Mamusie Czerwcowe, cz. IV :) - Strona 41 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-01-31, 16:18   #1201
tassia
Zakorzenienie

Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)

Irmusia dla mnie większość rzeczy jest takich szybkich ale generalnie hitem są zapiekanki wbpiekarniku. Ziemniaczane, makaronowe....

Risotto ....

I placuszki różne... Z warzyw, z mięsa, nabiał + owoce...

Makaron z dodatkami... Ostatnio hitem jest z jarmuzem i suszonymi pomidorami...

U mnie chwilowo dieta mocno pod syna ustawiona wiec malo atrakcyjna

[/RIGHT]
tassia jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 16:36   #1202
anutka171
Rozeznanie

Cześć Mamusie
Niestety wypadłam z obiegu w ostatnim czasie, nawet nie miałam jak Was podczytać :/
Moje dziecko już 3 tydzień choruje, ja wysiadam, bo tak mi daje w kość. Ale co tu się dziwić, jak mały non stop w czterech ścianach z jedną matka siedzi to i wytrzymać nie może :/
I przez to od wczoraj strasznie mnie brzuch boli i nie wiem co tu robić.
Na podobnym etapie w pierwszej ciąży wylądowałam w szpitalu z zagrażającym porodem przedwczesnym. Mam nadzieje, ze teraz nic się złego nie dzieje.
Nie wszystko przeczytałam, nie dam rady, przepraszam.
Tak więc witam się w nowym wątku

Cytat:
Napisane przez Charlotta83 Pokaż wiadomość
Hej laski! Jakoś nie miałam nastroju pisać, bo mnie jakaś deprecha dopadła... Brzuch mi ciągle twardnieje mimo brania no-spy i Luteiny, leżę cały dzień i tylko się martwię, nic mi się nie chce. A tu dziś ni z gruszki ni z pietruszki dzwoni do mnie teść i pyta jak się czuję, ja na to, ze dziś niekoniecznie, że brzuch mi spina, a on na to, że oglądał przed chwilą jakiś dziennik i tam było o o kobiecie, której dziecko zmarło w 9 m-cu ciąży, bo lekarz czegoś tam nie dopilnował i czemu ja chodzę prywatnie, powinnam jeszcze się zapisać państwowo, bo tak bezpieczniej, jak jeden lekarz będzie sprawdzał drugiego...Normalnie tego mi jeszcze dziś było trzeba, poryczałam się i roztrzęsłam...Ta ciąża stanowczo za dużo psychicznie mnie kosztuje. Zadzwonię jutro chyba do swojego gina, bo niepokoją mnie te twardnienia. A tak w ogóle to jak często je macie?
A może ta deprecha od Luteiny jako skutek uboczny? Sama już nie wiem
Odpoczywaj jak najwięcej.
Dla twojego teścia mi takie opowieści snula teściowa- najpierw w ciąży, że ktoś urodził martwe dziecko, a po porodzie ze inne zmarło śmiercią łóżeczkowa.

Cytat:
Napisane przez Moschina Pokaż wiadomość
CZEŚĆ Dziewczęta

Właśnie wróciłam z połówkowego Wszystko z moim szkrabem w jak najlepszym porządku, waży 440 gram wszystkie kosteczki i inne części ciała prawidłowo się rozwijają a on sam dosłownie biega po brzuchu. Płeć została potwierdzona także zostaje chłopak. Jestem mega szczęśliwa Odebrałam również wyniki badań bo robiłam we wtorek i nie są za dobrze mam jakiś kiepski osad moczu- (będę musiała powtórzyć) i morfologie zaniżoną więc dalej będe brała żelazo tylko teraz 2x dziennie. Poza tym wszystko w porządku.
Brawa za udaną wizyte. Piękna waga

Cytat:
Napisane przez myboyismine Pokaż wiadomość
Hej poczytałam Was dzisiaj na bieżąco ale nie pocytowalm bo nie miałam jak od rana leżę w szpitalu, w nocy z bólu nie mogłam spać ale póki co stwierdzili ze wszystko u mnie ok. .
Trzymaj się dzielnie. Najważniejsze że wszystko w porządku.

Cytat:
Napisane przez fartuch Pokaż wiadomość
Mnie choroba rozłożyła całkowicie, i biore antybiotyk... Czuję się okropnie. Mam wyrzuty sumienia, że się tak faszeruję lekami boję się że maleństwu zaszkodzi Co chwile nasłuchuje czy kopie...

Mam nadzieje, że fakt że dziecko jest o tydzień większe po prostu przyspieszy poród. Nie dość, że mega boję się porodu to jeszcze jak by dziecko było bardzo duże... Aż strach myśleć!
Zdrowka dobrze, że leczysz infekcje, a leki na pewno dobrane są tak by nie zaszkodzić.
Spokojnie z wagą maluszka, może sobie zwolnić z czasem. Poza tym są jeszcze błędy pomiaru

Cytat:
Napisane przez kejtiCe Pokaż wiadomość
My po badaniu połowkowym, Wojtuś nadal jest Wojtusiem i lekarz powiedział, że to już się nie zmieni

W trakcie badania serduszka lekarz zauważył niedomykalność zastawki, dlatego za 4 tygodnie jedziemy zbadać serducho jeszcze raz do niego, bo gin twierdzi, że wszystko powinno się unormować. Mam nadzieję, że będzie dobrze

Poza tym dziecko waży 391 gramów, jego stopa ma 3,2 cm Nogi ma dłuuuuugaśne i lekarz powiedział, że według niego urodzi się duży. Tż mój się pyta, czy duży to znaczy 3,5 kg, a lekarz, że taka waga to jest normalna, on obstawia raczej 4 kg i w górę
Na pewno z Wojtusiem będzie wszystko dobrze. Mocne kciuki

Cytat:
Napisane przez kika1989wroc Pokaż wiadomość
A mogę zapytać w którym tygodniu jesteś ?
Dzyskaj byłam na badaniu polówkowym i wyszło ze mój Maluszek waży 360 g w 21 tC. Niby gin nic nie mówi ale wydaje mi się ze troszkę mało jak na ten tydzień. A i nasz Skarb okazał się chłopcem ��
za synka

Cytat:
Napisane przez moni_ka.g Pokaż wiadomość
Tassia - wlaczyc karuzele i obiad ugotowac? Ja nie zdazylam nigdy z toalety skorzystac na czas karuzeli bo juz byl ryk.. to samo w bujaczku, na macie. Mojego dziecka nie interesowalo nic poza rodzicami.
U mnie karuzelka sprawdziła się rewelacyjnie, maly potrafił się na nią patrzeć s później pojawić nawet ponad godzinę. Ja miałam akurat Tiny Love.

Industria sto lat !

Odnośnie kołyski to ja planuje zakupic, a raczej mogą mama sprezentuje.
wszystko dlatego, że póki co mieszkamy w jednym dużym pokoju. Jakub ma dopiero rok i 4 miesiące i jest za mały żeby go przenieść do większego łóżka. Także on na razie zostanie w łóżeczku, maleństwo będzie w kolysce do 5-6 miesiąca, a potem się zakupi nowe większe łóżko być może piętrowe.

Matko dziś kończę 22 tc szybko strasznie ten czas leci.

Edytowane przez anutka171
Czas edycji: 2015-01-31 o 16:39
anutka171 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 16:36   #1203
industria
Zakorzenienie

ja też lubie takie szybkie obiady- zapiekanka z byle czego- co tam mam w lodówce , makarony na różne sposoby. ewentualnie coś z zamrażarki wyciągam

mycha, irmusia, selis, anutka wam również dziękuje za życzenia

zachciało mi sie nowych półek do łazienki, jakiegoś regału. jak sie wprowadzałam do tego mieszkania to w łazience nie było żadnej szafki ani półki i na szybko kupiłam takie koszyczki na kółkach ale dziadowskie to już jest i mam ochote to wywalić ....brakuje mi miejsca na różne rzeczy...
nie chce za dużo kasy wywalać i myśle o takim regaliku
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00111994/

Edytowane przez industria
Czas edycji: 2015-01-31 o 17:49
industria jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 17:02   #1204
alexxxandraa
Przyczajenie

Cytat:
Napisane przez industria Pokaż wiadomość
ja też lubie takie szybkie obiady- zapiekanka z byle czego- co tam mam w lodówce , makarony na różne sposoby. ewentualnie coś z zamrażarki wyciągam

mycha, irmusia, selis, wam również dziękuje za życzenia

zachciało mi sie nowych półek do łazienki, jakiegoś regału. jak sie wprowadzałam do tego mieszkania to w łazience nie było żadnej szafki ani półki i na szybko kupiłam takie koszyczki na kółkach ale dziadowskie to już jest i mam ochote to wywalić ....brakuje mi miejsca na różne rzeczy...
nie chce za dużo kasy wywalać i myśle o takim regaliku
http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00111994/
Na wstepie życze również wszystkiego najlepszego Co do regału, mam bardzo podobny, tylko że większy również z ikea. Strasznie wkurzało mnie, to ze postawione na nim kosmetyki luzem sprawiały wrazenie jakbym ciagle miała bałagan w łazience, wiec dokupiłam do niego koszyczki i teraz nie dosć ze prezentuje się lepiej, to jest większy ład i porzadek w łazience.
alexxxandraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 17:03   #1205
201710041131
Konto usunięte

Industria sto lat

201710041131 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 17:04   #1206
ewus1990
Przyczajenie

GG do ewus1990

hej dziewczyny tu mama czerwcowa, termin 20.06.15., niestety nie znam plci bo dziecko sie wstydzilo i nie chcialo pokazac "klejnotow" czy rozgladacie sie juz za wyprawka? mnie kusi ale po pierwsze nie wiem jaki kolor wybieraac poza tym chyba jeszcze za wczesnie, nie chce zapeszac pozdrowionka dla Was i maluchow
ewus1990 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 17:08   #1207
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Irmusia dla mnie większość rzeczy jest takich szybkich ale generalnie hitem są zapiekanki wbpiekarniku. Ziemniaczane, makaronowe....

Risotto ....

I placuszki różne... Z warzyw, z mięsa, nabiał + owoce...

Makaron z dodatkami... Ostatnio hitem jest z jarmuzem i suszonymi pomidorami...

U mnie chwilowo dieta mocno pod syna ustawiona wiec malo atrakcyjna
Ja tez uwielbiam szybkie obiady - ryze, kasze, nalesniki
Moj tz to typowy miesozerca wiec staram sie laczy jedno z drtugim

---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ----------

Cytat:
Napisane przez ewus1990 Pokaż wiadomość
hej dziewczyny tu mama czerwcowa, termin 20.06.15., niestety nie znam plci bo dziecko sie wstydzilo i nie chcialo pokazac "klejnotow" czy rozgladacie sie juz za wyprawka? mnie kusi ale po pierwsze nie wiem jaki kolor wybieraac poza tym chyba jeszcze za wczesnie, nie chce zapeszac pozdrowionka dla Was i maluchow
Witaj
Ja juz powoli kompletuje wyprawke, na razie kupuje ubranka, przegladam aukcje i zapisuje teraz korzystalam z przecen od lutego zamierzam zaczac startowac z butelkami, smoczkami itd

Jedna z wielu
Wierzaca mimo wszystko w swoja siłe
Czasem walczy ze wspomnieniami
Chce zyć tym szcześciem, które teraz ma
Domincia_1987 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 17:09   #1208
alexxxandraa
Przyczajenie

Cytat:
Też jescze nie znam płci, natomiast wyprawka juz mam prawie skompletowana tzn jesli chodzi o ciuszki kupuje kolory neutralne....szare, zielone, czerwone.itd natomiast czekam na połowkowe, bo szykuje dla dziecka pokoj w nowym mieszkaniu i nie wiem jakie dodatki kupic kolor scian na pewno bedzie szary i biale mebelki, ale jesli bedzie to dziewczynka do zamierzam kupowac rózwe dodatki, a jesli chlopiec to niebieskie czekam z niecierpliwoscią na połowkowe, wtedy zacznie sie SZAŁ
alexxxandraa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 17:29   #1209
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Cześć!
Tak powoli zaczynam kompletowaćpłeć potwierdzona, więc jest mi łatwiej. A że za wcześnie... ja tak nie uważam. Wiadomo, że nie kupię wszystkiego w tydzień. Dlatego zaczynam już pełną parą
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 17:34   #1210
sylwusiach
Zakorzenienie

Send a message via Skype™ to sylwusiach

Zmobilizowalam sie i posprzatalam kuchni, lazienke i zrobilam pranie

tez uwielbiam szybkie jedzonko a makarony moglabym jesc non stop

Powoli trzeba kompletowac wyprawke.. bo jesli pozniej mialabym kupic wszystko na raz , to zbankrutowalabym
Stary 2015-01-31, 17:48   #1211
Selis
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez Irmusia81 Pokaż wiadomość
jeśli ufasz lekarzowi, który robił to usg, to nie idź Ja bym szła, gdyby były jakieś wątpliwości czy lekarz dopatrzyłby się jakiejś nieprawidłowości juz na tym usg, na którym byłaś. Inaczej nie...
Mój gin to bardzo dobry specjalista i oboje z TŻ mu ufamy, bo w sumie dzięki jego trafnej diagnozy jestem na tym etapie na którym jestem, ale druga sprawa to taka, że on prowadzi swoją prywatną klinikę w której są różni specjaliści, jest też chyba dobrym ekonomistą bo chodziłam tam do hematologa (100zł na wizytę, a niczego konkretnego się nie dowiedziałam) dopiero znalazłam dobrego hematologa z luxmedu i teraz mogę chodzić za darmo, a teraz ten kardiolog...zgupiałam
Cytat:
ja też powoli coś tam kupuję, ale generalnie nie wiem od czego zacząć i co kupować żeby nie przesadzić....
Selis jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 17:50   #1212
k a j a
Zakorzenienie

Hello!

Całą sobotę sprzatam i już padam z sil. Przemalowalismy blanki pokój, o wiele lepiej wygląda niż ten róż

Ja też uwielbiam makarony mogłabym.jeść codziennie..

Hej Ewus!
Ja wyprawke kompletuje, jestem w połowie ubranek

Wlasniee.pomyślałam o pajacach. Na tą chwilę mam 5 szt i dokupie że 2 szt i styka nie?
Nie widuje wgl bodziakow na krótki rękaw jeszcze, mam jedynie 5pak.

Lena
k a j a jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 18:02   #1213
moni_ka.g
Zakorzenienie

GG do moni_ka.g

Cytat:
Napisane przez anutka171 Pokaż wiadomość
Odnośnie kołyski to ja planuje zakupic, a raczej mogą mama sprezentuje.
wszystko dlatego, że póki co mieszkamy w jednym dużym pokoju. Jakub ma dopiero rok i 4 miesiące i jest za mały żeby go przenieść do większego łóżka. Także on na razie zostanie w łóżeczku, maleństwo będzie w kolysce do 5-6 miesiąca, a potem się zakupi nowe większe łóżko być może piętrowe.
nie boisz się kołyski przy starszaku? mój też za mały na duże łóżko, zresztą nie mamy miejsca na łóżko dla niego teraz, więc będą 2 łóżeczka.. póki co raczej będę się bała zostawić malucha w kołysce/wózku jak starszak będzie latał po mieszkaniu..
moni_ka.g jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 18:45   #1214
kika1989wroc
Rozeznanie

Cytat:
W naszym przypadku nie mamy jeszcze nic aczkolwiek jutro planujemy zrobić listę co należy dziecku kupić i systematycznie to realizować czytałam ze większość z Was ma jakiś system na to, tzn w każdym miesiącu kupuje co innego i chętnie zrobimy to również w taki sposób. Mam jednak pytanie skąd wiedzialyscie ile czego kupic ? korzystały ścieków z jakiś stron z poradami czy korzystałyscie z doświadczenia doświadczonych mam ? Nie mam pojecia jak się za to zabrać a nie czytałam Was od początku i góry przepraszam jeśli ktoś już poruszał ten temat.
Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszej Solenizanosi. Sto lat
kika1989wroc jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 19:00   #1215
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
W naszym przypadku nie mamy jeszcze nic aczkolwiek jutro planujemy zrobić listę co należy dziecku kupić i systematycznie to realizować czytałam ze większość z Was ma jakiś system na to, tzn w każdym miesiącu kupuje co innego i chętnie zrobimy to również w taki sposób. Mam jednak pytanie skąd wiedzialyscie ile czego kupic ? korzystały ścieków z jakiś stron z poradami czy korzystałyscie z doświadczenia doświadczonych mam ? Nie mam pojecia jak się za to zabrać a nie czytałam Was od początku i góry przepraszam jeśli ktoś już poruszał ten temat.
Ja pierwsza wyprawke kompletowalam na podstawie wizazowych list. wszystko co do sztuki szybko potem zweryfikowalam sobie że np spiochy i kaftaniki są do dupy i na nastepne rozmiary nie kupowalam. Teraz wgl nie kupuje.
A co do ilości to tak instynktownie.. lato więc bardziej ilościowo potrzebne body na krótki rękaw i tego więcej niż np grubszych pajacykow. A jak czegoś braknie to nie problem potem zamowic na all

Lena
Stary 2015-01-31, 19:17   #1216
rybcia2309
Wtajemniczenie

Witam jestem z mamuś kwietniowych 2015, może któraś z Pań chciałaby powiedzieć o płci takim cukrowym dzidziusiem? Moja siostra robi, cena 10 zł
rybcia2309 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 19:20   #1217
kika1989wroc
Rozeznanie

Na pewno masz rację z tym, że my oboje nie mamy pojęcia ile czego będzie trzeba ��wstyd się przyznać ale chwilami nawet googluje i sprawdzam co to są za ubranka o których tu rozmawiacie ��wszystko zaczynamy od początku i szczerze mówiąc chciałabym mieć wszystko gotowe jak Malec się urodzi minimum do rozmiaru 68 także gdybyście miały jakieś rady dla nie doświadczonej koleżanki to chętnie z nich skorzystam ��
Stary 2015-01-31, 19:35   #1218
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:
Ja tez pierwszy raz kompletuje wyprawke, korzystam z list z wizazu oraz z list ogolnie dostepnych na necie. Ja ogolnie jesli chodzi o ubranka nie kupuje konkretnych ilosci bo wielu i tak nie umiem sobie odmowic wiekszy problem to akcesiria bo wiem, ze trzeba kupic butelki, smoczek moze sie przydac ale jest tyle rodzaji wszystkiego jednak tez korzystam z wiedzy doswiadczonych mamusiek na wizazu, wiadomo, ze dzieci sie roznia miedzy soba ale zawsze jak cos tometoda prob i bledow pozostaje

Zrob sobie liste wyprawkowa - naprawde pomaga i ulatwia sprawe

Jedna z wielu
Stary 2015-01-31, 19:45   #1219
groszkolino
celebriti

GG do groszkolino

Cytat:
czy rozgladacie sie juz za wyprawka? mnie kusi ale po pierwsze nie wiem jaki kolor wybieraac poza tym chyba jeszcze za wczesnie, nie chce zapeszac pozdrowionka dla Was i maluchow
witaj
ja kupilam kilka ciuszkow na wyprzedazach, czekam tez na "zrzut" od przyjaciolki i wtedy uzupelnie
pewnie, ze jest kilka rzeczy i nie moge sie powstrzymac ale staram sie podchodzic racjonalnie
kolory raczej neutralne, mimo iz beddzie dziewuszka bo zwyczajnie nie lubie rozu i cukierkowych ozdobek.

Cytat:
Napisane przez tassia Pokaż wiadomość
Lozeczko dopiero jak syn skonczyl4 miesiące i zaczal się łapać szczebelkow i próbował siasc. On szybko zaczął siadać bo dużo dzieci spokojnie 6 miesięcy śpi w kolysce

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:09 ----------

Multicytat

Lateksowe ze względów fizjologicznych są najlepsze. Maja najlepiej wyważona twardość, dostosowują się do ciałka itp.
Niestety są dość drogie.
Może wiecej ktoś cos napisze

Najmniejsze wózki to np. Maxi cosi elea
Lub podobnie skladajace się.
Inglesina zippy
Itp. ... Są świetne i naprawdę do 3 roku życia bo nie trzeba potem parasolki.

Zawsze można kupić wózek glebokospacerowy... Gdzie spacerowka rozkłada się i wygląda jak gondola.

---------- Dopisano o 13:13 ---------- Poprzedni post napisano o 13:13 ----------

Domyslam się ze to hardcore dlatego tak się boje szczegolnie ze max 4 tyg po porodzie muszę wrócić do pracy... Wiec modłę się o dziecko wspolpracujace jak mój syn
kolezanka proponowala mi nowiutka kolyske i teraz jak Was czytam to chyba skorzystam, mniej miejsca zajmuje i dobrze wyglada, poczytam jeszcze, ale dzieki za sugestie

dziekuje za info, chyba juz pomysle o lateksie

wielkie wielkie dzieki za przyklad wozka
mam niechec do kombajnow, tzn wiem ze nie bede uzywac tego typu spacerowki i dlatego kombinuje co na przetrwanie tych kilku miesiecy a nie jest to bardzo trudne ze wzgledu na czas porodu ( tak sobie wmawiam )
oczywiscie gdybym miala mozliwosc kupilabym boogaboo i bylabym szczesliwa,
teraz powaznie zastanawiam sie nad przystosowaniem maclarena XLR do niemowlaka od razu - miekka gondola lub wkladka bo sa takie zestawy,
ehh
maxi cosi elea dosc delikatnie jak na multifunkcje wyglada ale to jednak drogo, skoro zamierzam na pewno przerzucic sie na maclarena odkad dziecko siadzie lub wyrosnie z gondoli

Cytat:
Mam jednak pytanie skąd wiedzialyscie ile czego kupic ?
ja otworzylam kilka linkow z tzw wyprawka letnią i na logike dopasowalam, z doswiadczenia odrzucilam spiochy - nie lubie z nich korzystac, sa wg mnie niepraktyczne, wydaje mi sie ze niezbyt duzo rzeczy zaplanowalam ale dziecko szybko rosnie - po 5 sztuk body krotki i dlugi rekaw - moim zdaniem rewelacja BODY RULeZZZ, bluzeczki i pół śpiochy oraz spodenki. tyle. Oczywiscie cos cieplejeszego - ale to na koniec, gdy sprawdze co mam z odzysku

widzialyscie pieluszki LIFE BABYS z SPh?

Edytowane przez groszkolino
Czas edycji: 2015-01-31 o 19:47
groszkolino jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 19:46   #1220
kika1989wroc
Rozeznanie

Dziękuję za radę ��
jutro powstanie taka lista, niestety do tej od Was nie mogę dotrzeć bo sporo tych wątków juz macie�� najwyżej jutro w razie pytań i marek będę pytać ��a co do ciuszków to decydujecie się na 100% bawełny ? I cze te ciuszki które zamawianie ze smyka czy f-f są dobre jakościowo ? W sumie to nasze dzieciaczki urocza się latem wiec w jakie ciuszki się zaopatrzyć ?
Stary 2015-01-31, 19:50   #1221
mehja
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mycha_818 Pokaż wiadomość
Hej dziewuszki! Chyba mnie dopadła bezsenność, bo też zaczynam miewać problemy ze snem. Dziś jak obudziłam się o 2 w nocy do do 5.30 nie mogłam zasnąć. Nudziłam się jak mops, bo oczywiście wszyscy spali. I wiecie co robiłam? Czytałam opisy porodów Dzięki za tego linka, którego któraś z Was wczoraj wrzuciła
.
cieszę się, że link się przydał ja ten wątek znalazłam już kilka lat temu a teraz mam zamiar drugi raz go przeczytać na głos tż-owi- bo on nie wie co go tam czeka i czego się spodziewać

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość

ostatnie pytanie jak cytowac kilka postow jednoczesnie?
pod każdym postem masz między "cytuj" a "odpowiedz" taką ikonkę z zapisaną kartką, klikasz ją przy każdym poście który chcesz zacytować a na końcu klikasz "odpowiedz"

Ja nie korzystam z list wyprawkowych- jakoś na wyczucie wszystko kupuję
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 19:53   #1222
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za radę 😊
jutro powstanie taka lista, niestety do tej od Was nie mogę dotrzeć bo sporo tych wątków juz macie😊 najwyżej jutro w razie pytań i marek będę pytać 😊a co do ciuszków to decydujecie się na 100% bawełny ? I cze te ciuszki które zamawianie ze smyka czy f-f są dobre jakościowo ? W sumie to nasze dzieciaczki urocza się latem wiec w jakie ciuszki się zaopatrzyć ?
Wg mnie ze smyka są masakryczne. Choć parę osób było tu zadowolonych.
Ja nabradziej lubię hm i tesco (FF)
Jest tez taki francuski sklep w galeriach tapasolei czy jakoś tak się nazywa
Dość drogi ale jak są promocje to można w rozsadnych cenach kupić ubrania
A jakość jest świetna.
I tak ja kupuje tylko 100% bawełny

[/RIGHT]
Stary 2015-01-31, 19:55   #1223
mehja
Zakorzenienie

Dziewczyny zastanawiam się nad takim leżaczkiem- bujaczkiem- wydaje się praktyczny bo rozkłada się do pozycji całkiem leżącej, macie jakieś doświadczenia z nim? chyba używany bym kupiła bo są za ok. pół ceny

http://bebito.pl/product-pol-21266-W...FdQZtAodQzcA4A
mehja jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 20:01   #1224
Marei
Zakorzenienie

Co oznacza hnb?

Irmus w domu można robić różne zabiegi. Peeling, maseczka, są u mnie obowiązkowe

Selis z kardiologiem zrób jak uważasz, chodzi o to, żebyś była spokojna a nie myślała o tym ciągle. Zastanów się na ike ufasz swojemu lekarzowi, czy ma dobre usg i czy te 200zl brakujące w budżecie będą stanowiły dużą różnicę.

Anutka, ja bym taką teściową chyba :bat: :siekiera: i takie tam.

Cześć Ewus. Wczoraj zrobiłam male zakupy w sklepie online tesco. Póki co pare body bez rekawka, bluza z literą imienia, która robi tutaj furorę dzisiaj byliśmy na zakupach, jeśli ktoś będzie w okolicach Metzingen pod Stuttgartem, to polecam wstąpić. To nie centrum handlowe, tylko całe miasteczko outletowe. Głównie marki ekskluzywne, więc jak któraś dostaje orgazmu od torebki Michaela Korsa to te duże są już od 190e. Poza tym sporo ubrań przecenionych do cen niesamowitych (tz kupił spodnie levis za15e). I tam kupiliśmy kilka ubranek

Oglądaliśmy też wózki, pan w sklepie, jak usłyszał, że ma być lekki, to od razu polecił cybex priam za kosmiczną cenę, w dodatku brzydki i składający się gładko, ale mniej niż inne. kolory okropne, jednak faktycznie bardzo lekki, jest duża różnica z innymi wózkami. Oglądałam też Teutonię, fajne skrętne i wydawały się dobre jakościowo. Abc design już wydają się gorszej jakości, cięższe, ale nie ma tragedii. Lekki był też jeden z modeli Jetta, z małą gondolą, za to ślicznie wyglądał, ale ponoć to niższa klasa niż teutonia i hartan. Hartany oczywiście w sklepie prowadziły się rewelacyjnie, racer nie był bardzo ciężki, był miękki do kołysania, czego nie można powiedzieć o cybex.
Zachwycona byłam emmaljunga, mają ogromne gondole, są miękkie do kołysania dziecka, ale ciężkie te cholery i drogie.

Poza tym, dużo łatwiej na prostej powierzchni manewrować wózkiem ze skretnymi kołami. Różnica ogromna, więc chyba odmowię sobie tych lekko retro, dużych, nieskrętnych ale ładnych kółek niektórych modeli.
Stary 2015-01-31, 20:04   #1225
k a j a
Zakorzenienie

Cytat:
Dziękuję za radę 😊
jutro powstanie taka lista, niestety do tej od Was nie mogę dotrzeć bo sporo tych wątków juz macie😊 najwyżej jutro w razie pytań i marek będę pytać 😊a co do ciuszków to decydujecie się na 100% bawełny ? I cze te ciuszki które zamawianie ze smyka czy f-f są dobre jakościowo ? W sumie to nasze dzieciaczki urocza się latem wiec w jakie ciuszki się zaopatrzyć ?
Dla dziecka tylko 100% bawełna..

Co do ubranek dla mnie smyk jakością niegrzeszy, te bawełniane rzeczy są lepsze z Tesco.

W lato najlepiej body, rampersy.
No ale nie tylko cieple dni sa u nas i warto pamiętać o tym.

Lena
Stary 2015-01-31, 20:10   #1226
tassia
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez mehja Pokaż wiadomość
Dziewczyny zastanawiam się nad takim leżaczkiem- bujaczkiem- wydaje się praktyczny bo rozkłada się do pozycji całkiem leżącej, macie jakieś doświadczenia z nim? chyba używany bym kupiła bo są za ok. pół ceny

Mnie tez się podobaja i biorę zakup takiego pod uwagę ale nie wiem na czym stanie.
Opinii osobiście nie slyszlaam ale w poprzedniej ciąży się na niego napalilam tylko cena zabija

[/RIGHT]
Stary 2015-01-31, 20:23   #1227
Marei
Zakorzenienie

Cytat:

Ooo fajne! Mielibyśmy drugie łóżeczko, przenośne i zarazem bujaczek. A cena za używany wydaje się być ok.

Wklejam fotki dzisiejszych zdobyczy, plus ten sweterek, gdzie myślałam naiwnie, że będzie na jesień /zimę wszystko prawie granatowe, choć na zdjęciu wyszlo chyba czarne :/ aaa tak w ogóle to tz wybierał haha stał i medytował nad bluzeczkami,potem ja dobrałam body na szybko bo już mnie nogi bolały od stania i czekania. Wszystko za ok 10-17 zł, tylko sweterek ok 60zl.

Stary 2015-01-31, 20:26   #1228
Domincia_1987
Zadomowienie

Cytat:

Tez juz go wczesniej ogladalam, bo wydaje mi sie byc wygodny jak pojedzie sie do dzadkow badz znajomych, kusi opcja rozkladania go na plasko, gdzie dziecko moze spac, ja rozgladalam sie za uzywka

Jedna z wielu
Stary 2015-01-31, 20:29   #1229
Irmusia81
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez k a j a Pokaż wiadomość
Wlasniee.pomyślałam o pajacach. Na tą chwilę mam 5 szt i dokupie że 2 szt i styka nie?
Nie widuje wgl bodziakow na krótki rękaw jeszcze, mam jedynie 5pak.
ja mam chyba z 12-13 pajacyków na 56 Wiem- wariatka, ale dopiero niedawno policzyłam.

Cytat:
Napisane przez groszkolino Pokaż wiadomość
widzialyscie pieluszki LIFE BABYS z SPh?
tylko na reklamie

[QUOTE=Marei;50030676]
Irmus w domu można robić różne zabiegi. Peeling, maseczka, są u mnie obowiązkowe
[QUOTE]

tak, wiem, ale ja jestem leniwa i zapominalska, więc samej marnie mi to wychodzi

Tassia wylicytowałam przez Ciebie

http://allegro.pl/fisher-price-karuz...014888382.html

---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ----------

Cytat:
Napisane przez Marei Pokaż wiadomość
.

Wklejam fotki dzisiejszych zdobyczy, plus ten sweterek, gdzie myślałam naiwnie, że będzie na jesień /zimę wszystko prawie granatowe, choć na zdjęciu wyszlo chyba czarne :/ aaa tak w ogóle to tz wybierał haha stał i medytował nad bluzeczkami,potem ja dobrałam body na szybko bo już mnie nogi bolały od stania i czekania. Wszystko za ok 10-17 zł, tylko sweterek ok 60zl.

fajne! Takie męskie
Irmusia81 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-01-31, 21:18   #1230
kejtiCe
Zakorzenienie

Industria wszystkiego najlepszego!

Ja już w łóżku leżę po całym dniu w rozjazdach

Marei fajne ciuszki, typowo chłopięce
22.06.2015
kejtiCe jest offline Zgłoś do moderatora  
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości