Koty - część X - Strona 142 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Hobby > Zwierzęta domowe - wiZOOż

Notka

Zwierzęta domowe - wiZOOż Forum dla miłośników zwierząt domowych. Szukasz porady w temacie psów, kotów, żółwi, chomików itp.? Forum wiZOOż to miejsce dla ciebie.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-22, 09:28   #4231
quench
Are you talking to me?!

Dot.: Koty - część X

Cytat:
Napisane przez Kretka666 Pokaż wiadomość
Royal to droga zbożówka, niewarta swojej ceny Można taką 2 razy taniej kupić.
Są dużo lepsze karmy w niewiele wyższej cenie

Moje bardziej kochają Acanę, takie dziwne koty Dałam im kiedyś raz do spróbowania saszetkę RC - nie chciały jeść. Moje koty nie chciały jeść. Polizały i tyle z posiłku. Dałam im CFF i rzuciły się na miski Może coś na tyle dziwnego pchają w to RC żarcie, że się bały

Może przydałyby Ci się stopery?
Acana to jedyna sucha obok RC, którą mój Comax toleruje. Ale też tylko jedną wersję - Wild Prairie. Chyba w przyszłym miesiącu znowu ją kupię i zacznę mieszać z RC.
CFF jadł na początku i jakoś mu szła. Do czasu aż u moich rodziców nie dostał saszetki Whiskasa i było po zawodach. Zastanawiam się, co oni dodają do tych puszek, że kot woli jeść takie g****
Stary 2015-01-22, 09:29   #4232
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez daktylek1987 Pokaż wiadomość
Jestem niedobrą pańcią, naobiecywałam kotu tunel i zapomniałam go wrzucić wczoraj do koszyka, a już zrobiłam zamówienie i niby już wysłane. A przez jakiś miesiąc już nic nie będę zamawiać
Chyba czeka Cię jeszcze jedno zamówienie
Stary 2015-01-22, 09:30   #4233
daktylek1987
Wtajemniczenie

[1=52226a6b84e10414ec85695 991496d596c4cbe57_65555ba 93c74a;49873649]Daktylek apetyt ma, lubi mokre - tam dostawała tuńczyka którego lubi jesc - a jak jej kupilismy saszetki o smaku wołowiny i kurczaka to je az sie uszy trzęsą. Nie chce by jej sie znudziło i miała apetyt bo wtedy bedzie problem.[/QUOTE]

Ważne, że ma apetyt, to w chorobie najważniejsze.
Stary 2015-01-22, 09:31   #4234
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez quench Pokaż wiadomość
Acana to jedyna sucha obok RC, którą mój Comax toleruje. Ale też tylko jedną wersję - Wild Prairie. Chyba w przyszłym miesiącu znowu ją kupię i zacznę mieszać z RC.
CFF jadł na początku i jakoś mu szła. Do czasu aż u moich rodziców nie dostał saszetki Whiskasa i było po zawodach. Zastanawiam się, co oni dodają do tych puszek, że kot woli jeść takie g****
W Acanie podobają mi się duże, płaskie chrupki, moje nie łykają ich, a chrupią. Orijena łykają.

Wiesz, to jak fast food i zdrowe, domowe jedzenie
Stary 2015-01-22, 09:31   #4235
201611241302
Konto usunięte

Czyli z tego co piszecie, im zdrowsza karma tym kot mniej chetnie ja je :P
Tak jak dzieci wola mcdonalda niz brokuly.
201611241302 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 09:37   #4236
quench
Are you talking to me?!

Cytat:
W Acanie podobają mi się duże, płaskie chrupki, moje nie łykają ich, a chrupią. Orijena łykają.

Wiesz, to jak fast food i zdrowe, domowe jedzenie
Mój Orijena gryzł ale pewnie dlatego, że jest młody i pyszczek jeszcze nieduży. Ale grymasił przy tej karmie strasznie i tak naprawdę 3/4 karmy lądowało w koszu.

Czy wasze koty też tak mają, że wyciągają żarcie z miski i jedzą je z podłogi? Nie wiem o co chodzi Comaxowi, ale nie chce jeść z miski mokrej karmy, tylko ją wyciąga i dopiero wchłania
Stary 2015-01-22, 09:39   #4237
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dzasminka Pokaż wiadomość
Moje akurat równie chętnie jedzą zdrowe co niezdrowe (niezdrowe - kupuję im czasem jako przysmak tacki Winston z Rossmanna), ale to takie koty. No i od dziecka karmione były porządniejszymi karmami. U nas już od początku na bezzbożówkach i dobrych puszkach, potem przeszliśmy na same puszki.
Nauczyły się nawet mięso jeść, w DT nie miały z nim kontaktu, na początku niepewnie podchodziły, a teraz warczą jak je widzą. Nie dostają za często, ale nauczyły się.

Dokładnie Jak nie nauczy się dziecka od początku, że brokuły są ok, a McDonald nie, to dziecko wybierze McDonalda. A niektóre dzieci to nawet jak się je nauczy będą wolały McDonalda

Najlepsze Promocje i Wyprzedaże

REKLAMA
Stary 2015-01-22, 09:39   #4238
daktylek1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Chyba czeka Cię jeszcze jedno zamówienie
Normalnie nie byłoby problemu, w końcu są długie terminy, ale jak znowy za miesiąc na badaniach coś wyjdzie, to zostanę z kolejną nadwyżką karm (już i tak mogłabym niezły kramik otworzyć, puszki 400g, karma dla nerkowców w kilku rodzajach, jakieś 4 kg TOTW itd. ).
Zapas żwirku mam.

Teraz zamówiłam takie z niższymi wartościami fosforu, sodu, chlorków, tak pod wyniki badań.
Zresztą nadal myślę o barfie, tylko najpierw muszę ją oduzależnić od RC.

Myślę też o jednym poidełku (tym ceramicznym), ale się jeszcze waham, bo niby już jedno mamy.
Na razie chyba tunelu nie będzie
Stary 2015-01-22, 09:41   #4239
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Mój Orijena gryzł ale pewnie dlatego, że jest młody i pyszczek jeszcze nieduży. Ale grymasił przy tej karmie strasznie i tak naprawdę 3/4 karmy lądowało w koszu.

Czy wasze koty też tak mają, że wyciągają żarcie z miski i jedzą je z podłogi? Nie wiem o co chodzi Comaxowi, ale nie chce jeść z miski mokrej karmy, tylko ją wyciąga i dopiero wchłania
Możliwe, te chrupki mają dziwny kształt i jakoś... łatwo im od razu do przełyku wpada Jak TOTW, ma takie mikro chrupki, Bisiak po nim rzygała niestrawioną karmą.

Koty często wolą jeść z poziomu podłogi.

---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:40 ----------

Cytat:
Normalnie nie byłoby problemu, w końcu są długie terminy, ale jak znowy za miesiąc na badaniach coś wyjdzie, to zostanę z kolejną nadwyżką karm (już i tak mogłabym niezły kramik otworzyć, puszki 400g, karma dla nerkowców w kilku rodzajach, jakieś 4 kg TOTW itd. ).
Zapas żwirku mam.

Teraz zamówiłam takie z niższymi wartościami fosforu, sodu, chlorków, tak pod wyniki badań.
Zresztą nadal myślę o barfie, tylko najpierw muszę ją oduzależnić od RC.

Myślę też o jednym poidełku (tym ceramicznym), ale się jeszcze waham, bo niby już jedno mamy.
Na razie chyba tunelu nie będzie
Wystaw te karmy, na pewno ktoś kupi

Jakie teraz karmy wzięłaś? Terra Felis ma bodajże niski fosfor.
Stary 2015-01-22, 09:46   #4240
quench
Are you talking to me?!

Cytat:
Możliwe, te chrupki mają dziwny kształt i jakoś... łatwo im od razu do przełyku wpada Jak TOTW, ma takie mikro chrupki, Bisiak po nim rzygała niestrawioną karmą.
U mnie było to samo, tylko już nie pamiętam którą karmą (chyba jakąś w wersji junior). Wchodzę do łazienki, a tam ściągnięty z wieszaka ręcznik. Podnoszę go z podłogi, a pod ręcznikiem kałuża rzygów, którą kot zmyślnie schował.
Stary 2015-01-22, 09:49   #4241
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie było to samo, tylko już nie pamiętam którą karmą (chyba jakąś w wersji junior). Wchodzę do łazienki, a tam ściągnięty z wieszaka ręcznik. Podnoszę go z podłogi, a pod ręcznikiem kałuża rzygów, którą kot zmyślnie schował.
Któraś moja ostatnio trawą rzygnęła, w łazience na podłogowy ręcznik, ładnie zwinęła, nic nie było widać

Okazje i pomysły na prezent

REKLAMA
Stary 2015-01-22, 09:50   #4242
Malla
Nie depcze krokusów

Daktylek - skocz po tunel do Reala i problem z głowy Mój się trzyma świetnie, nie spłaszczył się, nie podziurawił.
Z poidełek najlepiej się u mnie ostatnio spisuje metalowa miska wystawowa wieszana na kratkach transportera. Niedawno pisałam, że wpadają mi śmieci do wody - odkąd miska wisi, a nie stoi na podłodze (mam też szklaną koło zlewu i plastik na parapecie), to na koniec dnia nie pływa w niej futro.
Jak masz nadwyżki karm, to daj znać. Gdybyś zdecydowała się na gotowe mieszanki barfa od tej dziewczyny, od której Monika kupiła, to też daj znać, tyle że ona mieszka w Nowym Targu.
Cytat:
Napisane przez Vivienne Pokaż wiadomość
Moze miala koratkowego dziadka albo co
Jest bardziej koratowa niż ruska. I z wyglądu, i z charakteru. Ciekawe, jak wybarwią się jej oczy.
Cytat:
Napisane przez dzasminka Pokaż wiadomość
Moje jedzą w zasadzie wszystko
Cytat:
Moje robią tak z mięsem. Lubią zrobić z kawałkiem mięcha rundkę po mieszkaniu, wrócić do miski, rzucić obok i jeść z podłogi.
Stary 2015-01-22, 09:55   #4243
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Napisane przez Malla Pokaż wiadomość
Jest bardziej koratowa niż ruska. I z wyglądu, i z charakteru. Ciekawe, jak wybarwią się jej oczy.
No właśnie nie wiem czy bardziej koratowa. Jest dluga, smukła, ogon ma baaardzo dlugi, spiczasty na koncu. To co wspolne z koratem i ruskim- lawendowe lapki i siersc. Chyba sie nie znam

Stanisław Lem

Vivienne jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 09:56   #4244
monika_sonia
KOTerator

Malla a Ty nie chcesz od niej barfa ?

monika_sonia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 09:56   #4245
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Daktylek - skocz po tunel do Reala i problem z głowy Mój się trzyma świetnie, nie spłaszczył się, nie podziurawił.
W każdym Realu będzie ten tunel? Mogłabyś pokazać jak wygląda? Też bym się przeszła, jak nie jest drogi to bym wzięła. Może się moim spodoba.

Cytat:
Jak masz nadwyżki karm, to daj znać. Gdybyś zdecydowała się na gotowe mieszanki barfa od tej dziewczyny, od której Monika kupiła, to też daj znać, tyle że ona mieszka w Nowym Targu.
Fajnie, że są osoby, które robią barfa na zamówienie. Pewnie będzie się to rozwijać i coraz więcej osób się tym zajmie, w końcu nie każdy ma czas / chce mu się to robić. Dla mnie to byłaby świetna opcja. Jak będę potrzebowała przestawić moje na barfa to skorzystam na pewno z takiej opcji

Cytat:
Moje robią tak z mięsem. Lubią zrobić z kawałkiem mięcha rundkę po mieszkaniu, wrócić do miski, rzucić obok i jeść z podłogi.
Same here Dlatego siedzę w przejściu do kuchni i pilnuję, żeby nie wyleciały poza
Stary 2015-01-22, 10:00   #4246
daktylek1987
Wtajemniczenie

Cytat:

A może ma za wysoką/głęboką miskę?
Moje tak robiły, gdy taką miały, teraz podaję na talerzyku z lekko zaokrąglonymi brzegami i jest ok.

Cytat:

Wystaw te karmy, na pewno ktoś kupi

Jakie teraz karmy wzięłaś? Terra Felis ma bodajże niski fosfor.
Planuję wystawić, ale ciągle mam coś pilniejszego, a to trzeba poopisywać itd. na szczęście mają długie daty
Tak, ma niski fosfor, ale sód wysoko, raczej nie jest polecana dla nerkowców na stałe.

Cytat:
Z poidełek najlepiej się u mnie ostatnio spisuje metalowa miska wystawowa wieszana na kratkach transportera. Niedawno pisałam, że wpadają mi śmieci do wody - odkąd miska wisi, a nie stoi na podłodze (mam też szklaną koło zlewu i plastik na parapecie), to na koniec dnia nie pływa w niej futro.
.
Właśnie, zapomniałam o realu.
A w którym kupowałaś, w M1 (tam teraz jest Auchan chyba) czy na Bora-Komorowskiego?

Tak barfa bym brała gotowego, już rozmawiałam na ten temat i z Moniką i z dziewczyną od barfa Tylko w tym miesiącu nie dam rady finansowo, a z resztą i tam Misia nie chce jeść nic innego niż RC, mam nadzieję, że karmy ją trochę przestawią i potem już planuję wprowadzać barfa.

Nadwyżki mam puszek 400g: AC oraz CFF i GP (tu smaki z cielęciną, tak po 3-5 szt każdego).
Z nerkowych mam Animondę Integrę w 4 smakach, Katovit w dwóch smakach, Hillsa drobiowego i RC Renal wołowiny wszystko po kilka szt., oraz suchą Katovit 400g nieotwartą, oraz Josera 400g, otwartą, ale brakuje dosłownie kilkunastu chrupek.
Nazbierało mi się

Edytowane przez daktylek1987
Czas edycji: 2015-01-22 o 10:07
daktylek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:12   #4247
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
A może ma za wysoką/głęboką miskę?
Moje tak robiły, gdy taką miały, teraz podaję na talerzyku z lekko zaokrąglonymi brzegami i jest ok.

Nazbierało mi się
Florka nawet z talerza potrafi wyjąć i zjeść z podłogi. Akurat mi to nie przeszkadza, niech sobie wyjmują z miseczek (a teraz jedzą z tych płytkich Wetnoz), mają podkładki.

Mam w kartonach 40 kg mokrej karmy, zapas na 3 miesiące z hakiem, także wiesz

Edytowane przez Kretka666
Czas edycji: 2015-01-22 o 10:13
Kretka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:22   #4248
daktylek1987
Wtajemniczenie

Cytat:
Florka nawet z talerza potrafi wyjąć i zjeść z podłogi. Akurat mi to nie przeszkadza, niech sobie wyjmują z miseczek (a teraz jedzą z tych płytkich Wetnoz), mają podkładki.

Mam w kartonach 40 kg mokrej karmy, zapas na 3 miesiące z hakiem, także wiesz
Misia też ma podkładkę, bo niby nie wyciąga, ale zawsze coś tam jej spadnie.

Mój zapas też miał być na kilka miesięcy, ale się zepsuło
Lubiłam mieć komfort, że mam zapas karm, a teraz znowu muszę kombinować i się zastanawiać czy zje czy nie zje. No i przez skoki w wynikach nie mam jak zrobić zapasów.
Zresztą niby jeden kot, a wydaję miesięcznie 2,5 raza więcej niż przy dwóch.
Leki, wet, wszystkie karmy w małych opakowaniach, bo dużego nie ma szans, żeby zjadła.
Do tego kwoty na wszystkie nadwyżki, co mi zalegają w szafkach.

Ale i tak bym jej nie oddała, nie ma szans
Stary 2015-01-22, 10:34   #4249
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Ale i tak bym jej nie oddała, nie ma szans
No tylko byś o tym pomyślała, czekałabym na Ciebie w klatce
Stary 2015-01-22, 10:39   #4250
daktylek1987
Wtajemniczenie

Cytat:
No tylko byś o tym pomyślała, czekałabym na Ciebie w klatce
Strach się bać

Teraz jak zobaczę, że ktoś się czai po kątach, to będę wiedziała kto

Dobrze, że mieszkam na parterze, zawsze można nawiać oknem

Edytowane przez daktylek1987
Czas edycji: 2015-01-22 o 10:40
daktylek1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:45   #4251
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Strach się bać

Teraz jak zobaczę, że ktoś się czai po kątach, to będę wiedziała kto

Dobrze, że mieszkam na parterze, zawsze można nawiać oknem
Ty już nie kombinuj jak alternatywnie uciekać

Jak Florka po zabawie, nawet krótkiej, ale wyczerpującej (tak mi się wydaje, są wysokie wyskoki, szaleńcze bieganie, rzucanie się, prychanie - wszystko za sprawą wędki Bird) otwiera pyszczek, wywala język i głośno dyszy to jest coś nie tak? Czy po prostu tak reaguje na gwałtowny wysiłek i się nie przejmować? Nigdy tak nie robiła.

Edytowane przez Kretka666
Czas edycji: 2015-01-22 o 10:46
Kretka666 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:47   #4252
quench
Are you talking to me?!

Cytat:
:
U mnie też wyciąga z talerza. Ale Comax idzie krok dalej bo przeciągał jedzenie za podkładkę, a co
Stary 2015-01-22, 10:52   #4253
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
U mnie też wyciąga z talerza. Ale Comax idzie krok dalej bo przeciągał jedzenie za podkładkę, a co
Jakiej wielkości masz podkładki? Florka z tej "dla kotów" też wyciągała poza, ale odkąd mam takie "dla psów" to zatrzymuje się na podkładce http://www.zooplus.pl/shop/psy/miski...d_miske/379811
Stary 2015-01-22, 12:07   #4254
Malla
Nie depcze krokusów

Cytat:
No właśnie nie wiem czy bardziej koratowa. Jest dluga, smukła, ogon ma baaardzo dlugi, spiczasty na koncu. To co wspolne z koratem i ruskim- lawendowe lapki i siersc. Chyba sie nie znam
Głowa koratowa, a proporcje ma jeszcze szczypiorkowo-kocięce
Cytat:
Napisane przez monika_sonia Pokaż wiadomość
Malla a Ty nie chcesz od niej barfa ?
Nie mam zamrażarki. Mogłabym trzymać tylko porcję na 2 dni.
Cytat:
W każdym Realu będzie ten tunel? Mogłabyś pokazać jak wygląda?
Wklejałam wczoraj link.
Cytat:
Fajnie, że są osoby, które robią barfa na zamówienie. Pewnie będzie się to rozwijać i coraz więcej osób się tym zajmie, w końcu nie każdy ma czas / chce mu się to robić. Dla mnie to byłaby świetna opcja. Jak będę potrzebowała przestawić moje na barfa to skorzystam na pewno z takiej opcji
Świetna sprawa, choć bałabym się o transport. Mięso do sklepów jedzie w warunkach chłodniczych, a nie kurierem.
Cytat:
Jak Florka po zabawie, nawet krótkiej, ale wyczerpującej (tak mi się wydaje, są wysokie wyskoki, szaleńcze bieganie, rzucanie się, prychanie - wszystko za sprawą wędki Bird) otwiera pyszczek, wywala język i głośno dyszy to jest coś nie tak? Czy po prostu tak reaguje na gwałtowny wysiłek i się nie przejmować? Nigdy tak nie robiła.
Ile trwa dyszenie?
Był taki odcinek MCFH. Kot dyszał godzinę-dwie, bo miał wadę serca. Inne dyszały krótko i to było normalne.
Cytat:
A w którym kupowałaś, w M1 (tam teraz jest Auchan chyba) czy na Bora-Komorowskiego?
Na Bora.
Niezłe masz nadwyżki!
Stary 2015-01-22, 12:17   #4255
Kretka666
Zakorzenienie

Cytat:
Wklejałam wczoraj link.

Świetna sprawa, choć bałabym się o transport. Mięso do sklepów jedzie w warunkach chłodniczych, a nie kurierem.

Ile trwa dyszenie?
Był taki odcinek MCFH. Kot dyszał godzinę-dwie, bo miał wadę serca. Inne dyszały krótko i to było normalne.
!
Wczoraj na telefonie siedziałam i musiałam przeoczyć. Zaraz zerknę.

Wiesz co, jakbym się zdecydowała na barfa to od kogoś, do kogo bym mogła po niego pojechać (czyli nie z drugiego końca Polski). Nie zaufałabym kurierowi

Chwilę, kilka minut. Jakby strasznie zmachana była, ale zdziwiłam się, bo wcześniej tak nie robiła. Ale też w taki szał nie wpadała
Stary 2015-01-22, 13:11   #4256
quench
Are you talking to me?!

Cytat:
Jakiej wielkości masz podkładki? Florka z tej "dla kotów" też wyciągała poza, ale odkąd mam takie "dla psów" to zatrzymuje się na podkładce http://www.zooplus.pl/shop/psy/miski...d_miske/379811
Kocie. Teraz widzę, że "psia" to coś dla niego
Stary 2015-01-22, 13:38   #4257
Vivienne
... choć nie Westwood

Cytat:
Kocie. Teraz widzę, że "psia" to coś dla niego
U mnie by psia nie wystarczyla, moje potrafia
na drugi koniec pokoju wynieść....

Cytat:
Głowa koratowa, a proporcje ma jeszcze szczypiorkowo-kocięce
Nie widzę tej koratowej glowy zobaczymy jak to to podrosnie

Stanisław Lem

Stary 2015-01-22, 14:06   #4258
iwona1110
Zadomowienie

Cytat:
Nie widzę tej koratowej glowy zobaczymy jak to to podrosnie
Jest bardzo podobna do Ambry jak była w jej wieku

Mój facebook
iwona1110 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 14:23   #4259
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a
Konto usunięte

Kocia matka oszalała

Ściągnęłam mojej kotełce gre na ipada i sobie łapie myszki
52226a6b84e10414ec85695991496d596c4cbe57_65555ba93c74a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 14:49   #4260
Vivienne
... choć nie Westwood

Wlasnie ważyłam Lady. Cel zostal osiągnięty mamy 4 kg!

Cytat:
Napisane przez iwona1110 Pokaż wiadomość
Jest bardzo podobna do Ambry jak była w jej wieku
No to zobaczymy

Stanisław Lem

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Zwierzęta domowe - wiZOOż

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości