Marcowe Mamy 2015 cz. VII - Strona 98 - Wizaz.pl

Wróć   Wizaz.pl > Kobieta > Być rodzicem > Poczekalnia - będę mamą

Notka

Poczekalnia - będę mamą Forum dla przyszłych rodziców. Poczekalnia - będę mamą to miejsce, w którym podzielisz się tematami związanymi z oczekiwaniem na potomstwo.

Zamknij wątek

Narzędzia
Stary 2015-02-03, 07:29   #2911
crystal25
Zakorzenienie

Dot.: Marcowe Mamy 2015 cz. VII

Cytat:
Napisane przez niunia_ona Pokaż wiadomość
gdzie Crystal?
Cytat:
Napisane przez antoxa Pokaż wiadomość
też się właśnie zastanawiam jakaś ta cisza niepodobna do niej
Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
crystal pisała, że ma gości, więc pewnie wejdzie dopiero wieczorem
dziekuje dziewczyny juz jestem goscie pojechali wczoraj o 18, a o 20 spalam juz jak zabita tak mnie wymeczyli przez weekend i do tego od dwoch dni czuje sie jak przed miesiaczka, kiedy przychodzi wieczor, i mnie tak troche boli, nie wiem sama,moze sie przygotowuje do porodu
crystal25 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 07:31   #2912
smv
Zakorzenienie

Witajcie kobietki wiecie co wczoraj pierwszy dzień był jak nie poszłam nA korepetycje i większość dnia leżałam a wieczorem myślałam że pier... Olca dostane bo taka znudzona byłam już....

Widzę że mowa o kąpielach - ja się boję leżeć w wannie wydaje mi się że coś się stanie ze skurcze albo że się rozpusci ten czop - głupie co nie?
A kąpiel z dzidzia fajna ale pod warunkiem że już będzie podnosić samo główkę i będzie w miarę stabilne.. Wczoraj kolejne mieszkanie oglądaliśmy - po remoncie - ja się pytam kiedy? Haalo!
Wszędzie ścianki karton gips - masakra co ci ludzie w głowach mają.

Lesy a wlssnie nie powinnaś być chroniona przed zwolnieniem?

Nie mam pomysłu na obiad ;/ Może zapiekanka... Musze pomyslec
Stary 2015-02-03, 07:47   #2913
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
witajcie
ja to dzisiaj zabiegana jestem

i mam zły humor z ZUSem mam problemy.

Pracując jako nauczyciel normalnie miałam odprowadzane wszytskie składki zdrowotne itp. odkąd przeszłam na L4 i zostałam zwolniona. nadal ciągnę chorobowe po ustaniu stosunku pracy( ale mój były pracodawca, już nie opłaca składek bo nie jestem jego pracownikiem). chorobowe przez ZUS Zostało mi przyznane do dnia porodu.
Wszytko cacy. tylko, ciągle widnieje, przy rejestracji do lekarza na żólto co oznacza, zę nie mam opłacanych skł.zdrowotnych. czyli, ze co?? czyli bedac na chorobowym ZUS nie opłaca składek ??? czy o co chodzi czy musi mi opłacać składki zdrowotne?
kurde i mam stresa. bo ja chodzę na tą szkołę rodzenia na NFZ i jeszcze sie okaze, ze chodze tam a nie powinnam bo nie należy mi się i wystawia mi za uczestnictwo FAKTURE??

HELP ME!!!
zadzwon na darmowe porady prawne moze Nie znam sie kochana na tym, ale wiem ze kobieta w ciazy powinna byc chroniona, i nie powinno byc tak, ze wyjda problemy ze masz za cos placic.

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Chyba któraś z Was miała racje abym uważała i nie doprawiła sie na zajęciach w SR ! Wczoraj czułam sie o niebo lepiej a dzis noc straszna - wypiłam chyba z 2 litry wody , katar i kaszel mega nasilony - zastanawiam sie czy nie zgniatam synka w brzuchu jak tak kaszle ?

Nie wiem juz co robić aby było dobrze

Dodatkowo cała noc bolały mnie nogi od koln do stop - miała moze tak któraś z Was - teraz leze z poduszka pod kolanami - chyba ta końcówka ciazy bedzie najcięższa !

z synkiem nic sie nie dzieje przy silnym kaszlu, pytalam o to lekarza kiedy mialam zapalenie oskrzeli, i az sie dusilam przez ten kaszel... mialam takie same obawy o dziecko
mnie bola codziennie nogi, na tyle mocno, ze TZ sam chce z lekarzem moim porozmawiac czy to normalne, po 10 minutach jak poszlismy do sklepu, to ledwo juz szlam, a wracalismy z niego prawie 30 minut plus moje marudzenie po drodze bo bol nie do zniesienia..... i tak juz codziennie. :/

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

Cytat:
Napisane przez aaakarolina Pokaż wiadomość
moja też lubi kąpiele oby tak samo było jak się urodzi
myślałyście o tym żeby się kąpać z maluchami jak się urodzą? podobno bardzo fajna sprawa
jak najbardziej i mysle ze to fajna sprawa jest i maluszek zadowolony bedzie chyba

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Cytat:
jaka dobra farba do pokoju na sciany jaka firma ? orientuję się ktoś z naszego kochanego forum ? bo mam dylemat a od fachowca on woli tą prawie najdroższą/.
Nie kupywalabym najdrozszej , mieszkanie i tak trzeba odswiezac co jakis czas w sensie malowac na nowo a te najtansze tez chyba nie sa za dobre, moze poszukajcie w sredniej cenie ja mam wiekszosc scian bialych, i raz w roku albo co drugi rok, TZ odnawia, ale raz kupilismy zwykla tania to zalowalismy

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

Cytat:
Napisane przez DezireOrient Pokaż wiadomość
Witajcie kochane!! Nie było mnie tutaj od piątku,TŻ wrócił i spędzamy razem czas w miarę możliwie razem <3w sobotę miałam sesję zdjęciową i musze się pochwalic bo efekty SĄ takie macie tempo ,że ni nadążam,jestem w lesie ale spokojnie,już nadrabiam Moja Ninka ostatnio upodobała sobie najbardziej moje żebra,to jej ulubione miejsce przesiadywania no i to,co najbardziej mi doskwiera to brak snu w nocy. Nie mogę spać i koniec. Może dlatego ,że juz sie nauczyłam spać beż TŻ-ta i teraz jak wraca to wszystko mi przeszkadza jutro mamy wizytę,zobaczymy co tam u malutkiej słychać bo to juz 33 tydzień i 2 dzień co do kąpieli,to ja ostatnio wysiaduje sobie nawet po pół godzinki w cieplutkiej wodzie,z dodatkiem balsamu do kąpieli z Babydream <3 tak radziła położna jeśli chodzi o czas przebywania w wannie Dobra,lecę Was nadrabiać ,bo troche się nazbierało Pozdrowienia i pokazujemy fotkę z sesji
piekne zdiecie!

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

Cytat:
Napisane przez anyolek Pokaż wiadomość
Hej mamusie
Ja dziś po wizycie, malutka obrócona pośladkowo, ale mamy się nie martwić, bo ponoć do 36 tygodnia może się obrócić, poza tym waży 1973g, rośnie równomiernie, ale wciąż poniżej 10 centyla, więc kolejne usg za 2 tygodnie
Po powrocie do domu spotkała nas przykra sytuacja z naszą 11-letnią kotką, zauważyłam tylko moment kiedy zbliżała się do kuwety, zataczając się dziwnie, nagle całkiem straciła równowagę i wpadła do niej bezwładnie Podbiegłam do niej wystraszona, i wyciągnęłam z kuwety, bo leżała w niej jak taki bezbronny żółwik nie mogąc się nawet obrócić, nózki tylne miała całkiem sztywne, a serce waliło jej jak młot Odrazu pojechaliśmy z nią do weterynarza, wygląda to na artretyzm, w dodatku ma tez zapalenie pęcherza, na które dostała antybiotyk i prawdopodobnie ma problem z tarczycą, ale wet pobrał jej krew coby się upewnić i dać odpowiednie leki...
Mówię Wam jak się oboje wystraszyliśmy, nigdy jej w takim stanie nie widzieliśmy, a traktujemy nasze oba kotki jak członków rodziny Aż mnie brzuch z nerwów rozbolał, cały czas ją obserwujemy, a w środę mamy kolejna wizytę u weta, bo będą wyniki krwi... Mam nadzieję, że to nic poważnego
Pędzę Was nadrabiać, bo znów jestem cały dzień do tyłu

za wizyte mam nadzieje ze z kotkiem bedzie dobrze
Stary 2015-02-03, 07:50   #2914
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez aroli Pokaż wiadomość
Hej po weekendzie !

Nadrobiłam Was, gratuluję kącików dla maluszków i ślicznych zakupów

My też mamy 2 wesela w tym roku- w sierpniu i we wrześniu, a w listopadzie planujemy urlop tygodniowy, oczywiście jeśli wszystko będzie ok i nie będzie problemu żeby mały został z moimi rodzicami, no i kwestia pieniędzy pozostaje...bo w grudniu odbieramy mieszkania także w sumie okaże się za kilka miesięcy.
Byłam w SMYKU w Łomiankach- przy auchan, mają tak mnóstwo rzeczy na wyprzedaży, w Wawie w 3 smykach mieli resztki, a tam mnóstwo kaftaników,półśpiochów, bodów itp.
Wrzucam fotkę swoich zdobyczy, 2 czapeczki,3x niedrapki i pajac polarowy za 15 zł.
Co lepsze, przy kasie okazało się, że ceny na metkach są zawyżone
Pytałam też o wózek- maxi cosi mura 4 plus, ale póki co mają wstrzymaną dostawę, hmmm mają dzwonić jak coś będzie wiadomo.
Muszę rozejrzeć się za torbą do szpitala, bo Wasze posty odnośnie, skracających się szyjek, odchodzących czopów trochę mnie stresują, dobrze, że ja mam termin na 28 marca
piekne zdobycze
Stary 2015-02-03, 07:51   #2915
smv
Zakorzenienie

Anyolek jak dzisiaj kicia? Współczuję przezyc;/ mnie juz mdli po śniadaniu ;/
Stary 2015-02-03, 07:54   #2916
crystal25
Zakorzenienie

Cytat:
Napisane przez nusiekowa Pokaż wiadomość
kocham Hiszpanie-byłam juz kilka razy A raz zrobilismy objazdówde od Costa Brava po Malage -na pewno tam wróce
piekna jest ja to planuje do Polski pojechac z synkiem TZ i jego corka, i mam nadzieje ze sie uda w tym roku

---------- Dopisano o 07:54 ---------- Poprzedni post napisano o 07:51 ----------

Cytat:
Napisane przez aneta_s13 Pokaż wiadomość
Witajcie ja dopiero usiadłam i czytam co u Was ale chciałam się podzielić co mnie dziś spotkało bo to bardzo miłe

mianowicie o tym jak mnie znajome dziś zaskoczyły... jedna, sąsiadka wzięła tydzień urlopu bym nie wychodziła z domu i by wozić chłopców na zimowisko i robić mi zakupy... druga - moja fryzjerka i dobra znajoma przyjechała z pączkami na kawę i pytała czy mi nie gotować obiadów, po czym jak tylko wyszła dzieci pierwszej przyniosły mi gorące naleśniki! no chyba zwariuje zgadały sie na mnie, że mam leżeć i nie odpuszczają.... nie powiem miłe to ale czuję się niezręcznie i dziwnie... nawet rodzina tak o mnie nie dba! Powiem, że jestem wzruszona i naprawdę nie spodziewałam się takich serdeczności jestem nauczona by liczyć na siebie a tu takie zaskoczenie naprawdę się nie spodziewałam i tak mi miło... jeszcze potem kuzynka przywiozła mi rzeczy co chciałam kupić w ikea a nie miałam już sił jechać... no chyba sie popłacze!

---------- Dopisano o 16:07 ---------- Poprzedni post napisano o 16:06 ----------

ja na szczęście jestem od tego pamiętnego piątku w dobrej formie i na bieżąco dziękuję, że pamiętasz!

pieknie, bardzo kochane kolezanki !
Stary 2015-02-03, 07:56   #2917
marta24171
Rozeznanie

No i witam się z rana w nocy jakoś nie mogłam spać, zasnęłam po 21 a obudziłam się 3 i koniec spania. Udało mi się zasnąć o 5 a o 6 budzik tarabanił i trzeba było córcię do szkoły wyprawić.

U nas dzisiaj od rana piękna zima
Stary 2015-02-03, 07:57   #2918
nusiekowa
Wtajemniczenie

Też już nie śpie.....co za noc.....znowu boli krocze,ucisk masakryczny....i jeszcze jak na złość musiałam z 5 razu siku iść dobrze,że jutro wizyta zobaczymy co tam się dzieje....
Stary 2015-02-03, 08:01   #2919
crystal25
Zakorzenienie

Czytalam ze czopy wam odchodza powoli...ojjj zaczyna sie ale fajnie
I pisalyscie o weselach, a ja w ta sobote jade na wesele brata TZ, bede chyba miec duza ogladalnosc z brzuszkiem ciazowym ostatnio w Boze Narodzenie bylam tematem numer jeden
i znalazlam sukienke w koncu jakas

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

Cytat:
Napisane przez smv Pokaż wiadomość
Witajcie kobietki wiecie co wczoraj pierwszy dzień był jak nie poszłam nA korepetycje i większość dnia leżałam a wieczorem myślałam że pier... Olca dostane bo taka znudzona byłam już....

Widzę że mowa o kąpielach - ja się boję leżeć w wannie wydaje mi się że coś się stanie ze skurcze albo że się rozpusci ten czop - głupie co nie?
A kąpiel z dzidzia fajna ale pod warunkiem że już będzie podnosić samo główkę i będzie w miarę stabilne.. Wczoraj kolejne mieszkanie oglądaliśmy - po remoncie - ja się pytam kiedy? Haalo!
Wszędzie ścianki karton gips - masakra co ci ludzie w głowach mają.

Lesy a wlssnie nie powinnaś być chroniona przed zwolnieniem?

Nie mam pomysłu na obiad ;/ Może zapiekanka... Musze pomyslec
nie glupie kochana, ale ja czesciej biore kapiel niz prysznic, pod prysznicem to wogole nic nie zdaze zobaczyc ani poczuc chyba
Stary 2015-02-03, 08:02   #2920
nusiekowa
Wtajemniczenie

Cytat:
Napisane przez lesyeux Pokaż wiadomość
witajcie
ja to dzisiaj zabiegana jestem

i mam zły humor z ZUSem mam problemy.

Pracując jako nauczyciel normalnie miałam odprowadzane wszytskie składki zdrowotne itp. odkąd przeszłam na L4 i zostałam zwolniona. nadal ciągnę chorobowe po ustaniu stosunku pracy( ale mój były pracodawca, już nie opłaca składek bo nie jestem jego pracownikiem). chorobowe przez ZUS Zostało mi przyznane do dnia porodu.
Wszytko cacy. tylko, ciągle widnieje, przy rejestracji do lekarza na żólto co oznacza, zę nie mam opłacanych skł.zdrowotnych. czyli, ze co?? czyli bedac na chorobowym ZUS nie opłaca składek ??? czy o co chodzi czy musi mi opłacać składki zdrowotne?
kurde i mam stresa. bo ja chodzę na tą szkołę rodzenia na NFZ i jeszcze sie okaze, ze chodze tam a nie powinnam bo nie należy mi się i wystawia mi za uczestnictwo FAKTURE??

HELP ME!!!
nie znam sie na tym...ale zadzwoniłabym na jakas infolinie i sie dopytała co i jak
Stary 2015-02-03, 08:02   #2921
crystal25
Zakorzenienie

mialam dzis miec wizyte u gina i Jak TZ samochodu nie odbierze przed 17, to bede musiala przesunac termin.....
Stary 2015-02-03, 08:13   #2922
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Napisane przez crystal25 Pokaż wiadomość
I pisalyscie o weselach, a ja w ta sobote jade na wesele brata TZ, bede chyba miec duza ogladalnosc z brzuszkiem ciazowym ostatnio w Boze Narodzenie bylam tematem numer jeden

---------- Dopisano o 08:01 ---------- Poprzedni post napisano o 07:59 ----------

nie glupie kochana, ale ja czesciej biore kapiel niz prysznic, pod prysznicem to wogole nic nie zdaze zobaczyc ani poczuc chyba
A no odchodzą czopy odchodzą, mi dzisiaj rano znowu część wyszła, wczoraj na wizycie lekarz mi powiedział że części już nie ma,to ciekawe czy już wszystko wylazło. A tym że nie poczujecie czy wody wam odejdą to się absolutnie nie martwcie, tego nie da się przeoczyć. Mi tak chlusnęły że czułam wszystko od środka jakby się jakoś pusto zrobiło. Co innego oczywiście jak się sączą ale to znowu widać na bieliźnie lub na wkładce.
Stary 2015-02-03, 08:22   #2923
smv
Zakorzenienie

Powiem wam coś. Ogłoszenie na klatce ze od 9-12 brak wody ciepłej i zimnej. Szybko wskoczylam się wykąpać przed 8 i dosłownie 2min po 8 wodę mi wylaczyli a ja w pianie no co za ciolki! Właśnie klaki wysuszylam tez z szamponu ;/i są takie ble heh
Stary 2015-02-03, 08:28   #2924
marta24171
Rozeznanie

Cytat:
Powiem wam coś. Ogłoszenie na klatce ze od 9-12 brak wody ciepłej i zimnej. Szybko wskoczylam się wykąpać przed 8 i dosłownie 2min po 8 wodę mi wylaczyli a ja w pianie no co za ciolki! Właśnie klaki wysuszylam tez z szamponu ;/i są takie ble heh
O kurczę ale klops ale chyba ktoś kto wywieszał tą kartkę to się na zegarku nie zna,bo 9 to nie 8
Stary 2015-02-03, 08:29   #2925
aaakarolina
Wtajemniczenie

Dzień dobry

U mnie noc w miarę, dopiero przed chwilą wstałam na siku, więc nie jest źle

Meganka Ty się nie zastanawiaj tylko marsz do lekarza!!!

Smv współczuję sytuacji z wodą :/ a co do mieszkania musisz się uzbroić w cierpliwość i zobaczysz, że w końcu znajdziecie TO mieszkanie

Crystal dobrze że jesteś oby udało się z samochodem bo na pewno chcesz już zobaczyć maluszka

Marta aaa już cały czop wyleciał...to już chyba blisko
Stary 2015-02-03, 08:30   #2926
smv
Zakorzenienie

A to jak ten czop wyleci to wody nie odchodzą? W ogóle kosmos dla mnie...
Stary 2015-02-03, 08:37   #2927
aaakarolina
Wtajemniczenie

Cytat:
A to jak ten czop wyleci to wody nie odchodzą? W ogóle kosmos dla mnie...

Odejście czopa tak naprawdę jeszcze nic nie gwarantuje, można jeszcze bez niego trochę pochodzić i nie urodzić

Jeść mi się chce, ale nie chce mi się wstawać :/ chyba poczekam aż mąż wstanie i poda :P
Stary 2015-02-03, 08:40   #2928
smv
Zakorzenienie

Heh dobrze wiedzieć bo gdyby coś takiego mi odeszło pewnie bym biegiem do szpitala jechała. W głowie mi się kreci;/
Stary 2015-02-03, 08:41   #2929
niunia_ona
Zakorzenienie

zaczynamy 37 tc

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 08:42   #2930
smv
Zakorzenienie

Niunia nie dogonie Ciebie hehe
Stary 2015-02-03, 08:44   #2931
niunia_ona
Zakorzenienie

Cytat:
zadzwon na darmowe porady prawne moze Nie znam sie kochana na tym, ale wiem ze kobieta w ciazy powinna byc chroniona, i nie powinno byc tak, ze wyjda problemy ze masz za cos placic.

---------- Dopisano o 07:35 ---------- Poprzedni post napisano o 07:31 ----------

z synkiem nic sie nie dzieje przy silnym kaszlu, pytalam o to lekarza kiedy mialam zapalenie oskrzeli, i az sie dusilam przez ten kaszel... mialam takie same obawy o dziecko
mnie bola codziennie nogi, na tyle mocno, ze TZ sam chce z lekarzem moim porozmawiac czy to normalne, po 10 minutach jak poszlismy do sklepu, to ledwo juz szlam, a wracalismy z niego prawie 30 minut plus moje marudzenie po drodze bo bol nie do zniesienia..... i tak juz codziennie. :/

---------- Dopisano o 07:38 ---------- Poprzedni post napisano o 07:35 ----------

jak najbardziej i mysle ze to fajna sprawa jest i maluszek zadowolony bedzie chyba

---------- Dopisano o 07:41 ---------- Poprzedni post napisano o 07:38 ----------

Nie kupywalabym najdrozszej , mieszkanie i tak trzeba odswiezac co jakis czas w sensie malowac na nowo a te najtansze tez chyba nie sa za dobre, moze poszukajcie w sredniej cenie ja mam wiekszosc scian bialych, i raz w roku albo co drugi rok, TZ odnawia, ale raz kupilismy zwykla tania to zalowalismy

---------- Dopisano o 07:46 ---------- Poprzedni post napisano o 07:41 ----------

piekne zdiecie!

---------- Dopisano o 07:47 ---------- Poprzedni post napisano o 07:46 ----------

za wizyte mam nadzieje ze z kotkiem bedzie dobrze
chcę kupic taką za 84 zl 5 litrów ;] jezu przeraza mnie ten remont...
ale wtedy bedzie pieknie

Julia na świecie

biust 88/85
pd b 82,5/82
brzuch 90/88
talia 77
biodra 91/87
udo 54/52
lydka 36/35,5
niunia_ona jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 08:49   #2932
kruszynkaa88
Rozeznanie

Dziewczyny co za noc co chwilę siku, bolały mnie nogi, kuło mnie w pipie-podbrzuszu, jakby mnie ktoś tam za coś ciągnął, wierciłam się z jednej strony na drugą coś strasznego! A nad ranem ponoć jak zasnęłam to chrapałam, że mój tż wnerwiony wstał ale już mu przeszło, wie, że też nie spałam całą noc i nad ranem nadrabiałam, ale ponoć trąbiłam na cały dom A i jeszcze zasnąć nie mogłam bo w brzuchu maraton-biegał z jednej strony na drugą

Dzisiaj wizyta i sr Myślę, że usg zrobi, bo ostatnio było w grudniu Ciekawe co mi powie, czy się otwieram czy pozamykana na cztery spusty
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 08:49   #2933
marcia45
Zadomowienie

Cytat:
Napisane przez 87marta78 Pokaż wiadomość
Cholernie boli mnie żołądek :/ przy kazdym kroku wszystko podchodzi mi do gardla... brzuch mam taki twardy
Miałam to samo wczoraj, nie mogłam zasnąć i się kręciłam przez pół nocy, jak mała kopała wszystko do gardła. W nocy poszłam do lazienki zwymiotowałam wszystko i przespałam całą noc. Chyba muszę jeść mini porcjami bo mi sie tak jakby żołądek nie domyka i wszystko czuje w przełyku, i jeszcze ta zgaga

Cytat:
Napisane przez meganka18 Pokaż wiadomość
Chyba któraś z Was miała racje abym uważała i nie doprawiła sie na zajęciach w SR ! Wczoraj czułam sie o niebo lepiej a dzis noc straszna - wypiłam chyba z 2 litry wody , katar i kaszel mega nasilony - zastanawiam sie czy nie zgniatam synka w brzuchu jak tak kaszle ?

Nie wiem juz co robić aby było dobrze

Dodatkowo cała noc bolały mnie nogi od koln do stop - miała moze tak któraś z Was - teraz leze z poduszka pod kolanami - chyba ta końcówka ciazy bedzie najcięższa !
Ty leć do lekarza, bo wirusy grożniejsze dla maluszka niż antybiotyk, a zaczyna być nieciekawie z tego co czytam.

Cytat:
Pokaz kieckę

anyolek współczuje sytuacji z kicią, aby po antybiotykach jej przeszło, biedne futrzaste maleństwo

smv mam to samo jak nie dzwonia do mnie z pracy, nudze sie po prostu i czuje niepotrzebna. Ale wtedy wpadam w fale pieczenia i gotowania Nieprzyzwyczajona jestem do niepracowania.

A ja znów szaleje na wyprzedażach ciuchowych internetowych. Oczywiście wszystko zamawiam z myslą o później i rozmiarze s:P

niunia my malowaliśmy na biało chyba śnieżką, wujek co zajmuje się remontami odradzał jesdną z tych firm na D, ale nie pamiętam czy Dulux czy Dekoral, na pewno, że jedna fajna a druga do kitu. Na kolor malowaliśmy lateksową beckersa i o ile w utrzymaniu super i kolor też mi się mega podoba, to samo malowanie ciężkie. TZ pierwszy raz lateksowa malował i nie wiedział, że od razu trzeba te zabezpieczenia np drzwi zdejmować zanim zaschną i się wkurzał tylko

Tak to jest zawsze było,że za złotem goni cały świat. A ja wiem Twoja miłość -To jest skarb jedyny jaki znam

7.7.2012 godz 17
7.3.2015 moje druga miłość

Anioły nie mają przecież chandry, gorszego dnia, zmarszczek i okresu

Edytowane przez marcia45
Czas edycji: 2015-02-03 o 08:54
marcia45 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 08:50   #2934
Magiusa
Zakorzenienie

Cytat:
Ech...bez sensu.

A ja mam2pytanka.
Bo tak czytam o tym ze odchodza wam czopy i chcialabym sie doedukowac bo z SR z pierwszej ciazy nic nie pamietam a jak zaczelam rodzic to juz bylam w szpitalu kilka dni i w dodatku ani czopy ani wody mi nie odeszly...wiec.
Z tego co jyz od was wyczytalam to opadniecie brzucha i czop to luz tzn.dalej sie zostaje w domku i nic nie robi.
Jedzie sie wiec jak ma sie skurcze regularne jak rozumiem a co ile +/- ?
No i jak odejda wody to tez sie od razu jedzie? Czy na cos sie czeka?

A pytanie nr 2to nie dzieciowe. Ktoras wspomniala ze mysli dzis o zapiekance na obiad. Ja od kilku dni mam ochote na jakas z ziemniakami ale w sumie nie znam dobrego przepisu..macie jakies?

Wysłane z aplikacji mobilnej Wizaz Forum.

07.07.2012

12.06.2013 DARUŚ
&
20.02.2015 BARTUŚ

Magiusa jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 08:53   #2935
smv
Zakorzenienie

Ja myślę o zapiekance ale nie ziemniaczanej bo ziemniaków nie lubię.. Kocham kluuuchy więc u mnie co się nawinie to wrzucam
Stary 2015-02-03, 08:55   #2936
kruszynkaa88
Rozeznanie

Cytat:
zaczynamy 37 tc
Coraz bliżej godzina 0
kruszynkaa88 jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 08:57   #2937
JoaMro
Raczkowanie

Cytat:
Napisane przez Magiusa Pokaż wiadomość
A odnośnie liczenia tc to powiem Wam, że ja sama nie wiem jak liczyć. Większość z Was mówi, że np 35t1d to 36 tc. No i ok..ale np. u mnie ginekolog zawsze liczy, że to 35 tc, a co więcej ja urodziłam w szpitalu Darka w 37t3d i też mi wpisali 37 tc, a nie 38. Ale była tego zaleta, bo dzięki temu szczepienie przeciw pneumokokom mieliśmy za darmo
W szpitalach liczą ukończone tygodnie. Aktualnie w kalendarzu szczepień darmowe szczepienie p/pneumokokom jest jeśli dziecko urodziło się przed ukończeniem 37 tyg, czyli musiałoby mieć wpisane 36 tyg. A w praktyce do 36 tyg 6 dni. Ale fajnie. że wam się udało załapać.

Darmową mają też dzieci ur. <2500g.

A nie wiem, czy wiesz, ale jako że Twój synek chodzi do żłobka teraz należy mu się darmowa szczepionka p/ ospie wietrznej.
Stary 2015-02-03, 08:58   #2938
aaakarolina
Wtajemniczenie

Niunia brawo za 37 tydzień!! Jeszcze tydzień i będzie donoszona

Kruszynka powodzenia na wizycie!!

Magiusa mi mówili, że do szpitala jechać jak:

-są regularne skurcze przynajmniej co 10 minut i nie przechodzą po zmianie pozycji / kąpieli/ nospie itd

- jak odejdą wody

- jak wystąpi krwawienie
Stary 2015-02-03, 09:05   #2939
EdithS
Zadomowienie

Hej Kochane,

ja już z rańca zaliczyłam laboratorium i dzis na 19 wizyta u gina, już sie nie mogę doczekać

lesyeux mam nadzieję, że się wyjasnie Twoja sprawa pozytywnie dla Ciebie, trzymam mocno kciuki

Meganka18 jesli czujesz się gorzej to idź do kontroli, zawsze lepiej sprawdzić

anyolek za wizytę! Zdrówka dla Waszego kotka

DezireOrient śliczne zdjęcie

KasiaKasiaWiki dziękuję za namiar na firanki a odnośnie śpiworka, który pokazałaś to ja mam do wózka taki z polarem minky wewnątrz i myślę, że będę go używać do wiosny, potem znowu jesienią i zimą. Moim zdaniem nie jest to sztuczne, mam wiele koleżanek, które są zadowolone z takich śpiworków. Jedynie na ciepłe miesiące i wyższe temperatury może być za gruby ze względu na polar. Możesz też zapytać producenta, powinien Ci napisać konkretnie jaki wpływ może mieć materiał.

87marta78 jak Twój żołądek? Biedna, namęczyłaś się

crystal25 trzymam kciuki by się dziś wizyta udała

niunia_ona powodzenia w remoncie, sił i cierpliwości. Już niebawem odpoczniecie i będzie na pewno pięknie!

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

Cytat:
Napisane przez kruszynkaa88 Pokaż wiadomość
Dziewczyny co za noc co chwilę siku, bolały mnie nogi, kuło mnie w pipie-podbrzuszu, jakby mnie ktoś tam za coś ciągnął, wierciłam się z jednej strony na drugą coś strasznego! A nad ranem ponoć jak zasnęłam to chrapałam, że mój tż wnerwiony wstał ale już mu przeszło, wie, że też nie spałam całą noc i nad ranem nadrabiałam, ale ponoć trąbiłam na cały dom A i jeszcze zasnąć nie mogłam bo w brzuchu maraton-biegał z jednej strony na drugą

Dzisiaj wizyta i sr Myślę, że usg zrobi, bo ostatnio było w grudniu Ciekawe co mi powie, czy się otwieram czy pozamykana na cztery spusty
ja od 1 do 4 nad ranem męczyłam się z bólem głowy, aż miałam mdłości od tego bólu, myślałam, że nie zasnę, czułam na całym ciele puls, ale jakos przeszło...
Powodzenia na wizycie
EdithS jest offline Zgłoś do moderatora  
Stary 2015-02-03, 09:05   #2940
KasiaKasiaWiki
Basia_KasiaWiki

Cytat:
Napisane przez EdithS Pokaż wiadomość
Hej Kochane,

ja już z rańca zaliczyłam laboratorium i dzis na 19 wizyta u gina, już sie nie mogę doczekać

lesyeux mam nadzieję, że się wyjasnie Twoja sprawa pozytywnie dla Ciebie, trzymam mocno kciuki

Meganka18 jesli czujesz się gorzej to idź do kontroli, zawsze lepiej sprawdzić

anyolek za wizytę! Zdrówka dla Waszego kotka

DezireOrient śliczne zdjęcie

KasiaKasiaWiki dziękuję za namiar na firanki a odnośnie śpiworka, który pokazałaś to ja mam do wózka taki z polarem minky wewnątrz i myślę, że będę go używać do wiosny, potem znowu jesienią i zimą. Moim zdaniem nie jest to sztuczne, mam wiele koleżanek, które są zadowolone z takich śpiworków. Jedynie na ciepłe miesiące i wyższe temperatury może być za gruby ze względu na polar. Możesz też zapytać producenta, powinien Ci napisać konkretnie jaki wpływ może mieć materiał.

87marta78 jak Twój żołądek? Biedna, namęczyłaś się

crystal25 trzymam kciuki by się dziś wizyta udała

niunia_ona powodzenia w remoncie, sił i cierpliwości. Już niebawem odpoczniecie i będzie na pewno pięknie!

---------- Dopisano o 09:05 ---------- Poprzedni post napisano o 09:00 ----------

ja od 1 do 4 nad ranem męczyłam się z bólem głowy, aż miałam mdłości od tego bólu, myślałam, że nie zasnę, czułam na całym ciele puls, ale jakos przeszło...
Powodzenia na wizycie
pytałam producenta, ale dostałam tylko info z czego to jest, i nie wzruszyło ich to że pisałam co mnie martwi w tym śpiworku zatem zero zapewnień o wpływie tych tworzyw na dziecko
Zamknij wątek

Nowe wątki na forum Poczekalnia - będę mamą

Ten wątek obecnie przeglądają: 1 (0 użytkowników i 1 gości)

Zasady wysyłania wiadomości