|
|||||||
| Notka |
|
| Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo. |
![]() |
|
|
Narzędzia |
|
|
#3271 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)
I znowu mam na wieczor takie mdlosci, ze wytrzymac sie nie da
|
|
|
|
#3272 |
|
Raczkowanie
|
Wiem co czujesz, im późniejsza pora tym gorzej
Także ten teges żegnam się na dziś, dobranoc kolorowych snów i żadnych koszmarów, paa miłej nocki dzioszki..
|
|
|
|
#3273 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja mówię fasolka i pewnie tak będzie dopóki nie poznam płci
|
|
|
#3274 |
|
Zadomowienie
|
Echh
. Ja kiedys nie sadzilam,ze to moze tak rozwalic funkcjonowanie. Mnie tez mdli wieczorem i zasnac nie pozwala. Gorzej jest jednam rano. Mam zawroty glowy i tak mnie muli,ze do poludnia jestem w stanie wegetacji w wyrku.Probowalas juz jakis sposobow na te mdlosci?
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#3275 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 22:08 ---------- Poprzedni post napisano o 22:07 ---------- Cytat:
Edytowane przez kasperka Czas edycji: 2015-01-22 o 22:11 Powód: Blad |
||
|
|
|
#3276 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#3277 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzisiaj akurat bez drzemki, bo nie bylo kiedy ![]() Ale jesli tylko mam mozliwosc to robie sobie drzemki, bo inaczej nie potrafie funkcjonowac ... |
|
|
|
|
#3278 | ||||||||
|
Rozeznanie
|
Ostatnia nocka na starym mieszkaniu
Adaś zadowolony , chodził i powtarzałam ciągle '' ładny pokoik'' ''fajne mieszkanko'' Cytat:
Jesteś jedyna i wyjatkowa ![]() Cytat:
![]() Pieczarki Wybuchowe mega pyszne połączenie .. chceee mi sieeeee ![]() Witaj Forka Cytat:
I jutro trzymam kciuki ![]() Cytat:
chyba jestem głodna ![]() Cytat:
![]() Cytat:
super że jesteś zadowolona z wizyty Cytat:
Cytat:
Nie tylko Tobie , ja czasem łapię się na tym że odpisuję a nie wiem komu , muszę spojrzec na nick skojarzyć co kto kiedy gdzie i po co i dopiero kończę pisać Dobranoc
|
|
#3279 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem tylko tyle, ze moja mama jest mistrzem w robieniu golabkow |
|
|
|
|
#3280 |
|
Zakorzenienie
|
A ja nie znam nikogo kto robiłby mega dobre gołąbki i nad tym ubolewam bo uwielbiam.
I jestem zła a nawet wsciekla, ze tak ciągniecie ten temat i robicie mi smaka !!
|
#3281 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3282 |
|
Zakorzenienie
|
Przestane wchodzić na to forum :P ---- Junior zas gorączkuje. Rano miał 37.3, miałam nadzieje, ze jak "nafaszeruje" go lekami i wylezy to w łożku to przejdzie ale wieczorem juz gardło bolało a teraz juz 38 temp. Pewnie jutro bedziemy dzwonic po lekarke na wizytę domowa, ehh. Ręce opadają !
|
#3283 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Biedny Mam nadzieje, ze temp.szybko spadnie ... Spokojnej nocy
|
|
|
|
|
#3284 |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 :)
Tak to wlasnie jest... Szkoda mi go bo we wtorek maja dzien babci i dziadka w zerówce i junior występuje w przedstawieniu... Dzieci próby maja dzisiaj/jutro a jego nie ma i juz sie martwi jak sobie da rade... No nic, jutro bede musiała zadzwonić po lekarke, pewnie bez antybiotyku nie przejdzie... I moze uda sie w poniedziałek chociaż na 2/3h do zerowki pójść na te próby. Swoja droga ja na wtorek ciasto muszę upiec do zerowki, ciekawe jak ja to zrobie ![]() No nic, uciekam spac
|
#3285 | |||||||
|
Rozeznanie
|
heloł!
![]() pewnie już prawie wszystkie śpicie a u mnie kolejna nieprzespana noc się zapowiada, wczoraj zasnęłam chyba koło 3.30 po prostu nie chce mi się spać, wczoraj przed północą rozebrałam choinkę i pozbierałam z mieszkania ozdoby świąteczne, teraz będę musiała się rozejrzeć za jakąś nową aranżacją Cytat:
to nasze pierwsze dzieciątko, ale ciąża druga i mimo poprzedniej poronionej nie podchodzi do niej inaczej, delikatniej, dbalej ... oczywiście, że będę chciała żeby mi pomagał przy dzieciątku ale to będzie mógł robić dopiero, gdy się urodzi, teraz chciałabym żeby o mnie lepiej zadbał w każdym razie ze mnie emocje na razie opadły i tak myślę, że to może ja za bardzo przesadzam, czepiam się go za bardzo może ![]() ja trzy główne: śniadanie obiad i kolacja i oczywiście podżeram między posiłkami, na przykład właśnie teraz jeszcze banana wciągnęłam, a dłuższą chwilę temu miałam straszną zgagę, którą zagryzłam migdałami Cytat:
też jej używam odkąd dowiedziałam się o niej właśnie na tym forum, wcześniej używałam tej dla niemowląt Cytat:
Witamy ![]() dziękuję Cytat:
witamy Cytat:
Super, że taka wizyta udana! ![]() Cytat:
Oj nie lubię szpitali ale najważniejsze jest teraz Twoje i Dzieciątka zdrowie! Jak trzeba to trzeba Cytat:
No nic ja też zmykam, pokręcę się jeszcze trochę w necie a potem się położę i zobaczymy o której zasnę Dobrej nocki!
Lubisz kosmetyki AVON? Zamawiasz? A chciałabyś zamawiać taniej? Skontaktuj się ze mną a założę Ci konto w Avon i dołączę do swojego zespołu. Przekonaj się sama już teraz. https://start.avonpolska.pl/storage/...banner-1-1.png Edytowane przez 8katharina8 Czas edycji: 2015-01-23 o 00:31 |
|||||||
|
|
|
#3286 |
|
Raczkowanie
|
Hej
Ale tu jeszcze cichutko, chyba ze mnie ranny ptaszek jest ostatnio, codziennie budzę się przed 6 a później w południe chce mi się spać ![]() Jeden dzień nie zaglądania na forum a tu tyle zaległości ale już Was nadrobiłam. Wczoraj miałam fatalny dzień, pojechałam na uczelnie na zaliczenie, a że dojeżdżam 40 km to wróciłam padnięta, zjadłam tylko obiad i przeleżałam całe popołudnie i wieczór z potwornym bólem głowy. Okropnie mnie męczą takie dłuższe wyjścia z domu. Nie chce zapeszyć, ale chyba trochę odpuszczają mi dolegliwości, od dwóch dni nie wymiotowałam, a i mdłości jakby trochę mniejsze ![]() Milcia31 witaj kasperka ja też próbowałam herbatki z imbirem, nawet ginekolog mi polecił, ale to nic nie pomagało, chyba jednak te dolegliwości same musza ustąpić magdowe bardzo Ci współczuje, trzymaj się kochana, jesteśmy z Tobą ![]() Ja się wczoraj zawiodłam, bo byłam w moi dziekanacie pytałam się o ten indywidualny tok studiów i jak kobieta usłyszała, że powodem ma być ciąża, to mi powiedziała, że ciąża to nie choroba i raczej nie mam szans na przyznanie ITS. Nie wiem, podanie złoże, bo nie wyobrażam sobie spędzać po 10 godzin na zajęciach w ciąży, a u mnie zajęcia od 8 do 18 to standard Miłego poranka dziewczyny
|
|
|
|
#3287 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez odkąd zaszłam w ciąże mam problem z przebywaniem na uczelni. Zawsze ale to zawsze wracam z potwornym bólem głowy, z którym nawet paracetamol poradzić sobie nie moze... Ja jade jutro (2 ostatnie egzaminy) i juz sie boje co bedzie, znajomi nas na wieczor zapraszali ale odmówiłam bo jak pomyśle o tych bólach głowy to wrrrr... Ja tez ranny ptaszek jestem ale budzę sie, jeszcze sobie leze i czytam książkę z kubkiem herbaty zawsze i tak w ciszy sie relaksuje zanim junior wstanie ja w dzien nie śpię bo potem w nocy miałabym masakrę a tak przynajmniej od północy do 4/5 pośpie bez pobudek ![]() Za ten ItS kciuki trzymam, nie od dzis wiadomo, ze w dziekanacie bez problemów zalatwic cokolwiek to byłby cud ja uwazam, ze Ci sie należy, tam trzeba w dokumentach podpiąć tez jakies zaświadczenie od lekarza?
|
|
#3288 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
co do mdłosci to starsznie Wam wspolczuje ale mi samo jakos przeszło bo tez nic mi nie pomagało Forka dobrze ze z dzidziusiem wszystko do przodu..
|
|
#3289 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
No ja miewam jeszcze mdłości i momentami silne ale wiecie, ze ja sie chyba do nich przyzwyczaiłam ?? Dziwnie to brzmi ale jakos nauczyłam sie z nimi zyc i nie sa aż tak dokuczliwe :P U nas tez ITS to bez problemu
|
|
#3290 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dzien dobry Ja od 6 nie spie juz Ale wlasnie potem w ciagu dnia nie mam sily i na stojaco zasypiam Ja czekam caly czas az mi wszystkie ciazowe dolegliwosci mina i w koncu bede mogla normalnie funkcjonowac
|
|
|
|
|
#3291 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ale wiesz jak to jest , teraz sa jedne, pozniej pojawia sie inne (zgaga, opuchnięte nogi itd itp). Ja w poprzedniej ciazy na szczęście tylko i wyłącznie przez całe 9 miesiecy miałam mega zgagę a tak to nic, moze teraz sie wymęczyłam na początku ciazy i mnie dalsze dolegliwości ominą ?
|
|
#3292 | ||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
![]() Trzymam kciuki za Twoje jutrzejsze egzaminy Cytat:
![]() kasperka ta sennośc jest okropna, tak jak mówisz, robię coś i nagle prawie zasypiam a stojąco, dlatego ja muszę codziennie się przespać w dzień, najczęściej po obiadku
|
||
|
|
|
#3294 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Mi to wręcz głupio czasami jest bo osoby, z którymi przed ciazam widywałam sie niemal codziennie (np moja przyjaciółka) tak teraz np. zgrozo - od trzech tygodni zero ! Ja pozałatwiam co mam pozalatwiac w ciagu dnia, spacerek z juniorem, ogarnac mieszkanie i błagam o wolne, zeby mi wszyscy dali święty spokoj... Wiadomo, ze przy 5-latku sie nie bardzo da ale strasznie mi sie chce spędzać czas w zaciszu domowym... A kciuki sie przydadzą ---------- Dopisano o 08:27 ---------- Poprzedni post napisano o 08:26 ---------- Cytat:
Mój tez ciompy po kolana... Aż w nocy spac nie mogłam jak słyszałam jak mu w nosie warczy...
|
|
#3295 |
|
Rozeznanie
|
witam się
w końcu nadrobiłam wczoraj bo strasznie dużo piszecie i uciekam
|
|
|
|
#3296 | ||
|
Zakorzenienie
|
Dzień dobry ranne ptaszki !!
Cytat:
Cytat:
ja przy zgadze mogę bardziej wymiotować jak przy mdłościach... tą nadkwasotą itp a nogi zawsze spuchnięte mam w lato więc teraz to dopiero pewnie będę miała baluny przy kostkach dzisiaj mi się śniło,że nakupowałam tyle ubranek...że nie miałam gdzie ich trzymać |
||
|
|
|
#3297 |
|
Zadomowienie
|
Witamy sie
![]() Troche nas nie było bo czuje sie bosko i wziełam sie na maksa za meeeeeeeega porzadki i nadrabianie czasu z dzieckiem bo ostatnio na kazdym polu mam zaniedbanie.Jestesmy w połowie 14 tyg. i odkad skonczyłam 13 tydzien to jestem wulkanem energii czego wszystkim potrzebujacym życze. Witam nowe mamusie gratuluje wizyt. Ponadrabiam po mału to sie postaram poodnosic konkretniej Narazie uciekam bo trza z dzieciem na spacerek leciec
|
|
|
|
#3298 |
|
Zakorzenienie
|
Witam w 14tc, zaczynamy drugi trymestr
|
#3299 |
|
Zadomowienie
|
Hej Dziewczyny
![]() W Łodzi troszkę śniegu spadło a ja bym już wiosnę chciała, ech ![]() Jakie witaminki łykacie? Co dziś porabiacie? Ja zalegam w piżamie i oglądam tvn, zjadłam 2 kanapki na śniadanie, popijam słabą kawę a plany przyjemne - pranie, małe zakupy spożywcze, sprzątanie, dzisiaj przychodzi facet wymierzyć nam okna i będziemy wybierać rolety, a wieczorem idziemy do znajomych na imprezkę zaszaleję i sok winogronowy sobie kupię - w kieliszku wygląda jak białe wino |
|
|
|
#3300 |
|
Zakorzenienie
|
Witam z rana z kawą i ciastkiem. Ale wy dużo piszecie ostatnio. Juz nie wiem ci wam odpisywać. Bo nie pamiętam ci która pisała haha. U nad pogoda fajna chłodno ale sucho. Ranne ptaszki hehe ja od 6 na nogach.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:07.

kolorowych snów i żadnych koszmarów, paa miłej nocki dzioszki..

. Ja kiedys nie sadzilam,ze to moze tak rozwalic funkcjonowanie. Mnie tez mdli wieczorem i zasnac nie pozwala. Gorzej jest jednam rano. Mam zawroty glowy i tak mnie muli,ze do poludnia jestem w stanie wegetacji w wyrku.

Ale wlasnie potem w ciagu dnia nie mam sily i na stojaco zasypiam
a nogi zawsze spuchnięte mam w lato więc teraz to dopiero pewnie będę miała baluny przy kostkach