|
Notka |
|
Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia. |
![]() |
|
Narzędzia |
![]() |
#601 | |
damn good coffee
|
Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II
Cytat:
![]() ![]() U mnie w przychodni rano jak pobierają krew są dwie pielęgniarki - jedna obsługuje 'normalnych', a druga dzieci, starszych, ciąże i ciężkie przypadki. Chyba dobre rozwiązanie ![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#602 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#603 |
Wredny kotecek
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#604 |
Zadomowienie
|
A no nic
![]() ![]()
#605 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#606 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() Czemu empatia ma dotyczyć tylko jednej strony? Tej z brzuchem pod nosem. Też musisz zrozumieć irytację osób, które idą do gina na określoną godzinę a muszą przepuścić powiedzmy 6 ciężarówek, mimo że dobrze się czują ale pierwszeństwo mają to czemu nie skorzystać. |
|
![]() ![]() |
![]() |
#607 |
Zakorzenienie
|
Grumpycat no raczej bo wszystkie ciezarne tylko czekaja na to, zeby wykorzystac swoj stan i zrobic innych ludzi w bambuko! Nie moga sie wrecz doczekac zeby wkurzyc kogos w poczekalni czy w kolejce w supermarkecie. Caly sens ich istnienia wtedy sprowadza sie do w☠☠☠☠... spoleczenstwa
![]() ![]() Swoja droga kiepsko sie konwersuje z kims kto wybiera sobie tylko te posty z "rozmowy" ktore mu odpowiadaja... |
![]() ![]() |
![]() |
#608 |
Zakorzenienie
|
To zart, prawda? czy to byla autobusowa wycieczka szpitalna?
#609 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#610 | |
Wredny kotecek
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#611 | |
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Ps. Absolutnie nie uważam, żeby empatia miała działać tylko w jedną stronę. Nieżyczliwość i egoizm u ciężarnych pewnie jest na podobnym poziomie, co u reszty społeczeństwa ![]()
![]() |
#612 | |||
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
jak byłam w pierwszej ciąży i mi nie ustąpiono miejsca tu czy tam,było mi przykro. no ale stałam w tym autobusie grzecznie, bo prosić nie lubię / nie umiem i nie chcę. ale też nie mam pretensji, jeśli mi nikt nie ustępował, bo właśnie o to nie prosiłam. raz, faktycznie, cośtam bąknęłam o szczycie chamstwa, ale to faktycznie tak było - wracałam od lekarza, schyłek ciąży, wsiadałam do tramwaju, zaraz za schodami elegancki pan w garniaczku i z aktóweczką pchnął mnie dość mocno na kasownik, w który rąbnęłam brzuchem. zrobił to po to, żeby mnie wyprzedzić i dobiec pierwszy do ostatniego wolnego miejsca w tramwaju. no wydaje mi się, że nie jestem specjalnie odpieluszkowa, ale to mnie wkurzyło. podobnie ostatnio - czekałam na autobus, z jednym dzieckiem za rękę, a z drugim w wózku. jako, że z wózkiem mogę wsiąść do autobusu tylko jednym wejściem, ustawiłam się w tym miejscu, w którym potencjalnie te właśnie drzwi będą, gdy autobus się zatrzyma. trafiłam w dziesiątkę, autobus podjechał, ja się jeszcze usunęłam lekko na lewo tak, zeby nie stać w świetle drzwi, żeby ludzie mogli spokojnie wysiąść. ludzie jeszcze do końca nie wysiedli, a z mojej lewej strony pani w kwiecie wieku odpycha mój wózek z całej siły, wpycha się przede mnie i jeszcze coś bełkocze o ludzkim chamstwie. i wpycha się miedzy tych ludzi wysiadających z autobusu. nie rozumiem. 2 metry w lewo miała kolejne drzwi, do których żaden wózek nie czekał, nie stałam też i nie blokowałam wejścia, tylko pozwoliłam ludziom wysiąść i czekałam na możliwość wejścia. także nie wiem juz, czy to ja jednak mam OZM, czy też może ta pani po prostu była mocno niekulturalna. ---------- Dopisano o 15:11 ---------- Poprzedni post napisano o 15:06 ---------- Cytat:
miałam kiedyś sytuację, że jechałam z brzuchem metrem, stałam, bo miejsc nie było. i akurat stałam koło innej ciężarnej, która siedziała. jak juz mówiłam, nie proszę się o wolne miejsca - gdy ktoś mi ustępował to z chęcią przyjmowałam, ale jeśłi nikt się nie kwapił, to nie komentowałam ani nie sapałam innym nad głową. ta cieżarna w pewnym momencie mnie przyuważyła, i to ona zwróciła uwagę młodemu panu obok niej, czy nie mógłby mi miejsca ustąpić. mnie się głupio zrobiło, nie lubię, gdy ktoś załatwia moje sprawy za mnie; ale pan był bardzo uprzejmy, mówił że się zwyczajnie zaczytał i nie zwrócił uwagi, przepraszał za to (!!!). odnosząc to do powyższej sytuacji - uważam, że ciężarna nie musi ustępować miejsca komukolwiek, jeśli w autobusie są inne osoby w lepszym stanie fizycznym. natomiast jeśli go widziała, mogłaby zwrócić na to uwagę innym. |
|||
![]() ![]() |
![]() |
#613 | |
Konto usunięte
|
OK, przepraszam. staruszek, który właśnie nazwał współkolejkowicza sk$%^&nem, bo raczył mu zwrócić uwagę, że przyszedł później niż wszyscy
![]() Cytat:
A to ta druga pielęgniarka ma w ogóle coś do roboty? ![]() Przykład nie OZM, ale głupoty rodzicielskiej: wychodzę z targu, obok stoi zaparkowany samochód i wyje alarm. Ludzie wychodzą ze sklepików i komentują, żeby ktoś to wreszcie wyłączył. Przechodzę obok auta, patrzę, a tam siedzą dzieci. Jedno takie przedszkolne latało z tyłu do przodu, a na przednim siedzeniu był fotelik dla niemowlaka, ale nie wiem, czy z dzieckiem czy nie. Stanęłam i czekam, czy ktoś łaskawie wróci do tych dzieci. Alarm się wyłączył już, ludzie dalej łażą i komentują.. Nagle widzę, jak biegnie mamuśka. No nie wiem, ja samochodu nie mam, ale chyba bym jednak dzieciaków nie zostawiła, nawet na chwilę. Jak widać nawet w zabezpieczonym aucie coś mogą zrobić. Edytowane przez ecd9a68db8379fc22aec14635aa2645aca7c721b_6070dc99c9f91 Czas edycji: 2015-01-23 o 14:14 |
|
![]() ![]() |
![]() |
#614 |
Zakorzenienie
|
Byla naprawde ostatnia osoba, ktora powinna ustapic.
#615 |
damn good coffee
|
[1=ecd9a68db8379fc22aec146 35aa2645aca7c721b_6070dc9 9c9f91;49895388]
No ale chyba nie powinnaś tego oceniać, nie? I chodzi mi tylko o pogrubione. A to ta druga pielęgniarka ma w ogóle coś do roboty? ![]() [/QUOTE] Zazwyczaj sporo jest. A jak nie ma, to obie robią przy pierwszej grupie. Sorry, ale jeśli mamy siłę biegać po sklepie, to mamy też siłę stać w kolejce, po takim maratonie KAŻDY jest zmęczony i chciałby wyjść jak najszybciej ![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#616 |
Zakorzenienie
|
kawazmlekiem zakupow czesto nikt za nas nie zrobi, zyczliwy czlowiek moze jednak przepuscic w kolejce, zawsze to kilka minut mniej stania
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#617 | |
damn good coffee
|
Cytat:
![]() |
|
![]() ![]() |
![]() |
#618 | |
Konto usunięte
|
Cytat:
Kiepsko to natura powymyślała, same dolegliwości :P |
|
![]() ![]() |
![]() |
#619 |
Konto usunięte
|
|
![]() ![]() |
![]() |
#620 |
Zakorzenienie
|
beauty uwierz mi ze wolalabym stac z noga w gipsie niz z brzuchem... To zupelnie cos innego.
Poza tym taka kobieta w ciazy jak upadnie bo kierowca gwaltownie zahamuje moglaby zaszkodzic swojemu nienarodzonemu dziecku. |
![]() ![]() |
![]() |
#621 |
Konto usunięte
|
Ale co innych obchodzi nienarodzone dziecko, to dla Ciebie ono jest ważne, nie dla reszty, nie każ się całemu światu na nim skupiać!!!jedenjeden!
|
![]() ![]() |
![]() |
#622 |
Naczelna Nastolatka
|
No bo generalnie tak jest, Twoje dziecko to twoje dziecko, a nie centrum zainteresowania dla wszystkich.
Ogólnie nie jestem ani złośliwa ani ludzie mi nie przeszkadzają. Ale postawa roszczeniowa budzi moją agresję.
#623 |
Konto usunięte
|
Czyli jak ciężarna chce usiąść w autobusie to już postawa roszczeniowa?
|
![]() ![]() |
![]() |
#624 |
Naczelna Nastolatka
|
Gdzie tak napisałam? Przepychanie się w kolejce bez słowa "przepraszam", wykłócanie się tylko dlatego, że ciąża. I to co ktoś napisał, że wchodzi do poczekalni i po prostu idzie do gabinetu bez słowa do motłochu. To jest postawa roszczeniowa.
I wartościowanie. Bo moja ciąża to jest ważna a twoja noga w gipsie to detal. i tym podobne.
Małgorzata i spółka. Matka natura to suka. Edytowane przez zakonna Czas edycji: 2015-01-23 o 15:03 |
![]() ![]() |
![]() |
#625 |
Konto usunięte
|
No to jak ta ciąża taka straszna, paskudna, niedobra, same negatywy, same wady, tylko rzyganie, sikanie, stać nie, chodzić nie, tu boli tam boli tu łaskocze tam kłuje to po co w nią zachodziłyście np. drugi raz? Bo pierwszy - ok, mogłyście nie wiedzieć na co się piszecie, ale za drugim? No przecież to wszystko "złe" jest na wasze własne życzenie. A nogi nikt umyślnie i świadomie nie łamie
![]() |
![]() ![]() |
![]() |
#626 |
Naczelna Nastolatka
|
Chodzi mi o to, że ludzie nie muszą być w ciąży żeby się źle czuć. Ale wychodzi na to, że jak się dwie osoby źle czują to ta ciężarna jest tak czy siak uprzywilejowana.
#627 |
Konto usunięte
|
A sory, ja myślałam, że mówimy cały czas o autobusie, bo w tym temacie odpowiadałam zuken.
Czemu w nią zachodziłam? Bo chciałam mieć dziecko, proste. 9 mięsiecy (a nie, przepraszam, 8, a właściciwie 7, bo ten pierwszy jest taki umowny) wyjęte z życiorysu, ale efekt bezcenny ![]() |
![]() ![]() |
Najlepsze Promocje i WyprzedaĹźe
![]() |
#628 |
Zakorzenienie
|
A ja sie zastanawiam dlczego nikt nie ustapil miejsca ani nikt sie nie odezwal do siedzacych, ze nalezaloby to zrobic.
#629 |
Zakorzenienie
|
Zakonna a ktora napisala ze wchodzi do poczekalni i bez slowa wpycha sie w kolejke??
Oj jak wy kochacie sobie dopisywac to co dla was wygodne ![]() ---------- Dopisano o 16:36 ---------- Poprzedni post napisano o 16:35 ---------- Tinkerbell moge sie wypowiedziec za siebie ale prxypuszczam ze wiekszosc matek ma takie samo zdanie. W ciaze zachodzi sie po to zeby miec dziecko, nie zeby w ciazy pobyc. |
![]() ![]() |
![]() |
#630 |
Naczelna Nastolatka
|
To może wyjaśnisz nam dokładnie jak się odbywa wchodzenie bez kolejki, bez pytania o pozwolenie. Po prostu opisz nam sytuację i zacytuj swoje słowa w tym przypadku. Nie będziemy musiały sobie wtedy nic dopowiadać.
![]() |
|

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:06.