Marcowe Mamy 2015 cz. VII - Strona 52 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-29, 15:16   #1531
Lila_17
Rozeznanie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VII

U mojego gina też są zdjęcia z podziękowaniem, więc jeśli już zdecyduje się na taką formę podziękowania niech i zdjęcie mojego synka będzie w gabinecie
Lila_17 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 15:29   #1532
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez debraM Pokaż wiadomość
Hejo

Novuelle, ale przygody od rana i za postawę

Mon, śliczna jest Wasza Helenka Niech zdrowo rośnie

Wczoraj byliśmy na wizycie i u mnie też 14kg Jakoś się zgrałyśmy
Maleńka waży 2547g w 35t5d, troszkę poniżej 50 centyla, więc dalej ok. Ilość wód w normie, szyjka się nie skraca i nie rozwiera. Mnie brzuch w ogóle nie boli i nie ciągnie, a napina się tylko po przejedzeniu

My nad położną się zastanawialiśmy, ale się nie zdecydujemy. U nas w szpitalu 1500zł, ale nikt mi nie umiał powiedzieć co mi daje prywatna położna, a po przeanalizowaniu tego stwierdziłam, że będzie mnie krępować jakaś obca babeczka na sali przedporodowej i wolę ten czas spędzić sam na sam z mężem, a przy porodzie już jakaś położna musi być, nie musi być miła, ale niech się sprawdzi

Zamiast prywatnej położnej zdecydowaliśmy się zainwestować w komórki macierzyste, przynajmniej jakiś pożytek może z tego być, a cena podobna. Będziemy je trzymać w diagnostyce.
http://www.bank.diag.pl/
Czy któraś z Was też się decyduje?

Na stronie internetowej Ujastku jest ze położna 1000 zł - podnieśli sie ? Ja dostałam namiar na położna - Monika Madejczyk podobno jest super ... Szkoda mi jednak tyle kasy
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 15:31   #1533
debraM
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Na stronie internetowej Ujastku jest ze położna 1000 zł - podnieśli sie ? Ja dostałam namiar na położna - Monika Madejczyk podobno jest super ... Szkoda mi jednak tyle kasy
Oj fakt! Masz rację. Nie wiem czemu napisałam 1500 jak wiem, ze 1000 To przez te Warszawskie ceny

3190g, 55cm
debraM jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 15:35   #1534
meganka18
Rozeznanie

Cytat:
Oj fakt! Masz rację. Nie wiem czemu napisałam 1500 jak wiem, ze 1000 To przez te Warszawskie ceny

Haha

kwoty 1500- 2000 tys to juz przesada straszna !

Mam wrażenie ze u naszej Pani Ginekolog waga jest zawsze troszkę niższa niz ta w szpitalu i na genetycznym .
meganka18 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 15:36   #1535
nouvelle2
Zakorzenienie

dziewczyny, czy hemoglobina 11,9 g/dl to nie jest troszkę za nisko??

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 15:40   #1536
antoxa
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
Wypłata wpłynęła Jak ja lubię być na L4 i dostawać więcej niż normalnie Chyba trzeba sprawdzić co nowego w lumpeksach
ja właśnie czekam na przelew, żeby zaszaleć

Cytat:
Napisane przez JoaMro Pokaż wiadomość

Mam jeszcze takie pytanie z innej beczki, ale chyba się ten temat nie przewijał do tej pory. Otóż bardzo wiele zawdzięczam swojemu lekarzowi, zrobił dla mnie dużo więcej niż przewiduje normalna relacja lekarz pacjent. No i chciałabym mu jakoś podziekować po porodzie. Może slyszałyście albo miałyście kiedyś jakiś fajny pomysł? Dodam, że niestety to mężczyzna. Babce kupiłabym duże kwiatki :p

Wiem, że pewnie wiele z was myśli, że to jego praca itd. Ale ja na prawdę mam dług wdzięczności większy niż pałac kultury.
Cytat:
Napisane przez nouvelle2 Pokaż wiadomość
zauważyłam , że u mojego lekarza jest taka 'tradycja', że po porodzie przynosi się fotkę dzidzi w ramce lub antyramie z napisanymi podziękowaniami na niej Sporo takich ramek wisi właśnie w poczekalni. I ja zamierzam przygotować taką ramkę + dać małe pudełko czekoladek
Alkohol to chyba nie jest trafiony pomysł, bo to już niektórzy mogą uważać za łapówkę
U mojego też widzę ramki z fotką dzieci A co do alkoholu to myślę, że też będzie ok.

Cytat:
Na moich wynikach norma jest od 11.0 do 16.5, więc chyba ok. Ostatnim razem miałam równe 11 to gin przepisał mi żelazo.
antoxa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 15:41   #1537
irish cream
Raczkowanie

Cytat:
ja miałam ostatnio 11,1 (norma od 12,0) w szpitalu mówili mi, że troche za niska, ale doktorka prowadząca nic mi na temat hgb nie mówiła. Może nie zauważyła? a ja zapomniałam się ją o to zapytać
irish cream jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 15:57   #1538
Lillkaa
Zadomowienie

Cytat:
Dolna granica normy chyba. Ja mam 11,2 i biorę żelazo.

Lillkaa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 16:08   #1539
Tepsa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Haha

kwoty 1500- 2000 tys to juz przesada straszna !

Mam wrażenie ze u naszej Pani Ginekolog waga jest zawsze troszkę niższa niz ta w szpitalu i na genetycznym .
Dwa kola za polozna to lekka przesada, ale pewnie sa chetni na to by zaplacic. U mnie nie mozna oplacic poloznej takze problem rozwiazany
Stary 2015-01-29, 16:19   #1540
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez emily863 Pokaż wiadomość
A czy macie taką poduszkę- klin pod materacyk? Ją się zawsze używa czy jak coś sie dzieje?
Ja mam do pierwszwfo dziecka i do drugiego tez. D.co prawda nie ulewal ale jakos mi sie podoba ten klin

Cytat:
Napisane przez kasia. Pokaż wiadomość
Hej mamuśki
Wpadam na chwile, nadrobie jak będę w domu.
Ja jak może kojarzycie jestem sobie w szpitalu. Póki co wszystko z namu ok. Mała waży 2100 na koniec 33tyg wiec w normie, mam codziennie ktg tam też w porządku. Czekam na konsultacje co z moim serduchem, ale mam nadzieje że wszystko ok i jutro lub sob wyjdę bo czuje się dobrze.
Mam nadzieję że u was ok

no to gratuluje

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
A mam jeszcze wielki dylemat, czy któraś z Was będzie miała swoją położną? Bo ja bym się pewnie zdecydowała, zwłaszcza, że to 1 ciąża, na SR nie mogę nawet chodzić, ale strasznie drogo to wychodzi, bo to normalnie przez szpital się załatwia tzw indywidualna opieka położnej. Może któraś ma doświadczenie w tej kwestii??
Tak, ja mialam swoja polozna w pierwzzej ciazy. W tej tez sobie juz zalatwilam. Jakos czuje sie bezpieczniejsza. U mnie w Poznaniu w ktorym chce rodzic koszt to 700pln. No i zalezy od szpitala jak sie zalatwia. Widzialam ze niektore maja cennik w ktorym napisana jest cena takiej uslugi tzn.prywatnej poloznej, ale np.u mnie tak nie ma. Po prostu wpisalam szpital i polozne i np.na stronie znanylekarz mi wyskoczyly polozne i opinie o nich i pozniej szukalam telefonu i dzwonilam.

A ja jutro znow do gina. Nic sie nie dzieje ale okazalo sie ze musze isc az na CALA WIZYTE by mi lekarz dal to glupie skierowanie na badaniw grupy krwii. No ale skoro juz mnie targaja to zarzadam by pomierzyli tez dziecko i spr.czy cos urosl...no bo co..oni mnie po glupi swistek targaja to niech chociaz cos z tego mam

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 16:24   #1541
asiulek8
Wtajemniczenie

Magiusa - to dziwne, ze az na wizyte Cie ciagna. I pewnie jeszcze za wizyte placisz? Jak mi potrzeba skierowanie na badania albo recepte to mi wypisuja na recepcji dziewczyny

03.03.2015 - Jagódka

TP: 25.08.2016
asiulek8 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 16:26   #1542
aroli
Zadomowienie

Cytat:
Hejo

Wczoraj byliśmy na wizycie i u mnie też 14kg Jakoś się zgrałyśmy
Maleńka waży 2547g w 35t5d, troszkę poniżej 50 centyla, więc dalej ok. Ilość wód w normie, szyjka się nie skraca i nie rozwiera. Mnie brzuch w ogóle nie boli i nie ciągnie, a napina się tylko po przejedzeniu

My nad położną się zastanawialiśmy, ale się nie zdecydujemy. U nas w szpitalu 1500zł, ale nikt mi nie umiał powiedzieć co mi daje prywatna położna, a po przeanalizowaniu tego stwierdziłam, że będzie mnie krępować jakaś obca babeczka na sali przedporodowej i wolę ten czas spędzić sam na sam z mężem, a przy porodzie już jakaś położna musi być, nie musi być miła, ale niech się sprawdzi

Zamiast prywatnej położnej zdecydowaliśmy się zainwestować w komórki macierzyste, przynajmniej jakiś pożytek może z tego być, a cena podobna. Będziemy je trzymać w diagnostyce.
http://www.bank.diag.pl/
Czy któraś z Was też się decyduje?
za wizytę.

Bardzo mi się podoba Twoje zdanie odnośnie położnej, w sumie po to są w szpitalu żeby pomóc rodzącej, a jak coś będzie nie tak to zawsze TŻ jest obok i będzie pomagał

Cytat:
Napisane przez Lila_17 Pokaż wiadomość
Ja będę rodziła na madalińskiego w Św. Rodzinie.

Też się zastanawiałam nad madalińskiego, ale moja mama ma złe wspomnienia- ostatni raz rodziała tam 20 lat temu... , szczególnie, że mam blisko

Na Madalińskiego można sobie wykupić taki pokoik i też o tym myślę, chyba nie będę brała tej położnej za drogo...

---------- Dopisano o 14:43 ---------- Poprzedni post napisano o 14:42 ----------

za wizytę.

---------- Dopisano o 14:44 ---------- Poprzedni post napisano o 14:43 ----------

Decydujesz się Maganko?
Cytat:
Jestem w trakcie nadrabiania, ale utknęłam na 37 str. więc zanim dojdę do końca trochę czasu minie.

Melduję, że urośliśmy i wróciliśmy dziś do domu rosnąć dalej. Szyjka kiepska, ale może te 12 dni do donoszenia wytrzyma. Swoją drogą miałam sąsiadkę z datą na 2.03 która od 2 tyg. miała 4cm rozwarcia i nic. Także z tymi szyjkami to nic się nie da wymyślić.

Poza tym wszyscy mi tam "gratulowali", że moje 35 tyg i 3 dni, to już super ciąża i powiedzieli, że po 34 tyg i tak nie hamują porodu. Jak się zacznie, to już się rodzi.

Niunia ona widziałam, że cię tu straszą, że będziesz kolejna. Ja myślę właśnie, że nie będziesz. Takie jest moje przeczucie. Chyba, że urodziłaś już od tej 37 str, na której utknęłam, to gratuluję :p

Mam jeszcze takie pytanie z innej beczki, ale chyba się ten temat nie przewijał do tej pory. Otóż bardzo wiele zawdzięczam swojemu lekarzowi, zrobił dla mnie dużo więcej niż przewiduje normalna relacja lekarz pacjent. No i chciałabym mu jakoś podziekować po porodzie. Może slyszałyście albo miałyście kiedyś jakiś fajny pomysł? Dodam, że niestety to mężczyzna. Babce kupiłabym duże kwiatki :p

Wiem, że pewnie wiele z was myśli, że to jego praca itd. Ale ja na prawdę mam dług wdzięczności większy niż pałac kultury.
Super, że już w domku

Ja swojej gin kupię czekoladki i kawę w ramach podziękowania za prowadzenie ciąży, bo jestem zadowolona i w sumie myślę, że to fajny gest.

I 27.11.2010 --> II 07.07.2012
29.03.2015
17.11.2016
aroli jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 16:29   #1543
nouvelle2
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Lillkaa Pokaż wiadomość
Dolna granica normy chyba. Ja mam 11,2 i biorę żelazo.
Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
ja właśnie czekam na przelew, żeby zaszaleć

U mojego też widzę ramki z fotką dzieci A co do alkoholu to myślę, że też będzie ok.

Na moich wynikach norma jest od 11.0 do 16.5, więc chyba ok. Ostatnim razem miałam równe 11 to gin przepisał mi żelazo.
Cytat:
Napisane przez irish cream Pokaż wiadomość
ja miałam ostatnio 11,1 (norma od 12,0) w szpitalu mówili mi, że troche za niska, ale doktorka prowadząca nic mi na temat hgb nie mówiła. Może nie zauważyła? a ja zapomniałam się ją o to zapytać
dzięki za odpowiedzi w sobotę mam wizytę, to się podpytam co i jak. Zależy mi na wysokiej hemoglobinie, bo chyba przy zzo na to patrzą (a wciąż się łudzę, że się załapię )

we're not in Wonderland anymore, Alice.
nouvelle2 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 16:34   #1544
nusiekowa
Wtajemniczenie

miałam dziś w planie prasowanie: wyprasowałam 4 pieluchy tetrowe i jedno prześcieradło i na tym się skończyło masakra ale mi sie dzis nic nie chce
Stary 2015-01-29, 16:34   #1545
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Odrobine bo norma jest zwykle od 12 ale to jeszczs zadna tragedia

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
Magiusa - to dziwne, ze az na wizyte Cie ciagna. I pewnie jeszcze za wizyte placisz? Jak mi potrzeba skierowanie na badania albo recepte to mi wypisuja na recepcji dziewczyny
Na szczescie nie place bo mi pracodawca pakiet z lux med wykupil wiec moglabym i codziennie do jakiegos lekarza isc i miec za darmo...ale no musze sie zebrac i isc by mi wystawili glupie skierowanie na pobr.krwii.

A wiecie co..wydalam dzis 600pln. Prawie 350 poszlo na rozne leki ( wiekszosc dla starszaka) tzn.zakupilam rozne probiotyki ( by zmieniac bo tak zalecaja) w kropelkach dla Mlodego i w kapsulkach dla starszego ( podaje mu codziennje mimo ze ma 19 mies). Witamjne c w kropelkach 2 op ( ale taka z kwasem askorbinosym a nie l- askorbinowym ) i kilka innych rzeczy oraz ciuchy dla starszaka za 250 pln

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 16:36   #1546
emilia1987
Raczkowanie

nouvelle2 mi ostatnio tez słabo sie zrobiło jak wyszłam spacerkiem do pobliskiego sh, od tej pory boję sie sama wychodzić. A wczesniej, będąc juz w ciąży tez mi sie to zdazyło raz własnie po porannym pobraniu krwi na czczo.
Hemoglobiny norma jest od 12, więc masz minimalnie poniżej normy. Ja w grudniu miałam 11,1 pobrałam troche żelaza i ładnie wzrosła

JoaMro
może jakies dobre whiski do picia?

Tydzień 40/ 40
emilia1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 16:39   #1547
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
miałam dziś w planie prasowanie: wyprasowałam 4 pieluchy tetrowe i jedno prześcieradło i na tym się skończyło masakra ale mi sie dzis nic nie chce
ja dzis tez nic nie robie, ledwo oddycham....
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 16:40   #1548
asiulek8
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
Ja tak samo mam dzisiaj dzień lenia poszłam tylko do sklepu TŻ budyń kupic

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

Na szczescie nie place bo mi pracodawca pakiet z lux med wykupil wiec moglabym i codziennie do jakiegos lekarza isc i miec za darmo...ale no musze sie zebrac i isc by mi wystawili glupie skierowanie na pobr.krwii.

A wiecie co..wydalam dzis 600pln. Prawie 350 poszlo na rozne leki ( wiekszosc dla starszaka) tzn.zakupilam rozne probiotyki ( by zmieniac bo tak zalecaja) w kropelkach dla Mlodego i w kapsulkach dla starszego ( podaje mu codziennje mimo ze ma 19 mies). Witamjne c w kropelkach 2 op ( ale taka z kwasem askorbinosym a nie l- askorbinowym ) i kilka innych rzeczy oraz ciuchy dla starszaka za 250 pln

No to chociaz tyle, ale pofatygowac sie trzeba
Ja z TŻ smieje sie ze ze slubnych wygorowanych cen za wszystko wpakowalismy sie w rownie drogi interes no ale z tym trzeba sie liczyc. A faktycznie w aptece to worki pieniedzy sie zostawia. A jeszcze mam wrazenie ze lekarze przepisuja te najdrozsze leki

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-01-29, 16:41   #1549
malinka612
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez asiulek8 Pokaż wiadomość
papalinka - tez mam od kilku dni te bóle. Pojawiaja sie znienacka a za chwile przechodzi.

Edith - to na pewno glowka uciska, bo moja Mala ma ja bardzo nisko i czuje takie jakby szczypanie w srodku jak naciska

Ja poloznej nie wykupuje, no kurcze polozne sa po to na dyzurze zeby pomoc, taka ich praca. Mi klienci w pracy dodatkowo nie placa za rozne nadprogramowe rzeczy.

Mialam wstawic moje wczorajsze zakupy dla Jagodki jeszcze tylko poluje na poduszke swinie do wozka z la millou
Dokładnie
Do tego położna i tak musi być przy drugiej i trzeciej fazie porodu przy rodzącej cały czas więc łaski nie robi Dla mnie najważniejsza jest obecność TŻ w pierwszej fazie - jakby coś się działo to zawoła panią która jest danego dnia na zmianie. Dodatkowo na SR mówili że w pierwszej fazie co min. 2 godziny i tak podpinają ktg i sprawdzają rozwarcie - więc zawsze któraś zaglądnie.
Zastanawialiśmy się czy zamiast tego nie wykupić pojedynczej sali, ale z racji tego że chcemy gości dopiero w domu to wygodniej będzie jak będę leżeć na sali z kimś bo mąż będzie mógł podskoczyć do domu trochę odpocząć (a z innymi mamami można sobie zerknąć tą chwilkę na malucha jak trzeba do wc czy coś).

Lila, jakby co to dam Ci znać jak moje wrażenia
malinka612 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 16:42   #1550
EdithS
Zadomowienie

Cytat:
moim zdaniem powinnaś zacząć pić żelazo, bo po porodzie i tak hemoglobina jeszcze spadnie. Ja zaczynałam od 14,6 a w listopadzie miałam 10,7 i od tamtej pory biorę żelazo i mi się podniosło na 12,6. Ale gin wciąż kazał brać
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 16:42   #1551
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość

Nie ma to jak zakupy i pustka w portfelu My to tylko jutro na mechanika stracimy, tylko czekamy az przyjdzie zamowiona czesc do auta za 800 zl masakra..... ale auto musi dzialac, bo kto mnie zawiezie do kliniki jak bede rodzic
sporo witamin, lekarstw ale jak maja pomoc, bo ciagle choruje, to lepiej podawac chociaz do lekarstw jestem ostatnia, i zeby dziecku podawac to tez.... ale jak to pomoze to jak najbardziej
Stary 2015-01-29, 16:43   #1552
asiulek8
Wtajemniczenie

A z tymi omdleniami nie ma zartow dziewczyny. Ja zemdlalam w pociagu na poczatku ciazy i bylam sama z dzikim tlumem bezdusznych ludzi
A teraz mam skierowanie na kilka badan z krwi, wiec pewnie znowu wezma kilka fiolek. No i chyba pomimo tej mojej cukrzycy wezme ze soba jakas czekoladke, bo moze sie to tez zle skonczyc

03.03.2015 - Jagódka

Stary 2015-01-29, 16:45   #1553
crystal25
Zakorzenienie

jutro przyjedzie moje lozeczko dla synka a to oznacza ze TZ bedzie skrecac w sobote rano niby nic a jak cieszy dzis zdalam sobie sprawe w ktorym jestem tyg. ciazy 33-34 i ze to wlasciwie juz blisko do rozwiazania, i mogloby sie zaczac niestety w kazdej chwili
Stary 2015-01-29, 16:47   #1554
aaakarolina
Wtajemniczenie

ehhh ale tu się produkuje

my niedawno wróciliśmy, zaliczyłam wycieczkę castorama-leroy merlin-auchan, trochę rzeczy kupione, a kasy tyyleee wydane i to chyba pierwszy raz od dłuższego czasu nie kupiłam nic dla małej
wczoraj zrobiłam ostatnie (mam nadzieję) zamówienie na allegro + zamówiłam kurę u Pani, którą polecała Hottie
przygotowałam też już rzeczy do szpitala, ale jeszcze nie wpakowałam do torby, na razie leżą na kanapie i czekają

obiadek się robi, więc nadrabiam i się wtedy poodnoszę
Stary 2015-01-29, 16:57   #1555
emily863
Zadomowienie

Cytat:
Jestem w trakcie nadrabiania, ale utknęłam na 37 str. więc zanim dojdę do końca trochę czasu minie.

Melduję, że urośliśmy i wróciliśmy dziś do domu rosnąć dalej. Szyjka kiepska, ale może te 12 dni do donoszenia wytrzyma. Swoją drogą miałam sąsiadkę z datą na 2.03 która od 2 tyg. miała 4cm rozwarcia i nic. Także z tymi szyjkami to nic się nie da wymyślić.

Poza tym wszyscy mi tam "gratulowali", że moje 35 tyg i 3 dni, to już super ciąża i powiedzieli, że po 34 tyg i tak nie hamują porodu. Jak się zacznie, to już się rodzi.

Niunia ona widziałam, że cię tu straszą, że będziesz kolejna. Ja myślę właśnie, że nie będziesz. Takie jest moje przeczucie. Chyba, że urodziłaś już od tej 37 str, na której utknęłam, to gratuluję :p
.
Super że u Was wszystko w porządku
Ja też nie obstawiam niuni jako drugiej marcowej mamy. Myślę, że to będzie niespodzianka, ale oby w donoszonej ciąży.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 16:58   #1556
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
przygotowałam też już rzeczy do szpitala, ale jeszcze nie wpakowałam do torby, na razie leżą na kanapie i czekają
moje też leżą.....czekają na mój przypływ sił
Stary 2015-01-29, 16:58   #1557
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
jutro przyjedzie moje lozeczko dla synka a to oznacza ze TZ bedzie skrecac w sobote rano niby nic a jak cieszy dzis zdalam sobie sprawe w ktorym jestem tyg. ciazy 33-34 i ze to wlasciwie juz blisko do rozwiazania, i mogloby sie zaczac niestety w kazdej chwili
Ja tez juz powiedziałam Tż że w sobotę skręca łóżeczko bo już 34 tydzień się zaczął i wolę być juz gotowa w razie gdyby synuś już chciał do mamusi
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 17:02   #1558
emily863
Zadomowienie

Cytat:
w ogóle to się trochę wkurzyłam, ale już mi przeszło i w sumie chyba wyszło na lepsze. Miałam mieć wózek z gondolą od nowszej wersji i spacerówką od starszej, bo wersja 'cały w czerni' bardziej mi pasowała, a różnią się tylko kolorem. A tu się okazało, że mają na stanie tylko już te nowe wersje, więc wyślą mi i gondolę i spacerówkę Lite Blue (czerń z granatem). Po ogólnym zdenerwowaniu, stwierdziłam, że łatwiej mi będzie później taki wózek w nowszej wersji sprzedać, więc odpuściłam złość
Jak dla mnie Lite Blue jest bardzo fajny Trochę szkoda, że tak wyszło, bo choć może potencjalnym kupcom spodoba się bardziej niż cały czarny, to pamiętam że pisałaś że bierzesz droższy z myślą o kolejnym dziecku, więc to przede wszystkim Wam powinien się podobać.
emily863 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 17:06   #1559
papalinka83
Zakorzenienie

No dobra zeschizowałam się na tyle już tym bólem brzucha, że zadzwoniłam do ginki. Kazała wziąć na raz 2 luteiny, za 4h znowu 2 i jak nie przejdzie do wieczora to na IP

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
moim zdaniem powinnaś zacząć pić żelazo, bo po porodzie i tak hemoglobina jeszcze spadnie. Ja zaczynałam od 14,6 a w listopadzie miałam 10,7 i od tamtej pory biorę żelazo i mi się podniosło na 12,6. Ale gin wciąż kazał brać
Ja miałam przed porodem 11 i ginka nie kazała nic brać, bo powiedziała, że jak na ciążę to i tak nieźle, a w szpitalu po porodzie już miałam ponad 12

Pawełek 20.03.2015
papalinka83 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-29, 17:07   #1560
EdithS
Zadomowienie

Ehhh, idzie tej kasy na wszystko... ostatnio siostra mi mówiła, że jak dziecko się urodzi, to dopiero miesięcznie kasy będzie szło - samo życie...

Crystal25 super z tym łóżeczkiem! Ja już wyczekuję naszego od poniedziałku, dostaniemy po siostrzeńcu i właściwie już na nas czeka, kwestia tylko kiedy moim rodzicom będzie pasować, by do nas wpaść i tak przekładają wizytę codziennie, bo wciąż coś im wypadnie nagłego. TŻ chciał jechać po to łóżeczko, żeby ich nie fatygować, ale oni bardzo chcą wziąć udział w skręcaniu i ubieraniu, cieszą się dziadkowie

Jutro przychodzi do mnie położna na 9, więc ogarnęłam mieszkanie, posprzątane już, ale krzyż mi teraz nie daje żyć, chodzę jak kaleka.
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości