|
|
#1201 |
|
Zakorzenienie
|
Dot.: Mamusie Czerwcowe, cz. IV :)
Irmusia dla mnie większość rzeczy jest takich szybkich ale generalnie hitem są zapiekanki wbpiekarniku. Ziemniaczane, makaronowe....
Risotto .... I placuszki różne... Z warzyw, z mięsa, nabiał + owoce... Makaron z dodatkami... Ostatnio hitem jest z jarmuzem i suszonymi pomidorami... U mnie chwilowo dieta mocno pod syna ustawiona wiec malo atrakcyjna
|
|
#1202 | |||||||
|
Rozeznanie
|
Cześć Mamusie
Niestety wypadłam z obiegu w ostatnim czasie, nawet nie miałam jak Was podczytać :/ Moje dziecko już 3 tydzień choruje, ja wysiadam, bo tak mi daje w kość. Ale co tu się dziwić, jak mały non stop w czterech ścianach z jedną matka siedzi to i wytrzymać nie może :/ I przez to od wczoraj strasznie mnie brzuch boli i nie wiem co tu robić. Na podobnym etapie w pierwszej ciąży wylądowałam w szpitalu z zagrażającym porodem przedwczesnym. Mam nadzieje, ze teraz nic się złego nie dzieje. ![]() Nie wszystko przeczytałam, nie dam rady, przepraszam. Tak więc witam się w nowym wątku ![]() Cytat:
Dla twojego teścia mi takie opowieści snula teściowa- najpierw w ciąży, że ktoś urodził martwe dziecko, a po porodzie ze inne zmarło śmiercią łóżeczkowa. Cytat:
![]() Cytat:
Cytat:
Spokojnie z wagą maluszka, może sobie zwolnić z czasem. Poza tym są jeszcze błędy pomiaru ![]() Cytat:
![]() Cytat:
za synkaCytat:
Industria sto lat ! ![]() Odnośnie kołyski to ja planuje zakupic, a raczej mogą mama sprezentuje. wszystko dlatego, że póki co mieszkamy w jednym dużym pokoju. Jakub ma dopiero rok i 4 miesiące i jest za mały żeby go przenieść do większego łóżka. Także on na razie zostanie w łóżeczku, maleństwo będzie w kolysce do 5-6 miesiąca, a potem się zakupi nowe większe łóżko być może piętrowe. Matko dziś kończę 22 tc
14.09.2013r. Edytowane przez anutka171 Czas edycji: 2015-01-31 o 16:39 |
|||||||
|
|
|
#1203 |
|
Zakorzenienie
|
ja też lubie takie szybkie obiady- zapiekanka z byle czego- co tam mam w lodówce , makarony na różne sposoby. ewentualnie coś z zamrażarki wyciągam
![]() mycha, irmusia, selis, anutka wam również dziękuje za życzenia zachciało mi sie nowych półek do łazienki, jakiegoś regału. jak sie wprowadzałam do tego mieszkania to w łazience nie było żadnej szafki ani półki i na szybko kupiłam takie koszyczki na kółkach ale dziadowskie to już jest i mam ochote to wywalić ....brakuje mi miejsca na różne rzeczy... nie chce za dużo kasy wywalać i myśle o takim regaliku ![]() http://www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/00111994/ Edytowane przez industria Czas edycji: 2015-01-31 o 17:49 |
|
|
|
#1204 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
Co do regału, mam bardzo podobny, tylko że większy również z ikea. Strasznie wkurzało mnie, to ze postawione na nim kosmetyki luzem sprawiały wrazenie jakbym ciagle miała bałagan w łazience, wiec dokupiłam do niego koszyczki i teraz nie dosć ze prezentuje się lepiej, to jest większy ład i porzadek w łazience.
|
|
|
|
|
#1205 |
|
Konto usunięte
|
Industria sto lat
![]()
|
|
|
|
#1206 |
|
Przyczajenie
|
hej dziewczyny tu mama czerwcowa, termin 20.06.15., niestety nie znam plci bo dziecko sie wstydzilo i nie chcialo pokazac "klejnotow"
czy rozgladacie sie juz za wyprawka? mnie kusi ale po pierwsze nie wiem jaki kolor wybieraac poza tym chyba jeszcze za wczesnie, nie chce zapeszac pozdrowionka dla Was i maluchow
|
|
|
|
#1207 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
Moj tz to typowy miesozerca wiec staram sie laczy jedno z drtugim ---------- Dopisano o 17:08 ---------- Poprzedni post napisano o 17:05 ---------- Cytat:
![]() Ja juz powoli kompletuje wyprawke, na razie kupuje ubranka, przegladam aukcje i zapisuje teraz korzystalam z przecen
|
|
|
#1208 | |
|
Przyczajenie
|
Cytat:
kupuje kolory neutralne....szare, zielone, czerwone.itd natomiast czekam na połowkowe, bo szykuje dla dziecka pokoj w nowym mieszkaniu i nie wiem jakie dodatki kupic kolor scian na pewno bedzie szary i biale mebelki, ale jesli bedzie to dziewczynka do zamierzam kupowac rózwe dodatki, a jesli chlopiec to niebieskie czekam z niecierpliwoscią na połowkowe, wtedy zacznie sie SZAŁ![]()
|
|
|
|
|
#1209 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Tak powoli zaczynam kompletować
|
|
#1210 |
|
Zakorzenienie
|
Zmobilizowalam sie i posprzatalam kuchni, lazienke i zrobilam pranie
tez uwielbiam szybkie jedzonko a makarony moglabym jesc non stop Powoli trzeba kompletowac wyprawke.. bo jesli pozniej mialabym kupic wszystko na raz , to zbankrutowalabym
|
#1211 | ||
|
Zadomowienie
|
Cytat:
![]() Cytat:
|
||
|
|
|
#1212 |
|
Zakorzenienie
|
Hello!
Całą sobotę sprzatam i już padam z sil. Przemalowalismy blanki pokój, o wiele lepiej wygląda niż ten róż ![]() Ja też uwielbiam makarony mogłabym.jeść codziennie..Hej Ewus! Ja wyprawke kompletuje, jestem w połowie ubranek Wlasniee.pomyślałam o pajacach. Na tą chwilę mam 5 szt i dokupie że 2 szt i styka nie? Nie widuje wgl bodziakow na krótki rękaw jeszcze, mam jedynie 5pak. |
|
|
|
#1213 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
|
|
|
|
|
#1214 | |
|
Rozeznanie
|
Cytat:
aczkolwiek jutro planujemy zrobić listę co należy dziecku kupić i systematycznie to realizować czytałam ze większość z Was ma jakiś system na to, tzn w każdym miesiącu kupuje co innego i chętnie zrobimy to również w taki sposób. Mam jednak pytanie skąd wiedzialyscie ile czego kupic ? korzystały ścieków z jakiś stron z poradami czy korzystałyscie z doświadczenia doświadczonych mam ? Nie mam pojecia jak się za to zabrać a nie czytałam Was od początku i góry przepraszam jeśli ktoś już poruszał ten temat.Wszystkiego najlepszego dla dzisiejszej Solenizanosi. Sto lat
|
|
|
|
|
#1215 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
szybko potem zweryfikowalam sobie że np spiochy i kaftaniki są do dupy i na nastepne rozmiary nie kupowalam. Teraz wgl nie kupuje.A co do ilości to tak instynktownie.. lato więc bardziej ilościowo potrzebne body na krótki rękaw i tego więcej niż np grubszych pajacykow. A jak czegoś braknie to nie problem potem zamowic na all
|
|
|
|
|
#1216 |
|
Wtajemniczenie
|
Witam jestem z mamuś kwietniowych 2015, może któraś z Pań chciałaby powiedzieć o płci takim cukrowym dzidziusiem? Moja siostra robi, cena 10 zł
![]()
|
#1217 |
|
Rozeznanie
|
Na pewno masz rację z tym, że my oboje nie mamy pojęcia ile czego będzie trzeba wstyd się przyznać ale chwilami nawet googluje i sprawdzam co to są za ubranka o których tu rozmawiacie wszystko zaczynamy od początku i szczerze mówiąc chciałabym mieć wszystko gotowe jak Malec się urodzi minimum do rozmiaru 68
także gdybyście miały jakieś rady dla nie doświadczonej koleżanki to chętnie z nich skorzystam
|
|
|
|
#1218 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
wiekszy problem to akcesiria bo wiem, ze trzeba kupic butelki, smoczek moze sie przydac ale jest tyle rodzaji wszystkiego ![]() Zrob sobie liste wyprawkowa - naprawde pomaga i ulatwia sprawe
|
|
|
#1219 | |||
|
celebriti
|
Cytat:
![]() ja kupilam kilka ciuszkow na wyprzedazach, czekam tez na "zrzut" od przyjaciolki i wtedy uzupelnie ![]() pewnie, ze jest kilka rzeczy i nie moge sie powstrzymac ale staram sie podchodzic racjonalnie ![]() kolory raczej neutralne, mimo iz beddzie dziewuszka bo zwyczajnie nie lubie rozu i cukierkowych ozdobek. Cytat:
dziekuje za info, chyba juz pomysle o lateksie wielkie wielkie dzieki za przyklad wozka ![]() mam niechec do kombajnow, tzn wiem ze nie bede uzywac tego typu spacerowki i dlatego kombinuje co na przetrwanie tych kilku miesiecy a nie jest to bardzo trudne ze wzgledu na czas porodu ( tak sobie wmawiam )oczywiscie gdybym miala mozliwosc kupilabym boogaboo i bylabym szczesliwa, teraz powaznie zastanawiam sie nad przystosowaniem maclarena XLR do niemowlaka od razu - miekka gondola lub wkladka bo sa takie zestawy, ehh maxi cosi elea dosc delikatnie jak na multifunkcje wyglada ale to jednak drogo, skoro zamierzam na pewno przerzucic sie na maclarena odkad dziecko siadzie lub wyrosnie z gondoli ja otworzylam kilka linkow z tzw wyprawka letnią i na logike dopasowalam, z doswiadczenia odrzucilam spiochy - nie lubie z nich korzystac, sa wg mnie niepraktyczne, wydaje mi sie ze niezbyt duzo rzeczy zaplanowalam ale dziecko szybko rosnie - po 5 sztuk body krotki i dlugi rekaw - moim zdaniem rewelacja BODY RULeZZZ , bluzeczki i pół śpiochy oraz spodenki. tyle. Oczywiscie cos cieplejeszego - ale to na koniec, gdy sprawdze co mam z odzysku ![]() widzialyscie pieluszki LIFE BABYS z SPh?
Edytowane przez groszkolino Czas edycji: 2015-01-31 o 19:47 |
|||
|
|
|
#1220 |
|
Rozeznanie
|
Dziękuję za radę
jutro powstanie taka lista, niestety do tej od Was nie mogę dotrzeć bo sporo tych wątków juz macie najwyżej jutro w razie pytań i marek będę pytać a co do ciuszków to decydujecie się na 100% bawełny ? I cze te ciuszki które zamawianie ze smyka czy f-f są dobre jakościowo ? W sumie to nasze dzieciaczki urocza się latem wiec w jakie ciuszki się zaopatrzyć ? |
|
|
|
#1221 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
ja ten wątek znalazłam już kilka lat temu a teraz mam zamiar drugi raz go przeczytać na głos tż-owi- bo on nie wie co go tam czeka i czego się spodziewać ![]() pod każdym postem masz między "cytuj" a "odpowiedz" taką ikonkę z zapisaną kartką, klikasz ją przy każdym poście który chcesz zacytować a na końcu klikasz "odpowiedz" Ja nie korzystam z list wyprawkowych- jakoś na wyczucie wszystko kupuję |
|
|
|
|
#1222 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Ja nabradziej lubię hm i tesco (FF) Jest tez taki francuski sklep w galeriach tapasolei czy jakoś tak się nazywa Dość drogi ale jak są promocje to można w rozsadnych cenach kupić ubrania A jakość jest świetna. I tak ja kupuje tylko 100% bawełny
|
|
|
#1223 |
|
Zakorzenienie
|
Dziewczyny zastanawiam się nad takim leżaczkiem- bujaczkiem- wydaje się praktyczny bo rozkłada się do pozycji całkiem leżącej, macie jakieś doświadczenia z nim? chyba używany bym kupiła bo są za ok. pół ceny
http://bebito.pl/product-pol-21266-W...FdQZtAodQzcA4A |
|
|
|
#1224 |
|
Zakorzenienie
|
Co oznacza hnb?
Irmus w domu można robić różne zabiegi. Peeling, maseczka, są u mnie obowiązkowe ![]() Selis z kardiologiem zrób jak uważasz, chodzi o to, żebyś była spokojna a nie myślała o tym ciągle. Zastanów się na ike ufasz swojemu lekarzowi, czy ma dobre usg i czy te 200zl brakujące w budżecie będą stanowiły dużą różnicę. Anutka, ja bym taką teściową chyba :bat: :siekiera: i takie tam. Cześć Ewus. Wczoraj zrobiłam male zakupy w sklepie online tesco. Póki co pare body bez rekawka, bluza z literą imienia, która robi tutaj furorę dzisiaj byliśmy na zakupach, jeśli ktoś będzie w okolicach Metzingen pod Stuttgartem, to polecam wstąpić. To nie centrum handlowe, tylko całe miasteczko outletowe. Głównie marki ekskluzywne, więc jak któraś dostaje orgazmu od torebki Michaela Korsa to te duże są już od 190e. Poza tym sporo ubrań przecenionych do cen niesamowitych (tz kupił spodnie levis za15e). I tam kupiliśmy kilka ubranek Oglądaliśmy też wózki, pan w sklepie, jak usłyszał, że ma być lekki, to od razu polecił cybex priam za kosmiczną cenę, w dodatku brzydki i składający się gładko, ale mniej niż inne. kolory okropne, jednak faktycznie bardzo lekki, jest duża różnica z innymi wózkami. Oglądałam też Teutonię, fajne skrętne i wydawały się dobre jakościowo. Abc design już wydają się gorszej jakości, cięższe, ale nie ma tragedii. Lekki był też jeden z modeli Jetta, z małą gondolą, za to ślicznie wyglądał, ale ponoć to niższa klasa niż teutonia i hartan. Hartany oczywiście w sklepie prowadziły się rewelacyjnie, racer nie był bardzo ciężki, był miękki do kołysania, czego nie można powiedzieć o cybex. Zachwycona byłam emmaljunga, mają ogromne gondole, są miękkie do kołysania dziecka, ale ciężkie te cholery i drogie. Poza tym, dużo łatwiej na prostej powierzchni manewrować wózkiem ze skretnymi kołami. Różnica ogromna, więc chyba odmowię sobie tych lekko retro, dużych, nieskrętnych ale ładnych kółek niektórych modeli. |
|
|
|
#1225 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Co do ubranek dla mnie smyk jakością niegrzeszy, te bawełniane rzeczy są lepsze z Tesco. W lato najlepiej body, rampersy. No ale nie tylko cieple dni sa u nas i warto pamiętać o tym. |
|
|
|
|
#1226 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Opinii osobiście nie slyszlaam ale w poprzedniej ciąży się na niego napalilam tylko cena zabija
|
|
|
#1227 | |
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wklejam fotki dzisiejszych zdobyczy, plus ten sweterek, gdzie myślałam naiwnie, że będzie na jesień /zimę wszystko prawie granatowe, choć na zdjęciu wyszlo chyba czarne :/ aaa tak w ogóle to tz wybierał haha stał i medytował nad bluzeczkami,potem ja dobrałam body na szybko bo już mnie nogi bolały od stania i czekania. Wszystko za ok 10-17 zł, tylko sweterek ok 60zl.
|
|
|
|
|
#1228 | |
|
Zadomowienie
|
Cytat:
|
|
|
#1229 | ||
|
Zakorzenienie
|
Cytat:
Wiem- wariatka, ale dopiero niedawno policzyłam.tylko na reklamie ![]() [QUOTE=Marei;50030676] Irmus w domu można robić różne zabiegi. Peeling, maseczka, są u mnie obowiązkowe ![]() [QUOTE] tak, wiem, ale ja jestem leniwa i zapominalska, więc samej marnie mi to wychodzi ![]() Tassia wylicytowałam przez Ciebie ![]() http://allegro.pl/fisher-price-karuz...014888382.html ---------- Dopisano o 20:29 ---------- Poprzedni post napisano o 20:27 ---------- Cytat:
|
|
#1230 |
|
Zakorzenienie
|
Industria wszystkiego najlepszego!
Ja już w łóżku leżę po całym dniu w rozjazdach Marei fajne ciuszki, typowo chłopięce
Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą
|
|
|
| Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości) | |
|
|
Strefa czasowa to GMT +1. Teraz jest 21:06.

[/RIGHT]

mi takie opowieści snula teściowa- najpierw w ciąży, że ktoś urodził martwe dziecko, a po porodzie ze inne zmarło śmiercią łóżeczkowa.
Wszystko z moim szkrabem w jak najlepszym porządku, waży 440 gram wszystkie kosteczki i inne części ciała prawidłowo się rozwijają a on sam dosłownie biega po brzuchu. Płeć została potwierdzona także zostaje chłopak. Jestem mega szczęśliwa 
Nie dość, że mega boję się porodu to jeszcze jak by dziecko było bardzo duże... 

Wiem- wariatka, ale dopiero niedawno policzyłam.