Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 143 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-24, 12:30   #4261
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość
Kruszynka, to tak jak w tym szpitalu co wczoraj zwiedzałam, niby mają ubqanka ale dobrze mieć swoje i ich pilnować. Rożek swój trzeba mieć. Mm niby mają,ale z innego źródła wiem że nie są skore żeby dać, wręcz nawet krzyczą, żeby przystawiać.
Więc wolę się zaopatrzyć w kilka jednorazówek. W rossmanie są w takich saszetkach.

Piękne kąciki macie dziewczyny

Crystal nawet nie wiesz,jak bardzo Ci zazdroszczę tego braku bólu i dolegliwości.

Takie pytanie, dziewczyny czy dowiadywałyście się u was w szpitalach czy kompią dzieci? Ja jestem w szoku, bo już drugi szpital zwiedzony i w ani jednym ani drugim nie kąpie się dzieci.
u nas kapie sie codziennie, ale po to zeby mama nauczyla sie kapac dziecko, i nie dadza wykapac dopoki mama sie nie nauczy, ale jak wie to moze kapac juz w sali gdzie spi z maluszkiem a w domu ponoc polecaja co drugi dzien.
Nie ma co zazdraszczac, boje sie ze bole sie zaczna jeszcze Bardziej mnie martwi, ze moj brzuszek nie rosnie, a powinien chyba, a wizyta dopiero za ponad tydzien
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 12:31   #4262
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Witam Was kochane mamuśki )
Zaraz jedziemy z TZ oglądać łóżeczka Załącznik 5893856

Pozdrowienia
jak ładnie

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 12:34   #4263
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Jestem niewyspana i wstałam lewą nogą
Normalnie do nikogo się nie odzywam, bo wywołam kłótnię, czuję chmurę burzową dzisiaj nade mną

Kurcze juz tyle z Was ma kąciki maluchów gotowe, a mój za cholerę nie chce już łóżeczka, a ja tak bardzo go proszę i nic
No trudno, poczekam do połowy lutego

Przygotowałam 5 komplecików (wcale wszystko do siebie nie pasuje ) małemu do szpitala i każdy w osobnym woreczku, że tylko wyjmę woreczek i mam już ubranko hehe a wolę o dwa więcej bo to różnie bywa w sumie nawet jakbym nie wzięła ubranek to w naszym szpitalu ogólnie dają swoje, a jak ktoś chce mieć własne to musi ich pilnować, bo jak zabiorą małego na jakieś badania i przebiorą to ciuszki od razu zabierają najwyżej stracę coś
Nie wiem jak z rożkami, bo tez zawijają w swoje (poszewka i w środku kocyk) muszę zapytać na sr Aaa widziałam, że niektóre nawet mleko biorą wrazie braku kp, u nas też mleko jest, nie trzeba się zaopatrywać na zapas
ja dziś też jakoś bez humoru...

pochwal się jakie kompleciki przygotowałaś

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Cześć Kochane,

ja tak na chwilkę wpadam, bo mam jeszcze troszkę do zrobienia. Jedziemy dziś do mojego domu rodzinnego, bo moja mama ma 60-tkę.
Tata zabrał mamę na zakupy i ma ja przywieźć na 16, a w tym czasie w domu już wielkie przygotowania. Siostra piecze kurczaki, zamówiłyśmy dewolaje, garmażerkę, sałatki zrobione i ciasta. No i tort zamówiony i goście zaproszeni. A mama o niczym nie wie!!! Będzie niespodzianka!!! Ja oczywiście z racji ciąży nie brałam czynnego udziału w przygotowaniach, zajęłam się bardziej stroną techniczną (telefony i te sprawy).
ale super niespodzianka!! mama na pewno się ucieszy a Ty się nie przemęczaj

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
antoxa- aaaaaaaaaaaaaaa śliczny kacik!! oj moje kolorki jak nic

aaakarolina- ogólnie chciałabym spróbować SN, ale jeśli będą jakiekolwiek przeciwwskazania to nie będę ryzykować
oczywiście, nie ma co ryzykować jak coś by się działo

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Lila_17 o właśnie to byłaś Ty Nie mogłam sobie przypomnieć kto wstawiał ten wózek.

I jak go oceniasz po tych kilku dniach posiadania? Wybrałam go dlatego, że mam las niedaleko domu i z pewnością będę tam robić częste wyprawy, więc amortyzatory i solidna waga z pewnością mi się przydadzą

Ale poczytałam dziś opinie na necie i ludzie psioczą na te wózki tako.
Jaką masz teraz opinię?
wiesz co nie ma co czytać opinii, nie znalazłam chyba takiego wózka, który miałby tylko dobre opinie...niestety większość, która pisze to są Ci którym się coś nie podoba, Ci którzy są zadowoleni piszą zdecydowanie rzadziej wózek jest śliczny i na pewno się sprawdzi

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
witajcie ja znow milki waya jem na dzien dobry
Ogladalam z TZ przepiekny film do 5 rano, kilka razy sie poplakalam na nim..... krotko spalam, i czuje sie jak zabita...
a co to za film?

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Ale fajny. Aż żałuję, że już mam. Tylko mój jest zielony/khaki, a wózek szary. Ten byłby lepszy...
no ja nie miałam, w sumie nawet nie chciałam kupować, ale za tę cenę szkoda było nie brać
Stary 2015-01-24, 12:36   #4264
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
witacjie! dziś dowiedziałam się że znajoma urodziła córeczkę miała termin na 16stego lutego... tylko dzidziuś teraz będzie mieć operację.... mała ważyła 2480g...
a dlaczego operacje? Oby wszystko dobrze poszlo

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Niecałe 2 msc fajnie brzmi, ale jakoś i mnie zaczęło lekko przerażać, że to może być i jeszcze wcześniej, wczoraj mamy koleżanki córka urodziła, a termin miała na 15lutego, ja bym chciała bez problemu wytrwać do marca i wtedy mogę rodzić, tylko jeszcze przydałby mi się z tydzień, żebym wszystko poogarniała, a nie tylko leżała
Ale wiecie, co jest plus tego, że muszę leżeć, mam święty spokój, bo tż siostra wychodzi w sierpniu za mąż i oczywiście wszędzie ja musiałam z nią jeździć, załatwiać chodzić, zwłaszcza, że ona nic się nie odezwie, paliwo moje,a i za jedzenie płaciłam, bo ona kasy nie ma, tylko na utrzymaniu rodziców (30LAT)więc teraz mam spokój
fajnie brzmi, ale jak TZ mi to oznajmil, to mialam lzy w oczach
Bo wlasnie nie wierze, ze kazda z nas urodzi w terminie albo po, zazwyczaj wiekszosc jest przed. troche sie boje
Dobrze ze nie musisz nic za nikogo robic,i jezdzic , w ciazy jestes to nie mozesz sie przemeczac!

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

Cytat:

Pozdrowienia
to ty? Bo bardzo ladne zdiecie
Stary 2015-01-24, 12:38   #4265
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
witam się i informuję, że w Piotrze i Pawle jest promocja na Pampersy 1 i 2 te 'lepsze' premium care. Zakupiłam 72 sztuki i oprócz tego wzięłam też jedynki z tej zwykłej serii Pampersa. To mój pieluszkowy debiut

tż od rana walczy z meblami, ja też trochę poskładałam a teraz sobie leżę, jem draże i patrzę, co ten mój mąż wyczynia

tout petit fille chcesz być na liście wózkowej? i może jeszcze bym Ci imię małej dopisała, hmm??
a ja znowu o pampersach zapomniałam, a byłam w rossmanie a wiesz może do kiedy ta promocja? muszę spojrzeć czy mam gdzieś blisko ten sklep...

Cytat:

Pozdrowienia
ślicznie
Stary 2015-01-24, 12:43   #4266
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
a dlaczego operacje? Oby wszystko dobrze poszlo

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:34 ----------

fajnie brzmi, ale jak TZ mi to oznajmil, to mialam lzy w oczach

Bo wlasnie nie wierze, ze kazda z nas urodzi w terminie albo po, zazwyczaj wiekszosc jest przed. troche sie boje

Dobrze ze nie musisz nic za nikogo robic,i jezdzic , w ciazy jestes to nie mozesz sie przemeczac!

---------- Dopisano o 12:36 ---------- Poprzedni post napisano o 12:36 ----------

to ty? Bo bardzo ladne zdiecie

Tak to My
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 12:43   #4267
Alunia79
Wtajemniczenie

Tout petit dzięki za życzenia dla mamy.

Lila nie mniej jednak jestem w szoku po prostu. A z kuzynką, daj spokój czemu Ty masz płacić? Niech ruszy się do roboty i zarobi.
Ja nawet swoją córkę pogoniłam do pracy jak zaczęła mieć zbyt wygórowane potrzeby.

Crystal,dużo by pisać. Na kolana mnie nie powalił. W pierwszą sobotę lutego jadę zwiedzać ten, w którym byłam u anestezjologa i w tedy podejmę decyzję. Na koncie mam zwiedzone 2 i ten będzie 3 ale jest najdalej więc w razie w muszę też brać pod uwagę jeden z tych bliższych. Niestety ten lepszy nie ma oddziału neonatologicznego. Także mam zagwozdkę.
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 12:45   #4268
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość

a co to za film?
interstellar z 2014 Moze sie wydawac troche nudny z poczatku, ale polecam, no do kina bym poszla to ogladac
Stary 2015-01-24, 12:45   #4269
olajakzam
Raczkowanie

Cytat:
a dlaczego operacje? Oby wszystko dobrze poszlo [COLOR="Silver"]
bo dziewczynka ma serce z wykształconą jedną komorą tylko i Wawie rodziła i dobrze ze zdążyłą się zgłosić wczoraj z lekkimi bólami a nie chcieli jej przyjąć bo miejsc nie mieli... a musiała tam rodzić bo już tam była i było mówione że od razu po urodzeniu operacja..
Stary 2015-01-24, 12:49   #4270
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Tout petit dzięki za życzenia dla mamy.

Lila nie mniej jednak jestem w szoku po prostu. A z kuzynką, daj spokój czemu Ty masz płacić? Niech ruszy się do roboty i zarobi.
Ja nawet swoją córkę pogoniłam do pracy jak zaczęła mieć zbyt wygórowane potrzeby.

Crystal,dużo by pisać. Na kolana mnie nie powalił. W pierwszą sobotę lutego jadę zwiedzać ten, w którym byłam u anestezjologa i w tedy podejmę decyzję. Na koncie mam zwiedzone 2 i ten będzie 3 ale jest najdalej więc w razie w muszę też brać pod uwagę jeden z tych bliższych. Niestety ten lepszy nie ma oddziału neonatologicznego. Także mam zagwozdkę.
napewno wybierzesz najlepszy moja klinika tez nie ma oddzialu neonatologicznego, wiec w razie czego kierunek szpital, no ale nie moge w ten sposob myslec.....

---------- Dopisano o 12:49 ---------- Poprzedni post napisano o 12:49 ----------

Cytat:
Tak to My
Bo bardzo ladnie
Stary 2015-01-24, 12:50   #4271
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Hej

Jestem po usg, synek zwolnił z przyrostem najsłabiej przybiera brzuszek, jego waga na 31+5 tc to 1560g tylko. Za dwa tygodnie kolejne usg i wtedy zdecydują co dalej. Rozbiła mnie ta wiadomość ale muszę być dobrej myśli

Sorki, że nie odnoszę sie do Waszych wypowiedzi ale dzisiaj nie mam głowy do tego

wiesz co, moj w 31 mial 1800 wiec to zaledwie niecale 250 gr wiecej...wydaje mi sie ze to niewielka roznica i wcale nie trzeba sie jeszcze martwic. A tutaj juz tez wlasnie dziewczyny pisaly ze najpierw mialy zwolnienie a pozniej mega skok wagowy. U Ciebie tez na pewno tak bedzie.

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Witam melduje sie ze szpitala. Po ktg jeden skurcz byl ruchow malo. Mam lezec.

trzymam kciuki. Jestez pod dobra opieka. Powiem Ci ze gsyby nie to ze moj kochany Darus jest to ja sama bym sie chetnie polozyla do szpitala by mi pomogli na ten moj bolacy brzuch.

Cytat:
Napisane przez MaMusKA29 Pokaż wiadomość
Hej witam się z rana
Niunia ona- trzymaj się kochana, najważniejsze że jesteś pod fachową opieką

mama_kasia88- za wizytę i życze zdrówka dla synka

A u mnie córka wstała rano z lekkim stanem podgorączkowym tylko, bo żadnych smarków, kaszlu gardło ok więc nie wiem co jej jest, jak na razie apetyt ma ale nie wiem skąd ta tem 37,6 może to nie jest dużo ale ona z reguły ma zawsze 36,2 i to jest max, trochę się zdenerwowałam i zaczął mnie brzuch boleć i plecy, wzięłam nospę i leże mam nadzieję że przejdzie bo w ogóle to od wczoraj już się tak czuję
Zdrowka dla corki. Zeby sie nic z tego nie rozwinelo.

Powiem Wam laski ze zaczynam rozumiec jak kobiety pod konirc ciazy mowia ze juz chca rodzic. Ja tak nie mialam w pierwszej ale teraz tak mnie cholernie ten brzuch ciagnie, takie to dla mnie nieprzyjemne a nawet bolesne ze gsyby nie to ze to dopiero 34 tc to juz bym chciala urodzic.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 12:50   #4272
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez olajakzam Pokaż wiadomość
bo dziewczynka ma serce z wykształconą jedną komorą tylko i Wawie rodziła i dobrze ze zdążyłą się zgłosić wczoraj z lekkimi bólami a nie chcieli jej przyjąć bo miejsc nie mieli... a musiała tam rodzić bo już tam była i było mówione że od razu po urodzeniu operacja..
to zycze zdrowka napewno bedzie wszystko dobrze
Stary 2015-01-24, 12:51   #4273
meganka18
Rozeznanie

Dziewczyny który zestawik jako pierwszy ?

ImageUploadedByWizaz Forum1422100214.799885.jpgImageUploadedByWizaz Forum1422100236.321212.jpgImageUploadedByWizaz Forum1422100257.753445.jpg
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 12:52   #4274
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

Załącznik 5893898Załącznik 5893899Załącznik 5893901
z tygryskiem albo brazowy
Stary 2015-01-24, 12:53   #4275
Alunia79
Wtajemniczenie

Meganka piękne zdjęcie

Crystal, no ja właśnie w szoku jestem,bo jak mamy mają się nauczyć? W domu to też zalecają właśnie max co 2 dzień.

Ale mała mi żołądek kopie A i zastanawiamy się nad 2 imionami Aurelia i Jadzia. Mąż bardziej obstaje za Jadzią,już nawet do brzucha tak zaczął mówić. ciekawe czy się wszystko jeszcze nie pozmienia.
Stary 2015-01-24, 12:58   #4276
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:

wszystkie śliczne, ale chyba drugi
Stary 2015-01-24, 12:59   #4277
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Meganka piękne zdjęcie

Crystal, no ja właśnie w szoku jestem,bo jak mamy mają się nauczyć? W domu to też zalecają właśnie max co 2 dzień.

Ale mała mi żołądek kopie A i zastanawiamy się nad 2 imionami Aurelia i Jadzia. Mąż bardziej obstaje za Jadzią,już nawet do brzucha tak zaczął mówić. ciekawe czy się wszystko jeszcze nie pozmienia.
Moja babcia miala na imie Jadwiga a Aurelia przepiekne imie
z jednej strony dobrze, ze sie nie kapie na poczatku, ale wlasnie, jak mamy maja sie nauczyc kapania maluszkow,
Stary 2015-01-24, 13:04   #4278
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:

drugi
Stary 2015-01-24, 13:07   #4279
szkrabeniek
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość

tout petit fille chcesz być na liście wózkowej? i może jeszcze bym Ci imię małej dopisała, hmm??
Proszę dopisz Nam imię będzie Mikołaj na 100 %

Cytat:

Pozdrowienia
Pięknie wyglądasz a te skarpetunie są urocze. Fajnie byłoby gdyby na jednej było I <3 Mum a na grugiej I <3 Dad ale nigdzie takich nie znalazłam

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 13:08   #4280
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Meganka piękne zdjęcie

U mnie w szpitalu kąpią maluszki
Na szkole rodzenia też są warsztaty kąpielowe.

Niunia trzymaj się i daj znać jak tam
Stary 2015-01-24, 13:09   #4281
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość

Pięknie wyglądasz a te skarpetunie są urocze. Fajnie byłoby gdyby na jednej było I <3 Mum a na grugiej I <3 Dad ale nigdzie takich nie znalazłam
w h&m są takie, na jednych mama na drugich tata, więc można pomieszać
Stary 2015-01-24, 13:09   #4282
Alunia79
Wtajemniczenie

Lutowa mamusia urodziła piękną córeczkę.

Crystal czemu dobrze,że się nie kąpie?
Stary 2015-01-24, 13:16   #4283
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:

wzystkie piękne ja bym chyba losowanie zrobiła

Cytat:
a ja znowu o pampersach zapomniałam, a byłam w rossmanie a wiesz może do kiedy ta promocja? muszę spojrzeć czy mam gdzieś blisko ten sklep...

ślicznie
do 27go

Cytat:
Napisane przez szkrabeniek Pokaż wiadomość

dopisuję

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

Cytat:
w h&m są takie, na jednych mama na drugich tata, więc można pomieszać
tylko, że te z mamą są białe, a z tatą szare

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 13:16   #4284
Alunia79
Wtajemniczenie

Zielone oko , u mnie na sr też uczą, poza tym ja umiem bo mam starszą siostrzenicę,którą chodziłam kąpać bo siostra nie miała czucia w rękach po porodzie i znieczuleniu. Ale mamy które nie miały do czynienia z maluszkami i nie chodzą na SR to skąd? Chociaż raz powinni pokazać.
Stary 2015-01-24, 13:19   #4285
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Meganka piękne zdjęcie

Mi sie bardziej Aurelia podoba...ale tez mojej przyjaciilki corka ma tak naimie wiec pewnie to wplywa na moj osad

U nas z imionami impas tzn.jakby z braku laku pozostal ciagle Przemek. Zeby nie bylo imie nam sie podoba ale jest kilka innych do ktorych ciagnie mnie nieco bardziej ale z takiej lub owej przyczyny sa odrzucone...mielismy sie jeszcze zastanawiac ale cos nam nie idzie wiec chyba Przemek bedzie ostatecznie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 13:21   #4286
zielone_oko
Zakorzenienie

Cytat:
Zielone oko , u mnie na sr też uczą, poza tym ja umiem bo mam starszą siostrzenicę,którą chodziłam kąpać bo siostra nie miała czucia w rękach po porodzie i znieczuleniu. Ale mamy które nie miały do czynienia z maluszkami i nie chodzą na SR to skąd? Chociaż raz powinni pokazać.
Pokazać może położna środowiskowa, moja którą wybrałam mówiła, że jak rodzice chcą to ona kąpie dziecko.
Zresztą u mnie na kąpiel zapowiedziała się teściowa ale tylko raz , pokaże tŻ jak to się robi a potem on już będzie kąpał córcię.
Stary 2015-01-24, 13:29   #4287
żona_marcina
Rozeznanie

Witajcie kochane
musze się wyżalić i uspokoić, bo jak tak dalej będzie to skończę na IP.
NIE WYTRZYMAM!!!!!!!

Mój pies, teściowa i mąż postanowili mnie wykończyć psychicznie.
A wczorajszy dzień zaczął się pięknie - wyspałam się, pojechałam do mamy i siostry, odwiedziłam babcię, uszyłam z mamą kocyk i poszewkę na drugi kocyk. I wróciłam do domu.
Najpierw pies - wykopał i zeżarł moją najdroższą różę, moją miłość i dumę. Jak mu się znudziła róża (a może zanim ją zeżarł) przekopał mi całą rabatkę przed frontem domu, niszcząc rośliny, mieszając korę i żwirek z ziemią, wykopując tulipany....
Tak się rozpędził, że żeżarł moją pocztę z drobiazgami dla dziecka z Ikei. Zamówiłam na allegro ramki na plakaty i zdjęcia, półkę na książeczki, przyborniki do przewijaka i karuzelę. Kurier przyjechał jak nas nie było w domu, a że nas znał to się umówiliśmy, że zostawi paczkę za bramą a teściowa za chwileczkę ją odbierze. Teściowa obiecała, że już wychodzi z domu po paczkę, co powinno jej zając minutkę....a wyszła rzekomo po 15 minutach (taaa, już wierzę). W międzyczasie pies uporał się z zabezpieczeniami paczki i zniszczył większość rzeczy. Miałam do wyboru, albo kupić poduszkę cebuszkę i szumisia, albo właśnie te rzeczy, bo już mi się kończą pieniądze. Wybrałam te rzeczy z Ikei. I mam jedno wielkie gó...no. Gdyby teściowa nie obiecała, że już wychodzi po paczkę to w życiu nie pozwoliłabym zostawić tej paczki przed domem.
Ryczałam jak małe dziecko i strasznie pokłóciłam się z mężem, że jak jego matka coś chce to trzeba szybciutko do niej biegnąć.

Mąż mi jeszcze zarzucił, ze nie szanuję jego matki, bo ten kocyk i poszewkę miała mi przecież uszyć JEGO mama, bo ona to zrobi lepiej i tak synek miałby jednocześnie pamiątkę po babci. Kurna, jaką pamiątkę po babci się pytam, jak to ja kupiłam materiały i za nie zapłaciłam? I co, skąd się teściowej wydawało, że ona na pewno uszyje i to lepiej ode mnie? A niechby nawet było uszyte krzywo i brzydko (a nie jest) to są to rzeczy uszyte dla ukochanego dziecka przez matkę, z miłością, z rozczuleniem.
I tak moja radość ze ślicznych, własnoręcznie uszytych kocyków przepadła.

Potem mąż mnie dobił. Uwalił się wczoraj jak świnia, a nawet gorzej ze szwagrem. Nie mogłam przez niego zasnąć, bo tak hałasował.

Nie spałam całą noc z nerwów, złapały mnie skurcze w dole brzucha. Nie było sensu już wrzeszczeć na upitego chłopa w środku nocy bo i tak nic do niego nie docierało.

Nad ranem wreszcie usnęłam ... i za chwilę obudził mnie alarm budzika. Kiedy ten idiota nastawił budzik to nie mam pojęcia. Budzik wylądował na podłodze, mąż razem z nim, wywaliłam go z łóżka, zwyzywałam od wszelkiego najgorszego, dostałam białej gorączki. Na koniec dostał rozkaz zrobienia śniadania, obiadu, porządnego sprzątania, prania i prasowania.. W życiu nie byłam tak zdenerwowana.

Śniadanie miałam podane do łóżka, mąż skacowany śpi. W domu nic nie ruszone, ale jeszcze się dzień nie skończył. Jak zgłodnieję zrobię awanturę o obiad.

Ciśnienie mam chyba mega kosmiczne, dziecko chyba się wystraszyło tych wrzasków bo siedzi spokojnie w brzuchu. Ja się staram uspokoić, żeby móc chociaż chwilkę się przespać.

Poczytam was trochę, może skupię myśli na czymś innym.

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Cytat:
Help - nie moge sie zdecydować którą kurkę wybrać )

Załącznik 5893462Załącznik 5893463Załącznik 5893464
Wszystkie śliczne, ale bym wzięła szarą bo by mi pasowała do sypialni.

Ale teraz to sobie mogę jedynie pomarzyć o takiej poduszce

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 13:34   #4288
olajakzam
Raczkowanie

Cytat:

dla mnie też drugi już kiedyś pytałam... ale mamy zapowiadających się większyh bobasów rozmiar 56 na pewno zmieści nasze dzieciaki?
Stary 2015-01-24, 13:37   #4289
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
SZUMIS jest świetny ! dosyć duży i porządnie wykonany

Ma szeleszczące uszka i te nogi jak u ośmiornicy

Załącznik 5893304
Moje marzenie.
Może jak wezmę trzynastkę to uda mi się go kupić. Teraz mi przyszedł taki rachunek za gaz, że na szumisia mnie nie stać

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 13:39   #4290
olajakzam
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Witajcie kochane
musze się wyżalić i uspokoić, bo jak tak dalej będzie to skończę na IP.
NIE WYTRZYMAM!!!!!!!

Mój pies, teściowa i mąż postanowili mnie wykończyć psychicznie.
A wczorajszy dzień zaczął się pięknie - wyspałam się, pojechałam do mamy i siostry, odwiedziłam babcię, uszyłam z mamą kocyk i poszewkę na drugi kocyk. I wróciłam do domu.
Najpierw pies - wykopał i zeżarł moją najdroższą różę, moją miłość i dumę. Jak mu się znudziła róża (a może zanim ją zeżarł) przekopał mi całą rabatkę przed frontem domu, niszcząc rośliny, mieszając korę i żwirek z ziemią, wykopując tulipany....
Tak się rozpędził, że żeżarł moją pocztę z drobiazgami dla dziecka z Ikei. Zamówiłam na allegro ramki na plakaty i zdjęcia, półkę na książeczki, przyborniki do przewijaka i karuzelę. Kurier przyjechał jak nas nie było w domu, a że nas znał to się umówiliśmy, że zostawi paczkę za bramą a teściowa za chwileczkę ją odbierze. Teściowa obiecała, że już wychodzi z domu po paczkę, co powinno jej zając minutkę....a wyszła rzekomo po 15 minutach (taaa, już wierzę). W międzyczasie pies uporał się z zabezpieczeniami paczki i zniszczył większość rzeczy. Miałam do wyboru, albo kupić poduszkę cebuszkę i szumisia, albo właśnie te rzeczy, bo już mi się kończą pieniądze. Wybrałam te rzeczy z Ikei. I mam jedno wielkie gó...no. Gdyby teściowa nie obiecała, że już wychodzi po paczkę to w życiu nie pozwoliłabym zostawić tej paczki przed domem.
Ryczałam jak małe dziecko i strasznie pokłóciłam się z mężem, że jak jego matka coś chce to trzeba szybciutko do niej biegnąć.

Mąż mi jeszcze zarzucił, ze nie szanuję jego matki, bo ten kocyk i poszewkę miała mi przecież uszyć JEGO mama, bo ona to zrobi lepiej i tak synek miałby jednocześnie pamiątkę po babci. Kurna, jaką pamiątkę po babci się pytam, jak to ja kupiłam materiały i za nie zapłaciłam? I co, skąd się teściowej wydawało, że ona na pewno uszyje i to lepiej ode mnie? A niechby nawet było uszyte krzywo i brzydko (a nie jest) to są to rzeczy uszyte dla ukochanego dziecka przez matkę, z miłością, z rozczuleniem.
I tak moja radość ze ślicznych, własnoręcznie uszytych kocyków przepadła.

Potem mąż mnie dobił. Uwalił się wczoraj jak świnia, a nawet gorzej ze szwagrem. Nie mogłam przez niego zasnąć, bo tak hałasował.

Nie spałam całą noc z nerwów, złapały mnie skurcze w dole brzucha. Nie było sensu już wrzeszczeć na upitego chłopa w środku nocy bo i tak nic do niego nie docierało.

Nad ranem wreszcie usnęłam ... i za chwilę obudził mnie alarm budzika. Kiedy ten idiota nastawił budzik to nie mam pojęcia. Budzik wylądował na podłodze, mąż razem z nim, wywaliłam go z łóżka, zwyzywałam od wszelkiego najgorszego, dostałam białej gorączki. Na koniec dostał rozkaz zrobienia śniadania, obiadu, porządnego sprzątania, prania i prasowania.. W życiu nie byłam tak zdenerwowana.

Śniadanie miałam podane do łóżka, mąż skacowany śpi. W domu nic nie ruszone, ale jeszcze się dzień nie skończył. Jak zgłodnieję zrobię awanturę o obiad.

Ciśnienie mam chyba mega kosmiczne, dziecko chyba się wystraszyło tych wrzasków bo siedzi spokojnie w brzuchu. Ja się staram uspokoić, żeby móc chociaż chwilkę się przespać.

Poczytam was trochę, może skupię myśli na czymś innym.

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Wszystkie śliczne, ale bym wzięła szarą bo by mi pasowała do sypialni.

Ale teraz to sobie mogę jedynie pomarzyć o takiej poduszce
biedna;/ ja bym teraz powiedziała teściowej że ma odkupić zniszczone rzeczy skoro tak jej było trudno iść z tymże mój mąż nie jest tak za swoją mamusią i na pewno by mnie poparł.... zresztą kikedyś miałam troszkę podobną sytuację... paczkę z ozdobnymi szkłami odebrał mi teść i tak sprawdzał że jeden flakon drogi zrzucił i zbił;/ no ale oddał kasę..

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości