Ostatnio obejrzane filmy - Strona 109 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Kultura(lnie)

Notka

Kultura(lnie) Kultura(lnie) to forum dla osób, które interesują się kulturą, sztuką, filmem, literaturą, polityką itd. Zapraszamy do dyskusji.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2007-08-11, 20:20   #3241
marta6704
Zakorzenienie

Dot.: Ostatnio obejrzane filmy

Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość
The notebook. po raz pierwszy i na pewno nie ostatni! przepiękny obraz.
zgadzam się piękny film o miłości.
10/10
Cytat:
Napisane przez nafiyqa Pokaż wiadomość
"Testosteron" - "meska" prawda o kobietach, ale z racji tego, ze tak szybko sie nie obrazam, to film mi sie podobal Plakac ze smiechu nie plakalam. 7/10

"Pracownik miesiaca" - kolejna banalna komedyjka z happy end'em. Przewidywalny, poraz kolejny wykorzystywanie tych samych motywow (oszustwo nie poplaca, dobro wygrywa, itp) nuda. 1/10 choc nie wiem za co
Aaa oglądałam pracownika miesiąca i Jessika Simpson oo maj gasz ona była benzadziejna jak cały ten film

Cytat:
Napisane przez Szczypta Chili Pokaż wiadomość
"Szkoła uczuć". Zgadzam się z Anką, film bardzoooo przeciętny I również nie rozumiem tych zachwytów...DO tego ta przesłodzona do granic Mandy Moor- ciarki przechodzą...
I mi sie szkoła uczuć nie podobała.
Nie wiem,ale u mnie wszystkie koleżanki na tym filmy płakały i przeżywały jaki to cudowny i piękny film.
Wole już Pamiętnik i to o wiele bardziej.

Za to dzisiaj obejrzałam Małe dzieci z Kate Winslet.
Mam mieszane uczucia co do niego.Ale takie bardziej pozytywne.
Romans,motyw z zboczeńcem,jego matką i byłym policjantem troche pokręcone.
Mimo to podobał mi sie.
8/10 bo jednak jest w nim,jakies ale.
marta6704 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-11, 21:46   #3242
lidka_134
Przyczajenie

Le Fabuleux destin d'Amélie Poulain. Film moze stary, ale niedawno odswiezali go w tv. Przepiękny obraz! <3
lidka_134 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-11, 21:49   #3243
Fraoch
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez cheer Pokaż wiadomość
Właśśśśśśśśśśśnie...
Słuchajcie, wiem, że jest wątek, w którym dziewczyny piszą o dodatkach do gazet, ale czy nie mogłybyśmy tu czasem napomknąć gdyby się coś ciekawego z jakąś gazetką pojawiło (w sensie filmu oczywiście)? Tak P.S-ie dosłownie.
Co Wy na to?
Np. ja nie kupuję Wyborczej, a na ich stronie wogóle przestali informować co się ukarze w kolejny piątek w kolekcji...
popieram
to świetny pomysł bo czasem można przegapić jakby co fajnego było a do tego wątku to się zagląda dość często
Is ar ár n-anam féin...

Fraoch jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-11, 22:41   #3244
Kota
Zakorzenienie

Z niekłamaną przyjemnoscią oglądnęłam Skok Davida Mameta.
Kota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-11, 23:32   #3245
BlackAngel
Adwokat diabła

Dziś obejrzałam '300' średnio mi się podobał

With enough time, we all find what we're looking for.
Even if it was there all along
BlackAngel jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-11, 23:59   #3246
2016070150903
Konto usunięte

Cytat:
"Pracownik miesiaca" - kolejna banalna komedyjka z happy end'em. Przewidywalny, poraz kolejny wykorzystywanie tych samych motywow (oszustwo nie poplaca, dobro wygrywa, itp) nuda. 1/10 choc nie wiem za co
jessica simpson w tym filmie to totalna porażka. ten sam, inteligentny wyraz twarzy w każdej scenie..

jedyne co mi się podobało to aktorzy grający Zacka i Vince'a. i jeszcze Jorge- śmieszny koleś. ^^
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-12, 00:08   #3247
Mercy
Zadomowienie

ostatnio ogladałam film bioograficzny pt: Tina, o Tinie Turner polecam, a jutro bede ogladac Czekolade z Johnym Deppem
Stary 2007-08-12, 01:04   #3248
d'ou vient le vent
Zakorzenienie

Trylogie Ojciec chrzestny + Anchorman (glupawa komedia z Willem Farrelem) - pierwsze polecam drugie nie (chyba ze ma sie ochote na cos malo ambitnego - w ogole koles kreci wszystkie komedie na jedno kopyto... :/ )

Nat

Not all those who wander are lost.
MNIEJ CHEMII / NIE MARNUJ!
Legite aut Perite!
d'ou vient le vent jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-12, 13:35   #3249
wesna
Wtajemniczenie

Harry Potter i Zakon Feniksa 4/10
Moim zdaniem, film, ktory powinien byc obfity w akcje i wydarzenia, jest zbyt "przegadany", jest w nim zdecydowanie za duzo dialogów i akcji w stylu "Ojojoj, musimy zbawic swiat". Harry Potter i Zakon Feniksa to film o magii, ale BEZ magii. Kilka machnięć różdżka i kilka zaklec wykrzyczanych przed zbawce Harry'ego P. to zdecydowanie za malo aby nazwac ten film magicznym.

Zapamietalam tylko dwie rzeczy: genialna role Evanny Lynch (Luna Lovegood) - o dziwo, jest to jedyny przypadek w calym filmie, kiedy nawet polski dubbing wypadł świetnie, oraz to, ze Daniel Radcliffe jest jeszcze bardziej drewnianym aktorem niż Wentworth Miller (Went nadrabia chociaż urodą )

Naj naj najsłabsza ekranizacja Harry'ego Pottera.

Simpsonowie: Wersja Kinowa 8/10

Jestem totalnym Simpsonowym laikiem. Ostatni raz ogladalam te kreskówke majac moze 8 lat i bylo to jeszcze wtedy, kiedy polska telewizja nie zczaila ze wartosci reprezentowane przez te bajke niekoniecznie trafiaja tylko do dzieci. Potem Simpsonowie znikneli i zniknela tez moja pamiec o nich. Dzieki wersji kinowej nastapil wielki comeback, a ja juz moge zaczac kolekcjonowac dvd z ta wlasnie kreskówka.

Przyznam szczerze, ze kiedy siadalam w fotelu kinowym nie mialam bladego pojecia czego sie spodziewac. Nastawilam sie na cos a la Shrek (no wkoncu adresowane do dzieci i do doroslych), a dostalam cos mocniejszego, zabawniejszego i bardziej przesmiewczego. Z duzym uogólnieniem moge przyznac ze ta kultowa kreskówka reprezentuje ciekawa równowage pomiedzy tym, czego brakuje w Shreku (sarkazmu i licznych aluzji), a czego jest zdecydowanie za duzo w South Parku (przeklenstwa, oblesne dialogi i gagi). Polecam szczegolnie dla tych, ktorzy Simpsonów nie znaja, lub o nich zapomnieli. Warto znac cos tak kultowego.
wesna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-12, 13:55   #3250
d'ou vient le vent
Zakorzenienie

O nie! Najbardziej drewnianym wsrod drewnianych aktorow jest Keanu Reeves Drewniak do ^3 Moglby cyborga grac
Nie zebym go nie lubila ale dretwy jest niesamowicie

Nat

Legite aut Perite!
Stary 2007-08-12, 14:07   #3251
bzyczka1
Zakorzenienie

"tuż po ślubie/weselu" (After the wedding) film poruszający, przynajmniej dla mnie. Jedynie język mi troszkę przeszkadzał 9/10

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-12, 14:13   #3252
Sweet_21
Zakorzenienie

Ja się dzisiaj szykuje na "Pulp fiction".

Na Harrym byłam w kinie i też byłam lekko zawiedziona.Praktycznie nie czuło się tego co najważniejsze - magii.Dużo niepotrzebnych dialogów, sporo też pominiętych wątków,wydaje mi się, że historia pokazana nieco powierzchownie.Bardzo lubię Harrego i na Zakon Feniksa czekałam z utęsknieniem, bo ta część w wersji książkowej podobała mi się chyba najbardziej, ale produkcja filmowa nie spełniła moich oczekiwań niestety.

Bartuś
29.08.2009

"Byle smród co walczy z wentylatorem uważa się za Don Kichota"
/S.J.Lec/
Sweet_21 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-12, 14:40   #3253
Anuschka
Wtajemniczenie

Obejrzałam chilijską komedię Seks i miłość (Sexo con amor). To chyba pierwszy film reprezentujący tę kinematografię w moim życiu (oczywiście nie licząc koprodukcji). Do tej pory Chile kojarzyło mi się głównie ze świetnym winem , a tu się okazuje, że i filmy potrafią robić.
Seks... to zabawna, a przy tym niegłupia komedia o życiu seksualnym (i uczuciowym) dwóch małżeństw i jednej pary (a właściwie trójkąta...) - jednym słowem seks w wielkim mieście (Santiago de Chile). Naprawdę można się uśmiać jak norka
Momentami klimat filmu zbliża się do takich szalonych, almodovarowskich zagrań.
Anuschka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-12, 14:50   #3254
cheer
Zakorzenienie

Just like heaven (Jak w niebie) - romantyczna komedia z Reese Witherspoon. Czy to brzmi zachęcająco? Dla mnie raczej nie brzmiałoby, ale ponieważ bardzo chciałam się oderwać od dręczących mnie głupot...stwierdziłam, że obejrzę, a nuż poprawi mi się nastrój. I całe szczęście, że obejrzałam! To całkiem niegłupi i na prawdę zabawny film (duża w tym zasługa Marka Ruffalo, odtwórcy głównej roli męskiej ). Nie tylko do obejrzenia dla czystego relaksu. Może wzruszyć i nie jest tak irytująco naiwny, jak inne filmy zwane komediami romantycznymi. Miły akcent muzyczny na koniec. 7/10

La mala educati
ón (Złe wychowanie) - myślałam, że to jest zupełnie inny film. Taka ocena niekoniecznie musi oznaczać rozczarowanie, czasami wręcz coś nas pozytywnie zaskakuje, ja się jednak rozczarowałam...Prawdę mówiąc, ja nie wiem o czym był ten film...jakie jest jego przesłanie i czy w ogóle jakieś jest..."co autor miał na myśli?"...Może rozumieją to tylko wielcy twórcy, wizjonerzy kina (wiem, że Tarantino nazwał Złe wychowanie "arcydziełem"), bądź też ludzie, o których ten film traktuje? Nie wiem.
Jedyne, co mi utkwiło w pamięci, to kilka zabawnych dialogów. Niestety.
Fani Almodóvara zapewne będą chcieli zobaczyć.
5/10
Stary 2007-08-12, 16:05   #3255
d'ou vient le vent
Zakorzenienie

Na fali (Surf's up) taki sobie. Nawet fajny ale chyba mi sie kreskowki (?) przejadly. Dubbing ...

Nat

Legite aut Perite!
Stary 2007-08-12, 16:50   #3256
bzyczka1
Zakorzenienie

"Hannibal-po drugiej stronie maski" film mnie się podobał reszcie rodzinki tez Przedstawiona historia Hannibala, wyjaśnione dlaczego później robił to co robił 7/10

Nasz skarb
bzyczka1 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-12, 18:53   #3257
nafiyqa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Umbra Pokaż wiadomość
jessica simpson w tym filmie to totalna porażka. ten sam, inteligentny wyraz twarzy w każdej scenie..

jedyne co mi się podobało to aktorzy grający Zacka i Vince'a. i jeszcze Jorge- śmieszny koleś. ^^
No ale przyznasz, ze uszy ladnie jej dokleili (?)

Wczoraj bylam w kinie na "Na fali" hmmm.. I powiem, ze nawet nawet...Ogolnie za bajkami nie przepadam, ale o dziwo nie krecilam sie w fotelu i nie patrzylam co chwile na zegarek zbyt wielu smiesznych tekstow nie znalazlam, ale te akrobacje na deskach zapadly mi w pamiec

nafiyqa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-12, 19:38   #3258
meri99
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to meri99

a ja obejrzalam ost. "sadyste" film tak przewidywalny jak moja babcia...(nieobrazajac babci) 4/10

Pagan Poetry

~~~~Film...moja miłość~~~
meri99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-13, 00:33   #3259
marta6704
Zakorzenienie

CZEKOLADA:Świetni aktorzy (m.in Johny Depp),cudowna reżyseria,scenariusz i ogólnie baardzo mi się podobał.
Ta atmosfera ajj no i wszechobecna czekolada łagodząca obyczaje.
10/10 a jak inaczej
Stary 2007-08-13, 06:01   #3260
Kota
Zakorzenienie

Ja przyznaję, ze aktorzy dobrzy, film efektowny... no i właśnie.. dla mnie za bardzo efektowny. Ach, ten romantyczny Johny, ta słodka i tajemnicza i kobieca Julette znającza tajniki ludzkich dusz, to romantyczne dążenie, które gna bohaterki w czerwonych kapturkach po świecie, ten zły, ach jaki zły Molina... no i jego spektakularna klęska w obliczu pokusy, czekoladki śliczne, przegląd różnych typów ludzkich w miasteczku, rodzinne pojednania, ach i och.
Dla mnie w każdym z tych elementów tkwi sztuczność. I lukier, niestety. Lukier, a ze słodyczy lubię najbardziej czekoladę gorzką.

Wczoraj oglądnęłam sobie natomiast Czułe słówka. Z przyjemnością, ale... też było w nich sporo lukru, krórego nie pamiętałam z poprzednich razów.
Tym niemiej duet Shirley Mc Laine i Nicholson świetny.
Kota jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-13, 08:08   #3261
żurawinka
Zakorzenienie

Doktor Żywago w tv - niestety pracowałam i nie obejrzałam odcinka 2, ale pędzę do biblioteki doczytać resztę. Lubię Keirę Knightly, a i aktor grający doktora był b. przystojny i pamięta się go z "i am Dina" - specyficzny film, który nie chce wyjść z głowy. Polecam obejrzeć chociaż to nie najnowszy film.
żurawinka jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-13, 08:57   #3262
lidka_134
Przyczajenie

A zaniedlugo do kin wchodzi 'Zakochany Molier' . Licze na bogate stroje i przyjemna fabule, nie moge sie doczekac
lidka_134 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-13, 09:36   #3263
Mercy
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
CZEKOLADA:Świetni aktorzy (m.in Johny Depp),cudowna reżyseria,scenariusz i ogólnie baardzo mi się podobał.
Ta atmosfera ajj no i wszechobecna czekolada łagodząca obyczaje.
10/10 a jak inaczej
Ja tez ostatnio ogladałam Czekolade,i podzielam Twoja opinieach ten..Johny Depp
Stary 2007-08-13, 09:40   #3264
marta6704
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Kota Pokaż wiadomość
Ja przyznaję, ze aktorzy dobrzy, film efektowny... no i właśnie.. dla mnie za bardzo efektowny. Ach, ten romantyczny Johny, ta słodka i tajemnicza i kobieca Julette znającza tajniki ludzkich dusz, to romantyczne dążenie, które gna bohaterki w czerwonych kapturkach po świecie, ten zły, ach jaki zły Molina... no i jego spektakularna klęska w obliczu pokusy, czekoladki śliczne, przegląd różnych typów ludzkich w miasteczku, rodzinne pojednania, ach i och.
Dla mnie w każdym z tych elementów tkwi sztuczność. I lukier, niestety. Lukier, a ze słodyczy lubię najbardziej czekoladę gorzką.

Wczoraj oglądnęłam sobie natomiast Czułe słówka. Z przyjemnością, ale... też było w nich sporo lukru, krórego nie pamiętałam z poprzednich razów.
Tym niemiej duet Shirley Mc Laine i Nicholson świetny.
Właśnie według mnie takich lukrowanych filmów jest mało.Dlatego wreszcie mogłam obejrzeć coś co poprawiało humor,coś bajkowego wręcz.Dla mnie Czekolada była jak dobra bajka czytana przez mame do snu,dlatego tak spodobał mi się film.A według mnie Amelia to również lukrowane ciastko.
A ja od ciastek jednak wole czekolade mleczną.
Stary 2007-08-13, 10:03   #3265
meri99
Wtajemniczenie

Send a message via Skype™ to meri99

Cytat:
Napisane przez marta6704 Pokaż wiadomość
Właśnie według mnie takich lukrowanych filmów jest mało.Dlatego wreszcie mogłam obejrzeć coś co poprawiało humor,coś bajkowego wręcz.Dla mnie Czekolada była jak dobra bajka czytana przez mame do snu,dlatego tak spodobał mi się film.A według mnie Amelia to również lukrowane ciastko.
A ja od ciastek jednak wole czekolade mleczną.
dokladnie...ja tez uwazam ze "Czekolada" ma cos z 'Amelii" lub na odwyrtke...taka bajkowosc...slodkosc i dopracowanie w kazdym szczegoliku...

Pagan Poetry

~~~~Film...moja miłość~~~
meri99 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-13, 11:52   #3266
india1983
Raczkowanie

slaby punkt ang. fracture z hopkinsem
"blyskotliwy"
india1983 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-13, 12:16   #3267
n89
Raczkowanie

Ja w piątek obejrzałam "Miłość i inne nieszczęścia".

n89 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-13, 12:22   #3268
2016070150903
Konto usunięte

Cytat:
No ale przyznasz, ze uszy ladnie jej dokleili (?)

Wczoraj bylam w kinie na "Na fali" hmmm.. I powiem, ze nawet nawet...Ogolnie za bajkami nie przepadam, ale o dziwo nie krecilam sie w fotelu i nie patrzylam co chwile na zegarek zbyt wielu smiesznych tekstow nie znalazlam, ale te akrobacje na deskach zapadly mi w pamiec

jak naturalne.

ja na surf's up też się wybieram z młodszą siostrą. no ale szreka się nie spodziewam.
2016070150903 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-13, 12:26   #3269
talus
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez Sweet_21 Pokaż wiadomość
Na Harrym byłam w kinie i też byłam lekko zawiedziona.Praktycznie nie czuło się tego co najważniejsze - magii.Dużo niepotrzebnych dialogów, sporo też pominiętych wątków,wydaje mi się, że historia pokazana nieco powierzchownie.Bardzo lubię Harrego i na Zakon Feniksa czekałam z utęsknieniem, bo ta część w wersji książkowej podobała mi się chyba najbardziej, ale produkcja filmowa nie spełniła moich oczekiwań niestety.
też byłam w kinie w sobote na Harrym i podobnie jak Ty zawiodłam się. Były momenty, że po prostu siedziałam tam i ziewałam.

Na
talia
talus jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2007-08-13, 13:04   #3270
carrot
Zadomowienie

GG do carrot

Cytat:
Napisane przez talus Pokaż wiadomość
też byłam w kinie w sobote na Harrym i podobnie jak Ty zawiodłam się. Były momenty, że po prostu siedziałam tam i ziewałam.
Ja nawet przysnęłam

A wczoraj powrót superbohaterów, czyli Fantastyczna 4 - Narodziny Srebrnego Sufrera (swoją drogą straszny tytuł ). Film nijaki, w sam raz na pogodę pod psem (przynajmniej na nim nie zasnęłam )
carrot jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Kultura(lnie)

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości