Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 123 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-22, 10:30   #3661
Lila_17
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Dzień dobry Ja leżę w łóżku i chyba tu zostanę, a tak mnie bolą już boki od tego leżenia, ale cóż mąż pilnuje leżeć trzeba. W mieszkaniu mamy niezły bałagan, ale TŻ ma się dziś wziąć za porządki, oby chociaż trochę ogarnął, bo ja mam się nie dotykać:P Czekam teraz na niego, bo poleciał po świeże pieczywo i będzie robił nam śniadanko:P
Dziewczynazgitarą piękny pokoik!!
Tepsa kciuki mocno zaciśnięte za wizytę
Crystal zdolna mama literki wyszły SUPER też czekam na swoje z allegro, dziś powinny być

---------- Dopisano o 10:30 ---------- Poprzedni post napisano o 10:28 ----------

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
A ja dziś mam wizytę. Dopiero na 17, ale super, bo dziś mam mierzenie, ważenie i inne pomiary. I mam maleńką nadzieję, ze moja gwiazda pokażę buźkę i dostaniemy śliczne zdjęcie.
Kciuki za wizytę i dla Ciebie niech się pięknie pokaże:P
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:32   #3662
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez panna mimbla Pokaż wiadomość
My chcemy nazwać Marceli - teściowie i rodzice kręcą nosem, moim koleżankom też widzę że się nie podoba - wolą popularniejsze typu Kuba, Piotrek, Tomek, etc. Pospolite ;/

A i tak zrobimy po swojemu, chociaż pewnie będę żałować
W razie czego jest 6 miesięcy na zmianę imienia w USC.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:32   #3663
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
A ja dziś mam wizytę. Dopiero na 17, ale super, bo dziś mam mierzenie, ważenie i inne pomiary. I mam maleńką nadzieję, ze moja gwiazda pokażę buźkę i dostaniemy śliczne zdjęcie.
moja ziewała na usg
i przecierała oczy cudownie

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:34   #3664
nusiekowa
Wtajemniczenie

A mi na ktg jakies skurcze wyszly i brzuch pobolewa...zaraz idę na usg i badanie....
Stary 2015-01-22, 10:34   #3665
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Ale tak właśnie trzeba facetowi tłumaczyć, nie mów półśpiochy tylko spodenki ze stópkami, czy bluzeczka zamiast kaftanik. Mój wie tylko co to body. Resztę będę mu objaśniać bardziej obrazowo. Na razie ma tylko wiedzieć, gdzie szukać danego rozmiaru
no coooś ty, oni nie są takimi głupolami, tylko leniwcami z natury, mój akurat wyjątkowo body rozróżnia, może dlatego że swojego czasu sama nosiłam, a jego one baaaardzo intrygowały
Stary 2015-01-22, 10:38   #3666
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Kciuki za wizyte! Niech pokaże buziaczka, mój synek wczoraj nie pokazał

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
W razie czego jest 6 miesięcy na zmianę imienia w USC.
A ile jest na nadanie imienia? Bo my jeszcze na żadne sie nie zdecydowaliśmy.
Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
A mi na ktg jakies skurcze wyszly i brzuch pobolewa...zaraz idę na usg i badanie....
Oj! Odezwij sie po badaniu.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:38   #3667
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Na pewno ok, to już taki tydzień że jakieś skurcze mają prawo się chyba pojawiać. Daj znać co na badaniu powiedzą.
kasia_adm jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:39   #3668
martunka88
Rozeznanie

Witam wszystkie mamusie

Cytat:
Mnie też ten temat ciągle nurtuje. Sporo poczytałam i bardzo spodobał mi się wywiad przeprowadzony z pediatrą wakcynologiem w jakiejś dzieciowej gazecie (nie pamiętam nazwy, ale kiedyś wyrwałam sobie ten artykuł z gazety i zostawiłam do przeczytania - jakby co znajdę), że szczepienie musi być dostosowane do wieku i rozwoju dziecka, musi być poprzedzone szczegółowym wywiadem dotyczącym dziecka i rodziny. Jeśli cokolwiek budzi wątpliwości należy rozdzielać szczepienia a nawet z niektórych rezygnować.
Planuję dać młodemu pierwsze szczepienie na wzw B i gruźlicę zgodnie z kalendarzem w pierwszej dobie, kupię engerix.
Potem chce dopiero w 2 miesiącu szczepić na wzw B drugą dawką Engerix B. Po najwcześniej 6 tygodniach od wzw B dopiero na krztusiec, błonicę i tężec- szczepionką Infanrix DTPa. Dalej najwcześniej po 6 tygodniach- kolejna dawka na krztusiec, błonicę i tężec- Infanrix DTPa, po kolejnych 6 tygodniach- polio- szczepionka Imovax Polio, następnie po 6 tygodniach 3 dawka Infanrix DTPa, po kolejnych 6 tygodniach polio- druga dawka Imovax Polio i znowu po 6 tygodniach wzw B- Engerix B. Po 1 roku życia Hib- Hiberix lub ActHib - jedną dawkę (wcześniej daje się chyba 3), o ile młody nie będzie chorujący. Co ze szczepieniami na różyczkę, świnkę i odrę - nie wiem. Gdyby była tylko szczepionka na odrę..
Nie chcę stosować szczepionek 5w1 czy 6w1.
Tak sobie myślę, ale oczywiście wszystko skonsultuję z lekarzem, będę obserwować rozwój dziecka, przed szczepieniem zrobię mu badania moczu i może morfologię i oczywiście odwiedzę wcześniej dobrego pediatrę.[COLOR="Silver"]

Właśnie na takim stoję stanowisku.
Ja też wolę dmuchać na zimne. NOP to nie wymysł, tylko coś co dotyka ludzi. Ja chcę dziecko szczepić, ale tak jak mówisz właśnie z rozwagą, bezpiecznie. Nie tak jak np. kuzynka męża, która szła z wcześniakiem do szczepienia nie zastanawiając się, czy to nie za wcześnie i na co właściwie szczepią dziecko i czym.
Ja sama miałam problemy po szczepieniach. Mama mi mówiła, że gorączkowałam, płakałam, nie mogłam spać. W dzieciństwie zdarzały mi się też nagłe omdlenia, ale nie wiadomo było dlaczego. Później pamiętam te ropiejące rany i obrzęki w miejscu szczepienia. To też daje mi do myślenia[COLOR="Silver"]
Rozeznanie zrobiłaś już konkretne, ja się zastanawiałam dopiero nad dwoma pierwszymi szczepionkami. Zapiszę sobie Twoje wybory. Eh.. wszystko inne przy tym wydaje mi się takie proste, a tutaj martwię się by synkowi nie zaszkodzić.
martunka88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:40   #3669
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Czekam aż córka wstanie, bo to taki mały śpioch. Trzy razy ją budziłam.
Chce do Lidla już jechac.
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:42   #3670
kasia_adm
Rozeznanie

Dzięki dziewczyny. Tak naprawdę to mamy zdjęcie tylko z 8tc. Potem jak była większa zawsze się zasłaniał rączkami. Śmiejemy się, ze wstydliwa będzie, bo to co między nóżkami też dobrze skrywała.
I ciekawe czy odwróciła się, czuję że nie.
Stary 2015-01-22, 10:44   #3671
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Hej wam
Tepsa- trzymam kciuki za wizytę,
Nuinia ona- nie denerwuj się, wszystko będzie dobrze, tak jak dziewczyny pisały więcej pij i jakby było coś nie tak to na pewno by cie skierowali do szpitala
nusiekowa- mam nadzieję że to nic poważnego

A ja dzisiaj muszę ogarnąć mieszkanie bo podłoga w salonie i kuchni się już o to prosi, więc jak mus to mus, wczoraj trochę się nalatałam i wieczorem plecy dały o sobie znać i niestety cieszyłam się że nie mam zgagi a tu w nocy obudziło mnie takie pieczenie że myślałam że nie wyrobie, na razie jest ok mam nadzieję że to takie jednorazowe

kasia adm- powodzenia na wizycie

Ediths- biedna mama, mam nadzieję że szybko jej przejdzie, wiesz moja mama też należy do tych upartych i nigdy się nie poskarży że coś jej dolega,zawsze dowiadujemy się z siostrami jak już nie daje rady i prosi o zawiezienie do lekarza, teraz np kaszle o dwóch m-c i za żadne skarby nie pójdzie do lekarza a mam przeczucie że potrzebny jest antybiotyk, gorzej niż z dziećmi
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:45   #3672
JoaMro
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość
Kciuki za wizyte! Niech pokaże buziaczka, mój synek wczoraj nie pokazał

---------- Dopisano o 10:38 ---------- Poprzedni post napisano o 10:35 ----------

A ile jest na nadanie imienia? Bo my jeszcze na żadne sie nie zdecydowaliśmy.

Oj! Odezwij sie po badaniu.
14 dni jest na rejestracje dziecka. Trzeba przy tym nadać imię. Potem wzywają Cię jeszcze jednorazowo, żeby przypomnieć. Potem imię nadaje urzędnik USC. I ostatnio rzeczywiście ma być 6 m-cy na zmianę, ale chyba od marca. Nie wiem czy dzieci urodzone np. w lutym też to obejmie.
Stary 2015-01-22, 10:45   #3673
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
oby to tylko przepowiadające, trzymamy kciuki
Stary 2015-01-22, 10:46   #3674
MaMusKA29
Wtajemniczenie

Cytat:
Kurczę ale masz fajnie, moja to max do 8 śpi, no chyba że idzie spać później niż zwykle to możemy liczyć na spanie do 10
MaMusKA29 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:50   #3675
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
hello
Wstałam, pije kawkę i się budzę
Dzisiaj mój Tż robi zupę- rosół pierwszy raz w życiu, trzymajcie kciuki abym miała co zjeść (na szczęście mam gołąbki od tatusia)
Mój Tż też pewnego dnia zadzwonił,że zrobił obiad i ugotował rosół. Wróciłam z pracy, patrze do gara no ugotował i pytam a gdzie makaron a Tż: o kur.... zapomniałem

Hihi oby zupka wyszla delicious
Fajnie, jak Tż chcecoś ugotowac.
Mój jest mistrzem w plackach ziemniaczanych

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
A ja uciekam do kauflanda po barszcz czerwony - niestety sama nie umiem takiego zrobić wiec z kartonu. Uszka mam z wigilii heh.
Też bym zjadła, ale same uszka polane masełkiem i z solą
Cytat:
Hej,

Dzisiaj znowu z rana szybko na kibelek.
Nie straszcie mnie z tym oczyszczaniem. Też wpadło mi to do głowy na początku, ale takie oczyszczanie jak czytam jest na kilka dni przed porodem a nawet w dzień porodu
1
Yhymmmm też słyszałam o tym czyszczeniu. Może to tylko niestrawnośc jakas Cie dopadła

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
I wróciłam z zakupów.

Ja dziś na obiad robię zapiekankę makaronową z mięsem mielonym, pieczarkami, papryką i dwoma tonami sera żółtego. Także dietetycznie

Hmm bólów w mostku nie mam, ciężko mi się tylko przewracać w nocy, bo ciągnie mnie brzuch. Z resztą jak śpię, lezę tylko na lewej stronie i jak już nie mogę wytrzymać, kładę się na plecach.

Po prawej stronie choćbym chciała, to nie pośpię, bo wtedy mała mi się buntuje

Tepsa, smv zazdroszczę wizyt, moja dopiero 27. Powodzenia
Moja też 27 stycznia

Cytat:
Kciukiza wizyte
Cytat:
U la la .... daj znac co tam po usg.czestete skurcze???

Cytat:
W Lidlu są zaje... bułki z serem żółtym.Uwelbiam jeeeeee. I polecam

Edytowane przez lesyeux
Czas edycji: 2015-01-22 o 10:56
lesyeux jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:56   #3676
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KasiaKasiaWiki Pokaż wiadomość
a jaką kawkę pijesz?
1 łyżeczkę tchibo tą kremową i pół szklanki mleka Normalną kawę, tylko tą delikatną i słabą- dobra jest też ta delikatna kremowa z biedronki
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 10:59   #3677
Lillkaa
Zadomowienie

Hej

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
A ja mam pytanie - czy wy macie tez taki strasznie mocny ból mostka jak się przekrecacie z boku na bok. Mam wrażenie ze to od żebra mam ten ucisk ale tak mnie to boli czasami ze jakby mi igły wbijano w sam środek żołądka /mostka..
Ja tak mam niestety...Do tego takie uczucie jakby mi żebra przeskakiwały, przesuwały się.

Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 11:00   #3678
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

aj nie lubię brrr, lubiłam zawsze MKcafe parzoną, taką z fusami
ale nie piję bo się boję
KasiaKasiaWiki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 11:02   #3679
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Lillkaa Pokaż wiadomość
Hej

Ja tak mam niestety...Do tego takie uczucie jakby mi żebra przeskakiwały, przesuwały się.
Ja takie uczucie mam jak siedzę i muszę wstać, jak się nachylę to jakby mi coś łamało w środku a z boku na bok to jęczę jak stara babcia bo boli mnie wszystko
Stary 2015-01-22, 11:02   #3680
tout-petit-fille
Zadomowienie

Za chwilę porody na polsat cafe

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 11:03   #3681
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
14 dni jest na rejestracje dziecka. Trzeba przy tym nadać imię. Potem wzywają Cię jeszcze jednorazowo, żeby przypomnieć. Potem imię nadaje urzędnik USC. I ostatnio rzeczywiście ma być 6 m-cy na zmianę, ale chyba od marca. Nie wiem czy dzieci urodzone np. w lutym też to obejmie.
Nie jestem pewna, ale to 6 miesięcy na zmianę imienia to obowiązuje cały czas. Do 6 miesięcy od wydania aktu urodzenia, można to zrobić składając wniosek przed kierownikiem USC. Po tym czasie tylko na warunkach ustawy o zmianie imienia i nazwiska, gdzie są jakieś wymagania.
A znacie kogoś, kto zdecydowała się na takową zmianę?
Stary 2015-01-22, 11:04   #3682
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez KasiaKasiaWiki Pokaż wiadomość
aj nie lubię brrr, lubiłam zawsze MKcafe parzoną, taką z fusami
ale nie piję bo się boję
Mi ginekolog powiedział, że nie przesadzać z kawą, lekką można, ale nie więcej niż 2 filiżanki czarnej kawy. Fusiastej to się nie napiję, bo mnie odrzuca jej smak teraz (a kiedyś piłam litrami), ale dwie dziennie delikatne i mleczne to obowiązek rano i po obiadku W sumie Tż mi mówi, że ja piję mleko z kawą a nie kawę z mlekiem, więc chyba taka nie zaszkodzi na pewno
Stary 2015-01-22, 11:05   #3683
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
A mam pytanie dziewczyny. Kupujecie takie typowe kombinezony zimowe? Bo ja mam termin na 29 marca, ale wiadomo, że może być i wcześniej i tak się zastanawiam czy kupować taki typowo zimowy czy taki grubszy polarowy?
Ja też mam termin na 29.03 i mam kombinezon (nie z takiego kurtkowego materiału, ale taki piękny, błękitny, mięciutki i ocieplany z rękawiczkami i kapturkiem z Next- rozm. New Baby 3,5 kg kupiony za całe 16 zł w lumpie, kiedyś wstawiałam zdjęcie), bo nie przewidzimy czy nie urodzimy wcześniej i jaka będzie wtedy pogoda. Mam też drugi na rozm. 62/68. Jest cieńszy, a la niedźwiadek, były kiedyś w Lidlu.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 11:06   #3684
kasia_adm
Rozeznanie

Cytat:
1 łyżeczkę tchibo tą kremową i pół szklanki mleka Normalną kawę, tylko tą delikatną i słabą- dobra jest też ta delikatna kremowa z biedronki
Marzę o kawie, takiej gorącej, z ciasteczkiem Ale zgaga po kawie daje mi tak popalić, że psuję całą przyjemność
Stary 2015-01-22, 11:06   #3685
Lillkaa
Zadomowienie

Cytat:
Ja takie uczucie mam jak siedzę i muszę wstać, jak się nachylę to jakby mi coś łamało w środku a z boku na bok to jęczę jak stara babcia bo boli mnie wszystko
Znam to i też jęczę. A jak siedzę np przed telewizorem, z laptopem lub książką, to w pozycji półleżącej, bo inaczej mnie łamie, zatyka, boli i nie mogę oddychać heh.

Stary 2015-01-22, 11:07   #3686
aaakarolina
Wtajemniczenie

dzień dobry wszystkim
u mnie nocka dzisiaj całkiem dobra i nawet bez wstawania na siku

ok 12 jadę do pracy zawieźć zwolnienie, więc muszę się przyszykować żeby dobrze wyglądać
a później jadę się spotkać z koleżanką ze studiów, pewnie zjemy jakiś obiadek, więc fajny dzień się zapowiada

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
I kliknelam dzisiaj misia szumisia

http://szumisie.pl/Załącznik 5891834
słodkie te misie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
Dzien dobry uciekam na wizyte nadrobie qas jak wroce od doktora
powodzenia na wizycie!!

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
wcześniej bylo dobrze mianowicie 4 stycznia nic nie zauwazyli gdy bylam w szpitalu jak mialam wtedy twardnienie brzucha
ale jeszcze w normie sie miesci takze pije duzo wody i wierze ze sie uda..
będzie wszystko dobrze! wspieramy się i dużo pijemy

Cytat:
'
To pij wodę i odpoczywaj. Już prawie jesteśmy na finiszu
Jak ja się cieszę, że mój gin ogranicza się do stwierdzenia, że wody płodowe są prawidłowe. Bo gdyby podał ich ilość to zaraz musiałabym sprawdzić czy są w dolnej czy górnej granicy i tylko bym się denerwowała. A tak jeden problem z głowy. Wystarczą mi skurcze i biegunki. Dobrze, że wizyta 2 lutego.

Zabieram się znowu do szukania stanika z 65/70 JJ. Nigdzie nie mogę znaleźć
a nie może być 65//70 I ??

Cytat:
Moja mama jest też jest po operacji kręgosłupa i też zasuwa. Wszyscy się nią wysługują. Nawet mój brat i bratowa, choć młodzi i zdrowi, to wolą żeby mamusia im gotowała, prała, robiła zakupy i za nich sprzątała a ja widzę, że mama nie ma już na to wszystko siły. W poprzedni weekend byłam u mamy i opierdzieliłam brata, ale jak widzę nie przyniosło to skutku. Tłumaczę też mamie, żeby wypoczywała, żeby nie obsługiwała młodych i zdrowych, bo to ponad jej siły.

Z leków biorę tylko witaminy i żelazo, ale to już od dawna. Gdybym jeszcze miała cały dzień biegunki to mogłoby to świadczyć o jakiejś chorobie. A ja mam tylko rano nalot na łazienkę i tyle. Żadnego bólu brzucha, żadnych mdłości
jak to jest tylko raz dziennie to nie sądzę żeby to było oczyszczanie się

Cytat:
powodzenia! oby się pokazała

Cytat:
powodzenia! oby to tylko przepowiadacze były
Stary 2015-01-22, 11:07   #3687
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość
Masz rację Kochana powiedziałam Jej że to nasza decyzja więc Jej nie zmienimy - ale najbardziej zabolało to że wtrąca się nie zwracając uwagi na mnie i moje uczucia. No trudno - przeżyjemy - najważniejszy jest teraz Mikołajek a reszta schodzi na dalszy plan. A co do lekarza to w sumie nie muszę nic Mu mówić - ale chciałabym być "w porządku"
Nie przejmuj się, u mnie mama tez kręciła nosem na Basię, że będą wołać na nią Baśka i jest tyle ładnych imion Ania, Marysia itd..

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
witam
byłam u lekarza okazało się że mam na dolnej granicy wody plodowe ;/
norma jest od 8.5 a ja mam ledwo 9
boję się że bedzie zle o losie a gdzie kolejna wizyta, mam sie zglosic na ktg w poniedziałek lub piatek , by badac puls dziecka;((
Będzie dobrze, nie denerwuj się

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Nie stresuj się! Pij dużo wody. Jakby było zagrożenie to by lekarz Ci powiedział. Stres może Ci tylko zaszkodzić. Trzymaj się kochana

Ja mam rzeczy z Pepco. Prałam i prasowałam i nic się z nimi nie działo. Moja przyjaciółka ma masę ubranek stamtąd i sobie chwali, bo tanie, a maleństwo tak szybko wyrasta z tego, że i tak nie ma szans, aby się mocno sprały i poniszczyły.

Ale masz talent! Pięknie Ci to wyszło

A mam pytanie dziewczyny. Kupujecie takie typowe kombinezony zimowe? Bo ja mam termin na 29 marca, ale wiadomo, że może być i wcześniej i tak się zastanawiam czy kupować taki typowo zimowy czy taki grubszy polarowy?
Ja mam taki misiowaty, typowego zimowego nie kupuję. Termin mam na 3.03 ale zawsze przecież okrywa się dziecko kocykiem, osłonka na wózek także nie zmarznie.

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Tusiowe literki skonczone Beda wisiec na scianie jak do mnie przyjada , nad lozeczkiem
Świetne

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
Dziewczyny chwalę się, choć jeszcze nie skończony. Jeszcze musi przyjść zamówiony fotel http://allegro.pl/fotel-wiklinowy-bi...998105411.html
dwa dywaniki
biała prosta połka na ścianę
i nowe rolety, ale to co najważniejsze jest więc się chwalę
Trzeba tylko dopieścić jakąs ramka ze zdj. na ścianie, ale z tym muszę poczekać na Naszą kruszynę, aż się urodzi i zrobimy jej sesję
muszę jeszcze dodać, że wszystko jest pracą rąk mojego męża

Przepięknie , przecudnie !!!!

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Sorry dziewczyny ze nie bede Was cytowac, ale na tel ciezko dzisiejszy dzień mnie dobił, jezdzilam z mama zeby pozalatwiac kilka urzedowych spraw i jestem mega zła. W tych urzędach to nie wiem po co siedzą!! Łaskę robia ze kogos przyjmą. Jak o cos pytasz to odsylaja od jednej do drugiej, ale i tak nic sie nie zalatwi
Nasz cudowny kraj ..

Cytat:

Cześć Wam
Stary 2015-01-22, 11:07   #3688
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
daj znać po badaniu

Dziewczynkom wizytującym życzę powodzenia

Wstawiłam chyba ostatnie pranie dla Helenki, ciuszki już mam dawno wyprane, ale wzięłam się za pościel, rożek, kocyki i inne takiego typu rzeczy. No i idę dalej wymyślać miejsce w szafach.

Mamuska29 masz rację, z upartymi dorosłymi gorzej niż z dziećmi...

Dziewczyny więc robię, jak mi doradziłyście, wyrzucam po prostu zbędne rzeczy. Znalazłam nawet pościel, która nie nadaje się do użytku, ale teściowa musiała synkowi wcisnąć...wygląda jakby miała ze 100 lat...no nic - wyrzucam.
A w niedzielę wizyta teściów i jak teść przywiezie lalkę o której wspominał (dla tż do nauki przewijania) to chyba wyproszę go za drzwi. Przez te porządki jestem na nich cięta.

Edytowane przez EdithS
Czas edycji: 2015-01-22 o 11:12
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 11:08   #3689
Lillkaa
Zadomowienie

Cytat:
Mi ginekolog powiedział, że nie przesadzać z kawą, lekką można, ale nie więcej niż 2 filiżanki czarnej kawy. Fusiastej to się nie napiję, bo mnie odrzuca jej smak teraz (a kiedyś piłam litrami), ale dwie dziennie delikatne i mleczne to obowiązek rano i po obiadku W sumie Tż mi mówi, że ja piję mleko z kawą a nie kawę z mlekiem, więc chyba taka nie zaszkodzi na pewno
Ja tak samo. 1-2 kawy dziennie z dużą ilością mleka. Bez kawy bym nie wytrzymała.

Stary 2015-01-22, 11:09   #3690
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Lillkaa Pokaż wiadomość
Znam to i też jęczę. A jak siedzę np przed telewizorem, z laptopem lub książką, to w pozycji półleżącej, bo inaczej mnie łamie, zatyka, boli i nie mogę oddychać heh.
mam to samo...jęczę jak stara baba jak w nocy się przekręcam to już w ogóle się dzieje mąż mówi, że już rozpoznaje moje jęki nawet jak nie widzi co robię ciekawe czy rozpozna jak będą skurcze
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości