|
|
#3511 | |||||
|
Zadomowienie
|
Dot.: Mamusie Majowe 2015! Cz. 5
gratulacje ![]() Cytat:
![]() Ja też kupię flanelę zamiast kocyka na lato Cytat:
Wszystko szło gładko. Chociaż często go nie używałam, bo tylko na dwóch weselach, dwa razy na innych wyjazdach i może ze 3-4 razy w domu. Ale sprawdził się. Potem pożyczyłam go przyjaciółce i ona tylko karmiła małą odciągając tym laktatorem, przez ponad pół roku Więc mogę z czystym sumieniem polecić! Cytat:
Najbardziej pamiętam historię, jak mąż pojechał 60 km, zobaczyć jakieś auto z moim bratem i mówią do kolesia: "Paaaanie toż to się na złom nadaje. Nawet za 2 tys bym tego nie wziął." (samochód był w ogłoszeniu za 7 tys!) a koleś mówi: "a za tysiąc weźmiesz go pan?!" Cytat:
Cytat:
za następny tydzień ![]() -My też głownie autka i pociągi (uwielbia ciuchcie Tomka, więc dostał na urodziny caaaały zestaw pociągów,które można łączyć ze sobą za pomocą magnesików i jest zabawa, kto zrobi dłuższy )-Zjeżdżalnia dla samochodów FP Little People też jest w ciągłym użytku -Do tego dużo śpiewamy, najlepiej takie piosenki z pokazywaniem, powtarzaniem (ja mam praktyki u synka w żłobku, więc od razu załapuje co śpiewają i potem w domu dajemy koncerty, najlepsze "dziadek fajną farmę miał..." ),-rysowanie kredkami i malowanie farbkami, -układanie wieży z pudełeczek, -gonimy się często, -bawimy się w bazę :P tzn. chowamy się pod kołdrą i potem odkrywamy i robimy buuuu i jest duża frajda i radocha jak można sobie tak pokrzyczeć, -poza tym mój syn uwielbia swój domek, który się rozkłada, jest tam pan policjant, alarm, więzienie, wyjmowane okna, drzwi, więc ciągle chodzi z tym domkiem i go składa, rozkłada, bawi się jak tylko może, wkłada tam samochody do aresztu, dinozaury :P, -aaa no i zapomniałabym o traktorze tomie i ładowaniu na przyczepkę i zrzucaniu z przyczepki, -ja jeszcze staram się, żeby mi we wszystkim pomagał sprzątanie, gotowanie itd.. Kubuś bardzo lubi pomagać innym i widzę, że sprawia mu to przyjemność. A puzzle muszę kupić, bo na razie tylko zwierzątka układaliśmy do dziurek.
|
|
|
#3512 |
|
Zadomowienie
|
|
|
|
|
#3513 | |
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
Z tego co mi tu Tż podpowiada to Mazdy dość często rdzewieją więc musicie zwrócić na to uwagę, silniki o pojemności 2,0 diesel 136KM są wadliwe<ponoć w późniejszych latach poprawili je>. I oczywiście bierzcie ze sobą jakiegoś mechanika bądź pojedźcie sprawdzić do warsztatu ale nie takiego co proponuje sprzedawca-najlepiej swojego-zaufanego![]() ---------- Dopisano o 16:24 ---------- Poprzedni post napisano o 16:20 ---------- Emilia wiesz ile my auto kupowaliśmy??? masakra-dobrze ponad pół roku A, że mój brat jest mechanikiem, tż też się interesuje autami to już w ogóle...miałam wrażenie, że nie znajdą idealnego
|
|
|
#3514 | ||
|
Wtajemniczenie
|
Cytat:
To szukajcie auta w okolicach Piaseczna, to go wypożyczę![]() Cytat:
Emilia, uważajcie tylko na handlarzy, generalnie nigdy ani nam, ani znajomym nie udało się kupić porządnego auta w Radomiu (sorry Ola )kiedyś pojechaliśmy oglądać jakąś Octavię i co się okazało? Na aukcji wszystko ślicznie, pięknie, a w rzeczywistości złom jakich mało ![]() btw.. powiem Wam, że znaleźć zaufanego mechanika to też graniczy z cudem znajomi kiedyś zaprowadzili auto do jakiegoś warsztatu, zapłacili kupę kasy za wymianę podobno całego zawieszenia, a po roku okazało się, że wszystko się rozleciało. wymienili tylko przeguby na nowe, bo to strzelało, a reszta została jak była
|
|
#3515 |
|
Zakorzenienie
|
A ja Cię pocieszę - zwykle wcale nie wstaję
![]() Co do samochodu to my kupiliśmy z rozrządem na łańcuszku i nie musieliśmy wymieniać, on wystarcza do iluś tam tyś km ponoć ![]() Ale się opchałam pstrągiem i fryteczkami
|
#3516 |
|
Raczkowanie
|
Rozrząd należy wymieniać.
Otóż osobiście przekonałam się o tym niedawno Bo jak samoistnie pęknie. ..to niestety silnik... albo auto do wymiany u nas pękł i doszło do uszkodzenia kilku tłoków, na szczęście dało się naprawić. Ale mieliśmy szczęście. Zawsze pytajcie o stan rozrządu. |
|
|
|
#3517 |
|
Zakorzenienie
|
czesc dziewczyny
![]() witam sie weekendowo stawiam kawę i mam czekoladę z orzechami laskowymi więc częstuję
|
#3518 | ||
|
404 Not Found
|
Cytat:
![]() Cytat:
Trochę się podłamałam. Ja kcem już brum brum.
|
||
|
|
|
#3519 |
|
Zakorzenienie
|
Wiec my juz w domu.tz jest nieslowny i mnie strasznie zdenerwowal. Ja sobie teraz dwie godz odespalam bo noc byla ciezka.
Nie krwawie juz Z lozyskiem ok Mala ponad tydzien starsza i wazy 1300 gram wg wymiarow jestem w trakcie 30 tyg wg usg koncze 28 jutro .bo dzis mialam usg robione orzez ordynatora wymierzyla dokladnie ja. Kopie tak ze czasami podskakije. Luteiny mam dawke wieksza bo dwa razy po sto. Gdybym zaczela tfu tfu plamic kraawic to biegiem do szpitala a na razie mam lezec. W poniedzialek wybieram sie do diabetologa w czwartek do dentysty. A tak caly czas leze na razie spacerki musze sobie darowac
|
|
|
|
#3520 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
żeby już nie było takich "przygód".
|
|
|
|
|
#3521 |
|
Zakorzenienie
|
Emilia nie. Najwwzniejsze ze z lozyskiem ok. Cech porodu przedwczesnego nie widac.
|
|
|
|
#3522 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3523 | |
|
Raczkowanie
|
Cytat:
) Córeczce. I olej całą resztę - Ja Ciebie Rozgrzeszam... |
|
|
|
|
#3524 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ciesze sie ze jestes juz w domku i lepiej sie czujesz ale dzidzia juz duza nie odzywam się zbytnio ostatnio , bo mam tak podły humor ... ![]() mysle co tu robic dzisiaj, moze do kolezanki podejde, nudzi mi sie cholernie
|
|
#3525 |
|
Raczkowanie
|
Ciężarówki. .. doradźcie mi jakiś film na samotny wieczór. .. Tż jedzie zaraz i dopiero jutro wróci.
Myślałam o czymś w stylu Holiday. . Love Actually, albo jakich biograficzny, albo obyczajowy. Byle nie horror albo thriller ... |
|
|
|
#3526 |
|
Zakorzenienie
|
Mnie juz nie obchodzil powod.wazne ze to nie bylo lozysko. Nie bylo rozwarcia. Nie krwawilam juz i z mala ok.
|
|
|
|
#3527 |
|
Raczkowanie
|
|
|
|
|
#3528 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3529 |
|
Zakorzenienie
|
![]() ---------- Dopisano o 17:48 ---------- Poprzedni post napisano o 17:47 ---------- Kasiunia trzymaj sie tam. |
|
|
|
#3530 |
|
Zakorzenienie
|
Czeeeść
przyznaje bez bicia, ze dziś nie nadrobiłam jeszcze, bo nie miałam kiedy ![]() Odpaliłam ciężarówkę o 11,30, śniadanie, zakupy i niedawno co wróciliśmy z tych zakupów spożywczych(swoją drogą TŻ mnie przeciągnał po 3 mini marketach, usapałąm się przy tym okrutnie) zrobiłam obiadek i dopiero zległam z talerzem spagethii i ze swoimi 4 literami sofie ![]() Właśnie mama dzwoniła do mnie, to strasznie miłe gdy pyta na dzień dobry jak sie jej wnusio czuje ![]() Mówiła, ze przejrzała karton ubrań po córkach kuzynki, wybrała, białe i kremowe rzeczy na noworodka i niedługo mi wyśle pierwsza paczkę. Do tego podobno dokupiła 3 nowe komplety Kochani...strasznie za nimi tęsknię ![]() ech sie rozklejam... ide poczytac co tam dziś pisałyście
|
#3531 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Musze cytować po parę postów, bo potem mi połowa zniknie
![]() Cytat:
Brawo dla tatusia! ![]() Cudownie! A kiedy pokażesz efekty? Ciekawa jestem tych pasów Cytat:
![]() Gratuluję!!! ![]() ![]() Cytat:
![]() A nie masz przypadkiem, tak ze budzisz sie z bólem bo masz przepełniony pęcherz? Ja tak czasem mam, ból taki ze sie wykulać z łóżka nie moge ( swoją droga jeszcze troche bede prosić TŻ zeby mnie z łóżka dźwignał...) ale jak zrobie siku to mi przechodzi Cytat:
W każdym bądź razie cukry w domu masz obiecujace
Op. 11.03.2019. Lift + Motiva Ergonomix Full 500cc Edytowane przez Nadzieja87 Czas edycji: 2015-01-31 o 18:20 |
||||
|
|
|
#3532 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Przemęczenie?? ![]() Mam nadzieje, ze teraz już w porządku? Cytat:
![]() Też sie po siknięciu muszę napic, ale mało ![]() Cytat:
kop by mu sie motywacyjny przydał Cytat:
sok, herbata odpada
|
|
#3533 | ||||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
![]() Cytat:
|
||||
|
|
|
#3534 | ||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
A co z l4? Zostajesz juz na amen, czy wracasz jeszcze do pracy? ja flanelówki zamierzam kupić ze jak latem to nakryje młodego zamiast kocem to pieluszka ![]() Cytat:
chyba cie musze zaprosić do siebie na pucki ![]() Cytat:
Ja tak jak Santi Mogę wpaść ![]() Cytat:
![]() ja dziś chciałam młodemu kupić zabawki do wózka z FP za 10 euro, ale w ostatniej chwili przypomniało mi sie ze mam szlaban wiec niiii ma
|
|
#3535 | ||||||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Też bym zjadła, ale jak widzę taką drogą starą kapuchę to mnie strzyka w paznokciach ![]() chyba wole jednak poczekać ![]() Cytat:
![]() a te oleje itd to normalka ![]() Och nie! Przegapiłam taki pyszny obiad Cytat:
Cytat:
Ciesze sie ze wszystko w porządku Cytat:
Cytat:
![]() Z tego co pamietam to dzień wcześniej sie chyba przewróciłaś, nie?
Op. 11.03.2019. Lift + Motiva Ergonomix Full 500cc Edytowane przez Nadzieja87 Czas edycji: 2015-01-31 o 19:09 |
||||||
|
|
|
#3536 |
|
Zakorzenienie
|
Dzięki laseczki
![]() Nadzieja - dostałam tydzien temu l4 na 3 dni, wróciłam do pracy od tego poniedziałku i w srode znów chora wróciłam.... Nie byłam u lekarza bo teraz to tylko katar i gardło/kaszel. W poniedziałek mam wizytę u gina. Zobaczymy czy juz mi da l4 do końca ciązy... Ostatnio mówił , że da mi od 30 tyg bez wzgledu na moje dobre samopoczucie. Ale ja już nie mam dobrego samopoczucia i licze po cichu , że da mi już... Z jednej strony jestem zmeczona i tymi chorobami i już cięzko sie pracuje z małymi dziecmi i swoim brzuchem. Brak cierpliwości, ociężałośc a trzeba się schylać do nich. Co drugie na mnie kicha albo kaszle. Musze uważać żeby mnie w brzuch nie uderzyły albo biegnąc do przytulenia za mocno tego nie zrobiły. No i hałas, ciagły stres (wiadomo, rodzice , wystepy). Ale z drugiej strony lubie coś robic a siedziec 3 miesiace w domu... Zapłacze sie za tymi maluchami moimi... Jestem rozdarrta. Sama nie poprosze o zwolnienie tylko zasugeruje , że jest mi coraz cieżej. ![]() Dzieki za odp odnośnie flanelek. W takim razie też kupie z 5 sztuk. Czy któras mogłaby mi poradzić, podrzucić jakis poradnik kupowania wózka? Potrzebowalibysmy takiego i na twarde nawierzchnie i na wertepy bo mieskzamy na wsi. Ogladalismy i spodobaly sie niektore ale nazwy wylecialy z głowy. Niby Ciocia nam da ale przeciez jak bedzie nastepne dziecko to i tak trzeba bedize kupić nowy bo ten już teraz ma 8 lat...
|
|
#3537 | |
|
404 Not Found
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#3538 |
|
Wtajemniczenie
|
Karol_ak, Maartuss dzięki
No u nas puzzle to hit ostatnio, w ciągu 2mcy z 4el przeszliśmy na 20 i 24el. Rachu ciachu i ułożone![]() Mój mąż też chyba z pół roku samochodu szukał... jak nie więcej. Ale on jest baardz dokładny i wybredny ![]() Agnes dobrze, że już w domu! Nadzieja masz wspaniałych rodziców, super, że tak się cieszą na wnuka Truskawkaa niezły sposób z tym octem.. ale powiedz, nie czuć później tego octu w mieszkaniu?? |
|
|
|
#3539 |
|
Raczkowanie
|
Coś nam się zwiększa frekwencja boli i napiętych brzuchów... Czas uwaza
---------- Dopisano o 18:38 ---------- Poprzedni post napisano o 18:36 ---------- Coś nam się zwiększa frekwencja boli i napiętych brzuchów... już ciąże zaawansowane ... uważajcie na siebie. Ja dzisiaj cały dzień przelezalam i teraz dla odmiany idę spać haha. ![]() ... a tu allegro i koniec licytacji. . Buuuu |
|
|
|
#3540 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
![]() |
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 10:23.

gratulacje 

puzzle sie znudziły a jeszcze 2-3 tyg temu spędzał nad tym pół dnia, rysować za bardzo nie lubi, kredki to na 10 min pobazgrze, za to
),
- znaczy nie trzeba było tylko mąż go wymieniał "na wszelki wypadek"

Jutro w Żyrardowie oglądamy auto, pożycz TŻ-ta. 
)

żeby już nie było takich "przygód".

Kochani...strasznie za nimi tęsknię 
ale WYBACZAM, BO PASY MU WYSZŁY PIĘKNE JESTEM Z NIEGO MEGA DUMNA, bardzo się starał, w ogóle stara się żeby synek miał pięknie, bo tak na niego czeka
W każdym bądź razie cukry w domu masz obiecujace 
Ja tak jak Santi 

rzytul: