Marcowe Mamy 2015 cz. VI - Strona 144 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-24, 13:39   #4291
Magnifica
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VI

A ja wróciłam z zakupów. W załączniku moje łowy Welurowy pajacyk, troszkę większy, bo 68 i misiowy pajac z lidla też duży, bo na 6-12 miesięcy, ale mój zmysł wyprzedażowy nie mógł tego odpuścić i polarkowy malutki pajacyk z jeżykiem z Tesco.

Cytat:
Napisane przez tout-petit-fille Pokaż wiadomość
Mleko od krowy Chociaż ja ostatnio mam jakieś cierpienia po mleku- stoi mi w przełyku. Mimo to, kawa tylko z ogromem mleka

A z praniem też mam tę zagwozdkę, bo pozostało mi białe prześcieradło i biały rożek. I czeka sobie, więc potrzebuję więcej białych rzeczy
Ja piję po 1-2 litry dziennie mleka Ja to albo takie mleko od krowy (ale to znajomi przywożą) albo takie w butelce świeże, pasteryzowane w niskiej temperaturze. Na punkcie mleka to ja mam schizę. Kawa też oczywiście z mlekiem

U mnie po dokupieniu dwóch pajaców właśnie białe się pierze

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość

łóżeczko złożone
Pięknie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Cześć Kochane,

ja tak na chwilkę wpadam, bo mam jeszcze troszkę do zrobienia. Jedziemy dziś do mojego domu rodzinnego, bo moja mama ma 60-tkę.
Tata zabrał mamę na zakupy i ma ja przywieźć na 16, a w tym czasie w domu już wielkie przygotowania. Siostra piecze kurczaki, zamówiłyśmy dewolaje, garmażerkę, sałatki zrobione i ciasta. No i tort zamówiony i goście zaproszeni. A mama o niczym nie wie!!! Będzie niespodzianka!!! Ja oczywiście z racji ciąży nie brałam czynnego udziału w przygotowaniach, zajęłam się bardziej stroną techniczną (telefony i te sprawy).

Wczoraj wieczorem chodziłam jak połamana, krzyż strasznie bolał i lekko brzuch. Koło 1 w nocy mi przeszło. A dziś obudziłam się z bólem kości w palcach od rąk normalnie nie mogę zgiąć do końca palców, a dłonie nie są spuchnięte... o co chodzi

Mam jeszcze sporo do nadrobienia, od wczoraj naskrobałyście 8 stron tylko na szybko wyczytałam, że Niunia trafiła do szpitala. trzymaj się Kochana Crystal25 ładny brzuszek Dziewczynki śliczne kąciki dla Pociech wklejacie i ciuszki i wózki, ahh
Zaraz sobie nadrobię czytanie, ale dziś już pewnie nie dam rady się poudzielać
Miłego dnia
Super Mama się na pewno ucieszy. To ładna imprezka się szykuje

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
Ja jestem ciekawa jak moj piesek zaraguje, mama jak przyjedzie to go wezmie na dwa tygodnie, a on taki wariat glupi ale bardzo kochany
Ja tak skladam od zawsze bo jak bylam dzieckiem i zle poskladalam to mialam wszystko wyrzucone na srodek pokoju albo na lozko za zrobienie czegos na odpier*****, fajne to nie bylo hahahahahaha ;P a teraz jak cos zrobie na szybko to mnie trzesie i sama siebie poprawiam

a duzo on tych piw pije moj TZ czasami whisky pije przed kolacja, z jakimis chipsami czy czyms do zagryzienia ale ja nie mam nic przeciwko ;P a gdybym szla za kultura, to wino codziennie do obiadu i kolacji znaczy sie mala lampa wina ale cale szczescie nie u nas w domu, tylko jak rodzina przyjedzie na obiad
No może jakby mnie wyrzucali tak rzeczy to też bym się nauczyła, a ja chcę i mi nie wychodzi. Dlatego swoje ubrania zawsze prasuje tuż przed wyjściem, albo wieszam na wieszakach

A tak naprawdę się pija to wino u Was? Czy to tylko taki mit?

A jeśli chodzi o kąpiele malucha to ja się tego boję najbardziej... Powiedzcie dziewczyny kupujecie jakieś wkłady do wanienek, żeby maluch się nie ślizgał? Macie jakieś linki?

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Witam Was kochane mamuśki )
Zaraz jedziemy z TZ oglądać łóżeczka Załącznik 5893856

Pozdrowienia
Pięknie I jaki ładny brzuszek

Cytat:
Dziewczyny który zestawik jako pierwszy ?

Załącznik 5893898Załącznik 5893899Załącznik 5893901
Pierwszy!
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg IMG_0455.jpg (114,2 KB, 20 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0456.jpg (119,8 KB, 21 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg IMG_0457.jpg (143,9 KB, 26 załadowań)
Stary 2015-01-24, 13:40   #4292
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:

trójka.
A czapeczka z drugiego zdjęcia jest zarąbista.

P.S. gotuje się mój obiadek

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 13:44   #4293
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
wzystkie piękne ja bym chyba losowanie zrobiła

do 27go

dopisuję

---------- Dopisano o 13:16 ---------- Poprzedni post napisano o 13:15 ----------

tylko, że te z mamą są białe, a z tatą szare
jestem na 99% przekonana, że widziałam same białe, ale może to nie był h&m...:confused :

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
Mi sie bardziej Aurelia podoba...ale tez mojej przyjaciilki corka ma tak naimie wiec pewnie to wplywa na moj osad

U nas z imionami impas tzn.jakby z braku laku pozostal ciagle Przemek. Zeby nie bylo imie nam sie podoba ale jest kilka innych do ktorych ciagnie mnie nieco bardziej ale z takiej lub owej przyczyny sa odrzucone...mielismy sie jeszcze zastanawiac ale cos nam nie idzie wiec chyba Przemek bedzie ostatecznie.

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.
może jak się urodzi i go zobaczysz to wtedy TO imię od razu przyjdzie Ci do głowy

żona_marcina biedna jesteś wiem, że łatwo powiedzieć gorzej wykonać, ale spróbuj się nie denerwować trzymam kciuki, żeby wszystko było ok
Stary 2015-01-24, 13:46   #4294
tout-petit-fille
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
A można wiedzieć za ile udało Wam się kupić? Wózek pięknie się prezentuje, kto by nie przyszedł i się nim nie przejechał, każdy mówi, że super lekko się prowadzi i to fakt, ja za bardzo opiniami się nie przejmuję, bo są to opinie na temat starszych modeli ten to nowość, więc wiem tylko, że jest ulepszony w porównaniu do poprzednich. Ja też mam właśnie lasy niedaleko i ten wózek powinien się super sprawdzić, bo niby jest cięższy od innych, ale w jeździe wydaje się lżejszy. Przyciski od budki w gondoli muszą się trochę wyrobić (ale to norma) bo ciężko mi się ją składa, ale już widzę, że coraz lżej chodzi Więcej będzie można powiedzieć po jakimś spacerze ale prezentuje się super;P

Dziękuję Ci pięknie
Teraz jestem zdecydowana

Kupujemy gondolę i spacerówkę, bez fotelika. a zestaw 1999zł, zniżka z 2200zł.

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość

tout petit fille chcesz być na liście wózkowej? i może jeszcze bym Ci imię małej dopisała, hmm??
Wózek zamawiamy w przysszłym tygodniu, ale jak najbardziej można już go dopisać na listę: Tako Moonlight Carbon
A imię naszej córci: Nikola

dziękuję kochana

Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
Ja też mam wózek tako ale wersja monodi. Wózek jest używany przez chrześniaka (w kwietniu ma roczek i jego rodzice planują kupić spacerówkę) a nam "pożyczają" go. Jak do tej pory nic się nie psuje, nie ma w zasadzie żadnych śladów użytkowania (no może jedynie po kołach widać) . Bardzo dobrze się go prowadzi. Siostra ze szwagrem są zadowoleni z tego wózka Poniżej zdjęcie

Dziękuję za opinię

Cytat:

Pozdrowienia
Piękne zdjęcie - promieniejesz

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
wiesz co nie ma co czytać opinii, nie znalazłam chyba takiego wózka, który miałby tylko dobre opinie...niestety większość, która pisze to są Ci którym się coś nie podoba, Ci którzy są zadowoleni piszą zdecydowanie rzadziej wózek jest śliczny i na pewno się sprawdzi

Masz rację

Cytat:

Pierwszy

Cytat:
Napisane przez Alunia79 Pokaż wiadomość

Ale mała mi żołądek kopie A i zastanawiamy się nad 2 imionami Aurelia i Jadzia. Mąż bardziej obstaje za Jadzią,już nawet do brzucha tak zaczął mówić. ciekawe czy się wszystko jeszcze nie pozmienia.
Mam koleżankę Aurelię- piękna i mądra dziewczyna

tout-petit-fille jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 13:47   #4295
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Magnifica Pokaż wiadomość
A ja wróciłam z zakupów. W załączniku moje łowy Welurowy pajacyk, troszkę większy, bo 68 i misiowy pajac z lidla też duży, bo na 6-12 miesięcy, ale mój zmysł wyprzedażowy nie mógł tego odpuścić i polarkowy malutki pajacyk z jeżykiem z Tesco.

Ja piję po 1-2 litry dziennie mleka Ja to albo takie mleko od krowy (ale to znajomi przywożą) albo takie w butelce świeże, pasteryzowane w niskiej temperaturze. Na punkcie mleka to ja mam schizę. Kawa też oczywiście z mlekiem

Pięknie

No może jakby mnie wyrzucali tak rzeczy to też bym się nauczyła, a ja chcę i mi nie wychodzi. Dlatego swoje ubrania zawsze prasuje tuż przed wyjściem, albo wieszam na wieszakach

A jeśli chodzi o kąpiele malucha to ja się tego boję najbardziej... Powiedzcie dziewczyny kupujecie jakieś wkłady do wanienek, żeby maluch się nie ślizgał? Macie jakieś linki?

Pierwszy!
śliczne rzeczy
Stary 2015-01-24, 13:52   #4296
żona_marcina
Rozeznanie

Cytat:
jestem na 99% przekonana, że widziałam same białe, ale może to nie był h&m...:confused :

może jak się urodzi i go zobaczysz to wtedy TO imię od razu przyjdzie Ci do głowy

żona_marcina biedna jesteś wiem, że łatwo powiedzieć gorzej wykonać, ale spróbuj się nie denerwować trzymam kciuki, żeby wszystko było ok
Staram się. Mąż się przestraszył, bo wstał z wyrka i robi obiad. Przeprosił, obiecał, że odkupi mi te rzeczy z allegro.
Jeśli czuje się tak jak wygląda to już sam sobie wymierzył karę.

Psica jest w niewoli. Od wczoraj uwiązana do budy i będzie tak siedziała aż mi nie przejdzie złość. I za każdą zniszczoną rzecz będzie przywiązywana, może się nauczy. A żeby nie było, to malutka sunia, a potrafi dać w kość

Od wczoraj znowu jestem tym złym strażnikiem w domu i tak zostanie, bo jak tylko poluzuję to od razu następuje chaos

żona_marcina jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 13:53   #4297
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
śliczne rzeczy
Dzięki

Widziałam w tesco kobietę z dzieckiem (może ok 4 miesięcy) i miało taki piękny pajacyk wełniany widać że robiony na drutach. Jakbyście miały jakieś fajne wzory do robienia na drutach albo na szydełku to wrzućcie proszę. Bo ja niestety bez wzoru ani rusz...
Stary 2015-01-24, 13:59   #4298
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Tout petit dzięki za życzenia dla mamy.

Lila nie mniej jednak jestem w szoku po prostu. A z kuzynką, daj spokój czemu Ty masz płacić? Niech ruszy się do roboty i zarobi.
Ja nawet swoją córkę pogoniłam do pracy jak zaczęła mieć zbyt wygórowane potrzeby.

Crystal,dużo by pisać. Na kolana mnie nie powalił. W pierwszą sobotę lutego jadę zwiedzać ten, w którym byłam u anestezjologa i w tedy podejmę decyzję. Na koncie mam zwiedzone 2 i ten będzie 3 ale jest najdalej więc w razie w muszę też brać pod uwagę jeden z tych bliższych. Niestety ten lepszy nie ma oddziału neonatologicznego. Także mam zagwozdkę.
A no właśnie do roboty by poszła, a nie z tekstami Ty teraz siedzisz w domu masz samochod i prawko to bedziemy jezdzic, ale juz teraz odpuszczam, bo nigdzie nie mam zamiaru się ruszać. Zawsze jest lepiej grać poszkodowaną i biedną, a jak już człowiek jakoś tam sobie radzi to wielkie wykorzystywanie, ale nikt nie pomysli, że np owszem mamy mieszkanie ale(37m i kredyt).
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 14:01   #4299
mkluke
Raczkowanie

Witam dziewczyny

Cytat:
Napisane przez ewka5891 Pokaż wiadomość
Hej

Jestem po usg, synek zwolnił z przyrostem najsłabiej przybiera brzuszek, jego waga na 31+5 tc to 1560g tylko. Za dwa tygodnie kolejne usg i wtedy zdecydują co dalej. Rozbiła mnie ta wiadomość ale muszę być dobrej myśli

Sorki, że nie odnoszę sie do Waszych wypowiedzi ale dzisiaj nie mam głowy do tego
Kochana, wszystko będzie dobrze za dwa tygodnie zrobią Ci usg i na pewno okaże się, że wszystko jest w jak najlepszym porządku trzymam kciuki za Was...
mkluke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 14:01   #4300
Alunia79
Wtajemniczenie

Magusia u nas z tym imieniem dokładnie tak samo,dla tego też się zastanawiam czy jeszcze się nie zmieni.
Ja nie jestem przekonana do żadnego z nich.

Żona marcina współczuję :tuli: też bym tepciowej kazała odkupić. A jak tak bardzo chce żeby mały miał coś po babci to niech się sama zbierze i kupi albo zrobi. No bez przesady. A Ty się kochana uspokój bo to źle na maleństwo wpływa.
Alunia79 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 14:02   #4301
mkluke
Raczkowanie

Cytat:
Już wklejam foto Praktycznie same frotkowe skarpetki Nigdzie nie mogłam takich znaleźć. Wszędzie były tylko takie zwykłe bawełniane cieniutkie.

To ja tak też zrobię z tą aplikacją. Mam nadzieję, że dam sobie radę,

Oj :-( trzymam kciuki, żeby wszystko było dobrze
te białe mi sie podobają... w ogóle śliczne te maluszkowe rzeczy
Stary 2015-01-24, 14:04   #4302
Lila_17
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez żona_marcina Pokaż wiadomość
Staram się. Mąż się przestraszył, bo wstał z wyrka i robi obiad. Przeprosił, obiecał, że odkupi mi te rzeczy z allegro.

Psica jest w niewoli. Od wczoraj uwiązana do budy i będzie tak siedziała aż mi nie przejdzie złość. I za każdą zniszczoną rzecz będzie przywiązywana, może się nauczy. A żeby nie było, to malutka sunia, a potrafi dać w kość

Od wczoraj znowu jestem tym złym strażnikiem w domu i tak zostanie, bo jak tylko poluzuję to od razu następuje chaos
Dobrze, że się ogarnął pewnie będzie miał wyrzuty sumienia, niech lepiej się takie sytuacje nie powtarzają, bo jesteś w ciąży i ma na Ciebie uważać podwójnie i dbać, a nie stresować i denerwować.

---------- Dopisano o 14:04 ---------- Poprzedni post napisano o 14:03 ----------

[QUOTE=tout-petit-fille;49909354]Dziękuję Ci pięknie
Teraz jestem zdecydowana

Kupujemy gondolę i spacerówkę, bez fotelika. a zestaw 1999zł, zniżka z 2200zł.

Wózek zamawiamy w przysszłym tygodniu, ale jak najbardziej można już go dopisać na listę: Tako Moonlight Carbon
A imię naszej córci: Nikola

dziękuję kochana

niech się dobrze prowadzą fury naszych wszystkich Maluszków
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 14:04   #4303
szkrabeniek
Raczkowanie

Cytat:

Są takie dni w życiu , że wszystko jest pod górę. Pamiętaj jednak że nerwy nie są wskazane Co do psiaka masz rację - trzymaj uwiązaną póki się nie oduczy, a teściowej w delikatny sposób powiedz że jest Ci przykro bo to były rzeczy dla Maleństwa - może się poczuje i odkupi Uwierz mi ja dobrze wiem jak to jest kiedy Mamusie zawalają na całej linii. Głowa do góry - jeszcze nie jedną piękną róże wyhodujesz u siebie na placu ( wiesz, że jeżeli dostaniesz bukiet róż i one zwiędną to wystarczy je odpowiednio przyciąć i wsadzić do ziemi - większość powinna się przyjąć ) Jeżeli chodzi o Męża - to pogadaj z Nim wieczorem - to co Nam napisałaś - że tak bardzo cieszyły Cię te kocyki, że włożyłaś w to całe serce a On głupim gadaniem wszystko to popsuł. Daj Mu do zrozumienia że to Ty jesteś ważna a nie Twoja teściowa. W każdym razie nie denerwuj się - raz się tak zdenerwowałam że aż mnie nosiło - to mój mały tak kopał że nie mógł się uspokoić aż się przestraszyłam - tak więc stres ma wpływ na dziecko i lepiej go unikać

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 14:04   #4304
lesyeux
Zadomowienie

niunia wypoczywajcie
A ja mam pytanie, już nie jednej z Was na ktg pojawiały sie skurcze. To są skurcze przepowiadające, czy co to???

żona marcina odetchnij Kochana
Czasami są takie dni że idzie wszystkich rozszarpac
A pies jeszcze dorzucił swoje psocenie
Oby nerwy przeszły

alunia oba imienia śliczne u mnie może dziecinnie ale zrobiliśmy losy 3 imion jakie Nam sie bardzo podobają. I Tż i Ja wyciłgneliśmy los z imieniem ZOSIA i tak już zostało

ewka nie stresuj sie wagą.moja w 30 tc miała tyle samo co Twoja dzidzia teraz. I lekarz stwierdził że ok jeszcze nabierze kg
Stary 2015-01-24, 14:10   #4305
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Witam melduje sie ze szpitala. Po ktg jeden skurcz byl ruchow malo. Mam lezec.
Lez Kochana i odpoczywaj

---------- Dopisano o 14:10 ---------- Poprzedni post napisano o 14:06 ----------

[QUOTE=antoxa;49906901][QUOTE=asiulek8;49906524]Cukier zmierzyć
Cytat:

aaa chyba jeszcze się nie obudziłam

łóżeczko złożone
Mamy te sama komode super kącik
Stary 2015-01-24, 14:13   #4306
Alunia79
Wtajemniczenie

Lila,ale masz i niektórych to strasznie boli. Sami nic nie zrobią ze sobą i zazdrość o byle pierdołę ich zżera. Przez co są zgryźliwi i wydaje im się że mogą wszystkiego rządać a Ty jak się nie postawisz to niestety będziesz cierpieć (piszę to w przenośni bo widzę, że się postawiłaś )

Żona marcina,jak to on Ci to kupi? Przecież to wasze wspólne dziecko i wasza wspólna kasa... to t. powinna odkupić, i mały miałby coś po babci
Stary 2015-01-24, 14:16   #4307
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Cytat:
Kruszynka, to tak jak w tym szpitalu co wczoraj zwiedzałam, niby mają ubqanka ale dobrze mieć swoje i ich pilnować. Rożek swój trzeba mieć. Mm niby mają,ale z innego źródła wiem że nie są skore żeby dać, wręcz nawet krzyczą, żeby przystawiać.
Więc wolę się zaopatrzyć w kilka jednorazówek. W rossmanie są w takich saszetkach.

Piękne kąciki macie dziewczyny

Crystal nawet nie wiesz,jak bardzo Ci zazdroszczę tego braku bólu i dolegliwości.

Takie pytanie, dziewczyny czy dowiadywałyście się u was w szpitalach czy kompią dzieci? Ja jestem w szoku, bo już drugi szpital zwiedzony i w ani jednym ani drugim nie kąpie się dzieci.
U mnie tez nie kąpią. Płucza, obmywaja po porodzie i tyle...w sumie nawet nie wiem czemu, musze zapytac na SR. Wiem tylko, ze kąpią jesli pobyt trwa dluzej niz 'ustawowe' 2 dni.
Stary 2015-01-24, 14:16   #4308
mkluke
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez mama_kasia88 Pokaż wiadomość
Asiulek- cuuudowny kacik Jagódki... Wiecie co Wam powiem? Jedną z ulubionych (ostatnio) moich „Czynności” jest ogladanie kacików dziecinnych, jak mnei to rozczula...
Ewka5891- trzymam kciuki za maluszka ! Będzie dobrze, już ciąże są na tyle „donoszone” że w razie czego po za brzuszkiem synek świetnie sobie poradzi Ale trzymam bardziej kciuki aby amsy nabrał jeszcze u mamusi w brzuszku
Niunia- czytałam ze dziś do szpitala się zgłaszasz, aby mieć pod kontrolą i ruchu i wody płodowe. Szczerze? Myślę ze dobrze Ci to zorbi, bo uważam zę strasznie mocno się tym przejełaś i tylko to w głowie siedziało. A jak bedziesz pod specjalistyczna opieką moze troszkę się uspokoisz. Oczywiście bedzie wszytsko dobrze, bo innej opcji nie ma! Trzymaj się mamuśka!

Byłam wczoraj na kontroli u ginkka- szyjka się nie zmieniła. Czyli ekstra że się nie skróciła:P Mała spała w pięknym rozkroku. Z wszystkich pomiarów wychodzi że jest o 2tyg starsza... a waży 2200 (w 31t6d). Heh a z pomiaru samej kości udowej wyszło 36t0d i ajk to zobaczyłam się pzestraszyłam:P wiem ze pomiary pomiarami, ale dotarło do mnie że czas się ogarnac. I tak po powrocie zamówienie w gemini złożone, łóżko wyjete z piwnicy (będziemy malować przez weeekend) a myśle że pod koniec kolejnego tygodnia pranko i prasowanko.
No i jak nie urok to.... łożysko na przedniej ścianie, póki co daleko od ujścia ale mamy kontrolować. Nom i blizna po cc się doktor nie spodobała, ale ciężko było coś więcej powiedzieć. Kolejna wizyta 2 lutego i mam przyjsć z pełnym pęcherzem, żeby bliznę”wypchnać” do przodu i posprawdzamy. Z najważniejszych informacji- uf nie muszę iść do szpitala.... Dziwne jest to bo o malutką się nie boję, wiem że w szpitalu w razie czego dobrze by się nią zajeli, ale nie wyobrażam sobie zostawić starszaka w domu na dłużej... umarłabym z tęsknoty!
Swoja drogą, u nas inhalacje nie pomogły;/ i mamy pierwszy raz w życiu zapalenie ucha (na inhalacje nie działają :P: )... i do tego jakaś woda, dziwne bo nawet się nie skarży na ból. Tylko ta temperatura taka wysoka.... no cóż, pochwaliłam się ze miał tylko 2 antybiotyki? No to matka wykrakała....
Widziałam że rozmawiałyście o różnicy wieku dzieciaków. My zaczeliśmy się starać jak młody skończył rok, ale prawie rok nam zajeło zanim się udało. I Tak różnica będzie 2lata9miesięcy. Okaże się czy fajnie, czy nie, zdam relacje za rok :P
Laski leżące w szpitalach- cierpliwości, wytrwałości, i super towarzyszek na sali! A przede wszystkim ZERO stresu!
No i wyszło wypracowanie.....
za udaną wizytę... też by mi się przydała taka motywacja
Stary 2015-01-24, 14:17   #4309
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Dzięki

Widziałam w tesco kobietę z dzieckiem (może ok 4 miesięcy) i miało taki piękny pajacyk wełniany widać że robiony na drutach. Jakbyście miały jakieś fajne wzory do robienia na drutach albo na szydełku to wrzućcie proszę. Bo ja niestety bez wzoru ani rusz...
a jak w ogóle ciuszki w tesco? są jakieś przeceny? bo chcę się wybrać
Stary 2015-01-24, 14:18   #4310
mkluke
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
Witam melduje sie ze szpitala. Po ktg jeden skurcz byl ruchow malo. Mam lezec.
Trzymaj sie tam kochana Leż i odpoczywaj
Stary 2015-01-24, 14:23   #4311
Alunia79
Wtajemniczenie

Lesyeux przepraszam za wcześniejsze przekręcenie nicku
Ja mam jeszcze nadzieję że jak się urodzi i na nią popatrzymy, to będziemy wiedzieć które bardziej do niej pasuje

---------- Dopisano o 14:23 ---------- Poprzedni post napisano o 14:20 ----------

Dziewczyna z gitarą,w tych nawet nie płuczą tylko'pieluchą przecie
Stary 2015-01-24, 14:25   #4312
emily863
Zadomowienie

Cytat:

Ja bym pierwszy założyła tygryskowy choć wszystkie piękne.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 14:27   #4313
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
a jak w ogóle ciuszki w tesco? są jakieś przeceny? bo chcę się wybrać
Przeceny są na zimowe rzeczy i zeszłą kolekcję. Dużo jest grubych sweterków i zimowych kombinezonów. I właśnie mam dylemat czy by nie kupić takiego grubego kombinezonu już na przyszły rok. Bo u nas zostały same takie na ok roczne dzieci. Dla chłopców za to u nas masa kurtek, dla dziewczynek mniej...
Stary 2015-01-24, 14:31   #4314
mkluke
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Cześć Kochane,

ja tak na chwilkę wpadam, bo mam jeszcze troszkę do zrobienia. Jedziemy dziś do mojego domu rodzinnego, bo moja mama ma 60-tkę.
Tata zabrał mamę na zakupy i ma ja przywieźć na 16, a w tym czasie w domu już wielkie przygotowania. Siostra piecze kurczaki, zamówiłyśmy dewolaje, garmażerkę, sałatki zrobione i ciasta. No i tort zamówiony i goście zaproszeni. A mama o niczym nie wie!!! Będzie niespodzianka!!! Ja oczywiście z racji ciąży nie brałam czynnego udziału w przygotowaniach, zajęłam się bardziej stroną techniczną (telefony i te sprawy).

Wczoraj wieczorem chodziłam jak połamana, krzyż strasznie bolał i lekko brzuch. Koło 1 w nocy mi przeszło. A dziś obudziłam się z bólem kości w palcach od rąk normalnie nie mogę zgiąć do końca palców, a dłonie nie są spuchnięte... o co chodzi

Mam jeszcze sporo do nadrobienia, od wczoraj naskrobałyście 8 stron tylko na szybko wyczytałam, że Niunia trafiła do szpitala. trzymaj się Kochana Crystal25 ładny brzuszek Dziewczynki śliczne kąciki dla Pociech wklejacie i ciuszki i wózki, ahh
Zaraz sobie nadrobię czytanie, ale dziś już pewnie nie dam rady się poudzielać
Miłego dnia
wszystkie najlepszego dla mamy... fajna taka impreza niespodzianka ja też dzisiaj mam urodziny, ale raczej nic w planach nie mamy...

---------- Dopisano o 14:31 ---------- Poprzedni post napisano o 14:30 ----------

Cytat:

Pozdrowienia
Witaj... wiesz co, ale Ty ładna jesteś...
Stary 2015-01-24, 14:34   #4315
dziewczynazgitara
Raczkowanie

Cytat:
Przeceny są na zimowe rzeczy i zeszłą kolekcję. Dużo jest grubych sweterków i zimowych kombinezonów. I właśnie mam dylemat czy by nie kupić takiego grubego kombinezonu już na przyszły rok. Bo u nas zostały same takie na ok roczne dzieci. Dla chłopców za to u nas masa kurtek, dla dziewczynek mniej...
Ja wlasnie tak zrobilam, kupilam na 12 mies. Bedzie za rok, przecena byla z 99zl na 29 zl, no az zal bylo nie brac, a za rok i tak trzeba by bylo kupic
Stary 2015-01-24, 14:35   #4316
mkluke
Raczkowanie

Cytat:

wszystkie śliczne... ale ten brązowy może...
Stary 2015-01-24, 14:39   #4317
Magnifica
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez dziewczynazgitara Pokaż wiadomość
Ja wlasnie tak zrobilam, kupilam na 12 mies. Bedzie za rok, przecena byla z 99zl na 29 zl, no az zal bylo nie brac, a za rok i tak trzeba by bylo kupic
No racja Ja też chyba jednak pojadę kupić
Stary 2015-01-24, 14:39   #4318
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Witajcie kochane
musze się wyżalić i uspokoić, bo jak tak dalej będzie to skończę na IP.
NIE WYTRZYMAM!!!!!!!

Mój pies, teściowa i mąż postanowili mnie wykończyć psychicznie.
A wczorajszy dzień zaczął się pięknie - wyspałam się, pojechałam do mamy i siostry, odwiedziłam babcię, uszyłam z mamą kocyk i poszewkę na drugi kocyk. I wróciłam do domu.
Najpierw pies - wykopał i zeżarł moją najdroższą różę, moją miłość i dumę. Jak mu się znudziła róża (a może zanim ją zeżarł) przekopał mi całą rabatkę przed frontem domu, niszcząc rośliny, mieszając korę i żwirek z ziemią, wykopując tulipany....
Tak się rozpędził, że żeżarł moją pocztę z drobiazgami dla dziecka z Ikei. Zamówiłam na allegro ramki na plakaty i zdjęcia, półkę na książeczki, przyborniki do przewijaka i karuzelę. Kurier przyjechał jak nas nie było w domu, a że nas znał to się umówiliśmy, że zostawi paczkę za bramą a teściowa za chwileczkę ją odbierze. Teściowa obiecała, że już wychodzi z domu po paczkę, co powinno jej zając minutkę....a wyszła rzekomo po 15 minutach (taaa, już wierzę). W międzyczasie pies uporał się z zabezpieczeniami paczki i zniszczył większość rzeczy. Miałam do wyboru, albo kupić poduszkę cebuszkę i szumisia, albo właśnie te rzeczy, bo już mi się kończą pieniądze. Wybrałam te rzeczy z Ikei. I mam jedno wielkie gó...no. Gdyby teściowa nie obiecała, że już wychodzi po paczkę to w życiu nie pozwoliłabym zostawić tej paczki przed domem.
Ryczałam jak małe dziecko i strasznie pokłóciłam się z mężem, że jak jego matka coś chce to trzeba szybciutko do niej biegnąć.

Mąż mi jeszcze zarzucił, ze nie szanuję jego matki, bo ten kocyk i poszewkę miała mi przecież uszyć JEGO mama, bo ona to zrobi lepiej i tak synek miałby jednocześnie pamiątkę po babci. Kurna, jaką pamiątkę po babci się pytam, jak to ja kupiłam materiały i za nie zapłaciłam? I co, skąd się teściowej wydawało, że ona na pewno uszyje i to lepiej ode mnie? A niechby nawet było uszyte krzywo i brzydko (a nie jest) to są to rzeczy uszyte dla ukochanego dziecka przez matkę, z miłością, z rozczuleniem.
I tak moja radość ze ślicznych, własnoręcznie uszytych kocyków przepadła.

Potem mąż mnie dobił. Uwalił się wczoraj jak świnia, a nawet gorzej ze szwagrem. Nie mogłam przez niego zasnąć, bo tak hałasował.

Nie spałam całą noc z nerwów, złapały mnie skurcze w dole brzucha. Nie było sensu już wrzeszczeć na upitego chłopa w środku nocy bo i tak nic do niego nie docierało.

Nad ranem wreszcie usnęłam ... i za chwilę obudził mnie alarm budzika. Kiedy ten idiota nastawił budzik to nie mam pojęcia. Budzik wylądował na podłodze, mąż razem z nim, wywaliłam go z łóżka, zwyzywałam od wszelkiego najgorszego, dostałam białej gorączki. Na koniec dostał rozkaz zrobienia śniadania, obiadu, porządnego sprzątania, prania i prasowania.. W życiu nie byłam tak zdenerwowana.

Śniadanie miałam podane do łóżka, mąż skacowany śpi. W domu nic nie ruszone, ale jeszcze się dzień nie skończył. Jak zgłodnieję zrobię awanturę o obiad.

Ciśnienie mam chyba mega kosmiczne, dziecko chyba się wystraszyło tych wrzasków bo siedzi spokojnie w brzuchu. Ja się staram uspokoić, żeby móc chociaż chwilkę się przespać.

Poczytam was trochę, może skupię myśli na czymś innym.

---------- Dopisano o 13:29 ---------- Poprzedni post napisano o 13:23 ----------

Wszystkie śliczne, ale bym wzięła szarą bo by mi pasowała do sypialni.

Ale teraz to sobie mogę jedynie pomarzyć o takiej poduszce
O matko jedyna, koszmarny dzień ja bym chyba na cały dzień zniknęła z domu, żeby trochę odciac się od tego wszystkiego

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 14:40   #4319
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:

Piękne zestawy!! Ale ja jako pierwszy bym dała ten stonowany, ten ostatni
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-24, 14:43   #4320
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:

Pięknie

Pierwszy!
Ja będę kladla dziecko w wanience na pieluszce
Cytat:

Aż zwloke się z wyra i sprawdzę

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości