Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 124 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-22, 11:18   #3691
ojustyna
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez KasiaKasiaWiki Pokaż wiadomość
aj nie lubię brrr, lubiłam zawsze MKcafe parzoną, taką z fusami
ale nie piję bo się boję
ja też lubię z fusami i wcale z niej nie musiałam rezygnować, Jacobs Decaf jest fusiasta i BEZKOFEINOWA dzięki niej jestem jak człowiek i jak ktoś przychodzi na kawkę to i ja pije też , tyle że swoją, może kopa nie daje ale smaczek jest a cena ok 10 zł za 250g
Stary 2015-01-22, 11:20   #3692
ewka5891
Zakorzenienie

Pospalismy z synkiem do 9.30 żyć nie umierać

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Mi ginekolog powiedział, że nie przesadzać z kawą, lekką można, ale nie więcej niż 2 filiżanki czarnej kawy. Fusiastej to się nie napiję, bo mnie odrzuca jej smak teraz (a kiedyś piłam litrami), ale dwie dziennie delikatne i mleczne to obowiązek rano i po obiadku W sumie Tż mi mówi, że ja piję mleko z kawą a nie kawę z mlekiem, więc chyba taka nie zaszkodzi na pewno
U mnie jedna słaba kawa z mlekiem to mus, czasami jak ktoś mnie odwiedzi to na drugą sie skusze

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
mam to samo...jęczę jak stara baba jak w nocy się przekręcam to już w ogóle się dzieje mąż mówi, że już rozpoznaje moje jęki nawet jak nie widzi co robię ciekawe czy rozpozna jak będą skurcze

Na pewno mąż pozna skurcze, usłyszy je

Synek

"Wędrówką jedną życie jest człowieka..."
ewka5891 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 11:20   #3693
kruszynkaa88
Rozeznanie

Co do kombinezonu, to ja mam taki polarowy z nexta, z rękawiczkami od razu, nie kupuję innego, bo dodatkowo będzie opatulony ciepłym kocem jeśli będzie zimno A później na wiosnę jak już będzie słonko, to pomyślę o jakiejś kurteczce cieńszej, albo ciepłej bluzie, sweterku. O kombinezonie cieplutkim zacznę myśleć we wrześniu
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 11:30   #3694
marcia45
Zadomowienie

A znacie jakąś dobrą kawę rozpuszczalną bezkofeinową, która smakuje jak kawa a nie inka- tej nie mogę przełknąć. A nic mi tak do picia nie smakuje jak kawa i fanta pomarańczowa - za fantą nigdy zbytnio nie przepadałam, a teraz na nic tak nie mam ochoty. Oczywiście i jedno a szczególnie drugie mocno ograniczam.

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 11:36   #3695
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
A znacie jakąś dobrą kawę rozpuszczalną bezkofeinową, która smakuje jak kawa a nie inka- tej nie mogę przełknąć. A nic mi tak do picia nie smakuje jak kawa i fanta pomarańczowa - za fantą nigdy zbytnio nie przepadałam, a teraz na nic tak nie mam ochoty. Oczywiście i jedno a szczególnie drugie mocno ograniczam.
Ja od początku ciąży mam fazę na pepsi
Stary 2015-01-22, 11:44   #3696
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Z leków biorę tylko witaminy i żelazo, ale to już od dawna. Gdybym jeszcze miała cały dzień biegunki to mogłoby to świadczyć o jakiejś chorobie. A ja mam tylko rano nalot na łazienkę i tyle. Żadnego bólu brzucha, żadnych mdłości[COLOR="Silver"]
To żelazo może takie atrakcje zapewniać. Sama biorę od połowy grudnia Tardyferon...
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 11:46   #3697
kruszynkaa88
Rozeznanie

Dziewczyny! Tak pysznego rosołu jeszcze nie jadłam Normalnie jestem w szoku, że zrobił tak pyszny i to za pierwszym razem (bo mój tż nie gotuje-jego rola to śniadania i kolacje) ahhh aż mu powiedziałam, że jestem z niego dumna a jego zachwyt w oczach- bezcenny
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 11:54   #3698
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Nie jestem pewna, ale to 6 miesięcy na zmianę imienia to obowiązuje cały czas. Do 6 miesięcy od wydania aktu urodzenia, można to zrobić składając wniosek przed kierownikiem USC. Po tym czasie tylko na warunkach ustawy o zmianie imienia i nazwiska, gdzie są jakieś wymagania.
A znacie kogoś, kto zdecydowała się na takową zmianę?
Ja nie znam, ale to jest obowiazujące i warto to wiedzieć, bo czasem ludzie mówią że dziecko ma imię X a powinno mieć Y, bo tatuś się pomylił itp. i tak musi być, a to nieprawda.

---------- Dopisano o 11:54 ---------- Poprzedni post napisano o 11:50 ----------

Cytat:
Napisane przez marcia45 Pokaż wiadomość
Nescafe ma wersję bezkofeinową.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 11:55   #3699
luzna25
Zadomowienie

cześć dziewczyny Witam się w 35 tygodniu

przepraszam, że Was nie nadrabiam i napiszę tylko o sobie ale przez dzisiejszy pogrzeb cioci jest totalne zamieszanie w tym tygodniu. Właśnie zaraz się zbieram na pogrzeb i stypę... Nie wiem jak to wytrzymam wszystko.

A pisałam Wam kiedyś, że mój lekarz prowadzący ma problemy zdrowotne i od 19 grudnia go nie widziałam, bo jest na L4. Jutro miał być, po czym dzisiaj dostaje telefon, że do KOŃCA LUTEGO będzie na zwolnieniu i muszę sobie zmienić lekarza prowadzącego strasznie jestem rozżalona, że na końcówkę ciąży muszę zmieniać lekarza prowadzącego... ale wiem, że choroba nie wybiera

Trzymajcie się i postaram się jutro Was nadrobić
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:00   #3700
tout-petit-fille
Zadomowienie

O boziu w "porodach" na polsat cafe dziewczyna urodziła córeczkę o wadze 4440g co za goliat mały.

Moja siostra urodziła syna 4350g i mówiła, że jak jej rzucili małego na klatkę, to aż się wystraszyła co za wielkolud

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:11   #3701
nusiekowa
Wtajemniczenie

Dostalam magnez w kroplówce .w razie czego podadzą małemu sterydy na plucka. Mam leżeć i odpoczywać . Akurat moja położna z ktora mam rodzic jest dzis u nas na oddziale i byla przy biadaniu.powiedziała ze dobrze zrobiłam przyjeżdżając na ip
Stary 2015-01-22, 12:12   #3702
papalinka83
Zakorzenienie

Cześć dziewczyny
Co ja dzisiaj w nocy przeżyłam. Obudził mnie taki ból głowy aż do połowy pleców promieniujący, że myślałam, że zejdę, a miewam często bóle głowy migrenowe i przy tym to pikuś. Normalnie myślałam, że tż będzie po pogotowie dzwonić, bo aż mnie mdliło i do tego brzuch bolał i plecy. Na szczęście po godzinie okładów z lodu, 2 paracetamolach i 2 nospach trochę odpuściło do mocy zwykłego bólu głowy i brzucha. Ale się wystraszyłam, że szok. I wiecie, co mi pomogło przeczekać? Postanowiłam poćwiczyć oddychanie przeponą i to faktycznie odwraca uwagę
Cytat:
Napisane przez emilia1987 Pokaż wiadomość
ojustyna Super Ci to wyszło!

Odnosnie picia wody, to ja zdecydowanie mało pije, bo prawie wcale. 1- 2 szklanki dziennie to u mnie max..wiem , ze to bardzo wazne ale jakos nie umiem pic wody. Musze kombinowac ,zmuszac sie, dodawac cytryne, Każdego dnia powtarzam sobie ze od jutra zaczynam duzo wody pic..i na tym sie kończy. Naszczescie ilosc wód płodowych mam w normie.
A ja znowu jestem tak przyzwyczajona do picia wody niegazowanej, że jak się jej nie napiję, to nieważne co innego mam do picia i tak chce mi się dalej pić
Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
Dziewczyny chwalę się, choć jeszcze nie skończony. Jeszcze musi przyjść zamówiony fotel http://allegro.pl/fotel-wiklinowy-bi...998105411.html
dwa dywaniki
biała prosta połka na ścianę
i nowe rolety, ale to co najważniejsze jest więc się chwalę
Trzeba tylko dopieścić jakąs ramka ze zdj. na ścianie, ale z tym muszę poczekać na Naszą kruszynę, aż się urodzi i zrobimy jej sesję
muszę jeszcze dodać, że wszystko jest pracą rąk mojego męża

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
mieszczą się w normie, ale są z tych mniejszych ale w perspektywie porodu to chyba lepiej dla nas
Pewnie, że lepiej
Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
A mi na ktg jakies skurcze wyszly i brzuch pobolewa...zaraz idę na usg i badanie....
żeby to były tylko przepowiadacze
Cytat:
Napisane przez kasia_adm Pokaż wiadomość
Marzę o kawie, takiej gorącej, z ciasteczkiem Ale zgaga po kawie daje mi tak popalić, że psuję całą przyjemność
Mam to samo, ale i tak piję, bo bez kawy bym padła chyba, jestem uzalezniona, a ciśnienie też mam niziutkie
Cytat:
Dziewczyny! Tak pysznego rosołu jeszcze nie jadłam Normalnie jestem w szoku, że zrobił tak pyszny i to za pierwszym razem (bo mój tż nie gotuje-jego rola to śniadania i kolacje) ahhh aż mu powiedziałam, że jestem z niego dumna a jego zachwyt w oczach- bezcenny
Mój tż też tak ma. Generalnie nie zajmuje się jedzeniem w ogóle, nie wie, co jest w lodówce i jak musi coś sam zjeść, to szuka kiełbasy Ale jak z raz na 2 lata coś ugotuje typu niespodzianka na urodziny czy walentynki, to naprawdę rewelacyjnie mu to wycvhodzi, mimo że szuka przepisu dopiero itp

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:17   #3703
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
no widzisz, nie umrzesz z głodu, jak będziesz w trakcie "rekonwalescencji" po porodzie, TŻ nakarmi trzeba w nich tylko uwierzyć, ja wiem że ci nasi mężczyźni to zdolne bestie, tylko najpierw tego lenia z nich trzeba przegonić

o mamusi, a ja pranie ręczne robiłam i o ile miska wysoko ustawiona tak płukałam w wannie i te schylanie się to wykańcza o ile było fajnie tak teraz czuje się jak "kaleka" w tej ciąży, chyba czuje już jej zaawansowaność

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2015-01-22 o 12:19
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:20   #3704
smv
Zakorzenienie

Cytat:
Ja takie uczucie mam jak siedzę i muszę wstać, jak się nachylę to jakby mi coś łamało w środku a z boku na bok to jęczę jak stara babcia bo boli mnie wszystko

Cytat:
Napisane przez Lillkaa Pokaż wiadomość
Hej

Ja tak mam niestety...Do tego takie uczucie jakby mi żebra przeskakiwały, przesuwały się.
Kurcze juz myślalam ze coś mam może połamane ale widzę ze nie jesten sama. Chociaż tyle ze juz Wiem ze to ciążowa przypadłość.
Stary 2015-01-22, 12:35   #3705
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
To żelazo może takie atrakcje zapewniać. Sama biorę od połowy grudnia Tardyferon...
od II trymestru biorę Omega med optima forte, w I tr nic mi nie pozwolili, że się nic nie bierze....
KasiaKasiaWiki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:38   #3706
olajakzam
Raczkowanie

torba w lildlu kupiona!
Stary 2015-01-22, 12:39   #3707
papalinka83
Zakorzenienie

Coś mnie boli brzuch dosyć mocno, a dzisiaj do 20:00 jestem sama i jeszcze idę z Olą do lekarza

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:40   #3708
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
też tak obstawiam, bo ja z kolei biorę actiferol forte i bez żadnych bóli codziennie biegnę na toaletę, chwila moment, naciśnie i muszę biec

Cytat:
no to super!!! To jak będziesz w czasie połogi, to zapewni Ci super opiekę kulinarną

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość

przepraszam, że Was nie nadrabiam i napiszę tylko o sobie ale przez dzisiejszy pogrzeb cioci jest totalne zamieszanie w tym tygodniu. Właśnie zaraz się zbieram na pogrzeb i stypę... Nie wiem jak to wytrzymam wszystko.

A pisałam Wam kiedyś, że mój lekarz prowadzący ma problemy zdrowotne i od 19 grudnia go nie widziałam, bo jest na L4. Jutro miał być, po czym dzisiaj dostaje telefon, że do KOŃCA LUTEGO będzie na zwolnieniu i muszę sobie zmienić lekarza prowadzącego strasznie jestem rozżalona, że na końcówkę ciąży muszę zmieniać lekarza prowadzącego... ale wiem, że choroba nie wybiera

trzymaj się Kochanatrudny dzień...
A co do lekarza, to też byłabym zła, ale nic nie poradzisz na to niestety. Wiesz już na kogo zmienisz? Znasz opinie o innych ginekologach?

Cytat:
Dostalam magnez w kroplówce .w razie czego podadzą małemu sterydy na plucka. Mam leżeć i odpoczywać . Akurat moja położna z ktora mam rodzic jest dzis u nas na oddziale i byla przy biadaniu.powiedziała ze dobrze zrobiłam przyjeżdżając na ip
trzymaj się Kochana dzielnie, dobrze, że jesteś na IP, przynajmniej spokojna, że pod opieką

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Cześć dziewczyny
Co ja dzisiaj w nocy przeżyłam. Obudził mnie taki ból głowy aż do połowy pleców promieniujący, że myślałam, że zejdę, a miewam często bóle głowy migrenowe i przy tym to pikuś. Normalnie myślałam, że tż będzie po pogotowie dzwonić, bo aż mnie mdliło i do tego brzuch bolał i plecy. Na szczęście po godzinie okładów z lodu, 2 paracetamolach i 2 nospach trochę odpuściło do mocy zwykłego bólu głowy i brzucha. Ale się wystraszyłam, że szok. I wiecie, co mi pomogło przeczekać? Postanowiłam poćwiczyć oddychanie przeponą i to faktycznie odwraca uwagę

A ja znowu jestem tak przyzwyczajona do picia wody niegazowanej, że jak się jej nie napiję, to nieważne co innego mam do picia i tak chce mi się dalej pić

Pewnie, że lepiej

Mam to samo, ale i tak piję, bo bez kawy bym padła chyba, jestem uzalezniona, a ciśnienie też mam niziutkie

Mój tż też tak ma. Generalnie nie zajmuje się jedzeniem w ogóle, nie wie, co jest w lodówce i jak musi coś sam zjeść, to szuka kiełbasy Ale jak z raz na 2 lata coś ugotuje typu niespodzianka na urodziny czy walentynki, to naprawdę rewelacyjnie mu to wycvhodzi, mimo że szuka przepisu dopiero itp

kurcze, to miałaś masakrę, a ciśnienie sobie mierzyłaś? Mam nadzieję, że to się nie powtórzy Kochana
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:41   #3709
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
ja też lubię z fusami i wcale z niej nie musiałam rezygnować, Jacobs Decaf jest fusiasta i BEZKOFEINOWA dzięki niej jestem jak człowiek i jak ktoś przychodzi na kawkę to i ja pije też , tyle że swoją, może kopa nie daje ale smaczek jest a cena ok 10 zł za 250g
mmm, zrezygnowałam bo bałam się, że zaszkodzę dziecku

fajnie, muszę tą kawkę znaleźć

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
torba w lildlu kupiona!
i jak ? pakowna, a śmierdzi?
KasiaKasiaWiki jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:58   #3710
olajakzam
Raczkowanie

Cytat:
Coś mnie boli brzuch dosyć mocno, a dzisiaj do 20:00 jestem sama i jeszcze idę z Olą do lekarza
no to sie zaczyna.kazda po kolei cos.. dzwonilas do lekarxa?
Stary 2015-01-22, 12:58   #3711
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
I bardzo dobrze, że tam jesteś. Niech dbają o Was

Cytat:
No i widzisz- a tak nie doceniałaś )
Gdybym poprosiła TŻ o zrobienie czegoś do jedzenia, to zobaczyłabym w jego oczach przerażenie gorsze od tego, gdybym prosiła go o odebranie porodu

Cytat:

za 35tc
A masz opcję innego dobrego lekarza?
Zwieramy poślady i idziemy dalej

Cytat:
Cześć dziewczyny

Pewnie, że lepiej

Ja też uwielbiam mineralkę
Przed ciążą nie wyobrażałam sobie dnia bez kawy z pianą na 5 palców, teraz rzadko o niej myślę. Raz na 3 dni wypiję. Niedawno kupiłam też ekspres ze spieniaczem do mleka, ale jakoś nie ciągnie mnie do kawy tak, jak się bałam że będzie

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 12:59   #3712
olajakzam
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez KasiaKasiaWiki Pokaż wiadomość
mmm, zrezygnowałam bo bałam się, że zaszkodzę dziecku

fajnie, muszę tą kawkę znaleźć

---------- Dopisano o 12:41 ---------- Poprzedni post napisano o 12:41 ----------

i jak ? pakowna, a śmierdzi?
czy pakowna sie okaze a zapachu w sklepie nie czulam ale ladniutka i takiej mi w domu brakowalo a ze tania
Stary 2015-01-22, 13:01   #3713
Tepsa
Zakorzenienie

dziękuje za kciukasy Wszytsko gitara, szyjka 38 mm, nie zapowiada się poród w przeciągu 2 tygodni GBS pobrany choć przyjemnie nie było:/ no i doktor mnie tak ręcznie wymacał, że nie ukrywam, że badanie było bolesne jak &*%^^$ tez tak macie, że teraz jesteście dużo bardziej wrażliwe na macanki?
Stary 2015-01-22, 13:03   #3714
rona1906
Raczkowanie

EdithS teraz juz dobrze... takze póki co odpuszczam wyjazd na IP, no chyba, że znowu zacznie się coś dziać.

żona_marcina dziewczyny chyba mają dobre podejrzenia z tym żelazem... jak byłam w szpitalu to lekarka mówiła do pacjentki obok z łóżka, że jak ma takie biegunkowe sprawy to, żeby odstawiła żelazo, bo to prawdopodobnie przez to. Odstawiła i faktycznie ją "popuściło"

Tepsa jak mnie ostatnim razem badano i sprawdzano czy szyjka zamknięta itp to myślałam, że się wbije w fotel, bardzo delikatna się ostatnio zrobiłam i jeszcze komentarz ordynatorki podczas badania "oooo dotykam czyjąś główkę" - bezcenny

nouvelle dopiszesz mnie do listy wózkowej? ja wybrałam "Bebetto 42 for two 3w1"

Edytowane przez rona1906
Czas edycji: 2015-01-22 o 13:10
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:08   #3715
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
torba w lildlu kupiona!
i jak ??? daj znać
Cytat:

A pisałam Wam kiedyś, że mój lekarz prowadzący ma problemy zdrowotne i od 19 grudnia go nie widziałam, bo jest na L4. Jutro miał być, po czym dzisiaj dostaje telefon, że do KOŃCA LUTEGO będzie na zwolnieniu i muszę sobie zmienić lekarza prowadzącego strasznie jestem rozżalona, że na końcówkę ciąży muszę zmieniać lekarza prowadzącego... ale wiem, że choroba nie wybiera A masz do wyboru jeszcze jakiegoś fajnego lekarza ze swojego pakietu medycznego, czy reszta jest Ci zupełnie nie znana?

o kurcze to nie ciekawie, z drugiej strony dobrze, że już jesteś na finiszu także dużo Ci nie zostało, nie mniej fatalne wieści

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
'

Tepsa - doszły koszulki. Wielkie dzięki jeszcze raz
do usług niech Ci się dobrze nosi
Stary 2015-01-22, 13:08   #3716
crystal25
Zakorzenienie

WITAJCIE MAMUSIE Nie ma to jak wstac o 12

smv ja to sie ledwo przekrecam..... a tam gdzie zoladek, to mam duzy scisk kazdego dnia bez przerwy.....

rona1906 Mam nadzieje ze to tylko przygotowanie do porodu, nic wielkiego ale jakby sie powtorzylo to lepiej jechac i sprawdzic i nie zwlekac wiadomo....

nusiekowa Ja nie umiem igly nitki trzymac, to moja mama....
mam nadzieje ze to tylko jednorazowe te skurcze

mon9 super misiu widze, ze juz jestes bardziej zmotywowana do zakupow

lesyeux Ja dzis robie meksykanskie tortille z pudelka, poszlam na latwizne, zazdraszczam pyzow, niby nic, ale jak sie mieszka z dala od tych pyzow, to to nie jest takie nic....

kruszynka mezczyzni dobrze gotuja, tylko im sie nie chce, a udowodniono gdzies ze sa lepszymi kucharzami niz kobiety

żona_marcina Moze cos zjadlas nie takiego Fakt ze nie rodzilam, ale przy poronieniu, dwa dni latalam do toalety,i jakbym mogla to bym tam przesiedziala i, przespala te dwa dni....a papieru zuzylam tyle jak nigdy w zyciu o matkoooo.....
14 lutego mam w planie, przygotowac lozeczko i zalozyc literki na sciane, i wszystko podokanczac

EdithS rozumiem cie ja gdybym mogla nie raz wsiadlabym do samochodu, nie wazne jak sie czujac i pojechala do mojej mamy, kiedy wiem ze kogos potrzebuje, ale glosno tego nie powie... za porzadki a nie macie strychu czy piwnicy zeby w karton wrzucic najwyzej?? ja tez sie pozbywam starych rzeczy, ale TZ zmadrzal widzac ze nie mamy za wiele miejsca a dziecko w drodze, i powiedzial zebym powyrzucala stare reczniki np, czy rozne rzeczy co mamy a nie uzywamy a za ta lalke to bym chyba go za drzwi wyrzucila.....

lila17 zamawialas z allegro?? pokaz u nas sa bardzo drogie, dlatego spytalam mamy czy nie chcialaby zrobic, a pomysl jej sie tak spodobal, ze zrobila w trzy dni a ja uwielbiam rzeczy ktore ktos robi od serca i robi je z tak wielka checia ( kocham )

luzna25 masakra..... to nie mogli nic wczesniej powiedziec..... ale d.... z nich

papalinka83 moze za duzo sprzatalas wczoraj? albo dzidzia sie rozpychala kiedy spalas powodzenia na wizycie u lekarza, oby to pomoglo coreczce
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:09   #3717
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez rona1906 Pokaż wiadomość

Tepsa jak mnie ostatnim razem badano i sprawdzano czy szyjka zamknięta itp to myślałam, że się wbije w fotel, bardzo delikatna się ostatnio zrobiłam i jeszcze komentarz ordynatorki podczas badania "oooo dotykam czyjąś główkę" - bezcenny
ufff też się dziś wyginałam jak wąż na fotelu:/ do tej pory czuję ból, nie wiem jak zniosę pród naturalny czarno to widzę
Stary 2015-01-22, 13:11   #3718
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
dziękuje za kciukasy Wszytsko gitara, szyjka 38 mm, nie zapowiada się poród w przeciągu 2 tygodni GBS pobrany choć przyjemnie nie było:/ no i doktor mnie tak ręcznie wymacał, że nie ukrywam, że badanie było bolesne jak &*%^^$ tez tak macie, że teraz jesteście dużo bardziej wrażliwe na macanki?
Te macanki to mnie bola za kazdym razem taka juz moja natura..... zawsze musze gleboko oddychac, bo zajekne....
super ze wizyta ok

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

niunia a wiesz ze moj lekarz ani razy nic o wodach mi nie mowil ani o lozysku tylko tyle ze wszystko jest dobrze ;P
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:12   #3719
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
gratulacje musiało tak być
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-22, 13:14   #3720
rona1906
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Te macanki to mnie bola za kazdym razem taka juz moja natura..... zawsze musze gleboko oddychac, bo zajekne....
super ze wizyta ok

---------- Dopisano o 13:11 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

niunia a wiesz ze moj lekarz ani razy nic o wodach mi nie mowil ani o lozysku tylko tyle ze wszystko jest dobrze ;P
jęczenie pół biedy, ja na początku podczas tych doktorowych macanek się śmiałam tak mnie łaskotało

a teraz zdecydowanie nie jest mi już do śmiechu
rona1906 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości