|
|
#3901 | |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Sierpniowe mamusie 2015 :)
Cytat:
|
|
#3902 | |||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
I koty raczej truskawek nie obsikują, bo kot musi zakopac, a jak w krzakach ?Ale fakt, że trzeba po prostu zachowac higienę - my ręce po każdym kontakcie ze zwierzem i my warzywa i owoce. BTW. jagody trzeba my, bo je lisy obsikują - znaczą teren ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|||||
|
|
|
#3903 |
|
Wtajemniczenie
|
|
|
|
|
#3904 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
dawaj to jedzenie fotka jak z ksiazki kucharskiejCytat:
![]() oo a jak sie mieszka w irlandii? bo ja tez za granica w niemczech siedze oj ty biedna. ale mdlosci przejdą
Nie ma mnie dla nikogo.. Edytowane przez SugarbabyLove Czas edycji: 2015-01-27 o 11:28 |
||
|
|
|
#3905 |
|
Zakorzenienie
|
O toksoplazmozie
![]() Higiena, higiena i jeszcze raz mycie rąk
|
|
|
|
#3906 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja w ogole kotów nie cierpię (ale jak tam ktoś ma to niech sobie ma) i ta cała kotomania mnie drażni. (chodzi o ciagle wstawianie kota np na fb w każdej pozycji, w ubranku itd...) dlatego koty omijam szerokim łukiem
|
|
#3907 |
|
Zakorzenienie
|
|
|
|
|
#3908 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak, zawsze krem pomidorowy robie , taka wersje uwielbia cała moja rodzina ![]() ---------- Dopisano o 11:31 ---------- Poprzedni post napisano o 11:30 ---------- Słoiczek, naklejka "uwaga szkło" i wysyłka gotowa
|
|
#3909 |
|
Zadomowienie
|
Ło jezu, ale naprodukowałyście
ponadrabiałam ale już nie cytuję bo tyle tego ![]() Unikalna gratulaje synusia !! Witam nową mamę Roxana nawet nie otwieram zdjęć jedzenia bo jestem tak głodna że padnę :p a już mi wyobraźnia pracuje co tam może być
|
#3910 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
#3911 |
|
Wtajemniczenie
|
Vea7 hmm akurat jestem z wyksztalcenia biologiem i o cyklu rozwojowym toxoplazmozy trochę wiem
koty I kotowate są zywicielami ostatecznymi a inne zwięrzeta tylko nosicielami pośrednimi i to własnie od kotów najczęściej wszyscy sie zarażają.
|
|
|
|
#3912 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak na marginesie to chyba roxi dobrze gotujesz patrząc na Twoje dania
|
|
#3913 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja to bardzo chciałam otworzyc swoja knajpkę, marzenie od dzieciństwa mój tż twierdzi, ze sie marnuje gotując tylko dla rodziny :P natomiast wiadomo, nie jest to łatwa branża
|
|
#3914 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Nie lubie kotow tak delikatnie mowiac Kolezanka moja ma teraz kota, bo jej kolezanka wyjechala do Australii i oddala jej kota do " adopcji" . Nie bylam u niej i juz nie pojde
|
|
|
|
|
#3915 | |
|
Zakorzenienie
|
Ojej. Za każdym razem inaczej ale teraz zima gdy pomidory sa yhhhmmm... Średnie robie tak:Podsmażam cebule pokrojona w kostkę wraz z czosnkiem, dodaje pomidory w puszce, zalewam bulionem drobiowym, duszę kilka minut. Następnie dodaje do smaku koncentrat pomidorowy, sól, pieprz, bazylię świeża, szczyptę cynamonu i papryki ostrej. Blenduje na gładka masę (jak kros chce to moze przetrzeć jeszcze dodatkowo przez sito ale nam to nie przeszkadza). Następnie ubijam śmietankę kremówkę, nalewam zupke, nakładam śmietankę i posypuje listkami bazyli. Chyba o niczym nie zapomniałam, hmmm ![]() ---------- Dopisano o 11:44 ---------- Poprzedni post napisano o 11:43 ---------- Cytat:
Mozemy sobie przybić piątkę
|
|
#3916 |
|
Wtajemniczenie
|
roxana a grochówkę jeszcze masz
pomidorową też dziś chyba zrobię
|
|
|
|
#3917 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wczoraj TŻ kończył gar dlatego dzisiaj wjechała na salony pomidorówka :P Ale ja skosztowalam i w sumie to juz pojadłam. Taaaaaka chęć miałam a tu pyk i juz chęci nie ma... W pierwszej ciazy żadnych smaków i odrzucen nie miałam !
|
|
#3918 |
|
Zadomowienie
|
ło matko ale nadrukowałyście!
vea 7 co do pieluch Babydream to masz racje u nas byl problem z przyczepnoscia tych boków w 3kacvh ,to na jakis czas opuscilam te pieluchy a potem juz pieluchomajtki 4ki.,co do jagód, truskawek to nawet te ze sklepu/targu tzreba myc a już o ogródku nie wspomne myśle ze sama obecnosc kota nie wywola toksoplazomozy tylko żwirek i odchody bo w tym najwiecej zarazków. Ambiwalentna 29 ja chcialam kupic dzisiaj lody ale nie jestem az tak szalona by zjesc litr z Algidy.. roxana _lu juz niedługo sobie przypomnimy obaidki i kaszki w trybie przeyspieszonym,a tym razem zaopatrzam sie w sylikonowy śliniaczek sztuk 2 ,nie bede miała czasu na ciagłe pranie i prasowanie zasmolonych buraczkami czy marchewką śliniaków..tzreba sobie ułatwiać zycie. unikalna1983 czyli u Ciebie też chłopak ![]() fiona27 to ja zeby Cie nei drażnic nie wstawiam swoich muffinów. mirabel90 witaj!
watek scrapkowy:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=765045 wątek decoupage:https://wizaz.pl/forum/showthread.php?t=714593&page=7 mój raczkujący blog:http://niebieskainspiracja.blogspot.com Edytowane przez beatrix28 Czas edycji: 2015-01-27 o 11:55 |
|
|
|
#3919 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
już nie masz w takim razie u mnie znowu na salony wjedzie chleb z masłem![]() ja też tak mam, oczy chcą a jak siadam do stołu to już nie mogę nic przełknąć
|
|
|
|
|
#3920 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Otóż to myśmy juz wcsesniej mieli silikonowy śliniaczek, od kogos dostaliśmy - dobra sprawa ! ![]() ---------- Dopisano o 11:56 ---------- Poprzedni post napisano o 11:56 ---------- Cytat:
Podasz przepis ?
|
|
#3921 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Mirabelka_90 witam i mam nadzieję, że zostaniesz z nami. Cytat:
facetów w moim domu trudno zadowolić a z zup to tylko barszcz, krupnik, rosół, jarzynowa, ogorkowa i pomidorowa ale taka standardowa. Jak zrobię jakąś inna to jem sama.Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum. |
||
|
|
|
#3922 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Ja dziś mam na obiad kalafiorową
|
|
#3923 |
|
Wtajemniczenie
|
beatrix no ja właśnie jem z wielkiego kubka:x
chciałam jakies na patyku kupić ale cieżko dostać. Teraz w biedronce np same własnie litrowe a też bardzo lubiłam te malutkie bruno teraz zjem pare łyżeczek manhattanow i jestem zasycona.
|
|
|
|
#3924 | ||
|
Zakorzenienie
|
Sierpniowe mamusie 2015 :)
Cytat:
Jeju skończcie z tymi lodami ja nie mam w zamrażarce a do sklepu w ta pogodę nie pójdę... O nie !---------- Dopisano o 12:01 ---------- Poprzedni post napisano o 12:00 ---------- Cytat:
Ja kalafiorowa tez baaaardzo lubie ! ![]() Co do zwierząt to ja kocham pieski i jakies tam domowe zwierzątka klatkowe ale koty dla mnie fałszywe sa, nigdy nie znosiłam
|
|
#3925 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Dziś jest mój dzień , od rana na pełnych obrotach . Teraz Młody śpi a ja wreszcie sobie odpocząć mogę
Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
|
|
#3926 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
![]() O jak miło dobra kobieto
|
|
#3927 |
|
Wtajemniczenie
|
Mirabelka witam
![]() Mslullaby - no trochę nauki na zoologii jest a nic się po tym nie ma, ja bardzo żałuję,że poszłam na biologie 5 lat katorgii także lepiej wyszło u Ciebie- owocna nauka drugie dziecko u Was![]() Everybody Jedzmy lody
|
|
|
|
#3928 |
|
Rozeznanie
|
Też lubie kalafiorową
![]() U was juz wszyscy wiedzą o ciążach ? Moi teście dalej w niewiedzy żyją i jakoś nie spieszy mi sie żeby im powiedzieć
|
#3929 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja tez kiedys miałam nieudane próby grochowkowe - odkąd mam przepis (niestety) od tesciowej to zawsze wychodzi
|
|
#3930 |
|
Zakorzenienie
|
Co do pieluch to oprócz typowych Pampersa próbowałam Dady i mogę polecić, bo są na prawdę dobre. Nic nie przemaka, nie odparzają.
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 03:25.

hahaha

pomidorową też dziś chyba zrobię
w takim razie u mnie znowu na salony wjedzie chleb z masłem
Mlody właśnie stoi u siebie w pokoiku na krzesłku i woła "o nieg"