|
|
#3211 | |||
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)
Cytat:
Cytat:
fajnie fajnie Ja dostałam wczoraj od siostry jakieś dwa swetry, jeansy i koszule nocne ciążowe, ona niedawno urodziła, więc odziedziczyłam i na razie chyba nic nie kupię, może jakieś legginsy ![]() Cytat:
to jesteś już 4, która ma w tym dniu prenatalne
|
|
#3212 |
|
Zadomowienie
|
Milcia31 witaj
Dziewczyny a jak stosujecie tą oliwke z rossmana na włosy? Na mokre, czy splukujecie ?
|
#3213 |
|
Zadomowienie
|
milcia31 witaj!
roxana no ja robilam jakos w 5tc to ejszcze mialam 1 ,06 a teraz 10szok!ft3i4 w normie.obecnie biore 150 ale pewnie mi zwiekszy A to Twoj jednak starszy od mojego. w maire samodzielne nasze chlopaki to damy rade. ja bym nie ryszykowala z ta plesnia w tych serach.sama je uwielbiam ale jak mialoby zaszkodzic to wole sie obejść.
|
#3214 | ||
|
Zakorzenienie
|
Ja właziłam na latarnie morskie
![]() A pisząc o końcówce miałam na myśli ostatnie odliczanie i poród ![]() Cytat:
![]() No właśnie nie jest Tak twierdzi znajomy technik żywienia i kilku znanych mi lekarzy ![]() Z Żukiem wcinałam i wszystko ok. Cytat:
Edytowane przez vea7 Czas edycji: 2015-01-22 o 15:06 |
||
|
|
|
#3215 |
|
Przyczajenie
|
próbuję przeczytać od początku wasze skrobanko ale chyba nie dam rady w jedeen wieczór
co do daty badań prenatalnych to wychodzi na to że mamy te same lub zbliżone terminy w poprzednich ciążach nie robiłam takich badań więc nie wiem nawet czego się spodziewaćpiszecie o serach pleśniowych-są zabronione w ciąży niestety,sama chętnie bym zjadła taki serek pieczony np na patelni... co do płci to ja od początku mówię jak do dziewczynki...imię też już mam przygotowane będzie Kasia...ale nie nastawiam się jakoś mocno,co ma być to będzie ![]() Dzieci moje jeszcze nie wiedzą ale od pół roku jest u nas w domu temat rodzeństwa i kiedy będę mieć duży brzuch ,ciekawe jak zareagują
|
|
|
|
#3216 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
no junior będzie prawie 6 lat miał jak się dziecię urodzi, duży mężczyzna Cytat:
ciekawa jestem jak teraz będzie ![]() co do serów pleśniowych to mnie zdziwiłaś - wszędzie trąbią, że nie wolno. zresztą... ja i tak za nimi nie przepadam ![]() ---------- Dopisano o 15:17 ---------- Poprzedni post napisano o 15:15 ---------- Cytat:
|
|
#3217 |
|
Przyczajenie
|
a no widzisz, ja chyba bym nie dała rady tak funkcjonować, żeby junior nie wiedział, że jestem w ciąży. przynajmniej teraz wybaczone są mi pewne kwestie i junior wie, że mamusia nie leży tak i nic nie robi z chęci nic nie robienia tylko dzidziuś mamusię wykańcza hihi
[/QUOTE]ja żyję w ciągu dnia na full obrotach jak dotychczas,za to o 21 padam i do 6 nieprzytomna jestem,a nie mówię im na razie bo córa jak się dowie to zaraz cała jej szkoła i pół miasta będzie wiedziało |
|
|
|
#3218 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Dorwałam na jednych z mamowych warsztatów Panią Specjalistkę od żywienia, co to się tam o diecie ciężarnej wypowiadała i powiedziała, że owszem mówi się, że sery pleśniowe, kawa i jeszcze kilka rzeczy jest zabronionych, natomiast to nie prawda. Można je jeśc/pic ale albo w rozsądnych ilościach (kawa), albo zwracając szczególną uwagę na skład (sery). Ale że większośc kobiet jednak niestety nie zwraca uwagi na takie "szczegóły" bezpiecznie jest powiedzie, ze nie wolno i już. Podobnie jest z alkoholem - nie wiadomo dokładnie jaka ilośc szkodzi płodowi, bo nikt badań nie robił, ale w "normalnym" jedzeniu tez alkohol może występowac w małym stężeniu. Daleka, nawet bardzo daleka jestem od namawiania do picia w ciąży, ale o tym, ze kefir może miec i 0,5% nikt nie wie i głośno nie ogłasza, bo mogłaby to prowadzi do zlekceważenia zagrożeń jakie alkohol niesie. Bezpieczniej jest więc zabronic albo powiedziec, że jest niewskazane, niż ryzykowac ![]() Podobna sytuacja jest z grzybami - od lat pokutuje teoria, ze grzybów w ciąży jeśc nie wolno. Nic bardziej mylnego - grzyby zawierają dużo cennych minerałów i mikroelementów. Ale ponieważ te pochodzące z nieznanego źródła mogą byc trujące, a co za tym idzie bardzo groźne, pokutuje przeświadczenie, że grzyby w ciąży to ZUO. Ale dla świętego spokoju, niech każda sobie je na co ma ochotę
|
|
|
|
|
#3219 |
|
Zadomowienie
|
Kuurcze, muszę poczytać więcej o diecie w ciąży
a tymczasem idę przygotowywać kotleciki mielone z pieczarkami |
|
|
|
#3220 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
właśnie się zastanawiam co mam zjeść, bo na nic nie mam ochoty, a zaraz będę głodna.. Mam smaka na zupkę chińską... takiego świństwa jednak nie zaserwuję maleństwu. I tak dzień w dzień-głodna, ale na nic nie mam ochoty
|
|
#3221 |
|
Zadomowienie
|
Coś mi się wizaż chrzani, nie mogę nic zacytować . Nie mogę też wrzucić żadnych "emotek". roxana_lu bardzo dziękuje za zaproszenie Jess922 mi na szczęscie pierwszy raz odwołali, miałaś chyba na myśli magdowe(to Jej ostatnio odwołali) Milcia31 ,Mrsvintage Witaaajcie! rozgoście się vea7 w sumie ja też słyszałam o tym pasteryzowaniu. Jednak jakoś totalnie mnie nie ciągnie, choć ogólnie baaaardzo lubie. Dziękuje dziewczyny za słowa otuchy. Lekarz bez problemu przedłużył mi L4 do wizyty u mojego gin tj 4.02. Także niepotrzebnie sie tak nakręcałam (ale to akurat w moim stylu).
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
#3222 |
|
Przyczajenie
|
Witam , to znów ja .
Od ostatniej wizyty u położnej zamknęłam się w sobie i nie mogła wyjść ,więc przyznaję się bez bicia że niestety nie zaglądałam na forum i jestem w tyle... A co u Nas ... a więc jednak będzie jedno dzieciątko - wczorajsze badania wykazały 12tc + 3 dni , a wiec i termin się zmienił na 6-08-2015 brzuszka u mnie nie widać gdyż,ponieważ j jestem z tych większych kobietek i pewnie dopiero zauważalny będzie po 25tc.A co do samopoczucia , tutaj jakoś dziwacznie podchodzą do ciąży moim zdaniem (jestem w Holandii) chodzi się tylko do położnej ... teraz miałam ze względu obumarcie mojego jednego dzidziusia wizyty co tydzień , a teraz będę miała co 3 tyg - następna wizytacja 11-02 Jedyna dolegliwość ciążowa to bóle brzucholka - koło pępuszka i lekko czasami kłucia w pod brzusiu - położna powtarza że to normalne ?! muszę jej wierzyć. Teraz obiecuję poprawę i będę zaglądać częściej . |
|
|
|
#3223 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 16:37 ---------- Poprzedni post napisano o 16:36 ---------- Cytat:
Dobrze, że z dzidzią wszystko w porządku
|
|
#3224 |
|
Zakorzenienie
|
Hej dziewczyny zdecydowanie A dużo piszecie rano prawie nic a popołudniu dużo. Ze surowego nie można to wiedziałam ale ze sera plesniowego to nie wiedziałam. Ah dobrze wiedzieć no czasem lubię zjeść. Ja jem od 3 do 5 posiłków między śniadaniem a obiadem coś I przed kolacja tez. Czasem przed Spanien tez coś ogólnie dużo jem choć jak mam mdlosci. To bardzo male porcję bo się boje ze z wymiotuje. Właśnie dobrze ze poruszyła któraś temat hm ciuchów one są w większości na chudziny rozmiary od 32 do 40 wszystkie mi za małe dopiero 42 co rzadko się trafi mi pasuje gdzie normalnie noszę 38 40 nie wiem czemu w szczególności spodnie ciężko dobrać w ogóle styl hm mi się nie podoba i tyle wole c &a bardziej i tam też dziecięce rzeczy kupuje często. Co do olejków ja używałam w 1 ciąży zwykły dla bobasow teraz mam z dm z alverde taki dla mam. Koszt 3 euro a jest fajny . Czasem używam balsamu z dove tez ale ogólnie na brzuch piersi i pośladki ten olejek.
|
#3225 | |
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 :)
Cytat:
H&M mama ma rozmiarówkę do XL, spodnie do 46. Osobiście jestem większych rozmiarów a spokojnie znalazłam na siebie ciuchy Co do C&A to ja wlasnie bardzo tego sklepu nie lubie i normalnie bym tam spódniczki nie kupiła ale, ze jechałam ze znajoma i tam weszła to mi sie rzuciło w oczy. Mi tam nigdy nic nie pasowało fajnie. Ale co osoba to opinia wiec wiadomo, ze każdemu cos innego pasuje ![]() Ja jeszcze zakupiłam fajna tunikę i dwie bluzki w Happymum z tym, ze tam juz ceny wyższe sa - no ale i tunikę i bluzkę wykorzystam rowniez po ciazy ![]() ----- Moje dziecko z choroba znowu w łóżku leży, w lodowce lampka swieci, TŻ w pracy a ja mdłości. Sytuacja idealna ![]() Pisalyscie o obiadach - u nas dzisiaj był rosołek, kurczak i sałatka jarzynowa a jutro dorsz z surówka z kapusty kiszonej i ziemniaczki. Juz mi ślinka cieknie
Dziecko jest chodzącym cudem, jedynym, wyjątkowym i niezastąpionym. Synuś i Córcia Edytowane przez roxana_lu Czas edycji: 2015-01-22 o 17:06 |
|
|
|
|
#3226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A no to wiadomo, jak wszędzie zreszta nigdy sie wszystkim nie dogodzi ja tam w H&M kupiłam spodnie i mi pasują idealnie no ale kazdy ma inna budowę ciała
|
|
#3228 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Dziewczyny tyle już nas jest, ze mam problem żeby kogoś skojarzyć, jak ktoś mało pisze. Tak w ogóle to niby tyle osób, a ciągle mi się wydaje, że na bieżąco pisze z 10 osób , a reszta tylko czyta. Cytat:
Żebyś zdążyła to wszystko założyć![]() Cytat:
Może budyń, łatwy, szybki i smaczny Mój ostatni hit ![]() Cytat:
Trzymam za słowo ! ![]() Cytat:
![]() Noszę roz 36, a tam 38 były dobre, więc wzięłam 40, bo wiadomo dupcia urośnie ![]() Rozmiar 46 też był, więc nie tylko dla tych najszczuplejszych.
|
|
#3229 |
|
Zakorzenienie
|
Fiona takie uroki forum ze zawsze jest dużo czytelników
|
#3230 |
|
Zakorzenienie
|
Ba no
![]() Czasami tez ciężko się wbić
|
#3231 |
|
Zakorzenienie
|
fiona27 tez mam takie wrazenie... Duzo nas tutaj, ale pisza ciagle te same osoby...
|
|
|
|
#3232 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Budyń haha dobre W końcu stanęło na zapiekance serowej, którą zjadłam ze smakiem ![]() A jutro mam wizytę, w końcu po 3 tygodniach Trzymajcie kciuki, żeby zrobiła mi USG, już bym chciała zobaczyć mojego groszka
|
|
#3233 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
.Ha wlasnie zrobilam budyn!
"Życie składa się z rzadkich, oddzielonych momentów najwyższego znaczenia i nieskończonej liczby przerw pomiędzy tymi momentami. A ponieważ cienie tych momentów unoszą się w trakcie tych przerw nieustannie wokół nas, więc warto dla nich żyć." J.Wiśniewski |
|
|
|
|
#3234 |
|
Zakorzenienie
|
No niektóre podczytuja nas może tez szukają info hehe. No ja wlasnie zjadlam jajecznice i teraz będę budyń gotować mniam. Koniec tygodnia lodówka prawie pusta a ja mam smaki.
|
#3235 |
|
Zakorzenienie
|
Ja wlasnie dlatego nie wstawiam zdj tutaj...
Ja marze dalej o gołąbkach mojej mamy ![]() Mam nadzieje, ze samopoczucie dopisze i juz niedlugo bede je jesc
|
|
|
|
#3236 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
|
#3237 | |
|
Zakorzenienie
|
No ja tez połowy nie kojarzę tutaj :P nie ładnie tak "podglądać" i sie nie odzywać
Dziewczyny czy Wy tez problem z tym jak inni nazywają wasze dziecię w brzuszku? Dla mnie to jest juz człowieczek malutki a wsród znajomych często słysze "fasolka, szczupaczek" itd i bardzo mnie to irytuje .... Nikomu uwagi nie zwracam bo kłócić sie nie chce ale aż sie we mnie gotuje wewnątrz ![]() ---------- Dopisano o 17:56 ---------- Poprzedni post napisano o 17:55 ---------- Cytat:
O wlasnie, akurat o tym mowilam :P
|
|
#3238 |
|
Zakorzenienie
|
Ja nie mam z tym problemu
|
#3239 |
|
Zakorzenienie
|
Nom ja juz się nie mogę doczekać aż pójdę znowu na usg aa . A wgl dziś mija znajoma urodziła
😀
|
#3240 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Jutro mam kolejny egzamin, przez cały dzień nie było prądu więc młody nie dał mi się uczyć i był mega marudny. Dobrze, że tż już wrócił z pracy to mogę nad książkami siąść. Byłam dziś na usg i widziałam moją dzidzię na szczęście jest jedna i ma dwie nóżki i dwie rączki. Choc nóżek nie chciała pokazać. I jestem pozytywnie zaskoczona panią doktor która prowadzi moją ciążę. Usg trwało ponad 10 minut wszystko mi pokazywała i mówi tak: widzi pani jak ładnie do mamy macha. Z rozmiarów wychodzi równe 10 tygodni więc za trzy mam isc jeszcze raz na usg. Właściwie to nie chciała współpracować i minęła chwila zanim zobaczyłam nóżki i dało się zmierzyćWysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 17:56.

Mój lekarz się rozchorował,będzie dopiero 4 lutego. Właśnie się zapisałam do internisty...bo do dzisiaj mam L4,a żaden gin nie ma terminu na już. Mam nadzieję,że nie będzie mi robił problemu i przepisze do powrotu mojego lekarza tego 4...
podczytuje Was ciągle ale na tel nienawidzę odpisywać 
fajnie fajnie