|
|
#181 | |
|
Rozeznanie
|
Dot.: Mamusie Lipcowe 2015, cz.2 :)
Cytat:
Na pewno się dziś przejdę do tego C&A skoro są przeceny, poszukam czegoś unisex ![]() A co sądzicie o kupowaniu ciuszków w lumpeksach? Ja czasem tam zajrzę, dla siebie kupiłam kilka perełek, naprawdę można znaleźć wyjątkowe rzeczy, niepowtarzalne Tylko jeśli chodzi o dziecko to nieco się obawiam... sama nie wiem![]()
|
|
|
|
|
#182 |
|
Rozeznanie
|
Ja glukozy nie miałam tylko mi cukier sprawdzali nakluwajac palec. Wlasnie robię zalewajke i juz mi slinka leci
plus pulpety w sosie pomidorowym. Pozniej spacerek po siostrzenicę
|
#183 |
|
Zadomowienie
|
Dzien Dobry.
Badanie cukru jest dla mnie koszmarem. Tego badania boje sie najbardziej. Czytalam, ze mam duze predyspozycje aby miec cukrzyce ciazowa. Przepraszam , ze bez polskich znakow ale pisze z tel.
|
#184 | ||||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
zdecydowanie najgorsze ja pracowalam do konca 5 mca i generalnie nie czułam ze w ciazy jestem... teraz wszystko boli, strzyka itd ja nie wiem czy bede miec powtarzaną.... mogłoby mnie to ominąć ![]() Cytat:
![]() ---------- Dopisano o 10:39 ---------- Poprzedni post napisano o 10:33 ---------- Cytat:
---------- Dopisano o 10:41 ---------- Poprzedni post napisano o 10:39 ---------- Cytat:
ja całą wyprawkę dla córy zakupiłam.... wyprałam w 60 st, prasowanie, znów wyprałam wyprasowałąm i już.... młodej nic nie było.... uważam że te do 6 mca są super, bo właściwe niezniszczone, bo taki dzieciaczek nie ma czym ich pobrudzić (procz bodziaków- trzeba patrzec na pupę bo kupa czasem wyjdzie bokiem ) ale np jakieś spodenki dresowe, koszulki .... bez obaw kupuje 2xpiore, 2x prasuje i jest OK...
|
||||
|
|
|
#185 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Koleżanki jej ciuchów zazdroszczą hehe a ona sobie np. bierze 10 złotych i kupuje 10 t-shirtów Jak mama coś ciekawego i niezniszczonego w lumpie zobaczy dla Malucha to na bank będzie kupować. Ale jak mówi - na razie się wstrzymuje do momentu poznania płci. Ja na razie nie mam czasu na łażenie po lumpkach, ale jak juz pójdę na zwolnienie to czemu nie. |
|
|
|
|
#186 |
|
Rozeznanie
|
Ja w sobotę przejdę się po sklepach w Centrum, m.in. pójdę do C&A, a potem spotkanie z koleżanką z poprzedniej pracy na naleśnika (Polecam Manekina)
|
|
|
|
#187 |
|
Zakorzenienie
|
Pyszne sa w Manekinie jadlam w Toruniu u nas go nie ma ;(
|
|
#188 |
|
Rozeznanie
|
Dzień dobry, melduje się po wizycie
![]() Franio, zostaje Franiem rośnie jak na drożdżach - całe 180 g :P Dziś nie miał ochoty na współpracę z p. Gin i sobie w najlepsze spał (3 podejścia do USG :P ) Mamy kolejne zdjęcie 4d plecków ![]() Łożysko na przedniej ścianie, ale na szczęście przesuwa się w górę Mogę sobie pochodzić po domu Pełne szaleństwo. Reszta zakazów (dźwiganie, seks, wysiłek) pozostaje bez zmian, tak jak i końskie dawki leków (Du***ston, luteina). 12.02.2015 USG połówkowe + płytka w cenie wizyty (19 tydz. wydawało mi się coś wcześnie, ale moja GIN mówi, że później już kiepsko o dokładność bo dzieć coraz większy, także jej ufam )
|
|
#189 |
|
Wtajemniczenie
|
off topic... widziałyście że kwietniówki w 12 dni zamknęły wątek
mają tempo ---------- Dopisano o 10:52 ---------- Poprzedni post napisano o 10:52 ---------- w Łodzi polecam Pozytywkę na Piotrkowskiej przy Grand Hotelu |
|
|
|
#190 |
|
Zakorzenienie
|
Palinka super ze wszystko ok gratuluję
|
|
#191 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
a lekarze to różnie gadają... jedni ze 19 inni ze 21 tc mi tam powie kiedy, zapisze się i tyle |
|
|
|
|
#192 |
|
Rozeznanie
|
Och tak, są rewelacyjne
Jadłam kiedyś z farszem ruskim, potem powtarzałam tę potrawę w domu - przepyszne![]() Mają oddziały w wielu miastach - polecam ![]() ---------- Dopisano o 10:58 ---------- Poprzedni post napisano o 10:55 ---------- Co do USG połówkowego, to moja dr polecała okres 20-22 tydzień. Obstawiam 20 lub 21 i nie wiem na którym tydzień się zdecydować... Mój dzieć był ostatnio "do przodu" dwa dni pod względem wymiarów Może 20 tc?
|
|
|
|
#193 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
A blogi parentingowe czasem odwiedzam, ale wkurzają mnie. Jakoś takie mam wrażenie nie służą autorom do chwalenia się/wyszydzania/przepisywania porad ze stu innych stron/organizowania wiecznych rozdawajek. Wkurza mnie też jak osoba,która prowadzi taki blog wrzuca milion fot swojego dziecka w różnych sytuacjach ale swojej twarzy nie pokazuje
|
|
#194 |
|
Zakorzenienie
|
W moim malym miasteczku niestety nie, jesli maja w Krakowie to mam najblizej 130 km :p
|
|
#195 |
|
Zadomowienie
|
Piszecie o zakupach... a ja w zasadzie z pierwszej ciąży niewiele mam... zresztą początki były w lecie/jesieni, która była dość ciepła. Jak już mi się brzuszek pokazał, to była zima i wtedy moje sukienki i tuniczki były OK. Kupiłam tylko spodnie z panelem, ale teraz jeszcze są za duże...Więc nie myśląc wiele przebuszowałam allegro i stwierdziłam, że zaszaleję i kupiłam pakę ubrań, które powinny być już teraz dobre i jeszcze przez jakiś czas o ile nie przytyję szybko a będzie rósł głównie brzuszek. Dałam 350zł za 20szt ubrań - w tym 2 pary spodni, legginsy, kilka bluzek, tunik, sweterków - wszystko w moim guście więc powinno być OK. Teraz tylko czekam na paczuszkę i mam nadzieję, że dotrze szybko, bo szczerze mówiąc nie bardzo mam się w co ubierać - mam tylko rajstopy, sukienki i tuniki...no i zamarzyło mi się coś nowego i ładnego...
|
|
|
|
#196 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#197 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
#198 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
Człowiek ma chęć na zmiany. Tak samo z ciuszkami, moja mama mi powtarza, że powinnam wszystkie po synu zatrzymać i nie oddawać/sprzedawać. A stwierdziłam, że połowę oddam i sprzedam a drugą połowę co mi się podoba bardziej to zostawię i tyle. Gust się zmienia, a poza tym ma się chęć na dokupienie czegoś fajnego Ja bluzek ciążowych nie kupuję, w poprzedniej ciąży też nie miałam, raczej te co mam są w porządku, poza tym jak będzie juz brzuch większy to będzie ciepło więc będę miała swoje ulubione długie sukienki ![]() ---------- Dopisano o 11:15 ---------- Poprzedni post napisano o 11:14 ---------- Sio sio mi z tymi nalesnikami!!!!!!!!!!!!!! ! Ja głodna jestem mega, właśnie nakłaniam TŻ żebyśmy skoczyli z synem dziś gdzieś ... na coś szalenie dobrego (na dobrą sprawę śmieję się, że wystarczy mi sałatka w restauracji)
|
|
|
|
|
#199 |
|
Rozeznanie
|
Też uwielbiam Manekina. Całe szczęście w Poznaniu jest. Ogromne kolejki są zawsze i to trochę zniechęca. Po mdłościach pierwszego trymestru poszliśmy tam z Tż pierwszy raz jak miałam w końcu ochotę zjeść coś na mieście.
|
#200 |
|
Rozeznanie
|
|
|
|
|
#201 | |||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Cytat:
Teraz jest podobnie, ale i tak liczę na córunię ![]() Cytat:
Miałam jedne spodnie ciążowe, ale guzik odpadł i nie potrafię go naprawić. Teraz kupiłam dwie pary na asosie i 3 podkoszulki dłuższe.
|
|||
|
|
|
#202 |
|
Zakorzenienie
|
Ja tez mam ochote gdzies wyjsc, jutro M ma wolne to zaszalejemy a co
|
|
#203 |
|
Zadomowienie
|
Manekin, mniam najadłam się go na 100 lat w czasie studiów i po, naleśnik z ruskim nadzieniem o którym pisze Truskawka kocham! Też w domu go sobie robiliśmy. Naleśnikowa lasagne. Z szynką, ananasem i serem. Z mięsem mielonym, warzywami i serem. Jak jestem w Toruniu zawsze tam zajdę. Widziałam, że sie rozrastają.
A ta glukoza, o której piszecie to mnie czeka w szpitalu. Tak robią je ginki gdzie jeżdżę - skierowanie na 8.00 na oddział, w piżamę i do 15 czekać na wyniki :/ masakra a jak wyjdzie czasem cukrzyca to wyjazdy do poradni 100km stąd. W 1 c po wypiciu tego dziadostwa po 2h miałam cukier taki jak na czczo. Mam nadzieję, że teraz też dobrze go przerabiam
|
#204 |
|
Rozeznanie
|
Nie mogłam spać z piątku na sobotę i myślalam tylko o jedzeniu. Pomyślałam, że jak mąż się obudzi, to powiem mu, że koniecznie zbieramy się do włoskiej restauracji na przepyszną pizzę, którą uwielbiam. Tak też zrobiliśmy. Niemożna sobie odmawiać
![]() A co do Manekina, to w Warszawie też są koleje, nie da się chyba tego uniknąć
|
|
|
|
#205 |
|
Zadomowienie
|
Co do snów, to również mam kosmiczne. Ostatnio śniło mi się, że ścigają mnie terroryści, a ja uciekałam po jakiej puszczy i chowam się po jakiś ruinach. Jak się obudziłam, to byłam tak przestraszona, że mój się obudził.
|
#206 | |||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
gratuluję wzorowych wyników! ![]() Cytat:
dla Dziecia ![]() u nas w tych sprawach baaardzo dobrze ![]() czasami to nawet nie możemy sie od siebie odpędzić ![]() ![]() a że po nic mi nie jest, dobrze się czuje i w ogóle to szalejemy ![]() ![]() Cytat:
![]() ale ja teraz też takie mam. Dziś np. przez pół nocy śniło mi sie, że byłam z tżem na kajakach (uwaga, rzeka była na głównej ulicy w centrum gdańska ) i zaczęli nas gonić jacyś kolesie, chcieli nas okraść, pobić itd... strasznie to pomieszane było ![]() Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
jak dobrze się ☠☠☠☠☠☠ze, wyprasuje to jak dla mnie nie ma nic w tym niebezpiecznego ![]() Cytat:
![]() ![]() ale szalejecie z postami! ![]() ![]()
|
|
|
#207 |
|
Zadomowienie
|
Próbujemy kwietniówki przebić
![]() Oglądam sobie kuchenne rewolucje, zjadłam kiwi, potem odgrzeję zupkę brukselkową (to już trzeci raz gotowana zupka u mnie - Mąż nie lubi, Hanka wyjada same ziemniaki a ja brukselkę), zrobiłam pranie i chyba zaraz zrobię zakupy online... i generalnie dziś dzień lenia będzie, bo muszę odreagować wczorajsze emocje związane z wizytą u doktora - zawsze bardzo się stresuję i ciśnienie mi skacze mimo, że normalnie mam niskie. |
|
|
|
#208 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nie szalałam aż tak, żeby dwa razy prać i prasować, po razie wystarczy. Zresztą ja prasowałam tylko te pierwsze ciuchy, potem mi się nie chciało.O matko, uwielbiam A do Torunia mam 200 km |
|
|
|
|
#209 |
|
Zakorzenienie
|
My bylismyvw Toruniu w wakacje jak z Wladka wracalismy, jechalismy i zatrzymalismy sie na zeiedzanie w Toruniu
Bede miala dzis nowy tel kurier dzwonil ze bedzie ok 13 jupi
|
|
#210 |
|
Raczkowanie
|
ja nigdy nie bylam na nalesnikach, pierogach, lasagne tzn takich potrawach ktore moge w domu zrobic.wychodze z zalozenia ze jak jesc na miescie to cos co ciezko w domu zrobic
heh my jestesmy z tz prosci i najczesciej konczy sie na kfc bo uwielbiamy albo sfinksie.a rozne nowe dania czesto w domy robie bo lubie gotowac i mam na to czas. ale pojadlam od rana slodkiego kolezanka farowrki podrzucila mialam chalke z dzemem i jak sie dorwalam to nie moglam sie opanowac a teraz tak mnie muli ze masakra |
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 16:26.

Tylko jeśli chodzi o dziecko to nieco się obawiam... sama nie wiem

(19 tydz. wydawało mi się coś wcześnie, ale moja GIN mówi, że później już kiepsko o dokładność bo dzieć coraz większy, także jej ufam 

gratuluję wzorowych wyników!
A do Torunia mam 200 km