe niecałe 10 i mój gin powiedział, że mieści się w normie i jest ok. Więc nie chcę się zamartwiać. Najważniejsze, że czujesz ruchy Maleńkiej. Wszystko będzie dobrze

emily jaki ładny brzusio

Cytat:
ale zdolniacha z Ciebie!!

Cytat:
ooo jakie ładne!
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-21, 20:46   #3540
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez emilia1987 Pokaż wiadomość
ojustyna Super Ci to wyszło!

Odnosnie picia wody, to ja zdecydowanie mało pije, bo prawie wcale. 1- 2 szklanki dziennie to u mnie max..wiem , ze to bardzo wazne ale jakos nie umiem pic wody. Musze kombinowac ,zmuszac sie, dodawac cytryne, Każdego dnia powtarzam sobie ze od jutra zaczynam duzo wody pic..i na tym sie kończy. Naszczescie ilosc wód płodowych mam w normie.
z tego co mi mówiła lekarka to nie chodzi tylko o wodę, ale ogólnie o płyny, więc oprócz wody możesz się wspomagać innymi napojami
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości