Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 135 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-23, 13:51   #4021
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
super brzuszek!

myślę, że to nie rwa, tylko mała na coś mi naciska i dlatego boli. A jak się przekręci to będzie dobrze jakby do poniedziałku nie przeszło to pójdę do lekarza, ale jestem dobrej myśli
dziekuje To pewnie mloda szaleje w brzuszku
Wczoraj probowalam ogarnac na google w jakiej pozycji jest dziecko w brzuchu mamy. wiesz mnie bardzo bolalo ( jak siniak, albo jakies stluczenie ) z lewej strony obok pepka, i troche mnie to martwilo, a teraz wiem ze to synek.... urosl i bije matke bo ten sam bol zaczelam odczuwac w innych miejscach, w ktorych wiem ze on sie wypychal albo sobie siedzial.
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 13:52   #4022
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
śliczne brzuszki dziewczyny

Jak wszystkie się chwalą to ja też pochwalę się Antosiową kolekcją w rozmiarze 62/68
super kolekcja kurcze jeszcze niedawno chwaliłyśmy się ledwo co widocznymi brzuchami, a teraz już wyprawki gotowe ale ten czas leci

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
Przeszłoooo.... ale ból był przerazliwy,

Ide na dwór pooddychac bo kisze sie w domu. Papapa

Ps. śliczne bruszki macie

ehh też bym na spacer poszła, ale dzisiaj nie mam co na to liczyć dobrze, że TŻ rano skoczył do sklepu i mam co jeść

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
crystal - gdzie Ty widzisz burdel, w szafie porządek jest u mnie też na podłodze wszystko, w wanience poupychane, wózek na salonach zaparkowany, także myślę że u większości z nas jeszcze takie pobojowisko....

Ja mam do uprzątnięcia jeszcze połowę szafy takiej na długość pewnie ponad 4 metry i to jest pod dachem który ma 1,2 metra. Ale chyba nie dam rady tam sprzątnąć... Są to praktycznie same książki i kolekcja z kilku ładnych lat National Geographic, więc pewnie trochę waży
ehh u mnie też burdelo to się z jednego pokoju do drugiego przenosi teraz u małej jest wszystko, nawet stara rogówka, z którą nie mamy co zrobić teraz no ale powoli trzeba wszystko zacząć ogarniać...miałam deadline do końca stycznia, ale chyyba się nie wyrobię jednak
Stary 2015-01-23, 13:53   #4023
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
smv - śliczne rzeczy

Ja wczoraj byłam w smyku z moim 3,5 l. synku i jak zaczęłam wybierać pajacyki, bodziaki to się przeraziłam jakie małe dzidziusie są u nas w brzuchu.
A mój do tej pory "mały" wydał mi się nagle taki ogromny
Ej mam to samo Moj Darus mi sie ciagle malym dziecisczkiem wydaje a podejrzewam ze jak pojawi sie braciszel to sie okaze navle ze jest wielgachny

Cytat:
Nadrobiłam 20 stron

Na wstępie gratuluje udanych wizyt i zakupu wózeczków

Tepsa – ja spakowałam się w taka właśnie walizeczkę, z tym że starczyło miejsca tylko dla mnie. A Jagódkę spakowałam dodatkowo w mniejszą torbę podróżną, ale naprawdę taką małą. Niby wszystko się zmieściło, ale nie wiem czy o czymś nie zapomniałam

olajakzam – ja pisałam o hemoroidach. Można stosować maści, z tym że w aptece musisz się zapytać która, bo niektóre są na bazie naturalnych składników a inne maja jakieś świństwa w sobie. Z tym, że u mnie powracają, jakieś jedno zatwardzenie i wyłażą znowu Liczę na to, że po porodzie pozbędę się ich na dobre.

Magnifica – piękny piesio, ja mam labradora też biszkoptowy i co do sierści to się zgodzę, jest dosłownie wszędzie, pościel by nią wypchał. Na szczęście u nas problem spacerów nie istnieje, bo mamy wielkie podwórko i ma gdzie biegać, ale czasami ktoś ją weźmie i jak na łąki albo do lasu się pójdzie boi się odejść na chwilę, że się ją zostawi. Ogólnie nasza jest taka, że do domu wpuszcza wszystkich, bo kto przekroczy próg ten jest jej przyjacielem.

Hottie07 – podasz przepis? Bo ja kupuję ten pro body, ale cenę ma nie z tej ziemi Znalazłam już dalej przepis ale to nie dla mnie, jest z mąką pszenną, a na mnie to działa baaardzo źle

olajakzam – też mam te bóle, lekarz powiedział, że jak będą przez dłuższy czas co godzinę półtorej mam jechać do szpitala skontrolować

panna mimbla – śliczne imię wybraliście mój TŻ ma ciut inną formę, ale od zawsze mi się podobało

niunia_ona – najważniejsze, że będzie kontrolowana, no i sama się wyczulisz na ruchy także będzie dobrze

ojustyna – regał wyszedł supeeeeer

crystal25 – śliczne literki, ja muszę w końcu swoje skończyć bo leżą i czekają

dziewczynazgitara – przeeeepiękny pokik, woooow

Co do szczepień, mój chrześniak załapał się jedynie na te początkowe. Później zaczął ni stąd mieć skoki gorączki. Mógł mieć normalną temperaturą a dosłownie 5 minut później 40 stopni. Do tego dochodziły drgawki. Trafił do szpitala, tam badania neurologiczne, które nic nie wykazały. Lekarze stwierdzili, że minie mu jak skończy 5 lat, że niektóre dzieci tak mają. I od tamtej pory nie przyjął żadnej szczepionki, woleli nie ryzykować kolejnymi atakami. Za to ja się jeszcze nie zagłębiałam w temat szczepionek.

luzna25 – na pewno znajdziesz innego dobrego lekarza. W sumie zostało nam już mało wizyt do końca…

Mój dziadek robił sobie identyczną miksturę właśnie na zgagę. Tylko nie wiem czy w naszym stanie dobrze jest pić sodę

na to bym nie wpadła

Ale to chyba dobrze nie? Najwyżej jak już nie da rady, wyjdzie. Tak możecie się umówić. Z resztą dla niego to też przeżycie i na pewno będzie z Tobą od początku do końca

Witamy

Mi strasznie podoba się ta nowa kolekcja z ptaszkami ale ceny mnie powalają

Nie odzywałam się kilka dni bo niedomagałam. Ostatnio czuję się masakrycznie. W nocy nie mogę spać (ale to chyba jak już większość z nas), do tego skurcze brzucha w nocy mnie trochę niepokoją. Ale powiedzieli, że jak będą regularne żeby do szpitala się zgłosić. Cukier mi się rozregulował i nie mogę jakoś go sprowadzić do dobrego poziomu. Zjem byle co a on leci do góry

Któraś pisała o tej wadze dziecka z USG, ja bym się tak tym nie sugerowała. Wczoraj po urlopie wróciła do pracy koleżanka mojej mamy. Jej córka rodziła. Urodziła 2 tygodnie przed tylko dlatego, że lekarz stwierdził że to musi być JUŻ bo na USG wychodzi, że to termin (a dziecko po prostu było spore, bo coś ponad 4 kg). No i ją na siłę do porodu zmuszali podając leki w kroplówce, a tu ani rozwarcia ani nic przez 4 dni. A co gorsze w 4 dniu lekarz kładł jej się na brzuchu, żeby wycisnąć z niej dziecko, pomimo że rozwarcia nie było. W końcu ją tak wymęczyli, że zrobili cesarkę. Mały dostał 7 pkt. Bo za bardzo go upychali

W ogóle mój TŻ wczoraj wrócił z pracy jakiś taki w skowronkach. Poszedł do kącika Malutkiej, pochylał się nad przewijakiem i mówił do niego, że chce żeby Jagódka już była z nami
Ta dziewczyna powinna tego lekarza do sadu podac. No masakra...pomijajac juz fakt ze nie wolno dziecka wyciskac z wyjatkiem wyjatkowych sytuacji...dobrze ze chociaz dzieciaczek zdrow.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 13:55   #4024
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Przeszłoooo.... ale ból był przerazliwy,

Ide na dwór pooddychac bo kisze sie w domu. Papapa

Ps. śliczne bruszki macie
milego spacerku dobrze ze przeszlo

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Cytat:
śliczne brzuszki dziewczyny

Jak wszystkie się chwalą to ja też pochwalę się Antosiową kolekcją w rozmiarze 62/68
Jak ladnie poukladane a mniejsze kupowalas
Stary 2015-01-23, 13:55   #4025
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
dziekuje To pewnie mloda szaleje w brzuszku
Wczoraj probowalam ogarnac na google w jakiej pozycji jest dziecko w brzuchu mamy. wiesz mnie bardzo bolalo ( jak siniak, albo jakies stluczenie ) z lewej strony obok pepka, i troche mnie to martwilo, a teraz wiem ze to synek.... urosl i bije matke bo ten sam bol zaczelam odczuwac w innych miejscach, w ktorych wiem ze on sie wypychal albo sobie siedzial.
mi na ostatnim usg lekarka szczegółowo opowiedziała, gdzie znajduje się jaka część ciała, więc jak teraz kopie to przynajmniej wiem co to
Stary 2015-01-23, 13:58   #4026
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Hej ja na szybko. Nadrobie za xhwile. Pojechalam jednak do ginekolog ta po badaniu odeslala mnie na badanie do szpitala bo stwierdzila ze szyjka jest krotka i wszystko jest mega napiete.
W szpitalu na badaniu stwierdzili ze szyjka miekka i faktycznie skrocona ( przy bad.recznym) i rozwarcie na 1 cm. Przy czym Pani doktor powiedziala ze przy kolejnych ciazach ( u mnie druga) takie rozwarcie moze sie pojawiac wczesniej i niekoniecznie cos oznacza. Po czym zrobila usg dopochwowe i za glowe sie chwycila bo na nim wyszlo zr moja szyjka ma az 5,5 cm. I ona dawno tak dlugiej nie widziala. Stwierdzila wiec ze prawdopodobnie to reczne usg sprawialo wrazenie ze szyjka krotsza bo byla miekka. Z dzieckiem ok tzn. Serce bije, mlody oddycha i na dzien dzisiejszy tj. 33t4d ma szacowana wage 2,4 kg.
Teraz jestem pod ktg by spr.skurcze ale mysle ze jesli nic nie wyjdzie albo wyjdzie nikle to puszcza mnie do domku i tylko bede musiala sie nieco oszczedzic ze wzgledu na ta miekka szyjke.
Byle jeszcze z 3 tyg.dotrwac i bedzie git
Dam znac po ktg, poki co lece nadrabiac.

Acha Niuniu...pisalam ci ost.ze ja mialam afi ( wody plodowe 14) a dzis mam juz 9,7 wiec sporo mniej...ale lekarka tez mowi ze to w normie wiec mam zamiar sobie na spokojnie do tego podejsc. Trzymam kciuki za Ciebie.

super, ze sprawdzilas, co i jak daj znac kochana jak to ktg wyszlo

---------- Dopisano o 13:58 ---------- Poprzedni post napisano o 13:56 ----------

Cytat:
mi na ostatnim usg lekarka szczegółowo opowiedziała, gdzie znajduje się jaka część ciała, więc jak teraz kopie to przynajmniej wiem co to
Szkoda ze ja sie nie spytalam ;P wiem tylko ze czuje synka z dwoch stron najczesciej po lewej stronie i po prawej od pepka, i czasami, ale rzadziej jak sie uda zaczynaja a konczy brzuch to cos tam mi pomaca a tak siedzi na gorze
Stary 2015-01-23, 13:58   #4027
papalinka83
Zakorzenienie

Hej Najadłam się wczoraj nospy i dzisiaj już brzuch nie boli
Powiem wam, że martwię się o mojego tż, czy mi chłop nie padnie Przez zmianę pracy siedzi teraz od 7 rano do 19-20, bo jeszcze do 15 marca (czyli mojego TP) ma po pracy szkolenie, a potem będzie w nowym projekcie i będzie się musiał wykazywać. A teraz jeszcze wstaje w nocy do Oli i ogólnie nie najlepiej ostatnio wygląda Ciężkie to wszystko

Cytat:
Mi też.... frytki jadłam.... tak muli mi brzuch.
Mieta dopiero co wypita oby ulżyła

Odpoczywaj super malutka rośnie
Ja też ciśnienie kontroluje. Dzisiaj było ok tylko teraz mam 149 na 80 ale jeszcze w miare.może dlatego,że obżarta jestem i boli brzuch...

U mnie standard 2 razy w nocy sik.i to taki pełen pecherz że aż boli
Już kiedyś zauważyłam, że pisałaś o mięcie. Nie wiem, czy wiesz, ale mieta nasila zgagę, a nie zmniejsza. Bo ona pomaga na trawienie przez zwiększenie wydzielania kwasu żołądkowego.

A co do ciśnienia to wysokie, może sprawdzaj częściej, czy to się czasem nie powtarza
Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
A wiecie mój TŻ dziś powiedział ze on na porodówke ze mną idzie ze mnie nie zostawi bo ja się tam zaplacze bez niego.
Co prawda to prawda bo ja z tych placzliwych ale co go wzięło że ze mną pójdzie... Jak on się nie nadaje. Palca ma rozcietego i juz mu słabo. Ostatnio jak zobaczył na filmiku jakimś kikuta po pepowinie to tez ze mu niedobrze juz... Zejdzie mi chłopak no. A ja go nie chce na sile.. Co innego ze on czuje ze chce iść ale mam wrażenie ze chce pójść ze względu na mnie bo mu mówiłam dziś ze kolega dziś w nocy z żoną był na porodowce.. Sama nie wken
.
Wiesz co, jak chce iść, to się nie zastanawiaj nad motywami, tylko się ciesz. Zawsze może przecież wyjść w razie czego. A facet na porodówce się naprawdę bardzo przydaje
Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość
A ja dla odmiany mówię dobranoc ze szpitalnego łóżka. Miałam dzisiaj wizytę i od poprzedniej wg usg synek nie urósł nic.

Ech niech mi ktoś powie, że ciąża to nie choroba. Ja w ciągu ostatnich 8 miesięcy zaliczyłam więcej patologii niż przez 28 lat życia.

Pierwszy steryd dostany, jutro drugi. Dobrze chociaż, że już prawie kończe 35 tydzień. Ale nie jestem przekonana, że wyjdę stąd będąc jeszcze w ciąży.A tak liczyłam choć na te 37 tyg.

No w każdym razie dobranoc i do jutra.
Oby pomiary okazały się pomyłką Ale w razie czego najważniejsze, że dostaniesz sterydy na rozwój płuc i że maluszek i tak wagę ma już niezłą

Cytat:
Nadrobiłam 20 stron

olajakzam – ja pisałam o hemoroidach. Można stosować maści, z tym że w aptece musisz się zapytać która, bo niektóre są na bazie naturalnych składników a inne maja jakieś świństwa w sobie. Z tym, że u mnie powracają, jakieś jedno zatwardzenie i wyłażą znowu Liczę na to, że po porodzie pozbędę się ich na dobre.

Któraś pisała o tej wadze dziecka z USG, ja bym się tak tym nie sugerowała. Wczoraj po urlopie wróciła do pracy koleżanka mojej mamy. Jej córka rodziła. Urodziła 2 tygodnie przed tylko dlatego, że lekarz stwierdził że to musi być JUŻ bo na USG wychodzi, że to termin (a dziecko po prostu było spore, bo coś ponad 4 kg). No i ją na siłę do porodu zmuszali podając leki w kroplówce, a tu ani rozwarcia ani nic przez 4 dni. A co gorsze w 4 dniu lekarz kładł jej się na brzuchu, żeby wycisnąć z niej dziecko, pomimo że rozwarcia nie było. W końcu ją tak wymęczyli, że zrobili cesarkę. Mały dostał 7 pkt. Bo za bardzo go upychali

Ale masakra jakiś niepoważny lekarz.
Dziewczyny sprawdźcie sobie gdzieś, jak ktoś nie wierzy - termin porodu ustala się na podstawie OM i ewentualnie koryguje na usg w 12tc, bo wtedy wszystkie dzieci rosną w tym samym tempie. Późniejsze wyliczenia, że maluch jest 2 tygodnie do przodu itp to tylko wyliczenia maszyny do usg na podstawie wagi i oznaczają jedynie, że dziecko będzie raczej większe niż mniejsze i tyle. Dramat, żeby wywoływać u kogoś poród przed terminem

A co do hemoroidów, to w ciąży miałam, ale po porodzie to mi dopiero tak wyszły, że nie mogłam na tyłku usiąść
Cytat:
Mam dobrą wiadomość tzn dla mnie. Od pzu dostalam 320zl odszkodowania za szpital - ale fajnie)

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
To jest tylko 56 i 62?! Jak patrzę na Wasze rzeczy i po tym jak wszystkie ubranka włożyłam na półki do szafy to boję się, że mam za mało ubranek. Szczególnie jeśli chodzi o rozmiar 62. Sporo rzeczy które mam mają rozmiar 62/68, więc boję się że dziecko będziesz w nich pływać. Właśnie przyłożyłam do siebie body z długim rękawem z Lupilu rozm. 62/68 i body z C&A rozm. 62. One naprawdę mocno się różną. Chyba dla mojego spokoju będę musiała dokupić kilka sztuk body, śpioszków i bluzeczek na 62 cm.
Moim zdaniem ubranka z lidla są dużo większe niż wskazuje rozmiar i te body 62-68 to spokojnie jest 68
Cytat:
Napisane przez Tepsa Pokaż wiadomość
leżcie i odpoczywajcie nalezy się Wam chwila oddechu Kurcze nie wyobrazam sobie lęzania na korytarzu po porodzie, lekko mnie to przeraża. Dlatego u mnie Kamińskiego odpada, mają super opiekę, ale ten.... korytarz o którym słyszałam już tyle razy
crystal współczuję mdłości, ja w ciąży ani razu nie zwymiotowałam, teraz mam zgage dziadostwo mnie przypala od godziny
A gdzie chcesz rodzić? Ja też słyszałam, że na Kamieńskiego jest mała szansa, że matka będzie z dzieckiem na sali poporodowej, że można leżeć wszędzie i często bez dziecka

Pawełek 20.03.2015

Edytowane przez papalinka83
Czas edycji: 2015-01-23 o 14:00
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 14:01   #4028
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
co do drugiego dziecka to też ostatnio z mężem o tym rozmawialiśmy i na ten moment nic nie będziemy ustalać czy postanawiać. Zobaczymy jak będzie z małą, jak będziemy sobie radzić, jak z kasą itd... a jeśli się zdecydujemy to na pewno nie od razu, najszybciej tak za 5 lat. Ja chcę do pracy wrócić, trochę się ogarniemy i zobaczymy wtedy na razie wszystko co mamy damy naszej pierworodnej
Ja nie chce wlasnie rozmawiac o drugim dziecku, a on coraz czesciej podejmuje ten temat... wolalabym te kilka lat poczekac, a mnie TZ namawia jeszcze w tym roku. Chcialabym pojsc do pracy, i zajac sie dobrze jednym dzieckiem i zadbac o wszystko.... a pozatym i tak go czeka wyjazd do innego kraju na kilka lat.... to co, ja bede siedziec sama z dwojka dzieci w domu, a on w innym kraju, ja tak nie chce....

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

Cytat:
crystal - gdzie Ty widzisz burdel, w szafie porządek jest u mnie też na podłodze wszystko, w wanience poupychane, wózek na salonach zaparkowany, także myślę że u większości z nas jeszcze takie pobojowisko....

Ja mam do uprzątnięcia jeszcze połowę szafy takiej na długość pewnie ponad 4 metry i to jest pod dachem który ma 1,2 metra. Ale chyba nie dam rady tam sprzątnąć... Są to praktycznie same książki i kolekcja z kilku ładnych lat National Geographic, więc pewnie trochę waży
jest jest burdel, ja lubie miec poukladane wszystko elegancko ;P na swoim miejscu hehehehehe lubie sprzatac w takich rzeczach, ide z toba do tej wielkiej szafy poczytamy national geographic ;P
Stary 2015-01-23, 14:08   #4029
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Powiem wam, że martwię się o mojego tż, czy mi chłop nie padnie Przez zmianę pracy siedzi teraz od 7 rano do 19-20, bo jeszcze do 15 marca (czyli mojego TP) ma po pracy szkolenie, a potem będzie w nowym projekcie i będzie się musiał wykazywać. A teraz jeszcze wstaje w nocy do Oli i ogólnie nie najlepiej ostatnio wygląda Ciężkie to wszystko

Dziewczyny sprawdźcie sobie gdzieś, jak ktoś nie wierzy - termin porodu ustala się na podstawie OM i ewentualnie koryguje na usg w 12tc, bo wtedy wszystkie dzieci rosną w tym samym tempie. Późniejsze wyliczenia, że maluch jest 2 tygodnie do przodu itp to tylko wyliczenia maszyny do usg na podstawie wagi i oznaczają jedynie, że dziecko będzie raczej większe niż mniejsze i tyle. Dramat, żeby wywoływać u kogoś poród przed terminem

Moim zdaniem ubranka z lidla są dużo większe niż wskazuje rozmiar i te body 62-68 to spokojnie jest 68

dobrze, że u Ciebie już lepiej TŻ biedny, mój też teraz duzo w pracy, a jak tylko ma jakieś wolne to robi w domu, więc nie ma kiedy odpocząć nawet

co do terminu porodu to mam dokładnie to samo zdanie! to, że komuś teraz się niby przesuwa na podstawie usg to nic nie znaczy. Liczy się termin z OM, lub usg z 1 trymestru. No chyba, że ktoś wie, że np miał 40 dniowe cykle to wiadomo, że jakaś korekta musi być, ale to są wyjątkowe przypadki. Ja z OM mam 7 marzec, z usg 1 trymestru 5 marzec, więc bardzo podobnie

co do ubranek to jeszcze h&m ma zdecydowanie większe rozmiary, ja pajace, które miałam na 62cm od razu wrzuciłam do kartonu 68 cm, bo są naprawdę duże

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

Cytat:
Ja nie chce wlasnie rozmawiac o drugim dziecku, a on coraz czesciej podejmuje ten temat... wolalabym te kilka lat poczekac, a mnie TZ namawia jeszcze w tym roku. Chcialabym pojsc do pracy, i zajac sie dobrze jednym dzieckiem i zadbac o wszystko.... a pozatym i tak go czeka wyjazd do innego kraju na kilka lat.... to co, ja bede siedziec sama z dwojka dzieci w domu, a on w innym kraju, ja tak nie chce....

no bez Twojej zgody drugiego dziecka nie będzie, więc oboje musicie go chcieć. A tak jedno po drugim to na pewno bym nie chciała, nie dałabym rady chyba ostatnio oddawałam rzeczy dla babki, która w wieku 30 lat, właśnie urodziła dziewiąte dziecko i rodziła wszystkie właściwie rok po roku...miała już iść na podwiązanie jajników i okazało się, że znowu w ciąży
Stary 2015-01-23, 14:12   #4030
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
ostatnio oddawałam rzeczy dla babki, która w wieku 30 lat, właśnie urodziła dziewiąte dziecko i rodziła wszystkie właściwie rok po roku...miała już iść na podwiązanie jajników i okazało się, że znowu w ciąży

Pawełek 20.03.2015
Stary 2015-01-23, 14:16   #4031
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Na ostatniej wizycie też powiedziałam, gdzie mnie najbardziej kopniakami bombarduje i też już wiem co to śliczne małe nóżki

Cytat:

---------- Dopisano o 14:01 ---------- Poprzedni post napisano o 14:00 ----------

jest jest burdel, ja lubie miec poukladane wszystko elegancko ;P na swoim miejscu hehehehehe lubie sprzatac w takich rzeczach, ide z toba do tej wielkiej szafy poczytamy national geographic ;P
Mój TŻ coś ostatnio mówił, że za 2 lata można by się postarać, ale to też nie wiadomo jak to wszystko się ułoży. Myślę, że na razie nie ma co planować.
A ja bym z tej szafy to wszystko w cholerę wywaliła do kosza, ale mama twierdzi że jej się to przyda Zwłaszcza te gazety sprzed 8 lat

O matko 9 dzieci chyba bym nie dała rady.

Oglądałam właśnie porodówkę, cały odcinek przeryczałam jak tylko dzidziuś się pokazywał na świecie.

Idę obiad ukręcić, dla odmiany odpalę parowar

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016

Edytowane przez asiulek8
Czas edycji: 2015-01-23 o 14:20
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 14:21   #4032
papalinka83
Zakorzenienie

Co do tego, kiedy jest czas na 2 dziecko, to każdy sam zobaczy, jak już będzie pierwsze. Ja przez pierwsze 4 miesiące byłam zdania, że nigdy A jak Ola miała 8 miesięcy to się zdecydowaliśmy, że próbujemy jednak od razu i się udało. Także różnie bywa, a i perspektywa się zmienia z różnych powodów

Pawełek 20.03.2015
Stary 2015-01-23, 14:22   #4033
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Co do tego, kiedy jest czas na 2 dziecko, to każdy sam zobaczy, jak już będzie pierwsze. Ja przez pierwsze 4 miesiące byłam zdania, że nigdy A jak Ola miała 8 miesięcy to się zdecydowaliśmy, że próbujemy jednak od razu i się udało. Także różnie bywa, a i perspektywa się zmienia z różnych powodów
no właśnie, dlatego nie ma co planować, co ma być to będzie
Stary 2015-01-23, 14:25   #4034
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Moja mama po 3 miesiącach od urodzenia mnie była w ciąży z moim bratem. Roboty miała co nie miara (czas pieluch tetrowych, wyparzania szklanych butelek itp.), ale mówi że nie żałuje bo ja byłam bardzo spokojnym dzieckiem kiedy mój brat się urodził. Więc przy mnie się nie narobiła

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 14:30   #4035
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Stara sie bardzo twoj TZ dla rodziny lekko mu nie jest....
Stary 2015-01-23, 14:31   #4036
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
a moj burdel to wyglada tak czekam na meble, potrzebuje dluga komode wstawic do pokoju, na to wszystko. A ubranka w kolejnosci na gorze 56 i mniejsze niz 62
pozniej 62 i troche wieksze, i nastepnie 68 i wieksze.
Mam jeszcze torbe ubran na wiekszy rozmiar to popralam ale schowam je gdzies bo to nie wczesniej niz za kilka msc.
najwazniejsze ze ogarnelam wszystko z praniem i prasowaniem ale nie moge patrzec na ten budel, ja chce meble, i lozeczko w koncu
62 / 68 tez mam kilka, i wydaja sie wieksze niz typowe 62 dlatego dokupywalam te pajaco spiochy czy jak to sie nazywa, na takie typowe 62

Ja mam ubranek 1/10 tego co ty masz Chyba pójdę do sklepu hehe
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 14:37   #4037
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
tez prawda

---------- Dopisano o 14:33 ---------- Poprzedni post napisano o 14:31 ----------

Cytat:
Na ostatniej wizycie też powiedziałam, gdzie mnie najbardziej kopniakami bombarduje i też już wiem co to śliczne małe nóżki

Mój TŻ coś ostatnio mówił, że za 2 lata można by się postarać, ale to też nie wiadomo jak to wszystko się ułoży. Myślę, że na razie nie ma co planować.
A ja bym z tej szafy to wszystko w cholerę wywaliła do kosza, ale mama twierdzi że jej się to przyda Zwłaszcza te gazety sprzed 8 lat

O matko 9 dzieci chyba bym nie dała rady.

Oglądałam właśnie porodówkę, cały odcinek przeryczałam jak tylko dzidziuś się pokazywał na świecie.

Idę obiad ukręcić, dla odmiany odpalę parowar
moja tez lubi takie rzeczy i powiedzialaby ze sie przyda zebym nie ruszala No a moj wlasnie juz planuje.....a jeszcze mu sie jedno nie urodzilo hihi
tez zawsze rycze jak ogladam programy z porodowki

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
dobrze, że u Ciebie już lepiej TŻ biedny, mój też teraz duzo w pracy, a jak tylko ma jakieś wolne to robi w domu, więc nie ma kiedy odpocząć nawet

co do terminu porodu to mam dokładnie to samo zdanie! to, że komuś teraz się niby przesuwa na podstawie usg to nic nie znaczy. Liczy się termin z OM, lub usg z 1 trymestru. No chyba, że ktoś wie, że np miał 40 dniowe cykle to wiadomo, że jakaś korekta musi być, ale to są wyjątkowe przypadki. Ja z OM mam 7 marzec, z usg 1 trymestru 5 marzec, więc bardzo podobnie

co do ubranek to jeszcze h&m ma zdecydowanie większe rozmiary, ja pajace, które miałam na 62cm od razu wrzuciłam do kartonu 68 cm, bo są naprawdę duże

---------- Dopisano o 14:08 ---------- Poprzedni post napisano o 14:05 ----------

no bez Twojej zgody drugiego dziecka nie będzie, więc oboje musicie go chcieć. A tak jedno po drugim to na pewno bym nie chciała, nie dałabym rady chyba ostatnio oddawałam rzeczy dla babki, która w wieku 30 lat, właśnie urodziła dziewiąte dziecko i rodziła wszystkie właściwie rok po roku...miała już iść na podwiązanie jajników i okazało się, że znowu w ciąży
Ja mam liczone od dnia zaplodnienia, wiemy kiedy nastapilo i wszystko sie lekarzowi zgadzalo
Prawda a ja napewno sie nie zgodze tak szybko moj TZ sie boi, bo on jest starszy o 10 lat i powiedzial mi kilka razy ze chcialby miec ze mna jeszcze jedno dziecko, ale nie chce byc tata po 50 co do podstawowki na zebranie musi isc bo ja dzieci miec nie chcialam wczesniej . 9 ?? jej.... ja to nie wiem czy chcialabym wiecej niz jedno.....

---------- Dopisano o 14:37 ---------- Poprzedni post napisano o 14:35 ----------

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Ja mam ubranek 1/10 tego co ty masz Chyba pójdę do sklepu hehe
zakupy ja juz nic nie kupuje, chociaz mam chec czasami jak cos widze ladnego ;P

Edytowane przez crystal25
Czas edycji: 2015-01-23 o 14:37
Stary 2015-01-23, 14:40   #4038
smv
Zakorzenienie

O rety ja się zdrzemnelam i jakieś szczeniaki mi się śniły i wojenne auta i śmigłowce i wojsko szlo kolo mojego bloku starego... Czad.

Crystal śliczny btzuszek-rozsteoow nie Widze..

Ja mam na cycusiach rozstępy i mi smutno bo zawsze na Chorwacji się topless opalalam a teraz z takimi krechami to se moge;( dupa

Zadzwoniłam do gin się upewnić czy aby dziś mam wizytę bo zawsze jak zadzwonię to potem sobie myślę że może mnie nie zapisała czy coś.. Takie mam schizy ;/
.
Magiusa dobrze ze jednak pojechalas do lekarza. Jesteś spokojna i super.

Piękne macie ubranka i poukładane

Dziewczyny a jak jedziecie np na ip to biorą was na oddział i tam te ktg i badania robią? U mnie jest na ip fotel ginekologiczny i wannę widziałam ale tam tylko panie są (na tel) i zapisują w kmpuetrze te nasze dane i papierowa robotę robią.. Tak mnie to ciekawi gdzie wam np te ktg robią.. Bo co innego SOR a co innego ip.

Idę z psem na szybko do śmietnika i zacznę robić sos do golabkow bo mam od babci
Stary 2015-01-23, 14:41   #4039
nouvelle2
Zakorzenienie

My juz po zakupach i jedzonku, wracamy do domu. Jeszcze po drodze chcemy zajechac do cioci tzta na kawkę
Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Kocyk La Millou mi się podoba, chociaż nie wiem czy wzięłabym z niebieskim minky.

Ja tez mam jaskrawy wózek (sama się zastanawiam dlaczego go wybrałam, poza tym że jest super lekki i łatwo się składa) i też chcę go stonować kolorem kocyka albo śpiworka i zastanawiam się nad tym z linka, tylko nie wiem, czy ten czarny nie jest za czarny.
Tyle, że ja będę zamawiać śpiworek dopiero po urodzeniu.

Może coś doradzicie?

http://www.lamillou.com/shop/sleep-b...essboard-black
http://www.lamillou.com/shop/sleep-b...ace-black-ecru

http://dino.sklep.pl/nowy/wozek-bebe...s-p-12963.html - blu laguna
Oba są super

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 14:43   #4040
olajakzam
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
AAaa..... Śnił mi się PORÓD nie miałąm rozwarcia, stanęłam cały dzień na 3 cm, i położna dała mi zaszczyk w brzuch i tym sposobem mnie sparaliżowano, nie zułam nic, i kazała mi pchać przez te 3 cm no mówię Wam, jakaś masakra, ale urodziłam A później, gdzieś po mieście z dzieckiem uciekałam i ktoś mnie gonił
Rany co za sny

Dzień dobry
ja też mam dziwaczne sny w tym tygdoniu ale na szczęście nie związane z bóle porodowym
Stary 2015-01-23, 14:47   #4041
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
O rety ja się zdrzemnelam i jakieś szczeniaki mi się śniły i wojenne auta i śmigłowce i wojsko szlo kolo mojego bloku starego... Czad.

Ja mam na cycusiach rozstępy i mi smutno bo zawsze na Chorwacji się topless opalalam a teraz z takimi krechami to se moge;( dupa

Zadzwoniłam do gin się upewnić czy aby dziś mam wizytę bo zawsze jak zadzwonię to potem sobie myślę że może mnie nie zapisała czy coś.. Takie mam schizy ;/
.

Dziewczyny a jak jedziecie np na ip to biorą was na oddział i tam te ktg i badania robią? U mnie jest na ip fotel ginekologiczny i wannę widziałam ale tam tylko panie są (na tel) i zapisują w kmpuetrze te nasze dane i papierowa robotę robią.. Tak mnie to ciekawi gdzie wam np te ktg robią.. Bo co innego SOR a co innego ip.

Idę z psem na szybko do śmietnika i zacznę robić sos do golabkow bo mam od babci
U mnie jest normalnie przy ip poradnia patologii ciąży i tam robią

Ktoś pisał ostatnio o biegunkach, chyba żonamarcina. Mnie też dopadło od jakiś 3 dni i się zastanawiam, czy to nie czasem od magnezu, bo w poniedziełek mi ginka kazała jeszcze zwiększyć ilość przyjmowanego asparginu, mimo że już i tak dużo brałam

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Ktoś pytał o moją Olę, ale mi zjadło przy cytowaniu. Dzisiaj jej zeszła wysypka i wygląda ok raczej. wczoraj byłyśmy u lekarza, ale jakaś inna była kobieta i powiedziała, że wysypka trochę za mała jak na trzydniówkę i że to mogła byś po prostu wysypka od gorączki, a ogólnie jakiś wirus. Sama nie wiem. Patrzałam na necie i wszystko się zgadza jednak: 3 dni gorączki plus biegunka, potem 2 dni wysypka i koniec. I bądź tu mądry. Ale najważniejsze, że już jej lepiej

Pawełek 20.03.2015
Stary 2015-01-23, 14:53   #4042
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

.

mi ktg na oddziale robili
Stary 2015-01-23, 14:54   #4043
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
milego spacerku dobrze ze przeszlo

---------- Dopisano o 13:55 ---------- Poprzedni post napisano o 13:54 ----------

Jak ladnie poukladane a mniejsze kupowalas
Mam kilka sztuk na 56, w zasadzie tylko tyle jakby się przydały w szpitalu. Jak już pisałam wcześniej zapowiada mi się duży dzieciaczek. Mój chrześniak jak się urodził to niektóre 62 miał za małe
antoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 14:57   #4044
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
My juz po zakupach i jedzonku, wracamy do domu. Jeszcze po drodze chcemy zajechac do cioci tzta na kawkę

Oba są super
chwal się zakupami!!

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

Cytat:
Mam kilka sztuk na 56, w zasadzie tylko tyle jakby się przydały w szpitalu. Jak już pisałam wcześniej zapowiada mi się duży dzieciaczek. Mój chrześniak jak się urodził to niektóre 62 miał za małe
podczytywałam styczniówki i mówiły, że całe szczęście, że kupiły rzeczy na 56, bo nawet jak dzieciaczki większe się rodziły to 56 były dobre, a w 62 się topiły. U mnie się zapowiada raczej mniejsze dziecko więc do szpitala to muszę wybrać jakieś 50 albo małe 56 chyba
Stary 2015-01-23, 15:00   #4045
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
A ile miał długości? Bo to aż nieprawdopodobne. Moja Ola miała 51 cm, była dośc mała i rozmiar 56 zrobił się na nią dobry dopiero po kilku tygodniach

Pawełek 20.03.2015
Stary 2015-01-23, 15:01   #4046
olajakzam
Raczkowanie

Cytat:
chwal się zakupami!!

---------- Dopisano o 14:57 ---------- Poprzedni post napisano o 14:55 ----------

podczytywałam styczniówki i mówiły, że całe szczęście, że kupiły rzeczy na 56, bo nawet jak dzieciaczki większe się rodziły to 56 były dobre, a w 62 się topiły. U mnie się zapowiada raczej mniejsze dziecko więc do szpitala to muszę wybrać jakieś 50 albo małe 56 chyba
NO WŁAŚNIE! mi jak lekarz nie zabroni to IKEA za tydzień w weeekend! oby nie zabronił
Stary 2015-01-23, 15:05   #4047
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
A ile miał długości? Bo to aż nieprawdopodobne. Moja Ola miała 51 cm, była dośc mała i rozmiar 56 zrobił się na nią dobry dopiero po kilku tygodniach
62 cm jak byłam odwiedzić siostrę w szpitalu to mały w porównaniu z innymi wyglądał jak 2 miesięczne dziecko
antoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 15:06   #4048
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
witam Was my juz po sniadanku

---------- Dopisano o 09:25 ---------- Poprzedni post napisano o 09:23 ----------

lepiej na IP nie ma co ryzykować.bo teraz to naprawde moment nie uwagi i moga byc komplikacje i wgl. Lepiej idz, ja sie tez zastanawiam czy nie iść na IP z tą ilością wód czy coś się poprawiło czy też nie
boże
Na pewno wszystko dobrze!
Daj znać jak wrócisz..

Cytat:
Witam Czy mogę do Was dołączyć?

Szczerze mówiąc czuję się trochę nie fair w stosunku do Was, ponieważ podczytuje Was na bieżąco już od ponad miesiąca a nic od siebie nie daje
Witaj
Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Dzień dobry!
Wstałam dziś z lekkim katarem, gardło mnie drapie... i skąd to się przypałętało skoro siedzę wiecznie w domu

Nusiekowa trzymam dalej kciuki, by bóle się nie nasiliły!
JoaMro Kochana bądź dobrej myśli, pozytywne nastawienie dużo daje, organizm się wycisza, Synuś na pewno urodzi się zdrowy! Z tego co piszesz to przepływy są ok, tak? A jak posiew? Mocno ściskam!
Magiusa dla mnie takie napięcia to standard, taki właśnie ból twardniejącego brzucha stale mi towarzyszył, ale u mnie to wina króciutkiej szyjki. Więc na Twoim miejscu sprawdziłabym na IP czy jest ok
Witam nową Mamusię, fajnie, że zdecydowałaś się dołączyć
Przezduzem jak ładnie wyglądasz! Kolejna Mamusia ze zdolnościami do szycia
Zielone_oko ładniutkie literki

Wszystkim połamanym po nocce Mamusiom życzę powrotu sił
Sama dziś siusiałam co pół godziny

Wiecie co...chyba kupię kocyk La Millou, tż nie jest zadowolony z tego pomysłu i jak się dowie, że jednak to zrobiłam, to chyba zwariuje
próbowałam podejrzeć inne, by wyszło taniej, ale mój mózg wciąż wraca do tego... Jak już Wam wcześniej pisałam, wózek dostaniemy używany po szwagierce, niestety czarno różowy (wklejam fotę), ale bez tej torby, torbę dokupię gładką czarną Skip Hop i chciałabym ten róż przyćmić, myślicie że będzie pasować? Czy lepiej żebym wybrała inny wzór kocyka? HELP
Ładny ten wózek nie narzekaj Ten kocyk mi tak średnio pasuje..
Cytat:
Mam dobrą wiadomość tzn dla mnie. Od pzu dostalam 320zl odszkodowania za szpital - ale fajnie)
No to można poszaleć

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Hej ja na szybko. Nadrobie za xhwile. Pojechalam jednak do ginekolog ta po badaniu odeslala mnie na badanie do szpitala bo stwierdzila ze szyjka jest krotka i wszystko jest mega napiete.
W szpitalu na badaniu stwierdzili ze szyjka miekka i faktycznie skrocona ( przy bad.recznym) i rozwarcie na 1 cm. Przy czym Pani doktor powiedziala ze przy kolejnych ciazach ( u mnie druga) takie rozwarcie moze sie pojawiac wczesniej i niekoniecznie cos oznacza. Po czym zrobila usg dopochwowe i za glowe sie chwycila bo na nim wyszlo zr moja szyjka ma az 5,5 cm. I ona dawno tak dlugiej nie widziala. Stwierdzila wiec ze prawdopodobnie to reczne usg sprawialo wrazenie ze szyjka krotsza bo byla miekka. Z dzieckiem ok tzn. Serce bije, mlody oddycha i na dzien dzisiejszy tj. 33t4d ma szacowana wage 2,4 kg.
Teraz jestem pod ktg by spr.skurcze ale mysle ze jesli nic nie wyjdzie albo wyjdzie nikle to puszcza mnie do domku i tylko bede musiala sie nieco oszczedzic ze wzgledu na ta miekka szyjke.
Byle jeszcze z 3 tyg.dotrwac i bedzie git
Dam znac po ktg, poki co lece nadrabiac.

Acha Niuniu...pisalam ci ost.ze ja mialam afi ( wody plodowe 14) a dzis mam juz 9,7 wiec sporo mniej...ale lekarka tez mowi ze to w normie wiec mam zamiar sobie na spokojnie do tego podejsc. Trzymam kciuki za Ciebie.

Dobrze, że pojechałaś sprawdzić i jest wszystko ok
Stary 2015-01-23, 15:11   #4049
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

.

bo schowalam je przed wami na cycku tez mam dopoki nie zblakna to nie pochodze w stroju dwu czesciowym a jezdze co roku z TZ na plaze gdzies, jak nie za granice albo pod namioty, to do mojej mamy bo ona mieszka nad morzem ja w klinice ide prosto na poloznictwo i tam jest takie pomieszczenie z ktg, ale jak do szpitala to musieliby mnie wyslac tez na to pietro gdzie dla kobiet ciezarnych golabki.... ale mi smaku narobilas! ;P

---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:10 ----------

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość

Oba są super
co kupilas i co zjadlas ;P
Stary 2015-01-23, 15:12   #4050
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
NO WŁAŚNIE! mi jak lekarz nie zabroni to IKEA za tydzień w weeekend! oby nie zabronił
ja też jeszcze wycieczkę do ikei muszę zaliczyć koniecznie! dobrze, że mam blisko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości