Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 138 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-23, 19:32   #4111
tout-petit-fille
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
a moj burdel to wyglada tak czekam na meble, potrzebuje dluga komode wstawic do pokoju, na to wszystko. A ubranka w kolejnosci na gorze 56 i mniejsze niz 62
pozniej 62 i troche wieksze, i nastepnie 68 i wieksze.
Mam jeszcze torbe ubran na wiekszy rozmiar to popralam ale schowam je gdzies bo to nie wczesniej niz za kilka msc.
najwazniejsze ze ogarnelam wszystko z praniem i prasowaniem ale nie moge patrzec na ten budel, ja chce meble, i lozeczko w koncu
62 / 68 tez mam kilka, i wydaja sie wieksze niz typowe 62 dlatego dokupywalam te pajaco spiochy czy jak to sie nazywa, na takie typowe 62
E tam burdel- pięknie poukładane Burdel będzie dopiero wtedy, jak nam się maluchy urodzą i nie będzie tyle czasu na pieszczenie każdego ciucha z osobna

Cytat:
Napisane przez morful Pokaż wiadomość
Zgrabniocha z Ciebie- a brzusio przesłodki

Cytat:
a ja dzis mam 33 tydzien 0 dni plus nowe rozstepy hahahahahahahaha
Witaj w 33 tc- u mnie również
Słodkości

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Hej ja na szybko. Nadrobie za xhwile. Pojechalam jednak do ginekolog ta po badaniu odeslala mnie na badanie do szpitala bo stwierdzila ze szyjka jest krotka i wszystko jest mega napiete.
W szpitalu na badaniu stwierdzili ze szyjka miekka i faktycznie skrocona ( przy bad.recznym) i rozwarcie na 1 cm. Przy czym Pani doktor powiedziala ze przy kolejnych ciazach ( u mnie druga) takie rozwarcie moze sie pojawiac wczesniej i niekoniecznie cos oznacza. Po czym zrobila usg dopochwowe i za glowe sie chwycila bo na nim wyszlo zr moja szyjka ma az 5,5 cm. I ona dawno tak dlugiej nie widziala. Stwierdzila wiec ze prawdopodobnie to reczne usg sprawialo wrazenie ze szyjka krotsza bo byla miekka. Z dzieckiem ok tzn. Serce bije, mlody oddycha i na dzien dzisiejszy tj. 33t4d ma szacowana wage 2,4 kg.
Teraz jestem pod ktg by spr.skurcze ale mysle ze jesli nic nie wyjdzie albo wyjdzie nikle to puszcza mnie do domku i tylko bede musiala sie nieco oszczedzic ze wzgledu na ta miekka szyjke.
Byle jeszcze z 3 tyg.dotrwac i bedzie git
Dam znac po ktg, poki co lece nadrabiac.
To się naprzeżywałaś.. cieszę się, że suma summarum wszystko ok.
Oszczędzaj się teraz

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Wczoraj rozmawiałam na ten temat z moim ginekologiem, który jest jeszcze dodatkowo seksuologiem. Mówię mu o tym, żeby mały urodził do 18 marca a on na to "jedna rada bardzo ostry seks i na pewno będzie chciał wyjść"
Bardzo dobra rada
Małe wkurzy się, że ciągle ktoś puka, nikogo nie widać, więc samo wyjrzy zobaczyć

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
śliczny wózek!! chyba któraś już taki pokazywała
i jak warunki tam? i cena?
Warunki extra, bo .. cytuję szefową "prawdopodobieństwo, że w jednym czasie rodzić będą tam dwie mamy, jest niższe od wygranej w lotka"
Mają samych specjalistów, najmłodszy stażem pracuje w swoim fachu od 15 lat. Wszyscy specjaliści są do wyłącznej dyspozycji rodzącej, gdy ona melduje się, że przyjeżdża, wszyscy lekarze również się stawiają.

Jeśli jednak okazałoby się, że z maluchem (bądź mamą) po dwóch dobach zapisanych w umowie jest coś nie tak, to albo zostajecie na miejscu i płacicie 1000zł (słownie: tysiąc złotych ) za dobę, albo zostajecie oddelegowani do innego, konkretnego szpitala.

Podsumowując- fajna sprawa dla ludzi, którzy mają kasy jak lodu/ ogromną potrzebę komfortu przeważającą nad rozsądkiem/ inne indywidualne powody, dla których nie chcą rodzić w szpitalu, tylko w miejscu, które przypomina hotel wypoczynkowy i mieć na 100% zaklepane miejsce i być w osobnym pokoju.

Cytat:
Napisane przez Misiata Pokaż wiadomość
moje drogie. proszę doradźcie. zastanawiam się nad zakupem czajnika elektryczne z regulacją temperatury, tak aby w nocy jak najszybciej przygotować mm. ustawiam na temperaturę która jest potrzebna i robię mm. czy uważacie to za zbędny wydatek? jak wy to widzicie w przygotowywaniu szybko mleka mm?
Jaka jest różnica cenowa takiego czajnika? Podstawowe pytanie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Helen dzisiaj pojechała o 16 karetka na zabieg laserowy na oczka bo cos pani okulistce sie nie podobało w nich.

Jeszcze wieczorkiem do niej zajrzymy, ciekawe jak zniesie to znieczulenie ogólne i sam zabieg.

Waga z dzisiaj 1820g - robimy masę
Niech nie wariują z tymi oczkami. Musi być dobrze .

A waga piękna. Cudna, dzielna dziewczyna nam rośnie

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 19:41   #4112
monika 1985
Wtajemniczenie

Nie no myślę, że do porodu to jeszcze troszkę, może rzeczywiście się przekręcił bo ostatnio na usg był ułożony w poprzek , ja mam ból w kroczu cały czas od chyba 26 tygodnia ciąży w czwartek idę na usg spojenia łonowego bo dostałam skierowanie ze względu na ten mój pingwini chód zresztą sama wysiadka z auta lub ubieranie się to jest dla mnie wyzwanie, tak więc zobaczymy co mi ortopeda powie
monika 1985 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 19:45   #4113
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość

Warunki extra, bo .. cytuję szefową "prawdopodobieństwo, że w jednym czasie rodzić będą tam dwie mamy, jest niższe od wygranej w lotka"
Mają samych specjalistów, najmłodszy stażem pracuje w swoim fachu od 15 lat. Wszyscy specjaliści są do wyłącznej dyspozycji rodzącej, gdy ona melduje się, że przyjeżdża, wszyscy lekarze również się stawiają.

Jeśli jednak okazałoby się, że z maluchem (bądź mamą) po dwóch dobach zapisanych w umowie jest coś nie tak, to albo zostajecie na miejscu i płacicie 1000zł (słownie: tysiąc złotych ) za dobę, albo zostajecie oddelegowani do innego, konkretnego szpitala.

Podsumowując- fajna sprawa dla ludzi, którzy mają kasy jak lodu/ ogromną potrzebę komfortu przeważającą nad rozsądkiem/ inne indywidualne powody, dla których nie chcą rodzić w szpitalu, tylko w miejscu, które przypomina hotel wypoczynkowy i mieć na 100% zaklepane miejsce i być w osobnym pokoju.

no to ja jednak urodzę w państwowym szpitalu, a co zresztą w tym, w którym chcę najprawdopodobniej rodzić jest opcja pokoju 1-osobowego z dodatkowym łóżkiem gdzie 24/dobę ktoś może ze mną być za 300 zł bez łazienki/500 zł z łazienką za cały pobyt. Jeśli będzie miejsce w takim pokoju to może się zdecydujmy
Stary 2015-01-23, 19:53   #4114
meganka18
Rozeznanie

Help - nie moge sie zdecydować którą kurkę wybrać )

ImageUploadedByWizaz Forum1422039157.195236.jpgImageUploadedByWizaz Forum1422039180.768019.jpgImageUploadedByWizaz Forum1422039196.170809.jpg
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 19:54   #4115
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość

Załącznik 5893462Załącznik 5893463Załącznik 5893464
ja biorę tę ostatnią ale wszystkie są śliczne
Stary 2015-01-23, 19:58   #4116
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez Misiata Pokaż wiadomość
moje drogie. proszę doradźcie. zastanawiam się nad zakupem czajnika elektryczne z regulacją temperatury, tak aby w nocy jak najszybciej przygotować mm. ustawiam na temperaturę która jest potrzebna i robię mm. czy uważacie to za zbędny wydatek? jak wy to widzicie w przygotowywaniu szybko mleka mm?

Woda przegotowana plus woda mineralna aby zrobić idealna temperaturę pokarmu .

Możesz tez na noc wlewać wrzątek do termosu i pózniej regulować temperaturę dolewając zimnej wody szkoda kasy na czajnik
Stary 2015-01-23, 19:58   #4117
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
no to ja jednak urodzę w państwowym szpitalu, a co zresztą w tym, w którym chcę najprawdopodobniej rodzić jest opcja pokoju 1-osobowego z dodatkowym łóżkiem gdzie 24/dobę ktoś może ze mną być za 300 zł bez łazienki/500 zł z łazienką za cały pobyt. Jeśli będzie miejsce w takim pokoju to może się zdecydujmy
I pewnie
Ja mogę urodzić nawet na podłodze, na miękkim kocu. Ważne, żeby malutka była zdrowa i ważne, żeby chociaż nie leżeć potem na korytarzu

Cytat:

Ostatnia!

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 19:59   #4118
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
ja biorę tę ostatnią ale wszystkie są śliczne

A jak pierze sie te podusie ? One maja zdejmowany pokrowiec ?
Stary 2015-01-23, 20:03   #4119
OliwiaAnita
Raczkowanie

Cytat:

błękitna/ turkusowa
Stary 2015-01-23, 20:12   #4120
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
dobrze, że u Ciebie już lepiej TŻ biedny, mój też teraz duzo w pracy, a jak tylko ma jakieś wolne to robi w domu, więc nie ma kiedy odpocząć nawet

no bez Twojej zgody drugiego dziecka nie będzie, więc oboje musicie go chcieć. A tak jedno po drugim to na pewno bym nie chciała, nie dałabym rady chyba ostatnio oddawałam rzeczy dla babki, która w wieku 30 lat, właśnie urodziła dziewiąte dziecko i rodziła wszystkie właściwie rok po roku...miała już iść na podwiązanie jajników i okazało się, że znowu w ciąży
U nas w domu podobnie, mąż po pracy padnięty, ale mam nadzieję, że od lutego się trochę uspokoi u niego w pracy.
Mój mąż jest trochę przerażony tym jak będzie zmęczony przez pierwsze 3-4 tyg. po porodzie, dopóki ja nie wydobrzeję.
Synek przez pierwsze 2-3 m-ce nie chciał spać nocami, mąż bardzo mi pomagał, wstawał podawał dzidziusia, a potem sam wyglądał jak chodzące zoombie.

9 dziecko????? Jak ona fizycznie to wytrzymywała?

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Co do tego, kiedy jest czas na 2 dziecko, to każdy sam zobaczy, jak już będzie pierwsze. Ja przez pierwsze 4 miesiące byłam zdania, że nigdy A jak Ola miała 8 miesięcy to się zdecydowaliśmy, że próbujemy jednak od razu i się udało. Także różnie bywa, a i perspektywa się zmienia z różnych powodów
To szybko się zdecydowaliście Ola pewnie w miarę Wam przesypiał noce?
My z mężem przez pierwsze 1,5 roku nie braliśmy pod uwagę świadomego poczęcia drugiego dziecka.

Cytat:
t

Ja mam liczone od dnia zaplodnienia, wiemy kiedy nastapilo i wszystko sie lekarzowi zgadzalo
Prawda a ja napewno sie nie zgodze tak szybko moj TZ sie boi, bo on jest starszy o 10 lat i powiedzial mi kilka razy ze chcialby miec ze mna jeszcze jedno dziecko, ale nie chce byc tata po 50 co do podstawowki na zebranie musi isc bo ja dzieci miec nie chcialam wczesniej . 9 ?? jej.... ja to nie wiem czy chcialabym wiecej niz jedno..... [COLOR="Silver"]

;P

Może Twój tz chce dzidziusia, bo wie że wyjedzie a z większością spraw zostaniesz sama, tym bardziej że w obcym kraju, bez bliskiej rodziny.

Śliczny brzuszek, chyba nawet nie jest nawet zbyt duży.

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość

Ja mam na cycusiach rozstępy i mi smutno bo zawsze na Chorwacji się topless opalalam a teraz z takimi krechami to se moge;( dupa

Mnie po poprzedniej ciąży też się zrobiły rozstępy na piersiach, z tym że ja wstydliwa, więc poza mężem nikt ich nie ogląda.

Jak po wizycie?

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
U mnie jest normalnie przy ip poradnia patologii ciąży i tam robią

Ktoś pisał ostatnio o biegunkach, chyba żonamarcina. Mnie też dopadło od jakiś 3 dni i się zastanawiam, czy to nie czasem od magnezu, bo w poniedziełek mi ginka kazała jeszcze zwiększyć ilość przyjmowanego asparginu, mimo że już i tak dużo brałam

---------- Dopisano o 14:47 ---------- Poprzedni post napisano o 14:45 ----------

Ktoś pytał o moją Olę, ale mi zjadło przy cytowaniu. Dzisiaj jej zeszła wysypka i wygląda ok raczej. wczoraj byłyśmy u lekarza, ale jakaś inna była kobieta i powiedziała, że wysypka trochę za mała jak na trzydniówkę i że to mogła byś po prostu wysypka od gorączki, a ogólnie jakiś wirus. Sama nie wiem. Patrzałam na necie i wszystko się zgadza jednak: 3 dni gorączki plus biegunka, potem 2 dni wysypka i koniec. I bądź tu mądry. Ale najważniejsze, że już jej lepiej
To dobrze, że z Olą już lepiej

Cytat:

podczytywałam styczniówki i mówiły, że całe szczęście, że kupiły rzeczy na 56, bo nawet jak dzieciaczki większe się rodziły to 56 były dobre, a w 62 się topiły. U mnie się zapowiada raczej mniejsze dziecko więc do szpitala to muszę wybrać jakieś 50 albo małe 56 chyba
Ja poprzednim razem więcej kupiłam na 62, ale mój mały się w nich topił.
Mąż później sam dokupował rozmiar 56, który chyba też starczył na jakieś 2 -mc.

W pajacach na 62 to mój synek się topił, dwie nogi trafiały np. do jednej nogawki.
Urodził się też nie za duży - 54 cm i 3170 g.

Teraz też przygotowuję się psychicznie na poród takiego maluszka.
anka_1984 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 20:13   #4121
lesyeux
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Ale mi malutka dzisiaj daje popalić chyba chce juz do taty wyjść
Moja też
Cytat:
Trzymam kciuki za udany zabieg aby Helenka miała zdrowe oczka ;*
Ja też trzymam mocnoooo kciuki

Cytat:

Wszystkie trzy

ale mietowa wygrywa
Stary 2015-01-23, 20:20   #4122
smv
Zakorzenienie

Bez usg wizyta ;/tak jak sądziłam. Ale wszystko Oki. Tyle mogę napisać. Czuje niedosyt.
Stary 2015-01-23, 20:22   #4123
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez OliwiaAnita Pokaż wiadomość
Zainteresowanym a'propo szczepień :

http://szczepienia-dzialaja-oto-fakty.stopstopnop.pl/
No mnie też to przekonuję, ale rozumiem, że są osoby, które mają wątpliwości. Z tym, że jestem pewna, że w obecnych czasach już wszyscy wiedzą, że autyzmu nie da się nabyć, że to cecha wrodzona...i chyba nawet już ruchy antyszczepionkowe też się akurat z tego wycofują.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 20:25   #4124
asiulek8
Wtajemniczenie

Meganka - ja bym brała miętową albo szarą

Ja się zastanawiam nad podusią świnką, bo ona wcześniej mi się przyda dla Malutkiej do wózka
Cytat:
Bez usg wizyta ;/tak jak sądziłam. Ale wszystko Oki. Tyle mogę napisać. Czuje niedosyt.
Najważniejsze, że wszystko jest w porządku

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 20:29   #4125
luzna25
Zadomowienie

Cytat:

pierwsza, albo trzecia z przewagą na pierwszą

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

Cytat:
Woda przegotowana plus woda mineralna aby zrobić idealna temperaturę pokarmu .

Możesz tez na noc wlewać wrzątek do termosu i pózniej regulować temperaturę dolewając zimnej wody szkoda kasy na czajnik
też tak uważam lepiej kasę przeznaczyć na coś innego
Radek- ur. 23 luty 2015 o godz. 10:24

luzna25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 20:32   #4126
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
A jak pierze sie te podusie ? One maja zdejmowany pokrowiec ?
wydaje mi się, że mają zdejmowany pokrowiec i można prać w 30 stopniach.
Już się nie mogę doczekać aż zamówie

Cytat:
najważniejsze, że wszystko ok!! a czemu bez usg? wydaje mi się, że mówiłaś, że już dawno u niej nie miałaś...

właśnie kupiłam
http://www.bobowozki.com.pl/product_...oducts_id=1797
za taką cenę szkoda było nie kliknąć, a jeszcze odbiorę sobie w sklepie
podpatrzyłam u lutowych dziewczyn
Stary 2015-01-23, 20:32   #4127
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
oj ma az za duzo, zwlaszcza tych ciaganych szmateczek szeleszczacych np, czy jak to sie zwie ja to tylko zyrafke kupilam gryzaka, a reszta to wlasnie podostawalismy od mojej mamy..... pozniej tylko dokupie edukacyjne odpowiednie do wieku maluszka ale w lozeczko powiedzialam ze zadnej zabawki nie chce widziec. ma mate i tam bede wyciagac wszystkie zabawki do zabawy, lozeczko ma byc do spania, a nie ze kolorowo sie zrobi bo kazdy maskotki tam pokladzie co innego jak synek jedna ulubiona bedzie mial ale nie milion [COLOR="Silver"]
*
Cytat:
Mam nadzieję, że z tą ilością ubranek 56 jakoś dam radę. Tym bardziej, że niektóre 62 są niewiele większe od 56. Jedynie muszę dokupić z 2 pary śpiochów na 62. No chyba, że mały będzie chciał wyjść szybciej to będę w kropce

W ogóle to strasznie się boję, że przenoszę ciąże i nie załapię się na macierzyński. Bo jestem zatrudniona na podstawie umowy zastępstwo i 19 marca wraca dziewczyna za którą mam umowę. A wtedy już tylko zasiłek z ZUSu ehhh więc mam nadzieję, że synuś nie będzie chciał korzystać z wczasów all inclusive w brzuszku mamy dłużej niż do 18 marca.
Dobre podejście do pluszaków i łóżeczka. Mój synuś dostał kilka misiów i siedziały w łóżeczku, położna środowiskowa jak przyszła na wizytę od razu kazał wyciągnąć - mówiła, że to siedlisko kurzu.

Cytat:
Chrześniak urodził się z wagą 4,750 a wychodząc ze szpitala do domu ważył 4,500

8 marzec

wooooow 4,75 kg toż to dwumiesięczne dziecko Przynajmniej jest co trzymać i nosić.

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Helen dzisiaj pojechała o 16 karetka na zabieg laserowy na oczka bo cos pani okulistce sie nie podobało w nich.

Jeszcze wieczorkiem do niej zajrzymy, ciekawe jak zniesie to znieczulenie ogólne i sam zabieg.

Waga z dzisiaj 1820g - robimy masę
I jak po zabiegu? Rośnie wam mała

Cytat:
Napisane przez monika 1985 Pokaż wiadomość
Hej dziewczyny a mam pytanie do was czy któraś z was zauważyła, że obniżył się jej brzuch? bo ja już w sumie z pięć dni temu zauważyłam że jest trochę niżej nawet moja mama i mój M też zauważyli że jest nisko, myślałam że brzuch się przed porodem obniża no ale dla mnie to jeszcze za wcześnie , chyba że może maluch się ustawił główkowo bo już zgłupiałam????
U mnie nic się nie obniża, ale poprzedniej ciąży jakoś w ósmym m-cu się obniżył i położna nawet stwierdziła, że na pewno nie doczekam terminu, a ja przenosiłam 11 dni .

tout-petit-fille- bardzo ładny wózek, co ja bym dała, żeby teraz kupić nowy i w jakiś szarych tonacjach....
Ale trudno z rok się przemęczę i kupię lekko spacerówkę.

Cytat:
j
mój ból pleców to chyba jednak nie rwa, bo już jest zdecydowanie lepiej do tego stopnia, że już nie dałam rady leżeć i nic nie robić, więc wstawiłam i rozwiesiłam pranie, rozpakowałam zmywarkę i zapakowałam brudne naczynia, posprzątałam kuchnię tak z grubsza i chciałam jeszcze odkurzyć, ale stwierdziłam, że zostawię coś dla TŻta na jutro no i co najważniejsze wstawiłam frytki do piekarnika i się pieką
no i dzwonił TŻ, że dzwonił do niego mój kuzyn z zaproszeniem na wieczór do nich i chyba się wybierzemy to od nich dostałam właśnie mnóstwo rzeczy dla małej, a do tego są bardzo fajni więć lubimy się odwiedzać
no i w nocy mam zamiar oglądać radwańską i janowicza są tu jeszcze jakieś fanki sportu?? [COLOR="Silver"]
)
Miłego wieczoru.
Stary 2015-01-23, 20:32   #4128
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez luzna25 Pokaż wiadomość
pierwsza, albo trzecia z przewagą na pierwszą

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:28 ----------

też tak uważam lepiej kasę przeznaczyć na coś innego
Ja mam podgrzewacz, akurat trafiła się promocja w Tesco i za 40 zł kupiłam. Ale zwykły termos przecież też się sprawdzi...

Miałam wrzucić fotkę kącika Jagódki
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1422041513752.jpg (105,7 KB, 56 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg uploadfromtaptalk1422041546977.jpg (84,7 KB, 56 załadowań)

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-01-23, 20:33   #4129
smv
Zakorzenienie

Bo stwierdziła że skoro w szpitalu usg było to nie ma co dzidzi męczyć.
Szyjka mówi ze na pół opuszka palca się skrocila mi.. Ale mówi ze wszystko jest ok
Stary 2015-01-23, 20:40   #4130
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Ja mam podgrzewacz, akurat trafiła się promocja w Tesco i za 40 zł kupiłam. Ale zwykły termos przecież też się sprawdzi...

Miałam wrzucić fotkę kącika Jagódki
kolejny piękny kącik ja się zapytam oczywiście skąd koszyki?

Cytat:
Bo stwierdziła że skoro w szpitalu usg było to nie ma co dzidzi męczyć.
Szyjka mówi ze na pół opuszka palca się skrocila mi.. Ale mówi ze wszystko jest ok
no to najważniejsze, że ok, następnym razem zobaczysz małego
Stary 2015-01-23, 20:41   #4131
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:

Jak dla mnie szara.

A ja cały czas nic nie kupowałam, nie przygotowałam, ale od wczoraj jakoś dziwnie się czuję, strasznie ciągnie mnie w kroczu, i wieczorem wczoraj miałam jakieś skurcze, dzisiaj w ciągu dnia ból okresowy, więc się zmobilizowałam i po odstawieniu synka do przedszkola pojechałam do CH i zrobiłam mini zakupy.

Stwierdziłam, że do poniedziałku muszę skompletować wszystko dla siebie do porodu, bo inaczej mąż z wszystkim by został.

Czuję jakiś niepokój...
Stary 2015-01-23, 20:42   #4132
smv
Zakorzenienie

Śliczny kącik tez bym taki chciała. Mi niestety zostanie moje łóżko do przewijania małego heh.
Stary 2015-01-23, 20:44   #4133
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Jak dla mnie szara.

A ja cały czas nic nie kupowałam, nie przygotowałam, ale od wczoraj jakoś dziwnie się czuję, strasznie ciągnie mnie w kroczu, i wieczorem wczoraj miałam jakieś skurcze, dzisiaj w ciągu dnia ból okresowy, więc się zmobilizowałam i po odstawieniu synka do przedszkola pojechałam do CH i zrobiłam mini zakupy.

Stwierdziłam, że do poniedziałku muszę skompletować wszystko dla siebie do porodu, bo inaczej mąż z wszystkim by został.

Czuję jakiś niepokój...
pochwal się co kupiłaś

Cytat:
Śliczny kącik tez bym taki chciała. Mi niestety zostanie moje łóżko do przewijania małego heh.
a nie chcesz takiego przewijaka na łóżeczko? to duża wygoda dla naszych pleców
Stary 2015-01-23, 20:45   #4134
niunia_ona
Zakorzenienie

dziewczyny byłam u swojego lekarza , mam skierowanie na oddzial jutro idę,by obserwować ruchy małej , bo są ostatnio słabsze,młoda ma 2500 kg
ktg w normie z lekkimi skurczami, przeplywy w normie , stan wod na granicy, ale mowi nie ma sie czym martwic.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-23, 20:45   #4135
anka_1984
Raczkowanie

asiulek - śliczny kącik.

My od maja, czerwca planujemy generalną przebudowę domu, więc nie przygotowuję specjalnego kącika. Na czas remontu i tak się wyprowadzę do rodziców.

Mam nadzieję, że gdzieś za rok o tej porze będę urządzała pokój dla synka.
Stary 2015-01-23, 20:45   #4136
Magnifica
Zakorzenienie

Cześć
Byłam w dziś w lidlu i torba do szpitala kupiona Miałam szczęście, bo ostatnia została. I przyszedł kurier z allegro. Cała paka skarpetek i czepeczka Dziś zamówię chyba resztę rzeczy. Leniwa się zrobiłam i na allegro zamawiam. muszę tylko opanować to zamawianie przez aplikacje, żeby kupon wykorzystać. Czy można kupić na kompie, a zapłacić tylko przez aplikacje, żeby wykorzystać ten kupon?

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
wiesz co mój szwagier tak ma, że na widok krwi a nawet samej igły od razu mdleje. Jak miał kiedyś jakieś opiłki w oku i mu skrobali je z gałki ocznej to nie kazał dać sobie znieczulenia i robili mu to na żywca, bo tak się bał kłucia.
Na żywca Ja bym umarła... Niezły jest.

Cytat:
Witam Czy mogę do Was dołączyć?

Szczerze mówiąc czuję się trochę nie fair w stosunku do Was, ponieważ podczytuje Was na bieżąco już od ponad miesiąca a nic od siebie nie daje
Witaj

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość

Magnifica – piękny piesio, ja mam labradora też biszkoptowy i co do sierści to się zgodzę, jest dosłownie wszędzie, pościel by nią wypchał. Na szczęście u nas problem spacerów nie istnieje, bo mamy wielkie podwórko i ma gdzie biegać, ale czasami ktoś ją weźmie i jak na łąki albo do lasu się pójdzie boi się odejść na chwilę, że się ją zostawi. Ogólnie nasza jest taka, że do domu wpuszcza wszystkich, bo kto przekroczy próg ten jest jej przyjacielem.
Labradorki są słodkie A ile ma lat? Bo mój to już dziadek, w tym roku 11 lat kończy. Ciekawa jestem jak się zachowa jak mała się urodzi. On bardzo lubi dzieci i jako ktoś do nas przychodzi to jest pierwszy do zabawy. Ale teraz to jednak będzie małe piszczące i pochłonie dużo uwagi.

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Smv super że kaska wpłynęła! A ja głupia leżałam pod koniec listopada w szpitalu 5 dni i nie złożyłam wniosku do ubezpieczyciela, a mam w certyfikacie pobyt w szpitalu. Myślisz że już za późno?
Pytanie nie do mnie, ale jestem w temacie, bo w pracy mamy spore ubezpieczenie grupowe. Zależy gdzie masz ubezpieczenie? U nas w PZU było na złożenie wniosku 3 lata, a pobyt w szpitalu od 3 dni (rozpoczętych, a nie pełnych dób).

Cytat:
a moj burdel to wyglada tak czekam na meble, potrzebuje dluga komode wstawic do pokoju, na to wszystko. A ubranka w kolejnosci na gorze 56 i mniejsze niz 62
pozniej 62 i troche wieksze, i nastepnie 68 i wieksze.
Mam jeszcze torbe ubran na wiekszy rozmiar to popralam ale schowam je gdzies bo to nie wczesniej niz za kilka msc.
najwazniejsze ze ogarnelam wszystko z praniem i prasowaniem ale nie moge patrzec na ten budel, ja chce meble, i lozeczko w koncu
62 / 68 tez mam kilka, i wydaja sie wieksze niz typowe 62 dlatego dokupywalam te pajaco spiochy czy jak to sie nazywa, na takie typowe 62
Burdel? Chyba żartujesz Ja wszystko tak pięknie wyprasowałam poskladałam w szafie i znów wygniecione

Piękny brzuszek I ja tam rozstępów nie widzę. A chłopiec ładnie rośnie

Cytat:
Pierwsza!
Stary 2015-01-23, 20:46   #4137
anka_1984
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
dziewczyny byłam u swojego lekarza , mam skierowanie na oddzial jutro idę,by obserwować ruchy małej , bo są ostatnio słabsze,młoda ma 2500 kg
ktg w normie z lekkimi skurczami, przeplywy w normie , stan wod na granicy, ale mowi nie ma sie czym martwic.

Dobrze, że poszłaś, uspokoiłaś się.
Stary 2015-01-23, 20:47   #4138
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
kolejny piękny kącik ja się zapytam oczywiście skąd koszyki?

no to najważniejsze, że ok, następnym razem zobaczysz małego
Te wsadzone w dziury w regaliku są z Ikei, a ten z misiem z Home & You
Cytat:
Na łóżku też będę raczej przewijała. A przewijak to do ogarnięcia małej po wieczornej kąpieli, bo zamierzamy w pokoju kąpać bo cieplej i nie trzeba przez chłodniejszy przedpokój chodzić

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-01-23, 20:49   #4139
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
no to piękna waga już!! ale będziesz się kładła normalnie na oddział?
dobrze, że wszystko w normie!

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
Cześć
Byłam w dziś w lidlu i torba do szpitala kupiona Miałam szczęście, bo ostatnia została. I przyszedł kurier z allegro. Cała paka skarpetek i czepeczka Dziś zamówię chyba resztę rzeczy. Leniwa się zrobiłam i na allegro zamawiam. muszę tylko opanować to zamawianie przez aplikacje, żeby kupon wykorzystać. Czy można kupić na kompie, a zapłacić tylko przez aplikacje, żeby wykorzystać ten kupon?

pochwal się co dostałaś
można kupić na kompie i tylko zapłacić z aplikacji, ja tak wczoraj zrobiłam
Stary 2015-01-23, 20:58   #4140
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez anka_1984 Pokaż wiadomość
Dobrze, że poszłaś, uspokoiłaś się.
i doczytałam ze wody inaczej czynnik AFI mam 7

---------- Dopisano o 20:58 ---------- Poprzedni post napisano o 20:56 ----------

Cytat:
no to piękna waga już!! ale będziesz się kładła normalnie na oddział?
dobrze, że wszystko w normie!

pochwal się co dostałaś
można kupić na kompie i tylko zapłacić z aplikacji, ja tak wczoraj zrobiłam
normalnie na oddział ginekologiczny mnie położą.

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości