Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II - Strona 29 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Forum plotkowe

Notka

Forum plotkowe Zapraszamy do plotkowania. Na forum plotkowym nie musisz się trzymać tematyki urodowej. Tutaj porozmawiasz o wszystkim co cię interesuje, denerwuje i zadziwia.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-24, 00:43   #841
OYE
Zakorzenienie

Dot.: Odpieluszkowe zapalenie mózgu cz. II

Cytat:
Napisane przez Karinio Pokaż wiadomość
Jej szczęście.

A dla tatusiów nie :P
oni niech chodza i dzieci na barana nosza

Haters Gonna Hate
OYE jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 00:44   #842
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
No, smutne to
Dziwne troche,bo według mnie powinno być dla rodzin z dziećmi.Ogólny. :P

---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:44 ----------

Cytat:
Napisane przez OYE Pokaż wiadomość
oni niech chodza i dzieci na barana nosza
Też taka opcja może być
Karinio jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 00:46   #843
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Dziwne troche,bo według mnie powinno być dla rodzin z dziećmi.Ogólny. :P

---------- Dopisano o 01:44 ---------- Poprzedni post napisano o 01:44 ----------

Też taka opcja może być

Lub w PL jeszcze jest przekonanie ze to tylko mamusie z dziecmi na zakupy chodza, a tatus w domu siedzi mecz oglada i piffkko pije

Haters Gonna Hate
Stary 2015-01-24, 00:46   #844
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
Napisane przez zuken Pokaż wiadomość
Nie no to u mnie nie ma czegos takiego... Myslalam ze tu o ulatwienie w sprawie wozka chodzi
Troche takie dziwne: "dla matki z dziecmi" a z jednym juz nie? I co z ojcem, opiekunem?

No i chyba takie chodzace dziecko moze sie przejsc po parkingu kawalek dalej. Wkoncu przyjechalo na zakupy do wielkiego marketu wiec pewnie jeszcze kilometrow narobi

No ale niewazne, ktos sie zgadza, ktos nie ale pisze jak byk wiec ja nie przyjezdzajac z corka bym z tego miejsca nie skorzystala, nie widze zreszta taliej potrzeby.
dziecko pewnie, że przejdzie
tylko tak jak pisałam wyżej czasami naprawdę jest ciężko z większymi zakupami i dwójką dzieci bezpiecznie przejść cały parking
i tak wiem - to mój problem, moje dzieci, nasze zakupy etc, ale skoro ktoś postanowił ułatwić coś takim osobom jak ja to no nie rozumiem dlaczego ktoś inny nie potrafi tego zrozumieć - nie wiem czym to tłumaczyć? zazdrość, mentalność tego danego człowieka?

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 00:47   #845
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez LusiaPlotkara Pokaż wiadomość

Dokladnie.
Ktos moze miec fanaberie zrobic miejsce parkingowe dla blondynek, ale i tak beda tam tez mogly parkowac brunetki
No ba,na pakringowe miejsce dla rodziny z dzieckiem/ćmi,może stanać np: policja.
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg police car.jpg (35,2 KB, 28 załadowań)
Stary 2015-01-24, 00:49   #846
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
No ba,na pakringowe miejsce dla rodziny z dzieckiem/ćmi,może stanać np: policja.

wkoncu zadnego prawa nie ma ze to tylko dla rodzicow z dziecmi

Haters Gonna Hate
Stary 2015-01-24, 00:50   #847
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
tak, dokładnie
nie ma znaczków graficznych
jest pionowy znak P i pod nim tabliczka
miejsce dla rodzin z dziećmi
obok jest drugi znak P i pod nim tabliczka
miejsce dla osób niepełnosprawnych
U nas na osiedlu też był taki jeden wariat, który stawiał sobie znaki drogowe zakazu wjazdu (nie dotyczy mieszkańców bloku ulicy X, numeru Y). Jednak nikt tego nie brał na poważnie a policja nakazała likwidację samowolki i ukarała mandatem oraz zagroziła sprawą sądową za nielegalne ustawianie znaków drogowych (to był ten sam, który sam sobie przyznał miejsce parkingowe przed blokiem rysując kopertę i wpisując swoje numery rejestracyjne).

Iwa, nawet, jeśli tabliczka: "Miejsce dla matek z dziećmi" jest umieszczona pod znakiem P to niestety, Prawo Drogowe nie przewiduje takiej ewentualności. Właściciel obiektu, przed ktorym tabliczkę z takim znakiem umieszczono być może ma do tego prawo. Ale żaden policjant nie ukarze kierowcy mandatem, poniewaz kodeks przewiduje jedynie mandat za parkowanie na miejscu dla inwalidy. Prawo o Ruchu Drogowym w ogóle nie przewiduje miejsc parkingowych uprzywilejowanych dla matek z dziećmi. Dura lex, sed lex. Nie możesz ukarać nikogo mandatem, jeśli nie stosuje się do niego żaden przepis. Możesz jedynie nakleić kierowcy karnego (sama wiesz co) na szybę. Ewentualnie spuścić powietrze z opon. Ale to drugie z kolei jest wybrykiem chuligańskim. Spróbuj pierwsze, na karnego nie ma przepisu

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Mijanou jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 00:51   #848
figa84
Zakorzenienie

Cytat:
Nie no to u mnie nie ma czegos takiego... Myslalam ze tu o ulatwienie w sprawie wozka chodzi
Troche takie dziwne: "dla matki z dziecmi" a z jednym juz nie? I co z ojcem, opiekunem?

No i chyba takie chodzace dziecko moze sie przejsc po parkingu kawalek dalej. Wkoncu przyjechalo na zakupy do wielkiego marketu wiec pewnie jeszcze kilometrow narobi

No ale niewazne, ktos sie zgadza, ktos nie ale pisze jak byk wiec ja nie przyjezdzajac z corka bym z tego miejsca nie skorzystala, nie widze zreszta taliej potrzeby.
matek z dziećmi - 2 miejsca, 2 matki, 2 lub więcej dzieci, stąd liczba mnoga w obu przypadkach
przestaje się dziwić, że tyle tu nie porozumiem jak wszystko trzeba pisać drukowanymi literami, każdy przeczyta co innego, a do komentarza wyciągnie fragment zdania....

Znak Was nie przekonuje, bo nie ma go prawie o ruchu drogowym, to na jakiej podstawie przekonuje Was kartka o uprzywilejowanej kolejce w laboratorium dla ciężarnej? To chyba też nie jest nigdzie w prawie zapisane??
figa84 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 00:52   #849
Karinio
Zakorzenienie

To jest dobre. https://www.google.co.uk/search?q=te...l%3B1024%3B768
Stary 2015-01-24, 00:52   #850
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
e tam samochodu nie mieli takze problem ich nie dotyczyl
Moi akurat mieli, w latach 90 już dużo ludzi miało samochody

ciri15 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 00:57   #851
laisla
Zakorzenienie

Dziewczyny, nie można już normalnie porozmawiać bez ataków na siebie nawzajem oraz personalnych przytyków? Temat jak temat, a Wy się jakoś negatywnie nakręcacie i robi się niemiło..
laisla jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 00:58   #852
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ok czyli jak za cos nie mozna dostac mandatu to juz kultura nie obowiazuje? Super...
zuken jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 00:59   #853
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
świetne!
No wreszcie ktoś i o mnie pomyślał w kwestii parkowania! Więceeeeeeej!

Zanim założysz wątek, zajrzyj tu: https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=1269209

Warto wsłuchać się w Słowo: https://www.youtube.com/channel/UC5n...oyrF8xorb-IqVw

No pasaran!
Stary 2015-01-24, 01:01   #854
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Ok czyli jak za cos nie mozna dostac mandatu to juz kultura nie obowiazuje? Super...
Że też akurat Ty o to pytasz.

Stary 2015-01-24, 01:02   #855
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Ciri no ja. Cos jeszcze?
Stary 2015-01-24, 01:02   #856
d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640
Konto usunięte

Cytat:
Przeczytalas artykul czy tylko zdjecie wkleilas zeby sie posmiac?

Policja przyjechala po telefonie ze sklepu, ze maja zlodzieja, przepisy sa takie, ze policyjne auto musi zaparkowac jak najblizej wejscia/wyjscia aby wyprowadzenie aresztowanego bylo jak najszybsze/wprowadzilo jak najmniej zamieszania.
Zdjecie zrobione w UK, gdzie za parkowanie na miejscu rodzinnym bez dziecka jest karane mandatem. Nie wystarczy miec fotelik w aucie, musi byc dziecko.
d9dafda22031a08fb930d3c506630231eeee4640 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 01:03   #857
Iwa_iw
Zakorzenienie

GG do Iwa_iw

Cytat:
Napisane przez Mijanou Pokaż wiadomość
U nas na osiedlu też był taki jeden wariat, który stawiał sobie znaki drogowe zakazu wjazdu (nie dotyczy mieszkańców bloku ulicy X, numeru Y). Jednak nikt tego nie brał na poważnie a policja nakazała likwidację samowolki i ukarała mandatem oraz zagroziła sprawą sądową za nielegalne ustawianie znaków drogowych (to był ten sam, który sam sobie przyznał miejsce parkingowe przed blokiem rysując kopertę i wpisując swoje numery rejestracyjne).

Iwa, nawet, jeśli tabliczka: "Miejsce dla matek z dziećmi" jest umieszczona pod znakiem P to niestety, Prawo Drogowe nie przewiduje takiej ewentualności. Właściciel obiektu, przed którym tabliczkę z takim znakiem umieszczono być może ma do tego prawo. Ale żaden policjant nie ukarze kierowcy mandatem, ponieważ kodeks przewiduje jedynie mandat za parkowanie na miejscu dla inwalidy. Prawo o Ruchu Drogowym w ogóle nie przewiduje miejsc parkingowych uprzywilejowanych dla matek z dziećmi. Dura lex, sed lex. Nie możesz ukarać nikogo mandatem, jeśli nie stosuje się do niego żaden przepis. Możesz jedynie nakleić kierowcy karnego (sama wiesz co) na szybę. Ewentualnie spuścić powietrze z opon. Ale to drugie z kolei jest wybrykiem chuligańskim. Spróbuj pierwsze, na karnego nie ma przepisu
ależ ja sobie zdaję z tego doskonale sprawę, że ja jedynie mogę osobie, która bez dzieci parkuje na miejscu dla rodzin z dziećmi coś powiedzieć - tylko po co i tak wiem, że w 99% to nic nie da.
uważam jedynie, że skoro właściciel sklepu, galerii postawił taki znak to nasza kultura, świadomość, że jest do jednak miejsce skierowane dla pewnej grupy ludzi w pewnym sensie "wyprasza" w nas pewną dozę uprzejmości, zrozumienia względem tych dla których ktoś ten znak postawił.

byłam kiedyś pod jednym z Lidlów
są 3 miejsca dla niepełnosprawnych
2 dla rodzin z dziećmi (no tam akurat jest chyba wózek narysowany jak już drobiazgowi jesteśmy)
pojechałam na zakupy sama
sobota, ludzi tłum, miejsc nie ma
akurat odjeżdżała rodzina z miejsca z tych dla dzieciatych
i no kurde wiecie, ale nie zaparkowałam, zrobiłam 2 kółka i wjechałam w inne miejsce, z którego ktoś akurat wyjeżdżał...nie kosztowało mnie to ani więcej wysiłku, może ze 2-3 minuty poczekałam na miejsce z innej strony - da się
ale trzeba mieć w sobie trochę chociaż chęci zrozumienia, że komuś takie miejsce może trochę pewne rzeczy ułatwić a nie wjeżdżać na bezczelnego bo "moim zdaniem takie miejsce to przesada"

HANIA 29.10.2008r.

ALUTKA 13.06.2011r.

Edytowane przez Iwa_iw
Czas edycji: 2015-01-24 o 01:12
Iwa_iw jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 01:05   #858
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Ej, umawiałyśmy się, prawda?

Poza tym, w tej chwili rozmawiamy o legalności tego znaku w świetle przepisów o ruchu drogowym. A taki znak w tym świetle jest non-existent.

A teraz wszystkim dobranoc < ziaaaaaaafffffffffffff>. Koffam Was wszystkie.

No pasaran!

Edytowane przez Mijanou
Czas edycji: 2015-01-24 o 01:10
Stary 2015-01-24, 01:09   #859
zuken
Zakorzenienie

GG do zuken

Mijanou ale to Ty rozmawiasz i rozpatrujesz to caly czas w swietle prawa, my mowimy caly czas o tym, ze wiemy ze nie mozna dostac mandatu co nie zmienia faktu, ze osoby nieuprzywilejowane same powinny dojsc do wniosku ze to nie miejsce dla nich.
Za stanie w kasie z pierwszenstwem bez powodu tez pewnie mandatu dostac nie mozna ale czy to znaczy ze kazdy sobie ma tam stawac i olewac osoby uprzywilejowane?
Stary 2015-01-24, 01:10   #860
OYE
Zakorzenienie

Cytat:
Ej, umawiałyśmy się, prawda?

Poza tym, w tej chwili rozmawiamy o legalności tego znaku w świetle przepisów o ruchu drogowym. A taki znak w tym świetle jest non-existent.
No nie wien, raczej juz dawno bylo powiedziane ze to parking prywatny I chodzi o kulture

Haters Gonna Hate
Stary 2015-01-24, 01:16   #861
Karinio
Zakorzenienie

Cytat:
świetne!
No wreszcie ktoś i o mnie pomyślał w kwestii parkowania! Więceeeeeeej!
że ty niby wampirzyca. Drakulka

[1=d9dafda22031a08fb930d3c 506630231eeee4640;4990517 4]Przeczytalas artykul czy tylko zdjecie wkleilas zeby sie posmiac?

Policja przyjechala po telefonie ze sklepu, ze maja zlodzieja, przepisy sa takie, ze policyjne auto musi zaparkowac jak najblizej wejscia/wyjscia aby wyprowadzenie aresztowanego bylo jak najszybsze/wprowadzilo jak najmniej zamieszania.
Zdjecie zrobione w UK, gdzie za parkowanie na miejscu rodzinnym bez dziecka jest karane mandatem. Nie wystarczy miec fotelik w aucie, musi byc dziecko.[/QUOTE]
Przyznaje,że nie czytałałam bo miałam zaćmienie i chciałam sprawdzić jak jest w uk,czy z wozkiem rodzice czy z dzieckiem za ręke na obrazku/tablicach.A dzisiaj byłam w Tesco,ale niezakodowałam.Wpisałam w wyszukiwarke i tadam wyskoczyło mi to foto.
Stary 2015-01-24, 01:35   #862
ciri15
Ekspert od Dupy Strony

Cytat:
Mijanou ale to Ty rozmawiasz i rozpatrujesz to caly czas w swietle prawa, my mowimy caly czas o tym, ze wiemy ze nie mozna dostac mandatu co nie zmienia faktu, ze osoby nieuprzywilejowane same powinny dojsc do wniosku ze to nie miejsce dla nich.
Za stanie w kasie z pierwszenstwem bez powodu tez pewnie mandatu dostac nie mozna ale czy to znaczy ze kazdy sobie ma tam stawac i olewac osoby uprzywilejowane?
Idąc dalej kulturalnie byłoby zapytać ludzi, czy nikomu nie będzie przeszkadzało, że wejdziesz przed nimi do gabinetu, bo jesteś w ciąży i źle się czujesz, co nie?
Jak już tak o kulturze mówimy.

Stary 2015-01-24, 07:31   #863
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez ciri15 Pokaż wiadomość
Idąc dalej kulturalnie byłoby zapytać ludzi, czy nikomu nie będzie przeszkadzało, że wejdziesz przed nimi do gabinetu, bo jesteś w ciąży i źle się czujesz, co nie?
Jak już tak o kulturze mówimy.
No w sumie racja. Ja nie wiem, czy jestem kulturalna, czy nie, ale używam zwykle trzech magicznych słów a ciężarne zawsze grzecznie wpuszczam przed siebie a nawet im sama to proponuję. Byłoby mi przykro, gdybym zaproponowała cięzarnej Zuken: "Bardzo proszę, może wejdzie Pani przede mnie" a Zuken by mnie pożarła wzrokiem razem z OYE a potem opiórkowała, że i tak wejdzie bo jej się należy zamiast powiedzieć zwyczajnie: "dziękuję". I teraz, dzięki Zuken zastanawiam się, czy aby nie zmienić postawy wobec ciężarnych poza kolejkami uprzywilejowanymi, choć w tych w ogóle nie staję. Ale chyba nie, do tej pory miałam szczęście do normalnych ciężarnych i zawsze wtedy podziękowały i się uśmiechnęły.

Przykład OZM z dzisiejszej nocy:
Nie wiem, które z dzieci sąsiadów przez pół nocy na przemian biegało i odbijało o ściany piłkę. Wszystko do rytmu piosenek Bebe Lilly.

---------- Dopisano o 07:31 ---------- Poprzedni post napisano o 07:19 ----------

Cytat:
że ty niby wampirzyca. Drakulka
Pasjami grywam w erpegi i animuję wampirzą postać^^ Powinno się liczyć. Postuluję utworzenie miejsc parkingowych dla żywych inaczej!
Przydałyby się też takie specjalne miejsca przed gabinetami weterynaryjnymi, bo wysiąść z czterema transporterami kocimi to sztuka. Jak całe towarzystwo kocie jedzie na szczepienia to nie dość, że lament i wrzaskliwy protest to jeszcze wąsko i wysiąść trudno.

Nie no. Żart oczywiście. Jakoś sobie radzę albo szczepię na dwie tury. Gorzej popakować je w transportery, bo na widok czterech transporterów i czterech ksiązeczek zdrowia koty nagle cudownie znikają i nie ma ich

No pasaran!
Stary 2015-01-24, 07:39   #864
zakonna
Naczelna Nastolatka

Moje koty to jakieś tępe są. Od pół roku wciskam w ragdolla pastę na odkłaczanie, na siłę bo on nie lubi tej pasty. I co? I do dzisiaj się nie nauczył, że jak się zbliżam z tubką w ręce to należy się pośpiesznie oddalić
Stary 2015-01-24, 07:45   #865
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez zakonna Pokaż wiadomość
Moje koty to jakieś tępe są. Od pół roku wciskam w ragdolla pastę na odkłaczanie, na siłę bo on nie lubi tej pasty. I co? I do dzisiaj się nie nauczył, że jak się zbliżam z tubką w ręce to należy się pośpiesznie oddalić
Moje też jakieś tępe. Ani jeden nie lubi tej maltpasty. Ale nie zwiewają na widok tubki. Natomiast niemal rozpływają się w powietrzu na widok patyczków do czyszczenia uszu i obcinarki do pazurów

BTW
Wrzuć jakieś foty ragdolla, jak zwisa, pls

No pasaran!

Edytowane przez Mijanou
Czas edycji: 2015-01-24 o 07:47
Stary 2015-01-24, 07:53   #866
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
dziwne ze kierowcy w PL tacy nie domyslni.

Szok Zuken zostala zbiczowana za to ze poinformowala innych ze jest w ciazy i ma prawo wejsc. Jaka chamska, bez empatii, nie kultularna itd
A wychodzi na to ze ludzie bez dzieci, chodz rysunek wyraznie pokazuje ze parking dla ludzi z malymi dziecmi to nic nie musza

Oczywiscie ciezarne i matki z dziecmi to jedyne i najwieksze zlo :hahaha:
To zakała narodu, nie to co wartościowi bezdzietni(taki wniosek się nasuwa po lekturze wypowiedzi bezdzietnych).
Ja też nie widzę powodu dla którego miałabym się kajać i nieśmiało prosić o wpuszczenie mnie w kolejkę. Jest informacja, że mam pierwszeństwo, to korzystam i tyle i jedynie informuję, w razie, gdyby ktoś jej nie dojrzał, że wchodzę pierwsza, bo mam pierwszeństwo. Jeśli w kolejce jest inna ciężarna i była przede mną, to ona wchodzi pierwsza-to baaardzo proste, gdzie tu filozofia?

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 07:59   #867
201607211025
Konto usunięte

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
To zakała narodu, nie to co wartościowi bezdzietni(taki wniosek się nasuwa po lekturze wypowiedzi bezdzietnych).
Ja też nie widzę powodu dla którego miałabym się kajać i nieśmiało prosić o wpuszczenie mnie w kolejkę. Jest informacja, że mam pierwszeństwo, to korzystam i tyle i jedynie informuję, w razie, gdyby ktoś jej nie dojrzał, że wchodzę pierwsza, bo mam pierwszeństwo. Jeśli w kolejce jest inna ciężarna i była przede mną, to ona wchodzi pierwsza-to baaardzo proste, gdzie tu filozofia?
Taka filozofia , że wypada grzecznie zapytać, bo może być ktoś bardziej potrzebujący niż Ty.
201607211025 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 08:03   #868
golgie
Zakorzenienie

GG do golgie

Cytat:
Napisane przez Iwa_iw Pokaż wiadomość
dziecko pewnie, że przejdzie
tylko tak jak pisałam wyżej czasami naprawdę jest ciężko z większymi zakupami i dwójką dzieci bezpiecznie przejść cały parking
i tak wiem - to mój problem, moje dzieci, nasze zakupy etc, ale skoro ktoś postanowił ułatwić coś takim osobom jak ja to no nie rozumiem dlaczego ktoś inny nie potrafi tego zrozumieć - nie wiem czym to tłumaczyć? zazdrość, mentalność tego danego człowieka?
O jeżu, powinniśmy się cofnąć do epoki kamienia łupanego, inni kiedyś jakoś dawali radę (taaa, bo nie mieli wyjścia)
Po co ułatwienia dla osób z dziećmi, przecież i tak mają łatwo-co to za filozofia upilnować własne dzieci?A jak ktoś nie daje rady, to jest nieogarnięty i w ogóle ot jego problem
Ciekawe jak panny, które wygłaszają te mądre wywody będą śwpiewać, kiedy będą miały własne dzieci

Moja fragrantica

WYMIANA
golgie jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 08:03   #869
zakonna
Naczelna Nastolatka

Rudasku,wrzucę później, muszę zrobić. Ale lepiej niż zwisanie wychodzi mu robienie płaszczki . Jak nie chce żeby go dotykać kiedy stoi albo idzie, to się tak przypłaszcza do ziemi, żeby uniknąć dotyku ręki. To jest takie śmieszne, że szok bo ugina mu się głównie środek kręgosłupa a on jednocześnie idzie dalej . Ale tego na zdjęciu raczej nie uchwycę.
A wracając do meritum. Ani ciężarni ani dzieciaci nie przeszkadzają, natomiast chamstwo i wymuszanie czegoś tylko z powodu rozmnażania się już są niefajne.
Stary 2015-01-24, 08:07   #870
Mijanou
Wizażowy Kot Igor

Cytat:
Napisane przez golgie Pokaż wiadomość
Chyba Tobie jednej, Golgie taki podział w ogóle przyszedł do głowy. ja nie dzielę ludzi na dzietnych i bezdzietnych. Raczej na mądrych i głupich lub takich, którzy mnie wkurzają albo nie wkurzają. Nie wiem więc, po kiego wsadzasz kij w mrowisko i wyciągasz fałszywe wnioski.

Co do opisanego przypadku: wiadomo, nie musisz się kajać i prosić, skoro masz pierwszeństwo. Nikt Ci tego nie zapiera. Ale zawsze jest miło używać trzech magicznych słów: proszę, dziękuję, przepraszam. Nie szkodzi, jak poza informacją, że jesteś ciężarna dodasz jedno z nich. I Tobie będzie milej i ludziom w kolejce.

Małgorzato, to ja zaczekam na te fotki bo warto!

No pasaran!

Edytowane przez Mijanou
Czas edycji: 2015-01-24 o 08:10
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Forum plotkowe

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości