Marcowe Mamy 2015 cz. VII - Strona 33 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-28, 14:18   #961
ojustyna
Zadomowienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VII

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
A ja tak nieskromnie zapraszam do mnie na gorącą czekolade i torta z bitą śmietaną i brzoskwinimi(musze odebrac od mamy).

Dziś już mam27 lat
wszystkiego najcudowniejszego kochaniutka samych uśmiechów i radości, życia bez złości porodu w terminie i niech szybko bez bólu on minie 10000 lat !!!!!
Stary 2015-01-28, 14:19   #962
aroli
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mon9 Pokaż wiadomość
Ja to tylko jeden mam po drodze z domu do szpitala, szmizjerka na rogu wołoskiej i odynca
Byłam kilka razy w szmizjerce na pradze ale nic fajnego nie znalazłam.

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Masakra obudziłam się po 4 i koniec spania. Dzidek się wierci a mnie mostek pali (serio umieram od tego palenia mnie tan).
Dziś jadę do kuratorium odezwę się po powrocie. Zobaczymy co mądrego uslysze-oby na moja korzyść.
Wczoraj zaczęliśmy chodzić szukać mieszkania do kupienia - masakra. 125tys za 62m.kw i wszystko, ale to wszystko do remontu! Okropnosc.
Dziś idziemy jeszcze do dwóch innych ;ł
Co mi się kojarzy, że Ty jesteś z Warszawy ? Cena mieszkania 62 m2 coś podejrzanie nisko jeśli chodzi o Warszawę.
Współczuję nerwów związanych z pracą

za świetne zakupy, ja niestety już się nie załapałam na półśpiochy bo były w samych małych rozmiarach
Cytat:
Dziś już mam27 lat
Sto lat
Ja w zeszły piątek skończyłam 27 lat... ale ten czas leci...
Cytat:
Napisane przez marta24171 Pokaż wiadomość
Jestem wróciłam nie dawno z wyprawy po urzędach m.in. Skarbowym i z zakupków. Byłam też w pracy i muszę się Wam czymś pochwalić. U nas jest tradycja składania się na prezent od wszystkich i zobaczcie co moja mała dostanie, fakt że przyda się dopiero na przyszłą wiosnę ale jestem mega heppy
Super wózeczek, fajny prezent od znajomych z pracy

Ja na szczęście nie mam problemów ze spaniem, nawet jak w nocy idę do toalety to zazwyczaj bez problemów zasypiam, wstaję tak ok 9.
Dziwi mnie trochę to, że na napinanie brzucha dostajecie proszki- magnez itp. mi się brzuch napina jakoś od 19 tc. i moja gin uważa, że taka moja natura i już. Nic mnie nie boli, tylko po prostu brzuch robi się twardy, ale krótko to trwa. Biorę tylko witaminy dla kobiet w ciąży (też nie codziennie) Centrum Materna DHA.
Tak się zastanawiam czy takie napinanie brzucha szkodzi dziecku ? Mam nadzieję, że nie...

Rano poszłam do lumpka, była dostawa, sporo ubranek dla maluchów, tylko hmmm 80% bodziaków,pajacyków itp była pożółknięta (najbardziej było to widać na białych ciuszkach) ? Nie wiem czy to od tego środka dezynfekującego czy po prostu brudne ?
Kupujecie takie ciuszki ? Trochę to dziwne, bo chyba ubranka powinny być przynajmniej czyste...

Już nie mogę się doczekać kiedy nasz współlokator zwolni pokój... Przez to mam związane ręce, bo póki mamy jeden pokój to za bardzo nie ma miejsca na graty dla małego typu łóżeczko,przewijak, leżaczek itp... Myślę, że dopiero od 1 marca ruszymy z przygotowywaniami pokoju dla maluszka ah już nie mogę się doczekać, oby lokator w brzuszku wytrwał chociaż do 20 marca

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016
aroli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 14:19   #963
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
ja w nocy nie wstaje w ogóle, albo maksymalnie raz, chyba mi nie naciska za bardzo
)
nie wstajesz w nocy ? ooo jak zazdroszcze, ja to tyle wody pije że w nocy to co godzine a czasami i częściej, co mnie wykańcza wręcz, dopiero nad ranem jest luzik bo już nie mam czym siusiać hahah
Stary 2015-01-28, 14:19   #964
szkrabeniek
Raczkowanie

Cytat:
Dziś już mam27 lat
Wszystkiego Najlepszego Kochana Ty to taka dobra duszyczka jesteś tak więc spełnienia marzeń i przede wszystkim zdrówka

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Ja metek nie ucinam dopiero jak zauważe jakieś zaczerwienienie od konkretnej metki, to utnę. A śpiworek mam tylko do spacerówki. Rodzimy w marcu wiec kombinezonik, kocyk i to okrycie oryginalne do gondoli wystarczy.
Ja tak samo robię

II kreseczki 08.07.2014
Mikołajek już z Nami
szkrabeniek jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 14:21   #965
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
O widzisz nie wiedziałamdziękuję za podpowiedź mi też bardzo się spodobał jestem taka szczęśliwa,że taki wydatek mi odpadł
Na blogu modelsoutfit są fotki tego wózka, można sobie obejrzeć jak wygląda w rzeczywistości

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 14:25   #966
ojustyna
Zadomowienie

marta24171 suuuperancki prezent do pozazdroszczenia

---------- Dopisano o 14:25 ---------- Poprzedni post napisano o 14:24 ----------

Cytat:
Napisane przez irish cream Pokaż wiadomość
Mam dwa głupie pytania
1. Czy odcinacie metki z bodziaków? Bo nawet w tych z lumpków są nie poodcinane no i nie wiem czy nie będą uwierać maluszka te metki...
2. Czy potrzebny jest śpiworek jeśli zarówno na gondole jak i na spacerówkę mam takie oryginalne okrycie? Bo tak się zastanawiam czy pod okrycie z gondoli wkłada się jeszcze śpiworek?
Pomóżcie plis bo zwariuje
zobacz które są sztywne mocno i te poodcinaj, bo są i takie mięciutkie to myśle że one nie powinny niczym wadzić dzieciaczkowi

któraś pytała o rodziców chrzestnych i ostatnio u nas na imprezie spontanicznie powiadomiliśmy znajomego że zostanie tatusiem chrzestnym, ale na matkę brak kandydatek, siostry TŻa nie chce bo to kociara i porównuje dzieci do kotów ;/ więc bym się nie zdziwiła gdyby dziecku smycz zaczepiła i mówiła kici kici hahaha a koleżanki moje w większości to wariatki i jakoś do takiej roli mi nie pasują, więc pewnie po urodzeniu wybierzemy kogoś z tych co odwiedzą nas jako pierwsi, bo przecież nic na siłe ;p

Edytowane przez ojustyna
Czas edycji: 2015-01-28 o 14:27
ojustyna jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 14:26   #967
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Podejście nr 2!
Witałam się już z Wami w którejś z pierwszych części, ale jakoś tak wyszło, że przez dłuuuugi czas się nie odzywałam. Międzyczasie, a dokładnie w Boże Narodzenie trafiłam do szpitala z kolką nerkową, ból masakryczny!!! Teraz powoli szykuje się do przyjścia synka na świat. TP mam na 03.03. także ten dzień zbliża się wielkimi krokami. Mam nadzieje, że teraz będę Was odwiedzała częściej
Witamy ponownie
Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
a czy na chrzestnych moga byc rozwodnicy? moj brat i szwagierka oboje sa po rozwodach, nie mają rozgrzeszenia..zastanawia mnie to..
Potrzebna jest spowiedź chrzestnego, a to czy dostanie rozgrzeszenie to kwestia indywidualna księdza.
Cytat:
A moja leniwa.....
Śpi tyle czy corosi: ojej....

A ja tak nieskromnie zapraszam do mnie na gorącą czekolade i torta z bitą śmietaną i brzoskwinimi(musze odebrac od mamy).

Dziś już mam27 lat

Ja na śniadanie wciągnełam parówki i teraz tak mi sie po nich odbija,że szkoda gadać

Ja pamietam
Czesciej do Nas wpadaj

smv ale jaja.... i co teraz.normalnie cyrk
Wszystkiego najlepszego i bezbolesnego porodu, a przynajmniej jak najmniej bolesnego

Ja tam metek nie ucinam, tak jak dziewczyny pisały jak coś bedzie drażnić wtedy utnę. Ale w większości ubranrk są materiałowe, miękkie więc chyba nie powinno być problemu

A ja mam pytanie. Bo tak widzę, że do szpitala bierzecie przeważnie śpiochy + bodziaki. Ale zamiasr bodziaków może być chyba kaftanik nie?

A my dzisiaj do kina się wybieramy a w sobotę przyjeżdżają znajomi na nasz ślubny film.

Dzisiaj od rana czuję się tragicznie, jakoś tak słabo. Wzięłam kąpiel, poleżałam, pospałam, wypiłam kawkę i dopiero doszłam do siebie

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 14:28   #968
emily863
Zadomowienie

Nouvelle2 nie masz jakiś przecieków o nowych kuponach z Allegro? Przydałoby mi się coś więcej niż 10 zł.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 14:29   #969
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość
Rano poszłam do lumpka, była dostawa, sporo ubranek dla maluchów, tylko hmmm 80% bodziaków,pajacyków itp była pożółknięta (najbardziej było to widać na białych ciuszkach) ? Nie wiem czy to od tego środka dezynfekującego czy po prostu brudne ?
Kupujecie takie ciuszki ? Trochę to dziwne, bo chyba ubranka powinny być przynajmniej czyste...
pożółkłych nie kupuj, oni wszytskie ciuszki piorą przed, więc w wiekszości plam już się nie spierze a żółć żółcią zostanie
Stary 2015-01-28, 14:35   #970
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
Ja juz siedzę jak na szpilkach, za trochę ponad godzinkę będziemy jechać do domu co prawda tam żadne fajerwerki, ale przynajmniej swobodnie, u siebie, z własną lodówką i łóżkiem. No i za kotami potwornie się stesknilam
u siebie najlepiej

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

Cytat:
Jestem wróciłam nie dawno z wyprawy po urzędach m.in. Skarbowym i z zakupków. Byłam też w pracy i muszę się Wam czymś pochwalić. U nas jest tradycja składania się na prezent od wszystkich i zobaczcie co moja mała dostanie, fakt że przyda się dopiero na przyszłą wiosnę ale jestem mega heppy

http://www.empik.com/elodie-details-...2907,dziecko-p
piekny

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Witamy ponownie

Potrzebna jest spowiedź chrzestnego, a to czy dostanie rozgrzeszenie to kwestia indywidualna księdza.

Wszystkiego najlepszego i bezbolesnego porodu, a przynajmniej jak najmniej bolesnego

Ja tam metek nie ucinam, tak jak dziewczyny pisały jak coś bedzie drażnić wtedy utnę. Ale w większości ubranrk są materiałowe, miękkie więc chyba nie powinno być problemu

A ja mam pytanie. Bo tak widzę, że do szpitala bierzecie przeważnie śpiochy + bodziaki. Ale zamiasr bodziaków może być chyba kaftanik nie?

A my dzisiaj do kina się wybieramy a w sobotę przyjeżdżają znajomi na nasz ślubny film.

Dzisiaj od rana czuję się tragicznie, jakoś tak słabo. Wzięłam kąpiel, poleżałam, pospałam, wypiłam kawkę i dopiero doszłam do siebie

na co idziecie?

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
A a ja zapytam o preparaty na zgage.

Kupić RENNE??? Niby w ciąży można.
Albo to mleczko do picia?poprosze o nazwe

Bo codziennie zgaga 24h trwa.. pali że aż wyżera
Bralam rennie ale cos mi nie pomagalo :/

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

Cytat:
Napisane przez papalinka83 Pokaż wiadomość
Ja mam 13 kg na plusie, ale spokojnie - zrzucimy
jak sie dzis czujesz?
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 14:36   #971
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez ojustyna Pokaż wiadomość
nie wstajesz w nocy ? ooo jak zazdroszcze, ja to tyle wody pije że w nocy to co godzine a czasami i częściej, co mnie wykańcza wręcz, dopiero nad ranem jest luzik bo już nie mam czym siusiać hahah
wstaje maksymalnie jeden raz, czasem wcale a też teraz bardzo dużo pije bo mi lekarka kazała, ale ide przed spaniem siku i jest ok

Cytat:

pewnie, że może być kaftanik, ale mi sie wydaje, że body wygodniej, bo nic nie wyłazi i przytrzyma pieluchę
Stary 2015-01-28, 14:38   #972
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Mam dwa głupie pytania
1. Czy odcinacie metki z bodziaków? Bo nawet w tych z lumpków są nie poodcinane no i nie wiem czy nie będą uwierać maluszka te metki...
2. Czy potrzebny jest śpiworek jeśli zarówno na gondole jak i na spacerówkę mam takie oryginalne okrycie? Bo tak się zastanawiam czy pod okrycie z gondoli wkłada się jeszcze śpiworek?
Pomóżcie plis bo zwariuje
nie odcinam kilka odcielam, bo jakies sztywne byly i duze.
Ja mam spiworek oryginalny do spacerowki, i mama mi dokupila taki ze moze byc do gondoli, i np. do samochodu, ale gdyby nie kupowala, to ja bym nie kupila mam cieplutkie kocyki, mysle ze wystarczylyby
Stary 2015-01-28, 14:41   #973
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
u siebie najlepiej

---------- Dopisano o 14:34 ---------- Poprzedni post napisano o 14:33 ----------

piekny

na co idziecie?

Bralam rennie ale cos mi nie pomagalo :/

---------- Dopisano o 14:35 ---------- Poprzedni post napisano o 14:34 ----------

jak sie dzis czujesz?
Jakiś "siódmy syn" tż wybierał. Dla mnie najważniwjsze że w koncu gdzies razem pojdziemy. Idziemy z jego bratem i zona, ona tez w ciazy ale dopiero na lipiec ma termin

Cytat:
wstaje maksymalnie jeden raz, czasem wcale a też teraz bardzo dużo pije bo mi lekarka kazała, ale ide przed spaniem siku i jest ok

pewnie, że może być kaftanik, ale mi sie wydaje, że body wygodniej, bo nic nie wyłazi i przytrzyma pieluchę
Kurde, misze te kaftaniki przemyslec. Moze jeszcze bodziaki dopakuje

Mialam chyba Tobie napjsac o tej masci na hemoroidy. Tak wiec krwawienie sie zatrzymalo. Ale to dopiero 2 dni stosuje.

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-01-28, 14:46   #974
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:

Mialam chyba Tobie napjsac o tej masci na hemoroidy. Tak wiec krwawienie sie zatrzymalo. Ale to dopiero 2 dni stosuje.
co za maść??????? ja kupiłam jakaś z apteki jest lepiej ale rewelacji nie ma-może musze odczekać swoje
Stary 2015-01-28, 14:46   #975
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:

jak sie dzis czujesz?
Niby lepiej, ale plecy bolą i brzuch mi się spina co jakiś czas Dzięki, że pytasz

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 14:47   #976
mkluke
Raczkowanie

Któraś z Was pytała o chrzestnych... Ja juz wiem, że będziemy mieli z tym problem... bo TŻ ma jednego brata i ja też mam jednego brata... ja się będę upierała przy swoim bracie, a on na pewno przy swoim... jeszcze będę miała teściów przeciwko sobie, bo skoro mieszkamy razem to na pewno nie raz na ten się wypowiedzą... ehh... będzie ciężko...ma być mój brat i koniec
na razie wolę o tym w ogóle nie myśleć...
mkluke jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 14:48   #977
papalinka83
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
co za maść??????? ja kupiłam jakaś z apteki jest lepiej ale rewelacji nie ma-może musze odczekać swoje
Jakby co, to ja polecam czopki procto-glyvenol. Można w ciąży, a u mnie się o wiele lepiej sprawdziły niż maści, mimo że nieprzyjemne to

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-28, 14:48   #978
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakiś "siódmy syn" tż wybierał. Dla mnie najważniwjsze że w koncu gdzies razem pojdziemy. Idziemy z jego bratem i zona, ona tez w ciazy ale dopiero na lipiec ma termin

a przypomnisz mi nazwę> jaka cena?
Stary 2015-01-28, 14:48   #979
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
chwal się
bo stwierdziłam że mam za mało malusich bodziaczków
Załączone zdjęcia
Rodzaj pliku: jpg o.jpg (127,3 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg oo.jpg (108,0 KB, 19 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg ooo.jpg (107,9 KB, 18 załadowań)
Rodzaj pliku: jpg DSCN0001.jpg (114,9 KB, 24 załadowań)
Stary 2015-01-28, 14:49   #980
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:

Czekam na ten film az bedzie w internecie napewno bedzie fajny
to milego wieczorku razem
Mi sie tez wydaje ze lepiej bodziaki, no ale mozesz wziasc i body i kaftanik i bedziesz wiedziala co lepsze wg ciebie

---------- Dopisano o 14:49 ---------- Poprzedni post napisano o 14:48 ----------

Cytat:
jakie piekne te ubranka
Stary 2015-01-28, 14:50   #981
mkluke
Raczkowanie

co do spania to ja rano mogę spać i spać... przeważnie o 10 wstaję... w zasadzie to teściowa i tak nic nie pozwoli mi w domu zrobić, więc nie mam większej potrzeby wstawać wcześniej... nie dziwię się, że potem nie mogę Was nadrobić, jak Wy piszecie już od 4 nad ranem
Stary 2015-01-28, 14:51   #982
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Niby lepiej, ale plecy bolą i brzuch mi się spina co jakiś czas Dzięki, że pytasz
a dzwonilas do ginekologa chociaz? to pewnie jakies przygotowanie do porodu, oby tylko
Stary 2015-01-28, 14:51   #983
mkluke
Raczkowanie

i jeszcze miałam o czymś napisać, ale zdążyłam już zapomnieć... skleroza ciążowa
Stary 2015-01-28, 14:53   #984
ojustyna
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez mkluke Pokaż wiadomość
Któraś z Was pytała o chrzestnych... Ja juz wiem, że będziemy mieli z tym problem... bo TŻ ma jednego brata i ja też mam jednego brata... ja się będę upierała przy swoim bracie, a on na pewno przy swoim... jeszcze będę miała teściów przeciwko sobie, bo skoro mieszkamy razem to na pewno nie raz na ten się wypowiedzą... ehh... będzie ciężko...ma być mój brat i koniec
na razie wolę o tym w ogóle nie myśleć...
najlepiej jakiegoś trzeciego facia wytrzasnąć co by się na dał na ojca chrzestnego, wtedy nie będzie że ten brat czy ten

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

Cytat:
jakie piekne te ubranka
jak za dwadzieścia pare złociaszczy to mi się też podobają
Stary 2015-01-28, 14:53   #985
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
śliczne rzeczy!!
Stary 2015-01-28, 14:54   #986
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
a przypomnisz mi nazwę> jaka cena?
To jest Prosterisan to jest maść, ja zaplacilam 40 zl, ale pewnie znajdziesz taniej bo ja kupowalam w drogiej aptece bo tylko ta byla jeszcze czynna

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-01-28, 14:54   #987
mkluke
Raczkowanie

Cytat:
ta sukienka jest prześliczna
Stary 2015-01-28, 14:56   #988
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
najlepiej jakiegoś trzeciego facia wytrzasnąć co by się na dał na ojca chrzestnego, wtedy nie będzie że ten brat czy ten

---------- Dopisano o 14:53 ---------- Poprzedni post napisano o 14:51 ----------

jak za dwadzieścia pare złociaszczy to mi się też podobają
taniutko
Stary 2015-01-28, 14:56   #989
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Jakby co, to ja polecam czopki procto-glyvenol. Można w ciąży, a u mnie się o wiele lepiej sprawdziły niż maści, mimo że nieprzyjemne to
dzieki ci kochana !!!!
Stary 2015-01-28, 14:57   #990
asiulek8
Wtajemniczenie

U nas tez bedzie przeprawa z wyborem chrzestnych... najwiecej do powiedzenia bedzie miala moja mama na pewno.

03.03.2015 - Jagódka

Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości