Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 125 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-22, 13:15   #3721
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
A ja dziś mam wizytę. Dopiero na 17, ale super, bo dziś mam mierzenie, ważenie i inne pomiary. I mam maleńką nadzieję, ze moja gwiazda pokażę buźkę i dostaniemy śliczne zdjęcie.
3mam kciuki, zeby sie pokazala ksiezniczka rodzicom
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:15   #3722
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Te macanki to mnie bola za kazdym razem taka juz moja natura..... zawsze musze gleboko oddychac, bo zajekne....
super ze wizyta ok

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

niunia a wiesz ze moj lekarz ani razy nic o wodach mi nie mowil ani o lozysku tylko tyle ze wszystko jest dobrze ;P
mi to jakoś nie przeszkadzało i nie bolało, do dzisiaj wygląda na to, ze byłam mało wrazliwa
Nie martw się mi lekarz tez na temat wód nigdy nic nie powiedział. Łozysko mam za to przodujące, ale niby ok. No skoro ok to tego się trzymamy
Stary 2015-01-22, 13:16   #3723
Hottie07
Zakorzenienie

dzień dobry mamusie - prasowałam wczoraj całe popołudnie , podczytywałam was na komórce , ale nie umiem na niej pisać

wieczór padłam i też spałam jak suseł

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość

pieczenie chleba nie jest rzeczywiście łatwe, mi tez dopiero wyszedł któryś tam z rzędu a początkowe to albo zakalce, albo coś nie tak w smaku było
ja myślałam, że pieczenia chleba bezglutenowego to jest wyzwanie - TŻ pół roku był na diecie bezglutenowej i tamte chleby wychodziły mi dobre zawsze .

Pomyślałam sobie - co dla siebie nie upiekę i poległam dwa razy

ale trzeci - super

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Jaki ma skład Twój ulubiony chlebek? Uwielbiam własne chleby
ja lubię najbardziej słonecznikowy - ten z mieszkanki chlebowej z Lidla - ale musiałam sobie upiec taki bez dodatków - więc męczyłam się z takim ze zwykłej mąki - nie chlebowej, która ma wspomagacze

i upiekłam taki - pszenno - razowy

2 szklanki mąki pszennej razowej (300 g)
1 i 1/3 szklanki mąki pszennej typ 550 (200 g)
1 i 1/3 szklanki wody ( ok 290 ml)
1 łyżka oleju lub oliwy z oliwek
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru
1 opakowanie suszonych drożdży (7 g)

piekę w wypiekaczu

dziewczynazgitara - piękny pokoik

ojustyna - ale Ty zdolna jesteś już nie mogę się doczekać, aż wstawisz zdjęcia całego pokoiku małej

crystal25 cudne te Twoje rzeczy wszystkie - o śpiworku i pościeli nie wspomnę - bajkowa

niunia_ona trzymaj się dzielnie - ważne , że wszystko pod kontrolą

nusiekowa daj znać jak tam z Tobą

meganka - a u Ciebie wszystko w porządku?

widziałam, że poruszyłyście temat szczepionek. Dużo na ten temat czytałam ostatnio i zastanawiałam się co zrobić.

Na pewno będę małą szczepić.

Chciałam szczepić Engerix , ale jeśli się nim zaszczepi dziecko - trzeba później szczepić dziecko szczepionkami 5 w 1 i 6 w 1 ( nie informują o tym wszyscy lekarze) , a ja nie chcę tymi szczepionkami szczepić.

Więc raczej zaszczepię tradycyjnie - bez swojej ingerencji. Będę tylko uważać, na infekcje i co małej podają
Stary 2015-01-22, 13:19   #3724
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
jęczenie pół biedy, ja na początku podczas tych doktorowych macanek się śmiałam tak mnie łaskotało

a teraz zdecydowanie nie jest mi już do śmiechu
smialas sie o mamusiu
mnie to tak boli, ze na ostatniej kontrolnej, dwa razy musial mnie wymacac bo sie wyrwalam z bolu, nic w porownaniu do porodu, ale nie jest przyjemne

---------- Dopisano o 13:19 ---------- Poprzedni post napisano o 13:17 ----------

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
mi to jakoś nie przeszkadzało i nie bolało, do dzisiaj wygląda na to, ze byłam mało wrazliwa
Nie martw się mi lekarz tez na temat wód nigdy nic nie powiedział. Łozysko mam za to przodujące, ale niby ok. No skoro ok to tego się trzymamy
Wole nie wiedziec, jesli to nic czym powinnam sie martwic...
Ja jestem ciekawa czy syneczek moj sie przekreci do pozycji wyjsciowej jeszcze ma kilka tygodni chyba, ale narazie to sie na to nie zapowiada bo czuje jak sobie fika w brzuszku a na zadnym usg nie byl w tej pozycji
Stary 2015-01-22, 13:20   #3725
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
dziękuje za kciukasy Wszytsko gitara, szyjka 38 mm, nie zapowiada się poród w przeciągu 2 tygodni GBS pobrany choć przyjemnie nie było:/ no i doktor mnie tak ręcznie wymacał, że nie ukrywam, że badanie było bolesne jak &*%^^$ tez tak macie, że teraz jesteście dużo bardziej wrażliwe na macanki?
za wizytę!
Ja też już jestem wrażliwa podczas badania, na ostatnim jęknęłam nawet na głos: "O Boże"

Cytat:
WITAJCIE MAMUSIE Nie ma to jak wstac o 12

smv ja to sie ledwo przekrecam..... a tam gdzie zoladek, to mam duzy scisk kazdego dnia bez przerwy.....

rona1906 Mam nadzieje ze to tylko przygotowanie do porodu, nic wielkiego ale jakby sie powtorzylo to lepiej jechac i sprawdzic i nie zwlekac wiadomo....

nusiekowa Ja nie umiem igly nitki trzymac, to moja mama....
mam nadzieje ze to tylko jednorazowe te skurcze

mon9 super misiu widze, ze juz jestes bardziej zmotywowana do zakupow

lesyeux Ja dzis robie meksykanskie tortille z pudelka, poszlam na latwizne, zazdraszczam pyzow, niby nic, ale jak sie mieszka z dala od tych pyzow, to to nie jest takie nic....

kruszynka mezczyzni dobrze gotuja, tylko im sie nie chce, a udowodniono gdzies ze sa lepszymi kucharzami niz kobiety

żona_marcina Moze cos zjadlas nie takiego Fakt ze nie rodzilam, ale przy poronieniu, dwa dni latalam do toalety,i jakbym mogla to bym tam przesiedziala i, przespala te dwa dni....a papieru zuzylam tyle jak nigdy w zyciu o matkoooo.....
14 lutego mam w planie, przygotowac lozeczko i zalozyc literki na sciane, i wszystko podokanczac

EdithS rozumiem cie ja gdybym mogla nie raz wsiadlabym do samochodu, nie wazne jak sie czujac i pojechala do mojej mamy, kiedy wiem ze kogos potrzebuje, ale glosno tego nie powie... za porzadki a nie macie strychu czy piwnicy zeby w karton wrzucic najwyzej?? ja tez sie pozbywam starych rzeczy, ale TZ zmadrzal widzac ze nie mamy za wiele miejsca a dziecko w drodze, i powiedzial zebym powyrzucala stare reczniki np, czy rozne rzeczy co mamy a nie uzywamy a za ta lalke to bym chyba go za drzwi wyrzucila.....

lila17 zamawialas z allegro?? pokaz u nas sa bardzo drogie, dlatego spytalam mamy czy nie chcialaby zrobic, a pomysl jej sie tak spodobal, ze zrobila w trzy dni a ja uwielbiam rzeczy ktore ktos robi od serca i robi je z tak wielka checia ( kocham )

luzna25 masakra..... to nie mogli nic wczesniej powiedziec..... ale d.... z nich

papalinka83 moze za duzo sprzatalas wczoraj? albo dzidzia sie rozpychala kiedy spalas powodzenia na wizycie u lekarza, oby to pomoglo coreczce
dobrze, że pospałaś, jak się dzieci urodzą to kolorowo nie będzie, więc wykorzystuj póki możesz
Mamy piwnicę, ale nawet nie chcę tam schodzić oglądać, bo to królestwo mojego tż, tam to dopiero sa g...na nad g...nami
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:24   #3726
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Hottie07 Pokaż wiadomość
dzień dobry mamusie - prasowałam wczoraj całe popołudnie , podczytywałam was na komórce , ale nie umiem na niej pisać

wieczór padłam i też spałam jak suseł

ja myślałam, że pieczenia chleba bezglutenowego to jest wyzwanie - TŻ pół roku był na diecie bezglutenowej i tamte chleby wychodziły mi dobre zawsze .

Pomyślałam sobie - co dla siebie nie upiekę i poległam dwa razy

ale trzeci - super

ja lubię najbardziej słonecznikowy - ten z mieszkanki chlebowej z Lidla - ale musiałam sobie upiec taki bez dodatków - więc męczyłam się z takim ze zwykłej mąki - nie chlebowej, która ma wspomagacze

i upiekłam taki - pszenno - razowy

2 szklanki mąki pszennej razowej (300 g)
1 i 1/3 szklanki mąki pszennej typ 550 (200 g)
1 i 1/3 szklanki wody ( ok 290 ml)
1 łyżka oleju lub oliwy z oliwek
1 łyżeczka soli
1 łyżeczka cukru
1 opakowanie suszonych drożdży (7 g)

piekę w wypiekaczu

dziewczynazgitara - piękny pokoik

ojustyna - ale Ty zdolna jesteś już nie mogę się doczekać, aż wstawisz zdjęcia całego pokoiku małej

crystal25 cudne te Twoje rzeczy wszystkie - o śpiworku i pościeli nie wspomnę - bajkowa

niunia_ona trzymaj się dzielnie - ważne , że wszystko pod kontrolą

nusiekowa daj znać jak tam z Tobą

meganka - a u Ciebie wszystko w porządku?

widziałam, że poruszyłyście temat szczepionek. Dużo na ten temat czytałam ostatnio i zastanawiałam się co zrobić.

Na pewno będę małą szczepić.

Chciałam szczepić Engerix , ale jeśli się nim zaszczepi dziecko - trzeba później szczepić dziecko szczepionkami 5 w 1 i 6 w 1 ( nie informują o tym wszyscy lekarze) , a ja nie chcę tymi szczepionkami szczepić.

Więc raczej zaszczepię tradycyjnie - bez swojej ingerencji. Będę tylko uważać, na infekcje i co małej podają
dziekuje Milo to od was uslyszec i to bardzo! Chlebek pieklas, zazdraszczam, nie mam piekarnika jeszcze sie nie dorobilam , a uwielbiam robic rozne rzeczy w piekarniku, jak chleby, bulki, rolady miesne, czy ciasta, albo zapiekanki

---------- Dopisano o 13:24 ---------- Poprzedni post napisano o 13:21 ----------

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
za wizytę!
Ja też już jestem wrażliwa podczas badania, na ostatnim jęknęłam nawet na głos: "O Boże"

dobrze, że pospałaś, jak się dzieci urodzą to kolorowo nie będzie, więc wykorzystuj póki możesz
Mamy piwnicę, ale nawet nie chcę tam schodzić oglądać, bo to królestwo mojego tż, tam to dopiero sa g...na nad g...nami
to lepiej to wyrzucic w tajemnicy
spie duzo za duzo ale tak jak piszesz, pozniej bede sie nie wysypiac, bo bedziemy wstawac co trzy godziny w nocy do naszych malenstw, i nie bedzie nie chce mi sie, dwie sekundy i na nogi szybko jezuuu, ja sie chyba zaczynam bac placzu dziecka.... zwyczajnie sie go boje
Stary 2015-01-22, 13:26   #3727
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:
dziekuje Milo to od was uslyszec i to bardzo! Chlebek pieklas, zazdraszczam, nie mam piekarnika jeszcze sie nie dorobilam , a uwielbiam robic rozne rzeczy w piekarniku, jak chleby, bulki, rolady miesne, czy ciasta, albo zapiekanki [COLOR="Silver"]
ja mam takie urządzenie do pieczenia chleba - wyrabia, rośnie w nim ciasto i wypieka - zostało mi po tym, jak TŻ był na diecie bezglutenowej.

w takim zwykłym piekarniku nigdy nie piekłam piekę w nim ale co innego

a rzeczy naprawdę cudne
Stary 2015-01-22, 13:26   #3728
smv
Zakorzenienie

Tez Lubie chlebek pieczony w domu. Boże jaka mam zgage odechciewa mi się wszystkiego. Nawet barszcz mnie w przelyk palił ale uszka zjadłam heh.
Jadę na 2godz korków i jutro ukochany piątek-mimo że nie chodzę do pracy to kocham piątki tak po prostu
Stary 2015-01-22, 13:28   #3729
Lila_17
Rozeznanie

Wczoraj zamówiony wózek, a dziś mam go już w mieszkaniu:ju pi:jakaś para mogłaby go odebrać dopiero po 10 lutym, ze względów finansowych, więc zadzwonili, czy my byśmy tego nie wzięli, a oni nasz w późniejszym terminie i wzięliśmy Tak więc chwalę się pojazdem Olusia na żywo i literkami z imieniem
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg DSC_1558.jpg (75,3 KB, 35 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSC_1556.jpg (75,1 KB, 65 załadowań)
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:31   #3730
Lila_17
Rozeznanie

Crystal tak zamawiałam z allegro za wszystko zapłaciłam 75zł, ale Pani zrobiła mi projekty uwzględniając moje wskazówki, co do kolorów i dzięki temu idealnie pasują mi do sypialni

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Tez Lubie chlebek pieczony w domu. Boże jaka mam zgage odechciewa mi się wszystkiego. Nawet barszcz mnie w przelyk palił ale uszka zjadłam heh.
Jadę na 2godz korków i jutro ukochany piątek-mimo że nie chodzę do pracy to kocham piątki tak po prostu
Współczuję kochana tej zgagi, żadne sposoby CI nie pomagają, o których pisały inne dziewczyny?
Stary 2015-01-22, 13:34   #3731
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Wczoraj zamówiony wózek, a dziś mam go już w mieszkaniu:ju pi:jakaś para mogłaby go odebrać dopiero po 10 lutym, ze względów finansowych, więc zadzwonili, czy my byśmy tego nie wzięli, a oni nasz w późniejszym terminie i wzięliśmy Tak więc chwalę się pojazdem Olusia na żywo i literkami z imieniem
super wozek i te kolory a literki przepiekne

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
ja mam takie urządzenie do pieczenia chleba - wyrabia, rośnie w nim ciasto i wypieka - zostało mi po tym, jak TŻ był na diecie bezglutenowej.

w takim zwykłym piekarniku nigdy nie piekłam piekę w nim ale co innego

a rzeczy naprawdę cudne
myslalam ostatnio nad takim urzadzeniem chlebek domowej roboty

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

Cytat:
Crystal tak zamawiałam z allegro za wszystko zapłaciłam 75zł, ale Pani zrobiła mi projekty uwzględniając moje wskazówki, co do kolorów i dzięki temu idealnie pasują mi do sypialni

---------- Dopisano o 13:31 ---------- Poprzedni post napisano o 13:30 ----------

Współczuję kochana tej zgagi, żadne sposoby CI nie pomagają, o których pisały inne dziewczyny?
cudne one sa Nie tak drogo, myslalam ze w Polsce tez drozej wychodza
Stary 2015-01-22, 13:35   #3732
Hottie07
Zakorzenienie

Cytat:
zapraszam na chlebek a zgaga od paru dni znów mnie męczy, w dodatku mała w mojego żołądka zrobiła sobie worek treningowy - aż mi nieraz oczy na wierch wychodzą

miłej pracki - wracaj szybko

Cytat:
ale piękny ten wózek oglądałam go w sklepie

Cytat:

myslalam ostatnio nad takim urzadzeniem chlebek domowej roboty [COLOR="Silver"]
świetna sprawa, ja u siebie tak wszystkich rozpieściłam, że jak upiekę chleb to zaraz go nie ma

jakby ktoś chciał literki polecam:

https://www.facebook.com/uszytkowo?fref=ts

Pani ładnie szyje i uwzględnia wszystkie prośby. Ma też kołderki kocyki minky

Edytowane przez Hottie07
Czas edycji: 2015-01-22 o 13:37
Hottie07 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:35   #3733
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
ja mam zgage na dzien dobry jak sie budze.... dajesz rade jezdzic na te korki kochana jeszcze
Stary 2015-01-22, 13:35   #3734
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo ładny wóżek super, że już macie kupiny my nadal nie możemy się zdecydować czy x-lander xmove czy mura 4 maxi cosi co za dylematy
Stary 2015-01-22, 13:54   #3735
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
bardzo ładny wóżek super, że już macie kupiny my nadal nie możemy się zdecydować czy x-lander xmove czy mura 4 maxi cosi co za dylematy
x-lander xmove bardzo ladny jest

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

Cytat:
zapraszam na chlebek a zgaga od paru dni znów mnie męczy, w dodatku mała w mojego żołądka zrobiła sobie worek treningowy - aż mi nieraz oczy na wierch wychodzą

miłej pracki - wracaj szybko

ale piękny ten wózek oglądałam go w sklepie

świetna sprawa, ja u siebie tak wszystkich rozpieściłam, że jak upiekę chleb to zaraz go nie ma

jakby ktoś chciał literki polecam:

https://www.facebook.com/uszytkowo?fref=ts

Pani ładnie szyje i uwzględnia wszystkie prośby. Ma też kołderki kocyki minky
u mnie juz za pozno ;p mam wszystko

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

wlasnie jem budyn smietankowy z owocami
Stary 2015-01-22, 14:06   #3736
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez KasiaKasiaWiki Pokaż wiadomość
od II trymestru biorę Omega med optima forte, w I tr nic mi nie pozwolili, że się nic nie bierze....
Nie wiem czy to miał być komentarz do mojego postu czy jakiegoś innego...
Witaminy od II trymestru chyba każda z nas bierze, a ja pisałam na temat żelaza, które przyjmuje kilka z nas oprócz swoich witamin ze względu na obniżone wyniki morfologii, a one mogą powodować biegunki, wymioty, zaparcia.

---------- Dopisano o 14:06 ---------- Poprzedni post napisano o 13:58 ----------

Cytat:

Edytowane przez emily863
Czas edycji: 2015-01-22 o 14:19
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 14:18   #3737
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
super wozek i te kolory a literki przepiekne

---------- Dopisano o 13:33 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

myslalam ostatnio nad takim urzadzeniem chlebek domowej roboty

---------- Dopisano o 13:34 ---------- Poprzedni post napisano o 13:33 ----------

cudne one sa Nie tak drogo, myslalam ze w Polsce tez drozej wychodza
One i tak były droższe, bo większe ok 20cm

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Cytat:
x-lander xmove bardzo ladny jest

---------- Dopisano o 13:53 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

u mnie juz za pozno ;p mam wszystko

---------- Dopisano o 13:54 ---------- Poprzedni post napisano o 13:53 ----------

wlasnie jem budyn smietankowy z owocami
Mmm budyń pycha, smacznego Ja czekam na obiad, aż TŻ dogotuje makaron i poda z sosem od mojej mamy

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

Cytat:
no tak dylematów nie brakuje, może wypiszcie plusy jendego i drugiego i wybierzcie, ten który ma ich więcej, a w ostateczności losowanie albo rzut monetą:P

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

O kochane mam do Was pytanie, jaką czapeczkę macie albo kupujecie na wyjście Maluszka ze szpitala do domu?
Stary 2015-01-22, 14:22   #3738
87marta78
Zadomowienie

Hej
Naszlo mnie dzisiaj na nalesniki,oj jakie byly pyszne
Noc byla kiepska, ciezko zasnac,przekrecanie sie z boku na bok to wyzwanie, a bol zeber to juz norma

A co do kawy to moja lekarka mowi,zeby nie schizowac tak,ze dziecku po 1 kawie dziennie nic nie bedzie.ja uwielbiam kawe,ale ostatnio jakos mnie nie ciagnie,pije tylko w gosciach
87marta78 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 14:32   #3739
ewka5891
Zakorzenienie

Ja jestem po wizycie u poloznej.
Jutro muszę iść na dodatkowe usg, wg ich miar moj brzuch/macica jest 5 tygodni do tylu no i albo dziecko nie rośnie/za wolno rośnie, albo mam mało wód plodowych albo po prostu jest tak ułożone no i muszę czekac do jutra, na szczescie Tz ma wolne i bedzie ze mną.

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Dostalam magnez w kroplówce .w razie czego podadzą małemu sterydy na plucka. Mam leżeć i odpoczywać . Akurat moja położna z ktora mam rodzic jest dzis u nas na oddziale i byla przy biadaniu.powiedziała ze dobrze zrobiłam przyjeżdżając na ip
Jesteś w dobrych rękach

Cytat:
dziękuje za kciukasy Wszytsko gitara, szyjka 38 mm, nie zapowiada się poród w przeciągu 2 tygodni GBS pobrany choć przyjemnie nie było:/ no i doktor mnie tak ręcznie wymacał, że nie ukrywam, że badanie było bolesne jak &*%^^$ tez tak macie, że teraz jesteście dużo bardziej wrażliwe na macanki?
Super
Ja nie mam macania brzucha ani tym podobnych badań.

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 14:46   #3740
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Piękne, piękne!

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Byłam włąśnie w pepco po koszyki na kosmetyki brzdąca i po drodze kupiłam sobie kawałek ciasta krówkowego, ale pyszne, bita śmietana, masa krówkowa, o jejuniu

Tż w pracy, a ja po ciasteczku zaraz drzemka, a potem prasowanie i pakowanie rzeczy do szpitala
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 14:48   #3741
mkluke
Raczkowanie

Witam dziewczyny

Ja w nocy też zdarza się, ze przewracam się z boku na bok, ale rano to do 10 muszę pospać Korzystam póki mogę

Dzisiaj zaczęłam przeglądać ciuszki po siostrzenicach TŻ i tego wszystkiego jest tyle, że chyba ja prawie nic nie będę musiała kupować... I tak się zastrzegałam, że moje dziecko nie będzie miało nic różowego, ale chyba tak się nie da... Próbowałam ograniczyć ten róż, ale tego jest za dużo...
jak poprzebieram to wszystko, to może i ja wreszcie zabiorę się za pranie i prasowanie... ciągle wychodzę z założenia, że przecież mam jeszcze tyle czasu, że na pewno zdążę... tylko, żebym się nie zdziwiła...
mkluke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 14:55   #3742
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mkluke Pokaż wiadomość
jak poprzebieram to wszystko, to może i ja wreszcie zabiorę się za pranie i prasowanie... ciągle wychodzę z założenia, że przecież mam jeszcze tyle czasu, że na pewno zdążę... tylko, żebym się nie zdziwiła...
Zdążymy, zdążymy. Ja mam zamiar zacząć nie wcześniej niż na początku lutego.
Stary 2015-01-22, 15:10   #3743
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
One i tak były droższe, bo większe ok 20cm

---------- Dopisano o 14:13 ---------- Poprzedni post napisano o 14:12 ----------

Mmm budyń pycha, smacznego Ja czekam na obiad, aż TŻ dogotuje makaron i poda z sosem od mojej mamy

---------- Dopisano o 14:15 ---------- Poprzedni post napisano o 14:13 ----------

no tak dylematów nie brakuje, może wypiszcie plusy jendego i drugiego i wybierzcie, ten który ma ich więcej, a w ostateczności losowanie albo rzut monetą:P

---------- Dopisano o 14:18 ---------- Poprzedni post napisano o 14:15 ----------

O kochane mam do Was pytanie, jaką czapeczkę macie albo kupujecie na wyjście Maluszka ze szpitala do domu?
smacznego ja mam kilkanascie czapeczek od malych do wiekszych rozmiarow, wiec pewnie wezme ta ktora jest opisana na 0 msc.

---------- Dopisano o 15:07 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Jutro muszę iść na dodatkowe usg, wg ich miar moj brzuch/macica jest 5 tygodni do tylu no i albo dziecko nie rośnie/za wolno rośnie, albo mam mało wód plodowych albo po prostu jest tak ułożone no i muszę czekac do jutra, na szczescie Tz ma wolne i bedzie ze mną.

Jesteś w dobrych rękach

Super
Ja nie mam macania brzucha ani tym podobnych badań.
dobrze ze tylko do jutra oby sie szybko wyjasnilo.

---------- Dopisano o 15:08 ---------- Poprzedni post napisano o 15:07 ----------

Cytat:
Napisane przez mkluke Pokaż wiadomość
Witam dziewczyny

Ja w nocy też zdarza się, ze przewracam się z boku na bok, ale rano to do 10 muszę pospać Korzystam póki mogę

Dzisiaj zaczęłam przeglądać ciuszki po siostrzenicach TŻ i tego wszystkiego jest tyle, że chyba ja prawie nic nie będę musiała kupować... I tak się zastrzegałam, że moje dziecko nie będzie miało nic różowego, ale chyba tak się nie da... Próbowałam ograniczyć ten róż, ale tego jest za dużo...
nie ma co kupowac, jak ktos chce dac pol szafy to rzeczy z lumpka, czesc dostalam, a tylko czesc kupilam ja spie tylko na prawym boku

---------- Dopisano o 15:09 ---------- Poprzedni post napisano o 15:08 ----------

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Piękne, piękne!

---------- Dopisano o 14:46 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

Byłam włąśnie w pepco po koszyki na kosmetyki brzdąca i po drodze kupiłam sobie kawałek ciasta krówkowego, ale pyszne, bita śmietana, masa krówkowa, o jejuniu

Tż w pracy, a ja po ciasteczku zaraz drzemka, a potem prasowanie i pakowanie rzeczy do szpitala
kusisz ciastem ;P zjadlabym slodki kawalek ciasta

---------- Dopisano o 15:10 ---------- Poprzedni post napisano o 15:09 ----------

Trzeba bedzie sie wziasc za porzadki i prasowanie
Stary 2015-01-22, 15:30   #3744
emily863
Zadomowienie

Macie może jakiś sprawdzonych sprzedawców od których można kupić ręcznik? Chcę duży ręcznik (nie okrycie) z motywem dziecięcym, ale nie bajkowy. Coś w tym stylu http://allegro.pl/cepeliada-helikopt...988292679.html Tylko nie chcę trafić na jakiś kiepskiej jakości ręcznik, który nie będzie wchłaniał wody.
Stary 2015-01-22, 15:31   #3745
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
14 dni jest na rejestracje dziecka. Trzeba przy tym nadać imię. Potem wzywają Cię jeszcze jednorazowo, żeby przypomnieć. Potem imię nadaje urzędnik USC. I ostatnio rzeczywiście ma być 6 m-cy na zmianę, ale chyba od marca. Nie wiem czy dzieci urodzone np. w lutym też to obejmie.
Dziękuję za info. Mam nadzieje, że sie w tych 14 dniach wyrobimy
Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Kurczę ale masz fajnie, moja to max do 8 śpi, no chyba że idzie spać później niż zwykle to możemy liczyć na spanie do 10
Tak, ale chodzi spac z nami 24:00- 1:00. A później chrapie do 10-11.
Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny! Tak pysznego rosołu jeszcze nie jadłam Normalnie jestem w szoku, że zrobił tak pyszny i to za pierwszym razem (bo mój tż nie gotuje-jego rola to śniadania i kolacje) ahhh aż mu powiedziałam, że jestem z niego dumna a jego zachwyt w oczach- bezcenny
Brawo dla tżta
Bym sobie zjadła rosołku.

Dopiero wróciłam z zakupów. Kupiłam torbe z lidla, córka mnie w h&m ponaciągała. Na obiado kolacje frytki beda i już.

A wczoraj młoda pyta z rozżaleniem: dlaczego wszyscy sie braciszkiem interesują a mną to już nikt?
Aż mnie zatkało. I było tłumaczenie....
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 15:35   #3746
rona1906
Raczkowanie

Cytat:
smialas sie o mamusiu
mnie to tak boli, ze na ostatniej kontrolnej, dwa razy musial mnie wymacac bo sie wyrwalam z bolu, nic w porownaniu do porodu, ale nie jest przyjemne
to jak będziesz rodzić to uciekniesz z fotela jak już teraz taka wyrywna jesteś

Ja zrobiłam oponki i jestem padnięta.... idę leżeć! a co mi tam
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 15:37   #3747
ewka5891
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Macie może jakiś sprawdzonych sprzedawców od których można kupić ręcznik? Chcę duży ręcznik (nie okrycie) z motywem dziecięcym, ale nie bajkowy. Coś w tym stylu http://allegro.pl/cepeliada-helikopt...988292679.html Tylko nie chcę trafić na jakiś kiepskiej jakości ręcznik, który nie będzie wchłaniał wody.
Ja ręczniki najbardziej lubię kupować stacjonarnie, lubię sobie pomacac a w internecie zawsze napiszą, że dobrze chlonie wilgoc.

Cytat:
Napisane przez mordka_1985 Pokaż wiadomość

Dopiero wróciłam z zakupów. Kupiłam torbe z lidla, córka mnie w h&m ponaciągała. Na obiado kolacje frytki beda i już.

A wczoraj młoda pyta z rozżaleniem: dlaczego wszyscy sie braciszkiem interesują a mną to już nikt?
Aż mnie zatkało. I było tłumaczenie....
Dzieciaki potrafią czasami zaskoczyć nas pytaniami
Pewnie po Waszej rozmowie i dzisiejszych zakupach poczuła sie lepiej

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."

Edytowane przez ewka5891
Czas edycji: 2015-01-22 o 15:38
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 16:00   #3748
nouvelle2
Zakorzenienie

ewka napisz jutro koniecznie co Ci po tym usg wyszło

ja od rana sprzątam, układam i końca nie widać straciłam siły i cierpliwość, więc już olewam to i dokończę innym razem...

a jutro jedziemy z tż do Ikei

---------- Dopisano o 16:00 ---------- Poprzedni post napisano o 15:57 ----------

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość
EdithS teraz juz dobrze... takze póki co odpuszczam wyjazd na IP, no chyba, że znowu zacznie się coś dziać.

żona_marcina dziewczyny chyba mają dobre podejrzenia z tym żelazem... jak byłam w szpitalu to lekarka mówiła do pacjentki obok z łóżka, że jak ma takie biegunkowe sprawy to, żeby odstawiła żelazo, bo to prawdopodobnie przez to. Odstawiła i faktycznie ją "popuściło"

Tepsa jak mnie ostatnim razem badano i sprawdzano czy szyjka zamknięta itp to myślałam, że się wbije w fotel, bardzo delikatna się ostatnio zrobiłam i jeszcze komentarz ordynatorki podczas badania "oooo dotykam czyjąś główkę" - bezcenny

nouvelle dopiszesz mnie do listy wózkowej? ja wybrałam "Bebetto 42 for two 3w1"
dopisałam

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 16:05   #3749
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
prześliczny wózek, niech się dobrze sprawujeklaski : i literki, których ja do dzisiaj nie zrobiłam

---------- Dopisano o 16:01 ---------- Poprzedni post napisano o 16:00 ----------

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze

---------- Dopisano o 16:02 ---------- Poprzedni post napisano o 16:01 ----------

Cytat:
gratuluje wizyty a co do wrażliwości to tam na dole to jakoś niespecjalnie, jak mąż dotyka to milusio a lekarz mnie już dawno nie macał za to piersi mam strasznie wrażliwe, aż mi się roi niedorze jak pomyśle że dzieciaczek mocno za nie złapie i będzie zasysać jak taki mały odkurzacz aaaaaaaaaaałć

---------- Dopisano o 16:03 ---------- Poprzedni post napisano o 16:02 ----------

Cytat:

oo jak się milutko zrobiło nie omieszkam wstawić jak już będzie wszystko gotowe

---------- Dopisano o 16:05 ---------- Poprzedni post napisano o 16:03 ----------

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
a jutro jedziemy z tż do Ikei [
zakupoholiczka, u ciebie dzień bez zakupów to chyba dzień stracony co nie ? zazdroszcze funduszy
Stary 2015-01-22, 16:07   #3750
mordka_1985
Zadomowienie

GG do mordka_1985

Srhhmxf
Synek tp. 15.03.2015
mordka_1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości