|
|
#4891 |
|
Raczkowanie
|
Dot.: Mamusie LIPCOWE 2015 cz.1
|
|
|
|
#4892 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#4893 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4894 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
A sama z niego często korzystam...Dziewczyny, zaczął mi się jakiś wilczy apetyt non stop coś podjadam i dalej mam ochotę na więcej... pomocy!
|
|
|
|
|
#4895 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4896 |
|
Zadomowienie
|
Dzięki za informację.
|
#4897 |
|
Rozeznanie
|
Dziewczyny zastanawiam się właśnie nad zakupem rogala do spania i karmienia- wiele z Was tutaj go zachwalało, dlatego chcę go wypróbować
Powiedzcie mi proszę jaka jest różnica pomiędzy rogalami tego typu: http://allegro.pl/poduszka-dla-kobie...996933401.html http://allegro.pl/poduszka-poduszka-...993924127.html http://allegro.pl/wielofunkcyjna-pod...023331929.html a tymi: http://allegro.pl/poduszka-rogal-koj...007328621.html http://allegro.pl/thermobaby-rogal-p...012082039.html Czy różnica jest tylko w cenie? Czy jakość tej droższej jest nieporównywalnie wyższa i warto zainwestować prawie 2x więcej? Mi osobiście wydaje się, że nie będę go za długo używać- do spania w ciąży i na początku do karmienia, więc chyba ten "zwykły i tańszy" mi wystarczy, ale może się mylę? p.s. mam nadzieję, że nikt mnie tu nie posądzi o reklamę, ale podałam linki od różnych sprzedających, żeby nie było
|
|
|
|
#4898 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
A co do rogala, to w pierwszej ciazy zakupilam i po trzech nocach ladowal na podlodze... W moim przypadku lepiej sprawdzala sie zwykla poduszka - duzo mniejsza i jakos wygodniejsza... |
|
|
|
|
#4899 |
|
Rozeznanie
|
Ja uniknęłam rozstępów podczas ciąży,używałam oliwki babydream z rossmana nie przytyłam dużo także skóra się dostosowała.Ale wydaje mi sie że to jest kwestia genów bo moja mama urodziła 5 dzieci w tym ja jestem jedną z trojaczków
i nie miała ani jednego )także kwestia osoby.Jednak to co było u mnie podczas laktacji i nawału to masakra.Normalnie czułam się jakbym miała operację plastyczną z miseczką S i skóra nie dała rady(wcale się nie dziwię). Przed pierwszą ciążą piłam kawę,jednak potem nie dałam rady bo mi śmierdziała i tak potem karmienie także też nie, i teraz w drugiej ciąży nie piję kawy.Czasem tylko wypiję sobie łyczek od męża ale to wszystko. Kindo7 Witamy i Gratulacje Moja siostra bliźniaczka ma męża z Peru
"Pokochać to największe ryzyko ze wszystkich, to oddanie swojej przyszłości i swojego szczęścia w ręce drugiego człowieka, to zaufanie bez reszty, to odsłonięcie swoich słabości..."Zapuszczam paznokcie dzień:2
Edytowane przez Kropkaa Czas edycji: 2015-01-26 o 23:54 |
|
|
|
#4900 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Ja mam na wadze +6kg. Raczej to wina tych czekolad które pożarłam. Wbrew zapowiedziom wszystkich dookoła nie wymiotowałam ani razu i waga się nie zmniejszyła Mam pytanie do tych dziewczyn, które już mają ludzika lub czują ruchy. Czy takie bulgotanie w podbrzuszu właściwie porównywalne do jakich przemieszczających się gazów może to być to? Od kilku dni mam tak prawie codziennie i sama nie wiem czy to już ludzik czy nie
|
|
#4901 | |||
|
Wtajemniczenie
|
ja narazie w promocji mokre chusteczki kupuje Cytat:
Cytat:
)cc nie jest obowiązkowa pod warunkiem że mineło 2 lata od poprzedniej... wtedy możesz zdecydowac co wolisz.... a jak mniej czasu to musi byc cc bo nie ma pewnosci czy wszystko się zagoiło - takie mam opinie od paru lekarzy i kolezanek ![]() co do ksiazek - w 1 ciazy nie czytalam nic, a teraz mam literature typu : "jak mowic zeby dzieci nas słuchały .... "-genialna ksiazka , a tż stara sie ogarnąć "dziecko z bliska" A. Stein ![]() a co do rozstepow- jest to niestety sprawa genetyczna... mozna miec, nie trzeba.... ja sie nie smarowałam i 8 mcy ani jednej kreseczki.... jak sie zaczał listopad (urodziłam 30) to nagle jakby mi ktoś kosiarką przejechał.... teraz juz sie uwidoczniaja i swędzą więc smarowidła codziennie (choc i tak swedzi dalej :/ )Cytat:
różnica jest w wypełnieniu... te tansze mają strasznie śmieciowy granulat - płyty styropianowe porozwalane na kawałki, który szybko sie deformuje przez co poducha po jakims czasie nie bedzie juz jak poducha ze zdjęcia te droższe maja wysokiej jakosci wypełnienie wiec nie powinny sie odkształcac co sprawi że teoretycznie powinna wygladac tak samo i sluzyc dlugo ...temat mi znany bo kupowałam pufy sako do siedzenia na balkon i o tych granulatach ile sie naczytałam to szoook ale sprawdz jeszze w necie ![]() witam ja od wczoraj zaczelam 17 tc... z kg narazie +1, no ale zobaczymy za 1,5 tyg na wizycie bo wagi w domu nie mam, ale chyba sie zaopatrze ![]() ---------- Dopisano o 08:14 ---------- Poprzedni post napisano o 08:13 ---------- a tytuł - tez jestem za najprostszym
|
|||
|
|
|
#4902 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Oczywiście podczas porodu mają kontrolowaną bliznę, czy nic się nie rozchodzi.
|
|
|
|
|
#4903 | |||
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Za to gondola jedo fyn ma 80cm, to samo w moim joolz'ie więc fajnie ![]() ---------- Dopisano o 09:04 ---------- Poprzedni post napisano o 09:03 ---------- Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 09:09 ---------- Poprzedni post napisano o 09:04 ---------- Cytat:
Aczkolwiek tak jak mówiłaś musi być jakiś odstęp ze względu na bliznę. Np babka która chodzi do gina u mnie - ma 5tą ciążę i 4 cesarki za sobą i teraz kolejna...ale jak zrozumiałam z tego jak gadała z kimś to ona co roku chyba jakoś, nie wnikałam nie lubię tematów operacyjnych bardzo - unikam jak mogę ![]() Co do kawy - nie lubię, nie lubiłam i myślę że nie polubię więc u mnie problem z głowy, to samo z czarną herbatą, też bardzo nie lubię. U mnie woda, herbata owocowa i herbata czerwona wiodą prym. |
|||
|
|
|
#4904 |
|
Zadomowienie
|
Nasz tutek ma gondolę długą na 76cm bodajże - to jest długość materacyka... ale najważniejsze dla mnie było to, żeby wózek miał pompowane koła i był jak najlżejszy, a tutek waży 12kg z gondolą - spacerówka jest jeszcze lżejsza. No i ważna rzecz, to ja nie lubię skrętnych kół przednich i szukałam wózka, który mimo zablokowanych kół prowadzi się i skręca lekko i swobodnie... no i znalazłam. Jakoś tak muszę powiedzieć, że parę wózków sprawdziłam pracując jako niania w czasie studiów i potem mi się to przydało, bo wiedziałam czego potrzebuję a czego chcę unikać.
Jutro mam wizytę - dziś przyszedł sms, że mam do odbioru wyniki testu PAPPA, ale chyba odbiorę dopiero jutro przed wizytą, bo nie będę dziś jechać przez całe miasto. Miałam iść dziś na morfologię, i oddać mocz do badania, ale zapomniałam więc się zbiorę jutro z rana. Co do poduch, rogali i kojców - to ja też miałam te same wątpliwości i w końcu kupiłam ten droższy znanej firmy, bo stwierdziłam, że jeśli ma spełnić swoją funkcję, to nie może być po miesiącu sflaczały...dziś powinien być kurier więc jutro będę mogła się podzielić wrażeniami z pierwszej wspólnej nocy ![]() aaaa.. i co do rozstępów i środków na nie, to bio oil rzeczywiście ma kipeski skład i szczerze mówiąc nie widziałam, żeby mi jakoś pomagał - wprawdzie ja się nim smarowałam jak już skończyłam karmić, żeby pozbyć się istniejących rozstępów, ale afekt był zerowy. Smarowałam też mustelą i tu były już lepsze efekty, ale ja to chyba jestem skazana na rozstępy - teraz się smaruję regularnie, zeby skóra nie swędziała i może uda mi się uniknąć pękającej skóry, bo koleżanka tak miała i wolę już mieć te moje prążki niż normalnie krwawe rany, bo skóra nie daje rady. |
|
|
|
#4905 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
tańsze 250 droższe 300zł czy jakoś tak![]() Jeszcze się zastanawiam czy iść znajoma odradzała mówi, że większą część badania i tak robią w 2D. Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() W pogotowiu czeka palmers ale jakoś wolę oliwkę ![]() Cytat:
![]() Bulgotanie słyszałam często ale obstawiałam, że to wzdęcia choć kto wie
|
|
#4906 |
|
Raczkowanie
|
Powiedzcie mi z tymi podauchami to się juz spi?gdzie się to podkłada?bo poki brzuch jest maly to jakie ona ma spełniać zadanie?pytam bo jak we wszystkim w temacie ciazy jestem zielona
![]() Ja zbieram się od paru dni do kupienia leginsow ciązowych i moze jakichs dzinsow.Poki siedze w domu w dresach mi wygodnie ale jednak jak przychodzi do wyjscia to tylko jedne leginsy są wygodne. Co do wozka to dalej nie mam faworyta.To co widzialam na zywo to najlepiej mi się te z tako z ekoskora podobaja,ale poczytalam opinie i wozki zaczynaja skrzypiec po czasie.nie wiem to chyba nie jest normalne? Jeszcze z jednej polskiej firmy w rozsadnej cenie na zywo są fajne i mega wybor kolorow i wzorow bo sklep producenta ale po opiniach jestem przerazona,pisalo ze plesn się robiła w materacykach!!! a nie przemokly i w domu byly. |
|
|
|
#4907 |
|
Zadomowienie
|
Sikorka to prawda, że większość badania była w 2d. Tak naprawdę przełączył nam na kilka chwil, badanie w ogóle poszło u nas błyskawicznie, wizyta krótsza niż normalna u mojej ginki. Ale wszystko było ok, więc i nie musiał się długo przypatrywać i upewniać. Zdjęcia z mojego 3d w ogóle dla mnie nie robiły szału, jakieś były wyjątkowo ciemne, mały kontrast. Słyszałam, że widok 2d dla lekarza jest lepszy. 3d to już dla nas laików gratka. Śmieszne do 3d było bo te fale powodowały, że widok na żywo to takie rozmazane dziecko było, nie wiedziałam, że tak będzie to wyglądało i dziwiło mnie to, że takie nie ma okrągłej główki tylko takie pofalowane brzegi :p
|
#4908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
a napisz mi proszę Kochana czy ten wózek nadaje sie na nierównosci? ![]() bo u mnie chodniki wołaja o pomstę do nieba, czasami jest też tak, że nie ma chodnika i trzeba isc poboczem. Nada sie tutek na takie waruki? Ma dobrą amortuzacje?
|
|
|
#4909 |
|
Raczkowanie
|
Co do ruchów, powiedzcie mi , czy to możliwe, że bardziej czuję jak siedzę?
Zawsze wydawało mi się, że jak się leży, ale w moim przypadku jak siedzę przed kompem w pracy to mały jest strasznie aktywny. I już sama nie wiem czy sobie wkręcam , że to On czy jak. |
|
|
|
#4910 |
|
Zadomowienie
|
Dzień Dobry,
nie wyspałam się do późna czytałam "Poradnik dla Zielonych Rodziców" Reni Jusis i Magdy Targosz a rano obudził mnie mój Świniak (pies), który z samego rana miał ochotę na przytulanki i mizianie. Jeżeli zaś chodzi o książkę, to z całego poradnika zaciekawiły mnie 2 rozdziały, a mianowicie o karmieniu piersią i naturalnych kosmetykach. W opracowaniu znalazł się również rozdział o świadomym wyborze porodu, ale to chyba nie w Polsce. Nie słyszałam, aby w kraju można była możliwość rodzenia w domu z położną. Wypożyczyłam książkę bo myślałam że to poradnik dla przyszłych rodziców, którzy są kompletnymi laikami. Książka okazała się być poradnikiem dla początkujących Eko, Wego. P.S Czy w kraju mamy w szpitalach jakiegoś doradcę laktacyjnego? Bo również nie słyszałam. Ale ja jestem laikiem.
|
#4911 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
wiec pewnie gdzieniegdzie są
|
|
|
#4912 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tym bardziej, że ja w dalszym ciągu chodzę do dwóch lekarzy i u obu będę miała połówkowe...chyba niema sensu iść na 3 po zdjęcie czy filmik (chociaż kusi )Cytat:
Cytat:
|
|
#4913 |
|
Zadomowienie
|
hej
![]() powiedzcie mi proszę, bo jestem kompletnym laikiem i do tej pory wózek dziecięcy kojarzył mi się z dzieciństwem i lalką prośba więc do bardziej doświadczonych - co sądzicie o wózku Tako Laret? link przykładowy z allegro (nie jest to kryptoreklama, podałam pierwszą lepszą aukcję). Będę wdzięczna za sugestie, ponieważ zupełnie nie wiem, na co powinnam zwrócić uwagę (oprócz pompowanych kół i wagi )http://allegro.pl/3w1-wozki-tako-woz...000447118.html i z tego miejsca bardzo chciałam podziękować za doradzenie mi kurczaka w miodzie na "imprezę" - 1.5 roczne dziecko wpałaszowało całą pałeczkę!!
|
#4914 |
|
Zakorzenienie
|
Co do wozkow mi najbardziej spodobal sie xlander i jedo fyn, jedo ma wieksza gondole wiec chyba bardziej na tak jestem co do tego wozka
|
|
#4915 | |||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Co do wózków to warto się przejść po sklepach i posprawdzać - posłuchać opinii sprzedawców, ale i odwiedzić znajomych z dziećmi i wybrać się z nimi na spacer właśnie z wózkiem i wtedy można się na własnej skórze przekonać co mi się podoba a co mi nie pasuje w wózku i tego szukać. I nie zawsze to, co się nam podoba jest wygodne dla mnie, a już napewno trzeba patrzeć na wygodę dziecka Cytat:
Cytat:
A co do porodu domowego, to jest taka możliwość - trzeba mieć położną i ciążę bezproblemową. Ale nie wiem dokładnie jak to wygląda załatwianie wszystkiego. Moja koleżanka rodziła tak swoich trzech synów - w domu z położną i mężem (on akurat jest lekarzem) |
|||
|
|
|
#4916 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#4917 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
O możliwości porodu w domu nie słyszałam, ale ja bym się chyba nie zdecydowała. Jak czytałam o tych zagadnieniach w podręczniku to myślałam, że to fikcja literacka.
|
|
#4918 | ||
|
Rozeznanie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Spodobały mi się wersje Baby Heaven i Alive, czy ktoś się może wypowiedzieć? ![]() http://allegro.pl/wozek-tako-baby-he...994437717.html http://allegro.pl/3w1-wozek-wielofun...000447073.html |
||
|
|
|
#4919 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
często powtarza sie opinia, że spacerówka jest do bani bo dziecko sie, zsuwa? prawda to? chyba musiałabym sobie go na żywo zobaczyć
|
|
|
#4920 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Baby Heaven na żywo nie widziałam, bo akurat nie było tego modelu w sklepie
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 23:13.

:
non stop coś podjadam i dalej mam ochotę na więcej... pomocy!

Smaruję się 2 razy dziennie, masuję itp. a to nic nie daje